Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  31-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerseizoen 2010
  De korte rustperiode na de winter zit er weeral op. Tijd dus om vooruit te kijken naar de zomer. Deze zomer zal er helemaal anders uitzien dan de voorbije jaren. Van april tot juni zal ik me vooral toeleggen op wegwedstrijden. Juli wordt een overgangsmaand waarin ik meer voor de kortere afstanden ga trainen en al eens aan de start van een pistewedstrijd zal verschijnen. In augustus zal ik dan nog goede tijden proberen te lopen op de 3000 en 5000. Ik zal dus maar heel weinig op de piste te zien zijn. De reden hiervoor is simpelweg dat ik momenteel echt nog geen goesting heb om weer geconfronteerd te worden met de saaie rondjes en de chronometer. De voorbije jaren waren de tijden die ik in april, mei en juni op de piste liep steeds dikke tegenvallers en deze frustratie wil ik deze zomer vermijden. Ik wil mij gewoon amuseren tijdens gezellige wegwedstrijden, wat niet wil zeggen dat ik minder zal trainen. Ik zal steeds met ambitie aan de start staan. De overgang van weg naar piste maken in het midden van het seizoen is zeker niet evident en beschouw ik als een experiment. Toch hoop ik op nog enkele mooie tijden in augustus, maar dat zal afwachten worden of dat gaat lukken. De kortere afstanden op de piste zal ik links moeten laten liggen of met minder ambitie aanvatten. Ik kan moeilijk op één seizoen én een goede 10 mijl lopen en én een goede 800m lopen.
  Hieronder kan je in grote lijnen mijn programma tot eind juni vinden. Af en toe kan er nog een wedstrijd bijkomen of wegvallen.

  Za. 03/04  Kastelenloop Zandhoven (10 km)        

  Za. 10/04  De 10 km van Mechelen (10 km)         

  Zo. 25/04  10 miles Antewerpen (10 mijl)        

  Za. 08/05  Bever Run Beveren (xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />10 km)                   

  Do. 13/05  Abdijentocht Averbode-Tongerlo (15,8 km)         

  Zo. 16/05  BVV Ere-KBAB Vilvoorde (3000 st.)       

  Zo. 23/05  Parel der Kempen Malle (8.5 km of 10 mijl)        

  Vrij. 04/06  Kadodderloop St. Katelijne Waver (10 km)         

  Zo. 20/06  PK Steeple Merksem (3000 st.)

  Vrij. 25/06  Kardinaalsjogging Vorselaar (10 km of 15 km)

  Ma. 05/07  The Classic Tessenderlo (10 km)

  Zo. 11/07  Brasschaat (FC) (1500 of 3000)

  Zo. 25/07  Bosloop Tessenderlo (13 km)

  Deze zaterdag loop ik dus in mijn eigen Zandhoven al mijn eerste wedstrijd van de zomer. Goed kan de conditie nog niet zijn, maar ik beschouw het eerder als een leuk testje (... of test, Ik verwacht Belgisch veldloopkampioen bij de junioren Erwin Leysen e.a. aan de start.) om eens te zien hoe het momenteel gesteld is met de conditie. Als ik tijd heb ga ik proberen om één van de dagen nog een voorbeschouwing voor deze wedstrijd op mijn blog te zetten. Een week later loop ik in Mechelen een 10 km of zal ik in Herentals bij wijze van training de 1000 (doel: 2'55) en 3000 (doel: 9'30) meelopen.

  Grtz Pieter


  31-03-2010 om 13:59 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht winter 2009-2010
  Met gemengde gevoelens kijk ik terug op het voorbije crossseizoen. Enerzijds heb ik weer te maken gehad met heel wat lichamelijk ongemak waardoor ik niet veel wedstrijden heb kunnen lopen. Anderzijds heb ik ook enkele (hele) sterke wedstrijden gelopen. Begin december liep ik pas mijn eerste wedstrijd na 2 maanden buiten strijd te zijn geweest met een hamstringblessure. Deze wedstrijd in Boechout (korte cross) was een meevaller. Met weinig kilometers in de benen liep ik naar een mooie derde plaats. Dit beloofde voor de rest van het seizoen. Eind december wilde ik mijn tweede cross lopen in de lilse bergen. De dag voordien begon ik echter ziek te worden en dat liet zich duidelijk voelen in deze lange cross. In de sneeuw eindigde ik als 11de, een plaats waar ik onmogelijk mee tevreden kon zijn. Rond nieuwjaar zat ik met buikgriep te sukkelen waardoor ik de crosscup van Hulshout aan mij moest laten voorbij gaat. Deze griep heeft lang in mijn lichaam gezeten en zorgde er ook voor dat ik tijdens de lange cross van mijn eigen club in Herentals compleet onderuit ging. Dit moet zowat het dieptepunt van deze winter zijn geweest. Ik strompelde als 24ste over de aankomst. Gelukkig kwam hierna de grote ommekeer. 14 dagen later in Ekeren werd ik 7de op de lange cross. Eindelijk kon ik terug een wedstrijd op niveau lopen, al was het gevoel nog zeker niet helemaal top. Een week later op het PK korte cross in Mechelen zat ik al wel dicht tegen mijn beste niveau. Ik liep een sterke wedstrijd en werd 6de op korte afstand van plek 4 en 5. Wederom een week later stond ik aan de start in de korte cross van Lokeren. Na een lange inhaalrace liep ik opnieuw naar een 6de plaats en opnieuw heel dicht bij de nummers 4 en 5. De benen voelde wel iets minder dan een week eerder op het PK. Daarna volgde twee zware trainingsweken om dan in Essen (korte cross) mijn beste wedstrijd van het seizoen te lopen. Ik maakte het Toon Dierckx (de nummer 2 van het PK en zo wat de verassing van het regionale crossseizoen) heel moeilijk en finishte als 2de op amper één seconde van Toon. Jammer genoeg kon ik deze topvorm niet vasthouden tot op het BK in Oostende. Na een chaotische start en lange inhaalrace werd ik slechts 39ste. Deze wedstrijd ging grotendeels de mist in door de schermutselingen in de start, maar ik had ook gewoon niet de benen om top 20 te lopen (al denk ik dat ik er niet zo ver af had gezeten).
  Uiteindelijk liep ik 8 wedstrijden waarvan ik er na afloop van 5 (Boechout, Ekeren, PK Mechelen, Lokeren en Essen) tevreden ben en van 3 niet (Lilse bergen, Herentals en het BK in Oostende. Twee zaken heb ik geleerd deze winter. Werken aan mijn start in de korte cross en mijn lichaam reageert niet goed op afbouwen naar belangrijke wedstrijden). Dit laatste concludeer ik niet enkel op basis van deze winter, maar dit heb ik in het verleden al zo vaak ondervonden. Het is eerder een bevestiging van wat ik al dacht.
  Één van de volgende dagen zal ik mijn plannen voor deze zomer uit de doeken doen. Hiernaast kan je al zien dat de nadruk deze zomer niet meer op de piste maar op wegwedstrijden zal liggen.

  Grtz Pieter

  19-03-2010 om 20:31 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK korte cross Oostende: 39ste = slecht!
  Alles wat tegen kon zitten dit weekend zat zowat tegen. De overnachting in een hotel in Nieuwpoort was een dikke tegenvaller. Een zoemend afzuigsysteem, slecht bed, kamer die niet te verduisteren was en luidruchtige toeristen 's avonds laat en 's morgens vroeg zorgden ervoor dat ik met 5u30 à 6u oppervlakkige slaap naar Oostende trok. Voor het eerst in jaren was er op het parkoers geen spatje modder te bespeuren, wat ook al allerminst in mijn voordeel is. Een omvallend hek waaronder mijn voet geplet werd doordat mijn collega korte crossers tijdens hun stormloop naar de startlijn over het omgevallen hek liepen zorgde ervoor dat ik op rij 3 à 4 moest plaatsnemen. Maar wat ik na de start zag van enkele camicazepiloten sloeg werkelijk alles. Aan deze "lopers" die hun handen niet kunnen bijhouden zou ik willen vragen om aub een sport te zoeken waarbij je ze wel mag gebruiken (keuze genoeg denk ik zo). Tegen je breed maken, een schoudertje gebruiken of een klein duwtje om plaats te maken heb ik niets tegen (kan je wel verwachten van een korte cross met 220 deelnemers), maar vandaag ging het véél verder. Laat de organisatoren hier aub lessen uit trekken naar volgend jaar toe. Na wat ik in de eerste bochten gezien had kreeg ik echt bang voor de stijle afdaling die even verder volgde, waardoor ik natuurlijk nog meer plaatsen verloor. Na deze afdaling zat ik rond plek 120. Op de volgende rechte stukken ben ik aan mijn inhaalrace begonnen. Een blik vooruit leerde dat atleten waar ik normaal zeker bij in de buurt kan zitten al onbereikbaar ver weg waren. De moed zakte in mijn schoenen en ik had enorm veel moeite om voorbij clubgenoot Wouter Vermonden te geraken. Na één ronde kwam ik door rond plek 55. De laatste keer voelde ik op de bergjes dat mijn inhaalrace al teveel krachten had gekost om nog een echt sterke eindsprint te lopen. Toch kon ik de laatste halve ronde nog 14 plaatsen goedmaken om op plek 39 te eindigen. Vlak voor en achter mij zag ik jongens die de voorbije weken niet in mijn buurt kwamen. Het was een mooie inhaalrace, maar ik koop er de ballen mee. In tegenstelling tot enkele andere wedstrijden van het voorbije seizoen waarin mijn start slecht was, heb ik nu niet het gevoel dat het aan mezelf lag (het omvallende hek en de camicazepiloten). De benen voelde ook niet geweldig anders had ik nog wel iets dichter kunnen eindigen, maar een echt goede uitslag (top 20) zat er na de start al niet meer in. De korte nacht kan een verklaring bieden voor de minder goede benen. Wat de geplette voet betreft: tijdens de wedstrijd niets van gevoeld, bij het loslopen en vooral bij het naar de auto wandelen werd de pijn steeds erger... hopelijk is dit niets ernstig. Frustratie allom en een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten, al ga ik ook deze nacht nog niet goed slapen denk ik.
  Nog even vermelden dat ook clubgenoot Tom Van Rooy een mindere dag kende. Hij werd vooraf als de te kloppen man naar voor geschoven en eindigde "slechts" 4de. Heel jammer, ik had het hem echt gegund. Anderzijds is ook Wesley De Kerpel een verdiende winnaar na al zijn 2de plaatsen dit seizoen. Brian Van Den Bossche spoelde met een prachtige 10de plaats de ontgoocheling van vorig jaar weg. Toen viel hij enkele dagen voor het BK ziek. Ook Nick Renders liep een mooie wedstrijd en werd 28ste, net als Wouter Vermonden die 50ste werd.

  Grtz Pieter

  14-03-2010 om 22:13 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  09-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste rechte lijn richting BK.

  Ik lijk op schema te zitten om een mooi BK te lopen. Aan de voorbereiding zal het alvast niet liggen. De laatste maanden heb ik super kunnen trainen en ook de voorbije week ging alles nog naar behoren op training. Ik heb nog enkele pittige trainingen afgewerkt, maar het aantal kilometers was al wat minder dan de voorbije twee weken. Toen kwam ik steeds boven de 105 km uit, nu waren het er nog 93. Deze week bouw ik het aantal kilometers verder af en ook de intensiteit zal minderen. Deze laatste week voor het BK staat in het teken van recuperatie en moet er voor zorgen dat ik met frisse benen aan de start sta in Oostende. Tot welke plaats dit moet leiden is moeilijk te voorspellen (5" trager of sneller lopen staat gelijk aan 5 plaatsen verliezen of winnen). Vorig jaar eindigde ik als 21ste. Het lijkt me dus logisch dat ik, met de benen die ik nu heb, op een plek bij de eerste 20 mik. Al ben ik me er van bewust dat hiervoor alles moet meezitten. Mogelijk moet ik, na het bekijken van de uitslag, ook tevreden zijn met een plek tussen 20 en 30.
  Het feit dat de laatste weken zo goed zijn verlopen doet me een beetje vrezen voor een mindere dag. De voorbije jaren ging ik meermaals, na een goed gevoel en mooie resultaten in de voorbereiding, onderuit op het moment zelf. De supercompensatietheorie bleek meermaals slechts een theorie. Hopelijk is dit niet opnieuw het geval en hier ga ik ook niet vanuit. Ik mag best met vertrouwen uitkijken naar zondag. Ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om goed te zijn op het juiste moment en ik ben bereid om die kleine 10 minuten kei hard te gaan knokken voor elke seconde, elk plaatsje.

  Twee belangrijke momenten:


  ... de start


  ... en de bergjes.

  Grtz Pieter

  09-03-2010 om 14:15 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!