Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
09-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Taste of Limburg - heerlijke streekproducten verzameld !


Op zoek naar een gepast kerst- of eindejaarscadeau? Leg eens iets anders onder de kerstboom ... Verras familie en vrienden met een Limburgs streekproduct. Origineel, kwaliteitsvol, mooi verpakt en gewoonweg lekker!

 

Bezoek A TASTE OF LIMBURG, de tijdelijke streekproductenwinkel in Maasmechelen Village outlet shopping.

Ontdek tientallen streekproducten die je Limburg op een andere manier leren kennen.

De Limburgse champagne sprankelt, de speculoos is ovenvers, de jenever smaakt, de bierpakketten verrassen ...

Je vindt beslist het cadeau dat je zoekt èn een shopping bag krijg je gratis mee.

 

En er valt altijd wel wat te beleven: er zijn proeverijen, Limburggadgets, toeristische gidsen geven je uitleg over de streekproducten en waar ze vandaan komen, er worden video's getoond en er is een installatie rond het euregionaal project Groenmetropool.

 

Bezoek A TASTE OF LIMBURG, tegenover de infobalie van Maasmechelen Village outlet shopping.



Geopend van zaterdag 24 november 2007 tot en met zondag 6 januari 2008, tijdens het weekend, op feestdagen en in de kerstvakantie (behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag).


In december is Maasmechelen Village outlet shopping ook elke zondag geopend.

 

Info: Toerisme Limburg vzw, 011 23 74 50 of www.toerismelimburg.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasrecept van de week: Taartje met Petit Bonsecours

Taartje met Petit Bonsecours

 

Ingrediënten:


 
Deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g gesmolten boter
  • 1 ei
  • 25 g geraspte Nazareth Classic 

Het geheel zonder water goed kneden !

 

Kaas:

  • 1 stuk Petit Bonsecours
  • 1 ei
  • een beetje room om het smeuïger te maken

 

Bereiding:


Mix het geheel tot u een dikke en gladde crème krijgt.
Bedek de bodem van een taartvorm met stroop van Aubel of met enkele peerschijfjes. Voeg de kaasmengeling toe en verwarm het geheel in een warme oven (15 min. op 180°).

 

Suggestie:


Als garnituur een halve peer gepocheerd in een stroop op basis van “grenache”, Maury Mas Amielwijn en enkele gepelde noten gebruiken.

 

Alle info op www.kazenvanbijons.be

Reageer (0)

05-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRE HISTORIE trekt op 14/12 naar Merelbeke
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 14 december 2007 komen de liefhebbers van de "retro-party" ruimschoots aan hun trekken ... want in Merelbeke kan je op die avond (vanaf 20.00 uur) genieten van de méér dan zomaar gekende "PRE HISTORIE LIVE" met Guy Depré.
Alle info vind je op bijgaande affiche .... alvast een activiteit om naar uit te kijken! 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers doet het toch weer ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als er in Vlaanderen één artiest is die zich blijvend wil manifesteren behoort Willy Sommers ongetwijfeld tot één van de kanshebbers, want we mogen toch wel stellen dat zijn energie en positieve uitstraling aanstekelijk werkt. Hetgeen uiteraard niet betekent dat een nieuwe CD zomaar een succes wordt .... maar Willy bereikt met zijn nieuwe schijfje alvast weer vele muziekliefhebbers. Eerlijk gezegd: lang geleden dat een Vlaams artiest nog eens uitpakt met om en bij de 42 minuten toffe muziek. Onder de titel "Ik denk aan jou" bundelt Willy 12 toffe nummers die elkaar afwisselen qua ritme en sfeer ... maar sowieso de grootste klemtoon leggen op de Vlaamse schlager. Maar dan totaal anders dan bijvoorbeeld Laura Lynn of Christoff of wie dan ook die de liefhebbers een bijzonder fijn moment bezorgt.

