Inhoud blog
  • De terugtocht.
  • De laatste werkdag.
  • Moose in the forest.
  • De slijt komt er op...
  • Erasmus+ Finland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Erasmus+
    PITO beyond the boundaries
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de vermoeiende reis ...

    Na de vermoeiende reis van gisteren en ons gesetteld te hebben, maakten we vandaag in de voormiddag kennis met de contactpersonen van hier in Hiiumaa. Hier was ook de bedrijfsleider van Metsahooldus aanwezig (www.vmv.ee), waar we gaan stage lopen. We kregen te horen wat onze opdracht zal zijn. We beginnen morgen met struiken en kleine bomen verwijderen met zaagblad op de bosmaaier. Hierdoor kunnen de bomen gemakkelijker met de harverster gerooid worden of zoals Martti het in het Engels verwoord “Machines don’t like little bushes”.

             

                                                                                                                                                                                                         Nieuwe vrienden maken : Snorreke1 en Snorreke2 

    Hier hebben we de voorbereidende werkzaamheden moeten doen, zodat we er morgen tegenaan kunnen gaan. We hebben om te beginnen onze werkuitrusting en onze PBM’s gekregen en aangepast . Iedereen kreeg een vest, een helm, een werkgordel, handschoenen, en een bosmaaierharnas om de komende 14 dagen mee te werken. Verder hebben we onze machines in orde gebracht, hierbij zaten enkele nieuwe kettingzagen we zelf in mekaar moesten zetten. De andere kettingzagen  en zaagbladen van de bosmaaiers werden gecontroleerd en indien nodig geslepen.

                                

    In de namiddag hebben we een rondleiding gekregen in de Ametikooli Manor house. We hebben hier  geleerd over de geschiedenis van de Manor house en het eiland. Zo kregen we te horen dat dit gebouw dateert uit eind 18de eeuw. Na de onafhankelijkheidsoorlog werden vele Manor houses aan de staat gedoneerd. De Manor houses kregen verschillende functies. Om de gebouwen voor verder verval te behoeden, werden er bijvoorbeeld ook scholen in gehuisvest. In deze school kregen we te zien hoe de leerlingen (volwassenenonderwijs) het gebouw zelf renoveren en trachten om alles terug in hun oorspronkelijke staat te herstellen.


                                                                                              

    Om de dag te beëindigen zijn we naar de haven van Kardla, hoofdstad van het eiland, geweest waar een zeer leuke groepsfoto genomen werd. Daarna shoppen in de Selver zodat we ons eigen potje lekker zelf konden koken.

                                                                                                                    

    Nick 


    20-03-2017 om 22:55 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ Finland
    Ara Hayrabedian heeft ons rondgeleid op het North Karelia College Joensuu (PKKY). Dit is een school met studierichtingen die aansluiten bij de opleidingen die wij hebben op PITO. Jammer genoeg hebben we vandaag geen leerlingen aan het werk gezien, want het was 'planningsdag'. Dan zitten alle leerkrachten en de directie samen om de lesinhouden en lessentabellen van volgend schooljaar te bespreken.
     

    We zijn er ons van bewust dat de leerlingen op PITO de kans krijgen om zich in de praktijklessen te ontwikkelen in mooi uitgeruste praktijkzalen, maar wat we hier gezien hebben was heel indrukwekkend voor ons.

    Naast praktijklessen hebben de leerlingen in 'vocational education' ook veel stages: 20 lesweken. Deze stage bestaat uit on-the-job learning, company training en optioneel abroad training. Er wordt bovendien nauw samengewerkt met het beroepsleven: de leerlingen werken aan externe projecten en worden hierop geëvalueerd. Het is hier dus real life-learning.

    Wat evaluatiemethodes betreft zijn de leerkrachten vrij om te kiezen voor een examen of permanente evaluatie. De leerlingen kunnen naast hun diploma ook nog kiezen voor een BAC-examen. Dit geeft een meerwaarde als ze naar de universiteit willen.

    20-03-2017 om 19:55 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga op buitenlandse stage naar Estland en neem mee…

    Ik ga op buitenlandse stage naar Estland en neem mee…

                       

    6PTW,                                                                                                                               twee … (dit is zelf in te vullen) leerkrachten en veel te veel spullen.

    Dit jaar krijgen wij, de leerlingen van het 6de technisch Tuinbouw, de kans om naar Estland op stage  te gaan om de praktische kant van bosbouw te leren. Dus vertrekken we vandaag,19/03, goed op tijd in Zaventem. Nog even afscheid nemen van ons moedertje en vadertje EN vriendinneke en tellen tot 1,2,3 en wij zijn ribbedebie.  Eerst nemen we het vliegtuig naar Frankfurt,  om daarna het vliegtuig naar Tallinn te nemen. Het was voor mij de eerste keer dat ik vloog. Ik had een beetje veel stress omdat ik niet wist wat er mij te wachten stond. Maar het is super goed mee gevallen. Het was een beetje een raar gevoel tijdens het opstijgen en landen.  Al een geluk hadden we een piloot die het goed deed, in tegenstelling met die van de tweede vlucht die nogal hevig vertrok en landde.

                       

    In Tallinn aangekomen moesten we eventjes wachten voor onze valiezen.  Het was er ineens veel frisser. Natuurlijk moesten we wachten op meneer Van Dijck…omdat zijn koffer op zich liet wachten. Toen meneer Van Dijck er was, snel de huurauto in om de ferry in Haapsalu te halen, wat nog maar op het nippertje lukte. Deze trip door Estland was super leuk. Zo kregen we een eerste indruk van het land. Er is veel natuur, op een paar dorpjes na hebben we voortdurend tussen de bossen en velden gereden. We spotten zelfs een vos die de weg overstak. Helaas konden we geen foto nemen omdat we te snel reden.

    Deze boottrip was een hele ervaring omdat de zee bevroren was en we door het ijs moesten breken met de boot.

                      

    Na een uurtje schommelen op de boot en een lekkere maaltijd, zijn we op Hiiumaa aangekomen en  konden we onze rit verder zetten naar onze verblijfplaats. Dit was een heel avontuur want we wisten niet goed waar we heen moesten op het donker eiland zonder straatverlichting, pikdonker is het hier met een mooie sterrenhemel. Maar uiteindelijk toch goed aangekomen.

    Daan   Confused



     


    20-03-2017 om 19:52 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ Finland
    Nordic skiing

    Naast Erasmus + Vocational Education and training en de jobshadowing m.b.t. leerlingenwelzijnwerking in Finland proberen we ook kennis te maken met de Finse cultuur en gewoontes. Zo hebben we deze ochtend (Finnen zijn échte ochtendmensen) een langlauftocht gemaakt van 11,5 km op het Pyhäselkä Lake.





    18-03-2017 om 20:04 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ Finland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ervaring van een uitwisselingsstudent

    We hebben hier een Franse uitwisselingsstudente leren kennen: Soline (16 jaar). Zij is heel enthousiast over het Finse onderwijssysteem en geeft aan dat ze door de verschillende keuzemogelijkheden op school meer kansen krijgt om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zij ervaart deze manier van studeren als positief en vindt dat ze hier op 7 maanden tijd al meer geleerd heeft dan tijdens één schooljaar in het traditionele onderwijssysteem in Frankrijk.


    18-03-2017 om 17:12 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ Finland

    Vrijdag 17/3 hebben we kennis gemaakt met een ander onderwijstype in Finland. We hebben deelgenomen aan taallessen in het Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK). Dit is een lyceum, een meer algemene opleidingsvorm. De jongeren gaan naar het lyceum wanneer ze 15 jaar zijn en studeren normaal gezien af op 18. Daarna kunnen ze verder studeren.

