Ana's Puppet, Mia's Slave
Girl, Interrupted by EDNOS
28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 Tips

 

1. Eet met regelmaat. Dit betekent 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag. Voorbeelden van verantwoorde tussendoortjes zijn: Fruit, lange vingers, volkoren biscuit, eierkoek, ontbijtkoek, een cracker met 20+ smeerkaas, liga evergreen, sultana Yofruit, rijstwafels en rauwe groenten.

2. Sla nooit een maaltijd over. Een maaltijd overslaan zorgt ervoor dat je op andere momenten van de dag meer trek hebt in verkeerde voeding. Je lichaam raakt ervan in de war en mist voedingsstoffen die hij nodig heeft. Ook houdt het de stofwisseling op gang. Het is belangrijk om tijdens je dieet een hoge stofwisseling te behouden. Dit doe je door regelmatig eten, voldoende drinken en vooral genoeg bewegen.

 

3. Eet gevarieerd. Als je een eenzijdig dieet volgt krijg je op den duur een tekort aan voedingsstoffen. Dit kan voor nare bijwerkingen zorgen. Varieer daarom met alles. Fruit en groenten, maar ook met yoghurt, brood, aardappelen en rijst of pasta. Op die manier krijg je de meeste verschillende vitamines en mineralen binnen. Door veel variatie in je dieet houdt je het makkelijker vol. Je raakt niet zo snel uitgekeken en geniet van alle verschillende voedingsmiddelen die je eet.

 

4. Drink iedere dag anderhalve liter vocht. Door middel van voeding krijg je al veel vocht binnen. Zorg daarnaast dat je voldoende drinkt. Bij voorkeur kies je voor kruidenthee en water. Wees matig met light frisdranken en koffie. Neem van beiden maximaal 2 koppen/ glazen per dag. Frisdranken kun je beter helemaal vermijden als je op dieet bent.

5. Doe nooit boodschappen met een lege maag. Dan kun je verleidingen minder goed weerstaan en neem je sneller producten mee die niet gezond zijn.

 

6. Wees realistisch en stel doelstellingen op die echt haalbaar zijn. Anders raak je snel gedemotiveerd en ga je bij de pakken neerzitten. Wees geduldig. Op de lange termijn gewicht verliezen is niet makkelijk, maar wel nuttig. Schrijf op waarom je zo graag wilt afvallen en hang dit op een plek waar je iedere dag naar kijkt. Bijvoorbeeld op de koelkast, in het toilet of in de badkamer. Afvallen heeft alleen zin als je er de tijd voor neemt en je voor je hele leven lang af wilt rekenen met die kilo's te veel.

 

7. Beloon jezelf als je een streefgewicht hebt bereikt met iets anders dan eten. Bijvoorbeeld een avondje bioscoop, een leuk boek, nieuwe kleding of een ander leuk cadeautje voor jezelf.

8. Een vuist van een vrouw staat ongeveer gelijk aan een goede portie grootte van groente of fruit. Een goede portie vlees staat ongeveer gelijk aan je handpalm ( 90 gram). Broodbeleg dat je smeert kun je het beste nemen zo groot als de tip van je vinger. Voor iets lekkers neem je een handje als maat. Bijvoorbeeld een handje noten of chips. Je hand is dus het enige wat je nodig hebt bij het bepalen van de portie grootte. Heel simpel!

 

9. Kom niet aan met de smoes dat je zware botten hebt. Iemand met zware botten weegt namelijk maximaal 2 kilo meer dan iemand met een normale botmassa. Hou jezelf en anderen niet langer voor de gek.

10. Denk niet dat je na 8 uur 's avonds niets meer mag eten. Dit is een fabel. Het tijdstip van eten maakt niet uit of je dikker wordt of niet. Je stofwisseling werkt de hele dag ongeveer op hetzelfde niveau. Het risico is alleen dat je meer tussendoortjes gaat eten als je laat op de avond nog een avondmaaltijd gaat eten. Er zit dan namelijk meer tijd tussen de hoofdmaaltijden.

 

11. Meet je Body Mass Index om te kijken in welke categorie je valt. Je hebt verschillende groepen namelijk:
ondergewicht < 18
gezond gewicht 18 tot 25
overgewicht 25 tot 30
met een BMI hoger dan 30 heb je extreem overgewicht.

12. Meet niet alleen je BMI maar ook je middel omtrek. Ook op die manier kun je kijken hoe je gewicht er voor staat. Hiervoor zijn de volgende maten:
Vrouwen: Mannen:
80 cm of minder: Gezond gewicht 94 cm of minder: Gezond
80-88 cm: Redelijk gewicht 94-102 cm: redelijk
88 cm of meer: Obesitas 102 cm of meer: Obesitas

Met behulp van een meet lint meet je de omvang van je middel. Zoek in je zij de onderste rib en de bovenkant van je bekken, tussen deze twee punten meet je je middel omtrek.
Probeer dit eens!

 

13. Kom ook niet met de smoes dat je stofwisseling langzaam is als excuus voor je extra kilo's. De stofwisseling van dikkere mensen is namelijk over het algemeen even snel als die van dunnere mensen. De reden dat dunnere mensen werkelijk dunner zijn heeft niets te maken met de stofwisseling. Dit komt doordat zij over het algemeen vaak eten, maar in veel kleinere porties waardoor de totale inname op een dag lager is. De enige manier om je stofwisseling echt sneller te maken is sporten. Heel veel sporten.

 

14. Leer jezelf aan om langzamer te eten. Met mes en vork eten helpt je hierbij. De spijsvertering begint al in je mond. Kauw goed en rustig. Je lichaam krijgt hierdoor de tijd om het voedsel te verwerken. Op deze manier krijg je minder last van een opgeblazen gevoel of darm problemen na de maaltijd. Door rustig te eten eet je minder. Je lichaam geeft namelijk pas een signaal na 20 minuten dat hij vol zit. Als je te snel eet krijg je dit signaal te laat waardoor je bomvol zit. Door rustig eten geniet je ook nog eens meer van je eten. Eet altijd aan een tafel en niet op de bank of voor de televisie. Probeer te kletsen tijdens de maaltijd. Je kunt namelijk niet eten en praten tegelijk waardoor je langer over je maaltijd doet.

15. Beweeg veel, dit maakt het afvallen makkelijker. Het gaat er niet om dat je iedere dag intensief sport. Voor de vetverbranding is het het beste om langdurige matige inspanningen te leveren. Begin daarom eens met 3 keer per week een uur wandelen. Je zult merken dat het werkt. Blijf ook na het behalen van je streefgewicht dagelijks minimaal een half uur bewegen om een terugval na het afvallen te voorkomen.

 

16. Ben jij niet echt een sporter? Ga dan op zoek naar een manier van bewegen die bij jou past. Zoek eens verder dan de standaard sporten als tennis, hockey voetbal en fitness. Zo heb je bijvoorbeeld hele leuke sporten als bijvoorbeeld salsa- en stijldans, kickboksen en bijvoorbeeld schaatsen. Dit zijn sporten waar je minder snel aan denkt maar deze zijn erg leuk. Sporten hou je namelijk langer vol wanneer het leuk is. Ga dus niet verplicht op fitness als het je niets lijkt, maar zoek iets dat bij je past. Wat ook helpt is een maatje vinden waarmee je kan sporten. Dit maakt de stap om altijd te gaan minder groot en het zorgt voor gezelligheid en dat maakt het sporten een stuk leuker, ook als je niet zo'n sporter bent.

 

17. Denk niet dat je niet uit eten kunt gaan als je op de lijn let. Het is alleen een kwestie van de juiste keuzes maken. Je kunt de kok altijd vragen of hij jouw menu een beetje aan wilt passen. Je betaalt er immers ook voor. Maak een keuze. Of je neemt een voorgerecht of een nagerecht. Neem het nooit allebei. Je kunt ook kiezen voor 2 voorgerechten. Je laat er dan een serveren als de rest het hoofdgerecht krijgt. Kies als je een hoofdgerecht neemt voor vis of gegrild vlees. Pas op met brood met kruidenboter, vette sauzen, kaas en room in bv soep. Neem hiervan kleine porties of sla het helemaal af. Laat de saus apart serveren. Kies als nagerecht voor vers fruit, deel je toetje of neem gewoon een heerlijke kop koffie of thee. Je bord hoeft niet leeg als je uit eten gaat. Een deel laten staan is geen schande. Neem de tijd om goed te proeven en je zult merken dat je soms na een halve portie eigenlijk al voldoende heb.

 

18. Heb je een lopend buffet? Neem dan een klein bordje. Je mag zelf kiezen wat je neemt. Schep kleine porties op. Vermijd hierbij vette voedingsmiddelen. Kies voor salades, groenten en vers fruit. Wees bewust van wat je eet en stop met eten wanneer je voldaan bent.

19. Wees de dag nadat je uit eten bent geweest streng voor jezelf. Eet veel fruit en groenten en ga lekker een uur flink bewegen. Je zult dan merken dat de weegschaal niet eens door heeft dat je uit eten bent geweest.

20. Denk niet dat als je ovenfrites eet dat je dan werkelijk gezond eet. Ovenfrites bevatten namelijk bijna evenveel kilocalorieën als gefrituurde frites. Dit komt doordat de ovenfrites in de fabriek al gefrituurd worden.

21. Gebruik in plaats van crème fraîche eens yoghurt in gerechten. Dit is veel magerder. Crème fraîche levert 35 gram vet per 100 gram, demi crème fraîche de helft hiervan en halfvolle yoghurt 1.5 gram vet.

 

22. Roerei is een lekker ontbijt- of lunch gerecht en ook gemakkelijk te maken. Door het bereidingsvet en extra toevoegingen. Een gemakkelijke manier om te besparen op de hoeveelheid kcal en vet is om je roerei te bereiden in de magnetron. Dit doe je als volgt: Klop het ei los in een magnetron bestendige kom. Roer er eventuele extra ingrediënten zoals kruiden of kaas doorheen. Dek de kom af met magnetronfolie en plaats het 3-5 minuten, afhankelijke van de hoeveelheid, in de magnetron op half vermogen. Halverwege even door roeren. Laat het nog 1 minuut nagaren.

Tip: gebruik 30+ kaas in plaats van volvette kaas. 30+ kaas smelt iets minder goed maar als je geraspte 30+ kaas neemt gaat dit nog best goed.

Verschil:
Roerei in de pan bereid: 169 kcal, 15 gram vet
Roerei in de magnetron bereid: 74 kcal, 5 gram vet

 

23. Sommige voedingsmiddelen bevatten veel kcal maar zijn wel erg gezond. Ook binnen een dieet passen zulke producten prima. Als je ze maar met mate neemt. Een voorbeeld van zo'n voedingsmiddel is een avocado. Per 100 gram bevat de avocado 190 kcal. Avocado is goed voor een lager cholesterol, bevat verschillende B-vitamines en foliumzuur. Ook helpt de avocado mee aan het opnemen van voedingsstoffen uit andere fruitsoorten en groenten. Avocado is bijvoorbeeld erg lekker om in je salade of op brood te eten. Neem dit bijvoorbeeld eens in plaats van kaas of vlees. Neem hiervan dan een portie van maximaal 80 gram. Meestal zijn de avocado's keihard als je ze in de supermarkt wilt kopen. Wikkel ze in een krant en ze worden veel sneller rijp en zacht.

 

24. Denk niet dat honing een slanke vervanger is van suiker. Het is dan wel een gezondere variant van suiker maar het bevat wel evenveel kcal. De zoetkracht van honing is iets minder waardoor je er snel meer van gaat gebruiken om hetzelfde effect te krijgen als met suiker. Wel heeft honing als voordeel dat het een natuurlijk product is en dus niet op allerlei manieren is bewerkt. Het bevat ook geen kunstmatige toevoegingen. Daarnaast bevat honing ten opzichte van suiker wel vitamines zoals vitamine B2, B6 en C en mineralen zoals calcium en ijzer.
Door de typische smaak kan wat honing in plaats van suiker soms net dat beetje extra geven aan een gerecht. Voor de smaak is het dus aan te raden om het af en toe eens als vervanger van suiker te gebruiken.

Ter vergelijking per 100 gram:

Honing: 321 kcal 1 el = 32 kcal 1 tl = 16 kcal
Suiker: 400 kcal 1 el= 40 kcal 1 tl = 20 kcal

 

25. Beleg je brood eens wat minder dik met beleg. Dit kan een hele hoop kcal en vet besparen. Brood bevat weinig kcal en is niet vet maar het beleg wat je er op doet wel. Je kunt gemakkelijk kcal besparen door 1 boterham te beleggen en daar een 2e boterham bovenop te leggen. Zo heb je 2 boterhammen en maar 1 keer beleg. Je kunt dit aankleden en er wat meer smaak aan geven door het geheel aan te vullen met rauwkost zoals tomaat en komkommer. Hier kun je namelijk zonder problemen veel van eten.
Kies hierbij natuurlijk altijd voor magere soorten beleg. Zie tip 31 voor een lijstje.

 

26. Veel mensen ontbijten graag met een bakje yoghurt met wat fruit, muesli of cruesli. Maar een ontbijt zoals dit bevat vaak een stuk minder vezels dan een volkoren boterham waardoor je al snel minder vezels binnen krijgt. Dit kun je oplossen door te kiezen voor 'volkoren' yoghurt. Hier lees je hoe je gemakkelijk zelf je eigen volkoren yoghurt kunt maken om zo aan je dagelijkse vezel behoefte te voldoen. Uiteraard kun je deze yoghurt ook eten als toetje of tussendoortje.

Neem een halve liter magere yoghurt. Voeg hier 30 gram havermout of brinta aan toe. Laat dit in de koelkast een halve dag staan. De yoghurt wordt hier erg dik van en vult vervolgens enorm.
Andere ingrediënten die je zou kunnen gebruiken: lijnzaad, tarwezemelen, gort en boekweit. Ook zijn er bij de supermarkt havermoutachtige producten te koop met meerdere soorten granen erin.
Als je de yoghurt te dik vindt kun je ook minder granen toevoegen. Je kunt de yoghurt verder naar eigen smaak maken met bijvoorbeeld vers fruit of rozijnen.

 

27. Neem eens volkoren macaroni in plaats van gewone macaroni. Volkoren macaroni bevat namelijk 5,5 keer meer vezels dan gewone macaroni. Dit geldt ook voor zilvervliesrijst en bonen. Je hebt per dag ruim 30 gram vezels nodig. Vezels zitten voornamelijk in: groente, fruit, volkoren producten zoals brood, crackers, ontbijtkoek, volkoren pasta, zilvervliesrijst en peulvruchten. Vooral peulvruchten zijn echte vezel bommen. Vezels zelf leveren geen calorieën maar ze geven wel een gevuld gevoel. Ideaal toch!

28. Gebruik om je vlees te bakken of braden altijd vloeibare bak- en braadboter. Dit is gezonder is dan een pakje bak- en braadboter. Vloeibare boter bevat minder (slechte) verzadigde vetten. Let op, het totaal vet is hetzelfde!

 

29. Bonen zijn een goede bron van voedingsvezels. Bv bruine bonen, witte bonen en kapucijners. Deze bevatten per 100 gram wel 11,4 gram vezels! Wees daarom eens creatief met bonen. Je kunt ze namelijk op heel veel verschillende manieren bereiden. Denk aan: chili con carne, bonen salade, op z'n Mexicaans in een wrap of als soep. Maak in de winter eens een lekkere erwtensoep. Dit is een bekend bonen gerecht. Denk niet dat je hier dik van wordt want dat is een fabel. Erwtensoep bevat, zonder worst en vlees, slechts 38 kcal per 100 ml. Als je in plaats van worst of spekjes kipreepjes gebruikt krijg je per kom 174 kcal binnen en al 6,3 gram vezels.

 

30. Als je af wilt vallen moet je goed oppassen met sauzen. Dan is het wel handig als je weet welke je het beste kan kiezen. Over mayonaise zijn namelijk nogal wat misstanden. Er komen zoveel varianten op de markt dat je soms niet meer weten wat nou beter of slechter voor de gezondheid is. Gebruik daarom dit rijtje als geheugensteuntje:
1. Mayonaise is het meest dikmakend. Het bevat 110 kcal per eetlepel.
2. Olijvonaise komt op de tweede plaats: 91 kcal per eetlepel.
3. Op de derde plek komt fritessaus. Het bevat 51 kcal per eetlepel.
4. Op de vierde en dus eigenlijk de beste plaats komt fritessaus halfvol. Het bevat 25 kcal per eetlepel. Wil je echt een 'slank' frietje eten, neem dan ketchup of curry. Deze sausen bevatten respectievelijk 15 en 20 kcal per eetlepel.

 

31. Het ontbijt is van essentieel belang om de dag mee te beginnen. Sla dit dus ook nooit over. Voor afvallers is dit helemaal belangrijk. Je krijgt hierdoor meer energie en minder trek in allerlei tussendoortjes. Je kunt goed ontbijten door graanproducten met bijvoorbeeld yoghurt of melk te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om met brood, beschuit of crackers te ontbijten. Let als je af wilt vallen wel op het beleg dat je neemt. Er wordt namelijk vaak voor de vettere variant gekozen. Naast dat deze variant meer energie bevat, bevat het vaak ook meer verzadigd vet. Dit is slecht voor je hart- bloedvaten. Daarom hier een lijstje met de beste keuze voor op de boterham. Besmeer met een beetje mosterd of leg er eens een plakje tomaat of komkommer op, heerlijke variatie.
Halvarine: 20 kcal per snee
Achterham: 20 kcal per plak
Smeerkaas 20+: 25 kcal per snee
Jam: 35 kcal per snee
Sandwichspread: 35 kcal per snee
30+ kaas: 55 kcal per plak
Fricandeau: 25 kcal per plakje
Rosbief: 25 kcal per plakje
Kipfilet: 24 kcal per plakje

 

32. Mensen denken vaak dat aardappelen dikmakers zijn. Wees gerust, dit is niet zo. Aardappelen zijn ontzettend gezond dus kies ervoor om minstens 2 keer per week lekker aardappels te eten. De aardappel bestaat voor 80% uit water en bevat geen vet. Ook is het een grote bron van vitamine C en bevat het een hoop vezels.

33. Gebruik eens noten als vleesvervanger. Noten bevatten per 100 gram zo'n 600 a 700 kcal. Noten kunnen gebruikt worden als vleesvervangers en bevatten veel gezonde vetten. De gezonde vetten helpen mee aan een lager risico op hart- en vaatziekten. Vooral voor vegetariërs zijn noten van groot belang om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze bevatten veel eiwitten, vezels en de anti-oxidanten vitamine E en selenium. Neem ook van noten een portie van maximaal 25 gram. Noten kan je ook door salade doen, of gewoon eten als tussendoortje in plaats van bijvoorbeeld een handje chips.

 

34. Maak eens je eigen gezonde vruchtenyoghurt. Veel mensen vinden vruchtenyoghurt lekkerder dan normale yoghurt. Dat is niet erg maar als je de vruchtenyoghurt dan zelf maak weet je in ieder geval zeker dat het een magere variant is. Een voorbeeld van het maken van een eigen gezonde vruchtenyoghurt.

Ingrediënten voor 1 persoon
250 gram magere yoghurt
125 gram vers fruit naar keuze

Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes. Pureer de helft van het fruit zeer kort met de staafmixer of in de blender. Let op: doe dit heel kort, het hoeft een egale puree te worden maar mag een beetje grof blijven.
Roer dit mengsel samen met de rest van het fruit door de yoghurt. Eventueel kun je het nog wat zoeter maken met wat honing of zoetstof en klaar is je eigen gemaakte vruchtenyoghurt.

Voordelen:
-Je hebt altijd de smaak die je zelf het lekkerste vindt.
-Geen geur-, kleur- en smaakstoffen.
-Het draagt bij aan je dagelijkse portie fruit.

Tip: Neem ook eens bevroren fruit, het lijkt nu net op een milkshake.

 

35. Leer jezelf aan om goed etiketten te lezen. Op veel producten staat namelijk tegenwoordig light op het etiket. Wees bewust van wat dit betekent. Light betekent bij bijvoorbeeld een zoet product dat het minder kal levert omdat het (minimaal 33%) minder suiker bevat dan een vergelijkbaar product. Halva betekent dat een product de helft minder van bijvoorbeeld suiker bevat. Light en halva betekent dus niet altijd dat er 0 kcal inzitten.

36. Wil je een slank tussendoortje, lekkere smaakmaker bij het brood of iets extra's bij de avondmaaltijd? Probeer dan eens de zoetzuur categorie, deze bevatten weinig calorieën en zijn ook gezond!
Per 50 gram:
- Augurk: 14 kcal
- Atjar: 12 kcal
- Zilveruitjes: 9 kcal

 

37. Als je vette trek hebt probeer deze slanke shoarma dan eens.. Je kunt de vette shoarma namelijk gemakkelijk ombouwen naar een lekkere en slanke maaltijd. Tegenwoordig heb je ook volkoren broodjes te koop en kan je het shoarmavlees zelf maken:

Snijd kipfilet in blokjes en marineer deze met shoarmakruiden, snijd er een paprika en ui doorheen en je hebt heerlijk shoarmavlees. Maak een pittige knoflooksaus waarvan de helft yoghurt bevat, vul je broodje met veel rauwkost en je kan deze makkelijk inpassen in je slanke voedingspatroon!

De rode saus is slanker dan de volle knoflooksaus. Rode saus kan je maken door een flinke ui te mengen met ketchup, tomatenpuree en een pepertje, je kunt hem zo pittig mogelijk maken als je wilt. Verwarm deze ingrediënten kort in de pan en laat hem afkoelen!

 

38. Jam bestaat voornamelijk uit fruit en suiker. Het suikergehalte van gewone jam is ongeveer 60%, bij light jam is dat ongeveer 30-40%. Dit scheelt ook bijna de helft aan kcal. Maak je de jam zelf, dan kan je de hoeveelheid suiker aanzienlijk verminderen.

39.Zie jij ook door de bomen het bos niet meer als het gaat om dieethalvarine en margarine? Zo werkt het nou echt: Door het woordje dieet bij dieetmargarine zou je denken dat het beter is voor de lijn. Maar dit is niet het geval! Dieetmargarine bevat evenveel vet als gewone margarine, alleen het bevat minder verzadigd vet! De aanduiding "dieet" geeft aan dat ten minste 50% van het vet bestaat uit gezond meervoudig onverzadigd vet. Halvarine bevat de helft van de hoeveelheid vet als margarine, kies dus voor een halvarine.

 

40. Vind jij het ook zo moeilijk om het afslanken vol te houden in het weekend? Misschien heb je iets aan deze tips.
-Plan in het weekend allemaal leuke activiteiten voor jezelf in. Denk aan lekker wandelen, fietsen, of spelen met je kinderen in bijvoorbeeld de speeltuin. Probeer hangen op de bank in ieder geval altijd te vermijden in het weekend.
-Vind je dat je jezelf wel mag verwennen na een week diëten? Beloon jezelf dan niet met eten maar bedenk een andere manier.Koop bijvoorbeeld dat leuke t-shirt, die goede cd of die lekkere bodylotion voor jezelf. Of trakteer jezelf op een grote bos bloemen.
-Ook in het weekend geldt: sla nooit het ontbijt over. Je mist natuurlijk je normale dagelijkse routine maar probeer toch altijd te ontbijten. Dit zal alleen maar positief werken bij het afvallen. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig en ontspannend om met hele gezin aan een gedekte ontbijttafel te zitten.
-Wil je jezelf tijdens het weekend toch op wat lekkers trakteren blijf je dan altijd bewust van wat je neemt en hoeveel. Je mag best genieten van een glaasje wijn en een toastje of wat chips maar doe dit altijd met mate. Kies ook 1 moment op de dag om wat lekkers te nemen. Dus niet en een stukje taart in de middag en wijn en toastjes in de avond maar of de taart of de wijn en toastjes.

 

41. Een drankje op een feestje moet kunnen. Neem dan wel een droge witte wijn in plaats van zoete wijn, want zoete wijn is bijna dubbel zo calorierijk.

42. Voor een glas rode wijn moet je 20 minuten wandelen om de kcal weer te verbranden. Het bevat 85 kcal per 100 milliliter. Een goede tip is dus wandelend naar een feestje. Dan zijn de calorieën van de drank er misschien aan het einde van de avond al weer af. Het is wel goed om voor rode wijn te kiezen als je graag een glaasje alcohol drinkt. Het is namelijk goed voor de hart- en bloedvaten. Drink dus als je alcohol drinkt bij voorkeur rode wijn. Dit heeft ook nog zo zijn voordelen. Een glaasje is natuurlijk genoeg.

43. Pas op met dubbeldranken en vruchtendranken. Deze bestaan vaak voor de helft uit vruchtensap en de andere helft is suikerwater! Meer calorieën dan je zou verwachten dus.

 

44. Als je van bier houdt is het verstandig om te kiezen voor alcoholvrij bier. Dit levert de helft minder kcal als gewoon bier. Een glas van 200 ml bevat 44 kcal en een gewoon pilsje 84. Een glas fris bevat zelfs meer kcal! Neem je een zwaarder biertje zoals oud bruin: 108 kcal per glas. Bekijk dit lijstje goed en onthoud de verschillen goed. Onderschat alcoholische dranken dus niet en let er goed op dat je dit met mate drinkt als je echt af wilt vallen.

Bier alcoholvrij (200 ml)--------------44 kcal
Bier light (200 ml)-------------------44 kcal
Bessenjenever (35 ml)---------------64 kcal
Witte droge wijn (100 ml)------------67 kcal
Port (50 ml)-------------------------78 kcal
Rode wijn (100 ml)-------------------82 kcal
Bier (200 ml)------------------------84 kcal
Likeur (bijv. Passoa) (35 ml) -------- 85 kcal
Whisky (35 ml) --------------------- 86 kcal
Wodka (35 ml) --------------------- 86 kcal
Witte zoete wijn (100 ml) -----------96 kcal
Advocaat (50 ml) ----------------- 119 kcal
Breezer (flesje)---------------------204 kcal
Wodka+energiedrank (35+250 ml)  251 kcal

 

45. Hou jij erg van toetjes? Kies dan niet voor vla maar altijd voor fruit of magere yoghurt. Probeer dit eens:
Verwijder bij twee kiwi's de schil en leg deze in plakjes op een bord. Neem een sinaasappel en snijd een klein stukje schil af en snijd deze in kleine stukjes. Pers de sinaasappel uit en zet de sap op met een klein beetje water, twee theelepels poedersuiker, de schil en een klein beetje vanille. Verdeel de saus over de kiwi.
Een heerlijk toetje en maar 124 kilocalorieën per portie.

46. Als je het snoepen echt niet kunt laten, probeer dan snoepjes te kopen waar je langer mee doet. Zoals lollies of zuurtjes. Doordat je minutenlang op deze snoepjes kunt zuigen, kun je veel langer genieten van het "snoepeffect". Belangrijk is daarbij natuurlijk wel dat je het dan wel bij een paar laat!

 

47.Maak voor de variatie van je boterham met kaas eens een tosti. De hoeveelheid calorieën verandert niet doordat het verwarmd wordt.
Beleg de kaas niet te dik. Doe maximaal 1 plak kaas op 2 sneeën brood en kies voor magere kaassoorten. Dit kan je zien aan het + getal. 20 of 30+ is magerder dan 48+ (of hoger). Sommige mensen vinden dat je voor de smaak echter volvette 48+ kaas moet gebruiken voor een tosti. Maar 20 of 30+ kaas is natuurlijk veel beter qua calorieën.

 

48. Het is goed om af en toe eens een vergelijking te maken van wat je eigenlijk allemaal moet doen om dat wat je gegeten of gedronken hebt weer te verbranden. Zo kun je kijken of je in balans bent.
Een glas volle melk is 22 minuten wandelen.
Een glas halfvolle melk is 16 minuten wandelen.
Een glas karnemelk 10 minuten.
Een glas light frisdrank 0 minuten, een gewoon glas frisdrank 13 minuten.
Een glas vruchtensap bijvoorbeeld sinaasappelsap is ook pas na 12 minuten wandelen verbrand. Dit staat ongeveer gelijk aan frisdrank. Vruchtensappen bevatten natuurlijk wel vitamines, mineralen en sommigen ook vezels waardoor je beter daarvoor kan kiezen.
Voor 3 glazen wijn wandel je ongeveer een uur. Voor bier geldt hetzelfde.

 

49. Vaak worden er tijdens feestjes de bekende kaas met een stukje ananas, augurk met boterhamworst of asperge met een stukje ham eromheen geserveerd.
Probeer eens wat andere slanke receptjes.
-Een reepje avocado met een plakje rosbief erom heen: Per stuk: 36 kcal
- Toastje met erop geitenkaas gemengd met crème fraiche en tuinkers. Per stuk: 38 kcal.
- Mangoreepje met een plakje gerookte kipfilet eromheen. Per stuk: 22 kcal.
- Nacho's met tomatensalsa (tomaten, ui, rode peper in kleine blokjes) Per stuk: 10 calorieën 5 stuks: 50 kcal.

 

50. Heb je zin in een sausje? Kies dan voor zoetzure saus. Deze bevat namelijk maar heel weinig kcal. In een pot van 350 ml zitten maar 112 kcal! Je kunt hier voor 2 tot 3 personen gebruik van maken.

28-06-2010, 18:52 geschreven door Pixie  


Tags:ana, pro ana, tips, trucs
Foto


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !

Inhoud blog
  • 50 Tips

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 28/06-04/07 2010


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs