Inhoud blog
  • De terugtocht.
  • De laatste werkdag.
  • Moose in the forest.
  • De slijt komt er op...
  • Erasmus+ Finland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Erasmus+
    PITO beyond the boundaries
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was de eerste werkdag bij windingshop, al veel minder leuk als ons weekend in Praag. We hebben ons weekend door gebracht in een 3 sterren hotel in Praag. Het was er heel leuk en een heel mooie stad. We zijn daar gaan shoppen en gaan eten.  En s ’avonds zijn we de stad in getrokken...

    De volgende dag zijn we nog iets gaan eten in een Italiaans restaurantje voor we de trein terug naar Plzen pakten. In tegenstelling tot Plzen is het daar niet dood.

    Onze eerste dag in de winding shop ging goed, ik heb de wikkelingen in de stator moeten leggen.  Michiel heeft het zelfde gedaan maar op een ander soort generator een iets grotere, Bob heeft stator wikkelingen moeten isoleren. De volgende dagen gaan we rondleidingen krijgen door heen de assemblage. Dit houdt in, de stator wikkelingen, de rotor wikkelingen en de connecties.


    01-04-2014 om 12:39 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michiel

    We staan elke morgen om half 5 op om te gaan werken. We beginnen om 6uur dus vertrekken we rond half 6 te voet naar Brush. Vandaag moesten we alle 3 (Simon, Bob en ik) wikkelingen van een stator voorzien van isolatie. Voorbije dagen hebben we ook zelf wikkelingen geplooid en in de pers gestoken.

    De rest van de dag is gevuld met koken en fitnessen in een 5 sterren hotel op 5 minuutjes stappen van onze blok. Het verblijf zelf slaagt wat tegen. Het is heel klein met een onhygiënische keuken voor circa 800 man.

    Gisteren zijn we iets gaan eten in 'U Mansfelda' het bekendste restaurant van Pilzen. Morgen vertrekken we rond half 10 naar Praag voor een weekendje.








    01-04-2014 om 12:32 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glen Van Staey

    Gisteren ging het brandalarm af… er waren enkele dames aan het koken! Er bleek niets aan de hand te zijn buiten rook en direct gedoofd vuur. We hebben een film gezien ‘s avonds.

    Vandaag zijn we weer vroeg moeten opstaan en om 6u15 zaten we weer in het busje op weg naar onze stageplaats. We kwamen aan om 7u en begonnen direct  te werken. De mensen in ons bedrijf zijn zeer aangenaam om mee te werken.  Na de lunch rond 12u45 heeft onze baas iedereen getrakteerd op een ijsje. In de loop van de namiddag vroeg hij of we het zien zitten om een interview te doen voor een streekkrant om onze ervaringen te delen over de stage en het project Leonardo da Vinci.

    Om 16u15 hebben we de trein genomen om terug te keren, met ons dagelijks hopper-ticket. Eenmaal aangekomen rond 17 u in Jena Paradies ( station Jena ) hebben we nog een halfuur tot 3 kwartier berg op moeten wandelen tot onze jeugdherberg. ‘s Avonds hebben we hotdogs gegeten. We zijn  nog iets gaan drinken in het centrum van Jena.

    Het is hier wel vrij leuk!








    28-03-2014 om 10:03 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenny Rottiers

    Het verblijf slaagt wel wat tegen, zelfs de WiFi werkt niet zoals het zou moeten. Op onze kamers is niets te doen want er is geen tv of dergelijks beschikbaar.

    Het enige voordeel hier is dat alles héél goedkoop is tegenover bij ons in België. We hebben zelfs met 5 een fitnessabonnement genomen hier voor 2 weken. Dit voor de prijs van 300 Kronen wat overeenkomt met zo'n €12. Het is een nieuwe fitness met bangelijke douches.

    Anton en ik maken hier ook zeker nooit ons eten. Het is een kleine keuken voor de hele blok gelegen op de eerste verdieping. Er is dan ook nog eens geen refter of een plaats om te eten buiten de kamer. Op de kamer is dan ook maar 1 stoel terwijl er 3 bedden zijn. En er zijn geen borden of bestek.

    Op Daikin gaat het wel goed. We hebben een hele uniform gekregen en krijgen veel vrije tijd. Ik werk in het labo en heb al veel interessante proeven meegedaan (zie foto vibratietest). En een air-flow test (foto 2). Hopelijk wordt het weekend nog wat plezant en gaan de dagen hier snel vooruit zodat we terug naar ons eigen landje kunnen gaan .






