Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Deprez 2008 in Gentse Capitole: tickets vanaf 13/12/2007 !!!!



Wie de nieuwe bejubelde voorstelling van Wouter Deprez wil zien, is eraan voor de moeite.
Alle voorstellingen in Vlaanderen zijn tot de allerlaatste stoel uitverkocht. Maar daar komt morgen verandering in, met een nieuwe reeks voorstellingen in Capitole Gent op 17, 18, 19 en 20 juli.
Tickets zijn vanaf morgen 13 december om 9.00u. verkrijgbaar!

 

Wouter Deprez en Capitole Gent, het is een winnende combinatie.

Met zijn vorige show WAR wist hij maar liefst 13 maal de Capitole Gent uit te verkopen, goed voor meer dan 20.000 toeschouwers! Volgens Wouter leent deze gigantische zaal zich dan ook perfect voor comedy. Niet voor niets koos hij Capitole Gent uit als locatie voor zijn sprankelende live-DVD van WAR.

 

Wie Wouter in Capitole Gent al aan het werk zag, wil zo snel mogelijk terugkomen. Wie er nog niet bij was, wil het zo snel mogelijk meemaken. Wees er dus snel bij, voor het ook deze keer te laat is!

 

Bestel vanaf morgen om 9.00u. als de bliksem tickets op 077/37.38.39 of op http://www.musichall.be

 

WOUTER DEPREZ IN CAPITOLE GENT

27 april 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

1 mei 2008, 20.00u. (UITVERKOCHT)

17 juli 2008, 19.00u.

18 juli 2008, 19.00u.

19 juli 2008, 19.00u.

20 juli 2008, 19.00u.

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen – excl. reservatiekosten – excl. verzendingskosten.

Eenheidsprijs: 18 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007 was druk maar prachtig voor Gents auteur Stefaan Van Laere
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Nu 2007 naar zijn einde loopt, kan auteur Stefaan Van Laere terugblikken op een erg productief jaar.
In 2007 schreef hij (alleen of in samenwerking) in totaal vijf boeken, allemaal bij huis van vertrouwen uitgeverij Davidsfonds.


Een overzicht:

* De etiquettegids voor kinderen 'Met je vinger in je neus' samen met jeugdauteur Do Van Ranst en illustrator Harmen van Straaten, door Ketnet uitgeroepen tot Boek van Week



* Zijn vijfde thriller 'Zwaar water' in de reeks rond de Gentse commissaris George Bracke

* 'De smaak van kaas', een prachtig geschenkenboek over kaas met schitterende foto's van Philippe Debeerst



* 'Champagne', een indrukwekkend boek over de edelste aller dranken samen met wijnkenner Gido Van Imschoot en indrukwekkende foto's van Bart Deseyn, een van de toppers van de Boekenbeurs

* vers van de pers: 'Liefdesreceptjes van Winiefred' samen met kruidenvrouw Winiefred Van Killegem, tekeningen van Klaas Verplancke

Op Kokerello (1-3 dec. Flanders Expo) is de auteur aanwezig om over zijn boeken te vertellen.

Wenst u meer te weten over Stefaan van Laere, zijn boeken en hoe ze te bestellen?

Kijk op www.stefaanvanlaere.be of http://www.davidsfonds.be/publisher/author/detail.phtml?id=106

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme heeft nu ook eigen BLOG
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze webstek hebben we al regelmatig melding gemaakt van het magazine Gastronomie & Toerisme dat 6 keer per jaar op diverse locaties 'gratis' ter beschikking ligt (Kust - Brugge - Veurne - Gent) en waarin de levensgenieters kennis kunnen maken met diverse ingrediënten van de toeristische sectoren in eigen land èn ver daarbuiten.

Uiteraard gaat dit alles gepaard met de nodige portie culinaire aandacht voor plaatselijke specialiteiten en horeca-uitbatingen die je in eigen streek eens moet bezocht hebben.

Binnenkort zorgt het magazine (2008) ook voor de promotie van Gent en omliggende .... maar wie graag al eens kennis maakt met het magazine kan sedert enkele weken terecht op de gloednieuwe webstek:

www.bloggen.be/gastronomietoerisme
... een ware aanrader.

Voor méér info kan je trouwens steeds terecht bij hoofdredacteur GEORGES KETERS (0495/22.68.79)

Foto georges.keters@skynet.be

Reageer (0)

12-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen stelt nieuwe wandelboxen voor

Op zoek en naar een origineel en gezond eindejaarscadeau?
De nieuwe wandelboxen van Toerisme Oost-Vlaanderen zijn precies wat je zoekt!
Met de dertig trajecten uit deze boxen, stap je de extra calorieën van de feestmaaltijden zo weer weg.



 

Toerisme Oost-Vlaanderen brengt drie verschillende boxen uit, waarin telkens de brochures van tien wandelroutes zitten. De wandelingen zijn gegroepeerd per thema. De box "Stap Door!" is er voor de meer ervaren wandelaar. De trajecten zijn bepaald stevig te noemen. Ze liggen alle tien in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen en gaan onverharde wegels en paden niet uit de weg. De "Stap Door!"-wandellussen zijn tussen de10 en 15 kilometer lang. Sommige routes bestaan uit meerdere lussen die je kan combineren, zodat doorgewinterde stappers wandelingen kunnen maken van 30 kilometer of meer.

De "Stap Mee!"-box is ideaal voor wie er eens op uit wil met het gezin of een groepje vrienden. De tien trajecten zijn zorgvuldig uitgekozen. Je kan onderweg halt houden voor een drankje of een hapje en ook voor kinderen valt er van alles te beleven. Dikwijls ligt er een recreatiepark op of langs het wandeltrjacet: Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, De Gavers in Geraardsbergen of het Kluisbos-domein in Kluisbergen bijvoorbeeld. Jong en oud zal aan deze uitstapjes plezier beleven. De trajecten zijn tussen de 5 en 12 kilometer lang, maar je kan ze makkelijk inkorten.


 

Met de "Stap Uit!"-box ten slotte maak je kennis met de klassieke toeristische trekpleisters in Oost-Vlaanderen. De trajecten zijn ideaal voor een zalige zondagse wandeling, met op tijd en stond een aangename rustpauze op een terrasje of in een café. Je geniet van de kunst, cultuur en natuur die je onderweg tegenkomt. De wandelingen zijn tussen de 5 en 13 kilometer lang, maar je kan ze naar believen inkorten of uitbreiden.

 

De Oost-Vlaamse wandelboxen kosten 9 euro per stuk en zijn vanaf nu beschikbaar. Meer info over de wandelboxen vind je via deze link.

Je kan de boxen bestellen via de website www.tov.be of op dit adres:


 

Toerisme Oost-Vlaanderen
Sint-Niklaasstraat 2
9000 Gent
Tel. 09-269 26 00
E toerisme@oost-vlaanderen.be 
www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe brochure Bourgoyen-Ossemeersen



Dat er heel wat te ervaren en te genieten valt in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen mag opnieuw duidelijk zijn: de nieuwe brochure toont het natuurreservaat in al zijn pracht. In deze brochure spelen foto’s de hoofdrol. Zij brengen het natuurreservaat in zijn verschillende facetten in beeld. Korte stukjes tekst over het landschap, het gevoerde beheer en de rijkdom aan planten en dieren, vullen het verhaal aan.

 

In het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen zijn drie wandelpaden uitgestippeld. Op de laatste bladzijde van de brochure worden ze in kaart gebracht.



Wie het verhaal in en achter het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen in het veld wil ontdekken, is welkom op zaterdag 26 januari 2008. Om 15 uur start een gratis wandeling aan de hoofdtoegang in de Driepikkelstraat (Mariakerke)(tot omstreeks 17 uur). Ook rolstoelgebruikers kunnen deelnemen. Het gebied en de brochure worden dan aan de bezoekers voorgesteld.
De wandeling is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan vanaf donderdag 14 januari 2008 via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur).

 

De brochure over het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is gratis te verkrijgen bij de Milieudienst (in het stedelijk natuurcentrum en in Gentbrugge), in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur), in het infokantoor van de Dienst Toerisme, in het dienstencentrum van Mariakerke en bij Natuurpunt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt 'Biezebaaze' intiem op 22/12 (Krakeel)
Klik op de afbeelding om de link te volgen




BiezeBaaze brengt "StropRock" van de bovenste plank. De teksten in het Algemeen Beschaafd Gents zijn observaties uit het dagelijks leven en de vaak pikant/spittante woordkeuze is niet toevallig. Een gemiddelde "Strop" of Gentenaar is immers recht voor de raap. En dat hoor je ook bij BiezeBaaze.

Zanger/gitarist en frontman van de groep, Kurt Burgelman zal voor het eerst een intiemer concert geven voor een zittend publiek in de Theaterzaal Krakeel

Dit optreden maakt deel uit van het Alleen en anders-tourke en zal in meer dan één opzicht echt anders zijn dan de andere optredens van Biezebaaze. Kurt brengt nieuw materiaal (liedjes, geen gitaren) mee. Hier en daar zal hij een vergeten melodietje ten gehore brengen dat enkel bij de allertrouwste Biezebaazefan een belletje kan doen rinkelen. 

Het voorprogramma wordt die avond verzorgd door de Gentse zangeres Penny, de Nederlandse Zoë en de kleine Benjamin die in de Capitole furore maakte in Gent zingt Andre Hazes. Let wel: er zijn slechts 100 plaatsen en er zijn er naar ons weten al een hoop verkocht. Snel reserveren is dus de boodschap! 

Na het concert is er in de foyer een gezellige fuif boordevol muziek uit de jaren '70, '80 en '90.

