Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  31-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de goede weg.
  Vandaag ben ik naar Ekeren gereden voor mijn derde lange cross van het seizoen. Ik wilde duidelijk beterschap zien t.o.v. mijn vorige wedstrijden en dat is zeker gelukt. Na een rustige start (heb men lesje wel weer voor even geleerd na Herentals) zette ik me in het spoor van de BREAK-mannen Toon Dierckx en Tom Maes. Mario Van Waeyenberge, een Duitser, Boris Ogourtsov en de naar gewoonte snelstarters Maarten Bosmans en Nick Van Peborgh waren toen al een heel eind weg. Voor ons, en nog wel binnen bereik, liepen Jan Van Roey en Kevin Schauwaers. Na de eerste van vijf ronden kon ik met Toon en Tom de aansluiting maken bij dit duo. Zo liepen we even met zn vijf, maar Toon die veel kopwerk deed leek duidelijk de sterkste van ons groepje. Onder zijn impuls moest iedereen stillaan de rol lossen tot we nog met twee overbleven. Maar ook ik besloot bij het ingaan van ronde drie voor mijn eigen tempo te kiezen. In tegenstelling tot in Herentals lukte dit nu wel goed. Toon liep niet spectaculair van mij weg en zelf kon ook ik de kloof op mijn eerste achtervolger Jan Van Roey uitdiepen. De rest van de wedstrijd werd een eenzame strijd. In ronde twee en drie kon ik merken dat het verschil tussen mezelf en het trio Nick, Maarten en Boris niet groter werd en dit gaf me wel wat moed. Deze drie zijn toch niet de minste. In ronde vier en vijf werd het verschil met hen wel duidelijk groter, maar dat lijkt me niet meer dan normaal. In de laatste ronde kreeg ik even de indruk terug korter bij Toon te komen, maar om hem echt te bedreigen was hij al te ver weg. Ondertussen was vooraan Mario zijn Duitse medevluchter kwijt geraakt en zo liep hij naar de overwinning. Ogourtsov werd derde voor Van Peborgh (4de) en Bosmans (5de). Zesde werd dus Toon voor mezelf (7de). Achter mij maakten Van Roey, Maes en Vermonden de top 10 vol. Met dit resultaat ben ik zeker tevreden en het is ook een opsteker naar het PK van volgende week toe.

  Uitslag (25 deelnemers):
  1) Mario Van Waeyenberge 25'55
  2) Raabe Johannes 26'04
  3) Boris Ogourtsov 26'49
  4) Nick Van Peborgh 26'59
  5) Maarten Bosmans 27'05
  6) Toon Dierckx 27'40
  7) Pieter Van Dyck 27'51
  8) Jan Van Roey 28'09
  9) Tom Maes 28'19
  10) Wouter Vermonden 28'34
  11) Kevin Schrauwers 28'43
  12) Maarten Verbiest 28'48
  13) Tom Van Gestel 28'54
  14) Thomas Thys 29'05
  15) Chris Van Gompel 29'12

  Opvallend was de grote aanwezigheid van de thuisatleten van BREAK rondom mij tijdens de wedstrijd. De plaatsen 4, 5, 6, 8 en 9 waren voor de rood-geel hemden, terwijl ik 7de werd. Ik heb tijdens de cross bijna geen ander truitje gezien. Mijn clubgenoten namen dan weer de plaatsen 10 t.e.m. 14 en 16-17 voor hun rekening. Collectief moesten we vandaag dus jammer genoeg het onderspit delven tegen de thuisploeg.

  Foto's volgen later.

  Grtz Pieter

  31-01-2010 om 21:24 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  29-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsof er niets aan de hand is/ was.
  Na Herentals bracht ik een bezoekje aan mijn huisarts om een mogelijke verklaring voor mijn slechte prestaties te vinden. Deze wist me te vertellen dat uit eerder onderzoek bleek dat er een kiem in mijn stoelgang zat. In de meeste gevallen zou dit vanzelf moeten verdwijnen, maar blijkbaar was ik één van de weinige gelukkige waarbij dit niet het geval was. Vervolgens heb ik drie dagen een antibioticakeur moeten volgen, waarna ik wel verlost zou zijn van dit ongemak. Nadien heb ik tijdens de trainingen niet veel last meer gehad van mijn darmen, maar ik zal toch pas gerust zijn als het zondag allemaal goed verloopt.
  De trainingen zelf dan, deze verliepen na Herentals alsof er niets aan de hand was. Vorige week liep ik 97 km bij elkaar en ook de intensieve trainingen gingen naar behoren. Deze week heb ik met het PK korte cross en de rest van het seizoen in het achterhoofd nog een tandje bijgestoken. Als alles normaal verloopt zal ik na zondag 9 loopsessies en ongeveer 110 km op de teller hebben staan. Dit zijn cijfers waar ik zelden aan kom. Ondanks de vele kilometers gingen ook deze week de intensieve trainingen nog vrij gemakkelijk. In Ekeren hoeft het er voor mij allemaal nog niet uit te komen, maar ik wil wel duidelijk beterschap zien t.o.v. de voorbije twee wedstrijden. Een week later op het PK korte cross is het wel de bedoeling er helemaal te staan.

  Bij deze nog twee foto's van twee jaar geleden tijdens de korte cross van Ekeren. Ik eindigde toen 5de. Vorig jaar koos ik voor Lokeren.
  Nee, dat blauw was niet afgesproken.

  Grtz Pieter

  29-01-2010 om 11:46 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's cross Herentals
  Toch nog maar enkele foto's van zondag.


  (Te) goed gestart.


  Terugval deel 1


  Terugval deel 2


  Terugval deel 3


  Terugval deel 4

  Grtz Pieter

  20-01-2010 om 18:09 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschamende prestatie in Herentals.
  Het liep vandaag voor geen meter, het was slecht, rotslecht. Na een vlotte start nestelde ik me in 3de positie. Ik wist natuurlijk dat het niet haalbaar was om deze plaats te houden, maar in de start ging het allemaal als vanzelf. In Lille had ik het gevoel dat ik van in het begin volle bak moest gaan om mee te zijn en toen was ik pas als 15de weg. Nu had ik compleet het tegenovergestelde voor. Ik moest me zelfs inhouden om niet de leiding te nemen. Vreemd, maar gebrek aan wedstrijdritme zal hier wel voor iets tussen zitten. Verder had ik niet direct het gevoel me opgeblazen te hebben de eerste ronde. Halfweg deze eerste ronde liet ik eerst Glen Laurens en Nick Renders inschuiven en later nog een handvol andere atleten. Op dat moment was ik van plan om gewoon mijn tempo te zoeken en rond plek 10 aan te pikken. Dat aanpikken kwam er echter maar niet van. Mijn tempo was in vrije val. Er zat niets kracht in mijn benen. Uiteindelijk kwam ik als 24ste! van de 57 deelnemers over de meet,... 24ste!! Zonder meer mijn slechtste cross ooit. Vorig jaar kon ik niet deelnemen door de examens, maar twee jaar geleden eindigde ik nog als 4de en liep ik 1'58" sneller dan vandaag. Niet normaal! Vlak na de wedstrijd moest ik weer onmiddelijk naar het toilet, bij het doortrekken zag ik dat het water rood kleurde van het bloed. Meteen kreeg ik een mogelijke verklaring voor deze wanprestatie. Dit geeft duidelijk aan dat er nog iets niet in orde is in mijn lichaam. Tijdens mijn buikgriep rond nieuwjaar had ik hier ook last van, maar ik dacht hier van verlost te zijn. Ik zal mijn dokter nog maar eens contacteren zeker.
  De wedstrijd werd gewonnen door een ijzersterke Tom Van Rooy voor Koen Wilssens en Glen Laurens. Brian Van Den Bossche eindigde mooi 6de en Thomas Thys al even mooi 8ste. Ook Nick Renders (10de) en Jo Prims (13de) mochten zeker tevreden zijn. Ten slotte liepen ook Wouter Vermonden (20ste) en Tom Steenackers (26ste) een sterke wedstrijd.

  Grtz Pieter

  17-01-2010 om 20:59 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar veldloop Herentals (met trailschoenen).
  Na mijn buikgriep rond de eindejaarsperiode heb ik ondertussen weer een dikke week goed kunnen trainen. De laatste twee dagen lijk ik ook eindelijk verlost van hinderlijke buikkrampen die me na mijn buikgriep maar bleven parten spelen. Door de sneeuw is het moeilijk in te schatten hoe het momenteel met de conditie gesteld is. De tempo's liggen zowiezo een stuk lager en het loopt allemaal wat zwaarder. Ik heb de laatste dagen niet echt een goed gevoel, maar het zal zondag pas echt duidelijk worden of dit aan de omstandigheden ligt of ik gewoon echt nog niet goed genoeg ben.
  Met de 9,2 km lange cross van zondag in het vooruitzicht en met de mooie exemplaren aan blaren die ik aan Lille overhield in het achterhoofd, ben ik nog maar eens op zoek gegaan naar een oplossing voor dit probleem. Pieter Hendrickx vertelde mij dat hij af en toe zijn crossen op trail schoenen aflegde. Dit vond ik de moeite waard om ook eens te proberen. Ondertussen heb ik mij de speedcross 2 van Salomon aangeschaft, hopelijk brengen deze soelaas. Afgelopen zondag heb ik er al eens een extensieve training in het bos mee gedaan. Deze heeft me na 7 X 1200m tegen +/- 3.40/km alvast geen nieuwe blaren opgeleverd. Ook op vlak van grip valt de schoen me beter mee dan verwacht. Op een besneeuwde ondergrond en een bochtrijk parkoers kwam ik op geen enkel moment in de problemen. Op dit vlak is het dus zeker een waardig alternatief voor spikes. Alleen heb ik wel het gevoel dat ze nogal zwaar zijn, maar zoals ik eerder al vertelde kan dat ook gewoon aan mijn benen of de ondergrond gelegen hebben. In Herentals zal ik er normaal mee aan de start staan en zullen we zien hoe het juist zit... met de schoenen én de conditie.

  Grtz
  Pieter

  12-01-2010 om 11:51 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen CC Hulshout
  Eerst en vooral voor allen een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2010. Voor mezelf is het jaar minder goed begonnen. Sinds woensdag zit ik met buikgriep en heb ik geen meter meer gelopen. Vandaag heb ik geen koorts meer maar ik moet toch nog op héél regelmatige basis een bezoekje brengen aan het toilet en ook eten gaat nog niet zoals het moet. Logischerwijze heb ik dan ook beslist om de crosscup van Hulshout aan mij voorbij te laten gaan. Het wil me voorlopig maar niet mee zitten. Tot dinsdag ging het nochtans meer dan behoorlijk op training. Ik zag dan ook uit naar deze confrontatie met de grote jongens van de korte cross. Hopelijk voel ik me morgen sterk genoeg om te gaan supporteren, zodat ik nog eens buiten kan komen.

  Grtz
  Pieter

  02-01-2010 om 12:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!