Cor ad cor loquitur
Inhoud blog
  • de laatste kerstloodjes
  • Het begin van het einde
  • Het einde van een tijdperk
  • De eerste terraskes
  • soorten van relaties
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • actualia (2)
  • creatieve levensinzichten (3)
  • dagoverzichten (5)
  • kleine memoires (2)
  • 01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het relaas van DE SCHRAPPER
    Mijn beste lezers,

    zoals jullie al weten studeer ik, als alles goed gaat, dit jaar in juni af. Aldus vind ik het tijd voor een petite histoire uit het begin van mijn studiecarrière.

    De professoren vonden het toen nodig om regelmatig een aantal, of zelfs veel, bladzijden uit hun cursus te laten vallen. Dit voornamelijk wegens tijdsgebrek.
    Uiteraard waren wij als studenten heel opgetogen omdat we de bladen konden wegschrappen.
    De methode hiervoor verschilde van student tot student.
    Sommigen doorstreepten het paginanummer: bijvoorbeeld 55, anderen zetten een kleine "0" voor het paginanummer, nog anderen zetten een fijne streep over hun ganse bladzijde.

    Ikzelf hield er een iets "enthousiastere" methode op na.
    Ik zette zodanig veel strepen op mijn blad, dat de inhoud bijna niet meer te lezen was. Op zo'n manier dat men er met wat fantasie een abstracte kunst in kon zien. Deze methode kostte echter heel wat inkt, en al snel nam ik er een aparte pen voor.
    Niet veel later kreeg die pen een papiertje opgekleefd met daarop het opschrift DE SCHRAPPER. Bovendien had ik net vrij dure pen met een koker gekregen, waarbij de koker al snel ging dienen als aparte houder voor DE SCHRAPPER.
    Uiteindelijk raakte de eerste pen leeg, en moest ik een nieuwe zoeken (5 pennen geprobeerd! ), waar ik dan nog het lipje van moest afbreken om ze in de koker te krijgen.

    Jullie kunnen je wel voorstellen dat DE SCHRAPPER snel een begrip werd onder de vrienden.
    Hierdoor werd het schrappen nóg leuker! Maar vooral wanneer ik té enthousiast werd in mijn schrappen, en 4 à 5 bladzijden te ver pas doorhad dat ik al lang moest gestopt zijn, was de hilariteit groot. Zeker omdat ik mijn bladen bijna niet meer kon lezen.

    Nu is DE SCHRAPPER op rust, gezien we vooral eigen nota's moeten maken, maar ik hoop hem ooit door te kunnen geven aan mijn kinderen.
    Wat is er geworden van de eerste pen, hoor ik jullie al vragen.
    Deze werd vernietigd door een vriendin (M.) die er echt niet meer tegenkon, en zich móést uitwerken op die pen. It was viscious!
    Maar ze heeft nooit aan DE SCHRAPPER in functie kunnen raken.

    Zo, dit was een kleine vertelling, waar er nog aan zullen worden toegevoegd.
    Ik hoop dat jullie het konden smaken, en zeg jullie:

    bij leven en welzijn, tot de volgende!

    P.S.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kleine memoires
    01-03-2010, 20:28 geschreven door the rat pack  
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jagers en de duif
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn beste lezers,

    vandaag eindigt het jachtseizoen met, zoals elk jaar, een "duivenweekend".
    Tijdens dit weekend worden de jagers door de landbouwers uitgenodigd om het teveel aan duiven te verdelgen, om de oogst te garanderen.

    De vogelbeschermingsorganisaties staan hier zeer sceptisch tegenover, en zouden deze actie dan ook willen afschaffen, of minstens drastisch inperken.
    Zij halen hiervoor volgende argumenten aan: het is geen weidelijk (i.e. behoorlijk, ethisch) jagen meer, het is overbodig gezien de duiven wegtrekken, er bestaan middelen om ze te verjagen zónder neer te schieten en het is voor het eigen voordeel (de opbrengst van de neergeschoten vogels).

    Hier moet men echter volgende argumenten tegen inbrengen:
    1) Het is geen weidelijke jacht. Dit is een juiste waarneming, maar doet hier niet ter zake: er moet een onderscheid gemaakt worden tussen de "jacht" en de "verdelging".
    Daar waar de jacht het bijgekomen wild "afroomt" om het evenwicht in de natuur te bewaren en overlast (zowel voor de omwondenden als voor de dieren zelf) te voorkomen, heeft de verdelging  tot doel het teveel aan specifiek in de wet bepaalde (vogel)soorten op te ruimen.
    Het is een feit dat de duivenpopulatie de laatste jaren exponentieel is gestegen.
    Hiervoor zijn tal van oorzaken te vinden: het tekort aan natuurlijke vijanden (deze soorten zijn reeds jaren geleden verdwenen en kunnen nu maar zeer moeilijk worden geherintroduceerd), de zachte winters tot vorig jaar (waardoor er het hele jaar voldoende voedsel was te vinden, en er dus nog 1 à 2 nesten per koppel konden bijkomen), etc.

    Al deze duiven voeden zich met het graan etc. dat binnenkort net boven de grond zal uitkomen (en dus niet met het zaaigoed zoals dat nu onder de grond zit), wat enorme economische schade toebrengt aan de sector die in een "goed jaar" reeds in financiële moeilijkheden zit.

    2) Het is overbodig gezien de duiven wegtrekken. Een aantal duivensoorten trekt inderdaad na een tijd weg, maar zal intussen toch nog voldoende schade kunnen aanrichten. Daarenboven blijft een heel deel ter plaatse, gezien er toch voldoende voedsel te vinden is.
    Deze noemt men "cultuurvolgers". Zij passen zich aan aan de mogelijkheden die de mens (ongewild) schept. Door te zaaien creëert de landbouwer een enorme voedselbank waar de duiven massaal op afkomen, gezien het een gemakkelijke voedingsbron is.

    3) Er bestaan middelen om ze louter te verjagen. Dit is inderdaad zo, maar het zijn middelen die ofwel duur in aankoop zijn, of zeer onderhoudsintensief. Zo zal men de apparatuur regelmatig moeten herschikken om gewenning te voorkomen. Ook zullen de dieren wel afgeschrikt worden, maar telkens terugkeren, en evenzeer schade aanrichten vanaf het ogenblik dat de apparatuur slecht werkt, of anderszins niet functioneert.

    4) Het is voor het eigen voordeel. Dit is onjuist. Verdelgde duiven moeten onmiddellijk aan het OCMW worden overgedragen, op basis van een oude wet, die toen nog de verdeling onder de armen als doelstelling had.
    Heden ten dage is dit uiteraard volledig achterhaald, maar de wet blijft de wet.

    Kortom, deze verdelgingsweekends zijn een noodzaak geworden in een periode waarin de jagers vrijwel alle roofdieren moeten vervangen, en dit op ethische wijze trachten te vervullen.
    Men heeft nog steeds het beeld van de negentiende eeuwse schietgrage bourgeois voor zich, terwijl de facto de overgrote meerderheid van de jagers milieubewuste personen zijn geworden die met kennis van zaken handelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:actualia
    28-02-2010, 14:19 geschreven door the rat pack  
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lange Wapper

    Mijn beste lezers,

    weerom een nieuwe ontwikkeling in het dossier rond het sluiten van de ring rond Antwerpen.
    Minister- president Kris Peeters heeft zich tot doel gesteld de knoop door te hakken in de komende weken.
    Hierbij zal hij uitgaan van de bestaande uitvoerbare dossiers.
    Anderzijds wil burgemeester Patrick Janssens een nieuw tracé een kans geven.

    Er staan dus twee tracés in de belangstelling: nog steeds de Lange Wapper, en een nieuw voorstel vanuit de drukkingsgroepen.

    Vooreerst nog een kort woordje rond de Lange Wapper.
    Het betreft een degelijk uitgewerkt dossier, dat sinds het intussen berucht geworden Pomphuis- arrest terug een kans op slagen heeft.
    Het is ook een voorstel dat al het verkeer concentreert op één snelweg, wat de algehele hinder aanzienlijk doet dalen. Anderzijds zal het fijn stof wel degelijk bijzonder sterk stijgen in de omgeving van de Lange Wapper.
    Bijkomend voordeel is dat hier reeds lang aan is gewerkt, en dat het op korte termijn uitvoerbaar is, wat op zich uiteraard niet volstaat als argument, maar wel in combinatie met bovenstaande factoren.

    Anderzijds werd recent een nieuw tracé voorgesteld door de bekende belangengroepen met een aantal nieuwkomers, verenigd in "Forum 2020".
    Dit idee houdt in dat men een drietal grote wegen aanlegt, die de ring evenzeer moeten rond maken.
    Nadeel is hier echter dat het de grote problematiek van de Lange Wapper, het fijn stof, verdeelt over heel de stad.
    Eén van de nieuwe wegen loopt tevens over linkeroever, wat zeer verstorend kan werken voor de lokale toestand.

    Wat met de volksraadpleging?
    Dit was een vraag van de stád aan de bevolking om een advies te geven over welk advies de stad aan de regering moest geven.
    Er zijn nog andere overwegingen die een rol spelen.
    Daarenboven hebben volksraadplegingen nooit echt goede resultaten geboekt in het verleden, dus moet men de nodige scepsis bewaren.
    Tot slot nog dit: er was geen al te hoge opkomst bij het referendum, dus ook die basis is niet echt groot te noemen.

    Het mag duidelijk zijn dat ik voor de Lange Wapper ben, maar het is maar een persoonlijk mening natuurlijk!
     
    P.S.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:actualia
    26-02-2010, 20:03 geschreven door the rat pack  
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELANGRIJK: verantwoording van de categorie

    Mijn beste lezers,

    deze categorie, creatieve levensinzichten, is humoristisch bedoeld.
    Ik plaats hier de boodschappen die niet ernstig te nemen zijn.
    In het kader van "er mag al eens gelachen worden" worden hier de teksten gezet die gezien moeten worden als uitgewerkte grappen. Gelieve deze ook zo op te vatten (incluis in uw reacties), en dan blijft het leuk voor iedereen!

    P.S.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:creatieve levensinzichten
    25-02-2010, 18:08 geschreven door the rat pack  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Tower of friendship
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn beste lezers,

    onlangs voerde ik een discussie met een vriendin over de zin en onzin van de uitdrukking "je ligt in de bovenste lade/de bovenste verdieping".
    Als je deze uitdrukking verder uitwerkt, kan je ook zeggen "je ligt op de tweede verdieping", "je bent x aantal verdiepingen gezakt", etc.

    Wat is het nut van dergelijke verdiepingen?
    Wel, ten eerste maakt het duidelijk hoe dicht/hoe ver een vriend van je af staat.
    Zo zullen de mensen in bv. de bovenste 10 verdiepingen als beste vrienden worden beschouwd, en daal je zo verder af tot kennissen, en zelfs vijanden (doorgaans genoemd de "kelderverdiepingen").

    Doordat je deze duidelijke onderscheidingen hebt, kan je hen meedelen hoe goed bevriend jullie wel zijn.
    Daarenboven kan je hen duidelijk laten inschatten welk een repercussie bepaalde handelingen kunnen hebben (positief of negatief).

    Stel dat een persoon N een persoon P beschuldigt van het hebben van een ego, zal P kunnen zeggen: dit kost u 10 verdiepingen.
    Evenzo zal P een persoon S correlatief kunnen laten stijgen doordat S bepaalde oplossingen voor bepaalde problemen aanbiedt.

    Het is steeds moeilijk om mensen in vakjes te stoppen, en zeker als je op emotioneel gebied bezig bent.
    Daartoe kan je ook werken met groepen van verdiepigen: jij zit ergens in de hoogste 10, of medio de verdiepingen 50.
    Hoeveel verdiepingen telt de Tower dan, hoor ik je al vragen.
    Wel, dit is afhankelijk van hoeveel mensen je kent, en hoeveel onderscheid je tussen hen maakt.

    Voor zij die eerder egalitair wensen te oordelen, bestaat er ook een cirkel- equivalent: stel u enkele concentrische cirkels voor, met in het midden een punt.
    Dit punt stelt de persoon zelf voor, en naarmate je meer naar de buitenste cirkels gaat, zal je minder dicht bij de persoon staan: over beste vrienden naar vrienden, naar kennissen, etc.

    Het moet gezegd worden dat beide systemen in de grond gelijk zijn. Iedereen maakt dit onderscheid bewust of onbewust.
    Bij deze hoop ik dat het Tower- concept eindelijk algemeen aanvaard kan worden, en dat iedereen er verantwoordelijk mee omgaat. Het valt heus niet mee om te moeten horen dat je een verdieping bent gezakt! En als je iedereen in de bovenste verdieping zet, zal je geen ruimte meer hebben voor jezelf!

    P.S.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:creatieve levensinzichten
    25-02-2010, 18:04 geschreven door the rat pack  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een productieve dag

    Mijn beste lezers,

    gisteren heb ik een bijzonder productieve dag beleefd.
    Gezien de meesten onder jullie mij niet kennen, zal ik eerst de situatie even kaderen, dan kunnen jullie beter volgen.
    Ik studeer dit jaar (als alles goed gaat, wat niet steeds het geval is ) af aan de UA. In dit laatste semester hebben we vooral opdrachten te maken, die ook tussen tijds moeten worden besproken met de professor.
    Gisteren had ik zo een les waarop we onze literatuurlijsten moesten bespreken, gepland van half tien tot half één, maar na een half uurtje was ze al voorbij.

    Mijn dag begon goed, dankzij de eerste zonnestralen van het jaar. Dan kan mijn dag vaak al niet meer stuk.
    Ik had een kleine tegenslag met het openbaar vervoer, gezien ik om op tijd te komen een lijn moest nemen waarop ik moest overstappen, in plaats van de directe verbinding. Nu ben ik dat intussen gewoon, dus het was geen uitzonderlijke tegenslag.

    Ook de les viel goed mee: mijn literatuurlijst was dik in orde, en dat terwijl ik me verwacht had aan een lijst van opmerkingen die mijn literatuurlijst zou overtreffen.

    En dan kwam het meest productieve gedeelte van de dag.
    Na de les wilde ik mij naar de bibliotheek begeven om wat aan mijn thesis te werken.
    Nu kwam ik onderweg een vriendin tegen, wat natuurlijk impliceerde dat ik voorstelde een cafébezoek(je) af te leggen.
    Zo gezegd, zo gedaan: om tien uur waren we ter plaatse.
    Omdat zij zo bleef aandringen, zijn we dan nog even naar de bibliotheek getrokken, gezien ze nog wat werk had. Gelukkig ken ik die intussen vanbuiten, en kon ik vrij snel alle boeken vinden en kopiëren.
    Onbaatzuchtig? Nee hoor!
    Doordat we snel klaar waren, konden we nog snel iets gaan eten rond elf uur.

    Na de maaltijd moest ze echt vertrekken, en zou ik verder kunnen werken aan mijn thesis, tot een uur of twaalf, want dan begon de jobbeurs waar ik uiteraard naartoe zou gaan.
    Dat was het plan, maar op mijn weg naar de bibliotheek kwam ik een andere vriendin tegen, dus stelde ik weerom een cafébezoek voor.
    Rond twaalf uur ben ik maar naar de beurs gegaan, om later die dag toch nog naar de bibliotheek te trekken.

    Op de beurs ben ik uiteraard een heel aantal mede- studenten tegengekomen, en zijn we met drie vrij snel iets gaan drinken.
    Gelukkig moest één van hen ook nog ter bibliotheek geraken, dus zouden we met twee zijn voor moral support.
    Het café bleek echter veel te aangenaam, en rond een uur of drie zijn we dan maar huiswaarts getrokken. Ik had toen de intentie om 's avonds nog wat teksten te lezen (eerlijk waar!).

    Dit bleek echter niet te kunnen, daar ik nog een vergadering had van de politieke partij waar ik lid van ben. (en nu zijn jullie natuurlijk benieuwd welke het is, maar ik laat jullie toch nog in het ongewisse, wellicht zal later wel duidelijk worden dewelke , een tip: het is de beste (maar ja, dat zegt iedereen van zijn eigen partij, hé ))

    Dat was dus mijn productieve dag. Misschien niet qua thesis/opdrachten, maar wel op een veel belangrijker niveau: de sociale omgang!
    De vele aangename uren met de vele aangename mensen (jaja, dit is gemeend, en niet sarcastisch ), zijn minstens zo belangrijk als die opdrachten zelf!

    Zo, dat was mijn dagoverzicht, maar geen nood, binnenkort zal ik wel interessantere meldingen hebben.

    Bij leven en welzijn: tot de volgende!

    P.S.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagoverzichten
    25-02-2010, 17:33 geschreven door the rat pack  
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "first post"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn beste lezers,

    enkele weken geleden is het idee ontstaan om een blog op te starten.
    Na een kleine vertraging bij het zoeken van een degelijke nickname (waarvoor ik mijn inspiratie haalde bij de beroemde/beruchte twee rat packs  waar Frank Sinatra respectievelijk lid en voorzitter was), heb ik hem nu opgestart.

    Waarover zal deze blog gaan?
    Wel , zoals je kon lezen in de omschrijving, zullen de onderwerpen heel divers zijn.
    Van dagelijkse gebeurtenissen, over losse gedachten tot films (grote filmfan!).
    Er kan zelfs sporadisch advies tussen zitten, voor zover gevraagd (en ik er iets van ken), natuurlijk.

    Zo, hiermee heb je de "first post" doorgelezen.
    Bedankt voor je interesse, en ik hoop dat je binnenkort terugkeert voor een eerste inhoudelijk bericht!

    Bij leven en welzijn,

    tot dan!

    P.S.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    23-02-2010, 13:52 geschreven door the rat pack  
    Archief per week
  • 10/01-16/01 2011
  • 31/05-06/06 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs