Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  28-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds aan het zoeken naar de oorzaak van mijn blessure.
  Vandaag bestaat mijn blog exact één jaar, maar veel redenen om dat te vieren zijn er niet. Het afgelopen jaar stond bol van de blessures (afgewisseld met ook mooie prestaties) en ook nu kan ik nog steeds niet pijnvrij trainen. Na een echo van de adductoren en een echo van de buikspieren heeft ook een MRI niet voor duidelijkheid kunnen zorgen. Ik blijf nog steeds de oefeningen doen die mijn kiné me voorschreef maar enig resultaat blijft uit. Nadat de MRI een botletsel heeft uitgesloten heb ik, na 18 dagen niet te hebben gelopen, terug mijn loopsloffen aangetrokken. Deze 18 dagen hebben voor 0,0 beterschap gezorgd. De volgende stappen die ik ga ondernemen zijn: een rugscan en loopanalyse bij Runners Service in Beveren en hopelijk kan ik in de loop van volgende week al terecht bij Dr. Toon Claes in Herentals. Dr. Claes heeft vooral in de wielerwereld een stevige reputatie opgebouwd en heeft onlangs Tom Boonen (met zijn knie) nog op zijn operatietafel gehad. Toch verwacht ik ook hier geen wonderen van, maar je moet natuurlijk blijven hopen en verder zoeken. Ondertussen doe ik sinds een kleine week dagelijks terug korte duurloopjes, al is het met (een beetje) pijn.

  Grtz Pieter 

  28-07-2010 om 14:21 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendje Brussel voor het BK a.c.
  Ikzelf kan nog steeds niet lopen en ben nog steeds aan het zoeken naar de oorzaak voor mijn blessure. Morgen zoek ik opnieuw het ziekenhuis op voor verder onderzoek, deze keer staat er een MRI op het programma. Hopelijk brengt deze wat duidelijkheid. Mijn clubgenoten zaten het voorbije weekend echter niet stil en gaven het beste van zichzelf op het BK in het Koning Boudewijnstadion.

  Op zaterdag zag ik Brian en Maarten de reeksen van de 800m lopen. Brian moest in de eerste reeks starten. In deze reeks werd niet snel gelopen zodat enkel winnaar Mathias Rosseeuw naar de finale mocht. Brian deed wat hij moest doen en liep zeer attent, maar in de sprint was hij nog een maatje te klein voor enkele concurrenten. Hij eindigde als 4e in 1'54. In een latere reeks had Maarten meer geluk. Stefan Van Aelst en Ali Hamdi maakten er een snelle wedstrijd van zodat Maarten die ook 4e werd in 1'52 wel door kon naar de finale van zondag. In de 1500m traden ook twee ACHL-atleten aan. Thomas Thys liep in de eerste reeks naar een nieuw PR van 3'54. Hiermee werd hij 6e en was hij geplaatst voor de finale. Tom Van Rooy deed hem dit na in de 2e reeks. Tom liep makkelijk naar een 3e plaats in 3'51.

  Met het uitvallen van Brian gingen al onze aanmoedigingen op zondag in de finale van de 800m naar Maarten. Maarten had echter een totale offday en had de inspanningen van een dag eerder duidelijk nog niet verteerd. Maarten liep heel de tijd aan het staartje van de groep en zat nooit echt in de wedstrijd. Hij eindigde dan ook als laatste in een ontgoochelende tijd van 1'55. Ook Tom Van Rooy kende een offday in de 1500m. Halfweg moest hij een gaatje laten dat hij niet meer kon toe lopen. De laatste ronde brak de veer volledig bij Tom en kwam een opnieuw sterk lopende Thomas Thys nog over hem. Thomas liep als 8ste over de streep in opnieuw een PR van 3'53, terwijl Tom 9de werd. Het werd een weekend vol tevredenheid over goede prestaties en ontgoocheling over benen die niet willen uivoeren wat het hoofd wil. Het is net deze afwisseling die de (atletiek)sport zo mooi maakt.

  Tenslotte wil ik nog een "wist je datje": Wist je dat Thomas Verbiest in een sprint over 40m het niet kan halen van zijn vriendin Sofie ; ).

  Grtz Pieter

  21-07-2010 om 19:43 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nacht (Heusden)
  Zaterdag stond er de jaarlijkse hoogmis van de Belgische atletiekzomer op het programma. De MVD reken ik dan even niet mee. Daar mogen van Belgische zijde alleen de absolute toppers aan deelnemen. De Nacht combineert topatletiek meer met atletiek voor allen. Naar jaarlijkse gewoonte stond er weer een massale aanval op allerlei PR's en limieten gepland.

  Voor limieten waren de ACHL'ers nog wat te plat dus werden de pijlen op de PR's gericht. Thomas Thys werd in de 800m gegangmaakt door Thomas Verbiest. Verbiest ging er misschien iets te hard tegenaan. Met z'n tweeën hadden ze na 550m (toen Verbiest uitstapte) al een klein gaatje. Thys kreeg het nog moeilijk maar kon de opkomende bende in de laatste rechte lijn toch weer mooi afhouden. Hij won zijn reeks in 1'53"50... en weer moeten we stellen dat er nog meer in zit. Twee reeksen later was het de beurt aan Maarten Verbiest en Brian Van Den Bossche. Ze nestelden zich beiden in het pak en schoven de laatste 200m op naar het front, maar door een bruske beweging van een noorderbuur (of was het toch die Est?) werd hun opgang belemmerd. Uiteindelijk eindigde Maarten voor Brian, beiden liepen 1'53. Hiermee waren ze niet zo tevreden, maar Brian zette dinsdag in Luik de puntjes nog eens op de i door de 1000m te winnen in een mooie 2'25".

  Voor de rest van de avond zagen we nog tal van mooie wedstrijden met de nodige extra limieten. Het toppunt van de avond was toch wel de ab-so-lu-te toptijd van David Rudischa over 800m. 1'41"51, de derde snelste tijd ooit!! Wel, daar wil ik mijn pet al eens voor afnemen.

  Grtz Pieter

  14-07-2010 om 20:53 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvaart Lesse
  Aangezien de onderkant van mijn lichaam het compleet laat afweten is het de ideale moment om die bovenkant eens wat arbeid te bezorgen. Vandaar dat ik zaterdag samen met 48 andere ACHL leden naar Houyet trok om daar in een kayak te duiken en 21 km te peddelen richting Anseremme. Deze afvaart werd georganiseerd door het feestcomitée van ACHL dat jaarlijks zijn best doet om nieuwe, originele en leuke activiteiten te verzinnen voor jong en oud. Bij deze een thanks aan de feestcomité'ers.

  Na een busrit van 2 uur kwamen we iets voor 11u aan in Houyet. Het eerste weekend van de grote vakantie en het goede weer had een massa toeristen op de been gebracht en we waren dan ook absoluut niet alleen ginds. Na lang aanschuiven (en onderhandelen) konden we uiteindelijk toch met z'n allen een kayak bemachtigen. Via een soort van roetsjbaan kwamen we met onze kayak in het water terecht. Ik had al gezien dat diegene die vooraan zat zich meteen aan een nat pak mocht verwachten dus liet ik mijn eerste kayakcompaan Nick Renders gewillig vooraan plaatsnemen in de kayak... En inderdaad hij kreeg onmiddellijk de volle laag over zich. Niet dat ik heel lang van een droog pak kon genieten want Kris en Jelle konden het niet laten om met hun peddel ook mij op een nat pak te trakteren. Uiteindelijk maakte het geen bal uit, als je droog wil blijven moet je gewoon niet in zo'n ding stappen. Ook in het water was het super druk. Het was één lange fille van boten en het vroeg dan ook heel wat behendigheid om niet constant op elkaar te botsen. Al kan ik niet ontkennen dat het af en toe met opzet gebeurde. Na een half uurtje peddelen stopten we een eerste keer om onze middagpauze te houden en wat te eten. Van daaruit vertrok ik in de éénspersoonskayak waar Tom S. in startte verder, terwijl Tom mijn plek innam bij Nick. Halfweg namen we een tweede onderbreking. Het feit dat we nog maar halfweg waren deed vele tot het besef komen dat 21 km kayakken eigenlijk best wel ver is. Daarom namen de meisjes die samen in een kayak zaten plaats bij een jongen. Zo kwam ik bij Caroline terecht en Tom bij zijn wederhelft Sanne, terwijl Nick plaatsnam in de éénpersoonskayak.
   
  Naarmate de afstand vorderde werd het stiller en stiller in de kayaks en begon iedereen echt wel te verlangen naar het einde. Waar in het begin gelachen werd met een aanvaring, kreeg je nu een boze blik terug. Twee watervalletjes zorgden nog even voor wat opwinding. Bij het eerste watervalletje kwamen we zowaar de (wieler)familie Planckaerts tegen: Christoffer, Stefanie, Junior en zijn vriendinnetje. Junior hebben we per accident (echt waar) een ferm duwke gegeven (Wij zijn goe bezig, ook al zeggen ze van ni...). Na een tweede watervalletje kwamen we om kwart voor 4 eindelijk in Anseremme terecht. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we blij waren dat we uit die kayak konden stappen. Toen was het wachten op de jongste onder ons. Er waren enkele jonge kinderen van AC Westerlo bij. Ik verwachtte dan ook dat we nog héél lang zouden moeten wachten, maar dat viel al bij al nog goed mee. Een dikke proficiat aan die kleine mannekes. Dat die van Westerlo straffe mannen waren had ik ondertussen al langer door. Ik had het hen zeker niet nagedaan op die leeftijd. Dan was ik nog voor halfweg al boekig uit die kayak gesprongen.

  Al bij al was het een leuke dag, maar volgend jaar misschien toch de afstand net iets korter maken...?

  Grtz Pieter

  06-07-2010 om 16:22 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!