Pieter Vanroose
Foto


Gastenboek
  • Goedemorgen,prachtige foto's.Wens jullie een fijne zondag toe.xxx.


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Veldloop Tielt
    In ijzige omstandigheden gingen we van start op een steenhard bevroren parcour. Eerst een vlakke aanloopronde van 450m.
    Ik had beslist om te starten met m'n gewone loopschoenen en moest in die beginfase harken om het tempo te kunnen volgen.

    Ik startte de eerste van zes grote ronden rond een 20ste plaats. Aan het begin van de 1600m lange ronde liep het een kilometer lang op een akker, zeer oneffen en ook hard gevroren. Als snel merkte ik dat ik hier het verschil kon maken tov van de atleten in m'n buurt. Ik kon makkelijk opschuiven naar een 17de plaats. Op het vlakke "snelle" gedeelte bleef ik op kop van een groepje van drie.
    Op m'n favoriete strook kon ik ook in de 2de ronde wat opschuiven naar een 16de plek, ook nu was het weer harken in het snelle gedeelte, maar op dit parcour was inhalen niet simpel zodat ik m'n positie kon behouden.
    Aan het begin van de derde ronde schoof ik nog meer op naar een 14de plek en kon ik het gaatje dichtlopen op de 13de loper. Na het akkerstuk moest ik me toch wat inzetten om bij deze atleet te blijven, maar kon toch een klein kloofje slaan op m'n beste deel van het parcour bij het begin van de vierde ronde.

    halfweg de vierde ronde had ik een voorsprong van 5 meter, maar dit bleek niet voldoende om in mijn mindere stuk van het parcour voorop te blijven. tijdens de voorlaatste ronde kon ik terug een kloofje slaan, maar ook nu weer was het verschil niet groot genoeg. De laatste ronde was er nu jammergenoeg te veel aan waardoor ik m'n concurrent moest laten gaan, hij kon het kloofje uitdiepen en ik kon m'n 14de stek behouden.

    ik finishte in een tijd van 34'10" bijna 18km/u dus super tevreden. volgende wedstrijd is de 1000m op de indoormeeting komende zaterdag.

    06-02-2012, 19:35 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westhoekcross Veurne
    Het clubkampioenschap veldlopen in Veurne ging van start om een stralende hemel met een strakke wind. Ik hield me rustig bij de start rond een 12de positie. Na de eerste aanloop ronde liep ik alleen en kon ik opschuiven naar een 10de stek.
    Ik kon een strak tempo aanhouden ook in de strook tegenwind en kon zo na de eerste grote ronde opschuiven naar een 8ste plek.

    Tijdens de 2de en 3de grote ronde kon ik de kloof verkleinen op de 6de en 7de loper, maar dicht kreeg ik het niet.
    In de voorlaatste ronde begon ik lichtjes pijnlijke steek in m'n borstkas te voelen. ik vertraagde m'n tempo lichtjes en het ging over. In de 5de en laatste ronde kon ik m'n tempo terug wat opvoeren en kon ik het kloofje op de 7de plek verkleinen tot zo'n vijftal meter. Jammergenoeg had deze loper toch nog een eindspurt in de benen en had ik die versnelling niet meer.
    Ik eindigde dus op een verdienstelijke 8ste plek in 31'10".

    volgende wedstrijd wordt het PK veldloop in Tielt. tot dan.

    23-01-2012, 17:50 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid Willy
    Gisteren was de uitvaartplechtigheid van Willy... pakkende teksten van familieleden... ben er een dag niet goed van geweest.

    Willy, 'k was soms niet gemakkelijk op training... 'k deed soms men eigen gedacht... maar 'k heb toch vele geleerd van je. 'k ga je nooit vergeten, ook al kende ik je nog maar 3 jaar. Nu je er niet meer bent rest er een diepe leemte, die slechts HEEEEEEL langzaam zal helen. Iedere training, iedere wedstrijd weer zal er aan je gedacht worden, niet alleen door mij maar door iedereen van MACW.

    18-01-2012, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldloop Ieper
    De korte Cross in ieper, om om te schakelen naar het langere werk volgende week in Veurne en twee weken daarna in Tielt.
    Net voor de start dwaalden m'n gedachten af... waar zou Willy gestaan hebben...

    Bij de start was ik niet te geweldig en startte op een 15de stek. na de eerste bocht schoof ik wat plaatsen op.
    aan het eind van de eerste ronde liep ik het gaat dicht op een groepje voor me, toen liep ik circa 7de positie. 
    Na het ingaan van de tweede ronde zette ik me op kop van het groepje, dat liep voor een derde plek. Ik trachtte m'n eigen tempo te zoeken al lukte dit niet meteen. op het eind van de tweede ronde ging iedereen van het groepje dan ook over me waarbij ik in 6de positie liep.
    Ik hield m'n tempo niet meer en verloor die laatste ronde 20 seconden waarbij nog 2 atleten me konden voorbij snellen.

    toch een mooie 8ste plek, en 4" sneller dan vorig jaar. misschien zat er meer in als ik me meer gedeist gehouden aan het einde van de eerste ronde en begin van de tweede.

    volgende wedstrijd wordt het clubkampioenschap in Veurne. tot dan.

    16-01-2012, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden Willy Decaluwé
    Vandaag op training heel spijtig nieuws, maar te verwachten nieuws, gekregen van clubgenoot Steven.

    Willy Decaluwe, onze trainer tot het voorjaar vorig jaar is gisteren gestorven op 67 jarige leeftijd. Na een slepende ziekte van 2,5 jaar waarbij Willy altijd bleef vechten.


    Willy, elke wedstrijd zal ik aan je denken... na die eerste honderd meter je stem horen roepen "goed jongens mee gaan... Jochen voor je kijken..." en dan telkens bij het ingaan van een nieuwe ronde "goed bezig Pieter, blijven volhouden"  ze zullen in m'n gedachten blijven ronddwalen.
    Ook nadat je stoptte met training geven bleef je nog bijna elke wedstrijd volgen langs de weg. Willy ik zal je missen.

    12-01-2012, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK indoor Gent

    Ik startte met clubrecord plannen op de 1500meter, maar kon met de eindejaarsperiode niet voldoende trainen waardoor ik me baseerde op een tragere eindtijd. Ik nam de tussentijden van anderhalve week terug tot me en startte met een tijd van 4'20 in het achterhoofd.

    De eerste ronde starte ik opnieuw als laatste, in  een 34" ronde tijd. na 800m had ik een tijd van 2'18" de laatste ronde liep ik de ziel uit m'n lijf naar een 4'20.40" met een 5de stek op het PK  west-vlaanderen, en een 9de stek in totaal. Best tevreden.

    Volgende week komt al de Veldloop in Ieper, waar ik de korte cross loop. tot dan.

    08-01-2012, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indoor meeting Gent
    Op 26 december trok ik naar Gent voor mijn eerste indoorwedstrijd dit seizoen.
    Op het programma stond de 1 mijl, nog nooit gelopen in MACW dus ik wilde het clubrecord instellen. Samen met mij nog juniors Tyson Vercruysse en Sebastiaan Vanbecelare, ook master Bernard Roussel was van de partij. Ik gaf een richttijd van 4'40" in en mocht gelukkig genoeg in de 1ste (en snelste) reeks starten, Tyson en Sebastiaan startten in de 2de reeks, Bernard sloot de MACW trein af in de 3de reeks.

    Ik had m'n ronde tijden uitgerekend en startte aan de staart van het 15 koppen tellende pelotonnetje. met een ronde tijd van 34" startte ik mooi op schema. Na 809 meter had ik een tijd van 2'20", wat mooi op schema was.

    Tijdens de laatste anderhalve ronde zette ik m' n eindspurtje in en finishte mooi in 4'40.20" ... goed uitgerekend denk ik zo :)
    Ik finishte als 8ste en 7de belg.

    volgende wedstrijd is de 1500m op het PK indoor (in gent). tot dan.

    27-12-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw emailadres
    M'n email adres is gewijzigd naar vanroosepieter@hotmail.be

    13-12-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Langemark
    Voor het derde jaar op rij loop ik ook nu weer de 3,6km in Langemark. Na een 2de plaats twee jaar terug en een 3de plek vorig jaar ging ik dit jaar vol voor de overwinning.

    Bij de start hield ik het de eerste 400m nog rustig en bleef in 2de positie, maar na die eerste "kassei"meters nestelde ik me op kop en plaatste van de kop af een tempo versnelling. Niemand kon me volgen en ik bleef m'n tempo hooghouden. In het lastige stuk tegen wind vergrootte ik m'n voorsprong naar een 100 tal meter, op een achtervolgend groepje met een 5tal lopers. Op de strook net na de tegenwind bleef ik m'n tempo behouden maar werd er wel versneld in het groepje achter me, 2 atleten naderden op me tot zo'n 30meter.

    Hierna kregen we terug een kort stuk tegenwind voorgeschoteld waar m'n voorsprong zich stabiliseerde. op anderhalve kilometer van het einde kwam het lange rechte eind op de oude spoorwegbedding met een strakke rugwind. Ik bleef m'n tempo hooghouden en langzaam maar zeker liep ik terug uit op m'n achtervolgers. Na terug een kort stuk wind op kop , op zo'n 500m van de finish zette ik nog een eindspurt in en finishte in een tijd van 10'50" met een gemiddelde snelheid van 19.94km/u. De eerste overwinning van het seizoen is binnen.

    volgende wedstrijd wordt de indoormeeting in Gent, met de zelden gelopen mijl. tot dan.

    12-12-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstloop Waregem

    Ik koos voor de stratenloop van Waregem. De start werd gegeven en tijdens de strartkilometer ging het tegenwind. De groep bleef mooi samen en ik nestelde me in een 20ste stelling. Aan het eind van de eerste kilometer was er een kleine afscheuring en zat ik in het tweede groepje, ook Wim Coussement m'n coach en Steven Broucke zaten hierbij. Tussen kilometer 1 en 2 van de ronde liep het licht bergop, maar was het ook windachter. Ik trok het tempo licht omhoog en zag maar een drietal atleten me volgen, ook Wim en Steven. Na 2 kilometer versnelde ik nog wat om het gaatje met een groepje voor me te dichten hierbij kon niemand volgen. Ik bleef het zelfde tempo lopen tot bij het groepje en trok, bij het ingaan van de 2de ronde meteen door naar de lopers voor me niemand uit het groepje kon volgen. Zo kon ik enkele lopers bijhalen, samen met Bart Vercaemer liep ik naar het einde van de 2de ronde. Jammergenoeg verhoogde Bart toen het tempo en moest ik de rol lossen.

    Bij het ingaan van de laatste ronde liep ik in een 11de positie, ik verloor terrein op de lopers achter me maar kon het tempo nog voldoende hoog houden zodat dit geen gevaar vormde en ik m'n plek kon behouden. Best tevreden met m'n prestatie.

    Volgende wedstrijd wordt de 3,6km in de Kerstcorrida van Langemark.

    05-12-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldloop Waregem
    Vorig jaar was ik er niet bij, maar het is een blij weerzien, het vlakke parcour in Waregem ligt me wel.

    Ik ging voor een betere plaats dan 2 jaar terug. Ik startte midden in het pak circa 15de positie. Tijdens de 2de ronde schoof ik wat op en in de laatste rechte lijn verloor ik de spurt voor de 8ste plaats en werd uiteindelijk mooi 10de, met een tijd van 7'30" oftewel 20km/h.


    Volgende wedstrijd wordt ofwel stratenloop in Waregem (10km) ofwel Stratenloop in Bredene (9km), Tot dan.

    07-11-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw seizoen
    Het atletiekseizoen 2012 gaat van start vanaf November 2012...

    Heel wat veranderingen nu, Wim Coussement word de trainer bij MACW, vanaf nu leg ik me vooral toe op de middenlange afstand op de piste.

    Starten doe ik op de Korte Cross in Waregem.

    21-10-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug na afwezigheid

    Omwille van diverse redenen kon ik lange tijd niets melden op m'n blog. Ik probeer om dit vanaf heden terug regelmatig bij te houden.

    Het seizoen 2011 vervolgde zich als volgt (na corrida in Torhout)
    De dag nadien werd ik nog 12de in de stratenloop van  Gistel. (houtlandcriterium)
    Op de interclub in aalter liep ik op de 5000m een tijd van 16'41" in hete temperaturen.
    Op de stratenloop in de wijk Stene bij Oostende werd ik 7de.
    Op de stratenlopen van Jabbeke en Zwevezele voor het houtlandcriterium werd ik respectievelijk 8ste en 7de.
    Tijdens de nacht van West-vlaanderen in Torhout eindigde ik 16de, een week later werd ik sterk 5de op de stratenloop van Egem, voor het Houtlandcriterium.
    Ik trok naar een pistemeeting in Poperinge waar ik naar een overwinning snelde op de mijl in 4'46" en m'n PR verbeterde op de 200m en een 2de stek. Bij de deelname aan de olympische aflossing werden we gedisqualificeerd door een foute stokwissel (werden onofficieel 2de).

    In de stratenloop van Koekelare jogde ik naar een 118de plaats, en de dag erop werd ik 24ste op het BK halve marathon in Diksmuide. Ik werd hierbij 8ste senior voor het Kampioenschap.

    Op de stratenloop van Bekegem werd ik 9de voor het houtlandcriterium. De 5 km van de Beachrun in Koksijde sloot ik af als 4de.
    Tijdens de stratenloop van Ardooie werd ik 17de, ietwat teleurstellend na een zwakke laatste ronde. De week erop, tijdens de stratenloop van Torhout werd ik 10de, de vorm kwam al terug.
    Een midweek wedstrijd dan op de piste in Nieuwpoort met een 3000m in een tijd van 9'43" won ik de wedstrijd. Een week later ging ik terug naar de piste in Nieuwpoort, de 2 mijl, ik ging vol voor het clubrecord en verbeterde dit naar 10'03" ook nu won ik de wedstrijd.

    De laatste wedstrijd van het Houtlandcriterium in Keiem jogde ik clubgenoot Hein Dellobel naar een PR in deze wedstrijd, onder de 40'. jammergenoeg was ik te laat voor het PK 10.000m, want had daar zeker winstkansen. Het bleef bij supporteren.

    Begin september de 3de statiewijkloop, bij de start goed mee met Karel Moerman, Steven Broucke en Jo Dehaese. De vorm keert stilaan helemaal weer, werd knap 2de op enkele seconden van Karel.

    Middenseptember werden de clubkampioenschappen piste georganiseerd in Diksmuide, iedere dicipline bij de senioren won ik.
    De eerste dag de 100m en het discuswerpen (beide voor het eerst) werd gehouden op 16september.

    Daags nadien ging ik naar een meeting in Machelen bij Brussel voor een uurloop. Ik ging er voor eerherstel na vorig seizoen en won er de wedstrijd met een afstand van 16.733m. Een 8ste beste belgische prestatie dit seizoen.

    op de 2de dag van het clubkampioenschap een week later won ik ook het verspringen en de 1200m.

    Als afsluiter van het seizoen trok in naar Madonna voor de trimardloop en werd er 4de.


    10-10-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katho-Corrida Torhout
    Op vrijdagavond 29 april liep ik de Katho Rembert Corrida in Torhout een wedstrijd over 10 km met een kleine lus door het centrum van Torhout en dan nog één grote ronde. Ik startte in een tempo gelijk aan dat van andere wedstrijden en na een tweetal kilometer vertraagde ik, de volgende dag is er namelijk de 10 km van gistel waar ik ook nog redelijk wil lopen. Na drie kilometer vind een groepje van 3 met daarin Veerle Dejaeghere aansluiting bij mij, en ik probeer aan te sluiten wat aardig lukt. De resterende kilometers loop ik zij aan zij met Veerle, in een tempo van om en bij de 3'30" de kilometer. Op het einde nog een pittig sprintje tegen een andere atleet om op een 22ste plaats te eindigen.

    morgen dus gistel, de 4de van het houtlandcriterium al.

    29-04-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stratenloop Ichtegem

    Op paasmaandag startte de stratenloop van Ichtegem , bij de start van de 4 plaatselijke rondes had ik een slecht gevoel in me benen, en zat dus met het idee om de eerste ronde wat sneller te lopen in hulp van Steven, Karel en Didier, m'n clubgenoten. en om dan rustig uit te lopen de laatste 3 rondes. zo gedacht zo gedaan en op het einde van de eerste ronde moest ik er dan ook af, ik liep een rustig tempo en liet me gewoon uitzakken.

    op het eind van de 2de ronde kwam een groepje met Hans Vieren en Johan Olivier bij me, en ik klampte eerst aan, nam het tmepo op en nam toen de kop en stond die zo goed als niet meer af tot het einde van de wedstrijd. ik werd 12de en kwam op de 4de plek te staan in het HoutlandCriterium

    25-04-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteloop Oudenburg
    Zaterdag 2 april ging de 2de wedstrijd van het Houtlandcriterium door, tevens ook een van de 1ste warme dagen deze lente, het parcour liep over 2 grote ronden van 5 km. Bij de start hield ik me met het warme weer in gedachten wat koest en liep een mooi tempo zonder over drijven. De eerste kilometers verliepen zonder problemen maar na 4 km kreeg ik een serieuze klop van de hamer en moest ik in het groepje met onder meer Arne Vandecaveye afhaken. Aan het begin van de 2de ronde kreeg ik een achtervolgend groepje bij me waarin ik eerst makkelijk kon volgen en daarna samen met Johan Olivier het tempo lichtjes kon opdrijven. Op 3 km van het einde was het dan jammergenoeg helemaal over and out en moest ik opnieuw lossen bij Johan deze keer. Ik werd nog voorbijgesneld door 2 andere lopers en strandde uiteindelijk op een 13de plaats

    volgende wedstrijd wordt ichtegem, met hopelijk een betere wedstrijd dan vandaag

    02-04-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasseiloop Eernegem
    Gisteren startte het zomerseizoen 2011 met de eerste wedstrijd van het Houtlandcriterium, de kasseiloop in Eernegem. Bij de start hield ik me kalm en liet meteen een gaatje op de kopgroep met oa. Steven Broucke, Karel Moerman, Didier Verstraete en Jochen Tourlouse. Kort daarop brak dat groepje uiteen en bleef ik er alleen achter lopen.

    Aan het einde van de kleine startronde liep ik in 14de stelling en liep ik op ongeveer 100meter van het 2de groepje waar Didier Verstraete in zat, dat groepje haalde even later Steven Broucke bij die zich had moeten laten lossen uit de eerste groep. Ik liep nog steeds in een constant tempo en kon halfweg de eerste grote ronde m'n achterstand constand houden, maar bleef wel steeds een korte voorsprong hebben op de achterliggende groep. Ik zag wel voor me dat Steven moest lossen, hij had z'n dagje niet, en kon me daardoor wat op hem focussen waardoor ik de achtervolgers achter me hield en het gaatje op Steven langzaam aaan dichtliep.

    Ongeveer een kilometertje verder lukte me dat ook, en bleef ik even uitblazen bij Steven, maar Arne Vandecaveye zat dichtbij waardoor ik al snel m'n tempo weer verhoogde. Helemaal op het einde van die eerste  grote ronde kon Arne toch de aansluiting maken met mij en de eerste kilometer van de laatste ronde bleef hij ook bij me, toen ik een versnelling plaatste moest hij meteen afhaken en toen hij een paar 100 meter verder bijna weer aansloot versnelde ik opnieuw. Zo bouwde ik een kloofje op van 5 à 10 meter die Arne niet meer dicht kreeg. Het werd voor mij wel vechten tot op de meet, maar naar het einde toe vergrootte de kloof weer wat. Ik eindigde op een 13de plaats en ben dan ook tevreden.

    Een volgende wedstrijd is nog niet gepland maar op 2 april loop ik zeker mee in Oudenburg, er kan wel nog een wedstrijdje tussenkomen. Tot dan

    20-03-2011, 18:37 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Korte Cross Oostende
    Op zondag 13 maart stond de laatste wedstrijd van het winterseizoen 2011 op het programma met het BK veldlopen in Oostende net als de voorbije jaren liep ik er ook de korte cross over een afstand van iets meer dan 3000 meter.
    's morgens opgestaan met een pijnlijke keel, die in Oostende jammer genoeg niet overging maar zelfs verslechterde naarmate de wedstrijd naderde. Ik startte dus echt begoedzaam in de buurt van clubgenoot Bart Dejaeghere.

    Na de eerste honderden meters kwam ik in m'n ritme en verdween de pijn wonderbaarlijk genoeg, ik zocht dus m'n eigen tempo en begon zo langzaam aan plaatsen in te winnen. Op het einde van de eerste ronde liep ik dan ook ongeveer in 120ste stelling. ook in de 2de ronde bleef ik mijn inhaalrace voortzetten en finishte in een kleine 10 minuten, ongeveer een minuut na de winnaar, op een 98ste plaats.

    Jammer genoeg kwam na de finish de pijnlijke keel even snel terug als hij was weggegaan, maar dan nog eens 10x erger.
    volgende wedstrijd wordt zaterdag 19 maart met de eerste wedstrijd van het houtlandcriterium in Eernegem met de Kasseiloop. Tot dan.

    14-03-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldloop Diksmuide
    Op 27 februari liep ik m'n voorlaatste wedstrijd van het winterseizoen, de veldloop in thuisbasis Diksmuide. Met drie zware hellingen en de regen van de dag voordien beloofde het een lastig parcour te worden. Ik startte dan ook heel rustig en liep op een 12de plaats met nog vijf atleten achter me, pas in de heuvelzonde probeerde ik lichtjes wat te forceren waardoor we nog met vier bleven. Na de heuvelzone versnelde iemand uit het groepje, ik kon niet volgen en de andere twee probeerden wel. Dit lukte niet en we moesten hem laten lopen.
     
    Ik liet m'n medegezellen een paar honderd meter het kopwerk doen en nam in het begin van de tweede ronde met een versnelling over, hierbij sloeg ik een kleine kloof die nog één atleet kon dichtlopen. Ik zocht nu m'n eigen tempo en bleef dit eigenlijk tot de laatste ronde aanhouden. De atleet die me nog kon volgen moest ook geleidelijk aan lossen waardoor ik aan het eind van de 2de ronde alleen liep op een 13de plek. De atleet voor me bleef steeds op een kleine 70 meter voor me. Tijdens de 3de ronde probeerde ik wat om het gaatje te verkleinen en dat lukte ook wel, maar dat tempo was halfweg de wedstrijd nog te hoog om vol te houden.

    Ik kon tijdens de 4de en 5de ronde de schade goed beperken, en probeerde in de laatste ronde met een serieuze tempoverhoging om de kloof te verkleinen en dicht te lopen, langzaam aan lukte dat ook, maar op een 500 meter van het einde was de kloof toch nog te groot om dicht te lopen waardoor ik m'n tempo liet zakken en loslopend over de meet ging.

    Ik ben best tevreden met mijn 13de plaats, de vorm is nog niet 100% maar is wel al voldoende hoog om het zomerseizoen te starten. volgende wedstrijd is binnen 2 weken, het BK veldlopen in Oostende. De afsluiter van het winterseizoen, meteen de week erop start het zomerseizoen met de wedstrijd in Eernegem.

    28-02-2011, 00:00 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterjogging Deinze
    Op zondag 13 februari trok ik al heel vroeg op pad, samen met 6 andere MACW-ers, richting de Brielmeersen in Deinze voor de winterjogging van AC Deinze. Wegens organisatorische redenen werd de ronde ingekort waarbij er geen 4 / 8 / 12 km maar 6 / 9 / 12 km kon gelopen worden. Wannes en Marieke Dejaegher kozen voor de 6 km en eindigden respectievelijk 5de en 93ste. Bart Dejaegher, Ann Vergote, Lieve Decru, Vik Debacker en ik kozen voor de 12km (11,90). Tijdens de eeste ronde kon ik mooi meedraaien in het achtervolgend groepje op één leider, de winnaar van de 6km. In dat groepje waren we met 4, allen voor de 12km. Even na het ingaan van de 2de ronde kon ik jammergenoeg een tempoversnelling niet beantwoorden en liep ongeveer het zelfde tempo verder. Even later moest ook de 3de eraf, maar het gaatje was groot genoeg en liep nog een klein beetje uit. Ik kon de achtervolgers achter me houden en hield de kloof voor me beperkt ook tijdens de derde en vierde ronde. 

    Ik eindigde als vierde in een tijd van 43'46" met een gemiddelde van 16,32km/uur vind ik het persoonlijk maar matig gelopen ook al was een groot deel van de omloop op finse piste. Het bevestigt alleen maar m'n vermoeden dat ik niet helemaal in vorm zit. Ik ben wel tevreden door het feit dat ik de 12km toch probleemloos heb kunnen uitlopen aan een redelijk tempo zonder extreem verval.
    Na mij werden de overige clubgenoten knap 21ste voor Bart Dejaegher, An Vergote werd mooi 55ste, Vik Debacker 85ste en Lieve Decru 92ste.
    Volgende wedstrijd wordt de veldloop in Izegem, komende zondag. Tot dan.

    14-02-2011, 17:46 geschreven door Pieter  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Inhoud blog
  • KvV Indoor 3000m
  • PK 10.000m kortrijk
  • Openingsmeeting Tielt
  • stratenloop oudenburg en ichtegem
  • BK Veldlopen Oostende

    Archief per maand
  • 01-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010

    Contacteer mij


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • MACW
  • Steven Broucke
  • Davy Stieperaere
  • MACW Diksmuide
  • Natalie Tijtgat
  • Stijn Fincioen
  • Arne Crevits

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs