Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
20-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaars SNOECKS zijn gekend
Foto



Naar aanleiding van het artikel over de nieuwe SNOECKS konden de bezoekers van deze webstek een gratis exemplaar in de wacht slepen. Zomaar eventjes 296 inzendingen bereikten ons e-mailadres waarvan 132 met een correct antwoord op de vraag: "Welke bekende Belgische fotograaf fotografeerde voor Snoecks "Les Ballets de Monte Carlo?"
Het antwoord dat we verwachtten was: HENK VAN CAUWENBERGH.

Jammer voor diegenen die het eigenlijk wel goed bedoelden maar zich hebben bezondigd aan de juiste schrijfwijze (o.a. Van Cauwenberg - Van Couwenbergh ....).
Niettemin kunnen we volgende 5 personen feliciteren:

- de Heer F. Devos (Mariakerke)
- de Heer JM Van Denborre (Ternat)
- Mevrouw G. De Dapper (Sleidinge)
- Mevrouw L. Verschatse (Wondelgem)
- de Heer B. Kiekens (Heestert)

Zij krijgen hun exemplaar via uitgeverij SNOECKS NV met de post toegestuurd ... alvast veel kijk-en leepslezier.

!! Vanaf 24/11 kan U opnieuw een poging wagen ... maar dan spelen we voor de Snoecks Almanak!!!

Reageer (0)

16-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt "Talent der Lage Landen" ?



Op 05 november ll werd het officiele startschot gegeven voor de nieuwe grootse zangwedstrijd 'Talent der lage Landen', en dit met een heuse persconferentie in The New President in Lokeren.
De winnaar van deze grote talentenjacht gaat aan de haal met een ongelofelijke prijs : een eigen nieuw liedje, professioneel opgenomen door een bekende producer én uitgebracht op cd-single!! De winnaar zal ondersteund worden met de nodige promotie én optredens, coaching en begeleiding. Maar dat is niet alles...

Hét 'Talent der lage Landen' wint ook een professionele fotoshoot twv 500 euro, een kledingcheque twv 500 euro en een eigen website!!

De organisatie is in handen van Johan De Maeyer en Moonrize Records, die een team van bekende producers heeft samengesteld om de hele productie tot een goed einde te brengen.
De wedstrijd gaat van start op 29 februari; meteen de eerste voorronde van drie.
Daarna volgen twee halve finales en een grote finale op 25 april. Dit alles zal doorgaan in 'The New President' in Lokeren.

De kandidaten worden beoordeeld door een professionele jury met o.a. Lex de Groot en Wim Claes en diverse bekende vlamingen die stuk voor stuk al wat bewezen hebben in de showbizz.

Inschrijven kan nog. Stuur een mailtje naar info@talentderlagelanden.be of bel naar 0485753730. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!!
Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website www.talentderlagelanden.be!

Reageer (0)

11-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNOECKS 2008 ... een verhaal apart ... WIN dus een exemplaar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Ze hielden zich 9 maanden lang muisstil maar dat had zo z'n redenen: want een boek van 570 pagina's vol indringende reportages en kwalitatief hoogstaande foto's maak je niet van de ene dag op de ander: de makers van SNOECKS 2008.
Redenen genoeg voor www.plietsplets.be om met hoofdredacteur in de Gentse "A Capella"-locatie af te spreken voor een boeiend gesprek over de inhoud èn de opmaak van de 84ste SNOECKS en kleine (?) broertje SNOECKS ALMANAC.

Foto


In deel 1 dat U vandaag voorgeschoteld krijgt laten we U kennis maken met de inhoud van dit inspirerende boek dat jaarlijks zo'n 90.000 Vlamingen en 50.000 Nederlanders gelukkig maakt ...
Hoofdredacteur Geert Stadeus:

"We zijn uiteraard bijzonder tevreden met dit getal en ook op de Boekenbeurs die nog tot 11/11 in Antwerpen loopt, valt het ons op dat de Snoecks ten allen tijde een graag geziene en gelezen uitgave blijft. Al moet ik stellen dat we doorheen de jaren toch geëvolueerd zijn naar een publiek dat méér en méér uit de academische getinte richting komt en het eigenlijk aanziet als een ècht kunstboek ... rekening houdende met bvb de talrijke imponerende foto's. Dit jaar bijvoorbeeld van Elliott Erwitt, van de weinig bekende Leo De Deugd of van Gentenaar Sebastien Schutyser. Niettemin streven we er ieder jaar naar om geen aanhangsel te worden van de talrijke kunsttijdschriften en dat wordt door velen geapprecieerd. We staan momenteel met de Snoecks niet voor niets op de derde plek in de Boeken Top 10".

Geert Stadeus was er uiteraard niet bij toen de allereerste Snoecks in 1925 het daglicht zag, maar weet als geen ander op een enthousiaste wijze te praten over "de Gentse Feesten binnen de boekensector", zoals hij het boek graag tutoyeert:

Foto

"We kozen dit jaar opnieuw voor een aantrekkelijke cover met Heidi Klum die een link moet leggen naar de fotograaf Rankin die uitgebreid aan bod komt. Naast de traditionals zoals Snoecks Literair (met de beste 100 - de overleden schrijvers èn het literair prijzenoverzicht) en 2 verhalen (van Cory Doctorow en Tom Naegels) hebben we deze keer bijzonder veel oog voor 5 reportages die op zich indrukwekkend mogen genoemd worden: het ruimen van bommen in Irak (waarbij de foto's eigenlijk al voor zichzelf spreken) - Filipijnse kinderen achter de tralies - boeven in Bogotá - de Zeppelin als legendarisch luchtschip èn een aparte blik op Formule 1. Bij dit laatste item mag toch worden gezegd dat de foto's die de tekst van sportjournalist Gery Vermersch begeleiden zó speciaal zijn dat ze nooit in aanmerking zijn gekomen voor publicatie in kranten ... en dat heeft niets te  maken met de kwaliteit van de foto maar wel met de invalshoek van waaruit ze genomen zijn"

Of je de SNOECKS nu bestempeld als een nachtkastboek of het eerder op het toilet achterlaat (voor velen de enige plek waar rustig kan gelezen worden zonder muziek of GSM-stoornissen ...), het is en blijft een lijvig exemplaar dat kwaliteit biedt en doorheen de jaren verder is uitgegroeid tot een topper binnen de boekensector.

"Voor ons geldt de kwaliteit en dat zorgt ervoor dat de keuzes van beelden en items niet altijd makkelijk is. Niettemin selecteren we tal van fotografen die we benaderen omwille van hun persoonlijkheid en die zich op één of andere manier via een interview bloot geven of opteren we ervoor de aparte aanpak van de fotograaf nader te belichten. Het spreekt voor zich dat ook de tekst aan de kwaliteit van het geheel dient te voldoen en dat de lezer ècht kan genieten van alle pagina's. Persoonlijk blader ik de Snoecks eerst eens volledig door alvorens te beginnen met het lezen zodat ik al een eerste indruk krijg van het geheel ... wat mij tot op heden nog niet tegengevallen is".

De Snoecks is zowat in alle boek-en krantenhandels verkrijgbaar voor amper 12,50 € !!!!!

Volgende week gaan we op zoek naar de inhoud van de SNOECKS ALMANAC en in een 3de deel krijgt U nog het één en ander over de SNOECKS zelf aangeboden.

Ga trouwens gerust eens een kijkje nemen op de toffe webstek waarop U verder alle info over de nieuwe uitgave kan aantreffen en waarop de hoofdredacteur in blogvorm een aantal nieuwtjes op de bezoekers loslaat: www.snoecks.be

Foto

MAAR ...... SNOECKS gaf ons 5 exemplaren cadeau voor de bezoekers van www.plietsplets.be.
Dus wie graag een gratis exemplaar van SNOECKS 2008 in de wacht wil slepen, antwoordt vliegensvlug op volgende vraag:

Welke bekende Belgische fotograaf fotografeerde voor SNOECKS "Les Ballets de Monte Carlo" ?

Antwoord met vermelding van Uw naam - adres en telefoonnummer via plietsplets@telenet.be en dit vóór 18/11/2007.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd en krijgen hun exemplaar thuis gestuurd.

Met dank aan SNOECKS en Geert Stadeus in het bijzonder.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PEARL ... muzikaal talent van eigen bodem!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Graag geven we via deze webstek ook graag wat nieuws mee van artiesten uit eigen regio want naast Koen Crucke, Kurt Defrancq, Jakob Beks en nog zovele andere bekenden die momenteel in Mariakerke (Gent) woonachtig zijn, is er ook nog de jonge talentrijke PEARL.

Velen onder U zullen aan de hierbijgaande foto ongetwijfeld wel door hebben dat PEARL de artiestennaam is van Margot De Ridder die we nog kennen uit de VRT-reeks FLIKKEN en dat heeft te maken met haar muzikale ambities die ze de voorbije jaren verder heeft uitgebouwd (o.a. door haar opleiding bij Oldskool o.l.v. Larry). Momenteel is PEARL volop bezig met het schrijven van eigen nummers die uiteindelijk moeten leiden naar een eerste CD-album i.s.m. Larry en producer Nicolas Lefèvre.

Wil U zelf al het één en ander beluisteren en bekijken ... surf dan vliegensvlug naar http://www.myspace.com/margotderidder

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bringing soul back to Oostende: The Temptations en The Four Tops
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het unieke dubbelconcert van The Temptations en The Four Tops oogst wereldwijd lovende kritieken en ook in België loopt het storm voor dit evenement dat doorgaat op 25 november om 20.00 uur.

De laatste tickets ... enkel in Oostende!

Oostende heeft een traditie als het op soulmuziek aankomt.
Marvin Gaye woonde een tijd in Oostende en hij maakte er zijn comeback met Sexual Healing. Daarnaast stonden tal van soulgoden en -godinnen op de planken van het Kursaal.
Kursaal Oostende is dan ook niet weinig trots op de komst van deze twee supergroepen. De spirit van het legendarisch Tamla Motown platenlabel van Berry Gordy zal opnieuw te voelen zijn in Oostende!

The Four Tops

Al sinds 1954 boeit deze groep een groot publiek met hun unieke en aanstekelijk mix van pure vocale kracht en typische harmonie. In de vroege jaren zestig werden ze voorgesteld aan Berry Gordy, die ze meteen engageerde voor ze nieuwe label: Motown.
Bij dit legendarische Motown Records vormde de groep al snel een team met Holland, Dozier & Holland. De rest is geschiedenis. Hit na hit volgde...
“Baby I Need Your Loving”, “Reach Out I’ll Be There”, “Standing in the Shadows of Love”,... u zingt ze gegarandeerd spontaan mee!
Tot laat in de jaren tachtig bleven ze scoren, ook nadat ze tekenden bij Cassablanca Records. Ze slaagden er zelfs in een sterke act te brengen op Live Aid! Volgens sommige critici was hun set een hoogtepunt van deze marathon.
De huidige bezetting van de groep zorgt nog steeds voor magische muzikale avonden en dat volledig binnen het originele concept van de groep.


The Temptations

Al meer dan veertig jaar lang produceren The Temptations top hits en spelen ze voor uitverkochte zalen over de hele wereld.
Het verhaal van The Temptations is het verhaal van de Amerikaans popmuziek. Net zoals The Four Tops waren ze een essentieel onderdeel van de Motown machine van Berry Gordy. “The Temps” startten hun muzikale carrière in de vroege jaren zestig.
In 1964 maakt Smokey Robinsons “The Way You Do the Things You Do” hen tot supersterren.
Een lawine van hits volgde... Vele van hun nummers zoals “My Girl” en “Papa was a Rollin’ Stone” werden onsterfelijk. Niet enkel hun typische sound, maar ook hun “smooth” stapjes en foutenloze presentatie maakten de groep tot popiconen.
Over de jaren kende de groep heel wat wissels in de bezetting, maar telkens kwam de groep er sterker uit. Ze bleven ook steeds trouw aan hun stijl. Ze overleefden modegrillen, disco en techno en bleven zichzelf trouw, met succes.
“Great singing,” zegt Otis Williams, “will always prevail.”
Tot op vandaag maakt de groep nieuwe nummers en de huidige bezetting is frisser en sterker dan ooit. “Hoe meer we veranderen,” zegt veteraan Ron Tyson, “hoe meer we trouw blijven aan onszelf. We staan voor het brengen van échte soul. Dat is een stijl die altijd zal blijven leven.”

The Temptations go on... and on... and on...

Praktische info

Zondag 25 november om 20.00 uur in Kursaal Oostende
Tickets (45 €) voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar telefonische via 070 22 56 00, online via www.sherpa.be en aan de kassa van het Kursaal.

Reageer (0)

09-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty Nele Somers wordt showbizzreporter bij Donna
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf 12 november heeft Donna er een showbizzreporter bij. En wat voor één! Haar looks, haar brains, haar verleidelijke blikken: Miss Belgian Beauty Nele Somers zal alles in de strijd gooien om de leukste, spannendste en geheimste showbizzverhalen te pakken te krijgen. Ze brengt daarover verslag uit bij Dave Peters, in diens splinternieuwe vooravondprogramma A.D.H.Dave, tussen 16u en 19u., vanaf volgende maandag.

 

Eind oktober werd Nele Somers verkozen tot Miss Belgian Beauty. En nu kiest de 23-jarige juriste uit Brasschaat zelf voor Donna. Ze gaat voor het nieuwe vooravondprogramma A.D.H.Dave op zoek naar showbizznieuws.

 

Dave Peters kan niet wachten op al die sterrenverhalen en eigenlijk vooral niet … op Nele Somers zelf!

 

A.D.H.Dave is het nieuwe vooravondprogramma van Donna. Vanaf maandag 12 november haalt A.D.H.Dave de luisteraars weg van het werk en zet ze op weg naar een leuke en boeiende avond. Een dagelijkse energiestoot die zorgt voor een perfecte overgang naar de vrije tijd. A.D.H.Dave brengt drie uur lang hyperkinetische karakterradio in de avondspits, met een pak nieuws en weetjes uit de wereld van de showbizz, muziek en celebrities.


 O A.D.H.Dave, elke weekdag tussen 16 en 19 uur op Donna,
 www.donna.be

(bron: VRT Communicatie)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROYALS ... een maandelijks unieke kijk op VORSTENHUIZEN

Logo

Alle fans van het koninklijk nieuws weten dat zij maandelijks hun hartje kunnen ophalen in het rijk geïllustreerd magazine ROYALS dat in 2007 al aan de 8ste jaargang toe is. Ook in het nieuwste nummer (dat nu in de winkel ligt) zorgt hoofdredacteur Kristine De Vriese samen met haar team voor een zeer gevarieerd aanbod aan nieuws ... en niet alleen van Belgische bodem.

Deze keer krijgen Mathilde, Filip èn hun kinderen de cover toebedeeld en hiermee opent eigenlijk de boeiende reportage over Elisabeth, Gabriël en Emmanuel en hun ouders die respectievelijk een nieuw broertje of zusje EN hun 4de kindje krijgen. Wat België betreft kunnen we in Royals verder nog genieten van kleurrijke foto's èn dito reportages over o.a. Prinses Astrid die in het Afrikaanse Tanzania haar kruistocht voert tegen malaria.
Ruime aandacht wordt ook geschonken aan het staatsbezoek dat Koning Albert II bracht aan Ierland en alwaar duidelijk werd dat Koningin Paola eens te meer haar man een liefdevolle steun bood.
Verder kunnen we nog een blik werpen in de drukke agenda die de meeste leden van het koningshuis te verwerken krijgen.

Prinses Astrid

Het Nederlandse koningshuis krijgt ook deze maand tarditioneel veel aandacht. Deze keer met een indringende reportage over het doopsel van Prinses Ariane (derde dochter van Willem-Alexander en Maxima) in het bedehuis van de Koninklijke familie.

Arianepass

Maxima en Willem-Alexander blijven trouwens nog verder in beeld want hun bezoek in Slovenië ging voor de journalisten van Royals niet onopgemerkt voorbij, terwijl ook Prins Claus - 5 jaar geleden overleden (06/10) - verder blijft leven in het hart van zijn familie en Nederlandse onderdanen.
Een korte maar spraakmakende blik op hoe de geliefde echtgenoot van Koningin Beatrix actueel blijft.


Mette_marit_vandaagg1

Maar Royals blijft natuurlijk niet alleen in België en Nederland geïnteresseerd. Noorwegen krijgt de nodige aandacht door een inspirerende reportage over het zesjarige huwelijksgeluk van Haakon en Mette-Marit ... terwijl het Britse koningshuis in de kijker wordt geplaatst door  het 60-jarig huwelijk (op 20/11) van de van origine Griekse Prins Philip met Queen Elisabeth.
Een must voor de Royal-liefhebbers !!

Queen and Consort: Elizabeth and Phillip: 60 Years of Marriage

Traditioneel vindt U in het magazine ook nog de uitgebreide Hofkroniek en de koninklijke kalender die de maand september doorheen de tijd aandoet. En ook voor boekenfreaks werd gezorgd want in de Boekenclub van Royals krijgt U een overzicht van de meest spraakmakende titels op de markt.

Vlug naar de boeken-of krantenhandel dus ... voor het septembernummer van ROYALS (5,10 €) of neem gewoonweg een abonnement voor amper 54 €.

Logo

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivo Niehe met 3de show in Gentse Capitole



Momenteel speelt Ivo Niehe met zijn ‘Very Sexy Female Band’ try-outs van zijn derde theatervoorstelling.
De voorstelling is in Capitole Gent te zien op 21 november met als special guest: Els De Schepper!

 

Van televisie naar het theater

Ivo Niehe, één van de grootste televisiemakers van de lage landen, is eigenlijk per ongeluk in de theaterwereld terechtgekomen. ‘Veel mensen waren nieuwsgierig,’ zegt Ivo over zijn eerste theatershow. ‘Ze verwachtten in feite een soort TV SHOW in het theater en dat was nu juist de grote verrassing: een complete show met een topband, persoonlijke verhalen, humor en emotie.’‘Ik heb de recensies gelezen, zo verrukkelijk – dat heb ik in mijn Tv-loopbaan zelden meegemaakt…’ Hoogtepunt tot op heden: de afsluiting van zijn tweede tournee in 2006: Twee avonden in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré… een droom die uitkwam voor deze geboren Amsterdammer.

 

"Dit is geen hobby meer!"

"Je kunt het wel eeuwig als een grap blijven zien, maar als er zo veel mensen op afkomen, dan wordt het toch wel iets serieuzer."

 

Zijn ‘theatershow n°3’ heeft als thema 'Op zoek naar het goede gevoel'. De show is het best te omschrijven als multimediaal cabaret, waarin hij persoonlijke verhalen en liedjes afwisselt met videobeelden, die op een groot scherm worden afgespeeld. "Het is hoofdzakelijk een voorstelling met veel verhalen en veel emotie", legt Ivo Niehe uit. "De rode draad is dat de heer mij van boven belt en zegt: 'De schepping is mislukt. Het is een te ambitieus project geworden. Ik overweeg om de zaak op te blazen'.


 Els de Schepper


Special Guest is Els De Schepper

Ondertussen maakte Ivo Niehe ook de identiteit van de mysterieuze Special Guest Star bekend! Niemand minder dan de stoeipoes van het Vlaamse cabaret Els De Schepper zal Ivo op het podium vergezellen. De Nieuwe Theater Show biedt dus een unieke kans om deze twee indringende persoonlijkheden samen aan het werk te zien!


 
 

 

IVO NIEHE "Theatershow nr.3"

21 november 2007 om 20.00u. in Capitole Gent


Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 25 euro

(excl. reservatie – en verzendingskosten)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse "Absynthe Minded" heeft 1ste gouden plaat beet!

 

In het zog van opvolger “There Is Nothing” verkocht ook Absynthe Mindeds 2de CD-album “New Day” dit jaar goed door. Zo goed zelfs dat de kaap van de 20.000 verkochte stuks gehaald werd, zodat de bands eerste gouden plaat een feit is.

 

New Day kwam in 2005 uit, in eigen beheer. Producer was Jean-Marie Aerts, distributeur LC Music, uitgever EMI Music Publishing.

 

De gouden plaat zal worden uitgereikt ter gelegenheid van de showcase in La Maroquinerie, Parijs, nu vrijdag 9 november 2007.

 

De bands focus ligt deze dagen enerzijds vooral op het enige Belgische concert dit najaar (17/11 Ancienne Belgique), anderzijds de franse release op 15/03/2008.

 

De band is ook al volop bezig met het  4de album - te verwachten in 2008.

 

Volgende optredens Absynthe Minded:

 

9 november – La Maroquinerie – Parijs (F)

17 november – Ancienne Belgique – Brussel

23 november – Patronaat – Haarlem (Nl)

30 november – Het Kasteel – Alphen a/d Rijn (Nl)
1 december – Schouwburg – Heerlen (Nl)

Alle info op www.absyntheminded.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballet en Opera TROEF in Gent en Antwerpen

           

Dit seizoen pakten de Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent uit met een indrukwekkend ballet- en opera-programmatie. Deze keuze is enkele maanden na de start van het seizoen al een schot in de roos gebleken. De voorstellingen zijn goed gevuld en elke avond besluit met een minutenlange staande ovatie! Dit belooft voor de volgende opera-productie: Guiseppe Verdi's Rigoletto.

 

Er werd nogal sceptisch gereageerd toen Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen hun programmatie bekend maakten. Wie of wat is Stichting Internationale Opera Producties? En haalt het Sint-Petersburg Ballet wel enig niveau? Maar iedereen die de gok waagde om 'Madama Butterfly' of 'Het Zwanemeer' te zien, weet dat de sceptici ongelijk kregen.

 

“Je moet wel van steen zijn om niet geroerd te raken!”

(De Telegraaf over Madama Butterfly) 

 

En dat is niet zo verwonderlijk! Aan elke opera-producties is gemiddeld twee jaar gewerkt met artistieke teams die samengesteld zijn uit vakmensen uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

 

Er worden gerenommeerde opera-regisseurs aangetrokken, zoals de Zweedse opera-revelatie Marianne Berglöf (Rigoletto), de Zwitsere Eva Buchmann (Cosi fan tutte) of de Amerikaanse Annette Wolf (Die Csárdásfürstin).

 

Voor de werving van vocale solisten werden audities gehouden in Nederland, België en Duitsland, maar ook in Praag of Milaan. De orkesten worden dan weer ingevuld door de beste operahuizen uit Polen, Tsjechië of Hongarije, met telkens een grote dirigent aan het stuur. Zo staat bvb. Mozart’s ‘Cosi fan tutte’ onder de muzikale leiding van Dirk Vermeulen.

 

“Een lust voor het oog! Een voortreffelijke voorstelling!” 

(De Telegraaf over Giselle)

 

Ook 'Het Zwanenmeer' genoot van dolenthousiast staande ovaties in overvolle schouwburgen. Later dit seizoen brengt het zelfde St.-Petersburg Ballet nog de klassiekers ‘De Notenkraker’ en ‘Giselle’. Ook hier druipt de kwaliteit van de voorstellingen.

 

Het balletgezelschap St. Petersburg Ballet bestaat dan ook uit de beste dansers van de beroemde Vaganova-opleiding in St. Petersburg. De grootste solisten van het befaamde Mariinski en het Bolshoj Ballet nemen de loodzware hoofdrollen op zich. 

 

En dan is er nog de magistrale muziek! Geen tape, maar een orkest van meer dan 50 muzikanten brengen de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski en Adam magistraal tot leven. Daar zorgt het Filharmonisch Orkest van Oekraïne (Lvov) voor, onder de deskundige leiding van de Rusissche dirigent Viktor Ploskina.

 

 

Opera en Balletten in de Stadsschouwburg Antwerpen

Rigoletto 21 november, 20.00u.

De Notenkraker 10 december, 19.30u.

Die Csàrdàsfürstin 13 maart, 19.30u.

Giselle 14 april, 20.00u.

Lucia di Lammermoor 22 april, 20.00u.

 

Opera en Balletten in Capitole Gent

Rigoletto 14 november, 20.00u.

De Notenkraker 19 december, 19.30u.

Cosi fan tutte 13 januari, 14.30u.

Die Csàrdàsfürstin  29 februari, 19.30u.

Giselle  10 april, 20.00u.

Lucia di Lammermoor 11 april, 20.00u.

 

Tickets en info

077/37.38.39

http://www.capitolegent.be

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Taste of Limburg - heerlijke streekproducten verzameld !


Op zoek naar een gepast kerst- of eindejaarscadeau? Leg eens iets anders onder de kerstboom ... Verras familie en vrienden met een Limburgs streekproduct. Origineel, kwaliteitsvol, mooi verpakt en gewoonweg lekker!

 

Bezoek A TASTE OF LIMBURG, de tijdelijke streekproductenwinkel in Maasmechelen Village outlet shopping.

Ontdek tientallen streekproducten die je Limburg op een andere manier leren kennen.

De Limburgse champagne sprankelt, de speculoos is ovenvers, de jenever smaakt, de bierpakketten verrassen ...

Je vindt beslist het cadeau dat je zoekt èn een shopping bag krijg je gratis mee.

 

En er valt altijd wel wat te beleven: er zijn proeverijen, Limburggadgets, toeristische gidsen geven je uitleg over de streekproducten en waar ze vandaan komen, er worden video's getoond en er is een installatie rond het euregionaal project Groenmetropool.

 

Bezoek A TASTE OF LIMBURG, tegenover de infobalie van Maasmechelen Village outlet shopping.



Geopend van zaterdag 24 november 2007 tot en met zondag 6 januari 2008, tijdens het weekend, op feestdagen en in de kerstvakantie (behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag).


In december is Maasmechelen Village outlet shopping ook elke zondag geopend.

 

Info: Toerisme Limburg vzw, 011 23 74 50 of www.toerismelimburg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van de week: Taartje met Petit Bonsecours

Taartje met Petit Bonsecours

 

Ingrediënten:


 
Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g gesmolten boter
  • 1 ei
  • 25 g geraspte Nazareth Classic 

Het geheel zonder water goed kneden !

 

Kaas:

  • 1 stuk Petit Bonsecours
  • 1 ei
  • een beetje room om het smeuïger te maken

 

Bereiding:


Mix het geheel tot u een dikke en gladde crème krijgt.
Bedek de bodem van een taartvorm met stroop van Aubel of met enkele peerschijfjes. Voeg de kaasmengeling toe en verwarm het geheel in een warme oven (15 min. op 180°).

 

Suggestie:


Als garnituur een halve peer gepocheerd in een stroop op basis van “grenache”, Maury Mas Amielwijn en enkele gepelde noten gebruiken.

 

Alle info op www.kazenvanbijons.be

Reageer (0)

05-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRE HISTORIE trekt op 14/12 naar Merelbeke
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 14 december 2007 komen de liefhebbers van de "retro-party" ruimschoots aan hun trekken ... want in Merelbeke kan je op die avond (vanaf 20.00 uur) genieten van de méér dan zomaar gekende "PRE HISTORIE LIVE" met Guy Depré.
Alle info vind je op bijgaande affiche .... alvast een activiteit om naar uit te kijken! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers doet het toch weer ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als er in Vlaanderen één artiest is die zich blijvend wil manifesteren behoort Willy Sommers ongetwijfeld tot één van de kanshebbers, want we mogen toch wel stellen dat zijn energie en positieve uitstraling aanstekelijk werkt. Hetgeen uiteraard niet betekent dat een nieuwe CD zomaar een succes wordt .... maar Willy bereikt met zijn nieuwe schijfje alvast weer vele muziekliefhebbers. Eerlijk gezegd: lang geleden dat een Vlaams artiest nog eens uitpakt met om en bij de 42 minuten toffe muziek. Onder de titel "Ik denk aan jou" bundelt Willy 12 toffe nummers die elkaar afwisselen qua ritme en sfeer ... maar sowieso de grootste klemtoon leggen op de Vlaamse schlager. Maar dan totaal anders dan bijvoorbeeld Laura Lynn of Christoff of wie dan ook die de liefhebbers een bijzonder fijn moment bezorgt.

Maar wat "Ik denk aan jou" betreft kunnen we eerlijk zijn: Startend met de pittige hit "Laat de zon in je hart" brengt Willy Sommers de luisteraar al onmiddellijk in de stemming en die wordt doorgedrukt door enkele nummers die duidelijk in dezelfde sfeer zijn geschreven. Zo gaan mijn gedachten naar "Ik denk aan jou" (titeltrack), "Ik blijf vanavond bij jou" en het feestelijk getinte "Lekker zoenen". Maar uiteraard hebben de producers èn de artiest ook oog en oor voor andere ritmes waarbij ... hoe kan het ook anders ... bijzonder veel zorg gaat naar duidelijke teksten en een prima articulatie. Zo kennen we de Willy!

Rust vinden we terug in het nummer "Mijn vader" dat speciaal voor dit album werd neergepend door Pierre Kartner (Vader Abraham) en in "Elke dag" waarin Sommers zijn geluk vindt in de dagelijkse gang van zaken. Al word ik ook bekoord door het sobere maar gevoelig klinkende "Ik mag van je houden". De samenstelling is zodanig dat het voor de luisteraar een aangenaam gevarieerd bundel is geworden dat een meeslepend karakter heeft meegekregen. Het album viert wat mij betreft "Hoogtij" ... niet voor niets ook een titel dewelke op het album aan te treffen is.

Willy Sommers

"Ik denk aan jou" van Willy Sommers is een product van EMI - Magic.
Alle info over het album èn de artiest op www.willysommers.be

Met dank aan Griet De Blende èn Ilia Beyers (foto)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen èn genieten van bier .... het kan met Professor Goedbier ...



Als je komende winter graag in een gezellige sfeer van een lekker Kerst- of Winterbier wil genieten, dan kan jij met je vrienden of je vereniging een KerstBierWandeling doen in Brugge.

 Professor Arnoldus Goedbier kiende een zalige en digestieve wandeling uit.

Zijn tweelingbroer, Pater Arnulfus, zal de wandeling leiden langs vier uitgelezen kroegen en animeren.

 

Meer informatie vind je door op onderstaande link te klikken.

 

KerstBierWandeling in Brugge

 

Een warme uitstap op een koude winteravond om nooit te vergeten.

 

Alle info: www.goedbier.be

Reageer (0)

04-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Costers del Segre is een klein wijngebied in Catalunya, aan de voet van de Pyreneeën, even ten westen van de metropool Barcelona. Deze herkomstbenaming werd pas in 1988 gecreëerd. De streek ligt verder weg van de kust en daardoor zijn de zomers heter, de winters kouder en er valt beduidend minder regen dan in de buurt van de Middellandse Zee. De klimatologische omstandigheden vertonen woestijnachtige trekjes. Druiventeelt is er slechts mogelijk omdat water via een kanaal vanuit de Pyreneeën de wijngaarden van het nodige vocht voorziet. El Vilosell 2005 is een mix van 50% Tempranillo, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 9% Garnacha en 5% Syrah. Wijnmaker Tomás Cusiné liet de jonge wijn 9 maand op Franse nieuwe eiken vaten rijpen.

 

In het glas

 

El Vilosell 2005  is een elegante wijn met een violet rode kleur. In de neus aroma’s van zwarte en rode bessen, kersen en kruiden. Volle zachte aanzet in de mond met een mooie frisheid en evenwichtige tannine. Impressies van zwarte bessen, lichte kruidigheid, laurier, rozemarijn, vanille, toasty toetjes met een hint peper in de finale. Best al drinkbaar, maar met bewaarreserve (6 – 8 jaar). De wijn past nu al bij vleesfondue, gegrild rood vlees, lamskoteletjes, éénpansgerechten en de traditionele kaasschotel. Serveren op 16 tot 18°C. Voor wie houdt van pit in het glas!

 

Nog dit: El Vilosell 2005  kreeg van wijngoeroe Robert Parker 91 punten!


 

Te koop voor  9,35  € bij LA RIOJANA, Hundelgemsesteenweg 533, 9820 MERELBEKE; Tel.: 09 230 06 50 – fax: 09 232 03 26

Gsm:  0497 97 80 78. E-mail: lariojana@pandora.be

Website: www.lariojana.be

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

KOEN CRUCKE SCHRIJFT OPERABOEK VOOR KINDEREN

Wie nog durfde twijfelen aan de veelzijdigheid van Gentenaar Koen Crucke is alweer een neus gezet.

 

Tenor, opera- en operettezanger, ‘sjanteur de sjarme’, theater- en televisieacteur, radiopresentator, auteur van slankmakende kookboeken… en zo veel meer, Koen Crucke schreef recentelijk daarbovenop ook nog een kinderboek.

  
 

“Oooooh van OPERA” is de titel, die de schrijver en zijn uitgever De Eenhoorn Wielsbeke er aan gaven. Het telt 55 bladzijden en  ongeveer evenveel illustraties van de hand van Ingrid Gordon, die daarvoor terecht een creatiepremie mocht ontvangen van het Vlaams Fonds van de Letteren. Het komplete boek geniet de steun van het Departement Onderwijs van de Stad Gent, de Muntschouwburg en de Vlaamse Opera. Allemaal waarderingen en relateve zeker-heden qua verspreiding.

 

Auteur Koen Crucke kent het operamilieu van binnen en van buiten, diagonaal en omgekeerd en dat blijkt ook uit het werk.    

 

Hij bouwt zijn boek logisch op… van bij het begin dus, met de ‘auditie’. De ultieme selectie dus. Dan pas kan er een eerste ‘repetitie’ volgen, die na herhalingen uiteindelijk kan leiden tot de ‘voorstelling’. Alle tussenstadia als grime, kostuum, dekor, licht worden boeiend belicht.

 

Crucke slaagt er in de jonge lezers te begeesteren voor wat hen – in hun fantasie of realiteit – zou kunnen overkomen. De auteur vertelt geen (verzonnen) verhaaltje maar getuigt uit de beleefde realiteit. Een overzicht van de zeer verscheiden mensen die nodig zijn om een opra te realiseren (pag 33) is absoluut een didactische meerwaarde

 

Zoals traditionele sprookjes kinderen kunnen laten dromen om later prins of prinses te worden zo stimuleert “Oooooh van OPERA” het ideaalbeeld van het feeëriek beroep operazanger of –zangeres.

 

De tekst, waaraan ook Jan Gheysens zijn medewerking verleende, is van het niveau van het geijkte jeugdboek… vlot leesbaar, innemend, spannend. De illustraies van Ingrid Gordon zijn – consequent met het onderwerp – eerder klassiek en daardoor voorspelbaar gehouden. De harde kaft waarin het boek is uitgebracht is een verdiende meerwaarde.

 

  

Recensent Freek Neirynck

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dimitri Van Toren musiceert in Kasterlee ...



De Nederlandse kleinkunstenaar Dimitri Van Toren treedt op vrijdag 9 november op in Klaveren Drie - Houtum 58 - Kasterlee.
Een unieke kans voor de liefhebbers van het genre, want het wordt één van zijn enige concerten in Vlaanderen dit jaar.

Dimitri Van Toren staat al veertig jaar op het podium en slaagt er nog altijd in om schitterend Nederlandstalig werk af te leveren.
Zijn hits ‘Hé kom aan’ en ‘Lied voor Kinderen’ zijn ondertussen legendarisch geworden, maar hij heeft wel meer bekend in het oor liggende liedjes. De chansonnier brengt ook nog geregeld nieuw werk uit, waaruit blijkt dat zijn muziek en teksten niets aan frisheid hebben ingeboet. Hij heeft een tijdje in India verbleven, waar hij inspiratie opdeed voor dat nieuwe repertoire.


Dimitri Van Toren in Klaveren Drie - Houtum 58 - Kasterlee op vrijdag 9 november om 20.30u
Info: 014/85.10.88 of www.klaverendrie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Souffriau en Miguels Wiels verwachten eerste kindje

Mega Mindy en Miguel Wiels verwachten baby 

Free Souffriau, de actrice die de rol van de mega-populaire superheldin Mega Mindy vertolkt, en componist & muzikant Miguel Wiels bevestigen het nieuws dat zij hun eerste kindje verwachten.

Het jonge koppel betreurt ten zeerste dat een weekblad dit nieuws in dit vroege stadium van de zwangerschap, en volledig zonder hun medeweten naar buiten heeft gebracht. De komst van een eerste kindje is immers een superblije gebeurtenis, die je als koppel zelf als eerste wil kenbaar maken aan je naaste omgeving, iets wat op deze manier onmogelijk werd gemaakt door de publicatie van het nieuws in het bewuste blad.

 

Free & Miguel willen langs deze weg laten weten dat zij ontzettend gelukkig zijn met dit fantastische nieuws, en dat zij heel erg uitkijken naar de komst van hun allereerste spruit. Het koppel geniet met volle teugen van deze prille zwangerschap die tot nu toe al probleemloos is verlopen. Zij hopen de komst van hun eerste kindje nu verder in alle rust te kunnen voorbereiden.

 

Studio 100 wenst Free & Miguel alvast van harte proficiat met dit blije nieuws, en bevestigt dat de toekomst van Mega Mindy door deze zwangerschap absoluut niet in het gedrang komt.
En uiteraard sluit www.plietsplets.be zich bij deze felicitaties aan .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUKEBOX 2000 in Capitole Gent

  

Van Jo Leemans over Gorki via Will Tura langs Raymond van het Groenewoud tot Willeke Alberti!
 Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas van den Eynde bieden u opnieuw een keuze aan uit 100 in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes!
100 keuzemogelijkheden die het publiek vooraf en tijdens de voorstelling zelf kiest.
Zo ontstaat er elke avond weer een echte levende jukebox: uniek, verrassend en ontroerend, zowel voor Nele, Tine en Lucas zelf (en hun 10-koppig live-orkest) als voor het publiek.

Met veel plezier zingen zij weer voor u de Nederlandstalige sterren van de hemel!

Praktisch: vrijdag 9 november om 20.00 uur in CAPITOLE GENT
Tickets aan 22 € via 077/37.38.39
Info via www.capitolegent.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs