Inhoud blog
 • Einde blog... nieuwe website!
 • Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)
 • 10 km van Mechelen
 • Kastelenloop Zandhoven
 • Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Over mijzelf
  Ik ben Pieter Van Dyck
  Ik ben een man en woon in Zandhoven (België) en mijn beroep is sociotherapeut/ psychologisch assistent.
  Ik ben geboren op 30/10/1986 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Atletiek en andere sporten.
  Foto
  Zoeken in blog

  PR's
  800: 2.00.39 ('07)
  1000: 2.33.53 ('06)
  1500: 4.02.48 ('07)
  3000: 8.51.01 ('09)
  5000: 15.19.42 ('09)
  3000St: 9.49.55 ('07)
  10K: 33'18 ('11)
  10 Miles: 54'08 ('11)
  Foto
  Foto
  Pieter Van Dyck

  19-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Miles Antwerpen (14e - 54'08)

  Vorige zondag was het D-day. In Antwerpen vond de Ten Miles plaats. De wedstrijd waar ik al een heel jaar naar uitkeek en waar al mijn trainingen op gericht waren. Door mijn 17e plaats van vorig jaar mocht ik dit jaar borstnummer 25 opspelden en mij in de eerste startbox plaatsen. Omstreeks 15u30 zette de 16000 deelnemers zich in beweging. De traditionele suïcidale starters waren ook weer van de partij (massa's zelfs). De eerste kilometer werd ik langs alle kanten voorbij gevlogen door overmoedige deelnemers. Ondertussen had ik mijn clubgenoot Nick Renders al gevonden en samen werkten we onze eerste kilometers tegen een verstandig tempo af (+/- 3'20/km).

  Wanneer we richting de Kennedytunnel liepen begonnen we aan onze remonte. Bij het uitlopen van de tunnel kwamen we bij een mooi groepje met o.a. Tim Casteels, Marc Papanikitas en Lander Dircken. Nick bleef even achteraan dit groepje hangen terwijl ik het tempo wou behouden en onmiddellijk doorschoof naar de kop. Langs de Kaaien merkte ik dat enkel Lander Dircken nog volgde. Het was een aangenaam weerzien met Lander. Van bij de benjamins t.e.m. mijn eerste cadettenjaar liepen we om de twee jaar (hij is één jaar ouder) tegen elkaar. Hij was toen outstanding en ik kreeg keer op keer op mijn doos. Daarna koos hij voor een succesvolle triathloncarrière terwijl ik op de atletiek bleef focussen. Nu dik tien jaar later liepen we daar samen. Langs de Kaaien staat elk jaar een enorme massa die u werkelijk vooruit schreeuwt. Toen begon ik voor het eerst te beseffen dat dit wel eens mijn dagje kon worden. Terwijl we kilometer acht naderden voelde de benen beter en beter aan en bleven we atleten inhalen. Halfweg liep ik al als 22e. De Italiaan Montagna moest net daarvoor er aan geloven. De volgende die ik voorbij ging was Maarten Dejonghe. Vervolgens moest Lander lossen en wanneer ik richting de Meir liep stak ik ook Pieter Helin voorbij.

  Ondanks het goede gevoel bleef ik gecontroleerd lopen. Het was nog ver en we moesten die verdomde Waaslandtunnel nog door. Op de Meir stond er opnieuw een massa volk op ons te wachten. Nu kreeg ik ook Robby Houben in het vizier. Ik ging erop en erover en zocht een volgend doel. Vlak voor de Waaslandtunnel kwam ik bij Jan Adriansen. Hij kon even aanpikken, maar moest bij het dalen de rol lossen. Voor me liepen Steven Van Nieuwenhove en Geoffrey Lhost. Ik kon bijna bij hen aansluiten, maar op hun beurt liepen ze in de tunnel weer van me weg. Voor hen zag ik Emmanuel Loverie zijn licht stevig uitgaan en begon ik me op hem te focussen. Bij het uitlopen van de tunnel hoorde je het gejoel van de menigte stillaan aanzwellen tot het lawaai ontploft wanneer je er uit komt. Een mens zou van minder hard gaan lopen. Maar het was nodig ook want die laatste beklimming deed nu ook in mijn benen pijn. Bij het ingaan van de laatste kilometer was ook Loverie er aan voor de moeite en de laatste 50 meter sprintte ik nog voorbij Lhost. De 14e plek was de mijne! En de tijd... 54'08! Op dit zware parkoers en voor mijn kunnen een toptijd!

  Met dank aan de supporters en een superdag. Nooit had ik een slecht moment en nooit heb ik me geforceerd. Ik denk dat dit een wedstrijdindeling was die dicht bij de perfectie komt. De eerste vijf mijl liep ik in 27'08, mijn tweede deel ging dus sneller (27'00). Dit laatste is goed voor de 10e tijd van alle deelnemers over de laatste 5 mijl. Tot slot nog even vermelden dat mijn clubgenoot Nick Renders zijn eerste Antwerp Ten Miles kon afsluiten als 22e in een mooie 55'05.

  Uitslag + filmpje aankomst zie http://sport.be.msn.com/runningtour/antwerpmarathon/2011/nl/uitslagen/

  Nog enkele foto's (dank aan Guy Van Den Broeck)


  Voorzichtige start


  Bij het inlopen van de Kennedytunnel


  Met Nick Renders en Tom Maes.


  Met Lander Dircken


  De laatste kilometer...


  De laatste 100 meter. Precies toch aan het afzien.

  Grtz Pieter

  19-04-2011 om 23:03 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  09-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 km van Mechelen
  Gezien mijn slechte prestatie van vorige week in Zandhoven voegde ik in extremis nog een wedstrijd toe aan mijn programma. Ik wou nog wat vertrouwen tanken voor de Ten Miles van Antwerpen. Normaal stond er vandaag een snelle duurloop gepland, maar deze is dus vervangen door de wedstrijd in Mechelen.

  Met ruim 200 deelnemers gingen we vanmiddag van start in het sportpark de Nekker. Ik startte bewust heel voorzichtig en liep na 1 kilometer in een groepje dat voor de vijfde plaats liep. We kwamen door in 3'10 dus dat was zeker snel genoeg. Voor ons liepen Stijn Lintermans, Tim Casteels, David Hellincx en een atleet van ACW. Deze laatste kon ik al vlug bijhalen en samen liepen we tot aan de derde kilometer. Toen voelde ik dat hij het lastig kreeg en even later moest hij lossen zonder dat ikzelf een versnelling plaatste. Langs de Dijle zag ik ook dat Hellinx en Casteels niet verder wegliepen en probeerde ik op mijn eigen tempo naar hen toe te lopen. Kort na kilometer vier had ik hen te pakken en nog voor we halfweg waren kon ik al enkele meters nemen. Casteels kon het langste zijn wagonnetje aanhaken, maar zou later de terugkeer van Hellinx moeten toestaan. Lintermans was onbereikbaar voor mij (wat geen schande is), maar ik had een goed gevoel in de benen en kon mijn tempo hoog houden. De laatste drie kilometer kreeg ik het nog lastig, maar dat lijkt me niet meer dan normaal. De laatste twee kilometer liepen we opnieuw in het sportpark. Ik had een voorsprong van een goeie 50 meter op Casteels en Hellinx en deze gaf ik niet meer af. Na een laatste kilometer in 3'17 kwam ik na 33'18 (3'20/km) als 2e over de aankomst.

  Met deze plaats en vooral deze tijd ben ik heel tevreden en dit geeft het nodige vertrouwen voor volgende week. Achter mij wist David Hellinx een moegestreden Tim Casteels af te houden voor de derde plaats, terwijl Kristof De Rycke de top vijf vol maakte.

  Uitslag 10 km:
  1) Stijn Lintermans  31'57
  2) Pieter Van Dyck  33'18
  3) David Hellinx  33'30
  4) Tim Casteels  33'41
  5) Kristof De Rycke  34'14
  6) Tim De Weerdt  34'19
  7) Mark Nolan  34'26
  8) Yves Vercammen  34'58
  9) Rien Coertjens  35'24
  10) Nid Rumphakwaen  35'29
  ... 202)

  Enkele foto's:

  Bij de start verscholen achter Tim Casteels


  Langs de Dijle


  50 meter voorsprong


  Nog 500 meter te gaan


  Toch wel afzien


  Aankomst op de piste


  De pers was er ook


  Podium

  Grtz Pieter

  09-04-2011 om 20:23 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastelenloop Zandhoven
  Vandaag vond de opening van mijn zomerseizoen plaats. In mijn eigen Zandhoven stond de jaarlijkse Kastelenloop over 10 km op het programma. Deze wedstrijd is elk jaar sterk bezet en dat was ook nu het geval. Erwin Leysen en Jan Adriaensen waren vandaag niet van de partij, maar toch stond er nog genoeg mooi volk aan de start.

  Na het startshot zat ik onmiddellijk op kop. Ik liep mijn eigen tempo en tot mijn verbazing had ik direct enkele meters voorsprong. De eerste kilometer ging niet bijzonder hard (3.07), maar de concurrentie leek er vandaag niet al te veel zin in te hebben. Stelselmatig kon ik mijn voorsprong verder uitbreiden, zodat deze na 4 kilometer 60 meter bedroeg. Toch voelde ik al vlug dat het niet echt vlotte vandaag. Mijn tempo viel al vlug terug tot boven de 3.20/km. Na ruim 5 kilometer (in 16'35) dichtte duatleet Wim De Cort in een mum van tijd de kloof van 60 meter. Dit was een serieuze mentale klap. Ik kon nog een halve kilometer volgen, maar dan liep hij vlotjes van me weg. Ondertussen voelde ik alle kracht uit mijn benen vloeien en voelde ik dat het zelfs moeilijk zou worden om mijn 2e plek te behouden. Op anderhalve kilometer van het einde was het van dat. Tom Van Dyck en Gino Casier vielen op mijn nek. Ik moest even een gaatje laten, maar op karakter kon ik me terug in hun spoor knokken. Op 600m van het einde trok ik met mijn laatste krachten het tempo nog iets de hoogte in. Tom kon nog even terug overnemen, maar eens we op de piste waren kon ik hem vrij vlot opnieuw remonteren. Zo kwam ik alsnog als 2e over de aankomst, weliswaar in een beschamende 34'07. Of 37" trager dan vorig jaar, terwijl ik nu al veel verder zou moeten staan in mijn opbouw naar de Ten Miles van Antwerpen dan toen.

  Na de wedstrijd hoorde ik van bijna iedereen dat ze het enorm lastig hadden gehad. De eerste warme dag van het jaar zou hier voor iets kunnen tussen zitten. Ik hoop alvast dat dit deze wanprestatie op zijn minst deels kan verklaren anders heb ik binnen 14 dagen echt een probleem. Enkel de veerkracht die ik in de laatste kilometer (in 3.20) toonde om toch nog 2e te worden was in lichtpuntje. Voor de rest voelde mijn benen erbarmelijk slecht vandaag. Het was lang geleden dat ik nog een man met zulke grote hamer was tegen gekomen en dat na zelfs een niet al te snel eerste deel.

  Uitslag 10 km:
  1) Wim De Cort  33'24
  2) Pieter Van Dyck  34'07
  3) Tom Van Dyck  34'13
  4) Gino Casier  34'21
  5) Kristof Van Den Berghe  34'36
  6) Kristof Nevelsteen  35'00
  7) Dirk Vermeiren  35'08
  8) Gino Steemans  35'12
  9) Koen Steemans  35'13
  10) Steven Van Eester  35'23
  ... 250)

  Nog enkele foto's:

  Plaatsje zoeken voor de start.


  En weg zijn we.


  Na 2 km al wat voorsprong.


  Met nog 1 kilometer te gaan terug naar Tom en Gino aan het lopen.

  Grtz Pieter

  02-04-2011 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugblik veldlopen,... vooruitblik wegwedstrijden.
  Het BK ligt alweer ruim een week achter ons, tijd dus om eens terug te kijken op het voorbije crossseizoen. Voor het eerst in jaren kon ik nog eens een volledig seizoen afwerken. Dit op zich is al een enorm succes voor mezelf. Enkel de crosscupwedstrijd in Hulshout en de cross van Kessel moest ik aan me laten voorbij gaan respectievelijk door een kleine blessure en een griepje. Tijdens de crossen van Tessenderlo (2e), Herentals (7e) en Essen (3e) haalde ik mijn beste niveau. Terwijl ik in de Duffel, de Lilse Bergen, Ekeren, Booischot (PK) en in Oostende (BK) onder de verwachtingen bleef. Van de vijf andere crossen was ik gewoon tevreden. Al bij al een mooi seizoen dus. Enkel jammer dat het op de kampioenschappen telkens misliep.
   
  Het was voor mij eveneens het eerste jaar waarin de focus op de lange cross kwam te liggen. De korte crossen hebben me enorm geholpen bij de overgang van de jeugdreeksen naar de seniors. Ondertussen ben ik 24 jaar en kan ik zeggen dat mijn toekomst op de lange cross ligt. Ik weet zeker dat mijn capaciteiten daar beter tot hun recht kunnen komen. Het sluit ook beter aan bij mijn ambities voor deze zomer. Net zoals vorig jaar zal het vizier gericht worden op de weg. Bij deze geef ik ook al een groot deel van mijn programma prijs voor komende zomer. Uiteraard kunnen er door omstandigheden nog wedstrijden wegvallen of bijkomen.

