Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte cross Essen: Net niet, nat wel.
  Vandaag ben ik in Essen tweede geworden op de korte cross. Door de weersvoorspellingen (waarschijnlijk) waren er niet zo veel deelenemers komen opdagen. Slechts 13 atleten stonden aan de start maar het waren zeker niet de minste. De grotere namen hadden zich duidelijk niet laten afschrikken door het weer. Toen wij moesten lopen was het nog relatief goed weer, lichte regen en een beetje wind. Het parkoers was echter al wel één grote water en modderpoel. Kevin Billiet (OLSE) nam een blitsstart en ikzelf was deze keer ook goed weg (kan ook moeilijk anders met zo weinig deelnemers). Al vlug vormde er zich vooraan een groepje waarin Tim Casteels (ROBA) het initiatief nam. Ik en Toon Dierckx (ACBR) liepen attent mee voorin. Rond halfweg begon ik en Toon het commando over te nemen van Tim Casteels tot we slechts met drie overbleven: ik, Toon en de Nederlander Robert Planting. Die laatste hing ook al vlug aan de rekker. In de slotkilometer probeerde ik en Toon om de beurt weg te geraken en even had ik de indruk dat Toon het lastig kreeg, maar ik kon het eigenlijk amper zelf geloven. Toon heeft de laatste weken schitterende crossen gelopen (2e op het PK, overwinning in Borsbeek). Uiteindelijk kon hij toch in mijn spoor blijven en op een kleine 500m van het einde was het opnieuw zijn beurt. Ik moest hem een klein beetje laten weglopen en deze paar meter kreeg ik niet meer dicht, al kwam ik op het einde nog wel akelig dicht. Ik strandde op amper 1" van Toon. Het modderige parkoers was duidelijk in mijn voordeel en Toon vertelde me na de wedstrijd dan ook dat hij serieus had moeten bijten om me te volgen en op het einde heel diep moest gaan. Achteraf gezien had ik meer in mijn kansen moeten geloven, maar eigenlijk was ik meer bezig met de Nederlander achter mijn dan met Toon. De Nederlander Robert Planting moest immers ook nooit heel veel terrein toegeven, hij strandde op 5" van mij. Vierde werd Tim Casteels voor Jurgen De Beule (OLSE) en mijn broer Dries (LIER).
  Ondanks de intensieve en vele trainingskilomers van de laatste twee weken liep ik vandaag toch een heel sterke wedstrijd, waar ik heel tevreden mee ben. In Lokeren eindigde ik nog 3" achter Robert Planting, nu eindig ik er 5" voor. Ook het verschil met Toon was dit seizoen nooit kleiner dan nu. Allemaal heel hoopgevend voor het BK binnen twee weken. Van mij mag het dan opnieuw zo'n weer zijn. Gezond blijven is de boodschap.

  Uitslag: (13 deelnemers)
  1) Toon Dierckx (10'17)
  2) Pieter Van Dyck (10'18)
  3) Robert Planting (10'23)
  4) Tim Casteels (10'38)
  5) Jurgen De Beule (10'46)
  6) Dries Van Dyck (10'48)
  7) Kevin Billiet (11'01)
  8) Peter Coosemans (11'03)
  ... 13)

  Grtz Pieter

  28-02-2010 om 22:17 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  20-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog minder dan een maand.
  En dan staat er alweer het Belgisch kampioenschap cross in Oostende op het programma. Dit is voor mij (zo wat) de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Wat wil zeggen dat ik nu stevig aan het trainen ben om naar 14 maart te kunnen pieken. Als alles goed gaat haal ik aan het einde van deze week ongeveer 105 km en het is de bedoeling om ook volgende week om en bij de 100 km te draaien met als afsluiter de korte cross in Essen. In deze periode staan tevens de meest intensieve trainingen op het programma. Ik hou dan ook mijn hart vast voor blessures, want dat gevaar is momenteel natuurlijk behoorlijk groot.
  Tijdens de laatste wedstrijden voelde ik dat de conditie en de uithouding dik in orde is. Ik kon steeds mijn tempo blijven lopen, maar die punch op het einde (en in de start) ontbrak nog. Aangezien er nog heel wat plaatsen te winnen of verliezen zijn aan het slot van zo'n BK zou ik graag nog mijn snelheid de hoogte in willen jagen en daar richt ik me dan ook op tijdens de trainingen. Na Essen volgen nog twee rustigere weken waarna ik met frisse benen aan de start hoop te staan in Oostende.

  Grtz Pieter

  20-02-2010 om 20:18 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw 6de in Lokeren

  Bij gebrek aan Antwerpse veldlopen ben ik vandaag de concurrentie eens gaan opzoeken in Oost-Vlaanderen. Voor het tweede jaar op rij stond ik aan de start in Lokeren. En die start was vandaag ontzettend belangrijk. Na minder dan 100m moesten we met het volledige pak (32 deelnemers) naar rechts door een strook van amper 2m breed. Ook de rest van de kleine ronde, die we 2 x moesten afleggen, was uiterst smal. Het PK parkoers in Mechelen van vorige week was hiermee vergeleken een boulevard. Net vandaag trok mijn start natuurlijk weer op niks. Ik stond nochtans geconcentreerd aan de startlijn. Dat moest ook want buiten die smalle strook was het ook starten op een veld vol met hard bevrozen molshopen en als toetje de sneeuw die recht in je gezicht vloog. Ideaal dus om lijf en leden op te breken. Laat ons zeggen dat ik ergens tussen plek 15 en 20 weg was. Voorbij steken was op dit smalle parkoers een hele klus en daar heb ik mij dan ook het grootste deel van de wedstrijd mee kunnen amuseren (eens langs links proberen, dan eens langs rechts, toch maar even inhouden,...). Net voor de stijle heuveltjes, tijdens de laatste grote ronde kon ik voorbij Berten De Vleeschauwer en Bert Vermander naar plaats 6 oprukken. Op de heuveltjes kwam ik op enkele meters van een Nederlander en Pieter De Wulf. De laatste kilometer bleef ik constant op deze enkele meters hangen. Wat ik ook probeerde ik kreeg het gat nooit echt toe. Pas in de laatste meters kwam ik echt in het spoor van Pieter, te laat dus. Ali Hamdi won de wedstrijd voor Tom Meire en Lukas Van Assche, deze drie waren duidelijk de sterkste van het hele pak. 4de werd dus een Nederlander voor Pieter De Wulf (5de) en mezelf (6de).
  Na de wedstrijd overheerste toch vooral de teleurstelling. Er zat vandaag mits een goede start veel meer in dan een 6de plaats. Maar ja, het hoort er bij en ik moet maar zien dat ik mee ben. Ik was nadien ook heel vlug herstelt, waarschijnlijk omdat ik mij de helft van de cross heb moeten inhouden achter tragere atleten. Langs de andere kant ben ik zeker tevreden met de conditie. Op een identiek parkoers als vorig jaar liep ik nu 7" sneller op een besneeuwde ondergrond.

  Uitslag (2900m):
  1) Ali Hamdi (8.23)
  2) Tom Meire (8.30)
  3) Lukas Van Assche (8.34)
  4) Robert Planting (8.38)
  5) Pieter De Wulf (8.40)
  6) Pieter Van Dyck (8.41)
  7) Bert Vermander (8.52)
  8) Berten De Vleeschauwer (8.54)
  9) Bert Van Goolen (8.55)
  10) Tim Kielemoes (8.58)
  ... 32)  Afdalen


  Nooit echt in het spoor geraken.


  Nog even doorbijten.

  Grtz Pieter

  14-02-2010 om 20:25 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Lokeren
  Morgen zal ik voor het tweede jaar op rij naar Lokeren trekken om het daar in de korte cross op te nemen tegen de vele sterke Oost-Vlaamse atleten. Misschien zal het dit jaar iets minder bezet zijn aangezien er in Hannuit dit weekend ook nog een crossje gelopen wordt, maar misschien ook niet. Voor mij maakt het eigenlijk niet uit, ik loop wel graag sterk bezette wedstrijden. Vorig jaar liep ik in Lokeren mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Toen was ik na afloop in de wolken over mijn prestatie en over mijn conditie. Na heel diep te zijn geweest kon ik toen beslag leggen op een 10de plaats op 5 sec van plek 5. Ik slaagde er toen in atleten als Lukas Van Assche, Koen De Veylder en Dieter Vanstreels achter mij te houden.
  Dit jaar opnieuw op dit niveau presteren zou me dus al heel tevreden stellen. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag. Na het PK van vorig weekend heb ik tot vrijdag met een serieuze verkoudheid gezeten. Vijf dagen lang hoesten en snotteren is niet ideaal, maar misschien ook niet rampzalig. Ik heb geen koorts gemaakt en op training verliep alles naar wens. Ik heb het wel rustig aan gedaan deze week omwille van de verkoudheid, maar ook dat kan misschien eerder een voordeel dan een nadeel zijn. We gaan ons best doen morgen en dan zien we wel.

  Zo zag het er vorig jaar uit.  Grtz. Pieter

  13-02-2010 om 16:38 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK korte cross Mechelen

  Ekeren gaf me het nodige vertrouwen om met een goed gevoel de laatste week voor het PK in te gaan. De dinsdagtraining in Herentals die ik samen met Tom Van Rooy afwerkte gaf me buiten een bevestiging van de vooruitgang ook zware benen voor de volgende dagen. Woensdag en donderdag geraakte ik geen poot vooruit en ik vervloekte dan ook mijn soms overdreven temperament. Ik moest en zou de volledige training met Tom afwerken, maar wat koop je daarmee als je de dagen nadien niet meer vooruit komt. Ik vreesde dat deze training mijn PK wel eens zou kunnen schaden. Vrijdag en zaterdag liep ik dan ook enkel heel traag een half uurtje los.
  Het PK van vandaag dan. Na de opwarming merkten we al dat het een heel smal en bochtrijk parkoers was. Het kwam er dus op aan van in het begin goed mee te zijn. Hier slaagde ik naar behoren in. Rond plek 10 kon ik mij positioneren om de eerste kleine ronde af te werken. Tom Van Rooy en Dieter Vanstreels liepen toen al enkele meters voor het pak uit. Daar achter zat een groepje met Brian Van Den Bossche, Maarten Mortelmans, Thomas Thys en Jurgen De Beule. Enkele meters daar achter kwam Maarten Verbiest, Alex Van De Vel De Sousa, ikzelf en Toon Dierckx. Halfweg de eerste ronde moest ik even uitwijken om een vallende/ duikende Alex te ontwijken. In één van de stukjes berg af dook hij plat op zijn buik naar beneden, maar toch kon ik hem niet passeren. Zelden heb ik iemand zo snel weer weten recht staan. Op het einde van de tweede ronde kwamen we bij Maarten Verbiest en Jurgen De Beule aansluiten. In het begin van de tweede (nu een grote) ronde nam ik het initiatief om voorbij Maarten en Jurgen te gaan. Even later raapte we Maarten Mortelmans op. Met nog een halve ronde te gaan ontbond Toon zijn duivels en Alex schoof mee terwijl ik het even moeilijk kreeg. Ik moest een klein gaatje laten, maar op enkele 100den meters van het einde kreeg ik ook Thomas Thys nog in het vizier. Ondertussen liep ik op een 6de plaats en deze kon ik ook vasthouden tot aan het streep. Ik finishte 5 seconde achter Brian die 4de werd en 3 seconde achter Alex die 5de werd. De overwinning was voor Tom Van Rooy voor Toon Dierckx (die een verbluffende remonte heeft gemaakt de laatste halve ronde) en Dieter Vanstreels. Achter mij maakte Thys (7de), De Beule(8ste), Verbiest (9de) en Mortelmans (10de) de top 10 vol, terwijl mijn broer Dries 12de werd.

  Achteraf moet ik zeker tevreden zijn met mijn goed ingedeelde wedstrijd. Dit was mijn 5de PK korte cross bij de seniors. Na twee maal een 7de plaats en twee maal een 6de plaats, behaal ik nu opnieuw een 6de plaats. Maar deze schat ik wel het hoogste in. Dit was naar mijn mening het sterkst bezette PK van de afgelopen 5 jaar. Nu voel ik me precies wel wat ziekjes worden. Hopelijk zet het zich niet door zodat de cross van Lokeren volgende week niet in gevaar komt.

  Ik wil nog even mijn collega’s van de fase A bedanken om vandaag voor mij in te springen. Zonder hun flexibiliteit was van deze mooie prestatie vandaag geen sprake geweest. Dan was ik omstreeks 14u gewoon aan het werken in plaats van aan het lopen.

  Uitslag (2765m):
  1)   Tom Van Rooy (8.24)
  2)   Toon Dierckx (8.30)
  3)      Dieter Vanstreels (8.34)
  4)      Brian Van Den Bossche (8.40)
  5)      Alex Van De Vel De Sousa (8.42)
  6)      Pieter Van Dyck (8.45)
  7)      Thomas Thys (8.49)
  8)      Jurgen De Beule
  9)      Maarten Verbiest
  10)   Maarten Mortelmans

  Voor foto's: zie hier onder.

  Grtz Pieter

  07-02-2010 om 20:52 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de foto's.
  Bij deze de foto's van het PK korte cross in Mechelen.


  En gaan!


  Met Alex en Maarten.


  Nogmaals met Alex en Maarten.

  Grtz Pieter

  07-02-2010 om 20:51 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van Ekeren
  Bij deze de foto's van de lange cross in Ekeren van afgelopen zondag.


  De start.


  Het juiste groepje kiezen.


  Goed groepje gevonden


  Eenzame strijd.


  Bijna gedaan.

  Grtz Pieter

  02-02-2010 om 23:19 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!