Maar wat "Ik denk aan jou" betreft kunnen we eerlijk zijn: Startend met de pittige hit "Laat de zon in je hart" brengt Willy Sommers de luisteraar al onmiddellijk in de stemming en die wordt doorgedrukt door enkele nummers die duidelijk in dezelfde sfeer zijn geschreven. Zo gaan mijn gedachten naar "Ik denk aan jou" (titeltrack), "Ik blijf vanavond bij jou" en het feestelijk getinte "Lekker zoenen". Maar uiteraard hebben de producers èn de artiest ook oog en oor voor andere ritmes waarbij ... hoe kan het ook anders ... bijzonder veel zorg gaat naar duidelijke teksten en een prima articulatie. Zo kennen we de Willy!

Rust vinden we terug in het nummer "Mijn vader" dat speciaal voor dit album werd neergepend door Pierre Kartner (Vader Abraham) en in "Elke dag" waarin Sommers zijn geluk vindt in de dagelijkse gang van zaken. Al word ik ook bekoord door het sobere maar gevoelig klinkende "Ik mag van je houden". De samenstelling is zodanig dat het voor de luisteraar een aangenaam gevarieerd bundel is geworden dat een meeslepend karakter heeft meegekregen. Het album viert wat mij betreft "Hoogtij" ... niet voor niets ook een titel dewelke op het album aan te treffen is.

Willy Sommers

"Ik denk aan jou" van Willy Sommers is een product van EMI - Magic.
Alle info over het album èn de artiest op www.willysommers.be

Met dank aan Griet De Blende èn Ilia Beyers (foto)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen èn genieten van bier .... het kan met Professor Goedbier ...



Als je komende winter graag in een gezellige sfeer van een lekker Kerst- of Winterbier wil genieten, dan kan jij met je vrienden of je vereniging een KerstBierWandeling doen in Brugge.

 Professor Arnoldus Goedbier kiende een zalige en digestieve wandeling uit.

Zijn tweelingbroer, Pater Arnulfus, zal de wandeling leiden langs vier uitgelezen kroegen en animeren.

 

Meer informatie vind je door op onderstaande link te klikken.

 

KerstBierWandeling in Brugge

 

Een warme uitstap op een koude winteravond om nooit te vergeten.

 

Alle info: www.goedbier.be

Reageer (0)

04-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Costers del Segre is een klein wijngebied in Catalunya, aan de voet van de Pyreneeën, even ten westen van de metropool Barcelona. Deze herkomstbenaming werd pas in 1988 gecreëerd. De streek ligt verder weg van de kust en daardoor zijn de zomers heter, de winters kouder en er valt beduidend minder regen dan in de buurt van de Middellandse Zee. De klimatologische omstandigheden vertonen woestijnachtige trekjes. Druiventeelt is er slechts mogelijk omdat water via een kanaal vanuit de Pyreneeën de wijngaarden van het nodige vocht voorziet. El Vilosell 2005 is een mix van 50% Tempranillo, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 9% Garnacha en 5% Syrah. Wijnmaker Tomás Cusiné liet de jonge wijn 9 maand op Franse nieuwe eiken vaten rijpen.

 

In het glas

 

El Vilosell 2005  is een elegante wijn met een violet rode kleur. In de neus aroma’s van zwarte en rode bessen, kersen en kruiden. Volle zachte aanzet in de mond met een mooie frisheid en evenwichtige tannine. Impressies van zwarte bessen, lichte kruidigheid, laurier, rozemarijn, vanille, toasty toetjes met een hint peper in de finale. Best al drinkbaar, maar met bewaarreserve (6 – 8 jaar). De wijn past nu al bij vleesfondue, gegrild rood vlees, lamskoteletjes, éénpansgerechten en de traditionele kaasschotel. Serveren op 16 tot 18°C. Voor wie houdt van pit in het glas!

 

Nog dit: El Vilosell 2005  kreeg van wijngoeroe Robert Parker 91 punten!


 

Te koop voor  9,35  € bij LA RIOJANA, Hundelgemsesteenweg 533, 9820 MERELBEKE; Tel.: 09 230 06 50 – fax: 09 232 03 26

Gsm:  0497 97 80 78. E-mail: lariojana@pandora.be

Website: www.lariojana.be

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

KOEN CRUCKE SCHRIJFT OPERABOEK VOOR KINDEREN

Wie nog durfde twijfelen aan de veelzijdigheid van Gentenaar Koen Crucke is alweer een neus gezet.

 

Tenor, opera- en operettezanger, ‘sjanteur de sjarme’, theater- en televisieacteur, radiopresentator, auteur van slankmakende kookboeken… en zo veel meer, Koen Crucke schreef recentelijk daarbovenop ook nog een kinderboek.

  
 

“Oooooh van OPERA” is de titel, die de schrijver en zijn uitgever De Eenhoorn Wielsbeke er aan gaven. Het telt 55 bladzijden en  ongeveer evenveel illustraties van de hand van Ingrid Gordon, die daarvoor terecht een creatiepremie mocht ontvangen van het Vlaams Fonds van de Letteren. Het komplete boek geniet de steun van het Departement Onderwijs van de Stad Gent, de Muntschouwburg en de Vlaamse Opera. Allemaal waarderingen en relateve zeker-heden qua verspreiding.

 

Auteur Koen Crucke kent het operamilieu van binnen en van buiten, diagonaal en omgekeerd en dat blijkt ook uit het werk.    

 

Hij bouwt zijn boek logisch op… van bij het begin dus, met de ‘auditie’. De ultieme selectie dus. Dan pas kan er een eerste ‘repetitie’ volgen, die na herhalingen uiteindelijk kan leiden tot de ‘voorstelling’. Alle tussenstadia als grime, kostuum, dekor, licht worden boeiend belicht.

 

Crucke slaagt er in de jonge lezers te begeesteren voor wat hen – in hun fantasie of realiteit – zou kunnen overkomen. De auteur vertelt geen (verzonnen) verhaaltje maar getuigt uit de beleefde realiteit. Een overzicht van de zeer verscheiden mensen die nodig zijn om een opra te realiseren (pag 33) is absoluut een didactische meerwaarde

 

Zoals traditionele sprookjes kinderen kunnen laten dromen om later prins of prinses te worden zo stimuleert “Oooooh van OPERA” het ideaalbeeld van het feeëriek beroep operazanger of –zangeres.

 

De tekst, waaraan ook Jan Gheysens zijn medewerking verleende, is van het niveau van het geijkte jeugdboek… vlot leesbaar, innemend, spannend. De illustraies van Ingrid Gordon zijn – consequent met het onderwerp – eerder klassiek en daardoor voorspelbaar gehouden. De harde kaft waarin het boek is uitgebracht is een verdiende meerwaarde.

 

  

Recensent Freek Neirynck

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dimitri Van Toren musiceert in Kasterlee ...



De Nederlandse kleinkunstenaar Dimitri Van Toren treedt op vrijdag 9 november op in Klaveren Drie - Houtum 58 - Kasterlee.
Een unieke kans voor de liefhebbers van het genre, want het wordt één van zijn enige concerten in Vlaanderen dit jaar.

Dimitri Van Toren staat al veertig jaar op het podium en slaagt er nog altijd in om schitterend Nederlandstalig werk af te leveren.
Zijn hits ‘Hé kom aan’ en ‘Lied voor Kinderen’ zijn ondertussen legendarisch geworden, maar hij heeft wel meer bekend in het oor liggende liedjes. De chansonnier brengt ook nog geregeld nieuw werk uit, waaruit blijkt dat zijn muziek en teksten niets aan frisheid hebben ingeboet. Hij heeft een tijdje in India verbleven, waar hij inspiratie opdeed voor dat nieuwe repertoire.


Dimitri Van Toren in Klaveren Drie - Houtum 58 - Kasterlee op vrijdag 9 november om 20.30u
Info: 014/85.10.88 of www.klaverendrie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Souffriau en Miguels Wiels verwachten eerste kindje

Mega Mindy en Miguel Wiels verwachten baby 

Free Souffriau, de actrice die de rol van de mega-populaire superheldin Mega Mindy vertolkt, en componist & muzikant Miguel Wiels bevestigen het nieuws dat zij hun eerste kindje verwachten.

Het jonge koppel betreurt ten zeerste dat een weekblad dit nieuws in dit vroege stadium van de zwangerschap, en volledig zonder hun medeweten naar buiten heeft gebracht. De komst van een eerste kindje is immers een superblije gebeurtenis, die je als koppel zelf als eerste wil kenbaar maken aan je naaste omgeving, iets wat op deze manier onmogelijk werd gemaakt door de publicatie van het nieuws in het bewuste blad.

 

Free & Miguel willen langs deze weg laten weten dat zij ontzettend gelukkig zijn met dit fantastische nieuws, en dat zij heel erg uitkijken naar de komst van hun allereerste spruit. Het koppel geniet met volle teugen van deze prille zwangerschap die tot nu toe al probleemloos is verlopen. Zij hopen de komst van hun eerste kindje nu verder in alle rust te kunnen voorbereiden.

 

Studio 100 wenst Free & Miguel alvast van harte proficiat met dit blije nieuws, en bevestigt dat de toekomst van Mega Mindy door deze zwangerschap absoluut niet in het gedrang komt.
En uiteraard sluit www.plietsplets.be zich bij deze felicitaties aan .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUKEBOX 2000 in Capitole Gent

  

Van Jo Leemans over Gorki via Will Tura langs Raymond van het Groenewoud tot Willeke Alberti!
 Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas van den Eynde bieden u opnieuw een keuze aan uit 100 in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes!
100 keuzemogelijkheden die het publiek vooraf en tijdens de voorstelling zelf kiest.
Zo ontstaat er elke avond weer een echte levende jukebox: uniek, verrassend en ontroerend, zowel voor Nele, Tine en Lucas zelf (en hun 10-koppig live-orkest) als voor het publiek.

Met veel plezier zingen zij weer voor u de Nederlandstalige sterren van de hemel!

Praktisch: vrijdag 9 november om 20.00 uur in CAPITOLE GENT
Tickets aan 22 € via 077/37.38.39
Info via www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handbalclub Don Bosco Gent gaat culinair !




Op zaterdag 10 en zondag 11 november 2007 organiseert handbalclub Don Bosco Gent vzw zijn jaarlijkse restaurantdagen onder de noemer "Comme chez Débégé". Wie er de voorbije jaren bij was, weet wat hoeveel lekkers hem of haar ook dit jaar te wachten staat.

Opnieuw  staat er overheerlijke Breydelham op het menu. Alles wordt omringd met groenten en frietjes en dit allemaal a volonté. Bovendien krijg je er na afloop ook nog het dessert bovenop. Dit alles samen voor de luttele prijs van 12 euro. Jongeren onder de 12 jaar betalen 7 euro.

U kan op zaterdag 10 november ’s avonds aanzitten tussen 19 en 21 uur en op zondag 11 november 's middags van 11.30 tot 14 uur.

Breng alvast familie en kennissen mee.


Belangstellenden kunnen via mail (glssport@telenet.be) hun aanwezigheid bevestigen door het aantal personen op te geven met de vermelding van het eetmoment (zaterdagavond of zondagmiddag).
Het totaalbedrag met vermelding van je naam en "Comme chez Débégé" kan gestort worden op rekeningnummer 390-0463762-60.

Ter info: op zaterdag 10 november om 16.30 uur wordt de topper tussen Don Bosco Gent en Lommel gespeeld in sporthal Hekers te Zwijnaarde.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.


Iedere aanwezige krijgt bovendien een vrijkaart voor de competitiewedstrijd tussen Don Bosco Gent en Raeren op zaterdag 1 december 2007 om 20.30 uur in sporthal Hekers te Zwijnaarde.

Plaats van afspraak voor onze restaurantdagen is de voorzaal van het sportcomplex van het Don Bosco Technisch Instituut, Kortrijksesteenweg 1025 te Sint-Denijs-Westrem. De zaal is best te bereiken via de Maaltemeers te Zwijnaarde.
Wie niet kan komen, kan zich een steunkaart aanschaffen ten bedrage van 5 euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonechef Freddy Carlier opende tentoonstelling “75 Jaar Freddy Saget”

Op dinsdag 30 oktober opende zonechef  Freddy Carlier in ’t Zuiden van Europa - Vrijdagmarkt 30 - Gent - een tentoonstelling n.a.v. de 75ste verjaardag  van klarinettist, saxofonist en orkestleider Freddy Saget.

 Freddy aan de linkerzijde ... als leader of the band


 

Freddy Saget werd geboren in Gent op 15 november 1932. Hij studeerde aan het conservatorium en behaalde in 1951 eerste prijzen klarinet en altsaxofoon. Zijn grote held was zijn zeven jaar oudere broer Gust, die hij veruit de beste klarinettist noemt die hij ooit heeft horen spelen.Gust koos echter niet voor een muzikale loopbaan en overleed in mei 2000.

 

Beroepshalve maakte Freddy Saget gedurende 35 jaar deel uit van de muziekkapel van de zeemacht. Hij besloot die carrière als onderkapelmeester in 1984. Het is evenwel met zijn andere muzikale activiteiten dat Freddy Saget vooral in het Gentse een levende legende is geworden. Al sinds begin de jaren vijftig maakt hij deel uit van de jazz- en variétéwereld met ontelbare optredens als muzikant in verschillende orkesten én als leider van eigen formaties. Daarnaast dirigeerde hij muziekmaatschappijen zoals Showband Oostakker, Excelsior Cadzand,  St-Cecilia Evergem en Harmonie Vooruit.

 

In 1986 richtte Freddy Saget de All Stars op, met o.a. zijn zoon Xavier op saxofoon. The Freddy & Xavier Saget All Stars  zijn in die tien jaar een begrip geworden en niet meer weg te denken uit het muzikale landschap in Gent. Uiteraard elk jaar dagelijks van dienst tijdens de Gentse Feesten.

 

Met de tentoonstelling “75 Jaar Freddy Saget” wil weekendcafé ’t Zuiden van Europa hulde brengen aan een man die al meer dan vijftig jaar de jazz en het variété in Gent kleurt. Foto’s en documenten herinneren aan legendarische locaties zoals Oud België en Ch^alet du Sud en aan muzikanten en vedetten met wie Freddy Saget optrad. De recentste foto dateert van oktober 2007 toen Rocco Granata “Marina” kwam zingen tijdens het verjaardagsconcert van Xavier Saget.

  

  • De documentaire tentoonstelling “Jazz en variété in Gent – 75 Jaar Freddy Saget” in ’t Zuiden van Europa, Vrijdagmarkt 30, Gent loopt van 2 t/m 25 november. Open op vrijdag vanaf 11 uur, op zaterdag en zondag vanaf 15 uur. Sluiting om 1 uur.

Op 15 november wordt Freddy Saget 75 jaar. Dat viert hij die avond vanaf 19 uur met een verjaardagsconcert  in ’t Zuiden van Europa. Iedereen is dan gratis welkom.

Reageer (0)

03-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie past het muiltje in de Efteling ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is nog wachten tot 14 november voor de start van de musical Assepoester in het Efteling Theater, maar volgende week al, van maandag 22 tot en met zondag 28 oktober, staat de Efteling in het teken van het romantische sprookje. Tijdens de Assepoester-week kunnen kinderen deelnemen aan zang- en walsworkshops, worden ze gefotografeerd als prins of prinses, en krijgen ze de kans om het glazen muiltje zelf eens te passen.

           

Assepoester-week

Een week lang rijdt de prins in zijn koets door het park op zoek naar zijn Assepoester. Iedereen kan een kans wagen om het muiltje te passen. De zang- en walsworkshops vinden plaats op het Dwarrelplein, vlakbij de ingang. Wie op de foto wil als echte prins of prinses, kan terecht in het Efteling Theater.

 

Musical Assepoester en Winter Efteling

Het einde van de Assepoester-week op zondag 28 oktober betekent voor de Efteling eveneens het einde van dit seizoen. Het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens opent haar poorten opnieuw op zaterdag 8 december voor de populaire Winter Efteling. De musical Assepoester, met niemand minder dan Koen Crucke in een hoofdrol (koning), start al op 14 november in het Efteling Theater. Assepoester wordt de grootste productie in het Efteling Theater ooit.

 

i Voor informatie of reservaties (vanuit België): tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com.

 

Efteling Theaterproducties

De internationaal bekroonde Broadway-musical Assepoester is de derde productie die de Efteling in samenwerking met V&V Entertainment op de planken zet. Assepoester is een voorstelling van het duo Rodgers en Hammerstein, dat wereldfaam geniet met de productie The Sound of Music. Vorige winters werden in het Efteling Theater de musicals Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, TiTaTovenaar en Annie vertoond. Maar liefst 100.000 Nederlandse en Vlaamse bezoekers woonden vorig jaar een voorstelling van Annie bij. Het Efteling Theater behoort tot de vijf grootste theaters van Nederland. Naast de theaterzaal, die ruimte biedt voor zo’n 1.200 toeschouwers, beschikt het Efteling Theater over een ruime foyer en een familierestaurant, waar bezoekers kunnen gebruikmaken van een buffet. Combinaties met een bezoek aan de Winter Efteling zijn ook mogelijk.

 

Info over de Efteling (park, hotel, theater, golf, evenementen, tv-producties): www.efteling.com

Info over de musical Assepoester in het Efteling Theater: www.efteling.com/assepoester

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Paarse Zetellezingen komen eraan ...


Affiche Paarse zetel najaar 2007
 

Onder het motto ‘De schoonheid en de kracht van krassen op de ziel’

ging op donderdag 18 oktober 2007 het volgende seizoen van de Paarse Zetellezingen van start in de bibliotheek aan het Zuid.

Griet Pauwels interviewt Vlaamse en Nederlandse culturele prominenten

in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek van 12.30 tot 13.15 uur.

 

Het programma:

Donderdag 22 november 2007: Robert Hoozee

Robert Hoozee is al ruim twintig jaar directeur van het Gentse Museum voor Schone Kunsten. Na een grondige renovatie werd het MSK dit voorjaar heropend. Binnenkort start ‘British vision’, een indrukwekkende tentoonstelling over wat de Britse kunst al tweehonderd jaar lang onderscheidt van de continentale meesterwerken.

 

Donderdag 30 december 2007: Naema Tahir

Moslimfeministe Naema Tahir werd geboren in Engeland als dochter van Pakistaanse ouders, studeerde in Leiden en werkte als juriste mensenrechten in Nederland en voor de Raad van Europa in Straatsburg. Ze groeide op tussen drie culturen en tekende haar levensverhaal op in ‘Een moslima ontsluiert’.

 

 

De lezingen zijn gratis. Reservering is niet mogelijk. Deuren dicht om 12.30 uur.

Reageer (0)

02-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIAT blikt smakelijk in !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Groenten en fruit uit blik, het lijkt zo banaal. Maar is het dat ook wel? Hoe worden conserven gemaakt? Hoe lang bestaan ze al? In onze geïndustrialiseerde samenleving staan we nauwelijks nog stil bij het feit dat we in de winter ook lente- en zomerproducten op ons bord kunnen toveren.

Met de expo Smakelijk ingeblikt illustreert het MIAT het verhaal achter het bewaren van voedsel. Niet alleen het conserveren van groenten en fruit, maar ook de blikslagerij, het promotiemateriaal en het aanmaken van siropen komen aan bod.

De tentoonstelling Smakelijk ingeblikt zal je doen watertanden! Tijdens het openingsweekend - 20 en 21 oktober - worden 200 verschillende verse appels- en perensoorten getoond. Een unieke gebeurtenis!

Naast de tentoonstelling organiseren ze tal van andere activiteiten, waaronder een receptenwedstrijd. Zend jouw origineelste confituurrecept en maak zo kans op een proeverij met een meesterkok. Op 9 december wordt iedereen uitgenodigd om samen met de kok te proeven van de drie meest bijzondere recepten. Bovendien worden de beste recepten gebundeld in een handig receptenboekje.

Smakelijk ingeblikt loopt in het kader van Rodekool met appeltjes en in samenwerking met Centrum voor Agrarische Geschiedenis Leuven en het Openluchtmuseum Bokrijk.

Alle dagen van 10uur tot 18uur, behalve op maandag.

 

Alle info op www.miat.gent.be

Minnemeers 9 – 9000 Gent – 09/269.42.20

Reageer (0)

30-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTRYSIDE .... een beurs vol sfeervolle verrassingen

Countryside

Voor de 13de keer verenigt Countryside alle charmante en sfeervolle aspecten van de ware landelijke levensstijl. Meer dan 300 exposanten zorgen voor een exclusief en kwalitatief productaanbod. Van knusse huiselijkheid tot een weelderig groene oase, van artisanale lekkernijen tot creatieve ambachten … Liefhebbers van de landelijke stijl kunnen op Countryside terecht voor hun wintervoorraad gezelligheid.

Traditiegetrouw is Countryside onderverdeeld in zes grote luiken: Sfeer in huis, Hobby & Mode, Arts & Crafts, het Groenpaviljoen, het Culinair Paviljoen en het Brits paviljoen. Maar traditiegetrouw zorgen we dit jaar ook voor een reeks unieke blikvangers en een gloednieuwe themahal! Kom en ontdek het zelf tijdens het verlengde weekend van Allerheiligen!

Brocante in een zuiders decor

Countryside 2007 presenteert een bruisende nieuwe themahal met de betere brocante en curiosa. Je kan hier snuisteren tussen oude tuinornamenten, fraai maar toch betaalbaar antiek en andere curiositeiten. Drommels Goed uit Nederland is ongetwijfeld de hoofdexposant van deze nieuwe themahal. Hun zeer ruim aanbod aan 'hystorische lifestyle' zal u zeker kunnen bekoren. Geniet van het assortiment aan specifieke, authentieke en nostalgische dingen tegen de achtergrond van een Provençaals pleintje. Een glaasje pastis en een spelletje jeu de boules op de petanque baan maken de sfeer compleet.

Wie nu een e-mail stuur naar plietsplets@telenet.be met het antwoord op de vraag: "Hoe noemt het Vlaamse countrymagazine dat op Countryside volop aanwezig is ?" .... wint misschien één van de 5 dubbeltickets die gratis toegang verlenen tot COUNTRYSIDE. De winnaars worden persoonlijk verwittigd ... vermeld dus zeker Uw telefoonnummer.

Data: 1/11 - 4/11/2007
Toegangsprijs: 10 EURO
7,5 EURO met reductie ticket en via voorverkoop
3 euro voor kinderen tussen 6 en 12j
gratis voor kinderen < 6 jaar
Openingsuren: elke dag van 10-19 uur
Hoe er geraken?: Klik hier voor gedetailleerde informatie over hoe u Flanders Expo kan bereiken.
Organisatie: Flanders Expo NV
Maaltekouter 1
B-9051 Gent
Tel: +32 (0)9 241.92.11
Fax +32 (0)9 241.93.25
E-mail: countryside@flandersexpo.be
Bezoekersinfo: +32 (0)9 241.92.11

Alle info vind je op www.countryside.be

Reageer (0)

28-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept van de week met Belgische kaas

Varkensgebraad Rochefort


Ingrediënten:

 

Een varkensgebraad (filet) voor 4 personen

boter, cayennepeper

zout

4 stronkjes witloof

3 dl room

200 g Rochefort traditie


Bereiding:

De varkensfilet in de boter laten braden met wat cayennepeper en zout. Ondertussen het witloof in stukjes van 4 à 5 cm lengte snijden en op het einde van de baktijd (laatste 10 minuten) bij het vlees voegen. Eens gaar, het vlees en het witloof uit de pan halen en op een schotel schikken. De saus in de pan met de room aanmaken en met de versnipperde Rochefort kaas indikken. Op smaak brengen met wat cayennepeper en zout en over het stuk vlees gieten.

Bron + informatie: www.kazenvanbijons.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALIANIS - op 2 en 3/11 in Krakeel ... een must voor de muziekliefhebber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kort maar krachtig: Op 2 en 3 november 2007 kom er een muzikaal, zintuiglijke ervaring.

Zeker is dat het een avond moet worden waar "genieten" het "woord" zal zijn...


PUUR ALIANIS 
Alain speelt elektrische en klassieke gitaar èn de bouzouki.

 

Reservaties: O9/245.06.02

Deuren open om 19u30 - Aanvang om 20u30
Toegang: €5

De voorstelling van de nieuwe CD van Alain gaat door in Theaterzaal Krakeel -Theaterstraat 33 te Gentbrugge.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100-serie Het Huis Anubis wint ‘De Gouden Stuiver’, een prestigieuze televisieprijs in Nederland!

Na weken van spanning was het vrijdagavond dan eindelijk zo ver. De Gouden Televizier-Ring, al ruim veertig jaar lang de belangrijkste televisieprijs van Nederland, werd uitgereikt. De Gouden Stuiver, onderdeel van de Televizier-Ring, wordt toegekend aan het beste Nederlandse jeugdprogramma van het televisieseizoen 2006/2007. Dit jaar kwam ‘Het Huis Anubis’ als grote winnaar op dit onderdeel uit de bus. De populaire jongerenserie van Studio100 die te zien is op Nickelodeon, laat genomineerden ‘Club van Sinterklaas’ en ‘Het Klokhuis’ hiermee achter zich.

 
http://zappen.blog.nl/archives/2006/09/

Populariteit

De mysterieuze serie ‘Het Huis Anubis’ is, met kijkcijfers rond 300.000 en een marktaandeel van

6.2 %, erg populair onder jongeren.

Vanavond kwam de razendpopulaire jongerenserie van Studio 100 in Nederland als winnaar van De Gouden Stuiver uit de bus!
Eerder dit jaar won de serie in de Kids Choice Awards 2007 ook al 2 awards: één voor beste TV ster en één voor beste TV serie.

 

‘Het Huis Anubis’ werd enkele maanden geleden ook genomineerd voor de Gouden Roos, en vorige week sleepte de serie de Cinekid Kinderkast Prijs in Nederland in de wacht.

Het bordspel ‘Het Huis Anubis’, waarvan al meer dan 80.000 exemplaren verkocht werden, is genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Verder zijn er van de drie boeken die tot op heden uitgebracht zijn al 150.000 exemplaren verkocht en heeft de game van ‘Het Huis Anubis’ 118.000 unieke gamers.


 Poster Anubis


Het Huis Anubis

‘Het Huis Anubis’ vertelt de belevenissen van acht jongeren die samenwonen op een oud internaat, onder leiding van de concierge Victor. Centraal staat het huis waarin de jongeren wonen, een huis met een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet. Terwijl de acht jongeren elk op hun eigen manier bezig zijn met school, vrienden, liefde & volwassen worden gaan ze op zoek naar de verborgen geschiedenis van het huis. Een geschiedenis die ze misschien beter met rust hadden kunnen laten…


Het Huis Anubis: elke weekdag om 18.50 uur en elke zaterdag om 16.15 uur op Nickelodeon

Reageer (0)

22-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verliest met Jan Tindemans een creatieve duizendpoot
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 17 oktober 2007 overleed Jan Tindemans.

 

Na een succesvolle carrière in de horeca en hospitality industrie, zowel in zijn geboorteland België als in het buitenland, creëerde Jan Tindemans COSPAIA.  
Hij was een genie in het weergeven van zijn ideeën, het samenbrengen en overtuigen van de juiste mensen zodat een idee niet een idee bleef,
maar daadwerkelijk uitgevoerd werd.

 

Jan Tindemans zou op 19 oktober 50 jaar zijn geworden.

Wie trouwens op een zoekmachine COSPAIA indrukt, zal overweldigd worden door tal van artikels en adembenemende concepten van Jan.

Aan zijn echtgenote, familie en al wie ooit met Jan heeft samengewerkt ... onze blijk van medeleven.

Reageer (2)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs