Plietsplets
OM ZEKER EENS TE DOEN

Foto

MIAT wordt INDUSTRIEMUSEUM

Stad GENT

29 en 30 september 2018

zie www.industriemuseum.be


CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Rocco 80"
Rocco Granata

www.roccogranata.be


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
21-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE is voorbereid op de winterperiode ... samen met U !

     

Brugge, hartje winter is in eerste instantie een verblijfstoeristisch concept waarbij de 3de nacht gratis wordt aangeboden in de periode 05/11/07-13/03/08. Niet minder dan 40 hotels bieden komende winter kamers aan voor deze actie en zijn sinds 15/09/07 in ‘real time’ boekbaar van op onze campagnewebsite: www.brugge.be/winter.

Op deze webstek vindt u eveneens een complete winteragenda. Met diverse partners uit de culturele en evenementenbranche werden exclusieve prijsvoordelen onderhandeld voor wie de actie 2+1 boekt.Het winteraanbod werd eveneens gebundeld in een winterpocket die via de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen en via diverse carriers (Norfolkline, P&O, Transeuropa Ferries) actief wordt verdeeld. De pocket dient tevens ter ondersteuning van de diverse marketingacties met media en andere intermediairen (Thalys, Luchthaven Charleroi, NMBS) op stapel staan.


Alle info op www.brugge.be/winter

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Dienst Buurtwerk zorgt voor "Dag van de buren" op 14/10

Op zondag 14 oktober 2007 viert de Dienst Buurtwerk in Gent de ‘Dag van de buren’.
Dit jaar vieren ze dit met een aantal bijzondere evenementen in de stad.


 Stad Gent - Logo

Centraal staat de uitzending van het programma ‘Hallo buurman’ op Urgent.fm (105.3 fm): een heuse radioshow rond de ‘Dag van de buren’, gemaakt door de medewerkers van jongerenradio ‘Urgent’ in samenwerking met de Dienst Buurtwerk.

In dit radioprogramma wordt tussen 10 en 12 uur ingegaan op verschillende aspecten van ‘het leven als goeie buur’ in Gent.
Er zijn ook enkele live-interventies met reporters ter plekke! Zij houden je nauwgezet op de hoogte van het enorme activiteitenaanbod in de Gentse wijken.


Zo worden om te beginnen in tien wijken om klokslag 11 uur 250 ballonnen met een ‘goede buren tip’ opgelaten. Vergeet die dag dus zeker niet naar boven te turen! De heer Tom Balthazar, schepen van Milieu en Sociale Zaken, geeft niet alleen het startsein voor het loslaten van die ballonnen, hij aanschouwt dit spektakel ook live van op het Belfort.


 

Daarnaast kunnen alle Gentenaars in deze wijken ook voor een heleboel initiatieven terecht.


Zo wordt er in de Bloemekenswijk, in Muide-Meulestede en in Dampoort - Sint-Amandsberg gezamenlijk ontbeten. In Sluizeken-Tolhuis-Ham, Gentbrugge en de Brugse Poort kunnen de bewoners terecht voor een lekker aperitief. In Ledeberg wordt het thema ‘buren’ in de verf gezet tijdens de markt op het Ledebergplein, terwijl de wijk Scheldeoord zijn beste kleren aantrekt, want daar wordt er geposeerd voor een ‘buurtportret’. Buren uit Nieuw Gent-Steenakker kunnen aanschuiven voor een toetjesbuffet en de wijk Rabot-Blaisantvest gaat ‘on air’ met een educatieve demonstratie met roofvogels en de mogelijkheid om de buurt en de stad bovenop een brandweerladder te bekijken.

 

De Dienst Buurtwerk nodigt dan ook alle inwoners van Gent uit om zondag 14 oktober samen met alle buren te vieren!

 

Meer informatie:
Dienst Buurtwerk, Cathy Verschoore, Begijnhoflaan 456, 9000 Gent, tel. 09 235 77 20 cathy.verschoore@gent.be.

Reageer (0)

15-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefietconcert voor VZW Kinderen van Rio op 29/9

Op zaterdag 29 september treedt de Foreverband op in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.Deze unieke band (bestaande uit meer dan zeventig muzikanten) zal er Udo, Sandrine, Tanja Dexters begeleiden. Ann Van Elsen, meter van deze vzw, doet de presentatie en heeft nog heel wat vrienden uit de media uitgenodigd om samen met het publiek van dit concert te komen genieten.

Opbrengst van deze avond gaat naar vzw Kinderen Van Rio die hiermee een weeshuis in Rio van middelen voorziet om kinderen onderdak te geven. Het weeshuis zorgt ook voor opvang en opleiding.
Dalila, oprichtster van het weeshuis, is zelf het voorbeeld dat een kind met beperkte middelen gered kan worden uit deze situatie.

Wie een uniek concert wil meemaken en meteen ook kinderen wil helpen redden uit een anders uitzichtloze toestand mag deze kans zeker niet laten voorbij gaan !

Kaarten : 070 222 192

Reageer (0)

11-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste kioskconcerten van het seizoen op de Kouter

75B   
  (foto: http://gentvroeger.skynetblogs.be)


Voor wie houdt van mooi klinkende muziek vanop een èchte kiosk .... kan elke zondag terecht op de Kouter in Gent alwaar op 6 mei 2007 het startschot werd gegeven van een nieuwe reeks CONCERTEN. Gezien het seizoen ten einde loopt is het méér dan de moeite waard om de laatste concerten nog eens aan te kondigen:

16 september: K.M.M. De Neerschelde
23 september: Brass Band Panta Rhei
30 september: Koninklijke Gentse Politieharmonie

De concerten gaan door van 10.30 tot 12.00 uur en zijn een initiatief van het Departement Cultuur van de stad Gent ... èn het spreekt voor zich dat het luisteren volledig gratis is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Capitole gaat volop voor nieuw seizoen !!Een nieuw seizoen in Capitole kondigt zich aan! Dit jaar kan het grootste theater van Oost-Vlaanderen uitpakken met een uitzonderlijk rijk en gevarieerd cultuuraanbod, waar iedereen zijn gading in kan vinden. Van Comedy en Concerten, via Opera naar Theater en Dans. Dit zijn meteen de vijf pijlers waar het theaterseizoen van Capitole Gent op steunt!

 

Cabaret – Comedy - Humor

Sinds de komst van Cabaretten, het grootste humorfestival van Vlaanderen, heeft Capitole Gent zich meer en meer geprofileerd als dé humortempel bij uitstek. En ook dit seizoen zakken de grootste humortalenten uit Vlaanderen en Nederland weer af naar Capitole Gent voor een onvergetelijk avondje Cabaretten! Blikvangers zijn de nieuwste shows van Geert Hoste en Wouter Deprez, en enkele Nederlandse comedy-hoogheden als Najib Amhali, De Vliegende Panters en Hans Liberg. Andere humortalenten die je dit jaar in Capitole Gent kan (her)ontdekken zijn De Nieuwe Snaar, Bert Kruismans, Alex Agnew, Gino Sancti, Rooyackers - Kamps en Kamps (NL), Eric Van Sauers (NL), Raf Coppens, Sara Kroos (NL), Adriaan Van den Hoof, Claudia de Breij (NL) en Nigel Williams!


 


Concerten

Capitole Gent heeft een rijk verleden in het programmeren van concerten. Sinds 1939 brengen de grootste internationale sterren er het beste van zichzelf, van Maurice Chevalier tot Jacques Brel. Dit jaar wordt deze traditie verder gezet. Natalia mocht dit weekend de aftrap geven van het seizoen, en binnenkort is het de beurt aan Frans Bauer, Dana Winner, Belle Perez en Bart Peeters. Onder de noemer ‘talent’ biedt Capitole Gent een podium aan jonge talenten op de rand van de doorbraak: Eva De Roovere, Mira, Yevgueni en Milow. Verder kan u goldenoldies aanvragen aan Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts en Nele Bauwens in Jukebox 2000, of kan u meezingen met de Twaalf Ierse Tenoren en de African Heartbeat.

 

Opera – Klassiek

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen traditiegetrouw in de  Capitole terecht voor de jaarlijkse NieuwjaarProms, waar dirigent Dirk Brossé de mooiste muziek doet herleven. De NieuwjaarsProms zal in 2008 niet alleen goed klinken, maar wordt meteen een streling voor het oog. De Floraliën zetten n.a.v. hun 200ste verjaardag de volledige Capitole in de bloemen. Letterlijk! Maar daar blijft het niet bij. Dit seizoen kan je voor het eerst in de Capitole terecht voor  de grootste operaklassiekers zijn dit jaar live te bewonderen in een magistrale bezetting: van Madama Butterfly en Rigoletto via Lucia Di Lammermoor tot Cosi Fan Tutti en de Weense operette-klassieker Die Csárdásfürstin!

 Dans

De Capitole kan dit jaar uitpakken met een uitzonderlijk rijk dans-aanbod. De grootste nog levende choreograaf Maurice Béjart komt voor het tweede jaar op rij naar Gent met drie van zijn meest fascinerende choreografieën. Er zijn nog meer danslegendes te zien. Zo worden de balletklassiekers Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Giselle opgevoerd in hun oorspronkelijke choreografieën zoals ze zo’n 100 jaar geleden in première zijn gegaan. Adrian Veredice en Alejandra Hobert zijn dan weer de levende legendes van de Argentijnse tango, zij komen voor het eerst naar Vlaanderen met Otango, de ultieme tangoshow. Met Fire of Anatolia haalt capitole Gent de revelatie van het Eurovisiesongfestival 2005 in huis!

 


Theater – Musical -  Show

De makers van de succesproductie Amadeus komen dit jaar naar de Capitole met opnieuw een klassieker uit het internationaal theaterrepertoire: Cyrano de Bergerac. Met Herbert Flack, Sandrine André, Wim Danckaert, Manu Verreth en Patrick Vandersande, pakt de productie alleszins uit met een absolute topcast. Met zowel Fame als Hair staan dan weer twee musicalklassiekers op het programma, klaar om een nieuwe generatie te begeesteren! De revelatie van de Gentse Feesten Gent zingt Hazes doet een triomfantelijke comeback onder de ambitieuze titel Vlaanderen zingt Hazes! En liefhebbers van het mannelijk lichaam kunnen dan weer ten volle genieten van de Chippendales, The Puppetry of the Penis en sexy beast Ivo Niehe.

 

U merkt het, het wordt weer een spetterend seizoen!

De grootste theaterzaal in Oost-Vlaanderen hoopt met deze programmatie  voldoende variatie aan te bieden, om zo zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een avondje uit in Capitole. Want of je nu van Frans Bauer houdt of van Giuseppe Verdi, deze theaterzaal is voor iedereen!


Alle info en reservaties op www.capitolegent.be

Reageer (0)

09-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie lezen zalig klinkt !!!

In deze rubriek recenseren wij zéér regelmatig enkele nieuwe literaire uitgaven die méér dan de moeite waard zijn om lezen. U geniet van de cover van het boek, U kan de inhoud ontdekken dewelke verweven zit in de bespreking èn U krijgt alle nodige gegevens (titel - auteur - kostprijs - uitgeverij). Veel leesplezier!!

 Starten doen we op een sportieve en ontspannende manier want eind augustus verscheen bij Lannoo het 'Natuurwandelboek Vlaanderen' waarin natuurkenner Herman Dierickx zijn tocht doorheen de vijf Vlaamse provincies bundelt in 40 gezonde wandelingen. Van de Westhoek, de Krakeelduinen en het Calmeynbos (De Panne) over Het Molsbroek en de Hamputten (Lokeren) tot de Vijverbroek en Kollegreend (Kessenich-Kinrooi) ... 8 lusvormige wandelingen per provincie die gemiddeld 12 kilometer lang zijn en waarin de auteur ook oog heeft voor de aanwezige fauna en flora. Iedere wandeling krijgt een apart karakter, mede dankzij de bijzonder uitgebreide informatie die de gedetailleerde wandelkaart vergezelt. U kan nooit verloren lopen want er is voldoende aandacht voor praktische punten als bewegwijzering, aard van de weg, informatief contactpunt èn enkele interessante bezienswaardigheden en trekpleisters in de onmiddellijke omgeving. Kleurrijke foto's van Marc Slootmaekers zorgen ervoor dat deze makkelijk in de hand liggende dichtbij-huis-gids een prima metgezel is bij de ontdekking van al dat moois dat in Vlaanderen zomaar te bezoeken is. Nu de tijd aanbreekt om te genieten van de kleurenpracht die de natuurreservaten voor de mens jaarlijks weer 'reserveert', is dit natuurwandelboek een èchte aanrader om de wandeling nog aangenamer en interessanter te maken.

"Natuurwandelboek Vlaanderen" van Herman Dierickx verscheen bij Uitgeverij Lannoo (Tielt), telt 336 pagina's en kost 19,95 euro.

  Voor wie houdt van spanning, in combinatie met mystiek en zwarte magie hebben we volgende aanrader: "Mister Clarinet" van de Engelse auteur Nick Stone. Dat zijn moeder afstamt van één van de oudste Haïtiaanse families die nog gewerkt hebben voor dictator François 'Papa Doc' Duvalier heeft hem ongetwijfeld geïnspireerd èn geholpen bij het neerpennen van 456 pagina's spanning van de bovenste plank.
Het verhaal is eigenlijk heel simpel: privédetective Max Mingus aanvaardt na lang twijfelen de opdracht om het reeds 3 jaar lang vermiste zoontje van miljardair Allain Carver op te sporen. Een opdracht die sowieso al niet makkelijk is maar het wordt nog bemoeilijkt door het feit dat het kind - net als zovele andere kinderen - verdwenen is op Haïti alwaar Mister 'Tonton' Clarinet een zeer geheimzinnige wending geeft aan de zoektocht. Tevens is het zo dat de voorgangers van Max Mingus weinig geluk hadden tijdens hun zoektocht, in zoverre dat ook zijn leven elke minuut gevaar loopt. Dat de famile van de miljardair een aparte rol toebedeeld krijgt in het verhaal is van onschatbare waarde bij het opdrijven van de spanning en het hoeft U dan ook niet te verwonderen dat U telkens weer twijfelt aan het eindresultaat van de zoektocht. Ikzelf was in de ban van het boek door de vlotheid waarmee het geschreven werd, de geheimzinnige sfeer die het uitstraalde en de manier waarop de lezer in de diverse bestaande Haïtiaanse toestanden wordt meegezogen. Eigenlijk wacht ik nu al op zijn tweede Max Mingus-thriller .... maar als U wil weten of Carver jr. wordt teruggevonden (levend of dood) .... spurt dan zo vlug U kan naar de boekhandel voor:

"Mister Clarinet" van auteur Nick Stone werd uitgegeven door MYNX (in België geïmporteerd door Standaard Uitgeverij) en kost 19,95 euro.

Reageer (0)

08-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe wijntip van Etienne Van Steenberghe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

La Cuvée des Toques 2005.


Herkomst: Beaumes de Venise is een door de zon gekoesterd wijndorpje in de zuidelijke Rhônevallei. De naam heeft iets magisch, en toch. Venise heeft niets te zien met zijn vroegere Italiaanse bezoekers uit de Romeinse tijd, maar is gewoon een verbastering van ‘Comtat Venaissin’, de historische benaming van de Vaucluse. Beaumes zou afkomstig zijn van ‘balmes’, wat grotten betekent, en die zijn er in overvloed in het bergmassief van Les Dentelles de Montmirail. De wijnproductie wordt er beheerst door La Cave des Vignerons de Beaumes de Venise, die zich thans profileert als Balma Vénitia. Het wijndorp heeft een stevige reputatie opgebouwd met zijn heerlijke zoete muskaatwijn, maar sinds 2005 kan de rode wijn ook van een gemeentelijke herkomstbenaming genieten, net zoals Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueras en andere. Enkele productievoorwaarden: zo moeten de druiven handmatig geplukt worden, is de opbrengst beperkt tot max. 42hl per ha en zijn bij de vinificatie verrijking- of remmingtechnieken verboden.

In het glas


Kleur:
intens
robijnrood met paarse tinten en flinke tranen op de glaswand (alcoholgehalte 14% vol).


Geur
: de aroma’s komen eerder langzaam los, maar ontwikkelen na enige tijd toch een behoorlijk
complex boeket die impressies kunnen oproepen van rijp bessenfruit, grenadine, een vleugje komijn, gember, peper en laurier. Het geheel wordt toegedekt met een wolkje alcohol.


Smaak
:
de aanzet in de mond is zacht en glad. De aroma’s van de neus worden bevestigd. De smaaksensaties zijn correct, met fris zuur, rijpe tannine, peperig fruit en eindigend op een typisch zoetje. La Cuvée des Toques 2005 is een soepele, maar toch krachtige wijn die men onmiddellijk associeert met eten.


Serveren
: een allround begeleider van fijne vleesgerechten, zoals lamsbout met mediterrane kruiden. Past beslist bij paté, cassoulet, stoofpotjes en belegen kaas. Serveren op 16°C. Nog dit: deze wijn kan nog 3 tot 5 jaar mooi evolueren.


 

Foto

Prijs: te koop bij Super GB - Carrefour voor 5,74 €.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Crucke de koning te rijk ....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De gerenommeerde Vlaamse theater- en operavedette Koen Crucke schittert vanaf 14 november in de groots opgezette musical Assepoester in het Efteling Theater, net over de grens. Hij speelt de rol van Koning en versterkt hiermee een indrukwekkende topcast met onder meer de Nederlandse zangeres Do (Assepoester) en musicalsterren Loeki Knol (Goede Fee) en Melise de Winter (Koningin).

 

Koen Crucke

Koen Crucke kan bogen op een imposant muzikaal palmares in binnen- en buitenland. Zijn meest recente musicalrol is die van Maurice in Beauty & the Beast. Broadway-regisseur Glenn Casall noemde hem in een kranteninterview “wereldwijd de beste interpretant van de rol”. Bij het jonge publiek in Vlaanderen en Nederland is hij vooral bekend als Alberto uit Samson & Gert.

Het is de eerste keer dat Koen Crucke te zien zal zijn in het Efteling Theater. Het is tevens zijn debuut in een volledig Nederlandse productie. Koen Crucke: “Ik was vorig jaar erg onder de indruk van het uitstekende niveau van de musical Annie die toen in de Efteling liep. Voor mij is deze rol een sprookje dat werkelijkheid wordt. Heel spannend om als enige Vlaming in een compleet Nederlandse cast terecht te komen. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

 

Assepoester

Het is niet precies bekend wie het wereldberoemde sprookje over Assepoester en haar verloren muiltje heeft bedacht. Het sprookje is vermoedelijk al zo’n 4000 jaar oud en vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. In 1958 ging Cinderella, de musicalversie van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein, in première in Londen. Het duo is ook bekend van The Sound of Music. Succesvolle theatertournees over de hele wereld volgden elkaar op. Vanaf 14 november is de musical van Rodgers en Hammerstein voor het eerst te zien in Nederland, exclusief in het Efteling Theater.

 

i Voor informatie of reservaties (vanuit België): tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen ... een lekker land !!!

logo Vlaanderen lekker land

Met een nieuw streekmenu is het Brugse Concertgebouw ‘Vlaanderen Lekker Land’ in West-Vlaanderen voorgesteld.  In het najaar van 2007 en in 2008 presenteren de Provincie, Westtoer en de Horecafederatie een hele reeks nieuwe initiatieven om de West-Vlaamse gastronomie in de kijker te plaatsen. Opmerkelijk dit najaar is het evenement ‘Vlaanderen trakteert’ op 30 september in Poperinge.

 

‘Vlaanderen Lekker Land’, een initiatief van Geert Bourgeois (Vlaams minister voor Toerisme), is het overkoepelend basisthema voor 2007-2009 van de  toeristische sector en de horeca in Vlaanderen.


 toerisme west-vlaanderen

Nieuw streekmenu

Voor de lancering van ‘Vlaanderen Lekker Land’ in West-Vlaanderen hebben drie West-Vlaamse topchefs in gezamenlijk overleg een nieuw West-Vlaams streekmenu gerealiseerd en gepresenteerd. Op www.westtoer.be/tafelen vind je het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van Jan Deceuninck (Savarin Roeselare), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof Watou) en Patrick Devos (Brugge).

 

Vlaanderen trakteert

Om iedereen te laten kennis maken met Vlaanderen Lekker Land wordt dit najaar in West-Vlaanderen al een hele reeks evenementen georganiseerd. Eén van de meest opmerkelijke evenementen is ‘Vlaanderen trakteert’. Op zondag 30 september a.s. is Poperinge, bakermat van de hop, dé trekpleister om te genieten van de West-Vlaamse bieren. Vanuit het thema ‘LEKKER BELEVEN’ presenteren 12 etablissementen rond de Grote Markt (van 16 tot 19 uur) niet minder dan 12 West-Vlaamse streekbieren die men GRATIS  kan proeven (www.poperinge.be).

 

Later dit najaar worden nog meer evenementen georganiseerd in het kader van Vlaanderen Lekker Land.

Binnenkort op deze webstek alle bijkomende info MAAR U kan uiteraard al terecht op
www.vlaanderenlekkerland.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad Gent promooot zichzelf op Accenta 2007

Affiche Accenta 2007

De Stad Gent zal prominent aanwezig zijn op de Internationale Jaarbeurs ‘Accenta 2007’ die plaatsvindt van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september 2007 in de hallen van Flanders Expo. Dit jaar staat de band met de Zuid-Afrikaanse stad Mangaung centraal. Bezoekers van de jaarbeurs kunnen elke dag terecht op de stand ‘De Stad Gent Digitaal’. In samenwerking met het OCMW Gent en de ICT-intercommunale Digipolis zal de Stad Gent er tal van digitale informatiebronnen presenteren. Deze stand wordt op zaterdag 15 september om 11 uur ingewandeld door burgemeester Daniël Termont en schepen van Informatica Fatma Pehlivan .

 

D.I.R.I.-GENT
Dé blikvanger op de stand van de Stad Gent is de driedimensionale virtuele ruimte “D.I.R.I.-GENT” (Digitaal Ruimtelijk Interactief Gent). Bezoekers kunnen samen met een virtuele maar levensechte versie van burgemeester Termont langs een aantal grote stadsprojecten wandelen. Tijdens die wandeling zal schepen Pehlivan onder andere uitleggen hoe de Gentenaars kunnen meewerken aan de administratieve vereenvoudiging van hun stad en hoe ze publieke computerruimtes kunnen gebruiken.

 

Digitale kloof
De medewerkers van de Stad Gent die op de stand aanwezig zijn, zullen de bezoekers ook wegwijs maken in ‘e-government’, de elektronische overheid. Bovendien zullen ze hen informeren over de mogelijkheden om computer- en internetopleidingen te volgen en om gratis het internet te gebruiken. Dit maakt deel uit van de initiatieven die de Stad Gent en het OCMW Gent nemen om de digitale kloof te dichten. Een deel van de burgers kent of gebruikt de nieuwe digitale communicatievormen immers onvoldoende en mist daardoor kansen op economisch, cultureel en sociaal vlak.

 

Infokiosk en website
De bezoekers kunnen op de stand ook zelf een Gentse infokiosk uittesten. Aan zo’n kiosk kunnen inwoners en bezoekers op elk moment van de dag informatie opvragen over de dienstverlening van de Stad Gent, hotels en restaurants opzoeken, enzovoort. In Gent staan intussen al twintig infokiosken. Naast een infokiosk zullen op de stand ook drie pc’s staan waarop de populaire website van de Stad Gent kan worden bezocht.

 

Gentinfo
Ook het servicecenter Gentinfo zal aanwezig zijn. Bezoekers vernemen op de stand hoe ze bij Gentinfo alle info over het stadsbestuur kunnen krijgen: telefonisch, per fax, via e-mail of op het internet. Gentinfo noteert ook meldingen en klachten en zorgt voor praktische zaken zoals het verlengen van bibliotheekboeken.

 

Praktisch
‘Accenta 2007’ vindt plaats van zaterdag 15 september tot en met zondag 23 september, elke dag van 11 tot 19 uur, en op dinsdag 18 en donderdag 20 september tot 22 uur. Plaats: Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent – Sint-Denijs-Westrem. De stand ‘De Stad Gent Digitaal’ bevindt zich aan de ingang van het Wetenschapsdorp.
Toegangsprijs: 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Reageer (0)

04-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de GR-paden in België met de NIEUWE GR-OVERZICHTSKAART

 

Samen met het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) en de Waalse collega’s Sentiers de Grande Randonnée (SGR) brengt Grote Routepaden een nieuwe uitgave van de GR-overzichtskaart uit. Op de kaart staan alle GR-paden die België doorkruisen.
Goed voor zo’n 40 GR-paden of 8 000 km wandeltrajecten.

 

De overzichtskaart is ingetekend op schaal 1/250 000. De vorige editie van de kaart dateert van 2001. Deze herwerkte versie geeft de actuele situatie weer: 8 nieuwe GR-paden  (goed voor zo’n 1 000 km nieuwe GR-trajecten) en alle trajectvernieuwingen van de bestaande paden.  In zijn geheel staan op de kaart 40 GR paden ingetekend, samen goed voor 8 000 km schoonheid en rust. De kaart bevat eveneens een overzicht van alle bijhorende topogidsen. Ook alle jeugdherbergen en natuurvriendenhuizen vind je erop terug.

De GR-ovezichtskaart kost  7,5 € (voor GR-leden 6,4 €) en is te koop in de GR-winkel, gelegen in de Van Stralenstraat 40 te 2060 Antwerpen. De winkel is elke werkdag open van 9u tot 18u. Bestellen kan ook via e-mail (info@groteroutepaden.be) of online via www.groteroutepaden.be.

Een GR-pad is een wandelweg over lange afstand. Het is een wandelroute van minstens 100 km, die je gemakkelijk kan volgen dankzij de bekende wit-rode markeringen en een topogids. Het is nooit de snelste route van A naar B, wel de meest aantrekkelijke. GR-paden doen de mooiste stukjes van België aan, doorheen natuurgebieden met bos en heide, veldwegen en andere landelijke elementen. Zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen. Maar ook dorpen en oude stadjes liggen op de route.

 

In diverse andere Europese landen zijn de wit-rode of geel-rode verfstrepen eveneens terug te vinden, zodat het totale netwerk ruim 80 000 km bedraagt. Dit gigantische Europese netwerk schept de mogelijkheid om zowat heel Europa te voet te verkennen: je kan een GR-pad ononderbroken volgen van Oost naar West, van de Baltische Staten en Polen tot in Ierland, van de Noordzee tot de Middellandse Zee, van de Noordkaap tot Gibraltar!

 

GR-paden staan reeds meer dan 30 jaar garant voor kwaliteit. De routes zijn met behulp van vrijwilligers zorgvuldig uitgestippeld. Alle trajecten zijn in twee richtingen gemarkeerd. De basismarkering bestaat heel eenvoudig uit twee strepen onder elkaar, wit bovenaan en rood onderaan. Duidelijk herkenbaar en milieuvriendelijk. De tekens worden aangebracht op bomen, muurtjes, hekkens of wat zich daar verder voor leent. Een variant zijn de Streek GR’s. Deze streekpaden blijven binnen één regio en zijn meestal een rondwandeling. De Streek GR’s zijn geel-rood gemarkeerd.

 

Mocht je toch een wit-rood streepje missen, dan ben je met de topogids van de route zo weer ‘op het rechte pad’. Een topogids is  een handig wandelboekje dat behalve de routebeschrijving heel wat aanvullende informatie geeft.

 

Grote Routepaden vzw is de organisatie die in Vlaanderen de GR-paden uitstippelt, bewegwijzert en onderhoudt. Ze is tevens de uitgever van de topogidsen en enkele andere wandel- en fietsproducten.  De vereniging steunt nagenoeg volledig op vrijwilligers. Zonder hun onbaatzuchtige inzet zou het onmogelijk zijn een dergelijk inter­nationaal netwerk te ontwikkelen en in stand te houden.

Info op www.groteroutepaden.be  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UDO verrast op 8 november in Antwerpen

De Stadsschouwburg Antwerpen heeft vanaf vandaag een nieuwe show op zijn kalender staan: Udo Live!


 

Wie Udo live hoort zingen, kan niet om zijn talent heen. 

Een naam als een zweepslag en een briljante stem waar een hoop andere artiesten geld zouden voor geven, dàt is Udo. Geboren in een muzikaal nest en getogen met een dagelijkse portie kraakheldere noten belandde hij in 2005 in het programma X-Factor. Topfavoriet Udo kwam, zag en overwon, iets wat hij dit jaar moeiteloos overdeed tijdens 'Zo is er maar één'! 

 

Op 8 november brengt Udo met zijn live-band zijn uitmuntende pop-, rock- en soulsongs naar de Stadsschouwburg Antwerpen.

 

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

 

Data

8 november 2007 in de Stadsschouwburg Antwerpen, om 20.00u.

 

Ticketprijzen (excl. reservatie- en verzendingskosten)

Cat. 1: 27 euro

Cat. 2: 24 euro

Cat. 3: 19 euro

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zinloos geweld krijgt ook tijdens het nieuwe schooljaar de nodige aandacht

Logo vzw Zinloos Geweld

Op maandag 3 september startte het nieuwe schooljaar. Verschillende scholen en schoolgemeenschappen hebben het thema "zinloos geweld" als jaarthema gekozen. Gedurende het schooljaar wordt er projectmatig gewerkt, wordt het thema gekoppeld aan de werking en de opdrachten binnen de school. Op een positief-creatieve manier, preventief en sensibiliserend. Niet alleen in de eigen school maar ook naar de buurt, ouders én plaatselijke overheid toe. vzw Zinloos Geweld steunt deze acties en projecten en volgt ze op.

 

In Oost-Vlaanderen hebben de volgende scholen zich met hun jaarthema gemeld bij de vzw:

 

- Koninklijk Atheneum Gentbrugge (contactpersoon Nathalie Vanden Bossche, 09/210.51.51);

- Don Bosco Sint-Denijs-Westrem (contactpersoon Ilse De Swaef, 0499/10.85.08) waar voetbalanalist Wim De Coninck maandagochtend de "aftrap" gaf;

- de gemeenschap van 10 (tien) lagere scholen in Lokeren en Moerbeke (contactpersoon Martine De Letter, 09/348.41.53).


De 10 scholen in Lokeren en Moerbeke startten maandag het schooljaar door een vlag te hijsen van vzw Zinloos Geweld. Op de vlag staat naast het vlinderlogo de uitspraak "Stop geweld en onverschilligheid". Het begin van een jaar lang werken rond het thema. Het K.A. te Gentbrugge legt de focus vooral op "(Geweldloze) Communicatie".

Alle info op www.zinloosgeweld.net

Logo vzw Zinloos Geweld

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Deneys schittert met "Impressies uit Amerika"Luc Deneys
(54), de bekende vioolbouwer uit de Sint-Jacobsnieuwstraat en zaakvoerder van de oudste Belgische muziekwinkel, is van opleiding tekenleraar.

In de eerste helft van de jaren zeventig werkte hij samen met Bueys in Hamburg en met Christo in Parijs. Hoewel hij beroepshalve koos voor de muziek – hij is sinds vorig jaar ook docent vioolbouw aan het conservatorium in Gent – bleef hij altijd actief als plastisch kunstenaar. Als hij op reis gaat, fotografeert hij niet maar maakt hij pasteltekeningen.

 Vorige maand trok hij door enkele staten van Amerika  en die “Impressies uit Amerika” stelt hij in september tentoon in weekendcafé

 ’t Zuiden van Europa, Vrijdagmarkt 30.

 

De tentoonstelling loopt van 7 t/m 30 september, toegankelijk op vrijdag vanaf 11 uur,
 op zaterdag en zondag vanaf  15 uur.

Vernissage op 4 september om 19 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij VZW Polariteit (9-9-2007)
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Op zondag 9 september van 14.00 tot 19.00 houdt Polariteit zijn opendeurdag met gratis lessen.

 

Iedereen is welkom in de Verkortingstraat 55 te St. Amandsberg (zijstraat Antwerpse Steenweg nabij de Campo Santo)

 

 

Meer info: www.polariteit.be

 

 

uur

De Vloed

De Deining

De Ebbe

De Schelp

14

Noordfrikaanse Dans

 

 

Vzw De Dans Ruh

Vlaamse Volksdans

 

 

Met  Iris Rijsenaer

Volkskunstgroep Reinaert

Thaise Massage

 

 

Met Mireille Pelerents

Sven Celis

Vormingsaspecten

o.a. zelfhypnose

 

Met Wilfried Van Craen

15

Braziliaanse Dans

 

Met Jaïr Santana

Vzw Oba Guiné

Lindy Hop-Swing

 

Met Geneviève en Didier

Vzw Apollo Swing

vervolg

Thaise massage

 

 

vervolg

Vormingsaspecten

o.a. zelfhypnose

 

16

Cubaanse Salsa

 

Met Tom en Wim

Vzw Pasión Latina

Afrikaanse Dans

 

 

Vzw Kassoemai

Tai Chi

 

Met Johana Swinkels

 

Stoelmassage

(Individueel)

 

Met Mireille Pelerents

Sven Celis

17

Argentijnse Tango

 

Met Pol & Rita

Vzw Polariteit

Zijnsdans

 

 

Met Lut Van Melle

Yoga

 

 

Met Caroline Geirnaert

Swanlake

Stoelmassage

(Individueel)

 

Met Mireille Pelerents

Sven Celis

18

Surprise –

afronding

Surprise –

afronding

Lichaamswerk

 

 

Met Marijke Duin

Stoelmassage

(Individueel)

 

Met Mireille Pelerents

Sven Celis

Reageer (0)

29-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke tijden voor Sioen èn 500ste optreden

Sioens optreden op 1/9 op Crammerock wordt diens 500ste optreden ooit. Sioens eerste optreden vond plaats op 26 oktober 2000, toen nog solo.


 

Het zijn drukke tijden voor Sioen, zowel in binnen- als in buitenland.

 

Na een zomer met oa Werchter, staat Sioen nog op Crammerock met band, wordt hij begeleid door een symfonisch orkest olv Willy Claes (I Fiamminghi) voor een gratis concert op 1/9 op het St Pietersplein in Gent en gaat hij volledig solo op de vleugelpiano van de Bijloke Concertzaal tgv de opening van hun seizoen (8/9 – gratis). Na dat optreden concentreert Sioen zich volledig op het buitenland. In België volgt dan nog slechts 1 optreden in 2007: 26/11 Ancienne Belgique – Brussel. Sioens nieuwe single I Need A Drug komt deze week uit op Universal.

 

In Duitsland werkten Sioen en band deze zomer 10 voorprogramma’s af van de in eigen land erg populaire Duitse band Mia. (niet te verwarren met het Britse M.I.A.). Het effect daarvan hebben we duidelijk gevoeld, oa op onze myspace. De release van Sioens 3de A Potion via Universal (mei 2007) in Duitsland, het eerste tourneetje (mei 2007) en de 10 Mia.-voorprogramma’s deze zomer krijgen een vervolg in september, wanneer Sioen en band op 19/9 op Popkomm optreedt. In de 3 voorafgaande dagen speelt Sioen 3 keer solo in kleinere Berlijnse bars. In oktober volgt dan een 2de tournee op eigen kracht doorheen Duitsland.

 

In oktober brengt Polydor (= grootste Universal Music label in Frankrijk)  A Potion ook uit in Frankrijk. Afwachten wat dat wordt, maar het enthousiasme van Polydor is in ieder geval zeer duidelijk.

 

Tussen alle bedrijven door speelt Sioen nog een 7-tal optredens in Nederland.

 

Er volgen ook 2 korte trips naar het verre oosten.

Eind september gaat het richting China, voor enkele optredens in Peking en Shanghai. Zo wordt een vervolg gebreid aan de eerste China-trip van mei 2006.

Eind oktober volgt Maleisië, op uitnodiging van een Belgische multinational speelt Sioen er in Kuala Lumpur.

Alle info op www.sioen.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurt 'Biezebaaze' met Miss Belgian Beauty-petekind op WaregemKoerse
Klik op de afbeelding om de link te volgen

   (foto: Freddy Vlassenroot)


De traditie wil dat bijna alle bekende namen uit de diverse takken van het Vlaamse leven aanwezig zijn op de jaarlijkse WaregemKoerse. En dat was dit jaar niet anders .... al was de één daar om contacten te leggen of te onderhouden, de ander om gezien te worden of te genieten van de VIP-behandelingen èn nog anderen om promotie te maken voor zichzelf. Zo ontwaarde onze PP-fotograaf Biezebaaze-frontman Kurt Burgelman in het gezelschap van Niké Kerckhove waarvan hij in het kader van de Miss Belgian Beauty-verkiezing peter (in Gent zeggen we "peetje") is.
Of al deze BV's veel van de paardenrennen hebben gezien valt te betwijfelen, maar dat zal de winnaar Kan Nejd een zorg wezen ...

Méér op:

http://www.bloggen.be/missbelgianbeauty/
http://members.lycos.nl/belgianbeautyworld/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong radiotalent krijgt unieke kans !

Rec Radiocentrum

Vijf Vlaamse studentenzenders hebben hun krachten gebundeld om jong talent
de kans te bieden in een ongedwongen sfeer te proeven van het radio maken.
Met de start van het nieuwe academiejaar in het vooruitzicht maken zij zich
klaar om een kersverse lading medewerkers te verwelkomen en op te leiden.
Studentenvrijwilligers zijn immers een belangrijk onderdeel van de werking.
Het is mede dankzij deze gedreven en enthousiaste vrijwilligers dat het
voortbestaan én de groei van het Rec Radiocentrum en de jongerenzenders
gewaarborgd blijven. Tegelijkertijd zijn de studenten, en jongeren in het
algemeen, het doelpubliek dat we willen bereiken.Het Gentse Urgent.fm stond aan de wieg van het Rec Radiocentrum, de vier
andere steunpilaren zijn O Radio te Antwerpen, Coolcast te Kortrijk, XL Air
te Brussel en Radio Scorpio te Leuven. Deze vijf Rec – radio’s zijn
experts over het studentenleven in hun stad: ze kennen de in en de outs, de
beste studietips, het volledige studie-aanbod van de verschillende
onderwijsinstellingen, de places-to-be,… kortom alles wat een student
nodig heeft om zijn draai te vinden in een bruisende studentenstad.

Over het Rec Radiocentrum:
Het Rec Radiocentrum bouwt sinds eind 2005 aan een samenwerkingsverband
tussen een aantal radio’s die jongeren eerst en vooral wil laten
kennismaken met radio maken. Het is de bedoeling om de functie die deze
zenders al bekleden voor de jongeren in hun gemeenschap nog te versterken.
Dat gebeurt enerzijds door workshops ‘Radio maken’ aan te bieden en
anderzijds door een overlegorgaan op te zetten tussen deze workshopsites om
de inhoud van de workshops op niveau te houden.

Het workshop-aanbod bestaat uit een initiatiecursus ‘Practice’ en
enkele gespecialiseerde paketten, ‘Sessions’: Presentatie, Techniek,
Woordredactie & Muziekredactie. Deze workshops worden georganiseerd in Gent
(Urgent.fm – 105.3FM), Antwerpen (O radio – 107.0FM), Kortrijk
(Coolcast), Brussel (XL Air) en Leuven (Radio Scorpio – 106.0FM).

Voor meer informatie, contacteer het Rec Radiocentrum:
Tel.: 09/264.79.07
@: contact@radiocentrum.be
www.radiocentrum.be

Reageer (0)

27-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FREEKS BOEKENSIENJALEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

TWEE NIEUWE PUBLICATIES VAN BEZIGE GENTSE AUTEUR FIRMIN CRIEL

 

De slechtziende maar desalniettemin alerte Gentse auteur Firmin Criel is er weer met twee nieuwe publicaties : de verhalenbundel “Zeven verhalen” en het kortverhaal “Gevaarlijke grap”. Twee pareltjes van Gentse streekliteratuur zonder kapsones.

 

Criel schrijf ontroerend, efficiënt zuiver en gebruikt de stad als personage. Dat maakt zijn werk aantrekkelijk. Een croniqeur zou men kunnen stellen. Beide publicaties geven ons immers een beeld op de stad en zijn bewoners. Hoge literatuur is dit niet maar dat zal de auteur wel metworst wezen… en zijn lezers ook. Hij doet zijn ding en het slaat aan.

 

Natuurlijk zijn er ook de 8 verhalen. Die zijn tegelijk boeiend en verslavend. Het een al meer dan het ander. Criel is een verteller die roept naar een publiek. Daar slaagt hij wonderwel in. Je wil geen letter missen.

 

Het nieuwe werk van Firmin Criel is een aanrader voor vochtrijke en of slapeloze avonden. Deze publicaties, in eigen beheer, verdienen  een heuse uitgever.

 

Voorlopig moet je bij de auteur zelve terecht  :  Firmin Criel, Ganzendries 87, 9000 Gent.

 

 

Freek Neirynck - recensent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAARNE in de ban van de HEKS


Dit jaar is het vierhonderd jaar geleden dat in Laarne zes vermeende heksen werden berecht. Vier van hen belandden op de brandstapel.
HEKSenVUUR herdenkt die processen uit 1607, met als apotheose op verschillende dagen eind augustus en begin september een groots cultuurhistorisch wandelspektakel dat de sfeer van de vroege zeventiende eeuw uitademt. Je kan getuige zijn van het proces en de verbranding van de toverkollen, met het Kasteel van Laarne als prachtig decor.


Het spektakel begint telkens om 18 uur (zondag: 16 uur) met een
volksmarkt in de Kasteeldreef, de dorpskern en de achterzijde van het oud gemeentehuis. In de dreef vlakbij het kasteel heeft een Spaans garnizoen zijn tenten opgeslagen. Volkse meiden serveren zeventiende-eeuwse gerechten en artiesten van allerlei pluimage onderhouden jong en oud. Om 21 uur spreekt de baljuw het volk toe, krijgt Laarne hoog bezoek en wordt de marktdag afgesloten met een spetterend vuurwerk op het dorpsplein. Om 22 uur start dan het eigenlijke wandelspektakel: een historische evocatie in en om het slot van Laarne. Let op: voor dit spektakel zijn telkens maar 500 plaatsen beschikbaar. Reservatie is vereist!

 

Nog opvoeringen op donderdag 30, vrijdag 31 augustus, zaterdag 1, zondag 2 september. De markt is gratis, het wandelspektakel kost 20 euro (extra nocturnes op zaterdagen: 25 euro).
Info en reserveringen: www.heksenvuur.be.

Reageer (0)


MIJN PROEVERTJE


Foto

MAGAZINE SMAAK

NUMMER 79


Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!