Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17e op Antwerp 10 miles (56'40")
  Zondag liep ik de 10 miles van Antwerpen in 56'40" en eindigde daarmee 17e. De tijd lijkt op het eerste zicht niets speciaals. De plaats daarentegen is dan weer buiten alle verwachtingen. Ik had mezelf niet zo dicht verwacht. Zaterdagavond vond het trouwfeest van Tom Van Rooy en Vicky Lieckens plaats. Ondanks het goede eten en de toffe sfeer heb ik het daar héél bescheiden gehouden. Iets na middernacht hield ik het al voor bekeken. Bij deze wil ik Tom en Vicky nogmaals een hele dikke proficiat wensen met hun huwelijk.
  Zondag ben ik samen met mijn ouders ruim op tijd richting Antwerpen vertrokken om de voorspelde files voor te zijn. Dat is heel goed gelukt zodat we ruim op tijd op linkeroever aankwamen. Na een korte warm-up zocht ik me een plaatsje tussen de massa. Heel assertief wrong ik me naar een plaatsje redelijk vooraan. De eerste kilometer legde ik al slalommend door de massa af. Dit heeft me een beetje tijd gekost. Na één kilometer liep ik voorbij clubmakker Andy Goossens. De volgende drie kilometer was één grote inhaalrace waarbij ik mij toch niet probeerde te forceren, maar vrij onmiddellijk voelde ik ook dat ik niet al te beste benen had. De Kennedytunnel overwon ik nog vrij vlot, maar vlak daarna volgde opnieuw een tunneltje met een stijle klim. Hier trapte ik voor de eerste keer al eens op mijn adem. Langs de kaaien na een 7-tal kilometer kwam ik bij Maarten Bosmans die toen al heel traag liep en de finish niet zou halen. 30m voor mij zag ik Dries Busselot en Mohamed Abi. Het heeft een hele tijd geduurd maar na goed 9 km kon ik bij dit duo de aansluiting maken. Na een korte recuperatie nam ik de leiding over en moest Mohamed lossen. Op de Meir liep ik samen met Dries door een ongeloofelijke massa van supporters en terwijl ik al redelijk choco was leidde Dries bij het publiek de ene Mexican Wave na de andere in. Zo kraak je dus iemand mentaal. Even later begon Dries dan aan zijn "echte" wedstrijd en moest ik hem laten lopen. Na 12 kilometer was het beste er bij mij af en moest ik het tempo wat laten zakken. Pieter Helin kwam op en over mij. Bij het afdalen van de Waaslandtunnel vond ik precies een beetje mijn tweede adem terug. Ik kon nog een hele tijd de sterk opkomende Marc Papanikitas op 20 meter houden, maar bij het uitkomen van de Waaslandtunnel kwam ook hij op en over mij. Man, wat was dat nog een stijle beklimming. Toen we uit de tunnel kwamen ging het licht bij mij even volledig uit i.p.v. aan. Daar konden de aanmoedingen van de massa supporters die zich daar verzamelt hadden niets meer aan veranderen. Ik geraakte na de beklimming niet terug in mijn ritme en Mohammed Abi kwam me terug voorbij. Bij het opdraaien van de laatste (weliswaar lange) rechte lijn kon ik de benen terug wat laten rond draaien en kon zo de schade beperken op de lopers voor mij. Ik kwam als 21e over de aankomst, maar steeg nog vier plaatsen aangezien de uitslag werd opgemaakt aan de hand van de netto tijd.Ik sta dus mooi als 17e in de uitslag in 56'40".
  Al bij al ben ik toch heel tevreden met mijn prestatie. Het was een loodzwaar parkoers wat een scherpe tijd bijzonder moeilijk maakte. Het klopje dat ik de laatste vier kilometer kreeg was niet abnormaal gezien mijn remonte in de eerste kilometers en mijn gebrek aan ervaring. De plaatsen die ik daar verloor pak ik ook allemaal terug in de uitslag (en zelfs meer) als er naar de netto tijd gekeken wordt. Ik had geen goed gevoel in de benen en had heel de tijd door het gevoel maar niet vooruit te geraken, maar ik was blijkbaar niet de enige. Het was in ieder geval een unieke en zeer leerrijke ervaring. Het was nog maar mijn aller eerste 10 miles. Over de sfeer van de wedstrijd is niets gelogen, het was gewoon fenominaal om daar door te lopen. Bedank aan alle supporters langs de kant voor de vele aanmoedigingen, het was meer dan nodig! Bij deze nog twee foto's.


  Ikzelf bij het uitlopen van de Waaslandtunnel op 1km van het einde.


  Winnaar: Stefan (the beast) Van Den Broek

  Grtz Pieter

  25-04-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mag ook al eens mee zitten.
  Vorige week zag het door pijnlijke hamstrings er nog absoluut niet goed uit voor de Antwerp 10 miles. Gelukkig gaat het na enkele lange maar trage duurlopen opnieuw veel beter met de hamstrings. Ik heb er af en toe nog wel last van maar heb het gevoel deze blessure onder controle te hebben. Vorige zaterdag was het kantelmoment, toen deed ik 6 x 1,8 km. Progressief bouwde ik mijn tempo's op van de eerste 1,8 km in 3.30/km naar de laatste in 3.20/km. Enkel bij de laatste twee heb ik wat last gehad, maar de dag nadien niets meer. Dinsdag stond er een gelijkaardige training op het programma 7 x 1,5 km tegen ongeveer hetzelfde tempo (misschien ietsje sneller). Donderdag ga ik nog 20' tegen een vlot tempo rollen en vanaf dan kalm aan om zondag er toch nog het beste van te maken. Vorige week liep ik met vooral trage duurlopen en pijnlijke hamstrings toch nog 106 km bij elkaar en ook deze week zal het kilometeraantal nog behoorlijk hoog liggen. De conditie zal dus hopelijk niet al te veel schade opgelopen hebben. 
  Toch ben ik wel wat bang voor zondag, vooral de afstand boezemt me angst in. Nog nooit liep ik verder dan 10 km tijdens een wedstrijd, nu komen er daar nog eens 6 bij. Het zal zaak worden om voorzichtig te starten en rustig te blijven onder de massale aanmoedigingen. Misschien is het maar goed dat ik wat bang ben. Ondertussen heb ik ook mijn startnummer gekregen (ergens in de 500). Een lage nummer, maar niet zo laag als ik gehoopt had. Ik zal normaal gezien dan ook enkele 100den lopers inhalen, hopelijk zet mij dit niet aan tot al te zotte kuren in de beginfase. En dan zijn er nog de darmklachten, meestal moet ik na een wedstrijd over 9 à 10 km vlak na de aankomst nog een spurtje trekken naar het toilet, nu mag ik er nog 6 à 7 km mee verder lopen... als dat maar goed komt!
  Toch kijk ik enorm uit naar de wedstrijd en de sfeer die er rond hangt. Overal wordt er over gesproken op tv, de boekskes, de krant,... Enkele collega's van het werk zullen meelopen, vrienden van op school (als ze op tijd uit Bangkok geraken tenminste, waarschijnlijk niet dus) en natuurlijk ook op de club. Je kan niet anders dan er goesting in krijgen.
  In mijn achterhoofd heb ik uiteraard ook een tijd voor ogen, maar wat deze precies is ga ik niet aan de grote klok hangen. Daarvoor was mijn voorbereiding toch te gebrekkig. Het is alleszins heel wat trager dan de aanvankelijk geplande sub 54'.

  Grtz Pieter

  21-04-2010 om 17:34 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rust roest
  Laten we beginnen met het goede nieuws. Ik heb geen pijn meer aan de fascia plantaris van mijn linker voet. De ijsfricties, stretching en rust hebben hun werk goed gedaan. Maar diezelfde rust heeft er voor gezorgd dat mijn hamstrings weer lastig aan het doen zijn. Toen ik na het crossseizoen in twee weken tijd "amper" negen keer had getraind voelde ik al dat ze wat begonnen op te spelen, maar na een week dagelijks getraind te hebben was dit opnieuw onder controle. Toen ik vorige week enkele dagen moest rusten voor mijn voet vreesde ik al dat dit niet zo positief zou uitdraaien voor mijn hamstrings. Ik heb die dagen dat ik niet gelopen heb dan ook de oefeningen die ik normaal één keer per dag doe, 3 keer per dag gedaan. Maar het mocht niet zijn. Vrijdag tijdens mijn eerste training van 40' voelde ik al dat ze gespannen stonden. Zaterdag liep ik 55' en de spanning nam toe. Zondag 70' gelopen: toen ging het beter met de hamstrings en niets meer aan de voet te voelen. Op maandag deed ik dan toch maar een eerste intervaltraining want binnen minder dan 14 dagen staat er die 10 mijl in Antwerpen op het programma waar ik toch een doel van had gemaakt. Ik liep 10 X 1000, op de laatste na (3'17) allen tussen 3'23 en 3'19. Niets geforceerd, gewoon ontspannen gelopen. Dinsdag: hamstrings naar de kl*te! Zo hou ik het nu opnieuw bij rustige duurloopjes en hoop ik alsnog de 10 miles van Antwerpen te halen. Mijn doel van onder de 54' te lopen (wat zo al heel moeilijk had geweest) kan ik nu wel op mijn buik schrijven. Gewoon meedoen en genieten van de sfeer lijkt met deze voorbereiding het hoogst haalbare. Als de pijn nog gaat toenemen zal zelfs van meedoen geen sprake zijn en staat er mij waarschijnlijk weer een revalidatie van een zes-tal weken te wachten.

  Grtz Pieter

  14-04-2010 om 16:16 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de kant met blessure.
  Sinds zondagavond heb ik pijn onderaan mijn linkervoet (fascia plantaris) en heb ik niet meer kunnen lopen. Waarschijnlijk een gevolg van de zware wedstrijd van zaterdag in combinatie met een stevig feestje diezelfde avond voor de vrijgezellenavond van Tom Van Rooy. Toen ik 's nachts mijn bed opzocht voelde ik me lichamelijk al een wrak. Meteen mag ik ondervinden dat wegwedstrijden enorm belastend zijn voor het gestel. Als je daarna dan nog eens wat onnozel gaat doen op de dansvloer kan je zulke dingen voor hebben. De volgende ochtend ben ik nog 35 minuutjes gaan loslopen en toen voelde ik nog helemaal niets. Het was pas 's avonds op het werk dat de pijn meteen hevig de kop kwam opsteken. Ik hoopte dat een nachtje rust beterschap zou brengen, maar dit was niet het geval. Ik heb mijn loopschoenen nog wel aangetrokken, maar na 100m heb ik me wijselijk terug omgedraaid. Daarna ben ik dan maar een uurtje gaan fietsen. Gisteren heb ik 45 minuten de in-line skates aangetrokken en vandaag heb ik terug een dik uur op de fiets gezeten. Ondertussen doe ik 3 keer per dag dwarsfricties met ijs op de pijnlijke plek en probeer ik de fascia plantaris ook regelmatig te rekken. Ondertussen voel ik al niet meer zo heel veel bij het wandelen en wat ik nog voel is mogelijk ook gewoon het gevolg van de fricties. Lopen is natuurlijk nog iets anders en daar zal ik zeker nog mee wachten tot vrijdag. Dan hoop ik opnieuw enkele kilometers pijnvrij te kunnen lopen. Zaterdag zal ik dan ook zeker niet starten in de 10 km van Mechelen. Ik hoop echt dat ik vlug van deze blessure verlost ben want ik kijk enorm uit naar de 10 miles van Antwerpen en wil er graag op niveau presteren.

  Grtz Pieter

  07-04-2010 om 18:12 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Kastelenloop
  Bij deze de foto's van zaterdag tijdens de kastelenloop in Zandhoven. Het verslag kan u onder dit bericht vinden.


  We zijn er klaar voor.


  We zijn vertrokken.


  We zijn er bijna.

  Grtz Pieter

  04-04-2010 om 13:03 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastelenloop APSO Zandhoven
  Het zomerseizoen werd vandaag ingezet in mijn eigen gemeente waar we exact 10 km voor de voeten kregen geschoven. Net zoals voorgaande jaren waren er ook nu weer enorm veel deelnemers komen opdagen voor deze mooie loop. Met het weer hadden we alvast geluk. De hele voormiddag viel die ene regenbui na de andere uit de lucht, maar 's namiddags is er geen druppeltje meer gevallen.Om 15u15 konden de 254 deelnemers met een kwartiertje vertraging eindelijk van start gaan. Erwin Leysen, Jan Adriaensen en Bjorn Willems trokken van bij de start onmiddellijk stevig door. Deze drie zijn allen nog juniors, maar niet van de minste. Erwin is Belgisch kampioen veldlopen en Bjorn eindigde op datzelfde BK als 4de. Jan is misschien een iets minder sterke veldloper, maar op de weg kan hij duidelijk beter uit de voeten. Na een eerste kilometer in 2'58 had dit trio al 8" voorsprong op mezelf en Chris Gommers. Achter ons kwam een groepje met o.a. mijn broer Dries, Gino Casier en Koen Steeman. Ik had mezelf in de start absoluut niet opgeblazen en zette me de volgende 2,5 km in het spoor van Chris Gommers. Ik liep heel comfortabel en besloot dan ook over te nemen om het tempo een klein beetje hoger te leggen. Bijna onmiddelijk voelde ik dat Chris het moeilijk kreeg. Toch wilde ik er hem niet onmiddelijk aflopen, er volgde immers nog een strook van bijna 1,5 km wind op kop naast het Albertkanaal. Maar bij het opdraaien van het kanaal na ruim 4 km voelde ik dat ik niet meer zo heel veel steun van Chris moest verwachten. Toen besloot ik toch maar door te gaan ook al moest ik nog meer dan 5 km alleen verder. Voor mij zag ik dat de voorsprong van die jonge snaken ook niet meer groter werd. Ze hadden al wel ruim 100m voorsprong dus er zo maar even naar toe lopen zat er ook niet in. Dit bleef zo tot Erwin na 6,5 km de tijd rijp vond om zijn duivels te ontbinden. Ik zag het drietal uiteenspatten en wanneer Jan en Erwin hun voorsprong duidelijk nog vergrootte op mij bleef Bjorn op dezelfde afstand hangen. Even kreeg ik hoop dat hij nog een klop van de hamer zou krijgen, maar op mijn eentje wind tegen langs het kanaal had bij mij ook al wat krachten gekost. Met nog één kilometer te gaan zag ik dat ik met een laatste kilometer in 3'15 het beoogde gemiddelde van 3'20/ km (33'20") nog kon behalen, maar net toen kreeg ik opnieuw heel veel last van mijn darmen. Ik kon niet meer aandringen en moest het tempo zelfs iets laten zakken. Met een laatste kilometer in 3'29/km liep ik als 4de over de aankomst na 33'34.
  Spijtig van de buikpijn op het laatste anders had het mij vermoedelijk wel gelukt om die 33'20" te halen. Hopelijk valt dit binnen drie weken in Antwerpen niet opnieuw voor want dan moet ik nog 6 kilometer verder lopen en zou dit wel een probleem zijn. Over vandaag ben ik best tevreden. Meer dan een 4de plaats zat er niet in en mijn tijd is zeker niet zo slecht aangezien dit allesbehalve een parkoers is om een snelle tijd op te lopen. Daarvoor was de wind, de bochtjes en het slijk iets teveel aanwezig. Buiten de eerste 2,5 km heb ik ook van niemand steun gehad deze wedstrijd. Al bij al tevreden over de eerste test dus.
  Erwin won de wedstrijd voor Jan en Bjorn. Deze drie klasbakken liepen mij respectievelijk op 1'30, 1'02 en 33". 23 seconde na mij liep Chris Gommers als 5de over de streep. Mijn broer Dries had jammer genoeg een slechte dag en werd slechts 11de in 36'07.

  Uitslag (254 deelnemers):
  1. Erwin Leysen (32'04)
  2. Jan Adriaensen (32'32)
  3. Bjorn Willems (33'01)
  4. Pieter Van Dyck (33'34)
  5. Chris Gommers (33'57)
  6. Koen Steeman (34'34)
  7. Gino Casier (35'06)
  8. Roel Wouters (35'15)
  9. Guido Hertogs (35'32)
  10. Herman Vercauteren (35'49)

  Foto's volgen later.

  Grtz. Pieter

  03-04-2010 om 20:50 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd als seizoensopener.
  Naar jaarlijkse gewoonte zal ik zaterdag aan de start staan van de Kastelenloop in mijn eigen Zandhoven. Het is best een mooi en afwisselend parkoers over 10 km. Elk jaar staan er veel deelnemers aan de start van deze sfeervolle wedstrijd waaronder ook een aantal heel sterke atleten. 
  Mijn conditie is na twee rustige weken en één trainingsweek verre van ideaal. Winnen zal dus heel moeilijk worden, maar ik ga er toch het beste van maken. In eerste instantie ga ik proberen om zo dicht mogelijk te eindigen, anderzijds hoop ik ook een tempo van +/- 3.20/km te kunnen aanhouden. Dat laatste zal wel eens beïnvloed kunnen worden door de voorspelde strakke wind. We moeten 1,5 km langs het Albertkanaal lopen en elk jaar staat de wind daar pal op kop. Dat zal dit jaar geen lachertje worden denk ik.
  Mogelijke tegenstand verwacht ik van Erwin Leysen, Jan Adriaensen, Tom Van Dyck, Jan Van Roey, Chris Gommers, Koen Steeman en mijn broer Dries. Samen met mijzelf op een 5de plaats was dit in die volgorde ook de top 8 van vorig jaar.
  Hieronder nog enkele foto's van vorig jaar.


  In de kopgroep langs het Albertkanaal.


  De laatste 500m nog een plaatsje opschuiven.

  Grtz Pieter

  01-04-2010 om 20:07 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!