Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  19-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)

  Vorige zondag was het D-day. In Antwerpen vond de Ten Miles plaats. De wedstrijd waar ik al een heel jaar naar uitkeek en waar al mijn trainingen op gericht waren. Door mijn 17e plaats van vorig jaar mocht ik dit jaar borstnummer 25 opspelden en mij in de eerste startbox plaatsen. Omstreeks 15u30 zette de 16000 deelnemers zich in beweging. De traditionele suïcidale starters waren ook weer van de partij (massa's zelfs). De eerste kilometer werd ik langs alle kanten voorbij gevlogen door overmoedige deelnemers. Ondertussen had ik mijn clubgenoot Nick Renders al gevonden en samen werkten we onze eerste kilometers tegen een verstandig tempo af (+/- 3'20/km).

  Wanneer we richting de Kennedytunnel liepen begonnen we aan onze remonte. Bij het uitlopen van de tunnel kwamen we bij een mooi groepje met o.a. Tim Casteels, Marc Papanikitas en Lander Dircken. Nick bleef even achteraan dit groepje hangen terwijl ik het tempo wou behouden en onmiddellijk doorschoof naar de kop. Langs de Kaaien merkte ik dat enkel Lander Dircken nog volgde. Het was een aangenaam weerzien met Lander. Van bij de benjamins t.e.m. mijn eerste cadettenjaar liepen we om de twee jaar (hij is één jaar ouder) tegen elkaar. Hij was toen outstanding en ik kreeg keer op keer op mijn doos. Daarna koos hij voor een succesvolle triathloncarrière terwijl ik op de atletiek bleef focussen. Nu dik tien jaar later liepen we daar samen. Langs de Kaaien staat elk jaar een enorme massa die u werkelijk vooruit schreeuwt. Toen begon ik voor het eerst te beseffen dat dit wel eens mijn dagje kon worden. Terwijl we kilometer acht naderden voelde de benen beter en beter aan en bleven we atleten inhalen. Halfweg liep ik al als 22e. De Italiaan Montagna moest net daarvoor er aan geloven. De volgende die ik voorbij ging was Maarten Dejonghe. Vervolgens moest Lander lossen en wanneer ik richting de Meir liep stak ik ook Pieter Helin voorbij.

  Ondanks het goede gevoel bleef ik gecontroleerd lopen. Het was nog ver en we moesten die verdomde Waaslandtunnel nog door. Op de Meir stond er opnieuw een massa volk op ons te wachten. Nu kreeg ik ook Robby Houben in het vizier. Ik ging erop en erover en zocht een volgend doel. Vlak voor de Waaslandtunnel kwam ik bij Jan Adriansen. Hij kon even aanpikken, maar moest bij het dalen de rol lossen. Voor me liepen Steven Van Nieuwenhove en Geoffrey Lhost. Ik kon bijna bij hen aansluiten, maar op hun beurt liepen ze in de tunnel weer van me weg. Voor hen zag ik Emmanuel Loverie zijn licht stevig uitgaan en begon ik me op hem te focussen. Bij het uitlopen van de tunnel hoorde je het gejoel van de menigte stillaan aanzwellen tot het lawaai ontploft wanneer je er uit komt. Een mens zou van minder hard gaan lopen. Maar het was nodig ook want die laatste beklimming deed nu ook in mijn benen pijn. Bij het ingaan van de laatste kilometer was ook Loverie er aan voor de moeite en de laatste 50 meter sprintte ik nog voorbij Lhost. De 14e plek was de mijne! En de tijd... 54'08! Op dit zware parkoers en voor mijn kunnen een toptijd!

  Met dank aan de supporters en een superdag. Nooit had ik een slecht moment en nooit heb ik me geforceerd. Ik denk dat dit een wedstrijdindeling was die dicht bij de perfectie komt. De eerste vijf mijl liep ik in 27'08, mijn tweede deel ging dus sneller (27'00). Dit laatste is goed voor de 10e tijd van alle deelnemers over de laatste 5 mijl. Tot slot nog even vermelden dat mijn clubgenoot Nick Renders zijn eerste Antwerp Ten Miles kon afsluiten als 22e in een mooie 55'05.

  Uitslag + filmpje aankomst zie http://sport.be.msn.com/runningtour/antwerpmarathon/2011/nl/uitslagen/

  Nog enkele foto's (dank aan Guy Van Den Broeck)


  Voorzichtige start


  Bij het inlopen van de Kennedytunnel


  Met Nick Renders en Tom Maes.


  Met Lander Dircken


  De laatste kilometer...


  De laatste 100 meter. Precies toch aan het afzien.

  Grtz Pieter

  19-04-2011 om 23:03 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 km van Mechelen
  Gezien mijn slechte prestatie van vorige week in Zandhoven voegde ik in extremis nog een wedstrijd toe aan mijn programma. Ik wou nog wat vertrouwen tanken voor de Ten Miles van Antwerpen. Normaal stond er vandaag een snelle duurloop gepland, maar deze is dus vervangen door de wedstrijd in Mechelen.

  Met ruim 200 deelnemers gingen we vanmiddag van start in het sportpark de Nekker. Ik startte bewust heel voorzichtig en liep na 1 kilometer in een groepje dat voor de vijfde plaats liep. We kwamen door in 3'10 dus dat was zeker snel genoeg. Voor ons liepen Stijn Lintermans, Tim Casteels, David Hellincx en een atleet van ACW. Deze laatste kon ik al vlug bijhalen en samen liepen we tot aan de derde kilometer. Toen voelde ik dat hij het lastig kreeg en even later moest hij lossen zonder dat ikzelf een versnelling plaatste. Langs de Dijle zag ik ook dat Hellinx en Casteels niet verder wegliepen en probeerde ik op mijn eigen tempo naar hen toe te lopen. Kort na kilometer vier had ik hen te pakken en nog voor we halfweg waren kon ik al enkele meters nemen. Casteels kon het langste zijn wagonnetje aanhaken, maar zou later de terugkeer van Hellinx moeten toestaan. Lintermans was onbereikbaar voor mij (wat geen schande is), maar ik had een goed gevoel in de benen en kon mijn tempo hoog houden. De laatste drie kilometer kreeg ik het nog lastig, maar dat lijkt me niet meer dan normaal. De laatste twee kilometer liepen we opnieuw in het sportpark. Ik had een voorsprong van een goeie 50 meter op Casteels en Hellinx en deze gaf ik niet meer af. Na een laatste kilometer in 3'17 kwam ik na 33'18 (3'20/km) als 2e over de aankomst.

  Met deze plaats en vooral deze tijd ben ik heel tevreden en dit geeft het nodige vertrouwen voor volgende week. Achter mij wist David Hellinx een moegestreden Tim Casteels af te houden voor de derde plaats, terwijl Kristof De Rycke de top vijf vol maakte.

  Uitslag 10 km:
  1) Stijn Lintermans  31'57
  2) Pieter Van Dyck  33'18
  3) David Hellinx  33'30
  4) Tim Casteels  33'41
  5) Kristof De Rycke  34'14
  6) Tim De Weerdt  34'19
  7) Mark Nolan  34'26
  8) Yves Vercammen  34'58
  9) Rien Coertjens  35'24
  10) Nid Rumphakwaen  35'29
  ... 202)

  Enkele foto's:

  Bij de start verscholen achter Tim Casteels


  Langs de Dijle


  50 meter voorsprong


  Nog 500 meter te gaan


  Toch wel afzien


  Aankomst op de piste


  De pers was er ook


  Podium

  Grtz Pieter

  09-04-2011 om 20:23 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastelenloop Zandhoven
  Vandaag vond de opening van mijn zomerseizoen plaats. In mijn eigen Zandhoven stond de jaarlijkse Kastelenloop over 10 km op het programma. Deze wedstrijd is elk jaar sterk bezet en dat was ook nu het geval. Erwin Leysen en Jan Adriaensen waren vandaag niet van de partij, maar toch stond er nog genoeg mooi volk aan de start.

  Na het startshot zat ik onmiddellijk op kop. Ik liep mijn eigen tempo en tot mijn verbazing had ik direct enkele meters voorsprong. De eerste kilometer ging niet bijzonder hard (3.07), maar de concurrentie leek er vandaag niet al te veel zin in te hebben. Stelselmatig kon ik mijn voorsprong verder uitbreiden, zodat deze na 4 kilometer 60 meter bedroeg. Toch voelde ik al vlug dat het niet echt vlotte vandaag. Mijn tempo viel al vlug terug tot boven de 3.20/km. Na ruim 5 kilometer (in 16'35) dichtte duatleet Wim De Cort in een mum van tijd de kloof van 60 meter. Dit was een serieuze mentale klap. Ik kon nog een halve kilometer volgen, maar dan liep hij vlotjes van me weg. Ondertussen voelde ik alle kracht uit mijn benen vloeien en voelde ik dat het zelfs moeilijk zou worden om mijn 2e plek te behouden. Op anderhalve kilometer van het einde was het van dat. Tom Van Dyck en Gino Casier vielen op mijn nek. Ik moest even een gaatje laten, maar op karakter kon ik me terug in hun spoor knokken. Op 600m van het einde trok ik met mijn laatste krachten het tempo nog iets de hoogte in. Tom kon nog even terug overnemen, maar eens we op de piste waren kon ik hem vrij vlot opnieuw remonteren. Zo kwam ik alsnog als 2e over de aankomst, weliswaar in een beschamende 34'07. Of 37" trager dan vorig jaar, terwijl ik nu al veel verder zou moeten staan in mijn opbouw naar de Ten Miles van Antwerpen dan toen.

  Na de wedstrijd hoorde ik van bijna iedereen dat ze het enorm lastig hadden gehad. De eerste warme dag van het jaar zou hier voor iets kunnen tussen zitten. Ik hoop alvast dat dit deze wanprestatie op zijn minst deels kan verklaren anders heb ik binnen 14 dagen echt een probleem. Enkel de veerkracht die ik in de laatste kilometer (in 3.20) toonde om toch nog 2e te worden was in lichtpuntje. Voor de rest voelde mijn benen erbarmelijk slecht vandaag. Het was lang geleden dat ik nog een man met zulke grote hamer was tegen gekomen en dat na zelfs een niet al te snel eerste deel.

  Uitslag 10 km:
  1) Wim De Cort  33'24
  2) Pieter Van Dyck  34'07
  3) Tom Van Dyck  34'13
  4) Gino Casier  34'21
  5) Kristof Van Den Berghe  34'36
  6) Kristof Nevelsteen  35'00
  7) Dirk Vermeiren  35'08
  8) Gino Steemans  35'12
  9) Koen Steemans  35'13
  10) Steven Van Eester  35'23
  ... 250)

  Nog enkele foto's:

  Plaatsje zoeken voor de start.


  En weg zijn we.


  Na 2 km al wat voorsprong.


  Met nog 1 kilometer te gaan terug naar Tom en Gino aan het lopen.

  Grtz Pieter

  02-04-2011 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!