Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  25-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crosscup Relays Gent + update blessure
  Vandaag ben ik samen met de familie Renders naar de eerste manche van de crosscup gaan kijken. De eerste veldloop van het seizoen heeft altijd iets speciaals. Opnieuw de crossspikes die boven worden gehaald, de geur van gras en modder, het vallen van de bladeren, wie loopt er voor een nieuwe club, hoe verteren de jonge atleten de overgang naar een hogere categorie, wie heeft er een grote stap voorwaards gezet,... Allemaal zaken die me deden uitkijken naar deze namiddag. Drie ACHL-ploegen gingen bij de seniors heren de strijd aan met een massa andere clubs van over heel België. Onze op papier sterkste ploeg bestond uit Vincent Bierinckx, Brian Van den Bossche en Tom van Rooy. Vincent vertrok goed voorin maar kreeg het moeilijk op de moordende zandstrook op het einde. Na deze loodzware laatste meters stond daar de verlossing voor Vincent in de vorm van ene Brian. Brian liep een sterke wedstrijd en kon heel wat atleten inhalen. Daarna mocht onze enige, echte ACHL-topper Tom Van Rooy aan de bak. Tom die zich de hele week wat ziekjes voelde vatte de laatste 4500m aan met heel wat panache, maar kreeg halverwege even een moeilijk moment. Naar het einde toe kon Tom zich toch nog herpakken en naar een mooie 15de plaats spurten. Tom bewees met dit slot dat de heren-toppers op de korte cross maar best op hun hoede zijn in Mol. Dat moeten ze trouwens altijd zijn voor Tom.
  De tweede ploeg bestond uit Tom Steenackers, Nick Renders en Jo Prims. Tom had (ook al na ziekte) zijn dagje niet en zo moest Nick vanuit de achtergrond heel wat plaatsen proberen goed te maken. Maar ook Nick bleek vandaag niet echt in zijn sas. De man die op training nochtans duidelijk een goede vorm heeft geëtaleerd op training kon vandaag zijn benen maar niet pijn doen. Gebrek aan wedstrijdritme lijkt een logische verklaring en moet tevens enige garantie op beterschap bieden naar de volgende wedstrijden toe. Jo bleek het lichtpuntje in deze ploeg die wel sterk liep en op deze manier de schade kon beperken. Na een snedige eindspurt kon er zelfs nog een zege-gebaar af na het vloeren van ROBA-atleet Lukas Bosmans. Mooi zo, mannen die zich smijten tot op de streep hebben we nodig. Onze 2de ploeg eindigde ietswat teleurstellend op een 30ste plaats. Toch proficiat aan iedereen en weet dat er nog heel wat speling opzit. Zonder uitzondering waren al deze ACHL-deelnemers zich immers nog in het zweet aan het werken (en dansen) op onze jaarlijkse Tropical Blue fuif.
  De man die het meeste indruk op me gemaakt heeft vandaag is de tweede loper van OEH namelijk Jeroen D'hoedt. Zoals hij de nochtans sterke tegenstand voorbij vloog en daarna op afstand hield was ronduit indrukwekkend. Ik ben dan ook meer dan benieuwd naar hoe hij de rest van het seizoen zal afwerken. De Belgische juniorenkampioen zal meer dan zijn mannetje kunnen staan bij de seniors en dan is er nog het EK juniores in december waar ook heel wat mogelijk is (top 5?).
  En ik? Ik stond met pijn in het hart te kijken naar dit mooie sportevenement waar ik zo graag de eerste keer mijn conditie getest had. De pijn in de voet is ondertussen reeds een kleine week verdwenen en lijkt dus verleden tijd. Van een beginnend stressfractuur zal dus geen sprake geweest zijn. De pijn in de hamstrings lijk zoals verwacht hardnekkiger en dwingt mij tot het bepreken van mijn trainingskilometers tot een 60/ week. Veel te weinig dus. Ondertussen blijf ik mijn oefeningen doen en binnen enkele weken zal ik proberen het trainingsvolume en de trainingsintensiteit te verhogen. Ik zal hetzelfde schema volgen als vorig jaar toen ik ook met deze blessure zat. Het zal nog heel wat tijd kosten maar ik trek mij op aan het feit dat ik er toen van bij mijn eerste cross (Lokeren) stond.

  Grtz
  Pieter

  25-10-2009 om 21:13 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug aan het trainen.
  Na 4 dagen niet gelopen te hebben en met enkele mensen gesproken te hebben over mijn blessure ben ik terug aan het trainen gegaan. Waarom...? Simpel, ik en ook anderen kunnen niet geloven dat het een stressfractuur is. Natuurlijk bestaat de kans dat we er naast zitten, maar die kans is naar mijn mening zo klein dat ik het risico wil nemen. Na nogmaals een kiné opgezocht te hebben denken we eerder in de richting van een blokage. Al de symptomen zijn er toch naar. Na het nodige mobilisatiewerk heb ik vandaag terug rustig 5 km gelopen en dat ging behoorlijk. Hopelijk blijft het goed gaan en kan ik zo vlug mogelijk terug zonder pijn voluit trainen. Duimen maar!

  Grtz
  Pieter

  14-10-2009 om 17:26 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ge hebt toch een beginnende stressfractuur en moet vier weken rusten."
  Met deze woorden gaf mijn sportarts me gisteren een serieuze uppercut. Mijn eerste reactie was: "ha das een goeike". Maar sinds wanneer maken sportartsen grapjes aan de telefoon... Niet dus. Blijkbaar had de dokter in het ziekenhuis niet goed gekeken. Hij had immers geen stressfractuur opgemerkt. Toen hij mij dit in het ziekenhuis vertelde was ik gerustgesteld en ben ik terug beginnen trainen... tot het telefoontje gisteren. Mijn sportarts had de resultaten van de botscan gekregen en hij merkte hier wel een beginnende stressfractuur op. Na een telefoontje naar de dokter in het ziekenhuis en het vergroten van de foto's gaf deze mijn sportarts gelijk.
  Als de dokter in het ziekenhuis me nu niet verteld had dat alles in orde was had ik nu al twee van de vier weken voorgeschreven rust achter de rug gehad. Nu kan ik terug vanaf nul aan mijn vier weken rust beginnen. Allemaal kostbare tijd die op een lullige manier verloren gaat.
  Ik zou op 7 november terug kunnen beginnen trainen en dat zou betekenen dat ik waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd van 2009 gelopen heb. "Zou", want stressfractuur, geen stressfractuur... ik weet ook niet meer wat te geloven en wat niet. Er zijn een aantal redenen waarom ik moeilijk kan geloven dat het een stressfractuur is. 1) Na twee weken rust genomen te hebben na het zomerseizoen onmiddellijk een stressfractuur oplopen is op zijn minst vreemd. Het is namelijk een overbelastingsblessure. 2) Na een week gelopen te hebben lijkt het beter en beter te gaan. Twee weken geleden kon ik amper of niet normaal stappen. Nu kan ik een uur nagenoeg pijnloos lopen op een vlakke ondergrond. 3) Een botscan is blijkbaar ook voor interpretatie vatbaar. M.a.w. ik weet nog niet of ik ga rusten of toch doortrainen. Misschien wel, misschien niet... Ik hou jullie op de hoogte.

  O ja met mijn rug gaat het al veel beter. De oefeningen van de kiné doen wonderen. (Om toch positief af te sluiten.)

  Grtz
  Pieter

  09-10-2009 om 16:42 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update blessure + Mega Spike
  First things first, mijn blessures... Na een week niet gelopen te hebben, heb ik de laatste vijf dagen vier keer kunnen lopen. Vandaag had ik zelf zo goed als geen pijn meer aan mijn voet. Na een botscan vorige week vrijdag wist ik al dat ik geen stressfractuur had. Ook het stramme gevoel in mijn hamstrings lijkt onder controle. Tot daar het goede nieuws. Sinds maandag heb ik rugpijn en vanaf vandaag hindert deze me ook tijdens het lopen. Ik zit momenteel blijkbaar in de hoek waar de klappen vallen. Toch ben ik eigenlijk al tevreden dat het beter lijkt te gaan met de voet en de hamstrings. Morgen trek ik opnieuw naar de kiné voor mijn rug. Hopelijk kan hij mij ook van deze kwaal verlossen, zodat ik binnenkort terug voluit kan trainen. In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen is mijn trainingasachterstand ondertussen serieus opgelopen. Ik hoop tegen eind november (Arendonck) wedstrijd klaar te geraken en vanaf nieuwjaar de topvorm te vinden. De eerste twee crossen (Gent en Mol) die ik gepland had zal ik aan mijn laten voorbij gaan of bij wijze van training aanvatten.

  Ook virtueel komt het nieuwe winterseizoen op gang. Ik hoop weer een deftige Mega Spike ploeg te kunnen opstellen die een mooi resultaat kan neerzetten in het algemeen klassement. In het verleden ben ik al een aantal keer vooraan kunnen eindigen met dit spel en ik hoop dit dit jaar opnieuw te doen. Mijn voorlopige ploeg ziet er als volgt uit (deze kan dus zeker nog wijzigen):

  Pieter Desmet (OEH) 17                                 Selien De Schrijder (VS) 14
  Andreas Van Ham (DAC) 12                          Rosemari Kithusi (VAC) 12
  Jonas Roels (LAT) 6                                       Manuela Soccol (GENK) 6
  Lukas Bosmans (ROBA) 3                             Nina Lauwaert (VOLH) 3
  Wesley Van De Gaer (ROBA) 1                     An Claes (ACHL) 1
  (zie: www.megaspike.be)

  Grtz
  Pieter

  07-10-2009 om 19:35 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!