Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  26-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
  Bij deze enkele foto's van de cross in de Lilse bergen vorige week zondag. Tussen de sneeuwvlokken door kan je mij ergens vinden. De kwaliteit is niet schitterend, maar beter iets dan niets.

  Grtz Pieter

  26-12-2009 om 19:31 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwmannen in de Lilse Bergen.
  Ik ben vandaag 11de geworden in apocalyptische omstandigheden. Heel de wedstrijd door viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Met deze 11de plaats kan ik zeker niet tevreden zijn. De laatste twee dagen had ik last van keelpijn, hoesten en een suf gevoel, ziekjes dus. Dit zal waarschijnlijk de grootste verklaring bieden voor deze mindere prestatie. Onderweg kreeg ik ook nog last van blijnen door de harde ondergrond en van mijn darmen, zodat de roep naar het toilet nog groter werd dan de roep naar de finish (en geloof mij, ik verlangde al zo hard naar de finish). Dit hielp allemaal niet om ontspannen te kunnen lopen.
  Na een slechte start probeerde ik wat op te schuiven tot bij een groepje met Jo Prims, Bart Verschoren en Yelle Van Waeyenberghe. Hier kon ik anderhalve ronde mijn wagonnetje aanhaken, maar ik voelde al vlug dat het niet mijn dagje was. In de voorlaatste ronde kwam Koen Janssens me ook nog voorbij, zodat ik net buiten de top 10 viel. De laatste ronde viel ook Chris Van Gompel me op de nek, maar hem kon ik in de sprint nog net afhouden. Ik had geen dik half uur in de sneeuw afgezien om me ook nog eens te laten vloeren in de sprint. Toch nog even mijn tanden laten zien dus. Een positieve afsluiter van een voor de rest zwakke wedstrijd. Door mijn ziekte had ik me mentaal vooraf al voorbereid op een mindere wedstrijd, maar ik had me voorgenomen om te blijven vechten en dit heb ik ook gedaan. Hierdoor is het resultaat ook weer niet super slecht. Een half minuutje en twee plaatsen dichter en ik had best wel tevreden kunnen zijn over deze wedstrijd.
  Vooraan liep Glen Laurens naar de zege voor Nick Van Peborgh en een uitmuntende Brian Van Den Bossche. Brian deelde zijn wedstrijd mooi in en gaat vanaf nu als sneeuwspecialist door het leven. Of doe ik hierbij afbreuk aan Brian zijn mogelijkheden? De toekomst zal het uitwijzen. Pieter Hendrickx eindigde 4de, Bart Lieckens 6de, Jo Prims 9de, Wouter Vermonden 14de, Tom Steenackers 16de en Jelle Van De Gender 19de. Nick Renders moest ondanks een goed gevoel opgeven met pijnlijke kuiten. Hopelijk is hij niet lang buiten strijd.

  Uitslag:
  1) Laurens Glen 30.08
  2) Van Peborgh Nick 30.16
  3) Van Den Bossche Brian 30.38
  4) Hendrickx Pieter 30.43
  5) De Beule Jurgen 30.51
  6) Lieckens Bart 31.15
  7) Verschoren Bart 31.24
  8) Van Waeyenberghe Yelle 31.38
  9) Prims Jo 31.55
  10) Janssens Koen 31.59
  11) Van Dyck Pieter 32.14

  Grtz
  Pieter

  20-12-2009 om 20:03 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooruitblik lange cross Gierle.
  Morgen start ik als alles goed gaat voor de eerste keer sinds januari 2008 nog eens in een lange cross. Toen domineerden wij van ACHL op Mapei in Parijs Roubaix- achtige wijze de veldloop van Herentals. We hielden toen de eerste 4 plaasten, met mezelf op een 4de plaats, binnen de eigen club. Geweldige cross was dat toen! Door allerlei blessures en een ingekort seizoen is een lange cross daarna er nooit meer van gekomen. Nochtans hoop ik binnen enkele jaren de nadruk volledig van korte naar lange cross te verschuiven. Maar dat is voor de toekomst, terug naar morgen. Eerst en vooral hoop ik dat de keelpijn waar ik daarstraks mee ben opgestaan zich niet verder doorzet. Ten tweede hoop ik de cross zonder lichamelijke mankementen uit te lopen en als het even kan ook nog een deftig resultaat neerzetten. Wat dat laatste precies inhoud daar kan en wil ik nog geen uitspraken over doen. Gewoon een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden, concreter ga ik het niet maken.
  Één ding staat vast, het gaat koud worden. Vooral de stevige wind die ze voor morgen voorspellen boezemt me wat angst in. Die strakke wind kan er wel eens voor zorgen dat de gevoelstemperatuur nog een pak lager gaat liggen dan de eigenlijke temperatuur. Ik ben alvast niet van plan de stoere te gaan uithangen en ga me goed warm aankleden. Op vlak van tegenstand vermoed ik dat het grootste deel van de vertrouwde namen die in de andere Antwerpse veldlopen aanwezig waren ook hier aan de start zullen staan. Clubmakker en leeftijdsgenoot Nick Renders heeft na zijn prachtige 6de plaats in de cross van Booischot alvast beslist om ook morgen aan de start te verschijnen. Normaal is Nick voor mij steeds een richtpunt tijdens wedstrijden, maar ik vrees dat hij met de conditie van vorige week slechts een klein puntje in de verte gaat zijn.

  Grtz
  Pieter  

  19-12-2009 om 15:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks enkele kwaaltjes toch een goede trainingsweek achter de rug.
  Na Boechout kon ik door pijn aan de binnenkant van mijn linker voet twee dagen niet lopen. Tot mijn grote vreugde kon ik vanaf woensdag terug probleemloos trainen. Deze twee trainingsvrije dagen zijn voor één keer geen probleem, maar dit moet zich toch niet na elke cross herhalen. Zoveel overschot heb ik nu ook weer niet. Eind vorige week protesteerden mijn hamstrings dan weer wat meer, maar ook dat is ondertussen terug in orde gekomen zonder dat ik hiervoor mijn trainingen moest aanpassen. Ik heb de voorbije 7 dagen veel kilometers kunnen malen met tevens de nodige snelle prikkels. Richting de lange cross in de Lilse bergen van komende zondag is dat ook zeker nodig. Het gevoel tijdens de trainingen is best wel goed. Nog geen supergevoel, maar dat zou ook nog wat vroeg zijn.
  Eigenlijk is het al vreemd dat het zo goed gaat. Vandaag heb ik immers de resultaten van mijn bloedonderzoek gekregen. En wat blijkt? Ik heb zowaar een nogal zwaar ijzer tekort. Volgende week woensdag moet ik voor de eerste keer in mijn leven een ijzerspuit laten zetten. Voorgaande keren kwam ik er steeds vanaf met wat bruistabletjes, maar deze keer vindt mijn sportarts een spuit blijkbaar toch nodig. Niet dat ik bang ben voor een spuitje, zo'n pannenkoek zijn we nu ook weer niet. Maar zoals ik al zei heb ik voorlopig van dit ijzer tekort echter nog niets gevoeld. Natuurlijk is een wedstrijd nog iets anders dan een training en mogelijk zal ik dan pas de rekening gepresenteerd krijgen. Pas zondag zal ik dus weten in hoeverre dit te kort in mijn bloed een invloed heeft op mijn prestaties.
  Zoals jullie kunnen horen véél lichamelijk ongemakken, maar toch heb ik goede trainingen kunnen afwerken en voel ik me conditioneel best goed. Die kwaaltjes zullen een beetje bij de sport horen en we laten er ons ook niet door doen, maar de laatste tijd is het toch al veel geweest. Toch zijn het uiteindelijk de wedstrijden die tellen en als die zondag (net zoals in Boechout) meevalt zijn al deze ongemakken meteen vergeten. Als het cliché dat de klagende atleten het gevaalijkste zijn klopt kan dit in ieder geval geen probleem zijn.

  Grtz
  Pieter

  16-12-2009 om 18:56 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte cross Boechout
  De namiddag was het eindelijk (maar eigenlijk ook vroeger dan verwacht) zo ver. Ik liep in Boechout mijn eerste wedstrijd in bijna 3 maanden. Zoals ik eerder al vertelde trok ik met bescheiden ambities naar het dorp van Bart Peeters en Jan Leyers. Muzikaal was er vandaag niet veel te beleven, sportief hebben we wel iets proberen te brengen. Ter plaatsen aangekomen zag ik dat het parkoers er meer dan beloopbaar bij lag. Ondanks de regen van de voorbije dagen was er amper modder te bespeuren. Een strook van 30m, daar moest ik als modderliefhebber het dan mee doen.
  Na een natte, maar gezellige opwarming met de Westerloclan namen we met een 25-tal atleten de start. Vanuit pakweg 8ste positie zag ik Van Aelst, de Verbiesten en de Brusselaar Jean Charles Byl (deze zomer 3.48 op 1500) voor me uitlopen. Ik besloot direct enkele plaatsen op te schuiven om me in hun spoor te kunnen vestigen. In de loop van de eerste ronde ben ik stillaan verder opgeschoven naar een 3de plaats achter Van Aelst en Byl. Bij het ingaan van de tweede en tevens laatste ronde schoof ik op naar plek 2. Net op tijd eigenlijk want Byl vond de tijd rijp voor zijn versnelling in te zetten. Ik kon nog 200 meter volgen, maar daarna voelde ik duidelijk dat ik snelheid te kort kwam. Zijn tempo was gewoon te snel voor mij. gelukkig zag ik achter mij dat Van Aelst het ook volledig begaf zodat er gaten begonnen te vallen. Tijdens de laatste twee stroken in het bos kreeg ik dan toch even een dipje en toen kwam Maarten Verbiest als een duiveltje uit een doosje mij voorbij gelopen. Maarten moet een enorm snelle laatste ronde gelopen hebben daar hij bij aanvang van ronde twee nog maar op plaats 5 of 6 zat. Ik kon jammer genoeg niet direct aanpikken en zo kwam ik met 30m achterstand het veld opgedraaid. Ik had de indruk dat ik nog iets korter kon komen, maar het gat was gemaakt en we waren te dicht bij de aankomst. Zo eindigde ik tevreden op een mooie derde plaats. Deze zag ik bij de prijsuitrijking beloont met 8 krasbiljetten die met op hun beurt 6 euro opleverde. Onze vrienden voetballers zouden daar eens goed mee lachen, maar wij doen het puur voor de sport en het plezier en dat heb ik vandaag gehad. Het was zalig om zelf nog eens te kunnen crossen en smaakt zeker naar meer. Of er vlug meer zal komen is weer twijfelachtig. Mijn hamstring hebben het goed uitgehouden, maar tijdens het loslopen kreeg ik terug pijn aan mijn voet. Hopelijk is dit morgen al veel beter. In het andere geval...zucht!

  Uitslag:
  1) Jean Charles Byl 8.04
  2) Maarten Verbiest 8.11
  3) Pieter Van Dyck 8.13
  4) Thomas Verbiest 8.17
  5) Youness Karras 8.18
  6) Steven Vermeiren 8.21
  7) Stefan Van Aelst 8.24

  Grtz
  Pieter  

  06-12-2009 om 19:10 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test
  De kogel is door de kerk, normaal zal ik morgen starten in Boechout in de korte cross. (Tenzij ik straks tijdens het jaarlijkse huldigingsbal van ACHL een lumbago krijg bij de uitvoering van den hukkelepuk of den inzae.) Ik zal zonder hoge verwachtingen aan de start verschijnen. Om echt op niveau te lopen heb ik momenteel te weinig trainingen in de benen. Maar door deze wedstrijd zal ik wel meteen weten hoe ver ik conditioneel momenteel sta en hoeveel werk ik nog heb.
  Ik heb horen waaien dat van Herentalse zijde -man in vorm- Thomas Thys en de gebroeders Verbiest aan de start zullen verschijnen. Daarnaast verwacht ik enkele BREAK'ers zoals Stefan Van Aelst en Dimitri Teugels. Naar jaarlijkse gewoonte zullen er ook wel wat Duffelse atleten (Mortelmans, Laerte) aanwezig zijn. Genoeg volk waar ik me mee kan meten dus.
  Door de regen van de voorbije dagen zal het ploeteren worden, maar daar kunnen we wel tegen. Het zal ook een echte korte korte cross worden. Winnaar Vanstreels liep vorig jaar al na 7'30 over streep. Mijn broer werd toen, als ik me niet vergis, 7de.
  Één ding is zeker: Ik ga er morgen van genieten!

  Grtz
  Pieter 

  05-12-2009 om 17:44 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederoptreden in Boechout??
  De laatste week heb ik een grote stap voorwaards gezet in mijn revalidatie. Ik heb nagenoeg geen last meer van mijn hamstrings. Vooral de snellere stukken gaan een heel pak vlotter. Gisteren heb ik voor de eerste keer terug tijdens de clubtraining mee op de piste met de rest getraind. Er stond 10 x 400 in 74" op het programma. Samen met Alex ging het van 74" over 72" en 71" naar een laatste 400 in 70" Zonder eigenlijk ook maar één moment in de problemen te komen of diep te moeten gaan. Natuurlijk was dit nog niet echt een zware training, maar ik was toch verrast door het gemak waarmee ik dit tempo aan kon.
  Vandaag heb ik dan voor de eerste keer terug een vol uur gelopen. Ik heb het wel op 't gemakske gedaan want ik voelde toch een lichte reactie in de hamstrings. Niet ongewoon gezien het tempo en de toch ook wel gladde piste van gisteren. Hopelijk is dit morgen terug in orde. Als dit laatste het geval is denk ik er aan om zondag al aan de start te verschijnen van de korte cross in Boechout. Om alle risico's te vermijden is het meest verstandige waarschijnlijk nog twee weekjes wachten met wedstrijden, maar de goesting om terug te gaan crossen is enorm groot en ik heb het gevoel dat ik mijn blessure behoorlijk onder controle heb. Ik ga het nog enkele dagen bekijken om dan de knoop door te hakken.
  Als ik start zal het met beperkte ambitie zijn. Ik verwacht niet meteen een prestatie die dicht bij mijn topniveau ligt zoals vorig jaar in Lokeren bij mijn eerste wedstrijd. Toen had ik al heel wat meer trainingen in de benen. Mijn hamstrings die het uithouden en genieten van de wedstrijd zal het doel zijn.

  Grtz
  Pieter

  02-12-2009 om 19:26 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!