    27-03-2014 om 09:48 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yarno Daelemans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begon om 5 uur. Iedereen was nog moe van de gezellige avond met de bazen van de leerlingen in Duitsland.  Zoals gewoonlijk bracht meneer Slembroeck ons naar ons werk.

    Het werk begon voor mij rustig met het maken van profibuskabels en het eindigde ook rustig met hetzelfde.

    Deze avond na het werk moesten we met de trein naar huis, er was geen loket voor tickets.

    We zijn opgestapt en zagen dat er een automaat stond voor tickets, het had wat weg van een bank automaat.

    Wij zijn uitgestapt in Jena Paradiese en moesten een heel eind wandelen tot we bij de winkel waren, waar we hadden afgesproken met Jeuran. Na de inkopen gingen we terug naar onze verblijfplaats.

    We hebben daar straks een film gekeken en we gaan nu slapen want we moeten er morgen weer vroeg uit.


    27-03-2014 om 09:31 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Goossenaerts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag na een lange rit zijn we aangekomen in Tsjechië.

    We hebben eerst de stad een beetje verkend en een iets gaan drinken in een café.

    Daarna zijn we doorgereden naar ons appartement. De appartementen zijn langs de buitenkant een beetje vergelijkbaar als de blokken in Luchtbal. Binnen liggen we op een kleine kamer met drie. We hebben een kleine badkamer die we delen met een andere student. De keuken is op het eerste gelegen en is voor de hele blok. ‘s Avonds zijn we een pizza gaan eten in een restaurantje. Het is hier allemaal wel goedkoper dan bij ons. Een pizza kost gemiddeld  2€.

     

    Vandaag zijn we vroeg opgestaan om naar het bedrijf "BRUSH" te vertrekken. Daar aangekomen hebben we een rondleiding gekregen in het hele bedrijf. Ook hebben we een veiligheidspresentatie moeten volgen. We zijn ook langs de dokter gegaan voor een medisch onderzoek. Eenmaal tewerkgesteld moest ik statorspoelen maken. Communicatie is wel moeilijk in het bedrijf omdat niemand Engels spreekt of begrijpt. Nu we gedaan hebben zijn we inkopen gaan doen in de winkel voor eten, etc. Vanavond bak ik hier zelf een pizza van dr Oetker en de rest bakt kip met rijst.


    25-03-2014 om 15:44 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog Joris Van der Poel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn we om 9:10 vertrokken naar Cars Mitchell dit was een plaatselijk engineeringbedrijf. Ze verkochten alles voor de landbouwer. Hun motto was "alles voor de landbouwer kunnen wij bieden". Ze verkochten alles van voedsel tot machines, ze hebben 18 winkels verdeeld over Schotland en Engeland. Zes daarvan verkopen machines.

    Ze hadden hun eigen werkplaats waar alles hersteld kon worden en 3 busjes om ter plaatsen te herstellen. Ze waren dealer van Massey Fergusson, Fendt, Arshall, Kuhn, Kioti, Simba, Ktwo, Artic Cat, Krone, Tulip en 2de handsmachines. Deze waren meestal in ruil voor een nieuwe machine. Vanaf dit jaar gingen ze Krone Big X verkopen, er waren op dit moment 2 mensen op training in Duitsland om deze machines te leren kennen. In mei kwam er een demomachine, met deze machine gingen ze demonstreren op de velden van Newton Rigg.

    Per jaar verkochten ze 600000 ton voeding voor dieren. Per week 15 ton voedingsblokken voor schapen, hierin zitten voedingstoffen en mineralen, dit was in de vorm van een likblok.

    Dan zijn we eerst op de school een kopje thee gaan drinken en na de pauze zijn we naar de boerderij van de school geweest. Hier waren enkel vleeskoeien, in september begonnen ze terug met melkkoeien. Hier gingen ze deze zomer een nieuwe stal voor zetten van 75 meter lang en 33 meter breed. Momenteel staat er een ronde stal voor vleeskoeien, hier zijn alle zijkanten van open. Deze stal is 2 jaar oud en ze waren er zeer tevreden over.

    Na ons middag eten hebben we onze koffers genomen. Om half twee zijn we terug vertrokken naar Askham Bryan College. En daar hebben we nog eens goed genoten van het zonnetje.

     









    30-03-2012 om 22:33 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kalfjes (zie blog Jeremy)








    30-03-2012 om 22:21 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jelle , Evy, schapen en IJSLAND !

    Donderdag 29 maart ‘12

    De plaatselijke cultuur !!

     

    Vandaag is het niet zo’n drukke dag. Ik moet enkel voederen, maar vandaag is de landbouwinspecteur ook langs geweest. Die kwam controleren of de dieren genoeg voeder krijgen, gezond zijn en of ze goed behandeld worden. Ook worden de papieren nagekeken. Gelukkig was alles in orde. Gisteren heb ik uitgeslapen omdat we zo laat terug waren van onze dagtrip (zie dagje Zuid- IJsland) en ben ik nog een bedrijf gaan bezoeken.

     

    ‘s Avonds ben ik naar een toneelstuk gaan kijken: ‘Med allt à hreina’. Het ging over een muziekgroep die ruzie kreeg en de jongens en meisjes probeerden elk apart een groep op te richten maar op het einde kwam de groep natuurlijk weer bij elkaar omdat het niet zo’n succes was. Er zijn ook films over dit toneelstuk (nog van in de jaren stillekes). Alles was in het IJslands dus ik begreep niet wat ze allemaal zeiden, anders had ik het misschien wel beter gevonden !

     

    Zondag was het voor mij ook weer een rustig dagje en heb ik eindelijk voor de eerste keer echt kunnen uitslapen. Omdat het goed weer was zijn we de vallei ingegaan om vogels te spotten, maar door de regen moesten we toch terugkomen L.

     

    Maandag hebben we de lammeren en ooien met een blauwe streep op hun rug gevaccineerd, en heb ik ook nog met klei gewerkt in de schuur.

     

    Ik heb ook mijn eigen schaap gekozen. Die was deze herfst nog niet groot genoeg om door de ram te laten bespringen maar de volgende herfst zal ze groter en steviger zijn en mag de ram er bij en dan heeft ze volgend jaar hopelijk 2 kleine lammetjes :D.  De naam die ik haar heb gegeven is Lilja (lelie).





    30-03-2012 om 09:21 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer verhalen van Evy en Jelle uit IJSLAND !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 27 maart ‘12

    Dagje Zuid - IJsland

     

    Vandaag op de planning: de toeristische bezienswaardigheden van IJsland bezoeken.

    Deze morgen ben ik extra vroeg opgestaan zodat ik de schapen nog kon voederen. Op de Jelle’s stagebedrijf aangekomen hebben we onze spullen overgeladen in Thora’s auto en kennisgemaakt met haar, Andreas en natuurlijk ook de 2 honden.

     

    De eerste stop was Pingvellir. Dit is de plek waar het parlement van IJsland ontstaan is. De Vikingen kwamen hier eens per jaar bij elkaar voor vergaderingen en terechtstellingen. Het was toen een groots evenement met wedstrijden, tornooien en feesten.

    Er zijn daar 3 watervallen en ook een plek waar mensen vaak gaan duiken.

    Het water is er zo helder dat je het geld op de bodem kan zien liggen. Jelle en ik hebben ook nog gauw een munt in het water gegooid en een wens gedaan ! Hopelijk komen ze uit J.

     

    Omdat het erg hard regende besloten we om even te lunchen in een restaurantje niet ver van de geisers ((kokende) warmwaterbronnen). Na een heerlijk desert van taart en roomsoezen (ik eet hier niet veel zoetigheden) besloten we toch maar de regen te trotseren. De echte ‘Geysir’ spuit tegenwoordig geen water meer. Vroeger deden ze er zeep in zodat hij het water erg hoog de lucht in spoot maar dat is nu verboden, en na de aardbeving van 2000 “werkte” hij terug heel even. 2 andere geisers spuiten wel om de 15 minuten water omhoog, de ‘Strokkur’ en ‘Blesi’.

     

    Een andere bekende plek in IJsland is Gullfoss (de gouden waterval). Het is een van de bekendste grote watervallen en is gelegen in een ravijn wat de waterval nog mooier en spectaculairder maakt!! En nu er veel water in de rivieren is was de kracht die je voelde enorm en majestueus. Lang konden we niet kijken naar al deze pracht en praal want regen was vandaag de grote spelbreker L.

     

    Op weg naar Selfoss komen we voorbij Fludir. In dit gebied staan veel bomen en serres en het is er al veel groener dan in de gebieden waar Jelle en ik zitten. Thora en Halla besloten om nog even bij een vriendin langs te gaan, die een klein kippenbedrijf heeft en paarden. Deze mensen vertelden Thora dat op de manege aan de overkant Border Collie puppy’s te koop waren. Dus dan zijn we nog gauw even gaan kijken. Die waren echt mega schattig!!!

     

     

    Om 12 na 8 komen we aan bij de Bleu Lagoon. Dit is een warme bron met heel heet water van de geothermische krachtcentrale. De lagoon wordt omgeven door een adembenemend lava landschap. Het zout en de algen in het water genezen huidaandoeningen en de kleur van het water maakt het baden erin extra speciaal. Jelle en ik konden er maar een half uurtje in omdat de kassa eigenlijk al sluit om 8 uur, maar omdat we van zo ver kwamen mochten we er nog snel in J.

     

    Voor ons avond eten reden we naar Hafnarfjördur (dicht bij Reykjavik) om ne goeie hamburger met fritten te gaan eten in den ‘American Style’.

     

    Terug bij Thora thuis (we waren er opeens omdat ik weer in slaap gevallen was) liet ze me de koeienstal en de schapenstallen zien. Als ik het daar zo bekijk vind ik dat het niet perse groter moet zijn om beter te zijn.

    En de manier van voederen en mestopvang is er ook anders bij de schapen dan op mijn bedrijf.

     

    Halla en ik vertrokken daarna naar huis en onderweg zagen we nog een noorderlicht. Het is echt super mooi om het te zien dansen aan de hemel!! Na een kwartier te hebben gestaard naar dit mooie verschijnsel, vervolgden we onze weg.

     

    Ik ben natuurlijk weer in slaap gevallen en om 20 voor 3 IJslandse tijd waren we weer thuis.

    30-03-2012 om 09:19 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeremy Van den Maegdenberg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag 29 maart

     De dag goed begonnen met een stevig ontbijt om daarna met z’n allen naar een mechanicales te gaan over quads. Hier werd uitgelegd wat je moest nakijken vooraleer met een quad te gaan rijden. Dit zowel voor veiligheid voor jezelf als voor de mechanische staat van de quad. Daarna hebben we dit praktisch nazicht ook gedaan aan enkele quads. De grootste quad was een 4-wielaangedreven Suzuki met 400 cc. De kleinste was een 4-wielaangedreven Honda met 300 cc. Na al dat nazien, controleren en koffiepauze was het tijd om de quads te gaan testen. Al gauw bleek dit een les te zijn voor beginnende quadrijders…Eerst hebben we geleerd hoe we bochten moesten nemen op zanderige ondergrond. Dit doe je door met je lichaam te gaan hangen tegenover de richting naar waar je stuurt. Dat is nodig zodat de achterste banden van de quad zo weinig mogelijk doorslippen. Dit telt alleen bij heel lage snelheid. De meesten onder ons vonden dit heel eigenaardig omdat je noraal gezien met je lichaam gaat hangen naar de richting naar waar je stuurt. Dit om te voorkomen dat je gaat omkantelen.De tweede proef was hoe we op de juiste manier een helling en een afdaling moesten nemen. Het laatste dat we leerden was hoe je op een schuine helling moest rijden.

    Om 13 uur vertrokken we naar een veehouder. Hier leerden we hoe we op een juiste manier moesten onthoornen. Eerst moest het kalf ingespoten worden tussen de oogbol en de hoorn. Dit was een plaatselijke verdoving voor het kalf. Dit moest zowel links als rechts gebeuren. Hierna moesten we het haar rond de hoorn wegknippen. Met een markeerstift merkten we elk kalf dat verdoofd was. Dit was nodig omdat we dit bij 20 kalveren moesten doen. Het verdovingsmiddel diende even in te werken, dus na 20 minuten begonnen we met het onthoornen. Het onthoornen zelf deden we met een onthoorner op gas. Hiermee moest op de plaats waar de hoorn groeit even gebrand worden. Na het branden nog even ontsmetten met een spuitbus en klaar..

     Nadien zijn we naar een andere veehouder gereden die 700 koeien heeft. Hij heeft 2 melkrobots van het merk Delaval en ook nog een 2O-stand swingover van het merk Fullwood Packo. Hij melkt per robot 40 koeien. Deze boer doet aan embryotransplantatie met bevruchte eicellen vanuit Canada. De veehouder had een prototype voedermengwagen van het merk Keenan met een ingebouwde computer die werkt via een satelliet. Dit was enkel voor een proef want deze mengwagen zou in april op de markt komen. Voor deze mengwagen stond een John Deere 6310. Deze tractor deed per jaar meer dan 2500 draaiuren.

    Na deze 2 bezoeken reden we terug richting het Newton Rigg college. Om half 6 zijn we gaan eten. Vanavond gaan we nog een plat watertje drinken en dan is onze avond af. Tot de volgende keer! Lieve lakjes, Jeremy xxxxxxxxxxxxx (met heeeel klein beetje hulp van Celien)

    Weetje : Om olie te verversen moesten we handschoenen dragen. Sinds de garagisten hier handschoenen aantrekken om olie te verversen, zijn er veel minder gevallen van testikelkanker bekend…

    30-03-2012 om 01:49 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Blogs 27 maart ’12
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn we in de voormiddag met een groep studenten in het mechanicalokaal gedropt. De 5 leerlingen van mechaniek hebben hier 3 motors van een Case International uit elkaar gehaald en alle onderdelen nagekeken op slijtage. Dit waren motoren die al vele keren uit elkaar gehaald waren dus er misten wel wat onderdelen, bouten en moeren. Maar ze waren al bij al nog compleet toen we alle onderdelen nagekeken hebben op slijtage. Hierna hebben we deze motoren terug gemonteerd. De 5 leerlingen van landbouw zijn naar Tim thuis gereden en hebben daar een paar schapen verplaatst met de quad. Deze nacht was er een lammetje dood geboren. Dit lammetje hebben we ontdaan van zijn vacht om op een ander lammetje te leggen, zoals een jasje. Dit moet omdat de moeder het lam anders niet gaat accepteren. Hierna hebben we nog een aantal lammen gecastreerd. Toen was het tijd om terug te rijden naar de school en hebben we daar eerst gegeten. Daarna gingen we eigenlijk naar een boer met een carrousel maar die had geen tijd omdat het te goed weer was en hij op de veld moest werken. Daarom zijn we naar een andere boer gereden. Deze boer was ook een melkboer. Hij had 500 stuks melkvee, dit waren Jersey koeien. Hij was naar deze koeien overgeschakeld omdat deze in 2001 mond- en klauwzeer had gehad en al zijn Holstein koeien heeft moeten laten afmaken, 120 stuks. Hij heeft toen de overstap gemaakt naar Jersey koeien omdat hij een kleine en lage stal had en omdat dit uniek was in Engeland. Nu zit hij bij 2 % van de beste Jersey boeren in Engeland. De stallen zijn helemaal uit hout en zijn in 1967 gebouwd. Melkvee uit die tijd was toen zo groot als de Jersey koeien nu. De jongveestallen zijn stallen die hij allemaal nieuw gebouwd heeft, de kalven zitten tot 2 weken apart in hutjes. Van 2 tot 6 weken zitten ze in 2 groepen met een melkautomaat. Hier kregen ze poedermelk en de machine maakte per kalf een voedercurve aan zodat ze op 6 weken goed zonder melk kunnen. Na 6 weken zitten ze in groepen tot ze geïnsemineerd moeten worden. Dan gaan ze weer naar een andere groep. Ze bij de vakomen dan bij de vaarzen en blijven daar tot ze afgekalfd hebben. Net voor het kalven gaan ze in een apart hok omdat deze koeien heel hard geneigd zijn om melkziekte te krijgen. Ze krijgen hiervoor extra vitaminen toegediend. Dit was een hele grote stap vooruit daarom krijgen de gewone melkkoeien ook vitaminen via het water toe gediend. Hij had ook een eigen crèmerie. Dit was de job van zijn vrouw. Ze moest kiezen tussen een job buitenshuis of een nieuwe tak op de boerderij en ze heeft besloten om dit te doen. Dit is nu een goed draaiende crèmerie en het was zeer lekkere ijs. Toen zijn we vertrokken richting school vlug gestopt bij een winkel die vlees en streekgerechten gekocht en we konden het niet laten om vlees mee te nemen. Dus ik ga een einde maken aan mijn blog en een goe stukske vlees op den barbecue smijten… Smakelijk!

    28-03-2012 om 21:08 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 27/03/2012 Lars Verchueren 7IE

    Beste lezers,

     

    na een week in Duitsland te verblijven, mis ik het thuis front nog altijd niet. Het is hier heel leuk. Elke dag gaan we wel eens iets nieuws verkennen. Gisteren moest ik om 6 uur klaar staan om de viering van een nieuwe tramlijn klaar te zetten. Nadat alles klaar was moest ik nogal redelijk lang wachten om iets te kunnen doen. Maar nadat de speech van de event manager klaar was, moest ik het symbool van de tramlijn (een grote groene 1, groen omdat de tramlijn op groene energie werkt) samen met een collega naar het spoor dragen. Daar knipte de burgermeester het lintje door nadat iedereen foto´s en videobeelden had gemaakt. Dan ging het feest nog door tot 13.00 uur. Nadien hebben we alles opgeruimd met iedereen van ons bedrijf. Om half 3 mochten we naar huis gaan. Vandaag heb ik de vrachtwagen met al het materiaal van gisteren uitgeladen. Nadien mocht ik wat experimenteren met een geluidsinstallatie. Een collega had alles uitgelegd over alle mogelijkheden die er zijn met het geluidseffectenpaneel. Ten slotte zijn we iets gaan eten met een collega. Een currywürst met vers gesneden frietjes. Dat waren heel goede frietjes, zij smaakten net zo goed als onze Belgische friet. Ik hoop dat de komende dagen net zo leuk zullen zijn als de dagen die voorbij zijn. Alvast bedankt aan de leerkrachten en mensen die deze stage hebben georganiseerd.

     

    Met veel groeten uit Bremen,

     

    Lars





    28-03-2012 om 01:12 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Mariën on the ride!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verslag Engeland woensdag 28 maart .

    Onderweg naar onze bestemming vertellende onze chauffeur dat er een berg is waar dat ze alleen winkels hebben in die  berg gebouwd en ook een grote cinema. Je ziet totaal niks van die winkels langs buiten en dat is juist zo graaf eraan.

    Dan zijn we aan gekomen aan onze bestemming waar we zijn gaan mountainbiken, het verhuur bedrijf noemde Cyclewise Whinlatter. Dit was een klein mountainbikewinkeltje in het midden van de bergen, op de vertrekplaats van een zeer technisch mountainbike-trail. Eerst werd er wat gediscussieerd over de prijs, maar meneer Geerolf  heeft ons uiteindelijk toch overhaalt om het te doen. Het was zeker de moeite waard om te gaan mountainbiken, een echt zeer leuke afwisseling om te doen. Het gaf ons een kick, omdat het echt steile hellingen waren, wat het natuurlijk leuk maakte en het verzet u zinnen ten minste een beetje!! Het is zeker een mooie streek te mountainbike, veel natuur en rustige omgeving. Het was ook wel afzien, een beetje, maar dat mocht wel om al de agressie die je hebt kwijt te geraken. De kostprijs voor drie uur mountainbiken is 18 pond dat is dus ongeveer een klein 23 euro, maar het was zeker de moeite waard.

     Na het mountainbiken hebben we even uitgerust op een terras en ook een stukje gegeten. Dan zijn we terug gaan rijden, het uitzicht buiten is gewoon mega mooi. Ik raad het iedereen aan die graag natuur ziet en graag in de bergen wandelt om naar Engeland te komen. Het is daar een goed land voor. Het is zeker de moeite waard om naar dit land te reizen, misschien wat duur maar je gaat jezelf er zeker niet vervelen, mede door de omgeving rondom.

    Dan zijn we na een lange rit in het busje aangekomen in het stadje Ambleside, dit is een zeer mooi stadje om te gaan winkelen en ook voor gezellig iets te gaan drinken. Natuurlijk door het geweldige weer hier is het nog meer genieten  van het rondlopen in zo van die mooie stadjes of gewoon in de natuur. Normaal gezien gebeurd dit niet veel in Engeland dat het al zo een mooi weer is. Normaal gezien regent het hier nog heel veel en is er zelfs nog veel kans op sneeuw. Dus we mogen zeker niet klagen over het weer dat we hier hebben. Sommige mensen hebben zelfs al een klein beetje kleur gekregen door dat prachtige weer. (ik zelf ook).

    Dan nog een klein weetje voor iedereen. Er is hier een ras in Engeland waar dat de lammeren zwartkleurig worden geboren en naar maten dat ze ouder worden, worden ze grijs en uiteindelijk als ze paar jaar oud zijn helemaal wit.









    28-03-2012 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel 6lb
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn vandaag naar twee landbouwbedrijven geweest. Eén in de bergen en één op het platte land. Op het platte land was het een bio-bedrijf met fazanten, varkens en kalfjes. Als hobby kweekt hij vleesvee (10), die worden gedekt met een Limosinstier, en om het grasland te onderhouden. Het bedrijf heeft 300 ha waarvan ze het meeste verpachten. Het deel dat ze zelf bewerken dient om stro, graan, koolzaad, wortelen, rapen, witte bieten en gerst op te zetten.

    Ze kweken elk jaar meer dan 20 000 fazanten voor de jacht. Nu hadden ze er 6000 zitten in kooien die werden vrijgelaten voor de jacht en ook nog eens 600 eenden. Ze kochten ook gespeende kalveren op van 3 weken en hielden ze tot 12 weken en dan gaan ze naar de vetmesterij voor vleesvee. De vrouw heeft een hekel aan het papierwerk dat de varkenskweek meebrengt. Bij de fazanten is er minder papierwerk.

    Het koolzaad, 2.5 kg/ha, zaaien ze zelf. De varkens worden van 7.5 tot 45 kg vetgemest en dan gingen ze naar een ander bedrijf om tot 90 kg af te mesten. Zo voorkomen ze berengeur, want ze worden niet gecastreerd. Dat is pas nodig als je over de 90 kg gaat. Ze hebben 1 stal van 1700 biggen en vanaf volgende week vullen ze de stal ernaast waar nu de kalveren staan ook met 1700 biggen. De vader boert al heel zijn leven, op het bedrijf ernaast zijn zoon. Dit bedrijf hebben ze 5 jaar geleden kunnen overnemen. Op de akkers voeren ze vloeibare micro-organismen omdat dit makkelijk te verspreiden is met de meststofstrooier. Bedrijf 2 in de bergen was een gesubsidieerd bedrijf met schapen omdat hij er schapen kweekte. Deze worden op papier verhuurd aan de staat zodat ze de heide kunnen afgrazen. Zijn huis was ook eigendom van de staat en werd volledig voorzien van groene stroom door middel van een waterrad en zonnepanelen. In noodgevallen heeft hij nog een reserve stroomgroep. Hij boert al 17 jaar in de heide. Hij kan voor een paar uur elektriciteit opslaan in gelijkstroom batterijen van 48 volt. Het waterrad heeft 35 000 pond gekost.

    Hij koopt enkel een paar rammen bij voor nieuw bloed. Hij kweekt bewust naar 1 lam per ooi want hij heeft niet genoeg eten voor 2 lammeren per ooi. Nu heeft hij 400 schapen, die voor het lammeren gescand worden. De jaarlingen en ooien met een tweeling worden apart gehouden om ze in het oog te houden bij het lammeren. Hij scheert zijn schapen zelf en verkoopt de wol aan fabrieken die er isolatie van maken aan 3 à 4 pond per schaap. Hij heeft 50 ha heide en de schapen kunnen er pas op als de vogels in april gedaan hebben met broeden. 17 jaar geleden waren het echte bergschapen maar hij heeft ze gekruist met een vlees ras. Hij zou alleen met zijn schapen niet genoeg verdienden om te blijven boeren want nu kan hij alleen door de subsidies blijven draaien. Hij legt overal in de heide snelbouwstenen omdat hij daar voer in legt voor de vogels en als er kraaien op afkomen schiet hij ze dood. Hij legt er ook ontworming in zodat de vogels niet met wormen rondvliegen en de mensen en schapen besmetten met ziektes. Hij heeft 3 kinderen en een vrouw, die let na school op de 2 kindjes.







    28-03-2012 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren...


















    27-03-2012 om 21:57 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machines en andere rare dingen...


















    27-03-2012 om 21:47 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De landschappen...


















    27-03-2012 om 21:43 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Kids!














    27-03-2012 om 21:39 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur...
    Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, en het niet altijd evident is om in het buitenland foto's doorgestuurd te krijgen, hebben we een collage gemaakt van de gebeurtenissen tijdens de eerste week.
    Het weer is super, de omgeving is prachtig, ook hier lopen toffe mensen rond en het eten ... dat raken we wel gewoon.
    Geniet van de foto's want wij doen dat hier alvast met volle teugen!


















    27-03-2012 om 00:00 geschreven door PITO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs