Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  23-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag Crossdag
  Tegenwoordig vul ik mijn vrije zondagen met het supporteren op crossen. Voor mij is dit de ideale manier om mijn zondagen door te brengen nu ik zelf geen wedstrijden kan lopen. Gisteren was het dus in Arendonck te doen. Ik zag vooral héél veel blauwhemden aan de start in de verschillende reeksen. Vooral in de korte cross waren we nog nadrukkelijker aanwezig dan anders, nu de mannen van Westerlo van Looise naar Herentals zijn overgestapt. Liefst 7 ACHL-atleten eindigden in de top 10. Toch moesten we de overwinning laten aan een demonstrerende Jurgen De Beule (Olse). Op het podium werd hij wel geflankeerd door twee van mijn clubgenoten. Thomas Thys werd 2de en Vincent Bierinckx 3de. Vincent was behoorlijk gestart, maar werd in de tweede ronde bijgebeend door Nick Renders die slechter vertrokken was. Nick nam meteen het commando en probeerde het gat op Thomas nog te dichten terwijl Vincent zijn wagonnetje kon aanhaken. Aanvankelijk leek dit te lukken maar Thomas hield mooi stand. Zelfs tegen een Vincent die bij het opdraaien van veld op warspeed kwam en Nick ter plaatsen liet. Een zeer mooie prestatie van soldaat Vincent die door zijn opleiding in het leger niet al te veel aan trainen toekomt. Nick zag in de laatste meters ook Tim Casteels (ROBA) nog voorbij gaan en eindigde zo 5de. Toch was ook Nick tevreden over zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Die kebab van de avond voordien heeft zijn werk weer gedaan. Verder was er een mooie 12de plaats voor Tom Steenackers. Moest die jongen eens 70 km/ week trainen... Tenslotte was er ook een tevreden Jelle Van De Gender die met een 28ste plaats nog 8 atleten achter zich liet.

  Grtz
  Pieter

  23-11-2009 om 21:23 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude koeien uit de gracht van Arendonck.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Naast de internationale veldloop net over de grens in Tilburg staat er dit weekend aan de andere kant van die grens ook de cross van Arendonck op het programma. Een eerder kleine, maar toch steeds leuke cross op een mooi parkoers en met de nodige tegenstand. In het verleden behaalde ik er al 2 x een 1ste, 2 x een 3de, 1 x een 4de en 1 x een 5de plek. Het is een wedstrijd waar ik elke winter naar uit kijk maar door de u allen gekende reden kan ik jammer genoeg voor het tweede jaar op rij niet deelnemen. Daarom kijk ik even terug naar twee jaar geleden toen ik er voor het laatst liep. Hiernaast heb ik een foto van het podium in 2007 bijgevoegd. Er zat toen zeker meer in dan een derde plaats. Met zn drie (Jurgen De Beule, Gunther Keepers en ik) gingen we toen de laatste rechte lijn in voor de eindsprint, maar in de laatste bocht vond ik het toch nog even nodig om op mn smikkel te gaan. Met een heel wrang gevoel en vol frustraties klom ik toen op het laagste podiumtrapje. Ik heb er dus nog iets goed te maken. Afspraak in 2010.

  20-11-2009 om 16:35 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten op beterschap.
  Vorige week heb ik net als de week voordien ongeveer 70 km gelopen met enkele snellere prikkels. Zo liep ik dinsdag 2 x 10' tegen 4.00/km. Op donderdag stond er 2 x (4 x 200) tegen 40" op het programma en zaterdag tenslotte 4 x 4' tegen 3.50/km. Je merkt het, intensieve trainingen zijn dit zeker nog niet. Tussendoor deed ik rustige duurlopen tussen de 40 en 55'. Ik moet zeggen dat ik toch altijd blij ben wanneer het mijn wekelijkse relatieve rustdag (25' loslopen) is. Ik ben momenteel wat aan het twijfelen om toch de intensiteit van de trainingen terug wat te laten zakken. De vooruitgang (als ik hier al van mag spreken) gaat toch wat te traag naar mijn goesting. Mogelijk zal ik deze week in plaats van één dag eens twee dagen tussen de wat snellere prikkels laten? Ach, we bekijken het van dag tot dag en passen daar de trainingen op aan. Al mag het nu toch stillaan gaan beteren.
  Even het vermelden waard is de knappe prestatie van Alex Van de Vel De Sousa tijdens de korte cross in Duffel. Hij werd 5de op amper enkele seconden van Brian die 4de werd. Voor iemand waarvoor naar eigen zeggen zelfs een 1500m te lang is, is dit toch een aardige prestatie. Zeker als je weet dat hij bij de start ten val kwam. Hiermee bewijst hij dat er meer in zijn benen zit dan enkel een snelle 800. Jammer genoeg kon ik dit zelf niet met mijn eigen ogen aanschouwen aangezien ik dit weekend moest werken, op amper 300m van het parkoers daar in Duffel dan nog.

  Grtz
  Pieter

  18-11-2009 om 13:34 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cc Mol als aandachtig toeschouwer.
  Vandaag ben ik naar de eerste individuele manche van de crosscup in Mol gaan kijken. Met pijn in het hart moest ik aanzien hoe vele atleten zich mochten leeg lopen in het mulle zand op mijn lievelingsparkoers. Ik was net op tijd om trainingsmakkers Nick Renders, Brian VD Bossche, Tom Van Rooy, Wouter Vermonden en Tom Steenackers te zien aantreden in de korte cross. Nick die op training mooie dingen liet zien en zich voor de wedstrijd in zijn sas voelde hoopte vooraf op een plaats in de top 20. Na zijn 16de plaats van vorig jaar leek dat zeker haalbaar, maar tijdens de wedstrijd draaide het opnieuw niet echt goed. Nick eindigde pas als 35ste en hoopt binnen twee weken in Arendonk eindelijk zijn goede benen te vinden dit seizoen. Tom VR die eveneens mooie dingen liet zien op training kwam na 200m ten val op de, dit jaar nieuwe, matten. En zeggen dat hij voordien nog zo tevreden was dat ze die dingen daar gelegd hadden. Na een platte buiklanding en met geschaafde benen en handen maakte hij toch nog een heldhaftige remonte die eindigde op een 14de plaats. Tom mag best tevreden zijn over zijn conditie. Zonder die val zat een plaats tussen 10 en 5 er zeker in. Running bear Brian vond in Mol niet zijn favoriete parkoers en al evenmin zijn snelle piste benen. Een 21ste plaats was het gevolg. Wouter liep naar goede gewoonte een degelijke wedstrijd en eindigde 41ste op slechts 13" van Nick. Tom S. tenslotte liep naar een 53ste plaats. Voor de meeste was deze cross dus eerder een tegenvaller. Toch de moed niet opgeven mannen, de resultaten komen wel.
  In de lange cross verraste Jeroen D'Hoedt door Pieter Desmet de kloppen. Na zijn indrukwekkende run in Gent twee weken geleden had ik wel wat verwacht van deze jonge kerel, maar dit...!! Toch leek Pieter Desmet me, al dan niet geplaagd door contractperikkelen, niet op zijn sterkste benen te staan. Deze twee clubgenoten kunnen nog voor spannende duels zorgen dit seizoen.
  Ikzelf heb deze week 70 km kunnen afleggen met reeds enkele snellere stukken in. Mijn hamstrings konden deze trainingsarbeid aan, maar ik had de indruk dat het maar nipt was. Daarom ga ik volgende week hetzelfde doen als deze week en voorlopig nog niet verder opbouwen. Het is een beetje wikken en wegen en vooral een kwestie van niet te overhaasten. Als ik begin januari terug in competitie kan aantreden zal ik al heel tevreden zijn.
  Ten slotte nog even melden dat in Zandhoven, zij het op een iets lager niveau, gisteren ook de nobele sport van het veldlopen werd beoefend. Mijn broer won daar de wedstrijd met 3" voorsprong.

  Grtz
  Pieter

  08-11-2009 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opdrijven trainingsintensiteit.
  Omdat ik het gevoel heb dat ik mijn blessure aan de hamstrings min of meer onder controle heb ga ik proberen om stillaan de intensiteit van de trainingen op te drijven. Vorige week kon ik zonder al te veel pijn 63 km afleggen verspreid over duurlopen van maximum 50 minuten. Enkel zondag rolde ik tijdens mijn duurloop al eens 5 x 150m om mijn spiertjes een eerste snellere prikkel te geven. Dit ging behoorlijk. Net zoals vorig jaar zal ik weer eerst de intensiteit van mijn trainingen doen stijgen en dan pas het volume. Klinkt onlogisch voor een optimale conditieopbouw maar voor het herstel van deze blessure lijkt dit de beste methode. Gistere liep ik voor het eerst een langere periode tegen een hoger tempo. Ik liep 2 x 10 minuten tegen 3'50/km. Ondanks de gietende regen heb ik er enorm van deze training genoten. Nu is het afwachten hoe de hamstrings hier vandaag op gaan reageren. Daarom ga ik het bij 6 km loslopen houden denk ik.
  Ondertussen zag ik in Bonheiden hoe youngsters als Dieter Vanstreels en Koen Naert moeiteloos de overstap maakte van de junior naar de seniorcategorie. Ik zag leeftijdsgenoot Jurgen De Beule zijn snelle pistetijden nu ook in het veld bevestigen en ik zag mijn clubgenoten hard werken aan de conditie op de jaarlijkse stage in Tongerlo. Komende zondag zal ik in Mol toeschouwer zijn wanneer Tom Van Rooy en Nick Renders deze harde arbeid gaan proberen om te zetten in mooie prestaties in het losse zand rondom het zilvermeer.
  Zaterdag staat er de jaarlijks KAVVV-veldloop in mijn hometown Zandhoven op het programma. Ikzelf zal niet kunnen gaan kijken aangezien ik zaterdag zal moeten werken. Mijn broer daarentegen die in Bonheiden een duidelijke conditieverbetering toonde zal wellicht wel de spikes aanbinden.

  Grtz
  Pieter

  04-11-2009 om 11:14 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!