Inhoud blog
 • Nieuw op het Internet van vandaag
 • De strijd om het bestaan
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Super links
 • Facebook
 • het wel en wee van deze maatschappij
  maatschapij
  30-11--0001
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strijd om het bestaan
  De strijd om het bestaan

  Nog niet zo heel lang geleden, toen er nog gedacht werd voor de burgerij,diegene die het kapitaal moesten leveren , leefde en werkte men in de wijk, uit oogpunt van efficiëntie echter, werden de meestal generaties lang bestaande familie bedrijven, door gemeenten verplaatst naar ver afgelegen woonwijken,industrie terreinen of in gebieden die nog volop in ontwikkeling waren.Daarmee werd het fenomeen Forensen geschapen, een inmiddels niet aflatende stroom reizigers die soms uren reizen om op hun werkplek te arriveren. I.p.v. een kleine wandeling in eigen wijk werd nu een strak plan gevergd om dat resultaat te halen. Hier mee verviel de affiniteit met de wijk het sociale contact met buurtbewoners alsmede de sociale controle volledig. Ook het heitje voor karweitje verdween hier mee uit het beeld daar er in een wijk met uitsluitend bewoning,om dat er gewoon niets te karweien was!

  Kortom de sociale verarming heeft daar zijn oorsprong gevonden en zet nog altijd door. Kon je in het verleden in één straat nog bij 20 werkgevers solliciteren moet je nu nét als de forensen enorme afstanden af leggen wil je er 2 kunnen bereiken, waarna je een volledige CV op tafel moet liggen om te laten zien wie je ben, wat je doet etc.etc. terwijl de werkgever in de wijk precies wist wie je was en wat hij/zij aan je had, hij/zij woonde óók in de wijk.
  Natuurlijk zijn er bedrijven die slecht getolereerd kunnen worden in een woonwijk maar de meeste waren een goede aanvulling op het geheel, waren bekend en bestonden meestal al jaren lang, makkelijk bereikbaar en laag laagdrempelig.

  "Men" kon elkaar, wist wat men aan elkaar had en er was altijd wel wat te doen voor die gene die aan werk behoefte had.
  Hele wijken werden gesloopt en vervangen door woontorens met een immense huur stijging zonder rekening te houden met het feit dat grote delen van die wijk bewoners nooit de gevraagd huur penningen konden opbrengen en daarmee gedwongen werden in andere wijken te gaan wonen waar deze nog wel op te brengen was. Wederom een sociale contact
  breuk die nooit meer is hersteld. De globalisering deed de deur dicht.Was de toestroom van Surinamers en Antillianen ,chinezen en Italianen al een stroeve factor, de Turken en Marokkanen waren het sluitstuk.

  Nederland is geworden tot een land van ieder voor zich en God voor ons alle, hoewel de invloed van God, zeker zins de geschiedenis van het immense misbruik van jonge niet weerbare jongens door de katholieke kerk eindelijk bekend is geraakt, al aardig aan het tanen is. En zolang er nog maffe bisschoppen zijn met de uitspraak "Wir haben es nicht gewussen" vrees ik ook dat Sint Nicolaas ook geen lang leven beschoren is.
  Nederland is niet meer, het bestaan verhard het Nederlands vergruist de gulden om zeep gebracht.
  30-11--0001 om 00:00 geschreven door Maatschappelijkeontevredene  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11-1971
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw op het Internet van vandaag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom bezoeker

  Hier een blog waarin de meest irritante sociale misvattingen zullen worden vermeld, zoals u nergens anders zal lezen of voorgeschoteld worden door de bestaande media, het zij door beoordeling van misplaatste racisme  of andere foutieve overwegingen.Gezien het feit dat dit concept geheel nieuw voor mij is, wordt het even stoeien om alles op zijn plaatst te kunnen krijgen,maar zal met enkele weken wel tot de gewenste resultaten leiden dus blijf kijken en doe er uw voordeel mee.  Dit blog wordt geheel gratis aangeboden, en dat zie je niet veel meer in deze tijden, gratis is de kaas in de muizenval, dus blijf altijd alert op wat er volgt of komen gaat, maar tot nu toe nog geen valse beloften kunnen constateren dus heb goede hoop.Ondertussen
  kunt u misschien zelf een blog aanmaken klik op  http://www.bloggen.be om de aanvraag te verrichten.

  In dit verloren land waar alles wat niet kan gewoon standaard is geworden, bewoners worden uitgekleed tot op het bod,het ene schandaal na het andere de revue passeert ,criminelen ongestraft hun gang kunnen gaan, politiek alleen maar banen jagers zijn geworden en het druk hebben met eigen belangen, het hele financiële gebeuren afhankelijk is geworden van wat de speculanten er van denken en daarmee omspringen, wordt deze maatschappij langzaam naar de afgrond geschoven, en het vreemde van alles is dat het murw gebeukte publiek alles over zich heen laat gaan en zich zonder een duidelijk verzet laat piepelen financieel  laat uithollen en schandelijk laat bejegenen ,geen revolte, geen demonstraties, geen duidelijk signalen van onvrede en zich als makke schapen aan de wil van het Binnenhof overgeven.

  Indien U,net als ik, daar inmiddels wel helemaal zat van ben, ben u op dit blog op de juiste plaatst!, ventileer hier uw mening, en maak van uw hart geen moordkuil, plaats hier uw bijdrage, deze worden zeer gewaardeerd en weid en zijd verspreid zodat u gehoord wordt! Het wordt tijd voor een frisse wind en oprechte meningen.

  Laat u horen!!!!!!!!!!
  Ik wens U veel genoegen op mijn blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Piet Frauenfelder

  30-11-1971 om 00:00 geschreven door Maatschappelijkeontevredene  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 29/11-05/12 1971

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Welkom op mijn blog!
  Startpagina !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!