    JYK is de grootste school in Joensuu. We hebben een Franse en een Spaanse les gevolgd en hebben zelf ook les gegeven. Dat was een leuke ervaring.  Een volledige les duurt hier 75 minuten. De leerlingen van het algemeen onderwijs moeten op 3 jaar tijd minimum 75 opleidingsonderdelen volgen. Daarvan zijn er 47-51 verplicht (afhankelijk van de opleidingskeuze). De leerlingen moeten bijvoorbeeld allemaal wiskunde, Fins, Zweeds en Engels volgen. De rest van de vakken mogen ze invullen naar eigen interesse. Zo kunnen ze kunst, muziek, Frans, Russisch, etc. volgen. Als de leerlingen afgestudeerd zijn krijgen ze een diploma met een overzicht van alle behaalde opleidingsonderdelen. Een jaar is onderverdeeld in 5 modules. Na elke module is er een evaluatiemoment: een BAC. Doordat er met keuzevakken gewerkt wordt, mogen de leerlingen ook stoppen met een vak wanneer ze dat willen. Dat is natuurlijk een klein nadeel van het systeem. Die leerlingen moeten er gewoon voor zorgen dat ze 75 vakken hebben behaald tegen het einde van hun schoolcarrière.

    Greetje en Sofie





    17-03-2017 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ Finland

    Gisteren zijn we veilig aangekomen in Joensuu na een dagje reizen. We hebben een aangename reis gehad zonder veel vertraging.

    Vandaag zijn we voor de eerste keer naar de school Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (PKKY) in Outokumpu gegaan. We kregen een rondleiding en hebben al met enkele leerkrachten en leerlingen kunnen praten.

     

    Het was een leerrijke dag, omdat we onmiddellijk kennis maakten met het Finse onderwijssysteem. Wat we tot nu toe geleerd hebben, is dat het beroepsonderwijs in Finland heel nauw verweven is met het echte beroepsleven. De leerlingen moeten als project vaak producten maken voor echte klanten.

     

    Zo maakt de afdeling ‘decorbouw’ decorstukken voor theatergezelschappen over de hele wereld. 

    De afdeling ‘radio’ heeft ook een echte radiozender. Momenteel ligt dat even stil, maar in april vliegen ze er weer in. Wij hebben het ondertussen even van hen overgenomen.  Speciaal voor ons willen ze enkele shows in het Engels geven, dus allen luisteren naar Radio Kupari. In de namiddag hebben we deelgenomen aan een ‘healthcare’-les. In het Fins onderwijs wordt niet meer les gegeven op de ‘traditionele’ manier, maar moeten de leerlingen zelf alles ondervinden/onderzoeken door middel van teamwork. Zo leren ze zelfstandig informatie te verwerken en tegelijkertijd in groep te werken. Deze groepen worden samengesteld op basis van hun competenties (skills). De opleiding bestaat vooral uit leren aan de hand van dialoog en overleg, want later op de werkvloer zal teamwork heel belangrijk zijn. De leerkracht is hierbij een coach. Door deze manier van werken heeft de school onlangs ook een prijs gewonnen: ze zijn de beste beroepsschool in Finland!

     

    Greetje en Sofie

    16-03-2017 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erasmus+ VET Mobility Charter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-03-2017 om 11:59 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zion
    Glen, Yarno en ik zijn vroeg opgestaan (4u) en dat was eventjes pikkend in de ogen.
    Normaal kwamen we elke dag om 7 uur aan op onze stageplaats maar op die laatste werkdag
    moesten we met de trein naar ons werk.
    Toen we aan het station kwamen, hadden we juist onze trein gemist en moesten een uur wachten
    op de volgende trein.
    Na een uur hebben we de trein kunnen nemen, maar de rit duurt half uur tot 3 kwartier.
    Na de rit moesten we dan nog een kwartierke stappen.
    En eindelijk na 2 uur waren we aangekomen op ons werk.
    De reden waarom we zo vroeg moesten opstaan, was omdat ons busje in panne stond sinds de vorige dag. De reden was, de V-riem was kapot gegaan....

    De laatste dag stage was, buiten het te laat komen op het werk, een geslaagde dag.
    Tijdens de middag was er een kleine bbq-break, we hebben allemaal braadworst gegeten die echt heel goed van pas kwam. We hadden namelijk geen middageten kunnen klaarmaken.
    Nadat we ’s namiddags nog even hard gewerkt hebben, kregen we een bedankje van onze medewerkers.
    Een zak met surprieskes erin zoals een vouwmeter, een rolmeter, pintje bier van Saalfelder, met banaan gevulde chocolade snoepjes, en meer....
    Wij hadden namelijk ook nog een kadootje. Een groot fles bier Bush Tripple en chocolade bonbons van ‘Merci’. De werknemers waren content van ons en dat waren wij ook omdat
    we daar mochten werken.
    Ik heb in deze 2 weken stage veel bijgeleerd over van alles en nog wat i.v.m. elektriciteit.

    Zaterdag:

    Om acht uur ging de wekker af en daarna  aanschuiven aan tafel voor het ontbijt.
    Na het ontbijt konden we nog tot 12 uur in onze kamer blijven.
    Valies ingepakt en nog eens even gaan liggen deed deugt.
    Tegen 12 uur stonden we voor het gebouw te wachten op ons vervoer naar huis.
    En om iets na 1 uur kwam meneer Adriaensen met het busje aan.
    Na een lange rit naar huis zijn we aangekomen om half 8 aan PITO.

    Het waren 2 goedgevulde dagen.
    Bedankt aan de organisatie en het stage bedrijf E.T. Solutions voor deze 2 leuke weken.






    10-04-2014 om 13:23 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lode en ik zitten in het stadje Gera , 40 km van Jena.
    Niet veel te zien maar genoeg voor te overleven. Er is een groot shoppingcenter in de buurt met een goedkoop warenhuis.

    Openbaar vervoer is ook hier heel goed , een tram om de 5 minuten en bussen in overvloed.

    Onze stageplaats is een renovatie van een groot, oud ziekenhuis. De stage zelf is vrij zwaar, veel kabel trekken (4 x 16mm² en 4 x 10mm²) veel variatie is er jammer genoeg niet op onze stage.
    En je merkt dat de Duitsers een andere manier van werken hebben , soms vrij lui ook… 

    Qua Eten en drinken is het ook goed , we trekken onze plan hier en maken makkelijke eten , kip met puree , ravioli , ….

    Ons appartement is ook goed, 2 slaapkamers, een salon, keuken met ijskast, microgolf en oven met vuur. Enkel jammer aan ons verblijf is dat we geen draadloos netwerk hebben, dus we moeten altijd naar de Mac Donalds voor een uurtje free Wi-Fi .

    Morgen de laatste dag werken, dan terug naar België en daar een goei pak frieten van de frituur halen !

    04-04-2014 om 17:28 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag dinsdag zijn we de dag gestart zoals gewoonlijk, we vertrokken naar het werk. We zijn bezig in een oud ziekenhuis waar we het volledige elektriciteitsnet vervangen.

    Deze keer hebben we kabels voor de halverlichting getrokken en een vuurbestendige dichte kabelgoot. Daarvoor moesten we de geboorde gaten verder uitkappen voor de rest valt het hier wel mee, behalve dat we geen wifi hebben in ons appartement. De omgeving is mooi en alles is in de buurt. Eten en drinken is toch wel wat goedkoper dan bij ons, bv hebben wij een goede pizza gegeten voor maar 66 cent.


    03-04-2014 om 10:25 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anton

    Tot nu toe is het toch wel al redelijk snel vooruitgegaan. Het hotel is niet zo goed, maar dat zullen jullie ondertussen wel al te weten gekomen zijn. Dit weekend zijn we naar Praag geweest, daar was het zoveel beter dan hier in Pilzen. We hebben heel mooi weer gehad en verbleven daar in een luxe hotel tegenover hier in Pilzen.

    In de tijd dat ik hier ben heb ik geprobeerd zo weinig mogelijk tijd in mijn kamer door te brengen, anders gaat de tijd toch maar traag voorbij. Zo ben ik bijvoorbeeld elke avond al iets gaan eten in plaats van zelf te koken, in de keuken die we hier ter beschikking hebben. Die keuken is trouwens veel te klein en vies om in te koken. We zijn s' avonds al veel op café geweest, meestal met Kenny en soms ook met Bob.

    In Praag zijn we met iedereen weg geweest. Gisteren zijn we Champions league gaan kijken in een café in het centrum van Pilzen. Vanavond zullen we dat waarschijnlijk ook weer doen. Ik heb mezelf ook maar een fitness abonnementje aangeschaft om mijn conditie hier toch wat te onderhouden.

    Op het werk is ook alles in orde, het enige spijtige is dat bijna niemand hier in Pilzen Engels verstaat. Als je bijvoorbeeld in de McDonald's 'a big pack of fries' besteld dan krijg je een 'Big Mac' op je plateau.

    Het is nog maar 3 keer slapen dus de tijd zal nu wel voorbij vliegen. Vanavond gaan we naar een Italiaans restaurantje eten en om daarna op café voetbal te kijken. Donderdag gaan we s' avonds nog iets eten met meneer Jacobs en vrijdagavond zullen we nog wel eens voor de laatste keer op café gaan als leuke afsluiter. Ik ga toch wel blij zijn om terug thuis te zijn maar het was wel een leuke ervaring om hier op onszelf te leven. Het goedkope bier hier ga ik ook wel missen, haha.






    03-04-2014 om 10:22 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend in Duitsland / Jeuran
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag:

    De dag begon met uitslapen en rustig gaan ontbijten.

    We vertrokken om 8:20 naar Leipzig, een reis van 1u 15 min , dan lekker gegeten zoveel je kan aan  €5,50 in de “100 wasser”.

    Dan een citytoer in Leipzig voor een voordelige prijs in het Engels.

    We zijn begonnen aan de kerk van Bach en zo verder naar het oudste koffiehuis, waar de eerste koffie werd verkocht in 1711.

    Het was echt leuk en echt leerrijk!!!

    We hebben ook nog wat vrije tijd gehad daar en zagen een bandje spelen met “muug” mooie muziek!

    We hebben meneer Jacobs en meneer Geerolf verwelkomt en dan met de mannen van Gera nog naar de McDonald’s geweest en ze terug op de trein (tjoek) gezet. Teruggekeerd naar het gastenverblijf en dan rustig gaan slapen.

    Beter kon de dag niet zijn geweest!!

    Zonnige groeten uit Duitsland!

     

    Zondag:

     

    We zijn opgestaan om 8u om dan nog een half uur te ontbijten.

    Daarna zijn we een wandeling gaan doen in Jena,

    Er is echt veel te zien en het was echt wel leuk en lachen!!

    Zotte tijden in de stad meegemaakt en dan de Johannisberg beklommen, dicht bij ons in de buurt een berg van 333.7m hoog!

    Het uitzicht was echt prachtig en adembenemend! We zijn daar een half uurtje blijven genieten van het zicht!

    Om 17.23u hebben we de trein gepakt naar Gera en zijn daar gaan eten bij de Jeroen en Lode.

    Ze hebben daar een echt bon appartement en zijn daar dan ook nog effe gaan wandelen en een dessert gaan eten in de McDonald’s!

    We hebben nog rond gestapt met zonsondergang, dan was de stad op zijn mooiste!

    We hebben rond 22u de trein terug genomen, want de dag erna was het terug werkdag!!

    We hebben nog effe gepraat en zijn dan gaan slapen na een geweldig weekend!!

    I love Jena en Gera!!

     

    Greets van Duitsland!
















    03-04-2014 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was de eerste werkdag bij windingshop, al veel minder leuk als ons weekend in Praag. We hebben ons weekend door gebracht in een 3 sterren hotel in Praag. Het was er heel leuk en een heel mooie stad. We zijn daar gaan shoppen en gaan eten.  En s ’avonds zijn we de stad in getrokken...

    De volgende dag zijn we nog iets gaan eten in een Italiaans restaurantje voor we de trein terug naar Plzen pakten. In tegenstelling tot Plzen is het daar niet dood.

    Onze eerste dag in de winding shop ging goed, ik heb de wikkelingen in de stator moeten leggen.  Michiel heeft het zelfde gedaan maar op een ander soort generator een iets grotere, Bob heeft stator wikkelingen moeten isoleren. De volgende dagen gaan we rondleidingen krijgen door heen de assemblage. Dit houdt in, de stator wikkelingen, de rotor wikkelingen en de connecties.


    01-04-2014 om 12:39 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michiel

    We staan elke morgen om half 5 op om te gaan werken. We beginnen om 6uur dus vertrekken we rond half 6 te voet naar Brush. Vandaag moesten we alle 3 (Simon, Bob en ik) wikkelingen van een stator voorzien van isolatie. Voorbije dagen hebben we ook zelf wikkelingen geplooid en in de pers gestoken.

    De rest van de dag is gevuld met koken en fitnessen in een 5 sterren hotel op 5 minuutjes stappen van onze blok. Het verblijf zelf slaagt wat tegen. Het is heel klein met een onhygiënische keuken voor circa 800 man.

    Gisteren zijn we iets gaan eten in 'U Mansfelda' het bekendste restaurant van Pilzen. Morgen vertrekken we rond half 10 naar Praag voor een weekendje.








    01-04-2014 om 12:32 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glen Van Staey

    Gisteren ging het brandalarm af… er waren enkele dames aan het koken! Er bleek niets aan de hand te zijn buiten rook en direct gedoofd vuur. We hebben een film gezien ‘s avonds.

    Vandaag zijn we weer vroeg moeten opstaan en om 6u15 zaten we weer in het busje op weg naar onze stageplaats. We kwamen aan om 7u en begonnen direct  te werken. De mensen in ons bedrijf zijn zeer aangenaam om mee te werken.  Na de lunch rond 12u45 heeft onze baas iedereen getrakteerd op een ijsje. In de loop van de namiddag vroeg hij of we het zien zitten om een interview te doen voor een streekkrant om onze ervaringen te delen over de stage en het project Leonardo da Vinci.

    Om 16u15 hebben we de trein genomen om terug te keren, met ons dagelijks hopper-ticket. Eenmaal aangekomen rond 17 u in Jena Paradies ( station Jena ) hebben we nog een halfuur tot 3 kwartier berg op moeten wandelen tot onze jeugdherberg. ‘s Avonds hebben we hotdogs gegeten. We zijn  nog iets gaan drinken in het centrum van Jena.

    Het is hier wel vrij leuk!








    28-03-2014 om 10:03 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenny Rottiers

    Het verblijf slaagt wel wat tegen, zelfs de WiFi werkt niet zoals het zou moeten. Op onze kamers is niets te doen want er is geen tv of dergelijks beschikbaar.

    Het enige voordeel hier is dat alles héél goedkoop is tegenover bij ons in België. We hebben zelfs met 5 een fitnessabonnement genomen hier voor 2 weken. Dit voor de prijs van 300 Kronen wat overeenkomt met zo'n €12. Het is een nieuwe fitness met bangelijke douches.

    Anton en ik maken hier ook zeker nooit ons eten. Het is een kleine keuken voor de hele blok gelegen op de eerste verdieping. Er is dan ook nog eens geen refter of een plaats om te eten buiten de kamer. Op de kamer is dan ook maar 1 stoel terwijl er 3 bedden zijn. En er zijn geen borden of bestek.

    Op Daikin gaat het wel goed. We hebben een hele uniform gekregen en krijgen veel vrije tijd. Ik werk in het labo en heb al veel interessante proeven meegedaan (zie foto vibratietest). En een air-flow test (foto 2). Hopelijk wordt het weekend nog wat plezant en gaan de dagen hier snel vooruit zodat we terug naar ons eigen landje kunnen gaan .






    27-03-2014 om 09:48 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yarno Daelemans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begon om 5 uur. Iedereen was nog moe van de gezellige avond met de bazen van de leerlingen in Duitsland.  Zoals gewoonlijk bracht meneer Slembroeck ons naar ons werk.

    Het werk begon voor mij rustig met het maken van profibuskabels en het eindigde ook rustig met hetzelfde.

    Deze avond na het werk moesten we met de trein naar huis, er was geen loket voor tickets.

    We zijn opgestapt en zagen dat er een automaat stond voor tickets, het had wat weg van een bank automaat.

    Wij zijn uitgestapt in Jena Paradiese en moesten een heel eind wandelen tot we bij de winkel waren, waar we hadden afgesproken met Jeuran. Na de inkopen gingen we terug naar onze verblijfplaats.

    We hebben daar straks een film gekeken en we gaan nu slapen want we moeten er morgen weer vroeg uit.


    27-03-2014 om 09:31 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Goossenaerts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag na een lange rit zijn we aangekomen in Tsjechië.

    We hebben eerst de stad een beetje verkend en een iets gaan drinken in een café.

    Daarna zijn we doorgereden naar ons appartement. De appartementen zijn langs de buitenkant een beetje vergelijkbaar als de blokken in Luchtbal. Binnen liggen we op een kleine kamer met drie. We hebben een kleine badkamer die we delen met een andere student. De keuken is op het eerste gelegen en is voor de hele blok. ‘s Avonds zijn we een pizza gaan eten in een restaurantje. Het is hier allemaal wel goedkoper dan bij ons. Een pizza kost gemiddeld  2€.

     

    Vandaag zijn we vroeg opgestaan om naar het bedrijf "BRUSH" te vertrekken. Daar aangekomen hebben we een rondleiding gekregen in het hele bedrijf. Ook hebben we een veiligheidspresentatie moeten volgen. We zijn ook langs de dokter gegaan voor een medisch onderzoek. Eenmaal tewerkgesteld moest ik statorspoelen maken. Communicatie is wel moeilijk in het bedrijf omdat niemand Engels spreekt of begrijpt. Nu we gedaan hebben zijn we inkopen gaan doen in de winkel voor eten, etc. Vanavond bak ik hier zelf een pizza van dr Oetker en de rest bakt kip met rijst.


    25-03-2014 om 15:44 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog Joris Van der Poel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn we om 9:10 vertrokken naar Cars Mitchell dit was een plaatselijk engineeringbedrijf. Ze verkochten alles voor de landbouwer. Hun motto was "alles voor de landbouwer kunnen wij bieden". Ze verkochten alles van voedsel tot machines, ze hebben 18 winkels verdeeld over Schotland en Engeland. Zes daarvan verkopen machines.

    Ze hadden hun eigen werkplaats waar alles hersteld kon worden en 3 busjes om ter plaatsen te herstellen. Ze waren dealer van Massey Fergusson, Fendt, Arshall, Kuhn, Kioti, Simba, Ktwo, Artic Cat, Krone, Tulip en 2de handsmachines. Deze waren meestal in ruil voor een nieuwe machine. Vanaf dit jaar gingen ze Krone Big X verkopen, er waren op dit moment 2 mensen op training in Duitsland om deze machines te leren kennen. In mei kwam er een demomachine, met deze machine gingen ze demonstreren op de velden van Newton Rigg.

    Per jaar verkochten ze 600000 ton voeding voor dieren. Per week 15 ton voedingsblokken voor schapen, hierin zitten voedingstoffen en mineralen, dit was in de vorm van een likblok.

    Dan zijn we eerst op de school een kopje thee gaan drinken en na de pauze zijn we naar de boerderij van de school geweest. Hier waren enkel vleeskoeien, in september begonnen ze terug met melkkoeien. Hier gingen ze deze zomer een nieuwe stal voor zetten van 75 meter lang en 33 meter breed. Momenteel staat er een ronde stal voor vleeskoeien, hier zijn alle zijkanten van open. Deze stal is 2 jaar oud en ze waren er zeer tevreden over.

    Na ons middag eten hebben we onze koffers genomen. Om half twee zijn we terug vertrokken naar Askham Bryan College. En daar hebben we nog eens goed genoten van het zonnetje.

     









    30-03-2012 om 22:33 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs