Inhoud blog
 • pkp
 • pukkelpop 2012
 • pukkelpop is een ramp
 • noodweer op pukkelpop
  Zoeken in blog

  pukkelpop
  het drama
  24-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pkp
  en dan boeken je ouders de reis als pukkelpop gepland staat. 
   gelukkig gaat pukkelpop 2012 nog door!
   pukkelpop 2010 was geweldig, dat wou ik nooit meer missen, 
  en nee, achteraf gezien was ik niet blij dat ik er niet was. 
  in Griekenland was er niets bereik, ik hoorde niets van niemand.
  mijn nicht die ook in Griekenland was, samen met mij kreeg direct 'oke-berichtjes' van haar vrienden en vriendje.
   maar niemand smste mij, drie dagen heb ik moeten wachten tot ik hoorde dat alles goed was met iedereen.
  enkel 'the boyfriend' had een snede in zijn arm van de vallende pukkelpop-letters, dus al bij al was iedereen gered.
  en dan begint het verwerken. praten, luisteren, foto's en filmpjes herbekijken. huilen, dat ook ja.
  en nog meer luisteren, hopen dat pukkelpop nog doorgaat. ooit.
  ook de vrienden hopen op een volgende editie, dezelfde mening telt. 
  eens je pukkelpop meemaakt wil je 't nooit meer missen!
  ook niet, na een verwoestende storm.
  pukkelpop 2012. 16 augustus. 17 augustus. 18 augustus!  24-10-2011 om 19:54 geschreven door sarahsunshine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pukkelpop 2012

  Pukkelpop blijft bestaan. Tickethouders van de dramatische editie van dit jaar kunnen een vergoeding krijgen in de vorm van drank- en eetbonnen voor 2012, 2013 en 2014.

  De organisatie stelt dat de financiële schade aanzienlijk is en het festival enkel zal kunnen voortbestaan dankzij en met de steun van velen en de sterke reputatie die het festival in het verleden opbouwde. De gevolgen van de ramp zullen de komende jaren echter nog zwaar doorwegen op Pukkelpop, zowel op het festival als op haar organisatie.

  Pukkelpop voelt echter mee met alle Pukkelpoppers die niet hebben kunnen genieten van een volwaardig festival door het rampzalig noodweer. Ondanks de overmacht wil de organisatie de festivalgangers tegemoet komen. Dit geldt voor iedereen die voor Pukkelpop 2011 een online ticket kocht.

  Zij ontvangen tussen dinsdag 1 en maandag 14 november 2011 een email van Pukkelpop waarmee zij tot zondag 11 december 2011, middernacht, vouchers voor eet- en drankbonnen kunnen downloaden. Die zijn geldig voor de volgende drie edities.

  De Pukkelpoppers die online een ticket(s) hebben gekocht voor Pukkelpop 2011 krijgen bovendien enkele dagen voor de start van de voorverkoop van Pukkelpop 2012 al de kans om online hun toegangstickets aan te kopen. Pukkelpoo 2012 gaat door, en dit op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.

   

  24-10-2011 om 19:33 geschreven door sarahsunshine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pukkelpop is een ramp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De federale ministerraad heeft vrijdag twee koninklijke besluiten goedgekeurd waardoor de storm die op 18 augustus over een deel van het land trok, als ramp wordt erkend. Daardoor kan iedereen die rechtstreekse materiële schade heeft geleden in aanmerking komen voor een vergoeding uit het Rampenfonds, legt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom uit. Het gaat daarbij om het noodweer dat ook het festival Pukkelpop in Kiewit zwaar trof.

  In totaal zijn er 46 gemeenten waar de hevige winden erkend zijn als ramp en 78 gemeenten waar dat geldt voor de overvloedige regenval.

  De schade door de hevige winden wordt door de provincies tot nu toe geraamd op meer dan 59 miljoen euro, die door de regenval wordt op meer dan 18 miljoen euro geschat. Voor de regenval moet de brandverzekering in eerste instantie tussenkomen. Enkel in uitzonderlijke gevallen kan een beroep op het rampenfonds worden gedaan.


  Na de publicatie in het Staatsblad hebben ze drie maanden de tijd om een dossier bij de gouverneur in te dienen. Indien het dossier wordt goedgekeurd, volgt binnen de drie weken de uitbetaling.

  'Het rampenfonds is voorzien voor grote, directe materiële schade bij rampen zoals wateroverlast of stormschade. Het is de eerste keer dat zoveel mensen onder de ramp geleden hebben', zegt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) op Radio 1. 'Nu het stormweer van 18 augustus is erkend, kunnen alle mensen die hierdoor rechtstreekse schade hebben geleden een vergoeding krijgen'


  Voor de schade op het Pukkelpopterrein komen in eerste instantie podia, festivaltenten, eettentjes, lichttorens, enzovoort in aanmerking. Wel geldt een franchise van 250 euro. Daardoor zullen de meeste Pukkelpopgangers geen aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding.

  'De filosofie van het rampenfonds is echter wel om onmiddellijke materiële schade te vergoeden. Als de bomen van een fruitkweker omver zijn gewaaid, vergoeden we de aanplanting van nieuwe bomen. Maar als die de eerste twee jaar geen vruchten dragen, kunnen we daar niet in tussenkomen', zegt de minister.

  Ook de landbouwers die door de storm werden getroffen, kunnen voor de schade aan hun gewassen, boomgaarden en fruit een beroep doen op het rampenfonds. 'Zo vermijden we dat de landbouwers, na de weerkundige ramp, ook nog eens een financiële ramp te verwerken krijgen', besluit Turtelboom. 


  Tijdens het noodweer op 18 augustus kwamen op het festivalterrein vijf Belgische bezoekers om het leven. Tal van festivalgangers raakten gewond.

  Sindsdien was de locatie een herdenkingsplaats voor iedereen die op de een of andere manier betrokken raakte bij de allesverwoestende storm. Nog elke dag komen mensen hulde brengen. Daarom werd vorige week beslist dat Pukkelpop een herdenkingsteken krijgt.

   

  17-10-2011 om 20:26 geschreven door sarahsunshine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.noodweer op pukkelpop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Door de hevige regenval en storm boven de weide van Pukkelpop zijn enkele tenten ingestort. Hierdoor vielen volgens onze bronnen vele gewonden. Er zijn ondertussen 4 doden gevallen op het muziekfestival Pukkelpop door het noodweer en tal van gewonden (update: 18/08/2011, 23u44). De organisatoren hebben beslist dat morgen een beperkt programma van artiesten zal aantreden.

  Op het muziekfestival Pukkelpop in Hasselt zijn enkele grote tenten ingestort op zo'n tienduizenden festivalgangers. Dit heeft vele gewonden tot gevolg gehad.

  De Chateautent is ingestort door het noodweer. Op het ogenblik van de instorting waren duizenden mensen aanwezig. Ook een schuiltent in de omgeving van de boilerroom is ingestort. Door het noodweer waaiden ook verschillende grote bomen om.

  Onze correspondent meldt dat er veel gewonden zijn en dat er mensen vertrappeld en verpletterd werden. Het zou er complete chaos zijn. Ambulances worden massaal aangevoerd momenteel.

  De organisatoren van Pukkelpop hebben alles voorlopig opgeschort, maar het zou kunnen dat er vanavond toch nog opgetreden wordt. "Het is een heel moeilijke beslissing", zegt Chokri Mahassine. "Enerzijds kiezen tussen het leed dat geleden is en anderzijds nog iets doen voor de jonge mensen die hier nog aanwezig zijn."

  "We weten niet hoe het nu verder moet. We bekijken of we deze avond nog iets kunnen doen. Een heel aantal podia gaan we niet kunnen gebruiken." De organisatoren wachten af hoe de bands reageren en hoe de situatie verder evolueert. Op de weide wordt er opnieuw muziek gespeeld door de boxen.

  Door de chaos ligt het mobiele gsm-verkeer uit boven de weide. De telecomoperatoren doen al het mogelijke om alles zo snel mogelijk terug te laten werken

  17-10-2011 om 20:22 geschreven door sarahsunshine  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!