plezier met computer
Inhoud blog
 • BONZAÏ
 • Hoe Windows de wereld veranderde
 • Wereldkeukens recepten...
 • Visgerechten ..
 • Soepen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  18-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BONZAÏ

   Het Bonzaï Empire....alles over  kweken ,vormen en verzorgen.....

                                                           http://www.bonsaiempire.be/

       http://nl.wikipedia.org/wiki/Bonsai      De geschiedenis met Wikipedia......


             

  http://www.bonsaicursus.com/bonsai-boom-soorten


  18-11-2010, 13:01 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  16-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Windows de wereld veranderde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  1985. Ronald Reagan is net ingezworen als president van de Verenigde Staten. Michail Gorbatsjov komt aan het hoofd van de Sovjetunie. Samen zullen ze de Koude Oorlog beëindigen. En ook een ander historisch duo betreedt de wereldscène: de Apple Macintosh en Microsoft Windows. De concurrentie tussen beide zal ertoe leiden dat vrijwel iedereen nu thuis een computer heeft staan.

  Begin 1984 bracht Apple zijn Macintosh uit. Windows 1.0 is eind 1985 laat, onvolledig en slecht afgewerkt. Het lijkt amper op de elegante eenvoud van de Macintosh.

  'Ik had in 1984 voor het eerst op een Mac gewerkt en dat vond ik fantastisch. Toen zag ik die allereerste versie van Windows, ik zat in het middelbaar. En dat leek echt nergens op' (Peter Hinssen, internetpionier 
  en auteur van 'Digitaal is het nieuwe normaal')

  Toch zijn er voldoende gelijkenissen met de Mac om Steve Jobs, de baas van Apple, behoorlijk boos te maken. Bill Gates, de oprichter van Microsoft, ontkent dat hij de ideeën voor Windows bij de Mac is gaan pikken. Zowel Jobs als Gates bezochten in de jaren 1970 het laboratorium van Xerox Parc en zagen daar de revolutionaire (maar nooit op de markt gebrachte) Alto-computer. Apple was de eerste om daar een commercieel product van te maken, Microsoft bracht het bij de massa.

  Windows 1.0 brak geen potten, 2.0 evenmin. De toenmalige concurrenten GEM en Geos waren volgens sommigen beter. Maar Microsoft gaf niet op - een trek die het bedrijf eigen is: het blijft koppig doorwerken en vaak komt het uiteindelijk nog goed.

  'Het grote succes van Windows is dat Microsoft vrij snel heeft bereikt dat het standaard geïnstalleerd werd op heel veel computers' (Bart Stoffels, hoofdredacteur van 'PC Magazine')

  1990. Pas met versie 3.0 kent Windows zijn doorbraak. Het is nog altijd maar een bleke afspiegeling van de Mac. Maar het draait op de pc's van IBM, die bedrijven ondertussen kennen en vertrouwen. Dat is het grote verschil met de Macintosh. Tegelijk probeert Microsoft onvermoeibaar om software-ontwikkelaars te overtuigen voortaan voor Windows (en alléén voor Windows) te ontwikkelen. Het doet dat niet altijd zachtzinnig.

  'Met Windows 3.1 kreeg ik voor het eerst het gevoel: hé, dit is wel iets. Op dat moment ging het bergaf met de Mac en ben ik overgeschakeld op Windows. De kantoorpakketten van Microsoft, zoals Word en Excel, waren toen ook heel goed. In die tijd was het idee: als je ernstig werk gedaan wilt krijgen, dan gebruik je Windows'
   (Peter Hinssen)

  1995. We geloven dat de technologie zal zorgen voor ongebreidelde economische groei. De pc - en dus Windows - is op dat moment de belangrijkste incarnatie van die hooggespannen verwachtingen. Bill Gates, de rijkste man ter wereld, schrijft in 1995 ook zijn boek The road ahead, vol toekomstvoorspellingen die, achteraf bekeken, behoorlijk fout zaten.

  'Windows 95 werd gelanceerd met een enorme barnumcamapgne, met de Rolling Stones erbij. Maar dat was niet eens nodig, want iedereen zat er al maanden op te wachten' (Peter Hinssen)

  Windows 95 zorgt voor een recordverkoop, maar tegelijk wordt het zaad gezaaid voor wat net niet de ondergang van het bedrijf wordt. Het World Wide Web is al enkele jaren aan het opkomen. Microsoft begint dat als een bedreiging te zien: het vreest dat de webbrowser de plaats van het besturingssysteem kan innemen. Dus wil het die webbrowser onder controle houden. Het begint de 'browseroorlog', met het piepkleine Netscape als zijn voornaamste tegenstander.

  Tijdens een vergadering in juni 1995 zet Microsoft Netscape duimschroeven op: Netscape mag een browser blijven maken voor oudere Windows-versies, maar op Windows 95 mag alleen de Internet Explorer-browser van Microsoft draaien. Dat is toch de versie die Netscape later vertelt op het antitrustproces tegen Microsoft. Netscape weigert het aanbod, maar Microsoft zet computermakers onder druk om alleen Internet Explorer en niet Netscape Navigator op pc's te installeren. Microsoft wint de browseroorlog, maar een mooi zicht is het niet.

  Ondertussen gaat het niet goed met de concurrent Apple. Het besturingssysteem van de Mac begint tekenen van ouderdom te vertonen, een volledig vernieuwde versie raakt maar niet klaar. Het gaat zo slecht, dat Microsoft zich in 1997 genoodzaakt ziet om financieel bij te springen. Want als zijn enige overblijvende concurrent verdwijnt, dan vreest Bill Gates nog meer problemen met de overheid.

  Maar de gerechtelijke machine is al niet meer te stoppen. Microsoft wordt in de VS (en later ook in Europa) aangeklaagd voor misbruik van zijn monopolie.

  2000. Op 10 maart bereiken de beurzen hun hoogtepunt, de week nadien begint de neergang. De dotcom-zeepbel klapt uit elkaar. Het ongebreidelde vertrouwen in technologie is voorbij.

  En ook voor Microsoft lijkt het liedje uit: in mei beveelt de rechter dat Microsoft moet worden opgebroken in twee bedrijven. Eén daarvan zou Windows verder ontwikkelen, het andere zou de toepassingssoftware zoals Office verkopen. Maar dan nemen de Republikeinen van George W. Bush het Witte Huis over en kan Microsoft zijn hachje redden door een schikking met de overheid af te dwingen.

  De imagoschade is wel enorm: Microsoft wordt nu algemeen gezien als een kwaadaardige monopolist. Tegelijk moet het bedrijf zich voortaan strikte Amerikaanse overheidscontrole laten welgevallen - de agressieve technieken die aanleiding gaven tot zijn succes en zijn reputatie, moet het nu laten varen. Bezieler Bill Gates haakt geleidelijk af, om zich bezig te houden met het weggeven van zijn enorme kapitaal aan goede doelen.

  'Microsoft is beginnen te sukkelen. Er kwamen middelmatige producten uit de Microsoft-machine, zoals Vista, Zune en Windows Mobile' (Peter Hinssen)

  Windows Vista wordt in 2007 zonder meer een flop. Het is log en irriteert zijn gebruikers met onophoudelijke veiligheidswaarschuwingen. En op de markten die er nu echt toe doen, lijkt Microsoft op de achtervolging aangewezen: Google heerst met zijn zoekmachine en zijn internettoepassingen zoals Google Docs, Apple is de koning van de mobiele apparaten. Met zijn stijlvolle iPod en iPhone bepaalt Apple, meer dan eender welk ander bedrijf, de look van de jaren 2000.

  2010. De wereld ziet er heel anders uit. Facebook haalt vijfhonderd miljoen leden. Apple heeft een hogere omzet dan Microsoft, maar niet dankzij de verkoop van computers, wel dankzij de iPhone.

  Microsoft lijkt zijn rampperiode langzamerhand achter zich te laten. Het in 2009 gelanceerde Windows 7 is een succes. Maar de pc is zijn centrale rol kwijt. Informatie en toepassingen huizen meer en meer op het internet. Of, zoals dat nu modieus heet, in 'de wolk'. De pc is gewoon een van de vele instrumenten waarmee je toegang krijgt tot die wolk.

  Ook software-ontwikkelaars - die in de jaren 1990 massaal voor Windows kozen en zo de dominantie van Microsoft bezegelden - richten nu hun pijlen op mobiele apparaten, zoals smartphones of zoals de nieuwe tablets. Het grote publiek koopt massaal de kleine, goedkope programma's of 'apps' die voor die apparaten worden geschreven.

  'Windows zal blijven bestaan, maar het is niet meer de plek waar vernieuwing gebeurt. Niemand ligt nog wakker van de volgende versie van Windows' (Bart Stoffels)

  Niet dat Microsoft geen rol speelt in die nieuwe markten. Maar het is niet de dominante rol die het gewoon was. Al toont het bedrijf opnieuw dat het nooit opgeeft. Zijn Windows Mobile-besturingssysteem voor smartphones kon nooit een vuist maken tegen Apples iPhone, maar in oktober verraste Microsoft met een volledig herwerkte Windows Phone 7. Ondertussen wint de vernieuwde Microsoft-zoekmachine Bing langzaam maar zeker marktaandeel, al blijft Google ongenaakbaar. De spelconsole Xbox 360 is een waardige concurrent voor de Nintendo Wii en de Sony Playstation 3. De in november gelanceerde Kinect, een uitbreiding die toelaat Xbox 360-spelletjes te besturen met je lichaam in plaats van een controller, zou wel eens de hit van het najaar kunnen worden. Ook in 'de wolk' werkt Microsoft aan nieuwe dingen.

  Maar ondertussen is de pc, de kernmarkt van Microsoft, niet onbedreigd. Google werkt aan een besturingssysteem, Chrome OS, dat volgens sommigen een echte uitdager kan worden voor Windows. Terwijl Microsoft zijn Windows over de jaren steeds meer heeft uitgebreid, maakt Chrome OS van het besturingssysteem weer een minimaal laagje software. Chrome OS biedt eigenlijk niets anders dan een webbrowser - een manier om 'de wolk', met al je informatie en toepassingen, te bereiken.

  Afscheidnemend Microsoft-topman Ray Ozzie schrijft in een open brief dat Microsoft zich moet voorbereiden op het 'post-pc-tijdperk'. Tot op zekere hoogte doet Microsoft dat ook. Toch blijft het bedrijf ook vandaag nog voor een groot stuk afhankelijk van zijn succesproduct Windows.

  'Microsoft is de koning geweest van het pc-tijdperk. Ze waren erbij in de jaren 1980 en met Windows werd hun dominantie compleet. Nu moet Microsoft zich heruitvinden en dat is niet gemakkelijk. Maar ze hebben nog steeds de beste research in de wereld en enorme budgetten. Ze zullen zeker overleven' (Peter Hinssen)

  Bijlagen:
  Windows.jpg (8.1 KB)   

  16-11-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkeukens recepten...
  Recepten van de WereldRolling Eyes

  http://www.recepten.net/chinees.html

  Italiaanse keuken..

  http://www.italiaansekeuken.be/

  Spaanse keuken

  http://www.recepten.net/spaans.html

  Chineese keuken..

  http://www.kookjij.nl/herkomst/00000007/China.html

  http://users.telenet.be/Links1/Recepten_Culinair.html

  Cubaanse keuken

  http://www.cubakeuken.nl/

  Bijlagen:
  Italiaanse keuken.bmp (59.7 KB)   

  24-05-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visgerechten ..
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Website van Prins & Dingemanse

  http://www.prinsendingemanse.com/index.php?pid=26&mid=60

  http://www.vistips.nl/             

  Visrecepten per thema en per vis...

  http://people.zeelandnet.nl/puyseleijr/         Visinfo...                                                            http://www.visinfo.be/              

  24-05-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepen
  Recepten van Mosterdsoep,snelle Waterzooi enz....

  http://members.chello.nl/~r.vanbruxvoort/soepen.htm

  http://www.aridjis.com/Recepten/soepen.htm

  Oma's recepten
  http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/

  Van Piet...
  http://www.receptenhoekje.eu/recept/category/soep/

  24-05-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over Barbecue

  Barbecue recepten....
   
  http://barbecue.startpagina.be/


  http://www.barbecuerecepten.nl/


  http://www.bbqgerechten.nl/


  http://www.barbecue-dba.com/

  24-05-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met fruit
  Alles over broccoli....

  http://www.xs4all.nl/~kuipers5/oven1.html

  Streekgerechten met fruit

  http://home.kabelfoon.nl/~loukes/HTML/rpstrec00_main.htm

  Traditionele en moderne recepten met cranberries..

  http://www.confreriekortessem.be/

  Confituur maken....

  http://www.receptjes.be/tip_confituur_gelei.html

  24-05-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virusscanner McAfee  Bent u getroffen door de update van McAfee?

  bent u getroffen door de update van mcafee

  Werden ook uw bedrijfscomputers getroffen door de nieuwste update en geraakte u hierdoor ernstig in de problemen? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vermeld zeker uw naam, de naam van het bedrijf en uw telefoonnummer.

  27-04-2010, 14:58 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Podcast ?

  Wat is podcasting ?

  podcastingWat is podcasten?
  Podcasten, ook wel podcasting genoemd is een samentrekking van iPod (draagbare mp3 speler van Apple) en broadcasting (engels voor uitzenden). Belangrijk om te weten is dat deze term niet helemaal juist is: de podcast is niet gebonden aan de iPod maar kan op alle draagbare mp3 spelers beluisterd worden en ook op de computer zelf.

  Podcasting valt onder de categorie downloaden. Zogenaamde podcatchers zoals bijvoorbeeld iTunes of Juice kunnen audio, video of softwarebestanden automatisch naar de computer downloaden wanneer er een nieuw bestand beschikbaar is gekomen. Wanneer de mp3 speler zoals de iPod op de computer wordt aangesloten kan het gedownloade bestand hiernaar toe gezet worden. Dit kan automatisch gaan of handmatig, net welke instellingen u zelf prettig vindt. Het gaat bij podcasten meestal om geluidsbestanden zoals uitzendingen van de NCRV, radio 538, BNN, Teleac en BNR- nieuwsradio.
  Het voordeel van podcasten
  Door middel van het downloaden van een podcastuitzending hoeft u niet meer iedere vrijdagavond precies om acht uur de radio aan te zetten voor een bepaalde uitzending. De uitzending kunt u zelf later downloaden of automatisch laten gebeuren door een podcatcher zodat u het kunt beluisteren wanneer het u zelf het beste uitkomt. Ook hoeft u niet meer naar een bepaalde website te surfen om het programma te downloaden, dit wordt door de podcatcher automatisch gedaan

  25-04-2010, 11:34 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis Softwares downloaden

  hier klikken....

  http://www.gratissoftware.nu/downloaden/paint-net.php

  25-04-2010, 00:00 geschreven door josiane  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/11-21/11 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 08/03-14/03 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!