Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  21-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange cross Arendonk
  In tegenstelling tot de vorige jaren liep ik vandaag in Arendonk niet de korte maar de lange cross. Ruim op tijd arriveerde we op het fel aangepaste parkoers zodat ik nog tijd had om te supporteren voor mijn clubgenoten in de korte cross. Daar zag ik Brian Van den Bossche de overwinning wegkapen voor Thomas Thys. Andreas Smout hield Jo Prims (4e) en Maarten Verbiest (5e) van het podium. Vier keer ACHL in de top vijf dus. Mooi begin van de namiddag en een dikke proficiat aan de korte crossers.

  Één uur later was het onze beurt. Aan de start zag ik weinig kwantiteit, maar des te meer kwaliteit staan. Ik wist toen al dat het een stevig koerske ging worden. Ik was goed weg, maar zocht onmiddellijk mijn eigen tempo terwijl ze vooraan er direct de beuk in gooide. Vrij vlug kreeg ik clubmakkers Nick Renders en Vincent Bierinckx in mijn spoor. Voor Nick lag mijn tempo net iets te laag en halfweg de eerste ronde liep hij al van me weg op zoek naar Gino Steemans. Ik besloot niet mee te gaan en mijn eigen tempo aan te houden. Na één ronde liep ik nog alleen in de achtervolging op Nick en Gino. Voor Vincent en Tomas Hendrickx ging het toen blijkbaar al iets te snel. De tweede ronde kon ik de kloof op het duo voor mij iets verkleinen en in ronde drie kon ik de aansluiting bij Gino maken, terwijl Nick het hazenpad had gekozen. Ik kon dan wel terugkeren maar dit had me veel krachten gekost, terwijl Gino er terug doorkwam. In ronde vier moest ik hem opnieuw laten gaan maar ik hield hem in het vizier. Zo liepen we met vijf atleten op een zakdoek. Nick, die de snel vertrokken Jeroen Hendrikx had opgeraapt, Gino, ikzelf en een sterk opzettende Jelle Bertels. We liepen voor de plaatsen tussen zes en tien. De laatste ronde zat iedereen door zijn beste krachten heen en zo bleven de posities ongewijzigd.

  Ik liep na 9200m als 9e over de aankomst en was hier voor een eerste lange cross van het seizoen zeer tevreden mee. Amper twee seconden eindigde ik achter Gino Steemans die absoluut niet de minste is. Zeker niet op een snelheidsparkoers met weinig bochten en zonder één spatje modder als dit. Nick Renders liep een héél sterke wedstrijd en werd beloond met een knappe 6e plaats. De eerste vijf plaatsen gingen respectievelijk naar Koen Janssens, Dieter Vanstreels, Nick Van Peborgh, Tim Stessens en Jan Adriaensen.

  Uitslag 9200m:
  1) Koen Janssens - 28'49 
  2) Dieter Vanstreels - 29'18 
  3) Nick Van Peborgh - 29'28
  4) Tim Stessens - 29'36
  5) Jan Adriaensen - 29'37
  6) Nick Renders - 30'13
  7) Jeroen Hendrikx - 30'18
  8) Gino Steemans - 30'28
  9) Pieter Van Dyck - 30'30
  10) Jelle Bertels - 30'35
  ...

  Nog een foto.  Grtz Pieter

  21-11-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte cross Duffel

  Na de behoorlijke prestatie in Mol vlotte het deze week niet zo goed op training. Na een redelijk drukke werkweek en nog een feest van een collega op zaterdagavond vertrok ik met bescheiden ambities richting Duffel. De weergoden waren gelukkig met ons, zodat we in droge omstandigheden onze opwarming konden afwerken.

  Na enkele slechte starts, vorig seizoen en ook dit jaar in Mol, wou ik nu eens echt goed "mee" zijn. Dit lukte behoorlijk. Vooral vlak na de start kon ik goed doorschuiven naar een plek in de top 10. Iets wat in dit sterk deelnemersveld niet evident is. Maar hoe hard het ook geregend had de vorige dagen, Duffel is en blijft een halve pistewedstrijd. Het tempo op het grind rond de atletiekpiste lag zeer hoog, te hoog voor een crosser als ik. Exact één ronde kon ik in het spoor blijven van de ruime kopgroep met daarin toppers als Kim Ruell, Sanne Torfs, Ali Hamdi, Lukas Van Assche, Kjell De Hondt, Jean-Charles Byl, Maarten Mortelmans en Brian Van Den Bossche. Toen we opnieuw in het modderige gedeelte kwamen (normaal mijn sterke punt) moest ik onherroepelijk lossen. Ik was duidelijk iets te ijverig geweest met de opdracht die ik mezelf voor de start gegeven had nl. snel starten. Ik probeerde mijn eigen tempo te zoeken, maar hier slaagde ik niet in. Eerst kwam Jens De Roovere en nadien ook nog Niels slachmuylders en een Nederlander over mij. De Roovere moest ik direct laten gaan. Bij Slachmuylders en onze noorderbuur kon ik met enige moeite wel aanpikken. Hen op het laatste remonteren daarentegen zat er niet meer in. Op het einde kwamen Sam Valgaeren en Bert Van Goolen nog dichtbij, maar ik kon hen redelijk vlot afhouden. Zo kwam ik als 12e over de streep. Met een slecht gevoel, maar we hebben er weer wat uit geleerd. Snel starten ok, maar niet te snel. En vooral... "Ik heb nog veel werk voor de boeg."

  Winnaar in Duffel werd Kim Ruell voor het sterke Duffelse duo Sanne Torfs en Kjell De Hondt. Clubgenoot Brian Van Den Bossche werd knap 8ste.

  Grtz Pieter

  15-11-2010 om 12:16 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto korte cross Duffel
  Vlak na de start, in het spoor van Brian Van Den Bossche en Sanne Torfs.
  Voor het verslag van Duffel: zie hierboven!!!  Grtz Pieter

  15-11-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cc Mol: korte cross

  Geen strandweer vandaag, maar toch stond er een uitstap naar het zilvermeer in Mol op het programma. Na Gent stond ik ook aan de start van de tweede crosscup van het prille seizoen. Ik startte in de korte cross. Na de brede start op het strand werden we op smalle padjes het bos in gestuurd. Een goede start was dus weer absoluut noodzakelijk. De eerste 60m leek me dit ook goed gelukt te zijn, maar dan kwam er langs links en rechts een hele meute voorbij gestormd terwijl ik vast zat in het midden. Zo kon ik wederom aan een inhaalrace beginnen op bospadjes waar inhalen amper mogelijk is. Ik deed wat ik kon en na één van de twee ronde liep ik toch al rond de 25ste plaats. Vijftig meter voor ons liep een grote groep waarvan de eerste streden voor de 15de plaats. Tijdens de tweede ronde kon ik nog enkele atleten inhalen. Ook Simon De Vriendt en Koen Vandermarliere vielen op het einde nog uit deze grote groep en kon ik nog bijhalen. In mijn spoor bleven echter ook nog enkele atleten hangen en ik voelde dat ik geen groot verschil kon maken. In de laatste lijn naast het water kwamen Samuel Nulens en Simon De Vriendt nog terug over mij. Zo eindigde ik op een 22ste plaats op 71 deelnemers. Niet slecht, maar met een betere start zat er weer meer in. Deze laatste zin moet ik de laatste twee jaar veel meer gebruiken dan mij lief is. Het is aan mij om er iets aan te doen, maar het is absoluut niet evident. Toch moet ik tevreden zijn met deze prestatie na amper één maand training. Rond mij hingen toch al enkele atleten die al heel wat gepresteerd hebben. Met een goed gevoel werk ik dus verder naar de wedstrijd van volgende week in Duffel. Daar zal ik opnieuw van start gaan in de korte cross.

  Clubgenoot Tom Van Rooy nam een schitterende start in de crosscup door vandaag als eerste over de aankomst te komen na de hele wedstrijd te hebben gecontroleerd. Andere ACHL-atleten in de korte cross waren: Thomas Thys (12e), Tom Steenackers (41ste), Lukas Vriens (45ste) en Kevin Schrauwaers (48ste).

  Nog enkele foto's:


  De ruime kopgroep in het bos tijdens de eerste ronde met op kop... Tom Van Rooy.


  Ronde 1: Slalommen in het bos.


  Ronde 2: Proberen weg te geraken.


  Laatste meters.


  Tom op het podium.

  Grtz Pieter

  07-11-2010 om 21:34 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitkijken naar het losse zand
  Zondag zal rond het zilvermeer in Mol de 2e manche van de crosscup gelopen worden. Ikzelf zal van start gaan in de korte cross. Vele atleten vervloeken het losse zand, maar voor mij is dit mijn lievelingsparkoers waar ik normaal altijd iets meer kan dan op andere omlopen. Na twee jaar afwezigheid door blessure kijk ik dan ook enorm uit naar deze wedstrijd. Al zal ik ook dit jaar niet op volle sterkte kunnen deelnemen. Ik ben immers nog altijd maar 4 weken aan het trainen na mijn blessures in september en begin oktober. Daar bovenop komt nog eens een verkoudheid waar ik sinds maandag mee sukkel, maar hier hoop ik tegen zondag niet veel last meer van te hebben. De trainingen verlopen goed en ik ben nog volop bezig met de kilometers op te drijven. Net zoals in Gent hoop ik de wedstrijd met een goed gevoel te kunnen uitlopen zonder al een resultaat na te streven. Spijtig dat de zware strook berg op in het losse zand uit het parkoers is genomen, deze lag me wel. Toch ga ik opnieuw proberen te genieten van aan de start te staan en er bij te kunnen zijn. Presteren is voor later op het seizoen.

  Grtz Pieter

  03-11-2010 om 12:16 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!