Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  28-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(Passief) sportief weekend achter de rug.

  Ondanks dat ik blijf zoeken naar een oplossing voor mijn blessure blijft verdere beterschap uit. Lopen lukt, maar slechts met kleine beetjes. Bij deze: genoeg over die vervelende blessures gepraat!

  Kardinaalsjogging Vorselaar
  Vrijdagavond stond de jaarlijkse kardinaalsjogging op het programma. Een wedstrijd waar ik ontzettend graag had aan deelgenomen, maar helaas pindakaas...! Supporteren dan maar voor enkele vrienden. Op de 5 km bevestigde Yelte Renders zijn knappe pistetijden met een mooie 2e plek. Kleine jongens worden groot en binnen enkele jaren zal hij het ons ongetwijfeld knap lastig maken in de wedstrijden. Tom Steenackers liep na een zware examen periode naar een 3e plaats, maar voelde duidelijk een gebrek aan (specifieke) training in de benen. Op de 10 km liep Nick Renders naar een 2e plaats achter de regionale jogging held Chris Gommers. Deze master is niet te kloppen deze zomer. Hij doet het toch maar mooi, alle respect daarvoor! Na de wedstrijden kwam ikzelf ook nog even in actie. We oefende voor het volleybaltoernooi van de volgende dag in datzelfde Vorselaar. Kwestie van toch een beetje op elkaar ingespeeld te zijn en onze eerste wedstrijd niet volledig af te gaan.

  Volleybaltoernooi Vorselaar
  Zaterdagmorgen moest ik al redelijk vroeg uit mijn bed om rond half tien terug in Vorslaar te staan voor het jaarlijkse volleybaltoernooi. Volleybal is niet ideaal voor mijn blessure, maar ach... Op de duur kan en mag je gewoon niets meer doen voor de fun. Er waren 49 ploegen ingeschreven die na 6 wedstrijden hun plekje op de rangschikking kregen. Onze ploeg bestond uit: Nick Renders, Yelte Renders, Sanne Renders, Tom Steenackers, Tom Bekers, Hanne Bekers, Els Van Tom B., Vincent Bierinckx, Jo Prims en ikzelf. De eerste wedstrijd was de belangrijkste. Won je de eerste wedstrijd was je al zeker van een plek bij de eerste helft. Won je de tweede wedstrijd was je zeker van een plek bij de eerste 12, enz. Ons parkoers zag er zo uit: verlies, winst, verlies, verlies, winst, winst. Zo zijn we 35ste geworden op 49 deelnemende ploegen. Niet slecht als je dat vergelijkt met voorgaande jaren en wat het belangrijkste is... We hebben ons geamuseerd! Het is een recreatief toernooi, maar het niveau is toch zeker niet te onderschatten. Voor een ploeg waarvan het overgrote deel nooit aan volleybal doet een heel lastige opdracht. Na onze laatste match zijn we nog een kijkje gaan nemen naar de finale, die gewonnen werd door de familie Jacobs. Het niveau dat we daar konden aanschouwen was absoluut gene kattepis, het ging er behoorlijk hard aan toe.

  Meeting Lier
  Als trouwe supporter van de AC Westerlo en Running bears-clan van ACHL kon ik zondag niet ontbreken in Lier. Als eerste zag ik Brian Van Den Bossche zijn snelle spiervezels testen over 100m. Hij liep deze afstand in ware Usain Bolt stijl naar een flitsende 12.03. Niet slecht voor een halve fond loper. Met deze tijd liet hij ook heel wat spurters zijn hoogopvliegende hielen zien. Daarna stond de 800m op het programma. Hierin bewezen de Westelboys dat ze goed op elkaar ingesteld zijn. In de eerste reeks maakte Maarten Verbiest het tempo om zijn wederoptredende jongere broer Thomas naar een tijd van onder de 2'00 te loodsen. Maarten kwam over de streep in 1'59"99, maar Thomas kon er de laatste 100m niet meer over komen en kwam zo enkele hondersten te kort. Misschien een tegenvallende tijd voor Thomas, maar hij mag de moed niet laten zakken en in het achterhoofd houden van waar hij komt. In de tweede reeks haasde Brian Thomas Thys voor een tijd onder de 1'55, maar stiekem werd er aan een snellere tijd gedacht. Brian deed zijn werk uitstekend en stapte uit na 600m. Thomas won de wedstrijd in 1'54'3. Mooi, maar er zit nog véél meer in.

  Fietsdag Fase A
  Dinsdag stond er mijn eerste fietsdag met het werk op het programma. De mannen van onze afdeling en enkele ex-collega's halen dan hun stalen ros van stal, terwijl de de vrouwelijke collega's het werk mogen opknappen. Met 10 vertrokken we rond 9u in Duffel voor een tocht richting de Bruine Put. Dit is een helling uit de Waalse of Branbantse Pijl (weet niet juist welke) die tussen Beersel en Lot ligt. In de voormiddag reden we over Mechelen, Vilvoorde en Zaventem naar het park van Tervuren. Buiten twee lekke banden hadden we tot dan nog niet al te veel problemen gehad. Na de middag reden we van Tervuren door het Zoniënwoud naar Hoeilaart. Daar verliep het al iets minder vlot. De slechte ondergrond in het Zoniënwoud zorgde al vlug voor opnieuw een lekke band. Enkele onder ons hadden koersfietsen met dunne bandjes bij en die waren niet echt voorzien op deze ondergrond. De andere met meer een moutainbike-achtig fiets werden gespaard van lekke banden. Maar in Hoeilaart begonnen de moeilijkheden pas echt. We reden van knooppunt naar knooppunt en moesten in Hoeilaart knooppunt 48 hebben. Zo stond het op internet, maar het was een nieuw netwerk en ze hadden nog geen tijd gehad om de bordjes al op te hangen. Na heel wat zoekwerk, waarbij we van onmogelijk kleine paadjes tot in het gevaarlijke centrum van enkele steden terechtkwamen, zijn we in Waterloo beland. Van daaruit reden we richt de Bruine Put, maar oepsie de poepsie... We kwamen blijkbaar van de verkeerde kant en hebben hem naar beneden gereden in plaats van beklommen. Geen Bruine Put dus. Het was al 17u en we besloten vlug naar het station van Lot te rijden om daar de trein, via een overstap in Brussel-Zuid, terug naar Mechelen te nemen. Van Mechelen reden we dan met de fiets terug naar Duffel. Met 105 km op de teller konden we de dag afsluiten. Het verliep niet altijd even vlot, maar we hebben toch goed gelachen. En hey... Twas goei weer hé.

  Grtz Pieter 

   

  28-06-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk een beetje beterschap + wedstrijd en training Herentals
  Mijn blessure lijkt na 5 weken eindelijk een beetje beterschap te vertonen. Woensdag slaagde ik er voor het eerst in om 20 minuten pijnvrij te lopen. Om dat vreemde gevoel van pijnvrij te zijn te compenseren besloot ik om daarna tijdens het inline skaten eens lekker tegen de grond te smakken en mijn rechter knie en rechter bil van heel wat vel te ontdoen. Leuk is het niet maar gelukkig bleef het allemaal bij oppervlakkige schaafwonden. Buiten enkele lastige nachten heb ik er geen last van ondervonden. Vrijdag liep ik 25 minuten, zaterdag 30 en zondag 35. Dat lukt allemaal maar na 20 minuten begin ik toch steeds iets te voelen. Echt pijn kan ik het niet noemen, maar het geeft toch aan dat ik nu niet te hard van stapel mag lopen en nog steeds voorzichtig moet zijn.

  Gisteren (zaterdag) liep ik mijn half uurtje in Herentals tijdens de meeting. Ik warmde op met Thomas Thys die daarna een voor hem ongebruikelijke 200m liep in een héél knappe tijd van 24.27. Later op de middag zag ik ook nog een mooie wedstrijd over de mijl. Pieter Hendrickx wist deze wedstrijd na een stevige laatste 300m te winnen in 4'29 voor Jo Prims en Gunter Geens (beiden 4'30).

  Vandaag (zondag) trok ik opnieuw naar Herentals waar een 600m voluit werd georganiseerd om de 1/2 fond-lopers van onze club een serieuze trainingsprikkel te geven. Opnieuw warmde ik mee op met de snelheidsduivels van de piste. Maarten Verbiest, Tom Van Rooy, Brian Van Den Bossche, Thomas Thys en de wederoptredende Vincent Bierinckx en Thomas Verbiest gaven daarna het beste van zichzelf over 600m. Maarten zou de eerste 200m voor zijn rekening nemen, terwijl Brian de ondankbare taak kreeg de tweede 200m op kop te lopen. Daarna was het uiteraard ieder voor zich. Na een doorkomst in 26" (200) en 52" (400) was het min of meer verassend Thomas Thys die als eerste over de streep kwam in 1'19. Tom en Maarten liepen zij aan zij in 1'20 over de aankomst met in hun spoor Brian (1'21). Vincent liep met een minimum aan training naar 1'26, terwijl voor Thomas Verbiest een 400 voluit voorlopig nog voldoende is. Knappe tijden die veel belovend zijn voor de komende wedstrijden. Het was leuk en mooi om dit allemaal van aan de kant te aanschouwen, maar ik hoop toch snel zelf opnieuw voluit te kunnen gaan op training. 

  Grtz Pieter

  20-06-2010 om 19:15 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  09-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vooruitgang.
  Ondertussen ben ik al 3 weken en een half aan het sukkelen met mijn adductoren. Uit de echografie bleek dat het dan toch niet om een scheurtje ging dus probeerde ik gisteren na 15 dagen niet gelopen te hebben om nog eens te lopen. Ik voelde echter al vlug dat het niet zou lukken en na 20 minuten hield ik het voor bekeken. 3 bezoekjes aan de kiné, 2 bij de sportarts en 1 aan het ziekenhuis brachten geen duidelijkheid over de blessure aan het licht. Wat nog erger is: er is ook nul komma nul beterschap. Een scheurtje in de adductoren is uitgesloten, het komt niet verder van mijn rug (die zou oké zijn) en als het een ontsteking was had er nu beterschap moeten zijn. Mogelijk zal ik nog een echografie van mijn onderste buikspieren moeten laten nemen, misschien is daar iets te zien. 
  Ondertussen blijf ik de oefeningen die ik opgelegd kreeg door mijn kiné nauwkeurig uitvoeren en zoek ik verder naar een mogelijke verklaring/ oplossing. De alternatieve trainingen laat ik ook enkele dagen voor wat ze zijn. Ondanks dat ik geen pijn heb tijdens het fietsen en skeeleren onderhouden deze mogelijks toch de blessure. Over enkele dagen probeer ik opnieuw te lopen. Het ziet er naar uit dat een groot deel van mijn seizoen opnieuw de mist zal ingaan. Wanneer mag het eens stoppen?

  Grtz Pieter

  09-06-2010 om 19:50 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierscheur (of toch weer niet).

  Het is eventjes geleden sinds mijn laatste blogbericht. Voorlopig loopt alles nog op wieltjes. In dit geval is dat niet positief en wil dit zeggen dat ik nog steeds alternatieve trainingen (fiets, inline-skates) aan het doen ben. Mijn laatste poging om te lopen vorige week maandag was een grote flop, waarna ik op woensdag een kiné opzocht. Deze dacht dat de problemen aan mijn adductoren het gevolg waren van te zwakke heup- en buikspieren en sloot na enkele oefeningen een spierscheur uit. Vandaag kon ik eindelijk bij mijn sportarts terecht. Hij dacht dan weer wel onmiddellijk aan een scheurtje. Zoals gewoonlijk even veel meningen als professionele die je raadpleegt i.v.m. een blessure. Vrijdag laat ik een echo nemen en dan zal ik uitsluitsel hebben. In het geval van een scheurtje zal ik nu nog anderhalve week moeten rusten (heb al anderhalve week achter de rug sinds mijn laatste looppoging). In totaal zal ik dan ruim 4 weken op de sukkel zijn met deze blessure. Wat weeral lang genoeg is, als je het mij vraagt. Ik hoop eind juni opnieuw de compititie te kunnen hervatten met beperkte conditie in een wedstrijd van beperkt niveau, maar des te meer sfeer nl. de kardinaalsjogging in Vorselaar.

  Grtz Pieter

  02-06-2010 om 11:17 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!