Tickets voor ALLEEN EN ANDERS bestel je op 09 223 17 81 of via info@theatertrac.be

Reageer (0)

01-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststemming in het gezelschap van de Gentse Dreidekkers


fotocredit: Fack Noël


Voor de 5de keer op rij pakt Noël Fack en zijn Dreidekkers uit met een spetterende Kerstshow onder de titel "Après-Ski 2007".
Wie deze bende tijdens de Gentse Feesten of tijdens vorige Kerstproducties al aan het werk heeft gezien, weet ongetwijfeld dat zij kunnen genieten van een aangename mix van muziek, sketch èn Gentse leute.

Deze keer verplaatsen de Dreidekkers zich naar Zaal Magherman in de St. Godelievekring (St. Godelievestraat - Wondelgem) alwaar zij het beste van zichzelf zullen geven op:

vrijdag 14 december om 19.30uur
zaterdag 15 december om 19.30 uur
zondag 16 december om 14.30 uur

Naast Noël Fack (als productieleider èn duivel-doet-al) staan Rolando, Bert en Nico Lenny, Danny Sinclair, Caressa De Vogelaere èn Charlene op het podium MAAR als 'guests' hebben zij "The Accordeon Stars" uitgenodigd. Voor mij een weetje, voor U nog een vraagteken!!

De combinatie van "Witte Paard"-sfeer en Kerststemming zal zeker weerklinken èn zichtbaar zijn ... dus ... met z'n allen ernaar toe. Van het overbekende Edelweiss-melodietje over de fratsen van Tommy Cooper tot Bing Crosby.

Reservatie en info: 09/324.06.50 OF in de St. Godelievekring vanaf 11.00 uur.

Reageer (0)

28-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Smit promoot nu al zijn toernee 2008 .... in België



Op vrijdag 14 november 2008 zal de sympathieke Volendamse zanger Jan Smit een spetterend optreden verzorgen in de Lotto Arena in Antwerpen. Het is een nieuw optreden dat deel uitmaakt van de Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour 2008. Tijdens deze tour zal Jan begeleid worden door zijn eigen live-band en zijn er alleen zitplaatsen. Zo zal het optreden een happening worden voor jong en oud! Jan Smit wint sterk aan populariteit in Vlaanderen en zijn twee laatste CD’s “JanSmit.com” en “Op Weg Naar Geluk” zijn in België dan ook goud! Momenteel staat Smit in de belangstelling met zijn nieuwe single “Dan Volg Je Haar Benen”. Najaar 2008 verschijnt zijn nieuwe CD “Stilte In De Storm”.

 

CONCERT

Vrijdag 14 november 2008

Lotto Arena, Antwerpen

Aanvang: 20.00 uur

 

KAARTVERKOOP

Voor België:

Tele Ticket Service www.teleticketservice.be: 070 - 345345 én filialen van Free Record Shop Vlaanderen

 

Voor Nederland:
Nationale Theaterkassa www.ntk.nl: 0900-9203

Reageer (0)

27-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thailand te gast op JKOKERELLO
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Tijdens de vijfde editie van Kokerello wordt Thailand als gastland verwelkomd. De Thaise keuken is wereldberoemd en één van de vele hoogtepunten van een reis naar Thailand. Maar deze keer hoef je niet naar Thailand te reizen om van al deze lekkernijen te kunnen proeven want Thailand is alomtegenwoordig op Kokerello! T
ijdens Kokerello komt u alle geheimen te weten van de Thaise keuken.


Geniet mee van de geurige kruiden die je neus prikkelen en proef van de lekkerste gerechten uit Azië. Maak ook kennis met de typische ingrediënten en culinaire gebruiken uit dit land.

Kom proeven en leren van bekende Thaise Chefs en maak een culinaire reis door Thailand
in Thaistreet op Kokerello. Kin hai aroi ! ( eet smakelijk ! )




Alle informatie over KOKERELLO vind je terug op www.kokerello.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beste van de Kust voor een klein prijsje ...

Zeezicht

Het beste van de Kust
ontdek je in het na- of voorjaar wanneer alles genieten is.
Van de lekkerste zon tot de rustigste stranden.
Geen zeegekte maar zeegeluk.
Temeer omdat 37 hoteleigenaars speciale kortingen aanbieden.
Wie van plan was om binnenkort enkele dagen aan zee door te brengen, kan maar beter meteen de knoop doorhakken. De mooiste kamers zijn nu nog vrij. Boeken tussen 15 september en 21 december of 18 februari en 21 maart maakt van jou een speciale gast van de Kust.


Overzichtslijst


Op www.dekust.org  vind je een overzichtslijst van de arrangementen. Klik gewoon op de naam van de logiesaanbieder voor de detailinfo. De prijs is in euro per persoon per nacht (incl. tweepersoonskamer met ontbijt, reservatiekosten en toeristenbelasting).