  02/04  Kastelenloop Zandhoven  10K
  17/04  Antwerp Ten Miles  16K
  08/05  De tien van Hertals  10K
  22/05  Abdijentocht (Tongerlo - Averbode)  15,8K
  19/06  Herentals - Tielen  14,6K
  24/06  Kardinaalsjogging Vorselaar  10K
  11/07  The Classic Tessenderlo  10K
  31/07  De Bosloop Tessenderlo  13,8K
  27/08  Gva Dwars door Turnhout  10K

  Grtz Pieter

  22-03-2011 om 19:37 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK lange cross Oostende
  Vandaag was het de hoogdag van het veldloopseizoen. Als afsluiter van de winter stond er het Belgisch kampioenschap in Oostende op het programma. Dit jaar maakte ik de overstap van de korte naar de lange cross. Het was dan ook logisch dat ik vandaag voor de eerste keer van start ging op de langste afstand.

  De start bij een veldloop over ruim 10 km gaat er een pak relaxer aan toe dan wanneer er amper 3 km moet gelopen worden. Zo kon ik makkelijk een goede start nemen, maar ik probeerde ook onmiddellijk mijn eigen tempo te zoeken. Ik liet de grote namen die slecht weg waren passeren en richtte me in die eerste ronde op Hans Nuyts. Hem kon ik dit voorbije seizoen steeds verslaan en ik dacht bij hem goed te zitten. Maar na amper één ronde voelde ik al dat ik geen te beste dag had. De opeenvolging van heuvels ging me absoluut niet af. Pieter Hendrickx waarmee ik dit seizoen vaak hele koersen mee in de clinch ging, moest ik toen al enkele meters laten lopen. Ik wist dus meteen hoe laat het was... Er zou vandaag niets meer inzitten dan schade beperken. Naarmate de wedstrijd vorderde verloor ik langzaam steeds meer plaatsen. Tot ik in de voorlaatste ronde rond plek 55 liep. Stillaan begon ik er toen terug iets door te komen. De heuvels bleven moeilijk gaan, maar op de vlakke stukken kon ik mijn wagonnetje aanhaken en voelde ik met momenten terug wat kracht in de benen. De laatste ronde voelde ik dat er nog iets in de benen zat. Eerste kon ik Maarten Dejonghe en Yelle Van Waeyenberghe opnieuw voorbij snellen. Even later moest ook Tom Van Der Kelen voor de bijl en kon ik mijn vizier instellen op Koen Van Havermaet en Daan Coremans. Net voor de laatste bergjes ging ik op en over Koen, maar op de bergjes moest ik opnieuw wat meters toestaan op Daan. Op de laatste vlakke stukken ging ik en Daan al sprintend nog over Tom Van Driessche. Ik kon tot op 2 meter van Daan komen maar moest hem toch laten voorgaan. In extremis kon ik nog de top 50 induikelen en als 49e over de streep lopen. Als je de Nederlander en Ethiopiër die voor me waren niet telt werd ik dus 47e op het BK

  Hiermee kan ik niet tevreden zijn. Enkel mijn laatste ronde was goed, terwijl ik de 4 en halve ronde daarvoor de boel al de mist zag ingaan. Het tempo dat ik vandaag kon ontwikkelen lag gewoon te laag. Een pak lager dan tijdens mijn vorige wedstrijden. Ter illustratie: Pieter H. eindigde op de 32e plaats een volle minuut voor mij... veel te veel! De conditie leek nochtans goed de voorbije dagen ondanks een verkoudheid in het begin van de week. Ik denk dat deze mindere prestatie voor een groot deel lag aan de 17 hellingen die we voor de voeten geschoven kregen. Het was duidelijk dat ik daar te kort kwam en er niet van recupereerde. Het is ook niet de eerste keer dat me dit opvalt. Jammer dat een behoorlijk seizoen weer op een valse noot moet eindigen. Maar goed, dit is veldlopen! Je moet als atleet je plan trekken op verschillende omlopen met verschillende ondergronden.

  Nog enkele foto's


  Nog even de spieren warm houden.


  Drummen voor een goed plekje.


  GO!


  Goed vertrokken.


  In een groepje met o.a. Guy Fays (718), Hans Nuyts (610) en Kenny Deneyer (696).


  Laatste ronde: Met Koen Van Havermaet.

  Grtz Pieter

  13-03-2011 om 22:53 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overwinning in Zandhoven.
  Voor de voorlaatste cross van deze winter stond ik aan de start in mijn eigen gemeente Zandhoven. Na een korte werkdag stond ik samen met 48 anderen om 16u klaar voor vier ronden van anderhalve kilometer. Nog eens zes kilometer stevig doorduwen leek me ideaal met het oog op het BK lange cross van nu zondag.

  Er werd stevig gestart, maar ik kon me vrij vlot in vierde positie plaatsen. Voor me liepen Bart Verbruggen, Bart Willemen en mijn broer Dries. Op de smalle bospadjes vond ik dit toch iets te ver en na de eerste halve ronde zag ik mijn kans om naar de leiding door te schuiven. Na één ronde zat enkel nog mijn broer en Dennis Vervloet in mijn spoor, maar ik voelde dat ze het al moeilijk hadden. Bij het ingaan van ronde twee moesten ze dan ook definitief lossen. Ik probeerde het tempo gedurende de rest van de wedstrijd hoog te houden waardoor ik steeds verder uitliep op mijn achtervolgers. Uiteindelijk kon ik na 19'24 als eerste over de aankomst lopen met exact één minuut voorsprong op mijn broer.

  Ik ben best tevreden over het resultaat van deze wedstrijd. Het doel was me nog eens goed te testen en dat is me goed gelukt. Dit gaf me het nodige vertrouwen voor het BK. Ondertussen is er al heel wat van dat vertrouwen verloren gegaan. Sinds zondag ben ik wat ziekjes, vooral last van de luchtwegen. Op zich is dit niet heel erg, maar het is vooral de vermoeidheid waar ik me zorgen om maak. Mijn lichaam is duidelijk aan het vechten tegen de ziektekiemen. Ik heb maar weinig energie en zou het liefst een hele dag in bed liggen. Afwachten wat het wordt... Mij gewoon goed verzorgen en zondag mijn best doen. Meer kan ik niet doen.

  Uitslag (6000m - 49 deelnemers):
  1) Pieter Van Dyck  19'24
  2) Dries Van Dyck  20'24
  3) Dennis Vervloet  20'37
  4) Hans Van Havermaet  20'43
  5) Bart Willemen  20'59
  6) Tim Van Daele  21'02
  7) Bart Verbruggen  21'18
  ... 49)

  Nog enkele foto's


  Velen voelen zich geroepen om als eerste het bos in te duiken.


  Alles op een lint trekken.


  Ontspannen lopen, maar toch het tempo hoog houden.

  Grtz Pieter

  07-03-2011 om 13:05 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  27-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen: One hell of a race!

  Het was een tijdje geleden, na wat gesukkel met de gezondheid, maar vandaag stond ik terug aan de start van een veldloop. In Essen ging ik van start in de lange cross. Vooraf hadden al enkele mensen mij gewaarschuwd dat de omloop er loodzwaar bij lag en dat bleek niet gelogen.

  Na een rustige start kon ik vlot vooraan postvatten. Tijdens de eerste ronde speelde Nick Van Peborgh wat met het tempo. Wind mee trok hij stevig door en wind tegen stokte het tempo volledig. Te veel tempowissels is niets voor mij en ik liet me hier dan ook niet aan vangen. Wind mee liet ik een gaatje en wind tegen kon ik moeiteloos terug aansluiten en zelfs zonder te forceren de kop nemen zodat ik de volgende prik kon opvangen. Tot zover mijn goede tactiek. Tegen het einde van ronde twee waren de spielereien voorbij, terwijl ik op kop bleef lopen. Maar ja... ik kreeg vleugels gezien we nog maar met drie over bleven (Nick Van Peborgh, Pieter Hendrickx en ikzelf). Andere sterke atleten zoals Lucas Moray, Sam Valgaeren, Bart Lieckens en Hans Nuyts hadden we toen al op grote achterstand gezet. Even later voelde ik zelfs dat Nick het lastig kreeg terwijl ik me nog behoorlijk voelde. In ronde drie nam Pieter Hendrickx van me over en we hadden meteen een kloofje op Nick. Een stunt leek in de maak... Maar een ronde later moest ik Pieter laten gaan en vond Nick zijn tweede adem. In ronde vijf kwam hij terug bij mij en bij het ingaan van de laatste ronde liep hij zelfs opnieuw naar Pieter H. Ikzelf kon net niet opnieuw aansluiten. De laatste rondes had de zware omloop met modder, los zand en een stevig bergje zijn tol geëist. Ik was compleet dood, maar ik was blijkbaar niet de enige. Terwijl Nick en Pieter streden voor de overwinning zag ik dat ik ondanks een volledig lege energietank nog steeds uitliep op Lucas Moray. Nick leek het laken naar zich toe te trekken, maar Pieter H. wist Langevelds-gewijs in extremis en met een millimeter spurt toch nog de overwinning weg te kapen. Vijftien seconden later liep ik tevreden als derde over de aankomst. De verschillen in deze lange en zware cross waren enorm groot (zie uitslag). 

  Met de prestatie van vandaag mag ik naar mijn gevoel zeer tevreden zijn. Ik kon heel lang samen met de nummers drie en vier van het PK lange cross strijden voor de overwinning. Misschien had er zelfs meer ingezeten als ik ronde twee en drie wat minder op kop had gelopen. Dit probeer ik mee te nemen naar het BK binnen 14 dagen. Het feit dat ik sterke atleten zoals Lucas Moray en Bart Lieckens respectievelijk op meer dan een halve minuut en een volledige minuut loop stelt me alleen maar meer tevreden met de wedstrijd van vandaag.

  Uitslag: (9375m - 21 deelnemers)
  1) Pieter Hendrickx  32'49
  2) Nick Van Peborgh  32'49
  3) Pieter Van Dyck  33'04
  4) Lucas Moray  33'35
  5) Sam Valgaeren  33'55
  6) Bart Lieckens  34'09
  7) Hans Nuyts  34'31
  8) Kevin Billiet  34'53
  ... 21)

  Nog enkele foto's:


  Nick Renders werd mooi 3e in de korte cross.


  Op kop bij het begin van ronde twee.


  Nog steeds op kop.


  De koers breekt open.


  Remonte van Nick.


  Het podium.

  Grtz Pieter

  27-02-2011 om 21:34 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen, Zandhoven & Oostende
  Na mijn forfait voor Kessel kende ik nog enkele moeilijke dagen, maar daarna begon het terug te vlotte op training. Het lijkt logisch dat mijn lichaam na ruim 2 weken van sukkelen met de gezondheid en weinig trainen even tijd nodig heeft om terug in het ritme te komen. Vorige week kon ik opnieuw al mijn trainingen afwerken, maar deze gingen nog moeizaam. Deze week lijkt alles al een pak beter te gaan. Zondag zal ik, als alles goed gaat, dan ook starten in de lange cross van Essen. Het weekend daarop loop ik in mijn woonplaats Zandhoven nog een cross over 6 km. Deze zal ik eerder als een stevige training/ test aanvatten met het oog op het BK van één week later. Ik hoop met nog enkele goede prestaties deze winter te kunnen afsluiten.

  Grtz Pieter

  22-02-2011 om 16:02 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen deelname in Kessel.
  Zowel maandag als dinsdag moest ik mijn training stopzetten en terug naar huis wandelen. Ik was twee maal compleet leeg van een half uurtje los te lopen. Een heel vreemd gevoel, dat ik nooit eerder voelde. Het mag duidelijk zijn dat dit niet normaal is. Het griepje van begin vorige week was dus blijkbaar toch niet zo onschuldig als gedacht. Ondertussen heb ik mijn bloed al laten nakijken, maar dit bracht geen verklaring aan het licht. Ik zal nu enkele dagen niet lopen en daarna rustig terug opbouwen. Hopenlijk is dit voldoende om opnieuw iets van kracht in de benen te voelen. De cross in Kessel van komende zondag zal ik met veel pijn in het hart aan mijn neus laten voorbij gaan. Heel jammer, want het is al jaren geleden dat ik daar nog had gelopen en ik had er dan ook veel zin in.
  Ik hoop terug fit te zijn tegen de cross van Essen. Moest dit lukken loop ik daar de lange cross i.p.v. de korte cross zoals aanvankelijk op de planning stond. Maar eerst terug gezond geraken dus!

  10-02-2011 om 19:15 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK korte cross Booischot
  Na de cross in Ekeren van vorige zondag heb ik t.e.m. woensdag griep gehad. Toen was er nog geen sprake van deelname aan het PK. Pas vrijdag nam ik definitief de beslissing om toch te starten, al was het met beperkte ambities. Een 6e of een 7e plaats zoals bij de voorbije vijf PK's moest ik niet ambiëren, daarvoor was de griep onvoldoende uit mijn lichaam verdwenen.

  Met 32 namen we de start voor 2620m vlammen en beuken tegen de wind. Dat het lang geleden was dat ik nog eens een korte cross had gelopen liet zich onmiddellijk voelen. Ik moest direct alle zeilen bijzetten om mee te zijn met de grote kopgroep. Dit lukte eigenlijk net niet. De eerste kleine ronde bleef ik op een twee tal meter van de groep hangen, waar Jo Prims als laatste bij was. Ik hoopte dat er enkele atleten zouden uitwaaien die te snel van start waren gegaan. Eigenlijk was dit enkel bij Kevin Billet het geval. Bij het ingaan van de grote ronde kon ik bij hem aansluiten. We speelden enkele keren haasje over, maar op 500m van het einde kon ik een definitieve kloof slaan. Voor mij liepen nog Jens De Roovere, Jo Prims en Jamal Boussattatie. Terwijl Jens sterk finishte kon ik nog heel wat meters goedmaken op Jo en Jamal. Toch kwam ik net te kort om de top tien binnen te duiken.

  Ik eindigde dus als 11e en was tevreden over mijn sterke laatste halve kilometer. Deze liep ik puur op karakter want gedurende heel de wedstrijd had ik zware benen die duidelijk het tempo niet aankonden. Meer mocht ik niet verwachten van mijn lichaam na de aanval van ziektekiemen. Objectief gezien dus een slechte wedstrijd, maar gezien de omstandigheden zeker aanvaardbaar.

  Vooraan was het Tom Van Rooy die makkelijk de titel behaalde voor topjunior Pieter-Jan Hannes en ex-profatleet Mario Van Waeyenberge. Clubmakkers Brian Van Den Bossche en Thomas Thys maakten de top vijf volledig. Mijn broer Dries tenslotte kwam als 15e over de aankomst.

  Uitslag (2620m - 32 deelnemers):
  1) Tom Van Rooy  7'50
  2) Pieter-Jan Hannes  8'01
  3) Mario Van Waeyenberge  8'07
  4) Brian Van Den Bossche  8'12
  5) Thomas Thys  8'13
  6) Maarten Mortelmans  8'16
  7) Jurgen De Beule  8'20
  8) Jens De Roovere  8'21
  9) Jo Prims  8'24
  10) Jamal Boussattati  8'25
  11) Pieter Van Dyck  8'27
  ... 32)

  Nog enkele foto's:


  Goed verscholen bij de start.


  In het spoor van Jo Prims.


  Idem


  De kopgroep.


  En maar niet helemaal in het spoor raken.


  De Verbiest-brothers.


  Met Kevin Billet.


  Idem

  Grtz Pieter

  06-02-2011 om 20:03 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange cross Ekeren
  Na twee mooie prestaties in Tessenderlo en Herentals trok ik deze week naar Ekeren in de hoop deze lijn door te trekken. De laatste dagen voelde ik me al niet 100% fit en dit was duidelijk zichtbaar tijdens de wedstrijd. Met 24 namen we de start voor 8300m op een gevaarlijk hobbelig parkoers. Vrij vlug namen we met vijf afstand van de rest van het deelnemersveld. Jurgen De Beule, Johan Wils, Jan Adriaensen, Hans Nuyts en ikzelf. De ondergrond was hard gevrozen met daarop een dun vettig pelletje. Voor het eerst dit seizoen had ik het gevoel geen grip te hebben met mijn trailschoenen. Het ging naar mijn gevoel behoorlijk hard en met vijf zo kort bij elkaar op dit gevaarlijk parkoers was het allesbehalve ontspannen lopen. Op het einde van de tweede van vijf ronden moest ik al even een gaatje laten op Jurgen, Johan en Jan, maar ik kon de situatie nog vrij vlug rechtzetten om zelfs even de leiding te nemen. In de voorlaatste ronde moest ik uiteindelijk toch passen onder het gebeuk van Johan, terwijl Jurgen met hem meeschoof. Jan op zijn beurt moest dan weer op mij enkele meters laten, maar ik voelde dat ik op mijn adem had getrapt om te volgen. Jan kon vlug terug bij mij aansluiten en samen gingen we de laatste ronde in. Deze ging bijhoorlijk traag waardoor ik terug begon te geloven in dat laatste plaatsje op het podium, maar een snedige demarrage op 500m van het einde deed me de das om. Door opkomende darmklachten besloot ik niet meer aan te dringen. Even vreesde ik dat Hans nog terug ging komen maar die zat blijkbaar ook volledig dood. Zo liep ik teleurgesteld als 4e over de aankomst.

  Johan kon in de laatste ronde enkele meters nemen op Jurgen, maar die laatste had nog een stevig eindshot en ging in extremis nog voorbij Johan. Na de aankomst kreeg ik het onmiddellijk heel koud. Ik bibberde bijna uit mijn schoenen. Ik probeerde nog los te lopen, maar verder dan wat strompelen kwam ik niet. Ik besloot vlug in de auto te kruipen en een uur later zat ik daar nog te bibberen.  Niet normaal! Uiteindelijk kon ik toch mijn prijs gaan afhalen. Maar ik weet meteen de oorzaak van deze mindere dag. Op dit moment voel ik me gewoon ziek en heb ik ook lichte koorts. Hopenlijk komt het PK van volgende zondag niet in gevaar. Waarschijnlijk had ik beter niet gestart vandaag.

  Uitslag (8300m - 24 deelnemers)
  1) Jurgen De Beule   26'29
  2) Johan Wils   26'36
  3) Jan Adriaensen   26'40
  4) Pieter Van Dyck   26'51
  5) Hans Nuyts   26'56
  6) Jan Van Roey   27'30
  7) Wouter Vermonden   27'31
  8) Tom Maes   28'06
  ... 24)

  Nog enkele foto's


  De start


  In het spoor van clubgenoot Johan Wils.


  De tweede ronde al een gaatje dichtlopen met Hans Nuyts in mijn spoor.


  Duel met Jan Adriaensen.


  Bij het ingaan van de laatste ronde.


  Binnen strompelen.

  Grtz Pieter

  30-01-2011 om 20:58 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange cross Herentals
  Onder een stralend zonnetje liep ik vandaag de lange cross van mijn eigen club AC Herentals. Ik probeerde voorzichtig te starten, maar schoof toch attend mee wanneer het mogelijk was. Al vlug vond ik opnieuw Pieter Hendrickx waar ik ook vorige week lang heb mee samen gelopen. Anderhalve van de zes rondes kon ik mijn wagonnetje aanhaken bij de kop van de wedstrijd waar niet de minste het tempo aangaven. Op het einde van de tweede ronde had ik het al behoorlijk lastig en voelde ik dat het tempo iets te hoog was. Gelukkig was dit niet enkel voor mij het geval. Ook Thomas Thys en Pieter Hendrickx moesten lossen en zo waren de eerste vijf vogels gevlogen. Ik liep samen met Thomas en Pieter voor de zesde plaats. Thomas kon één ronde later afstand nemen terwijl ik nog even in het spoor van Pieter moest blijven om te bekomen van de eerste rondes. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde voelde ik me voldoende gerecupereerd om het tempo terug iets de hoogte in te jagen. Tot mijn verrassing moest Pieter vrijwel onmiddellijk lossen. Even kwam ik zelfs nog korter op Thomas, maar naar het einde toe kon hij opnieuw meer afstand nemen. Toch kon ik zonder problemen mijn zevende plaats veilig stellen. Een prestatie waar ik zeker tevreden mee ben in dit sterke deelnemersveld. Achter mij liepen immers nog heel wat atleten binnen die al mooie dingen hebben laten zien dit seizoen.

  Winnaar van de wedstrijd werd net zoals vorig jaar, clubmakker en leider in het klassement van de CrossCup op de korte cross, Tom Van Rooy! Brian Van Den Bossche had vandaag een mindere dag en werd tiende, maar zal in de komende korte crossen nog wel laten zien tot wat hij in staat is. Tom Steenackers heeft het laatste half jaar terug meer tijd om te trainen en dit is duidelijk te merken aan zijn prestaties. Hij werd mooi 16e. Tenslotte was er ook nog de comeback van Bart Lieckens na een half jaar blessureleed. Hij kon de wedstrijd beëindigen op een 18e plaats.

  Uitslag (9230m):
  1) Tom Van Rooy  28'57
  2) Koen Janssens  29'03
  3) Pieter Vermont  29'24
  4) Gerwin Van den Hurk  29'34
  5) Nick Van Peborgh  29'46
  6) Thomas Thys  29'58
  7) Pieter Van Dyck  30'04 
  8) Pieter Hendrickx  30'12
  9) Jente Joly  30'15
  10) Brian Van Den Bossche  30'17
  ...47)

  Nog enkele foto's...


  Al veel blauw vooraan bij de start.


  Ronde 1 met Koen Janssens, Pieter Vermont en Gerwin Van den Hurk.


  Thomas Thys op kop van ons groepje.


  Samen met Pieter Hendrickx.


  Afstand aan het nemen.


  Afzien!


  Laatste ronde.


  Winnaar Tom Van Rooy


  Nog één bocht te gaan.

  Grtz Pieter

  16-01-2011 om 20:25 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Tessenderlo
  Hieronder nog enkele kwaliteitsvolle foto's van de lange cross in Tessenderlo.


  De start... Wie is wie?


  Pieter Hendrickx en Yelle Van Waeyenberghe


  Ikzelf, Pieter H. en Geert Maes.


  Like a ghost trough the night.


  Flashy podium met Krijn Van Koolwijk en Pieter H.

  Grtz Pieter

  12-01-2011 om 12:12 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  08-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi begin van 2011.
  Voor de eerste wedstrijd van 2011 trok ik naar de avondcross in Tessenderlo. Op een afwisselend en sfeervol parkoers vertrokken we kort na 19u met 21 deelnemers voor één kleine en vijf grote rondes. Krijn Van Koolwijk nam een snelle start en was onmiddellijk vertrokken voor een solorace. Hem zouden we, zoals te verwachten was, niet meer terugzien. Achter Krijn vormde zich een groepje met Pieter Hendrickx, Geert Maes, Yelle Van Waeyenberghe, Sam Valgaeren, Steven Vermeiren en mezelf. Aanvankelijk zette ik me achteraan dit groepje, maar halfweg de eerste grote ronde schoof ik al moeiteloos door tot de eerste rij. Na deze eerste grote ronde nam ik voluit het initiatief. Ik liep mijn eigen tempo en probeerde op de zware stukken niet al te diep te gaan. Tot mijn verbazing moest iedereen stillaan lossen. Nochtans hebben de hierboven vernoemde namen stuk voor stuk al mooie uitslagen gelopen deze winter. Enkel Pieter Hendrickx bleef meegaan tot net voor het ingaan van de laatste ronde, terwijl Geert Maes op 20m bleef hangen. Uiteindelijk kon ik met een goed gevoel als tweede over de aankomst lopen. Geert Maes kwam nog tot bij Pieter Hendrickx, maar na een spannende spurt mocht Pieter toch nog als derde mee op het podium.

  En zeggen dat ik een goeie week geleden nog vreesde voor het einde van mijn veldloopseizoen. Het mag duidelijk zijn dat ik supertevreden ben met deze wedstrijd.

  Uitslag:
  1) Krijn Van Koolwijk   28'35
  2) Pieter Van Dyck   29'24
  3) Pieter Hendrickx   29'36,
  4) Geert Maes   29'36
  5) Sam Valgaeren   29'59
  6) Yelle Van Waeyenberghe 30'14
  7) Steven Vermeiren 31'05
  ... 21)

  08-01-2011 om 23:26 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch naar Tessenderlo??
  Na 4 dagen de loopschoenen niet te hebben aangebonden liep ik vrijdag voor het eerst terug 40 minuten. Dit was zeker niet volledig pijnloos, toch liep ik de volgende dagen steeds iets meer en werd de pijn steeds minder. Maandag liep ik al ruim 70 minuten en vandaag (woensdag) deed ik geheel pijnloos mijn eerste tempo's op training. Ik wacht nog even af om een definitieve beslissing te nemen, maar als alles goed blijft gaan kan het zijn dat ik alsnog, zoals gepland van start ga in de avondcross van Tessenderlo nu zaterdag. Ik ben er momenteel nog niet uit. Het kan ook zijn dat ik gewoon ga doortrainen tot de cross van Herentals.

  Grtz Pieter

  05-01-2011 om 17:10 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in 2011 geen CC Hulshout voor mij.

  De sneeuw zorgt voor mooie plaatjes en is best wel aangenaam om in te lopen, maar er is ook een keerzijde. Sinds vorige vrijdag heb ik opnieuw pijn aan mijn adductoren en buikspieren. Deze keer niet rechts zoals deze zomer, maar aan mijn linkerzijde. Tot zondag heb ik nog proberen te lopen op voetpaden die sneeuwvrij waren gemaakt in de hoop dat het zou beteren. Maar niets was minder waar, de pijn nam elke dag toe en na zondag nam ik dan ook de beslissing om enkele dagen rust in te bouwen. Hierdoor zie ik Hulshout voor het vijfde (!) jaar op rij aan mijn neus voorbij gaan. De eerste drie jaren waren de examens spelbreker en vorig jaar had ik buikgriep. Het is nog maar de vraag of het enkel bij Hulshout gaat blijven. Het heeft me deze zomer twee maanden en half gekost om van deze blessure af te komen. Sinds mei doe ik dagelijks de moeite om oefeningen te doen voor deze regio te versterken (zowel links als rechts). Het is pijnlijk te moeten vaststellen dat dit blijkbaar niets opleverd. Ten vroegste vrijdag probeer ik opnieuw te lopen, al is het hopen op een half mirakel. De kans dat het over en out is voor dit veldloopseizoen is niet klein, maar we blijven hopen.

  Aan iedereen de beste wensen voor 2011. Ik weet alvast wat ik moet wensen...

  Grtz Pieter

  29-12-2010 om 13:58 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mindere dag in de Lilse Bergen

  Op training ging het de laatste twee weken heel goed en dus trok ik met een goed gevoel naar de Lilse Bergen om er de lange cross te lopen. Even was er paniek toen ik zag dat het parkoers grotendeels uit vastgetrapt sneeuw bestond dat bij momenten spiegelglad was. Voor de zekerheid liep ik de eerste halve ronde van mijn opwarming al even met mijn trailschoenen en ik was meteen gerust gesteld. Ik had meer dan voldoende grip.

  Na een korte startstrook moesten we onmiddellijk 180 graden draaien. Het kwam er dus op aan goed te starten en dit lukte me heel goed. In 5de positie kon ik deze bocht nemen. Het tempo lag van in het begin hoog en ik had moeite om bij een groepje met Jamal Bousattati, Pieter Hendrickx, Jente Joly en Kevin Billet aan te pikken. Na de kleine aanvangsronde en de eerste van vijf grote ronden moest ik al lossen en mijn eigen tempo zoeken. Ik had het gevoel al door mijn beste krachten heen te zitten en elke heuveltje voelde als een Alpenreus aan. Ik had vandaag gewoon geen kracht in de benen. De tweede grote ronde moest ik echt bekomen van de inspanningen van in het begin van de wedstrijd, waardoor Hans Nuyts tot op enkele meters van mij kwam. Vanaf ronde drie kwam ik echter terug meer in mijn ritme, maar goede momenten bleven zich afwisselen met slechte. De rest van de wedstrijd was één strijd met Hans Nuyts. Soms zat hij in mijn spoor, soms kon ik hem op enkele meters zetten. Het ene deel van de ronde was ik sterker, het andere hij. Op het einde van ronde vier kon ik hem eindelijk definitief op achterstand zetten. Zo eindigde ik als 11de in dit wederom sterke deelnemersveld.

  Vooraan won Tarik Ouamoum in spannende strijd met Youssef El Nasri. Glen laurens kon Nick Van Peborgh nog remonteren voor het laatste podiumplaatsje, terwijl Koen Janssens de top vijf volmaakte. Jente Joly (6), Yelle Van Waeyenberghe (7), Jamal Boussattati (8), Kevin Billet (9) en de sterke comeback-maakende Pieter Hendrickx (10) waren de anderen in de top 10. Ik zat ruim een halve minuut achter de 8ste plaats, een plek waar ik naar mijn mening mee had voor moeten kunnen strijden. In Boechout werd ik immers pas in de sprint geklopt door Jamal, maar zoals eerder al gezegd had ik vandaag niet mijn beste dag.

  Twee plaatsten na mij liep Jurgen De Beule (13) over de aankomst. Een mooie prestatie na maanden van blessureleed. Jo Prims kon nog net mijn broer Dries (15) en Frederick Op De Beeck (16) afhouden voor de 14de plaats.

  Uitslag 9450m (34 deelnemers)
  1) Tarik Ouamoum  30'27
  2) Youssef El Nasri  30'29
  3) Glen laurens  30'40
  4) Nick Van Peborgh  30'48
  5) Koen Janssens  30'58
  6) Jente Joly  31'26
  7) Yelle Van Waeyenberghe  31'43
  8) Jamal Boussattati  31'55
  9) Kevin Billet  31'59
  10) Pieter Hendrickx  32'01
  11) Pieter Van Dyck  32'29
  12) Hans Nuyts  32'38
  13) Jurgen De Beule  32'57
  14) Jo Prims  33'03
  15) Dries Van Dyck  33'05
  16) Frederick Op De Beeck  33'12
  ... 34)

  De Foto's  Grtz Pieter

  19-12-2010 om 23:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange Cross Boechout
  Gisteren trok ik naar Boechout voor mijn tweede lange cross van het seizoen. Net voor de start van de korte cross arriveerde ik ter plaatsen. Ik zag meteen dat er heel wat sterke atleten waren, waarmee mijn clubmakkers het niet makkelijk zouden krijgen. Toch zag ik Thomas Thys naar een mooie 3de plaats lopen en even later zag ik Lukas Vriens weer een "Luckietje" doen (= in de laatste rechte lijn vanuit verloren positie Kevin Schauwaers nog remonteren met een magistrale eindsprint). Knap werk gasten!

  Ruim een uur later was het mijn beurt. Voor een wedstrijd met weinig tegenstand moest ik niet vrezen. Net als voor de korte cross merkte ik ook nu een pak sterke atleten op. Vrijwel onmiddellijk na de start liep een trio enkele meters weg van de rest. Het mocht niet verbazen dat Mats Lunders, Alexander Diaz Rodriquez en Tahiri Bakali te sterk zouden zijn voor de rest van het deelnemersveld. Daarachter volgde ikzelf, Serhani El Nasri, Jamal Boussattati en Nick Renders. El Nasri bleef niet lang in ons gezelschap en zou al vlug opzoek gaan naar de drie leiders. In de achtervolging bleven we met drie over. In de tweede ronde vergat Nick een bocht te nemen en liep gewoon rechtdoor. Het duurde even voor ik besefte wat er gebeurde en voor ik hem terug bij de zaak kon roepen. Hierdoor verloor hij enkele meters op mij en Jamal. Nadien heb ik hem echter niet meer terug gezien. De rest van de wedstrijd heb ik samen met Jamal afgelegd met, op de laatste ronde na, ik altijd op kop. Geen erg, op dit modderige en gevaarlijke parkoers liep het comfortabeler aan de leiding dan in iemand zijn spoor. Een paar keer kreeg ik de indruk dat Jamal het lastig had maar meer dan enkele meters gaf hij me nooit. In de laatste ronde nam hij over en moest ik enkele meters op hem toestaan. Ik probeerde het nog toe te lopen maar dit lukte niet meer. Uiteindelijk eindigde ik als 6de op 1" van Jamal.

  Vooraan wist Mats Lunders in de laatste ronde het laken naar zich toe te trekken. Alexander Diaz Rodriquez werd 2de. El Nasri is er nog in geslaagd om Bakali te remonteren. Beide heren sneden in de laatste ronde nog een deel van het parkoers af. Op het einde van zo'n zware wedstrijd wanneer de vermoeidheid toeslaat kunnen zulke vergissingen wel eens gebeuren. Hoe dan ook waren ze vandaag zeker te sterk voor mij. Achter mij kon Vincent Nardozza, Nick Renders nog remonteren voor plaats 7.

  Na afloop was ik behoorlijk groggy van het duel met Jamal en van de zware omloop. Maar met de uitslag en het gevoel in de wedstrijd was ik zeker tevreden.

  Uitslag:
  1. Mats Lunders  28'12
  2. Alexander Diaz Rodriquez  28'19
  3. Serhani El Nasri  28'47
  4. Tahiri Bakali  28'51
  5. Jamal Boussattati  29'35
  6. Pieter Van Dyck  29'36
  7. Vincent Nardozza  30'19
  8. Nick Renders  30'37 *
  9. Jan Van Roey  30'44
  10. Johannes Keustermans  31'01
  11. Bart Verschoren  31'05
  ...
  * Nick was zeker geen volle minuut achter mij. Ik schat eerder 20, max. een goeie 30". Ook Vincent Nardozza zal dus korter achter mij gezeten hebben.

  Nog enkele (wazige) foto's.


  Rodriquez en Lunders

  Grtz Pieter

  06-12-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Boechout
  Als alles goed gaat start ik zondag in de lange cross van Boechout. Het zal voor het tweede jaar op rij zijn dat ik naar Boechout trek. Het is best een mooie cross op een mooi parkoers. Vorig jaar liep ik er nog de korte cross. Het was toen mijn eerste wedstrijd van het veldloopseizoen. Ik werd 3e achter Jean Charle Byl en een sterke Maarten Verbiest. Met deze prestatie was ik toen meer dan tevreden. In de korte cross stonden er toen heel wat deelnemers aan de start, maar er waren slechts 10 atleten voor de lange cross. Hopenlijk is dat dit jaar anders. Het is ook moeilijk in te schatten wie er aan de start zal verschijnen. 
  Jan Adriaensen, Nick Renders, Johannes Keustermans en enkele Duffelse atleten zouden wel eens de weg naar Boechout kunnen vinden. In dat geval kan het een mooie wedstrijd worden. Maar uiteindelijk maakt het niet zo veel uit wie er zal zijn. Het is gewoon de bedoeling van ruim 9 km zo hard mogelijk te lopen en dan zien we wel waar we uitkomen. Ik heb na Arendonk nog goed kunnen trainen en heb dus wel het nodige vertrouwen.

  Grtz Pieter

  01-12-2010 om 18:44 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange cross Arendonk
  In tegenstelling tot de vorige jaren liep ik vandaag in Arendonk niet de korte maar de lange cross. Ruim op tijd arriveerde we op het fel aangepaste parkoers zodat ik nog tijd had om te supporteren voor mijn clubgenoten in de korte cross. Daar zag ik Brian Van den Bossche de overwinning wegkapen voor Thomas Thys. Andreas Smout hield Jo Prims (4e) en Maarten Verbiest (5e) van het podium. Vier keer ACHL in de top vijf dus. Mooi begin van de namiddag en een dikke proficiat aan de korte crossers.

  Één uur later was het onze beurt. Aan de start zag ik weinig kwantiteit, maar des te meer kwaliteit staan. Ik wist toen al dat het een stevig koerske ging worden. Ik was goed weg, maar zocht onmiddellijk mijn eigen tempo terwijl ze vooraan er direct de beuk in gooide. Vrij vlug kreeg ik clubmakkers Nick Renders en Vincent Bierinckx in mijn spoor. Voor Nick lag mijn tempo net iets te laag en halfweg de eerste ronde liep hij al van me weg op zoek naar Gino Steemans. Ik besloot niet mee te gaan en mijn eigen tempo aan te houden. Na één ronde liep ik nog alleen in de achtervolging op Nick en Gino. Voor Vincent en Tomas Hendrickx ging het toen blijkbaar al iets te snel. De tweede ronde kon ik de kloof op het duo voor mij iets verkleinen en in ronde drie kon ik de aansluiting bij Gino maken, terwijl Nick het hazenpad had gekozen. Ik kon dan wel terugkeren maar dit had me veel krachten gekost, terwijl Gino er terug doorkwam. In ronde vier moest ik hem opnieuw laten gaan maar ik hield hem in het vizier. Zo liepen we met vijf atleten op een zakdoek. Nick, die de snel vertrokken Jeroen Hendrikx had opgeraapt, Gino, ikzelf en een sterk opzettende Jelle Bertels. We liepen voor de plaatsen tussen zes en tien. De laatste ronde zat iedereen door zijn beste krachten heen en zo bleven de posities ongewijzigd.

  Ik liep na 9200m als 9e over de aankomst en was hier voor een eerste lange cross van het seizoen zeer tevreden mee. Amper twee seconden eindigde ik achter Gino Steemans die absoluut niet de minste is. Zeker niet op een snelheidsparkoers met weinig bochten en zonder één spatje modder als dit. Nick Renders liep een héél sterke wedstrijd en werd beloond met een knappe 6e plaats. De eerste vijf plaatsen gingen respectievelijk naar Koen Janssens, Dieter Vanstreels, Nick Van Peborgh, Tim Stessens en Jan Adriaensen.

  Uitslag 9200m:
  1) Koen Janssens - 28'49 
  2) Dieter Vanstreels - 29'18 
  3) Nick Van Peborgh - 29'28
  4) Tim Stessens - 29'36
  5) Jan Adriaensen - 29'37
  6) Nick Renders - 30'13
  7) Jeroen Hendrikx - 30'18
  8) Gino Steemans - 30'28
  9) Pieter Van Dyck - 30'30
  10) Jelle Bertels - 30'35
  ...

  Nog een foto.  Grtz Pieter

  21-11-2010 om 00:00 geschreven door Pieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Foto

  Volgende wedstrijden

  08/05 Herentals 10K -- 22/05 Abdijentocht 16K 19/06 H'tals-Tielen 14,3K 24/06 Vorselaar 10K -- 11/07 Tessenderlo 10K - 31/07 Tessenderlo 13,8K 27/08 Turnhout 10K ---


  Resultaten zomer 2011

  2/4 Zandhoven 10K (2e)- 9/4 Mechelen 10K (2e)- 17/4 Antwerpen 16K (14e)


  Foto

  Links
 • Val
 • ACHL
 • fast4ward
 • running bears
 • Mega Spike
 • atletiek info
 • topsportersnet
 • AC Westerlo
 • Losse Veter

  Atleten
 • Tom van Rooy
 • Wesley De Kerpel
 • Kim Ruell
 • Lukas Van Assche
 • Lander Van Droogenbroeck
 • Koen Naert
 • Stijn Fincioen
 • Jeroen D'hoedt
 • Björn Willems
 • Kjell De Hondt

  Atletes
 • Mariska Parewyk
 • Xenia Luxem
 • Katrijn Vande Riviere
 • Camilla De Bleecker
 • Lynn De Coninck
 • Lindsey De Grande
 • Eline De Roover
 • Evelien De Haes

 • Foto

  Resultaten winter 2010 - 2011

  24/10 Cc Relays Gent (56e) 07/11 KC Cc Mol (22e)----- 14/11 KC Duffel (12e)----- 21/11 LC Arendonk (9e)---- 05/12 LC Boechout (6e)---- 19/12 LC Lilse Bergen (11e) 08/01 LC Tessenderlo (2e)- 16/01 LC Herentals (7e)--- 30/01 LC Ekeren (4e)------ 06/02 KC PK Booischot (11e) 27/02 LC Essen (3e)------- 05/03 6K Zandhoven (1e)--- 13/03 LC BK Oostende (47e)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!