Wielertoeristenclub PLACORA
Tofste clubtje van 't land
Inhoud blog
 • Supercompensatie
 • Kans op buien
 • Hooglede
 • Baie de Somme 2019
 • Picon
  Zoeken in blog

  Nieuws Sportwereld
 • Elia Viviani stelt onderhandelingen over contract even uit: “Met de vorm die ik nu heb, ga ik eerst de Tour afwachten”
 • De manke voorbereiding van Geraint Thomas richting Tour is klein bier vergeleken met die van Tom Dumoulin
 • Onze Chef Sport Guy Fransen doet een schietgebedje: “De Tour heeft leiders nodig”
 • Houdt knie ook sprinter Gaviria uit de Tour? Cavendish test in Slovenië
 • Vriendin van jonge renner met hartproblemen die op Tenerife sterft kan overlijden niet vatten: “Geen probleem, had de dokter gezegd, ga maar op reis”
 • Club Brugge-target van 7 miljoen ooit weggestuurd door... Anderlecht
 • Ook Antwerp lonkt naar Zinho Vanheusden
 • Nana Ampomah kiest voor Club Brugge: Ghanese winger hoopt op hereniging met Philippe Clement
 • Belgische beloften laten kapper overvliegen voor EK U21
 • Opvallend: Spanje speelt op EK U21 met niet één speler van Barcelona
  Laatste commentaren
 • TD BANK (Wilhelm Edward)
      op De vallende bladeren
 • https://tdbankroutingnumber.hatenablog.com/entry/td_bank_routing_number (Wilhelm Edward)
      op De vallende bladeren
 • https://tdbankroutingnumber.hatenablog.com/entry/td_bank_routing_number (Wilhelm Edward)
      op
 • TD BANK ROUTING NUMBER INFO (Wilhelm Edward)
      op
 • IMVU promo codes (Alen Jones )
      op Paasmaandag
 • Gastenboek
 • Brother Printer Support - Customer Service Number
 • Een fijne koude weekend toegewenst
 • Zaterdagritje
 • Heb een aangename tweede Pinksterdag
 • Een goeie vrijdag middag toegewenst.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  16-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supercompensatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Slechts negen Placora's aan de start, ondanks het perfecte fietsweer. Vakantie of werk belemmeren een aanzienlijk aantal om de rit naar Lo-brug mee te rijden. Met zijn geboortestreek als doel hoeft het ons niet te verwonderen dat Leo een groot deel van het kopwerk voor zijn rekening neemt. En dat er flink wordt doorgereden.

  In Leffinge zijn we genoodzaakt om van het klassieke parcours af te wijken omwille van een gesloten brug. Dus volgen we maar het woensdagavond-traject en rijden we via het Spaarbekken naar Schoorbakkebrug om daar rechtsaf te slaan en zo via Stuivekenskerke de Westhoek binnen te rijden. 

  Vlak voor we de tussenstop bereiken voelen we regendruppels; aanvankelijk wordt er gedacht aan zweet dat van Geert Pirelli komt, maar gezien de aanzienlijke hoeveelheid moet deze veronderstelling worden bijgewerkt. Gelukkig is de bui maar van korte duur en schijnt de zon alweer wanneer we ons op het terras aan de Lo-brug kunnen neer vleien. 

  Onder het nuttigen van een Petrus Blond volgen we de esbattementen van onze poulain Remco. Wim Evenepoel kan er jammer genoeg niet bij zijn wegens Middelkerkse bierfeesten maar houdt ons WhatsApp-gewijs op de hoogte van het wel en wee van zijn beschermeling. De discussie over wie er nu beter is (Wout of Remco) blijft aanhouden, zeker als we de waarde van het deelnemersveld van de Ronde van België vergelijken met die van de Dauphiné. Dit neemt niet weg dat Remco op de Roche au Faucons een kabinetstukje aflevert. Eventjes wordt er overwogen om Wim een bezoekje te brengen in Middelkerke, maar het vele volk én de verplichtingen jegens lokaalhouder Samir doen ons afzien van dit plan. Het zal voor een andere keer zijn.

  U zult begrijpen, waarde lezer, dat al deze gesprekken de mond droog maken, en dat er dus een tweede Petrus Blond van doen is alvorens de terugweg aan te vatten. Op aangeven van Leo volgen we de Lo-vaart naar Veurne, om dan zo via het kanaal naar Oostende te rijden. We blijven er goed de pees op leggen; tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort wordt de gashendel eventjes helemaal opengedraaid. Een oefening die tussen Slijpe en Leffinge nog eens herhaald wordt.

  Wanneer we even over vijven het lokaal bereiken hebben we 83 km aan 30+ gemiddeld op de Strava staan. Niet slecht gereden dus. We vinden een plaatsje op het terras en de PDF komt er ook bij. Onze pater familias onderstreept de topprestatie van Remco en kan bij deze tot het kamp van de believers worden gerekend. Het belooft een interessant BK te worden!

  Voor volgende week zal Steve Flitser een route van zo'n 140 km uitstippelen via Ploegsteert naar West-Vleteren waar we de traditionele pater zullen degusteren. We vertrekken om 9u en hopen rond 16u in het lokaal te zijn voor de maatjes! Gelieve via WhatsApp uw deelname te willen bevestigen zodat de nodige logistieke maatregelen kunnen getroffen worden.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-06-2019, 09:32 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  06-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op buien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer op woensdagmiddag rond 17u WhatsApp berichten binnen komen kan ieder Placora er donder op zeggen dat het de buienradar betreft. Zo was het gisteren niet anders. Een zeer vage weersvoorspelling met een buienlijn die rakelings ons parcours passeert, het doet velen twijfelen. Uiteindelijk zijn we met zes op de afspraak, waaronder Wim Evenepoel die net op tijd terug is van het Phil Collins-optreden in Lyon. 

  We vertrekken onder licht gedruppel, maar een klarende west-einder doet ons geloven dat dit van korte duur zal zijn. Edoch, Pluvius is doortrapter dan Aolus, die vandaag overigens afwezig is. Het gedruppel gaat langzaam over in gemiezer en wanneer we het Spaarbekken in Nieuwpoort bereiken is bij velen de goesting om de volledige rit uit te rijden ver te zoeken.

  Het is tenslotte Ric(h)ard die ons gedachten onder woorden brengt en voorstelt om aan de Unie-brug richting Oostende te rijden. Alleen Denis laat zijn Flandrienhart spreken en besluit door te rijden naar Stuivekenskerke. De overige vijf houden even halt om het regenhesje aan te trekken en rijden onder een nu bijwijlen plenzende regen huiswaarts. Dit houdt hen niet tegen om er een strak tempo op na te houden, wat niet altijd even veilig is.

  Oh ironie wanneer bij aankomst aan het lokaal Pluvius het ook welletjes vindt. Enigszins ontstemd over deze cynische regengod plaatsen we ons aan de toog om er de gebruikelijke hydratatie en pizza tot ons te nemen. Denis laat via Strava weten dat hij huiswaarts is gereden. Wanneer we denken dat het uur om huiswaarts te trekken geslagen is, merken we dat Pluvius zich opnieuw in alle hevigheid manifesteert. Het noopt ons om nog een consumptie te bestellen, en dat zullen er uiteindelijk nog enkele worden, want de regen houdt maar niet op.

  Uiteindelijk moeten we dan toch door de stortvloed huiswaarts, het is dan al rond tienen!

  Maar iedere wolk heeft een zilveren rand. Zo is er het voorstel ontstaan om de dagrit naar West-Vleteren via Ploegsteert te laten passeren, geboorteplaats van VDB. Het wordt dan een etappe van zo'n 120 km; indien we rond 8u30 vertrekken kunnen we dit mooi halen en zijn we rond 16u00 terug aan het lokaal voor de maatjes!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-06-2019, 17:23 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  02-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooglede
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de stage in de Baie de Somme is het uitkijken wie er nog over de benen en de goesting beschikt voor de zaterdagse rit. Rich, Steve en uw dienaar zien het zitten, samen met Renaud, Leo en Geert G. Hoewel! Wanneer schrijver dezes om 13u10 zijn huiselijke woonst wil verlaten, stelt hij tot zijn ontstentenis vast dat zijn  fiets achteraan plat staat. Een WhatsApp-berichtje en een vlugge bandenwissel stellen hem in staat om alsnog aan de rit deel te nemen. Maar wanneer hij op de startplaats verschijnt wordt hij er door zijn ploegmakkers op gewezen geen helm op te hebben. In alle haast vergeten ... Er wordt dan maar besloten om via de huiselijke woonst van uw dienaar te passeren zodat hij zich op correcte en veilige manier in het peloton kan bewegen.

  Aan dit alles had al een korte discussie voorafgegaan over de oord van bestemming. Uw dienaar had Lo-brug in gedachten, Geert G. sprak zijn voorkeur uit voor Hooglede. Steve Flitser, grapjas zijnde als hij is, stelde dan maar voor om de twee met elkaar te combineren en er een ritje van 121 km van te maken. Er waren er die dachten dat Steve last had van de eerste warmte, anderen dat hij het slachtoffer was van vroegdementie. Hoe dan ook, het laatste voorstel wordt verticaal geklasseerd. De definitieve keuze valt op Hooglede, met het argument dat we zo eens niet langs vaart of kanaal zullen rijden.

  De heenreis verloopt probleemloos, buiten het feit dat we bijna drie keer van de weg worden gereden door roekeloze landbouwvoertuigen; via de Moerdijk - dit een gracht, geen kanaal - rijden we het binnenland in. Geert G. heeft een zeer mooi parcours uitgekiend, dat nu en dan leuk golvend is en ons op plaatsen brengt waar we al lang niet meer geweest zijn. Rond 15u30 komen we aan in Hooglede waar we een mooi en zonnig terras vinden. Ook de bieren zijn niet te versmaden en Steve Flitser kiest voor een zomerse Sangria!

  Op de terugweg zijn er ook al geen incidenten vermeldenswaard; Steve Flitser zorgt zoals gewoonlijk voor het beeldmateriaal dat u op de FB-pagina kunt bewonderen. In de Schorre etaleert Leo nog maar eens zijn supervorm door een splijtende demarrage te plaatsen. Rich en uw dienaar voelen de vele kilometers van de afgelopen week in de benen en laten lopen.

  In het lokaal komt de PDF nog langs om zo een perfecte dag af te sluiten en zien we Remi en eega op de elektrische fiets langs flaneren.  Er is ook minder goed nieuws: Stene Koerst gaat niet door omwille van te weinig belangstelling. Misschien de gelegenheid om de gouden 999m opnieuw in het leven te roepen en op 15 juni deze tijdritproef op de wielerpiste te rijden. Dit wordt nog bevestigd.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-06-2019, 09:49 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  31-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baie de Somme 2019
  U hebt enige tijd geduld moeten oefenen, waarde lezer, om het relaas van onze wielerstage in de Baie de Somme te kunnen bekijken. Dit was echter buiten de wil van uw dienaar. Cayeux sur Mer blijkt niet de metropool van de digitale vloedgolf te zijn; 4 G is er een super luxe, laat staan dat Wifi een gekend fenomeen is. Hoe dan ook, uw patience wordt beloond met een dag op dag verslag van wat toch wel een zeer geslaagde uitstap mag genoemd worden.

  Op maandag staan zes Placora's om 8u op de afspraak om de heenreis naar het Franse badstadje met de fiets af te leggen. Steve Flitser, Zorro, JP Bakker, Geert Pirelli, Wim Evenepoel en uw dienaar zien het zitten om 216km te peddelen. De overige zes ploeggenoten vertrekken later met camionette, aanhangwagen en mondvoorraad (later zal blijken dat dit voornamelijk uit bier bestaat). Het betreft Christje, Noël, Danny G., Butler Ronny, Remi en Richard. En dan is er nog een ongenode gast, met name Aolus, die besloten heeft om ons te vergezellen en de hele reis nadrukkelijk aanwezig zal zijn.

  De lange fietstocht verloopt aanvankelijk probleemloos. Er wordt in Veurne gestopt om mondvoorraad op te doen en dan gaat de tocht verder langs het kanaal naar Ghyvelde tot aan Bourbourg. Een eerste koffiestop en even op adem komen. De volgende etappe voert ons door de vallei van de Course, een verborgen pareltje dat zeker een bezoekje waard is. Op de eerste helling van betekenis heeft Wim Evenepoel af te rekenen met een gebroken spaak. Naar het voorbeeld van zijn idool blijft sympathieke Wim evenmin van tegenspoed gespaard. Ervaring is alles, weet Steve Flitser, die het euvel kan herstellen zodat we verder kunnen. 

  Na zo'n 100 km stoppen we dan voor de lunch. De broodjes en rijsttaartjes gaan vlot naar binnen en een half uurtje later zitten we alweer op de fiets. Even voor Etaples houden we nog een koffiestop. We zijn nu zo'n 160 km gevorderd en uw dienaar is eventjes door de muur moeten gaan. Het tempo draait zo rond de 27 per uur, maar de kilometers beginnen te wegen.

  De finale etappe dan wordt een gevecht tegen de nukkige Aolus die ons nu krachtig pal in het gezicht waait. We zijn dan ook heel blij wanneer we eindelijk de Rue des Hirondelles indraaien en door Danny G. enthousiast worden verwelkomd. De rest van het ontvangscomité laat zich verontschuldigen, want ze zijn naar de supermarkt om nog meer mondvoorraad op te doen. Men was tot de vaststelling gekomen dat een hele week leven op Jupiler misschien niet het beste idee was.

  's Avonds gaan nog lekker eten op de promenade van Cayeux, om dan moe en voldaan in ons bed te vallen. De kamerverdeling is gebeurd op basis van lengte en snurkvermogen. Voor dat laatste is belangrijk argument.

  Op dinsdagmorgen verrast Butler Ronny ons met een prachtige ontbijttafel. En dit zal hij voor de rest van de stageweek doen. We worden echt in de watten gelegd. Steve Flitser heeft een routetje van zo'n 81 km uitgestippeld, die er uiteindelijk 96 blijken te zijn. Maar niet gezeurd, het weer valt mee en we genieten van het glooiende landschap. In Rue houden we halt voor een pizza en in Saint-Valérie doen we ons tegoed aan een (dure) Ciney. 's Avonds heeft Butler Ronny opnieuw een restaurantje uitgekiend; een minder gelukkige keuze deze keer, niet in het minst door een wel bijzonder bitsige serveuse. Maar ook hier niet getreurd: het lamsvlees smelt in de mond.

  Steve Flitser moet op zijn communiezieltje beloven zich deze keer aan de vooropgestelde kilometers te houden. Na enig avondlijk overleg wordt besloten om via het hinterland naar Le Tréport te rijden. Opnieuw een heel mooie toer die ons rond de middag op het doel van onze bestemming brengt. Er worden foto's op de zeedijk genomen met de hulp van een vriendelijke dame, waarna we nog Mers les Bains en Ault aandoen. Na een koffietje moeten we ons naar huis reppen want er hangen dreigende regenwolken boven ons hoofd die nu en dan een deel van hun lading lossen.

  De neerslag is maar van korte duur zodat we het plan om 's avonds te barbecuen toch kunnen uitvoeren. Butler Ronny heeft de plaatselijke slager naar zijn hand kunnen zetten en versiert er lekkere lappen entrecôte.  Uw dienaar demonstreert zijn pyrotechnieken en het is smullen geblazen. Ondertussen entertaint Christje het gezelschap met tal van verhalen, onder meer over ene Polle Berlayemont die bril en snor nog al eens met elkaar verwarde!

  Dag drie wordt gekenmerkt door minder weer: veel wolken en de party pooper van dienst, Aolus laat zich opnieuw gelden. Le Crotoy wordt het doel in een uitstap die voornamelijk culinair getint wordt. In het havenstadje trakteren we onszelf op bouchot-mosseltjes. Vandaar rijden we naar Saint-Valéry waar Butler Ronny zijn netwerk gebruikt om het hele gezelschap in de plaatselijke Yachtclub binnen te loodsen. We ontdekken er Tarte Tatin op de menukaart, u kunt de gevolgen ongetwijfeld raden.

  Terug thuis na een kleine 60 km wordt de bbq, gezien het succes van de vorige avond, opnieuw in stelling gebracht. Het is de laatste avond en de restjes moeten op. Remi, Geert Pirelli, Christ, Steve Flitser en uw dienaar doen een verdienstelijke poging om door de voorraad bier te raken, maar slagen er jammer genoeg niet in. 

  Steve Flitser en JP Bakker hebben het gekke plan gemaakt om ook de terugreis te fietsen; de acht overige ploegmaten danken voor de eer.  Het verslag van dit laatste kabinetstukje hebt u nog te goed. Op het moment van dit schrijven zijn de twee nog onderweg. Alles wijst er echter op dat ze probleemloos Oostende zullen bereiken.

  Zo, beste lezer, dit was het dan. Dank aan de elf kompanen die voor een onvergetelijke reis hebben gezorgd. Uitgebreid beeldmateriaal vindt u op de FB-pagina, met dank aan Steve.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2019, 16:33 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  26-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de stageweek in de Baie de Somme in het vooruitzicht staan de Placora's op scherp. Met twaalf eenheden staan we klaar voor onze zaterdagrit. Veel discussie over het einddoel is er niet: Picon! Wel moet er nog een afspanning gekozen worden waar we het donkerbruine nat zullen nuttigen. Uiteindelijk valt de keuze op de Pannepot, een afspanning die door Leo wordt aangeprezen en waar Sandra achter en voor de toog staat.
   
  Het is uitstekend fietsweer en dus zijn er op de heenweg weinig of geen incidenten te melden. We volgen de klassieke route over Veurne en Adinkerke, om dan de schreve over te steken. In Ghyvelde slaan we rechtsaf, rijden door Bray-Dunes en zwaaien even naar de locatie waar in een niet zo ver verleden het Palais du Picon stond. Tussen Bray-Dune en De Panne nemen JP Bakker en Zorro het commando over en zetten de gashendel even open. De pauze is dus welgekomen.

  Het dient gezegd: Leo weet waarover hij spreekt. De Picon Maison is meer dan voortreffelijk en wordt in grote hoeveelheid aan de klant bezorgd. Ondertussen heeft Denis zijn broer gecontacteerd die op Oostende Voor Anker een stand heeft met Spaans bier en paella. De après zal voor één keer niet in het Vliegpleintje doorgang vinden.

  Ook de terugreis verloopt zonder problemen, tot we in Oostende aankomen en er daar in slagen om elkaar kwijt te spelen! Uiteindelijk vinden we elkaar terug aan de Sabor d'Or waar we op tal van lekkers worden getrakteerd. De laatste voorbereidselen voor de komende week worden getroffen en ik kan u verzekeren dat de sfeer er goed in zit.

  En nog goed nieuws: op 22 juni vindt de klassieke Maatjesrit plaats: dagrit naar West-Vleteren en bij terugkomst maatjes en een druppel!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-05-2019, 08:54 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  23-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Dit openingsvers van de gevierde Nederlandse dichter Herman Gorter schiet ons te binnen wanneer we aan de start staan van de woensdagavondrit. Het is dan ook uitstekend fietsweer, en dat vinden tien Placora's samen met schrijver dezes. Toch enkele afwezigen omwille van uiteenlopende redenen.

  Renaud is terug van een fel gesmaakte vakantie en neemt samen met Geert Pirelli resoluut het commando. De snelheidsmeter geeft heel lang 30 aan, maar eens aan het Spaarbekken wordt dit allengs  33 om uiteindelijk rond 35 te stranden. Iedereen rijdt vlot mee, ook Christ  die meteen bewijst de vorm voor de stage van volgende week te pakken te hebben.

  1u38'23" later staan we opnieuw aan het lokaal, niet nadat uw dienaar een spectaculair uitwijkmanoeuvre moet uitvoeren langs de Torhoutsesteenweg voor een chauffeur die zonder kijken uit een parking komt gereden.

  Op het buitenterras kunnen we genieten van de avondzon. Remi is er nu ook bijgekomen zodat de laatste voorbereidingen voor de trip naar Cayeux-sur-Mer kunnen worden getroffen. Wie de heenreis met de fiets wil maken zorgt dat hij om 8u op de startplaats staat; bagage wordt afgegeven bij Remi of Danny G.  Wie met de auto rijdt is om 11u in het lokaal. Maar eerst wordt er nog zaterdag gereden; de lokroep van de Picon is nu al hoorbaar!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-05-2019, 08:16 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  19-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Keuneleute
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is er eindelijk van gekomen: de Keuneleute! Hoewel, de rit heeft aan een zijden draadje gehangen, want nog steeds blies Aolus ons van uit het noorden tegemoet. In tegenstelling tot de voorbije weken lijkt hij buiten adem te raken, wat ons, na enig gedebateer, toch doet besluiten richting Westrozebeke te rijden.

  Met de wind in het voordeel is het niet ondenkbaar dat er al vlug te snel gereden wordt. JP Bakker en uw dienaar bewaken het tempo en zorgen dat de snelheidsmeter rond de 30 per uur blijft hangen. Het heeft ons de gelegenheid om de stage van volgende week aan de Baie de Somme voor te bereiden. Zo zijn er een viertal kandidaten om de heenrit met de fiets af te leggen. 196 km op één dag, dat moet te doen zijn. Daarnaast komen de foto's die Wim Evenepoel doorstuurt ter sprake. Wim moet toezicht houden op een groep dames in bikini en lijkt een nieuwe passie te hebben gevonden. Zal hij zijn collectie vintage wielertruien en -fietsen inruilen voor bikinitopjes en strings, vragen wij ons af?

  Ondertussen hebben we Koekelare bereikt en volgt de eerste beklimming van de dag: de Poggio. Onmiddellijk wordt duidelijk wie de vorm van de dag te pakken heeft: Leo komt als eerste boven! Het parcours wordt nu glooiend, het tempo gaat omhoog. Met het keerpunt in zicht is Leo niet meer te houden. Hij heeft geen oog voor het Westrozebeekse slagveld waar in 1382 de Bourgondische hertog Filips de Stoute de opstandige Vlamingen onder leiding van Lodewijk van Male op hun doos gaf, tachtig jaar na de Guldensporenslag. Wanneer we de Westrozebeekse kerktoren bereiken wacht ons een kleine ontgoocheling: de afspanning die we in gedachten hadden om er een Karel V te drinken is over te laten. Gelukkig kunnen we aan de overzijde van de straat terecht op een zonnig terras. De waard blijkt dan nog over een uitgebreide bierkaart te beschikken, waardoor het leed vlug geleden is.

  Postman Dan neemt de leiding op de terugweg zodat we niet verloren hoeven te rijden. Het is opnieuw Leo die de kat de bel aanbindt met Het Hooge in het verschiet. Iedereen en alles op een lint, en dat tot in Bekegem. 

  Voorbij Oudenburg gaat de gashendel volledig open, we bereiken het lokaal na 95 km met een gemiddelde van 28. Uw dienaar is helaas iets vroeger moeten afslaan omwille van gymnastiek-presentatieve verplichtingen. U kunt deze rit nog eens herbeleven op https://www.relive.cc/view/2378915627 . Een uitgebreide fotoreportage vindt u op de FB-pagina https://www.facebook.com/WTC-Placora-478362632222340/

  Volgende woensdag is er vergadering voor wie mee op stage gaat. Afspraak na de rit of - bij slecht weer - om 19u30 in het lokaal.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-05-2019, 09:31 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  16-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuivekenskerke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de wanprestatie van vorige zaterdag vonden de KVO-sups onder ons meer dan aangewezen om de laatste thuiswedstrijd lijfelijk bij te wonen. Daarom wordt er 17u30 gestart.

  De opkomst is meer dan behoorlijk, niettegenstaande een nadrukkelijk aanwezige Aolus die obstinaat uit het noorden blijft blazen. Met de wind in het voordeel nemen we een flukse start. Maar nog geen vier kilometer ver is er al een eerste oponthoud wanneer blijkt dat de weg onderbroken is. Een viertal besluit het er op te wagen en de geijkte route te volgen, de overige vijf slaan rechtsaf om door de Leffingse dorpskern naar de vaart te rijden.
  Trouw aan de ploegconsignes wordt er gewacht en zetten we gezamenlijk onze toch verder.

  Langs het Nieuwpoortse spaarbekken worden we voor het eerste geconfronteerd met de kracht van de Koning der Winden. Er vormt zich een waaier en de onfortuinlijke Postman Dan waait er uit. Terwijl Rich en Denis het tempo aanhouden, wacht de rest om de materiaalmeester de kans te geven zich opnieuw in het wiel te zetten. Het zal verloren moeite zijn, want even voorbij Stuivenkenskerke moeten we definitief afscheid van hem nemen.

  We draaien vlotjes rond onder het commando van Steve Flitser en Wim Evenepoel. Ook Geert Pirelli doet zijn duit in het zakje, net als uw dienaar. De twee vluchters komen even voor Schoorbakkebrug opnieuw in het vizier, wat Rookie Alain er toe aanziet om nu volop de achtervolging in te zetten. Alles op een lint en aan de kerk van Schore kunnen we opnieuw van "grutto compato" spreken.

  Tussen Wilskerke en Leffinge is er nog opschudding wanneer een reuzentractor met oplegger ons bruusk te pas afsnijdt. Alle remmen dicht, boos geroep en kwade blikken. In de laatste kilometers moet Remi de rol lossen; uw dienaar staat hem bij terwijl de rest het op een spurten zet. Er rest ons dan nog tijd om twee pinten te drinken vooraleer naar de Versluys Arena te trekken. Via deze link 
  https://www.relive.cc/view/2370131724 kunt u alles nog eens herbeleven.

  Goed nieuws wat Stene Koerst betreft: Denis, Steve Flitser, Wim Evenepoel, Geert Pirelli en uw dienaar zijn bereid gevonden onze clubkleuren te vertegenwoordigen. Zaterdag is er een modale rit, volgende woensdag is er - voor wie naar de Somme trekt - nog een voorbereidende vergadering.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-05-2019, 08:49 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  12-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damme
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De meteorologische toestand mocht dan al beter zijn dan vorige woensdag, het wa s toch even afwachten hoeveel Placora's de roep van de fiets zouden beantwoorden. Uiteindelijk zijn we met z'n negenen, waaronder Wim. Hij is dan ook tevreden met de opkomst, zeker als we in acht nemen dat zowel Renaud als Geert Pirelli om stage in Spanje zitten.

  Aolus is ons alweer niet gunstig gezind, aangezien hij pal van uit het noorden blaast. De nautische specialisten in de groep schatten de kracht van adem tussen 4 à 5 Beaufort. Er zit dus niets anders op dan opnieuw richting het Brugse Ommeland te rijden. Damme wordt het doel, Wim weet er een leuk terrasje.

  We houden er een gematigd tempo op na; met de krachtige zijwind langs het kanaal Oostende - Brugge is het uitkijken dat niemand er uitwaait. Eens in Damme aangekomen ontstaat er een tweespalt in ons pelotonnetje: de keuze van het terras zorgt voor enige discussie met als resultaat dat er vijf Placora's op het ene en vier op het andere plaats nemen. We kunnen dus overgaan tot het maken van een vergelijkende studie.

  Uw dienaar kiest voor het terras waar Viven van het vat geserveerd wordt, voorwaar een aanrader. Ondertussen kan hij genieten van een uiteenzetting door Wim gegeven over de kwaliteiten van het meditatieve denken in het brein van een monnik. Samengevat komt deze levenswijze er op neer dat je moet content zijn met de kleine dingen, wat ons doet besluiten om een tweede Viven te bestellen.

  Dennis probeert ons nog via de telefoon te bereiken; hij beweert op tijd aan de start te zijn verschenen, wat we ten zeerste betwijfelen. Hoe dan ook, hij zit nu in Assebroek...

  Ook van onze kompanen geen spoor, zodat we dan maar de terugweg aanvatten. In het eerste gedeelte is het beuken tegen de wind; ons vijftal draait voorbeeldig zodat we toch nog een deftig tempo aanhouden. Eens Dudzele gepasseerd voelen we de hand van de Koning der Winden in onze rug en zal de snelheidsmeter niet meer onder de dertig zakken.

  We arriveren rond vijf uur aan het lokaal; een kleine tien minuten later arriveren de vier musketiers. De pizza's rukken aan, het was alweer een geslaagde namiddag. U kunt deze trip herbeleven met een eenvoudige klik op https://www.relive.cc/view/2359058078

  De trip naar de Somme wordt het onderwerp van gesprek, zeker wanneer ook Christ er bij komt. Enkeln overwegen om de heen reis met de fiets te maken: 192 km, dat is nog te doen! Hoe dan ook op woensdag 22 mei is er om 19u30 vergadering in het lokaal (of na de woensdagrit). Iedereen op post!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-05-2019, 09:14 geschreven door Surre  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damme
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De meteorologische toestand mocht dan al beter zijn dan vorige woensdag, het wa s toch even afwachten hoeveel Placora's de roep van de fiets zouden beantwoorden. Uiteindelijk zijn we met z'n negenen, waaronder Wim. Hij is dan ook tevreden met de opkomst, zeker als we in acht nemen dat zowel Renaud als Geert Pirelli om stage in Spanje zitten.

  Aolus is ons alweer niet gunstig gezind, aangezien hij pal van uit het noorden blaast. De nautische specialisten in de groep schatten de kracht van adem tussen 4 à 5 Beaufort. Er zit dus niets anders op dan opnieuw richting het Brugse Ommeland te rijden. Damme wordt het doel, Wim weet er een leuk terrasje.

  We houden er een gematigd tempo op na; met de krachtige zijwind langs het kanaal Oostende - Brugge is het uitkijken dat niemand er uitwaait. Eens in Damme aangekomen ontstaat er een tweespalt in ons pelotonnetje: de keuze van het terras zorgt voor enige discussie met als resultaat dat er vijf Placora's op het ene en vier op het andere plaats nemen. We kunnen dus overgaan tot het maken van een vergelijkende studie.

  Uw dienaar kiest voor het terras waar Viven van het vat geserveerd wordt, voorwaar een aanrader. Ondertussen kan hij genieten van een uiteenzetting door Wim gegeven over de kwaliteiten van het meditatieve denken in het brein van een monnik. Samengevat komt deze levenswijze er op neer dat je moet content zijn met de kleine dingen, wat ons doet besluiten om een tweede Viven te bestellen.

  Dennis probeert ons nog via de telefoon te bereiken; hij beweert op tijd aan de start te zijn verschenen, wat we ten zeerste betwijfelen. Hoe dan ook, hij zit nu in Assebroek...

  Ook van onze kompanen geen spoor, zodat we dan maar de terugweg aanvatten. In het eerste gedeelte is het beuken tegen de wind; ons vijftal draait voorbeeldig zodat we toch nog een deftig tempo aanhouden. Eens Dudzele gepasseerd voelen we de hand van de Koning der Winden in onze rug en zal de snelheidsmeter niet meer onder de dertig zakken.

  We arriveren rond vijf uur aan het lokaal; een kleine tien minuten later arriveren de vier musketiers. De pizza's rukken aan, het was alweer een geslaagde namiddag. U kunt deze trip herbeleven met een eenvoudige klik op https://www.relive.cc/view/2359058078

  De trip naar de Somme wordt het onderwerp van gesprek, zeker wanneer ook Christ er bij komt. Enkeln overwegen om de heen reis met de fiets te maken: 192 km, dat is nog te doen! Hoe dan ook op woensdag 22 mei is er om 19u30 vergadering in het lokaal (of na de woensdagrit). Iedereen op post!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-05-2019, 09:14 geschreven door Surre  
  Reacties (0)
  Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Cycling News
 • Mountainbikekalender 2008
 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  levend_geloof8
  www.bloggen.be/levend_
  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!