De actiearrangementen zijn geldig van 15 september 2007 tot en met 21 december 2007 (met uitzondering van de herfstvakantie 27/10/2007 - 4/11/2007) en van 18 februari 2008 tot en met 21 maart 2008.
Overnachtingen voor 1 nacht zijn vooral geldig tijdens de week.
Voor reservatie-aanvragen voor de weekends (vrijdag tot zondag) krijgen aanvragen met minimum 2 overnachtingen de voorkeur.

2** Hotel = € 28
3*** Hotel = € 33
4**** Hotel = € 44 
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Dienst Toerisme stelt eindejaarsfolder beschikbaar

Eindejaarsfolder

De eerste editie van de eindejaarsfolder
van de Dienst Toerisme is beschikbaar.


Tussen 1998 en 2006 verdubbelde het aantal bezoekers aan het infokantoor van de Dienst Toerisme in de maand december.
Het elektronisch oog telde in 1998 10.375 en in 2006 20.406 bezoekers.
Het aantal bezoekers dat inlichtingen vroeg bij de baliemedewerkers steeg van 7.061 in 1998 naar 9.350 in 2006 (een stijging van 32,41 %).

In dezelfde periode steeg het succes van de kerstmarkten en de vraag ernaar vanuit binnen- en buitenland. Ook is er veel vraag naar mogelijkheden om tijdens de feestdagen uit eten te gaan.


Het toerisme groeit dus sterk in de eindejaarsperiode.
De Dienst Toerisme neemt vanaf deze winter een nieuw initiatief om hierop maximaal in te spelen: de eindejaarsfolder.
Via deze folder wil de Dienst Toerisme het ruime aanbod aan specifieke eindejaarsevenementen ook bij de toeristen in de kijker plaatsen en promoten. Deze eindejaarsfolder ligt in dezelfde lijn als de driemaandelijkse evenementenfolder en bevat nuttige tips voor het invullen van een verblijf in Gent tijdens de eindejaarsperiode.

De folder biedt een verzameling van: kerstmarkten, een kerststallententoonstelling, wandelingen, boottochten, concerten, middernachtmissen, de openluchtijspiste en hotelaanbiedingen. Deze worden aangevuld met enkele tips van de brandweer voor een (brand)veilige eindejaarsperiode.


De eindejaarsfolder wordt verspreid via het infokantoor van de Dienst Toerisme en de Gentse hotels.
Wie graag een exemplaar toegestuurd krijgt, kan dit aanvragen via de administratie van de Dienst Toerisme.

De Gentse evenementen worden via deze folder ook in het buitenland gepromoot door Toerisme Vlaanderen.


De digitale versie van de eindejaarsfolder kan men downloaden op de website www.visitgent.be of aanvragen via e-mail visit@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gent Verlicht" als eindejaarsgeschenk ?

boek 'Gent Verlicht'

Wie nog uitkijkt naar een mooi en origineel cadeau, hoeft niet lang meer te zoeken.
In het licht van het nieuwe jaar biedt de Stad Gent het boek Gent Verlicht zeer tijdelijk aan voor 28 euro in plaats van 32 euro.

'Gent verlicht. Het Lichtplan: bouwsteen voor een feeërieke stad' is een boek over het Lichtplan van de Stad Gent.
Het boek geeft in heldere taal de krachtlijnen van het Lichtplan weer, geïllustreerd met ontwerpschetsen en poëtische nachtfoto's van Gent en aangevuld met ontroerende gedichten. Het telt 96 pagina's.

Van de prachtige foto's in het boek zijn ook postkaarten en posters te koop.

Het boek is bedoeld voor professionelen (lichtontwerpers en ruimtelijke planners) én voor het ruime publiek.
Het boek is tweetalig (Engels en Nederlands), wat het ook geschikt maakt voor een internationaal publiek.



Het boek is te koop in:


de Stadswinkel

de shop van Kunsthal Sint-Pietersabdij

de infocrypte van de Dienst Toerisme (belfort)


De postkaarten en de posters zijn te koop in:


de Stadswinkel

de shop van Kunsthal Sint-Pietersabdij 


Prijs

Boek: tijdelijke promotie 28 euro (normaal 32 euro)

Postkaart: 1 euro voor 4 stuks

Poster: 3 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creabeurs op 1 en december (Buurtwerk Nieuw Gent)


Voor het tweede jaar op rij organiseert Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker samen met Intercultureel Netwerk Gent en een 30-tal actieve buurtbewoners een talentenbeurs in het Buurtcentrum van Nieuw Gent, Rerum Novarumplein 180 c.

Deze beurs brengt mensen samen rond een gemeenschappelijk doel, namelijk het voorstellen en demonstreren van hun hobby of talent.

Door de samenwerking met Intercultureel Netwerk Gent vzw, biedt de beurs een heel gevarieerd aanbod:

-een modeshow van traditionele klederdracht uit verschillende culturen, van Marokko tot India

-een demonstratie handwerk (smockwerk, borduren, kunstbreiwerk) uit diverse culturen (Turkije, Marokko, Iran, België..).

-koken als hobby: een workshop marsepein maken of zoete desserten uit   verschillende culturen

-kalligrafie

-mozaïek

-poëzie

-allerhande verzamelingen

-wijkgeschiedenis

-fotografie

-filmpjes van straatfeesten in Nieuw Gent

-ontwerpen van juwelen

-bloemschikken

-breien

-haarkappen en opsteektechnieken

-tekenen

-aquarel

-houtsnijden

-beeldhouwen

-decoratie

-wenskaarten maken

-kaarsen gieten


Dit jaar zijn de creatieve creaties van de buurtbewoners aan een zacht prijsje te koop.

Iedereen kan zich voor de workshops inschrijven bij Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker (contactgegevens onderaan) of bij de verschillende standhouders.

Als extra attractie maakt u tijdens de beurs kans op een leuke prijs: een mand vol kleine handgemaakte schatten, gecreëerd door de standhouders. Deze prijs kan u winnen als u de ‘Nep-hobbyist’ of de ‘Dubbele hobbyist’ weet te ontmaskeren.
Op zaterdag 1 december worden de toeschouwers uitgedaagd om de ‘Nep-hobbyist’ te ontmaskeren: iemand tussen de standhouders stelt een hobby voor die hij/zij niet beoefent. Op zondag 2 december is er één onbemande stand waar een hobby wordt voorgesteld van één van de standhouders. Die dag kan je de ‘Dubbele hobbyist’ ontmaskeren.

 

Schepen van Milieu en Sociale Zaken Tom Balthazar opent op zaterdag 1 december om 13 uur de Creabeurs met een hapje en drankje voor de bewoners.

De beurs vindt plaats op zaterdag 1 december van 13 tot 18 uur (openingsreceptie van 13 tot 14 uur) en zondag 2 december van 13 tot 17 uur. Gratis inkom.

 

Er is doorlopend cafetaria met oliebollen.

De beurs vindt plaats in de polyvalente zaal van Buurtwerk Nieuw Gent-Steenakker, Rerum Novarumplein 180 c, 9000 Gent.

 

Informatie

Buurtwerk Nieuw Gent, Sofie Van Moeffaert,

Rerum Novarumplein 180 C, 9000 Gent, tel. 09 266 90 40, fax 09 266 90 43,

e-mail buurtwerking.nieuwgent@gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokerello op zoek naar grootste kaasfondue ter wereld



Zaterdag 1 december
wordt een absolute topdag voor Hotel– &  Bakkerijschool Gent want dan proberen ze in samenwerking met Beemster de grootste kaasfondue van de wereld te maken.

 

De recordpoging begint onmiddellijk bij het van start gaan van Kokerello om 10 uur.

Meesterkok Guy Van Cauteren komt er op toezien dat zijn recept goed wordt opgevolgd en zal de leerlingen met raad en daad bijstaan want het wordt een hele klus om in het Guiness Book of Records te komen…

 

Het huidige wereldrecord staat op naam van The Melting Pot, een restaurant in Fond du Lac in de staat Wisconsin in de Verenigde Staten.

Zij slaagden op 8 september in hun opzet en maakten een fondue met 1 600 pounds kaas ( 725 ) in een pan met een breedte van 8ft ( 2,44 m ) en een hoogte van  36 inch ( 91 cm ).

 

Hotel– & Bakkerijschool Gent en Beemster laten alvast 1 000 kg Beemster kaas aanrukken en voorzien tientallen flessen witte wijn en kilo’s specerijen en look om het record meteen heel wat scherper te stellen.

De speciale fonduepan wordt in een gespecialiseerd bedrijf ( Lekkerkerker in Lopik ) gemaakt en zal ongeveer 1.80 meter breed zijn en 1.30 meter hoog. Heel bijzonder, de pan wordt met stoom verwarmd.

De recordpoging staat onder toezicht van een deurwaarder.

 

Radio 2 zal de hele dag door aandacht besteden aan de recordpoging en verschillende bekende Vlamingen zullen komen proeven.

De Beemster fondue zal rond 13 uur klaar zijn en wordt dan gratis uitgedeeld aan de bezoekers van Kokerello.

Niet te missen!

Jong small
 

Reageer (0)

20-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas op 24 november in Groot Vleeshuis (Gent)

Sinterklaas in Gent

Het Groot Vleeshuis
, hét promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, ontvangt op zaterdag 24 november om 14u15 samen met vele kinderen de Sint met open armen.
Na zijn aankomst per boot op de Graslei en de hartelijke begroeting door gedeputeerde Jozef Dauwe, burgemeester Daniël Termont en schepen van Feesten Lieven Decaluwe, wandelt Sinterklaas bijgestaan door zijn Pieten naar Het Groot Vleeshuis. Hij zal er zich vast en zeker thuis voelen tussen het vele Oost-Vlaams lekkers in het prachtig historisch kader en vooral temidden de vele kinderen die door de Economische Raad van Vlaanderen (EROV) uitgenodigd werden.


De EROV organiseerde immers, samen met de stad Gent, een tekenwedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. De tekeningen werden in De Streekkrant van Oost-Vlaanderen gepubliceerd tijdens de Herfstvakantie. Niet minder dan 173 tekeningen werden toegestuurd waaruit 14 winnaars worden geselecteerd onder begeleiding van tekenaar Philippe Verdickt. Per leeftijdsklassen zal telkens 1 jongen en 1 meisje in de prijzen vallen. De prachtige tekeningen zullen er worden tentoongesteld.


Alle kinderen die deelnamen aan de wedstrijd ontvangen een uitnodiging om in het Groot Vleeshuis feest te vieren en de intrede van de Sint mee te maken. Er zijn dus geen verliezers! Bij aankomst krijgt elk kind een Sinterklaaspakketje met Oost-Vlaamse streekproducten en clown Rocko animeert de kinderen tot de komst van de Sint. De winnaars van de kleurwedstrijd ontvangen elk nog uit handen van de Sint zelf een waardebon van een Gentse speelgoedwinkel. Deze actie in Het Groot Vleeshuis kreeg de steun van KBC en de medewerking van de Streekkrant.



Het Groot Vleeshuis

Het Groot Vleeshuis, het Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, is vijf jaar geleden opgericht ( 21 maart 2002 ). 41 KMO's uit de voedingssector etaleren en verkopen hun producten in het Groot Vleeshuis. De uitbating is in handen van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV). Het Groot Vleeshuis, een schoolvoorbeeld van publiekprivate samenwerking, voert promotie voor Oost-Vlaamse streekproducten en beschikt ter plaatse over een gezellige verkoopsruimte en een unieke degustatieruimte.


 

Organisatie en medewerking

De intrede van Sinterklaas is een organisatie van de Dienst Feestelijkheden van Stad Gent in samenwerking met EROV en met de medewerking van Gent-Watertoerist, Fun en leveranciers van streekgebonden producten Pur Natur, Vondelmolen en Guylian.


Omstreeks 13u45 arriveert de Sint met de boot aan de Graslei. Vandaar wandelt hij samen met zijn Pieten naar het Groot Vleeshuis. Hij maakt er tussen 14u15 en 14u45 kennis met de kinderen in het Groot Vleeshuis.

Om 14u45 trekt de Sint met paard en koets, voorafgegaan door een fanfare, door het stadscentrum naar het Sint-Bavohumaniora. In de Groenzaal zal hij samen met 500 kinderen tussen 4 en 10 jaar een leuke show beleven.


Parcours boot:
Kuiperskaai – Ketelvest – Ketelbrug – Recollettenlei – Ajuinlei – Predikherenlei – Graslei.

Parcours koets: Groentenmarkt – Kortemunt – Korenmarkt – Cataloniëstraat – Sint-Baafsplein – Limburgstraat – Lieven Bauwensplein – Vlaanderenstraat – Lange Boomgaardstraat

(bij hevige regen of tijdnood wordt het traject ingekort:Groentenmarkt – Hoogpoort – Botermarkt – Emile Braunplein – Sint-Baafsplein – Limburgstraat – Reep)


zie voor bijkomende info: www.grootvleeshuis.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

SNOECKS - DAGSCHOTEL MET VIJF STERREN

 

Elk jaar ligt hij er weer, luchtig maar degelijk, eigentijds en verlokkelijk… de (literaire) Snoecks. Een kroniek van de tijd en als dusdanig een must op elke te respecteren boekenplank. Mis dus géén aflevering of je bent niet meer mee met je generatie, je tijd, laat staan je standing. Als je de page three glamours zoekt ben je dit jaar wel fel ontgoocheld. Snoecks is braaf op de kaft. Maar ja, ook Playboy neem je toch alleen maar ter hand voor de teksten.

 

Ook dit jaar was de Snoeckskanjer er op tijd, daartoe verplicht de redactie onder de huidige hoofdredacteur Geert Stadeus zich bikkelhard..

 

En Stadeus was weer eens origineel en ook universeel in zijn selectie. Of wat dacht je van de optelling van (al dan niet voorspelbare) creatieve gastauteurs als…  Tom Nagels en Cory Doctorow, een betrouwbaar onderzoek van de honderd beste internationale boeken, een actueel wereldbeeld in tekst en foto, een sluitend overzicht van de belangrijkste internationale literatuurprijzen, een verdoken toeristengids, en een Kronikfähig afscheid van schrijvers uit de wereldliteratuur..

 

Relatief kort leestukken aanbieden lijkt en blijft het ordewoord van Snoecks. Lees hem vooral niet uit in één ruk. Behang je slaapkamertafel ermee. Resultaat : Dagen/nachtenlang cultureel genot.

 

Uiteraard kan een dergelijke publicatie niet verschijnen zonder sponsorship, maar naar analogie met het prestigieuze weekend Standaard Magazine, is ook hier gekozen voor stijl en esthetische meerwaarde. Daardoor wordt Snoecks tevens een onmiskenbaar (in)kijkboek, dat niet alleen op huisdokters- en tandartspraktijken goed ligt..

 

Ook de foto’s bij de literaire of ‘blik op de wereld’bijlagen zijn niet lukraak gekozen, maar maken van de publicatie een optimaal visueel esthetisch document.

 

Mij boeiden vooral de bijdragen (woord/beeld) over de (Led) Zeppelin. Spookgestalte… Halve geschiedenis… Naief verleden… Mooi in beeld gebracht. Zonder pretentie. En laat mij ook het hoofdstuk “Kunst, (Kitsj), en karikatuur waarderen.

 

Als ik de Snoecks niet gekregen had als recensie exemplaar, zou ik hem zeker gekocht hebben.

Foto


 

Freek Neirynck

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty-verkiezing gelauwerd!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Danstheater Het Feestpaleis te Beervelde werden het voorbije weekend de Nummer 1-Awards uitgereikt in de categorieën Artiest, Groep, Babe, TV-Figuur, Acteur/actrice en Miss-verkiezing.

De verkiezing Miss Belgian Beauty van organisator Ignace Crombé en de regerende Miss Nele Somers viel in de prijzen.
In de categorie Miss-verkiezing wonnen zij deze gegeerde onderscheiding vóór de andere genomineerden Miss België, Miss Sports Belgium, Miss Benelux en Miss Diamant en uiteraard alle andere bestaande Miss-verkiezingen.

 

Voor Ignace Crombé de bevestiging van zijn professionele en creatieve aanpak om reeds 17 jaar zijn verkiezing uit te werken tot een topevenement in ons land. Twee jaar geleden werd hij tot 'Missmaker' gedoopt, vorig jaar werd hij verkozen tot Stadsfiguur Kortrijk en nu tot beste Miss-organisator.

 

'Dit doet veel deugd na de moeilijke voorbije maanden' verklaarde hij enthousiast na de uitreiking van de Award.'Organiseren is en blijft een beroep, en ik denk dat wij ons hier onderscheiden van vele collega's en bovendien ook steeds creatief en vernieuwend uit de hoek komen.

Uiteraard bedank ik mijn sponsors en al mijn ex-Missen die mijn verkiezing nationaal hebben uitgedragen en zeker de pas verkozen Nele Somers die beslist een 'sterke' Miss zal worden die zeker een mediacarrière verdient.'

De 23-jarige juriste uit Brasschaat was even sprakeloos, maar dolgelukkig met de behaalde onderscheiding.

Naast Ignace Crombé en Nele Somers waren de andere laureaten Stan van Samang, Milk Inc, Véronique De Kock, Anne De Baetzelier en Roel Vanderstukken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRATO-VANI geeft in VORST het beste van zichzelf



Op vijf jaar tijd is STRATO-VANI uitgegroeid tot een waar fenomeen, een jaarlijkse traditie voor de vijftig-plusser dat nu voor het eerst verhuist naar één van de grootste concertzalen van het land. Ook alle Vlaamse artiesten, als Will Tura, Dana Winner, Lisa Del Bo, Berdien Stenberg, Vader Abraham, treden met veel plezier op met dit orkest.

 

En nu steekt STRATO-VANI voor het eerst de taalgrenzen over, met de nummer één van Oostenrijk!
Hansi Hinterseer, dé internationale ster van de Duitse volksmuziek, geeft tijdens het STRATO-VANO-concert een eenmailg optreden in België!


 

 

Wie is Hansi Hinterseer?


Oftewel de bekendste schlagerzanger uit Oostenrijk. De cijfers spreken voor zich! In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk alleen al verkoopt hij meer dan 4 miljoen cd's en bereiken zijn televisieshows zo'n 6,6 miljoen kijkers! Met zijn hits als “Sieben rote Rozen”, “Amore mio” en “Dann nehm ich dich in meine Arme” zorgt hij voor onversneden ambiance die iedereen vrolijk stemt. De gloriejaren van de grote Duitse tv-shows kunnen weer helemaal herleven!

 

De andere gasten


Ook de andere gasten voor 5 JAAR STRATO-VANI in Vorst Nationaal zijn intussen bekend. Uit eigen land verwelkomt STRATO-VANI met GUNTHER NEEFS de warmste stem van Vlaanderen. Speciaal voor STRATO-VANI zal hij zijn grootste Nederlandstalige hits brengen.


 

Naast Gunther Neefs treden ook harpsensatie JANU, accordeonvirtuoos FRIZZANTE en een mysterieuze special guest aan.
Dirigent Luc Smets leidt het hele programma, samen met meter Connie Neefs die 3 avonden zal aantreden als gastvrouw van het hele spektakel.

 

HET BESTE VAN STRATO-VANI - Live in Vorst Nationaal

met Hansi Hinterseer, Gunther Neefs, Janu, Frizzante & special guest.

op 25, 27(uitverkocht!) en 28 november 2007

25 november om 15u00

27 & 28 november om 14u00

 

TICKETPRIJZEN

Golden Seats: 42 euro

Cat. 1: 37 euro

Cat. 2: 32 euro

Cat. 3: 28 euro

(ticketprijzen zijn exclusief reservatie- en verzendingskosten)

TICKETS EN INFO
077/37.38.39 (vanuit Nederland 0032 70/25.20.20)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TheaterPlatform roept
Klik op de afbeelding om de link te volgen

‘Gene Paniek Lily’

 

Komedie van Vanessa Van Durme

(Vanessa Burlesk)

 

Regie: Monique De Bock

Vormgeving: Claude Marissael

Productie: Ariane Van Ootegem

 

INHOUD:

 

Een stijlvolle flat ergens in een grote stad. Dit is het nieuwe territorium van Lily.  Zij en haar echtgenoot waren in een vorig leven juristen. Hij was een “carrièrestreber”, die ondanks zijn drukke agenda de tijd gevonden had om 2 kinderen op deze wereld te zetten. Lily gaf haar beroep op om zich volledig aan de opvoeding van zoon en dochter te wijden. Eens de kinderen op hun eigen benen konden staan, besluit Lily om alleen te gaan wonen. Door ongewone omstandigheden maakt Lily kennis met haar buurvrouw Nadia, die er een raar leventje op na houdt. Ongewild raakt ze verwikkelt in een dubieus zaakje waar ze liever niets mee te maken wil hebben. Haar naïeve vriendin Jeanine, begrijpt niets van deze situatie doch geraakt ongewild bij de zaak betrokken en maakt op die manier kennis met Gaston De Wilde, inspecteur van Politie te Gent. Een onhandig type dat voor de nodige hilariteit zorgt.  Zoon Xavier, archeoloog van beroep in Bolivia en echtgenoot Andre doen ook hun intrede in deze burleske situatie. Wat daar de reden toe is ga je binnen de kortst mogelijke tijd pas beseffen.

 

Theater Platform brengt u een wereldcreatie van “Gene Paniek, Lily!” van Vanessa Burlesk, een stadsgenote om fier op te zijn. Bruisend van theaterenergie en gedreven door haar instinct, stopte Vanessa al haar theaterinventiviteit in “Gene Paniek, Lily!”.

 

MET: Els Arnaut, Hilde Higuet, Bellitzia Van Hoorde, Luc De Paepe,

Ewoud Waerniers en Johan Van Hoorde
 

SPEELDATA:

23/11, 24/11, 30/11 en 01/12/2007 om 20u

25/11/2007 om 15u

 

LOCATIE:

Lakenmetershuis, Vrijdagsmarkt 25 te 9000 Gent

 

KAARTEN:

Volwassenen: 10€; Sodiganda, studenten en 60+: 9€;

leden Theaterplatform: 6€; leden TPG 60+, - 12jarigen: 5€

 

 

RESERVATIES:

HUTSON, Langemunt 18, 9000 Gent,

tel: 09/225.54.51 (1€/kaart reservatiekost)

Of via www.theaterplatform.be (0,5€/kaart reservatiekost)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva De Roovere bijt op 6/12 spits af van "Talent"

Vlaanderen heeft talent! Nooit eerder braken een zoveel Vlaamse bands door, scoorden zoveel Vlaamse artiesten stevige hits. In het zog van de grote Vlaamse artiesten vestigen zich ook een aantal zeer getalenteerde zangers, zangeressen of groepen. Capitole Gent stelt haar zaal beschikbaar voor  een selectie van enkele van deze artiesten die op de rand van de grote doorbraak staan. Artiesten die zo goed zijn, dat ze gezien moéten worden. De ene is al een beetje bekend, de andere heeft al een hit gescoord, voor nog een andere kan het elk moment gebeuren. Maar één ding hebben ze zeker allemaal gemeen: TALENT.

 

Op 6 december mag Eva De Roovere alvast de spits afbijten:


 


Vanaf haar twintigste werkte de Vlaamse zangeres Eva De Roovere in de luwte van samenwerkingsverbanden. Ze speelde cabaret in Eeef & Coo, zong bij Kadril, Oblomow en samen met Gerry De Mol vormde ze Kleine Blote Liedjes. Met haar Nederlandstalige album De Jager leverde ze nu op haar 28ste  haar visitekaartje af voor een solo-carrière. Haar debuutalbum is ondertussen al goed voor goud, en de singles worden zo gesmaakt door de radio’s. Sinds februari verovert Eva ook onze Noorderburen!

 

 


TALENT

Eva De Roovere: 6 december 2007 om 20.00u.

Mira & de Maten: 1 februari 2007 om 20.00u.

Yevgueni: 13 februari 2007 om 20.00u.

Milow: 28 februari 2007 om 20.00u.

 

Telkens in Capitole Gent



Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.capitolegent.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs