Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randactiviteiten bij de tentoonstelling: “100 jaar: de kunst van het koken”

“Goed koken is vooral een kwestie van het onder de knie krijgen van een aantal basistechnieken en het gebruiken van het aangepaste kookgerei.”

Demeyere kookpotten


Dit is het devies van de firma Demeyere, een familiale onderneming opgericht in 1908 en nu gevestigd in Herentals. Demeyere is een wereldreferentie geworden op het gebied van de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Naast aangepaste en vernieuwende technologie hecht Demeyere veel belang aan de uitstraling van de producten. Kookgerei moet niet alleen efficiënt werken, maar ook mooi en decoratief zijn. De voorbije jaren werkte Demeyere samen met nationaal en internationaal erkende designers; het resultaat is knap, stijlvol kookgerei van hoogstaande kwaliteit. De tentoonstelling brengt een primeur. Meerbepaald het resultaat van de samenwerking met de gerenommeerde Engelse ontwerper
John Pawson


Op zondag 30 november 2008 om 11 uur is er een causerie
met Maurice Demeyere
, senior director van het bedrijf.

Griet Pauwels interviewt de heer Demeyere over de ontwikkeling van het bedrijf, over vernieuwende technologie, maar uiteraard ook over de samenwerking met de ontwerpers.
 
Deelname: € 2,00 (+ toegangsgeld)        
Inschrijven is gewenst: 09 267 99 99 of museum.design@gent.be

Affiche Gentse Museumnacht


Op donderdag 4 december 2008, tussen 18 uur en 1 uur
zet Design museum Gent haar deuren open
tijdens de 2e editie van de Gentse museumnacht.

Tijdens die nacht kun je zien, horen en ruiken hoe enkele bekende Gentenaars het ervan af brengen aan het fornuis. Onder leiding van Maurice Demeyere halen
Zaki, Annelies Rutten, Yvette Lauwaert, Koen Crucke en Roel van Bambost, vanaf 20 uur, hun beste kookkunsten boven.
Toegang is gratis.

Reageer (0)

16-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrader van de week: http://ijzerenaarde.blogspot.com
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf vandaag willen we via dit kanaal een andere webstek in de kijker plaatsen. Een webstek waar de maker ervan op een passionele manier haar/zijn item wil promoten op een niet-commerciële manier.
Voor onze eerste aanrader gaan we naar http://ijzerenaarde.blogspot.com alwaar Tom Vandenabeele zijn dagelijkse beslommeringen als journaist bij de Krant van west-Vlaanderen (editie Kust) wil delen met vele anderen. Het is alvast een ode aan de Westkust èn de IJzervallei ... en daar weet hij heel wat van, want hij woont immers in Diksmuide.
Bezoek alvast even  http://ijzerenaarde.blogspot.com, plaats de webstek bij uw favorieten en blijf op de hoogte van deze prachtige streek in Vlaanderen.

Succes  Tom !!

Reageer (1)

12-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Ryan valt in de internationale prijzen
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp de jaarlijkse World Music Awards in Monaco heeft Kate Ryan zondagavond de prestigieuze award voor de wereldwijd best verkopende artiest uit de Benelux in de wacht gesleept. De 'best selling benelux artist worldwide award' werd in het 20-jarig bestaan van de World Music Awards nog maar een drietal keer uitgereikt, onder andere aan Technotric.

 

De awards worden uitgereikt door de IFPI, de internationale federatie van de muziekindustrie op basis van de wereldwijde verkoop van de albums en singles van de artiesten in kwestie. Kate Ryan's nieuwste album 'Free' is in meer dan 40 landen uitgebracht en de single 'Ella Elle L'a' is in Europa, Zuid-Amerika en Canada een enorme hit, zowel qua verkoop als airplay.

 

Kate deelde zondagavond het podium met artiesten zoals Alicia Keys, Beyonce, Estelle, Mariah Carey, Kid Rock, Duffy, etc...

 

Het is uitzonderlijk dat een artiest van Belgische bodem dergelijke verkoopscijfers kan voorleggen en erkend wordt door de internationale muziekindustrie.

 

In de komende weken is Kate op tournee in Spanje, Scandinavie en ook het Verenigd Koninkrijk. Eind december staat ze dan weer op de grootste award show in Spanje waar ze genomineerd is in de categorie 'Best International Song'. Hopelijk kan ze ook die award mee naar huis nemen.Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Lieven Debrauwer speelt 'cineast' in Antwerpen

Zaterdag 22 nov 2008 komt Lieven Debrauwer (regisseur van films als “Pauline & Paulette” en “Confituur” ) naar Antwerpen met zijn theatershow “CINEAST IN CONCERT”.
Deze voorstelling wordt georganiseerd door en is ten voordelen van Revalidatie-, woon- en zorgcentrum "De Mick" uit Brasschaat.

In een zotte bui besliste de langharige regisseur om als entertainer musical- en  cabaretliedjes te zingen! Tussen de liedjes door vertelt hij anekdotes over het regisseur-zijn, over Liza Minnelli, over "de Amerikaanse regisseursstoel" (die hij nooit kreeg) en over de Oscar die hij (nog?) niet won... Zou hij nu echt stoppen met films maken? Kom kijken en beslis zelf...

Lieven Debrauwer - CINEAST IN CONCERT
Zaterdag 22 november 2008 – 20.00 uur
Theater ’t Eilandje (Kon. Ballet van Vlaanderen),
Kattendijkdok – Westkaai 16  te  2000 Antwerpen
Tickets via : Ticket Antwerpen 070-34.46.46 - De Mick 03-217.10.00

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van 15 tot 23 november 2008: COCOON (Brussel)

cocoon 08

Interiors for all seasons

15 > 23 nov 08

Brussels Expo

Paleizen 5, 6, 7, 9 en patio


 

Cocoon 08 is nu een paar dagen van ons verwijderd. Als ondertitel werd aan cocoon het begrip ‘interiors for all seasons’ toegevoegd. Het vat het aanbod van Cocoon mooi samen: interieurs voor alle tijden en seizoenen, voor alle smaken, voor elk budget en voor elke stemming, en vooral voor elke interieurliefhebber met meer dan gewone interesse in de inrichting van zijn eigen cocon.

 

Goede redenen om naar Cocoon 08 te komen

 

Meer dan 300 exposanten met een smaakvol aanbod, decoratie en ideeën voor woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer…

De compleet nieuwe indeling met een emo-deel en een smart-deel. Je vindt hier dus meubels, verf, behang om je interieur persoonlijkheid en authenticiteit te geven. Daarnaast is er ook plaats voor slimme oplossingen als stoombaden, gordijnen die muffe geurtjes neutraliseren en domotica die je toelaten zo comfortabel mogelijk te wonen.

De 6 vision hubs : inspirerende cross-overs rond thema’s als de nieuwste spraakmakende collecties verf, stoffen en behang; authentieke Finse sauna’s en slimme bibliotheken en 4 inspirerende smaakkamers.

Het gratis kleuradvies dat je krijgt van professionals in de patio (data zie cocoon.be)

De grote verscheidenheid aan stijlen en sferen: van authentiek landelijk over tijdloos klassiek tot trendy design.

De smaakvolle foodlounges waar al je zintuigen verwend worden

 

 

Cocoon praktisch

 

- Plaats:  Brussels Expo,  Paleizen 5, 6, 7, 9 en patio

- Datum:  15 tot 23 november 2008

- Openingsuren:  van 11 tot 19 uur

- Avant-première:   vrijdag 14 november  van 17 tot 23 uur  enkel op uitnodiging

- Ladies’ Day:  dinsdag 18 november, gratis toegang voor dames

- Nocturne:  vrijdag 21 november tot 24 uur

- Toegangsprijs:  10 euro

  gratis toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld door een  volwassene

- Kids’ Corner:  woensdag, zaterdag en zondag , gratis voor kinderen: 3 tot 12 jaar

 

Reageer (0)

11-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november: herdenking 90-jarig einde WO I

Vandaag herdenken we de 90-jarig geleden gesloten wapenstilstand (11 november 1918) en doorheen deze gedachtenis aan de vele slachtoffers, laat ik u even stilstaan bij enkele beelden vanop mijn persreis langsheen de linies in Belgïe en Frankrijk. Binnenkort leest u er méér over in een wekelijkse rubriek.Reageer (0)

07-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond Poulidor op 12/11 te gast bij EROV in Gent (Vleeshuis)

          Poulidor en Anquetil na de Tour van 1964

Op woensdag 12 november om 15 uur wordt een Meet & Greet georganiseerd met Raymond Poulidor door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten. Supporters kunnen persoonlijk kennismaken tijdens een signeersessie. Raymond Poulidor is in Gent te gast als ambassadeur voor de regio Limousin die van 10 t.e.m. 12 november als gastregio fungeert in de thematent van de winterjaarmarkt te Sint-Lievens-Houtem.

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen kon zorgen voor de nodige contacten om de regio Limousin (hoofdstad Limoges) te overhalen om dit jaar als gastregio aanwezig te zijn op de komende winterjaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem. De goede relaties met Limousin bestaan dankzij een Europees Interreg-project Cotour, waarvan EROV projectleider was.
De doelstelling van Cotour was het creëren van een strategie voor regionale ontwikkeling waarbij streekproducten een belangrijke rol spelen. Het Groot Vleeshuis , promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten in Gent (Groentenmarkt), fungeerde als voorbeeld binnen Cotour.

Het Promotiecentrum zal ook navolging hebben bij de andere partners . De integratie van diverse sectoren zoals voeding, sierteelt, textiel, alsook regionaal toerisme en muziek in een globaal concept is een actiepunt voor de komende periode.
In 2007 werd dit project Cotour beëindigd. De partners waren afkomstig uit Polen, Litouwen, Sicilië en ook Frankrijk, namelijk de regio Limousin met Limoges als bekende hoofdstad. De EROV onderhoudt nog steeds bilateraal nauwe contacten met Limousin en zal in mei 2009 een economische missie naar de regio organiseren.

De delegatie uit Limousin die officieel ontvangen wordt op 12 november om 11 uur door de Gouverneur en Deputatie in het Provinciehuis bestaat uit vertegenwoordigers van: het Regionaal comité voor toerisme, het Regionaal comité voor promotie van landbouw- en streekproducten, de Regionale kamer voor ambachten en neringen, het Comite voor regionale economische ontwikkeling en journalisten.Raymond Poulidor, ons vooral bekend als populair beroepsrenner met de bijnaam Pou-Pou, is aanwezig als ambassadeur voor de regio Limousin, waar hij woont. Op woensdag 12 november om 15 uur zal er een meet&greet georganiseerd worden in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten aan de Groentenmarkt te Gent. Supporters zullen er persoonlijk kunnen kennismaken en een handtekening opvragen.

Als renner was Poulidor heel bekend en geliefd, waarbij hij als voornaamste rivaal Jacques Anquetil had in het begin van zijn carrière, die liep van 1960 tot 1977. Later kreeg hij te maken met Eddy Merckx.
Als eerbetoon startte de negende etappe van de Ronde van Frankrijk in 2004 vanuit zijn woonplaats in Saint-Léonard-de-Noblat (maakt deel uit van het arrondissement Limoges).
Hij werd Frans kampioen wielrennen in 1961 en is de schoonvader van wielrenner Adrie Van Der Poel.

Het was in de tijd dat de Fransen zich verdeelden in twee groepen, diegenen die zich schaarden achter Jacques Anquetil, en de tweede groep (die talrijker was) die hielden van de eeuwige tweede, Raymond Poulidor. Hij was een wielrenner van een andere tijd. Poulidor had de tegenslag te moeten fietsen tegen hele grote namen zoals de Belg Eddy Merckx.
Hij had een ongelooflijke gave, zowel bergop als tegen de klok. Ook in de afdalingen toonde Poulidor dat hij een klasse apart was. Merckx verwoordde het zo in de Tour van 1974 "Poulidor, dat is een zeer, zeer groot kampioen. Eergisteren in de afdaling van de Mont du Chat, heb ik hem niet meer kunnen pakken, ook al nam ik alle risico's. Het was net of ik het slachtoffer geworden was van een lekke band, toen ik hem uit het zicht zag verdwijnen."


Als ambassadeur voor de regio Limousin zal Raymond Poulidor ook aanwezig zijn op de opening van de winterjaarmarkt te Sint-Lievens-Houtem op 10 november.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Van Bellingen gaat op 16/11 naar (non)communicatie in de kunst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In zijn lezing naar aanleiding van zijn Nobelprijs in 2005 schrijft Harold Pinter dat er geen scherpe grenzen zijn tussen realiteit en fictie, waarheid en onwaarheid, iets kan zowel waar als onwaar zijn.

Als kunstenaar blijft het een interessante manier om de realiteit te exploreren en staat hij hier achter. Als burger dient men zich wel degelijk de vraag te stellen wat het onderscheid is tussen waarheid en fictie.

Naar aanleiding van de recente presidentsverkiezingen in Amerika werd de wereld geconfronteerd met informatie die steeds meer de formats van de entertainmentsector volgt. In deze lezing wordt het belang getoond van het lied en de videoclip in de hedendaagse (politieke) informatieverspreiding, van Al-blackface-Jolson's 'A Plantation Act' tot de erotische Obama-girl.

 

Bij het bekijken van de collectiepresentatie op de benedenverdieping van het S.M.A.K., valt het op dat het gros van de daar opgestelde werken uit de museumcollectie voornamelijk gekozen zijn omwille van hun benadering van kunst als communicatiesysteem, en dat ze elk op hun eigen manier de functie van kunst en de functie van taal als poging tot communiceren, proberen te duiden of te bevragen.

 

Stef Van Bellingen gaat in zijn lezing dieper in op het thema van communicatie en non- communicatie in de kunst en legt verbanden met de mechanismen van communicatie in de media en de politiek.

 

De lezing op 16 november 2008 is gratis, gaat door in het S.M.A.K. (Citadelpark Gent) en start om 11u.

Reservaties: reservaties.smak@gent.be of 09/240.76.64

 

 

Mekhitar Garabedian, Pararan (Dictionary), 2006.

Collectie S.M.A.K. -presentatie najaar 2008 (foto: Dirk Pauwels)

Reageer (0)

01-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinze en EROV verliezen een groot man
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 31 oktober 2008 hoorden we via radio het zeer pijnlijke bericht dat 6 Belgen waren omgenomen tijdens een bustrip in Egypte. Nog groter was mijn verbazing toen ik vernam dat JAN FILIERS één van de ongelukkigen was .... een man die ik zovele malen heb mogen interviewen en waarmee ik in de Orde van de O'de Flander heel wat mooie momenten heb beleefd.
Jan ... je hebt het misschien nooit geweten dat die busrit naar de prachtige tempels van Abu Simbel de laatste was ... maar het was nog veel te vroeg. Zeker voor jouw gezin en familie èn allen die jou kenden als dè verteller van de familiegeschiedenis.
Een troost is te weten dat je er volop van genoten hebt  ..... en de jenever zullen we altijd in ere houden!!

(op de foto staat JAN links naast zijn neef Bernard)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme documentairedagen in het Huis van Alijn

Documentaire Festival Deluxe [funny song]  Documentaire Festival Deluxe [zand erover]  Documentaire Festival Deluxe [een nieuwe hoofdstuk]  Documentaire Festival Deluxe [nu nog niet]

Voor wie soelaas en warmte zoekt in de koude novemberdagen slaan Victoria Deluxe en het Huis van Alijn de handen in elkaar om het hart te verwarmen met een documentairefestival. Als sociaal-artistieke organisatie pionierde Victoria Deluxe met de audiovisuele werksoort. Dit resulteerde tot op heden in een aantal kwalitatieve documentaires, die allen iets vertellen over onze samenleving vanuit de levenservaringen en leefwerelden van individuen en groepen mensen.

Om de documentaires bekend te maken bij een breder publiek en vanuit de overtuiging dat de inhoud voor veel mensen van betekenis kan zijn, nodigde het Huis van Alijn Victoria Deluxe uit om de documentaires te vertonen in het museum.

5 nov

20u

FUNNY SONG (2008) + concert Steve Shorrock

6 nov

14u

EEN NIEUW HOOFDSTUK (2008)

6 nov

20u

EEN NIEUW HOOFDSTUK (2008)

7 nov

14u

ZAND EROVER!? (2007)

7 nov

20u

ZAND EROVER!? (2007)

8 nov

20u

NU NOG NIET (2006)

9 nov

15u

FUNNY SONG (2008)

PRAKTISCHE INFO:

Locatie:

Het Huis van Alijn – Kraanlei 65 – 9000 Gent

Inkom:

4 / 2 euro (-26, werkzoekenden, vrienden van het Huis van Alijn)

Reservatie:

T 09/269.23.50 (tussen 11 en 17 u) of M info@huisvanalijn.be

Beperkt aantal plaatsen per voorstelling!

Na de voorstelling kan u met uw ticket in de museumherberg napraten met een koffie of jenever u aangeboden door het Huis van Alijn en Victoria Deluxe.

Meer info op www.victoriadeluxe.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaard Uitgeverij start vernieuwde website
 

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij, samen met de fondsen Manteau en Meulenhoff | Manteau  een monument in de boekenwereld. Vandaag is Standaard Uitgeverij uitgegroeid tot de grootste uitgeverij in het Nederlandse taalgebied. Ons ruime gamma bestrijkt thrillers, romans, reisboeken, kookboeken, kinder- en jeugdboeken, strips, non-fictie, multimedia en nog zoveel meer. Ook op literair vlak laten Standaard Uitgeverij en haar fondsen van zich horen, niet in het minst door het kwalitatief sterke fonds Meulenhoff | Manteau. Naast de vele nominaties die onze verschillende fondsen dit jaar behaalden, wonnen we bovendien enkele van de belangrijkste literaire prijzen, zoals de Gouden Uil, de Debuutprijs en de prijs van de Kinder- en Jeugdjury
 

Standaard Uitgeverij, Manteau en Meulenhoff | Manteau vinden het belangrijk om met een frisse blik de toekomst in te gaan, om hun lezers zo een uitgebreid en boeiend gamma aan producten aan te bieden via diverse mediakanalen. Op 31 oktober gaat onze vernieuwde website www.standaarduitgeverij.be online. Op deze site zal een maximum aan actuele informatie staan over onze boeken, auteurs, commerciële en promotionele acties. Het is een plek waar de lezer kennis kan maken met boeken, ze tevens meteen online kan bestellen of een overzicht vindt van de boekhandels bij hem/haar in de buurt. De overzichtelijke structuur zorgt ervoor dat de lezer snel zal vinden wat hij of zij zoekt.

 

Om de lancering van www.standaarduitgeverij.be in te zetten loopt er tijdens de Boekenbeurs, van 31 oktober tot en met 11 november, een grote wedstrijd. Gedurende twaalf dagen geeft Standaard Uitgeverij elke dag een boekenpakket weg, en wie zich inschrijft op een van de verschillende e-zines maakt kans op een jaar lang gratis boeken!

 

Deze wedstrijd is nog maar het begin! Tot het einde van het jaar zullen er tal van prijzen gewonnen kunnen worden op www.standaarduitgeverij.be, want vanaf 17 november kunnen bezoekers zes weken lang een themabox vol boeken winnen! De ene week verwennen wij onze lezers met onze culinaire hoogstandjes, de andere week met onze bloedstollende thrillers. Zes weken lang komen de populairste boekengenres aan bod! Voor elke lezer wat wils! 

 

U leest het al: surf snel naar www.standaarduitgeverij.be voor uren lees-en surfplezier. 


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Neirynck goes Gentbrugge
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinds 2006 werkt de Gentse -auteur Freek Neirynck, ex-artistiek directeur van het professionele (figuren)Theater Taptoe en schrijver van méér dan 50 stukken gespeeld in 29 landen, samen met de Buurtwerking Gentbrugge.

 

In juni 2007 speelden buurtbewoners van Gentbrugge zijn stuk “Contact-O-Matic” , over een multi-culturele ontmoeting in een wasserette,  in een heus wassalon in de Gentse voorstad. Het publiek zat binnen tussen de acteurs en de automatische wasmachines en buiten op een tribune van waarop ze de voorstelling konden volgen via een groot uitstalraam. Voor elk van de acteurs/actrices was het de eerste keer dat ze ‘op een scene’ stonden.

 

In maart 2008 bracht een andere equipe zijn stuk “Model-Contact’ over de onverwachte ontmoeting tussen een wulps academiemodel en een tienermeisje van een streng katholieke kostschool in het Buurtcentrum.

 

In 2008 schreef Freek Neirynck, samen met de Gentse SF-auteur Eddy Bertin, en in opdracht van de buurtwerking Gentbrugge het stuk “De verenigde straten van Genbrugge 2050” met als uitdaging minstens 15 spelende rollen plus figuratie te voorzien. De productieleider en buurtwerker Jo De Smedt kon bovendien nog een veel groter aantal wijkbewoners engageren voor ondersteunende taken als decor ontwerpen en maken, kostuumuitvoering, muziek en klankdecor, licht- en audio, choreografie…

 

Het stuk wordt op 8 (20.00u) en 9 november 2008 (15u)opgevoerd, in een regie van Bob Van den Eynde in het Dienstencentrum Gentbrugge.

 

Deze driedubbele samenwerking tussen een professioneel drama auteur en een buurtwerking met ongeschoolde acteurs verliep ontzettend positief.

Kaarten via 09/210.47.00 of 0473/93.68.73

Reageer (0)

16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets straks weer dagelijks actief !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo plietspletsers,

omwille van een nakende verhuis stonden de activiteiten van deze webstek op een laag pitje ... maar daarin komt verandering. Blijf gerust verder deze www.plietsplets.be bezoeken want er komt heel wat op u af.

Binnenkort: "Scoren aan tafel" ... een culinair en sportief boek voor het goede doel, 60 jaar Will Ferdy, Gentse activiteiten, nieuwe CD's en boeken ... en nog zovéél meer. Tot zeer binnenkort!

JohanReageer (0)

08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosie PEARL op 12/9 live in ICCWie een fervente kijker is van FLIKKEN kent ongetwijfeld nog wel Margot De Ridder die op 7-jarige leeftijd al fungeerde als dochter van Andrea Croonberghs. Maar Margot betekent ook 'Pearl' èn 'Child of the sea' in het Grieks. Misschien weet u echter niet dat Margot reeds jarenlang muzikaal begeesterd is en met haar stem hemels klinkende klanken tevoorschijn tovert.

Op vrijdag 12 september om 20.30 uur kan u ROSIE PEARL live aan het werk zien en horen in het Internationaal Congrescentrum (ICC) in Gent. Ze zal ongetwijfeld terugblikken op haar beginjaren bij NEON en haar zanglessen bij de befaamde Larry en haar Oldskool Studio ... alwaar ze de knepen van het vak leerde en alzo de kunst van het zingen, het schrijven van songs, koorzang èn studiowerk onder de knie kreeg.

Vrijdag zullen vele muziekliefhebbers dan ook vele van haar songs kunnen bewonderen ... en hopelijk kunt ook u erbij zijn.
We wensen ROSIE PEARL alvast bijzonder veel succes !!

Kaarten aan de kassa van het ICC aan 15 €

Alle info op www.myspace.com/margotderidder
Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij Lannoo organiseert denderende stockverkoopVanaf 10 september
organiseert Uitgeverij Lannoo naar jaarlijkse gewoonte de succesvolle stockverkoop in Tielt. En vanaf woensdag 24 september vindt de verkoop voor het eerst plaats in Antwerpen. Dé gelegenheid om kwaliteitsboeken voor een prikje te kopen.

 

In het overzichtelijk gepresenteerde aanbod brengt Uitgeverij Lannoo in Tielt en Antwerpen een ruime keuze aan reisgidsen, kook- en tuinboeken, kunst-en fotoboeken, kinder-en jeugdboeken, cd-roms, geschiedenisboeken, biografieën, hulp bij opvoeding, poëzie en zingeving.

 

NIET TE MISSEN! KORTINGEN TOT -75%!

 

Tielt : Distrimedia – Meulebeeksesteenweg 20 – 8700 Tielt

 

woe. 10 september 2008 van 14u tot 20u

vr. 12 september 2008 van 14u tot 20u

za. 13 september 2008 van 10u tot 17u

zo. 14 september 2008 van 10u tot 17u

za. 20 september 2008 van 10u tot 17u

 

Antwerpen : Hangar 15 – Cockerillkaai 50 – 2000 Antwerpen

 

woe. 24 september 2008 van 14u tot 20u

vr. 26 september 2008 van 14u tot 20u

za. 27 september 2008 van 10u tot 17u

zo. 28 september 2008 van 10u tot 17u

 

Gratis inkom. Meer informatie op www.lannoo.be

Reageer (0)

02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 6 september: SPORTIEF GENT

Bossaball


Op zaterdag 6 september 2008 wil de Sportdienst Gent iedereen doen bewegen.
Daarom organiseert de dienst voor de vierde keer Sportief Gent.


In samenwerking met Uitbureau Gent, de Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel, Klimzaal Bleau en naar goede gewoonte opnieuw met verschillende Gentse sportclubs maakt de Sportdienst er een spetterend sportevenement van.

De beweegstraat loopt van het Sint-Baafsplein tot de Gras- en Korenlei, via het Emile Braunplein/Gouden Leeuwplein
met een stop op de Korenmarkt.


Het programmaoverzicht v
an 10 tot 18 uur:


Sint-Baafsplein: Schermen - Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel - Kijkmanifestatie

Emile Braunplein/Gouden Leeuwplein: Bossaball (NIEUW!) en demonstraties sportclubs (o.a. badminton en droogroeien) - Sportdienst Gent - Kijk- en doe-manifestatie

Korenmarkt: Buurtsport (o.a. kooivoetbal, capoeira (o.v.)) - Sportdienst Gent - Kijk- en doe-manifestatie

Graslei: Airtrack en klimrots met volledige animatie (klimspelletjes) - Sportdienst Gent en Klimzaal Bleau - Doe-manifestatie

Gras- en Korenlei: Vaartrafting - Uitbureau Gent - Doe-manifestatie


Bossaball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams. Het combineert volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden. Zeer spectaculair en ambiance verzekerd. Zeker komen kijken en probeer het zelf eens. Vergeet uw sportschoenen niet.


Alle activiteiten zijn gratis, behalve de vaartrafting. Hiervoor is ook reservatie verplicht. Alle info is te verkrijgen bij Uitbureau Gent op het nummer 09 233 77 88 of via de website www.uitbureau.be


Kom ook diezelfde dag langs bij de info-standen van de Sportdienst aan de Lakenhalle en op de Graslei. Hier vindt u alle informatie van de deelnemende clubs, de zwembadfolder, de nieuwste editie van de Sportwaaier en noem maar op. Bovendien ligt een verrassingszak met info en leuke hebbedingetjes voor u klaar (zo lang de voorraad strekt).

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACCENTA ... vanaf 13/9 in Flanders ExpoHet is weer zover: ACCENTA komt eraan en is toe aan de 63ste editie ... met INDIA als betoverende eregast !!
 

Naast China, Rusland en Brazilië behoort India tot de sterkst groeiende economieën van de wereld. Maar naast een mooie business opportuniteit heeft India natuurlijk nog veel meer te bieden. Er zijn bijvoorbeeld nog de adembenemende fauna en flora, de indrukwekkende architectuur, de verscheidenheid in cultuur, de heerlijke keuken en ga zo maar door. In het Indisch paviljoen zal je kunnen proeven van het echte India. Ontdek er de industrie, cultuur, toerisme, handgemaakte juwelen en andere kunstwerken, prachtig textiel en nog veel meer.

Binnenkort nog veel méér info op deze webstek maar wie niet kan wachten kan terecht op www.accenta.be

Reageer (0)

28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scoren aan Tafel: een boek voor sportieve genieters
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeer binnenkort vindt u op deze webstek een sfeerreportage over de voorstelling van het boek "Scoren aan tafel" (Felix Alen - Wim Casteleyn - Johan Dhaene - Heikki Verdurme) dat werd uitgegeven door Lannoo.

En vanaf nu voor 24,95 euro in de boekhandel verkrijgbaar (MET sticker: opbrengst ten voordele van Kom Op Tegen Kanker).

Reageer (0)

27-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Huis van Alijn zoekt kinderen met knutselvingers voor MUSEUMATELIER

In dit wekelijks museumatelier gaan de kinderen tekenen, schilderen en knutselen. De museumcollectie van het Huis van Alijn, het erfgoed van alledag, en het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster zijn hiervoor de inspiratiebron.


PRAKTISCH

Voor wie? Kinderen geboren in 2001, 2000, 1999 of 1998

Wanneer? Woensdagnamiddag van 13u30 -15u10
vanaf 3 sep 2008 tot 24 juni 2009

Waar? We verzamelen steeds in het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent.
 
De ateliers gaan zowel door in het museum als in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster.


Inschrijven? In de Academie voor Beeldende Kunsten, Offerlaan 3, 9000 Gent, 09/233.58.26
en dit vanaf 25 augustus tot 30 september 2008.
Je betaalt 60 € voor 1 jaar (36 € verminderingstarief). Beperkt aantal plaatsen.


Dit atelier is een samenwerking tussen de Academie voor Beeldende Kunsten Gent en het Huis van Alijn met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.


Het Huis van Alijn | Kraanlei 65 | 9000 Gent | T 09.269 23 50
MUSEUM VAN DE DINGEN DIE (N)OOIT VOORBIJ GAAN

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent stelt zich voor aan het grote publiek op de clubdag

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

Op zondag 31 augustus 2008 organiseert handbalclub DON BOSCO GENT voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een clubdag. Die zal doorgaan in en rond sporthal Hekers te Zwijnaarde. Een dag waarbij we ons voor aanvang van het seizoen aan het grote publiek willen voorstellen. Alle ploegen van klein tot groot komen in actie en bovendien is er tal van animatie voorzien.

 

Ziehier het wedstrijdschema:

 

10 uur: welpen (2x20 min)

11 uur: pupillen (2x20 min)

12 uur: meisjes jeugd-miniemen jongens (2x20 min)

13.15 uur: cadetten (2x20 min)

14.30 uur: recreanten-beloften (2x30 min)

16 uur: GALAWEDSTRIJD Don Bosco Gent-Bacharage (bekerwinnaar Luxemburg)

18 uur: vrouwen Don Bosco Gent-Houthalen

 

Wat staat er die dag nog op het programma:

- rechtstreekse radio-uitzending op Club FM (104.9 FM) met interviews van bestuur, trainers, spelers en supporters tussen 11 en 13 uur

- aperitiefbar met oesters vanaf 11 uur

- barbecue tussen 12 en 14 uur waarvoor iedereen zich vooraf kan inschrijven. Op de dag zelf worden geen inschrijvingen aanvaard. Deelnemen kost 12 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 9 euro.
Inschrijven kan door het totale bedrag met vermelding van ‘BBQ clubdag’ over te schrijven op het rekeningnummer 390-0463650-45 tegen uiterlijk 27 augustus 2008.

- fotoshoot voor alle jeugdspelers met de spelers van de fanionploeg tussen 12 en 15 uur.

- fotomontage van de Partille Cup in Zweden

- merchandising met de presentatie van de nieuwe Don Bosco Gent-trui!

- abonnementenverkoop

- mogelijkheid tot het winnen van een trip met een warme luchtballon

- En zoveel meer....echt de moeite om er gewoonweg bij te zijn!

 

Bijkomende info: www.handbaldbgent.be

 

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!