Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
02-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste toffe boekenpakket van 2008

Ook in 2008 zal deze webstek U met zeer grote regelmaat informeren omtrent nieuwe uitgaven die in het boekenland best wel eens in de schijnwerper mogen staan. Dankzij de medewerking van diverse uitgeverijen waarmee we al jaren vol vertrouwen samenwerken kunnen we telkens weer de schijnwerper plaatsen op interessante boeken die een plaatsje in Uw eigen bibliotheek verdienen of gewoonweg eens moeten gelezen worden.

Voor onze eerste boekenpakket opteerden we voor:

    Een spetterend boek over ... hoe kan het ook anders ... champagne. Een godendrank die de voorbije dagen ongetwijfeld in grote hoeveelheden werd verbruikt en waaraan Fabien Scheys en Guido Francque in opdracht van uitgeverij Lannoo de nodige aandacht hebben geschonken. Startend met een bruisende geschiedenis van dit feestelijke vocht komen we in dit handig in de hand liggende boekje ook nog heel wat meer te weten over het productieproces, de naam 'champagne', de wereldlijke successen, de keuze van de champagne en het inhoudelijk aspect van het etiket. Tevens kunnen de leken onder U zich bijschaven op het vlak van proeven, bewaren, koelen, schebnken, decanteren en zelfs ... bezoeken van de Champagneregio.
Als klap op de vuurpijl krijgt U ook nog eens een overzicht van de 52 meest gereputeerde champagnemerken: van Ayala over Gosset tot Veuve Cliquot Ponsardin, telkens met een informatief gedeelte over de oorsprong en het domein èn de bestaande flessen (non-millésimé, millésimé en/of prestige).
224 pagina's interessante informatie die nog een meerwaarde krijgt door de prachtige en eigenzinnige fotografie van life-stylefotograaf Heikki Verdurme.

Het boek is één van de delen uit de "i FOODIE !"-reeks van uitgeverij LANNOO en kost 19,95 euro.

Ook voor de sportliefhebbers (en dan meerbepaald van de wielrennerij) is er nu het boek "Sjas Patat - het andere wielerboek" van de hand van sportjournalist Karl Vannieuwkerke. Na zijn 2 vorige uitgaven (Renner willen worden en Surplas) verrast Karl ook nu weer met een gevarieerd aanbod van portretten, columns, beschouwingen en andere schrijverij die hij zich eigen heeft gemaakt.En of de hoofdrolspelers nu actief zijn in het veldrijden, baanrennen of wegrennen ... alle bekende en sommige minder bekende namen komen ruimschoots aan bod. Dat de foto's van Tim De Waele hierbij zeer goed aansluiten en op zich bijna uniek zijn, zorgt ervoor dat ook zij die een hekel hebben aan wielrennen toch voor even van gedachten zullen veranderen. De beelden en de teksten spreken teveel voor zich om er in deze recensie enkele uit te halen, maar U mag er van op aan dat dit boek een ode is aan die renners die de sport doen/deden leven, hoe zeer sommigen ook hun best hebben gedaan (?) om deze sport in een slecht daglicht te plaatsen. Dat hij met Sjas Patat ook deze keer weer diverse culturele centra vult met een gelijknamige theatervoorstelling doet ons alleen maar dromen van méér.

"Sjas Patat" werd geschreven door Karl Vannieuwkerke voor LANNOO, telt 156 pagina's en kost 19,95 euro
 

 

 

Het laatste boek van dit recensiepakket is een pakkende misdaadroman van de Schotse Lin Anderson. Onder de titel "Zwarte vlucht" neemt zij de lezer mee van Glasgow naar Nigeria ... op zoek naar een ontvoerd jongetje dat zijn eigen moeder en grootmoeder vermoord zag worden en in groot gevaar verkeert nadat een talisman (gemaakt van menselijke botjes) op de plaats van de misdaad werd teruggevonden. Het is duidelijk dat er geen tijd mag verloren worden, maar het aantreffen van een romp in de Schotse wateren en een onafgewerkt onderzoek van eenzelfde feit in 2001 zorgt ervoor dat forensisch specialist Rhona MacLeod samen met haar politiecollega's hoog spel moeten spelen. Het is duidelijk dat de jarenlange aanwezigheid van de auteur in Nigeria haar geen windeieren heeft gelegd want inhoudelijk kan ze de lezer zonder enige moeite meeslepen in het Afrikaanse land èn met de aldaar geldende juju (een donker geloof met zwarte magie en menselijke offers). Dit boek mag zeker geplaatst worden naast "Mister Clarinet" van Nick Stone ... en ik ken mezelf: als ik een boek in één keer verslind moet het wel bijzonder spannend en vlot geschreven zijn. Een ware aanrader voor zij die eens willen rillen zonder beeldscherm maar met de fantasie die in het boek wordt aangereikt. 't Is al uitkijken naar een volgende roman gezien Lin Anderson momenteel full time schrijver is geworden.

"Zwarte vlucht" van Lin Anderson (318 pagina's) is uitgegeven door MYNX (De Boekerij) en kost 18,95 euro.  

Reageer (0)

31-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets wenst U een spetterende start van 2008

Klik op de afbeelding om de link te volgenPlietsplets wenst iedereen een bijzonder fijn, gezellig, sfeervol, aangenaam, spetterend, gezond .....

2008

Geniet van het nakende jaareinde èn stap met volle moed in het nieuwe jaar.

Ook in 2008 mag je dagelijks op
www.plietsplets.be rekenen !!!

Groetjes ........ Johan

Reageer (0)

27-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Brossé staat garant voor spetterende NieuwjaarsPromsMeesterdirigent Dirk Brossé en het Symphonic Orchestra openen naar jaarlijkse traditie het nieuwe jaar met een feestelijk & kwalitatief nieuwjaarsconcert, uniek in zijn soort. 

Laat je verleiden door een magistrale mix van klassiek & musical. Samen met het Symphonic Orchestra nodigt Dirk Brossé enkele topsolisten uit beide werelden uit.

Musicalsterren Chris van Tongelen & Ann Van den Broeck brengen Broadway & West End opnieuw tot leven. Uit de klassieke wereld nodigt Dirk Brossé de virtuoze 17jarige pianiste Yanna Penson uit, en ook humor krijgt een prominente plaats tijdens dit unieke nieuwjaarsconcert.

In Gent belooft het klassieke komische duo Stenzel & Kivits humor met veel bravoure.

In Antwerpen zal Emmy award winning topcabaretier Hans Liberg schitteren.

 

Beleef het allemaal op 11, 12 of 13 januari in Capitole Gent of op 19 januari in Stadsschouwburg Antwerpen. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Info: 077/37.38.39 of www.musichall.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A TOUCH OF CHRISTMAS op 29/12 in Gentse CAPITOLE gaat NIET door !!!We kondigden onderstaand concert bij voorkeur aan ....niet alleen omwille van de prachtige stem van Sabien, niet alleen omwille van de pleiade aan Vlaamse collega-artiesten, niet alleen omwille van het project VZW No Limits ... maar jammer genoeg ontvingen we vandaag volgend bericht:


Gezien de tegenvallende kaartenverkoop waardoor de kosten niet gedekt raken; lijkt het zowel voor de RvB van One-4-All vzw en ook die van No Limits vzw beter "A Touch of Christmas" niet plaats te laten vinden.

We begrijpen niet dat de kaartenverkoop niet wil vlotten ondanks de namen op de affiche, ondanks de wekenlange spotjes op S.Televisie en AVS, de 10.000 flyers die uitgedeeld werden, de campagne met affiches, promo tijdens VIVA Vlaanderen (Radio2) en Music for Life (STUBRU), het artikel in De Zondag, de aanwezigheid op de mainpagina van Kerknet.be - Showbizzsite.be - marktgigant.be - S.televisie.be , de telefonische campagne die  we hebben gedaan bij  mutualiteiten, busmaatschappijen en seniorenverenigingen  en zo verder....

We begrijpen wel dat alle artiesten die meewerken aan het project ontgoocheld zijn door deze afzegging. Het is toch de bedoeling dat er uiteindelijk een som geld overblijft voor No Limits vzw en Les 20 Coeurs de Justine Henin en niet met een af te betalen schuld.

Ik hoop voor uw begrip voor deze situatie.

Vriendelijke groeten,

Pascal Sagaert
Naar jaarlijkse gewoonte maakt SABIEN TIELS de kerstdagen nog gezelliger, nog warmer ...
Met pianist Dirk Schreurs stelde zij een sprankelend kerstprogramma samen zonder flauwe, melige kerstliedjes MAAR wel met vele jazzy pareltjes die in dit genre óók bestaan.
Na haar diverse optredens in Mechelen, Antwerpen, As, Oostende en Lanaken zorgt ze in Gent voor iets speciaal.

Op zaterdag 29 december 2007 geeft zij een zeer apart kerstconcert in de Gentse Capitole met de medewerking vanEVA DEROOVERE
LA SAKHRA
KATERINE
ERIK & SANNE
BARBARA DEX
PIM
SARAHDe toegansgkaarten kunnen besteld worden via 0473/93.66.99 of via www.sherpa.be
en de opbrengst gaat volledig naar de vzw NO LIMITS

Op 17 januari 2008 stelt Sabien in Heusden-Zolder haar gloednieuwe CD voor, maar daar leest U binnenkort op deze webstek alles over.

Info: www.sabientiels.com, www.liveconcerten.be en www.kinderkanker.be  

Reageer (0)

26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFC HO KALKEN weer toe aan jaarlijkse sportavondDe eerste namen zijn bekend voor de sportavond van voetbalclub KFC HO Kalken, traditioneel georganiseerd in de sportluwe eindejaarsperiode.
Image


Supportersclub de Hogeropvrienden slaagde erin om Ariël Jacobs te strikken voor de gezellige praatavond in de Koninkijke Harmonie in Kalken. De sympathieke trainer van Sporting Anderlecht staat al een tijdje in de belangstelling na het vertrek van Frank Vercauteren als hoofdcoach.

 

Op 29 december zal ook Roger De Vlaeminck van de partij. Eén van de grootheden uit de geschiedenis van het Belgisch wielrennen zal ongetwijfeld weer enkele leuke uitspraken in petto hebben voor de volle zaal. Herman De Landtsheer komt dan weer uit het Kalkense nest. De ex-jeugdtrainer van HO Kalken werkt al een tijdje in de schaduw van Georges Leekens, eerst bij AA Gent, nu bij Sporting Lokeren. De papa van Hogeroppers Maarten en Hannes legt uit wat hij nu net doet met zijn laptop.

 

Diezelfde avond hoopt de supportersclub ook een nieuw recordaantal leden te kunnen aankondigen. Bij de laatste telling kwam de boekhouder uit op 425, evenveel als de beste prestatie twee jaar geleden.

 

In de namiddag is er opnieuw de memorial Eugene De Tollenaere, of het Kalkens kampioenschap fietsen op rollen voor duo's.

 

De negende sportavond van HO Kalken vindt plaats op 29 december vanaf 20u in de Koninklijke Harmonie op de Kruisen in Kalken. Kaarten zijn te verkrijgen bij Claude Vannieuwenhuyse op tis1_vannieuwenhuyse@scarlet.be en de bestuursleden van de supportersclub.

 

Reageer (0)

21-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz optreden SABIJN in Gent 31/12
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sabijn is een Jazzbeest vol humor..
Ze brengt naast Jazz ook Blues, Rock-and-Roll en Easy-Listening-Songs.
Je kan haar aan het werk zien in Gent  op maandag 31 december 2007
Old Loui's Tavern, St.Veerleplein 4  te Gent om 20 u
.

Tevens een optreden van saxofonist-klarinettist Nik Phelps.

"Jazz is haar thing, So let it swing".


Contact : 0476/ 34 13 16 en www.oldlouis.be

Reageer (0)

15-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse tentoonstelling brengt hulde aan BUTH ... vader van Thomas Pips
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met de tentoonstelling ‘Buth. Vader van Thomas Pips en andere muizenissen’ wil de Kunsthal Sint-Pietersabdij van 30 november 2007 tot 17 februari 2008 hulde brengen aan een van Gents meest veelzijdige kunstenaars.

 

Bij de meeste onder ons is Buth bekend als de Gentse cartoonist die in 1946 ‘Thomas Pips’ introduceerde bij dagblad ‘Het Volk’. Vele vijftigers vervallen bij het noemen van het pseudoniem Buth in nostalgische rêverieën en herinneren zich het ongeduld waarmee ze als kleine hummel op het Rondegazetje zaten te wachten. De gretigheid waarmee ze, eens het gazetje gearriveerd, op zoek gingen naar het muisje dat zich in de tekening had verstopt, doet hen nu nog steeds glimlachen.

 

In 1947 startte Leo De Budt inderdaad met het tekenen van de wieleravonturen van Pips in de ‘Tour de France’. Het werden erg populaire sportcartoons die tijdens de Tour dagelijks in de sportbijlagen van ‘Het Volk’ verschenen. In 1962 kwam er een afzonderlijk tourkrantje, het ‘Rondegazetje’, dat in de vooravond op straat werd verkocht. Daarin werd telkens een evenement uit de tourrit van die dag in een cartoon vertaald. Met deze dagelijkse bijdragen staat ‘Buth’ nu nog steeds in het collectieve geheugen van de Vlamingen gegrift.


   Buth - Tijl Uilenspiegel - Vertelsel- en kleurboek  Thomas Pips Geheim vliegende schotels (Buth)


Maar Léo De Budt is meer. Hij komt voort uit een nest van kunstschilders. Zijn vader
Victor De Budt doceerde aan de Gentse Academie. Via hem kwam Léo in contact met mensen als Gust De Smet en Frits Van den Berghe. Het was ook Victor die ervoor zorgde dat Léo in 1935 als jongen van zestien op de redactie van de Vooruit in de leer ging bij Frits Van den Berghe. Overdag assisteerde hij hem bij het tekenen van stripverhalen zoals “Pikkel en Duim” en “De Avonturen van Edmund Bell”, om dan ’s avonds naar de Academie te trekken, waar hij o.a. les kreeg van zijn vader, Oscar Coddron en Jos Verdegem. Hij werd er de primus van de klas en sleepte in 1939 zelfs de prestigieuze prix de Rome in de wacht.

 

Samen met stripwinkel de Negende Kunst wil het team van de Kunsthal Sint-Pietersabdij aantonen hoe sterk Buth, de striptekenaar verbonden is met Léo De Budt, de kunstenaar. Naast een uitgebreide selectie van strips en cartoons toont de expositie ook de evolutie in het schilderwerk van De Budt.

 

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op maandag.

Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari.

 

 

Kunsthal Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

Info:

Tel.: 09 243 97 30

Fax: 09 243 97 34

e-mail: drr.sintpietersabdij@gent.be

www.gent.be/spa

Reservaties:

Tel.: 09 269 60 02

Fax: 09 225 18 14

e-mail: info@boekjebezoek.be

Reageer (0)

13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Deprez 2008 in Gentse Capitole: tickets vanaf 13/12/2007 !!!!Wie de nieuwe bejubelde voorstelling van Wouter Deprez wil zien, is eraan voor de moeite.
Alle voorstellingen in Vlaanderen zijn tot de allerlaatste stoel uitverkocht. Maar daar komt morgen verandering in, met een nieuwe reeks voorstellingen in Capitole Gent op 17, 18, 19 en 20 juli.
Tickets zijn vanaf morgen 13 december om 9.00u. verkrijgbaar!

 

Wouter Deprez en Capitole Gent, het is een winnende combinatie.

Met zijn vorige show WAR wist hij maar liefst 13 maal de Capitole Gent uit te verkopen, goed voor meer dan 20.000 toeschouwers! Volgens Wouter leent deze gigantische zaal zich dan ook perfect voor comedy. Niet voor niets koos hij Capitole Gent uit als locatie voor zijn sprankelende live-DVD van WAR.

 

Wie Wouter in Capitole Gent al aan het werk zag, wil zo snel mogelijk terugkomen. Wie er nog niet bij was, wil het zo snel mogelijk meemaken. Wees er dus snel bij, voor het ook deze keer te laat is!

 

Bestel vanaf morgen om 9.00u. als de bliksem tickets op 077/37.38.39 of op http://www.musichall.be

 

WOUTER DEPREZ IN CAPITOLE GENT

27 april 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

1 mei 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

17 juli 2008, 19.00u.

18 juli 2008, 19.00u.

19 juli 2008, 19.00u.

20 juli 2008, 19.00u.

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.

Eenheidsprijs: 18 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007 was druk maar prachtig voor Gents auteur Stefaan Van Laere
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Nu 2007 naar zijn einde loopt, kan auteur Stefaan Van Laere terugblikken op een erg productief jaar.
In 2007 schreef hij (alleen of in samenwerking) in totaal vijf boeken, allemaal bij huis van vertrouwen uitgeverij Davidsfonds.


Een overzicht:

* De etiquettegids voor kinderen 'Met je vinger in je neus' samen met jeugdauteur Do Van Ranst en illustrator Harmen van Straaten, door Ketnet uitgeroepen tot Boek van Week* Zijn vijfde thriller 'Zwaar water' in de reeks rond de Gentse commissaris George Bracke

* 'De smaak van kaas', een prachtig geschenkenboek over kaas met schitterende foto's van Philippe Debeerst* 'Champagne', een indrukwekkend boek over de edelste aller dranken samen met wijnkenner Gido Van Imschoot en indrukwekkende foto's van Bart Deseyn, een van de toppers van de Boekenbeurs

* vers van de pers: 'Liefdesreceptjes van Winiefred' samen met kruidenvrouw Winiefred Van Killegem, tekeningen van Klaas Verplancke

Op Kokerello (1-3 dec. Flanders Expo) is de auteur aanwezig om over zijn boeken te vertellen.

Wenst u meer te weten over Stefaan van Laere, zijn boeken en hoe ze te bestellen?

Kijk op www.stefaanvanlaere.be of http://www.davidsfonds.be/publisher/author/detail.phtml?id=106

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme heeft nu ook eigen BLOG
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze webstek hebben we al regelmatig melding gemaakt van het magazine Gastronomie & Toerisme dat 6 keer per jaar op diverse locaties 'gratis' ter beschikking ligt (Kust - Brugge - Veurne - Gent) en waarin de levensgenieters kennis kunnen maken met diverse ingrediënten van de toeristische sectoren in eigen land èn ver daarbuiten.

Uiteraard gaat dit alles gepaard met de nodige portie culinaire aandacht voor plaatselijke specialiteiten en horeca-uitbatingen die je in eigen streek eens moet bezocht hebben.

Binnenkort zorgt het magazine (2008) ook voor de promotie van Gent en omliggende .... maar wie graag al eens kennis maakt met het magazine kan sedert enkele weken terecht op de gloednieuwe webstek:

www.bloggen.be/gastronomietoerisme
... een ware aanrader.

Voor méér info kan je trouwens steeds terecht bij hoofdredacteur GEORGES KETERS (0495/22.68.79)

Foto georges.keters@skynet.be

Reageer (0)

12-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen stelt nieuwe wandelboxen voor

Op zoek en naar een origineel en gezond eindejaarscadeau?
De nieuwe wandelboxen van Toerisme Oost-Vlaanderen zijn precies wat je zoekt!
Met de dertig trajecten uit deze boxen, stap je de extra calorieën van de feestmaaltijden zo weer weg. 

Toerisme Oost-Vlaanderen brengt drie verschillende boxen uit, waarin telkens de brochures van tien wandelroutes zitten. De wandelingen zijn gegroepeerd per thema. De box "Stap Door!" is er voor de meer ervaren wandelaar. De trajecten zijn bepaald stevig te noemen. Ze liggen alle tien in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen en gaan onverharde wegels en paden niet uit de weg. De "Stap Door!"-wandellussen zijn tussen de10 en 15 kilometer lang. Sommige routes bestaan uit meerdere lussen die je kan combineren, zodat doorgewinterde stappers wandelingen kunnen maken van 30 kilometer of meer.

De "Stap Mee!"-box is ideaal voor wie er eens op uit wil met het gezin of een groepje vrienden. De tien trajecten zijn zorgvuldig uitgekozen. Je kan onderweg halt houden voor een drankje of een hapje en ook voor kinderen valt er van alles te beleven. Dikwijls ligt er een recreatiepark op of langs het wandeltrjacet: Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, De Gavers in Geraardsbergen of het Kluisbos-domein in Kluisbergen bijvoorbeeld. Jong en oud zal aan deze uitstapjes plezier beleven. De trajecten zijn tussen de 5 en 12 kilometer lang, maar je kan ze makkelijk inkorten.


 

Met de "Stap Uit!"-box ten slotte maak je kennis met de klassieke toeristische trekpleisters in Oost-Vlaanderen. De trajecten zijn ideaal voor een zalige zondagse wandeling, met op tijd en stond een aangename rustpauze op een terrasje of in een café. Je geniet van de kunst, cultuur en natuur die je onderweg tegenkomt. De wandelingen zijn tussen de 5 en 13 kilometer lang, maar je kan ze naar believen inkorten of uitbreiden.

 

De Oost-Vlaamse wandelboxen kosten 9 euro per stuk en zijn vanaf nu beschikbaar. Meer info over de wandelboxen vind je via deze link.

Je kan de boxen bestellen via de website www.tov.be of op dit adres:


 

Toerisme Oost-Vlaanderen
Sint-Niklaasstraat 2
9000 Gent
Tel. 09-269 26 00
E toerisme@oost-vlaanderen.be 
www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe brochure Bourgoyen-OssemeersenDat er heel wat te ervaren en te genieten valt in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen mag opnieuw duidelijk zijn: de nieuwe brochure toont het natuurreservaat in al zijn pracht. In deze brochure spelen foto’s de hoofdrol. Zij brengen het natuurreservaat in zijn verschillende facetten in beeld. Korte stukjes tekst over het landschap, het gevoerde beheer en de rijkdom aan planten en dieren, vullen het verhaal aan.

 

In het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen zijn drie wandelpaden uitgestippeld. Op de laatste bladzijde van de brochure worden ze in kaart gebracht.Wie het verhaal in en achter het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen in het veld wil ontdekken, is welkom op zaterdag 26 januari 2008. Om 15 uur start een gratis wandeling aan de hoofdtoegang in de Driepikkelstraat (Mariakerke)(tot omstreeks 17 uur). Ook rolstoelgebruikers kunnen deelnemen. Het gebied en de brochure worden dan aan de bezoekers voorgesteld.
De wandeling is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan vanaf donderdag 14 januari 2008 via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur).

 

De brochure over het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is gratis te verkrijgen bij de Milieudienst (in het stedelijk natuurcentrum en in Gentbrugge), in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur), in het infokantoor van de Dienst Toerisme, in het dienstencentrum van Mariakerke en bij Natuurpunt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt 'Biezebaaze' intiem op 22/12 (Krakeel)
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BiezeBaaze brengt "StropRock" van de bovenste plank. De teksten in het Algemeen Beschaafd Gents zijn observaties uit het dagelijks leven en de vaak pikant/spittante woordkeuze is niet toevallig. Een gemiddelde "Strop" of Gentenaar is immers recht voor de raap. En dat hoor je ook bij BiezeBaaze.

Zanger/gitarist en frontman van de groep, Kurt Burgelman zal voor het eerst een intiemer concert geven voor een zittend publiek in de Theaterzaal Krakeel

Dit optreden maakt deel uit van het Alleen en anders-tourke en zal in meer dan één opzicht echt anders zijn dan de andere optredens van Biezebaaze. Kurt brengt nieuw materiaal (liedjes, geen gitaren) mee. Hier en daar zal hij een vergeten melodietje ten gehore brengen dat enkel bij de allertrouwste Biezebaazefan een belletje kan doen rinkelen. 

Het voorprogramma wordt die avond verzorgd door de Gentse zangeres Penny, de Nederlandse Zoë en de kleine Benjamin die in de Capitole furore maakte in Gent zingt Andre Hazes. Let wel: er zijn slechts 100 plaatsen en er zijn er naar ons weten al een hoop verkocht. Snel reserveren is dus de boodschap! 

Na het concert is er in de foyer een gezellige fuif boordevol muziek uit de jaren '70, '80 en '90.

Tickets voor ALLEEN EN ANDERS bestel je op 09 223 17 81 of via info@theatertrac.be

Reageer (0)

01-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststemming in het gezelschap van de Gentse Dreidekkers


fotocredit: Fack Noël


Voor de 5de keer op rij pakt Noël Fack en zijn Dreidekkers uit met een spetterende Kerstshow onder de titel "Après-Ski 2007".
Wie deze bende tijdens de Gentse Feesten of tijdens vorige Kerstproducties al aan het werk heeft gezien, weet ongetwijfeld dat zij kunnen genieten van een aangename mix van muziek, sketch èn Gentse leute.

Deze keer verplaatsen de Dreidekkers zich naar Zaal Magherman in de St. Godelievekring (St. Godelievestraat - Wondelgem) alwaar zij het beste van zichzelf zullen geven op:

vrijdag 14 december om 19.30uur
zaterdag 15 december om 19.30 uur
zondag 16 december om 14.30 uur

Naast Noël Fack (als productieleider èn duivel-doet-al) staan Rolando, Bert en Nico Lenny, Danny Sinclair, Caressa De Vogelaere èn Charlene op het podium MAAR als 'guests' hebben zij "The Accordeon Stars" uitgenodigd. Voor mij een weetje, voor U nog een vraagteken!!

De combinatie van "Witte Paard"-sfeer en Kerststemming zal zeker weerklinken èn zichtbaar zijn ... dus ... met z'n allen ernaar toe. Van het overbekende Edelweiss-melodietje over de fratsen van Tommy Cooper tot Bing Crosby.

Reservatie en info: 09/324.06.50 OF in de St. Godelievekring vanaf 11.00 uur.

Reageer (0)

28-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Smit promoot nu al zijn toernee 2008 .... in BelgiëOp vrijdag 14 november 2008 zal de sympathieke Volendamse zanger Jan Smit een spetterend optreden verzorgen in de Lotto Arena in Antwerpen. Het is een nieuw optreden dat deel uitmaakt van de Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour 2008. Tijdens deze tour zal Jan begeleid worden door zijn eigen live-band en zijn er alleen zitplaatsen. Zo zal het optreden een happening worden voor jong en oud! Jan Smit wint sterk aan populariteit in Vlaanderen en zijn twee laatste CD’s “JanSmit.com” en “Op Weg Naar Geluk” zijn in België dan ook goud! Momenteel staat Smit in de belangstelling met zijn nieuwe single “Dan Volg Je Haar Benen”. Najaar 2008 verschijnt zijn nieuwe CD “Stilte In De Storm”.

 

CONCERT

Vrijdag 14 november 2008

Lotto Arena, Antwerpen

Aanvang: 20.00 uur

 

KAARTVERKOOP

Voor België:

Tele Ticket Service www.teleticketservice.be: 070 - 345345 én filialen van Free Record Shop Vlaanderen

 

Voor Nederland:
Nationale Theaterkassa www.ntk.nl: 0900-9203

Reageer (0)

27-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thailand te gast op JKOKERELLO
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Tijdens de vijfde editie van Kokerello wordt Thailand als gastland verwelkomd. De Thaise keuken is wereldberoemd en één van de vele hoogtepunten van een reis naar Thailand. Maar deze keer hoef je niet naar Thailand te reizen om van al deze lekkernijen te kunnen proeven want Thailand is alomtegenwoordig op Kokerello! T
ijdens Kokerello komt u alle geheimen te weten van de Thaise keuken.


Geniet mee van de geurige kruiden die je neus prikkelen en proef van de lekkerste gerechten uit Azië. Maak ook kennis met de typische ingrediënten en culinaire gebruiken uit dit land.

Kom proeven en leren van bekende Thaise Chefs en maak een culinaire reis door Thailand
in Thaistreet op Kokerello. Kin hai aroi ! ( eet smakelijk ! )
Alle informatie over KOKERELLO vind je terug op www.kokerello.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beste van de Kust voor een klein prijsje ...

Zeezicht

Het beste van de Kust
ontdek je in het na- of voorjaar wanneer alles genieten is.
Van de lekkerste zon tot de rustigste stranden.
Geen zeegekte maar zeegeluk.
Temeer omdat 37 hoteleigenaars speciale kortingen aanbieden.
Wie van plan was om binnenkort enkele dagen aan zee door te brengen, kan maar beter meteen de knoop doorhakken. De mooiste kamers zijn nu nog vrij. Boeken tussen 15 september en 21 december of 18 februari en 21 maart maakt van jou een speciale gast van de Kust.


Overzichtslijst


Op www.dekust.org  vind je een overzichtslijst van de arrangementen. Klik gewoon op de naam van de logiesaanbieder voor de detailinfo. De prijs is in euro per persoon per nacht (incl. tweepersoonskamer met ontbijt, reservatiekosten en toeristenbelasting).

De actiearrangementen zijn geldig van 15 september 2007 tot en met 21 december 2007 (met uitzondering van de herfstvakantie 27/10/2007 - 4/11/2007) en van 18 februari 2008 tot en met 21 maart 2008.
Overnachtingen voor 1 nacht zijn vooral geldig tijdens de week.
Voor reservatie-aanvragen voor de weekends (vrijdag tot zondag) krijgen aanvragen met minimum 2 overnachtingen de voorkeur.

2** Hotel = € 28
3*** Hotel = € 33
4**** Hotel = € 44 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Dienst Toerisme stelt eindejaarsfolder beschikbaar

Eindejaarsfolder

De eerste editie van de eindejaarsfolder
van de Dienst Toerisme is beschikbaar.


Tussen 1998 en 2006 verdubbelde het aantal bezoekers aan het infokantoor van de Dienst Toerisme in de maand december.
Het elektronisch oog telde in 1998 10.375 en in 2006 20.406 bezoekers.
Het aantal bezoekers dat inlichtingen vroeg bij de baliemedewerkers steeg van 7.061 in 1998 naar 9.350 in 2006 (een stijging van 32,41 %).

In dezelfde periode steeg het succes van de kerstmarkten en de vraag ernaar vanuit binnen- en buitenland. Ook is er veel vraag naar mogelijkheden om tijdens de feestdagen uit eten te gaan.


Het toerisme groeit dus sterk in de eindejaarsperiode.
De Dienst Toerisme neemt vanaf deze winter een nieuw initiatief om hierop maximaal in te spelen: de eindejaarsfolder.
Via deze folder wil de Dienst Toerisme het ruime aanbod aan specifieke eindejaarsevenementen ook bij de toeristen in de kijker plaatsen en promoten. Deze eindejaarsfolder ligt in dezelfde lijn als de driemaandelijkse evenementenfolder en bevat nuttige tips voor het invullen van een verblijf in Gent tijdens de eindejaarsperiode.

De folder biedt een verzameling van: kerstmarkten, een kerststallententoonstelling, wandelingen, boottochten, concerten, middernachtmissen, de openluchtijspiste en hotelaanbiedingen. Deze worden aangevuld met enkele tips van de brandweer voor een (brand)veilige eindejaarsperiode.


De eindejaarsfolder wordt verspreid via het infokantoor van de Dienst Toerisme en de Gentse hotels.
Wie graag een exemplaar toegestuurd krijgt, kan dit aanvragen via de administratie van de Dienst Toerisme.

De Gentse evenementen worden via deze folder ook in het buitenland gepromoot door Toerisme Vlaanderen.


De digitale versie van de eindejaarsfolder kan men downloaden op de website www.visitgent.be of aanvragen via e-mail visit@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gent Verlicht" als eindejaarsgeschenk ?

boek 'Gent Verlicht'

Wie nog uitkijkt naar een mooi en origineel cadeau, hoeft niet lang meer te zoeken.
In het licht van het nieuwe jaar biedt de Stad Gent het boek Gent Verlicht zeer tijdelijk aan voor 28 euro in plaats van 32 euro.

'Gent verlicht. Het Lichtplan: bouwsteen voor een feeërieke stad' is een boek over het Lichtplan van de Stad Gent.
Het boek geeft in heldere taal de krachtlijnen van het Lichtplan weer, geïllustreerd met ontwerpschetsen en poëtische nachtfoto's van Gent en aangevuld met ontroerende gedichten. Het telt 96 pagina's.

Van de prachtige foto's in het boek zijn ook postkaarten en posters te koop.

Het boek is bedoeld voor professionelen (lichtontwerpers en ruimtelijke planners) én voor het ruime publiek.
Het boek is tweetalig (Engels en Nederlands), wat het ook geschikt maakt voor een internationaal publiek.Het boek is te koop in:


de Stadswinkel

de shop van Kunsthal Sint-Pietersabdij

de infocrypte van de Dienst Toerisme (belfort)


De postkaarten en de posters zijn te koop in:


de Stadswinkel

de shop van Kunsthal Sint-Pietersabdij 


Prijs

Boek: tijdelijke promotie 28 euro (normaal 32 euro)

Postkaart: 1 euro voor 4 stuks

Poster: 3 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creabeurs op 1 en december (Buurtwerk Nieuw Gent)


Voor het tweede jaar op rij organiseert Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker samen met Intercultureel Netwerk Gent en een 30-tal actieve buurtbewoners een talentenbeurs in het Buurtcentrum van Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 180 c.

Deze beurs brengt mensen samen rond een gemeenschappelijk doel, namelijk het voorstellen en demonstreren van hun hobby of talent.

Door de samenwerking met Intercultureel Netwerk Gent vzw, biedt de beurs een heel gevarieerd aanbod:

-een modeshow van traditionele klederdracht uit verschillende culturen, van Marokko tot India

-een demonstratie handwerk (smockwerk, borduren, kunstbreiwerk) uit diverse culturen (Turkije, Marokko, Iran, België..).

-koken als hobby: een workshop marsepein maken of zoete desserten uit   verschillende culturen

-kalligrafie

-mozaïek

-poëzie

-allerhande verzamelingen

-wijkgeschiedenis

-fotografie

-filmpjes van straatfeesten in Nieuw Gent

-ontwerpen van juwelen

-bloemschikken

-breien

-haarkappen en opsteektechnieken

-tekenen

-aquarel

-houtsnijden

-beeldhouwen

-decoratie

-wenskaarten maken

-kaarsen gieten


Dit jaar zijn de creatieve creaties van de buurtbewoners aan een zacht prijsje te koop.

Iedereen kan zich voor de workshops inschrijven bij Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker (contactgegevens onderaan) of bij de verschillende standhouders.

Als extra attractie maakt u tijdens de beurs kans op een leuke prijs: een mand vol kleine handgemaakte schatten, gecreëerd door de standhouders. Deze prijs kan u winnen als u de ‘Nep-hobbyist’ of de ‘Dubbele hobbyist’ weet te ontmaskeren.
Op zaterdag 1 december worden de toeschouwers uitgedaagd om de ‘Nep-hobbyist’ te ontmaskeren: iemand tussen de standhouders stelt een hobby voor die hij/zij niet beoefent. Op zondag 2 december is er één onbemande stand waar een hobby wordt voorgesteld van één van de standhouders. Die dag kan je de ‘Dubbele hobbyist’ ontmaskeren.

 

Schepen van Milieu en Sociale Zaken Tom Balthazar opent op zaterdag 1 december om 13 uur de Creabeurs met een hapje en drankje voor de bewoners.

De beurs vindt plaats op zaterdag 1 december van 13 tot 18 uur (openingsreceptie van 13 tot 14 uur) en zondag 2 december van 13 tot 17 uur. Gratis inkom.

 

Er is doorlopend cafetaria met oliebollen.

De beurs vindt plaats in de polyvalente zaal van Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker, Rerum Novarumplein 180 c, 9000 Gent.

 

Informatie

Buurtwerk Nieuw Gent, Sofie Van Moeffaert,

Rerum Novarumplein 180 C, 9000 Gent, tel. 09 266 90 40, fax 09 266 90 43,

e-mail buurtwerking.nieuwgent@gent.be.

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!