Inhoud blog
 • Fotos
 • Dag20 -21 KLPart2 - Einde
 • Dag 19 KL Part2
 • Dag 18 KL Part2
 • Dag 17 KL part2
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  zvke_k
  www.bloggen.be/zvke_k
  Ons reisje naar het verre Oosten, Dubai, Singapore, Maleisië
  April 2015 Monique, Philip& Yannick
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 Pangkor Laut, Aardsparadijs

  Ontbijt ….. Het één hotel overtrof steeds het vorige, en nu het grootste onbijt ooit.

  Hier hebben ze een z a a l    vol  keuzes ….. :

  Eeen fruitkraam, zoals op de markt,  ne kaaswinkel, vanalle soorten Oosters, maar ontzettend veel:

  Ze noemen het vb “eggstation”, “noodlestation” ….. Ze persen à la minute, alle soorten fruit, vers ….

  Daarna,moeten we onmiddellijk naar onze activiteit : de mannen doen een jungle-walk, op zoek naar vieze beesten enz …. Mij ni gezien …. Om de tijd te doden mag ik in de plaats naar een wellnessbehandeling in de spa, en ik krijg een Japans –badritueel, en massages enz enz enz …. Zalig! Ik ben vandaag méér nat dan droog geweest! De mannen stonden al te wachten, wanneer ik klaar was, en hadden fantastische verhalen bij. Opnieuw met de shuttle over den berg, naar Emerald bay,  lekker eten, en in de zee : die is 32°, gelijk badwater, is niet meer verfrissend zelfs.

  Daarna naar de infinitypool,  douchen,  Fisherman’s cove …. Eat,sleep, repeat …. We hebben wederom zalig gegeten!

  Alles moet in versneld tempo, want morgen is het mooie liedje hier gedaan,  we moeten met de boot van 1u terug naar het vaste land,  om onze reis voort te zetten.

  17-04-2015 om 06:31 geschreven door Monique, Philip, Yannick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 Kl-Pagkor Laut Resort

  Smorgens op tijd opgestaan, een vlug ontbijtje,  en naar de LG verdieping, in de parkeergarage van Sofie hun app, waar onze huurauto staat, het merk is : Proton-persona

  Nu komt de kat op de koor …. Uit de garage rijden, was al een uitdaging, daarna richting Ipoh, waar we ook naartoe gaan, vrijdag pas, eerst naar een schitterend resort: Pangkor Laut.

  Met de garmin, algoe dat we die goed kenden, glansrijk de mist in in KL! Wat ist daar druk’  en t’is absoluut ni gemakkelijk om vb naar rechts af te slagen, in de ochtendspits! Waar we dus glansrijk faalden, en zo nog meer de richting kwijt waren,  uiteindelijk terug een pijl: autostrade IPOH! Oef

  Vandaar ging het veel beter, alleen duurde het lang want het laatste stuk … lang nog 90km ongeveer, gewoon baan, achter elkaar met veel camions.

  Om half 9 vertrokken,  kwart na 9 KL buiten, en we moeten om half 1 op Marina Island zijn ( eilandje met een brug, waar de incheck gebeurd, om dan met de speedboot, naar het privé-eiland pangkor laut te worden gebracht. We halen het nipt! Oef! Eens op het eiland  is het allemaal Zennnnnn…

  Een aardsparadijs, zoooo mooi, ook onze kamers, een dubbele chalet met conneted rooms : hier staan ze geen 3de bed op de kamer toe. We boeken onmiddellijk voor het avondeten, in het mooiste resaurant, fisherman’s cove.  We hebben toch “mealplan”(volpension) .Laten ons met een “shuttle : een 4X4 Toyota, naar de andere kant van het eiland voeren, minstens 30% stijging nr boven, en het zelfde erover, en terug naar beneden. Aldaar ligt één van de mooieste baaien ter wereld, een unescoerfgoed : Emerald bay. Onbeschrijflijk mooi, en er is bijna geen volk, je voelt je een koning te rijk. Aldaar op het strand, een zeer lekkere lunch …. En vandaar start “ eat, sleep, …. Repeat….”

  Terug overgestoken aan de voorkant/eiland, zwemmen in de infinitypool, natuurlijk met een lekkere coctail. Daarna ons klaarmaken, voor de fisherman’scove, je mag er niet in zonder dresscode. Maar we wisten dit, en zijn voorzien J. Wat was alles superlekker … de mannen eten een grote fishplate voor 2, met kreeft en al. Daarna bedje in. Die nacht heeft het hier gigantisch geonwederd, en gigantisch geregent,  maar smorgens niks meer van te zien! Daar kunnen we mee leven.

  Maar ondertussen, werden wij alle 3 snachts wakker, met veel krampen, tja we hadden het zitten, 

  Waarschijnlijk van het gratis water ??? dat ze uitdelen … weet ni. Ik verschiet er ni van, ik vond dat we nog vrij gespaard waren, voor zo’n exotische reis .

  We moesten alle ramen en deuren goed vast houden …. Voor de apen, die kloppen op de ramen, en als ze los zijn, krijg je bezoek ….

  17-04-2015 om 06:29 geschreven door Monique, Philip, Yannick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  >> Reageer (0)
  15-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 KL
  vandaag ist stadsverkenning. Smorgens een lekker ontbijtje, opt terras aan de pool, daarna op naar de metro , nr Chinatown. Hell mooi, een nepartikeltjes gekocht. En naar old Chinacafe, een echte aanrader van Sofie, gaan lunchen : we moesten zekers daar de blue Rice proeven, deze was heel lekker, deze is geflaiverd met bloemetjes-extracten, van daar, naar Sentral market, een "lokale"Mall, en naar merdakasquare : hier staat de hoogste vlag, en een heel mooi gebouw, met precies een Bigben, daarna naar de vlindertuinen, wat is het hot in the city, wij zijn met 3 gewoon kletsnat. Zeer leuk was het, en heel mooie speciale vlinders. ( gelukkig heb ik de varraan gemist, die daar ook zijn wandelinkskes aan doen was) daarna naar de orchideeentuin, ook zeer mooi, er was nog een birds-park, maar dat zag er zo groot uit als onze zoo, dus dat zagen we niet meer zitten, vlug een taxi, naar het centrum, bij onze Italiaan, en daarna naar de autoverhuring, dit heeft zowat 2 uur in beslag genomen, alle papieren, en het nazicht, zodanig, we voor de eerste keer .... In de donkere links, rechts stuur, automatik, in een stad met enorm veel verkeer, naar Sofie in de parkgarage gereden zijn, Met Sofie &Jochen nog gezellig op het terras blonde Leffe gedronken, die heeft echt alles, zelfs de aangepaste glazen. Ons valies pakken, want morgen vertrekken, we noordwaarts, met de auto, zal een hele uitdaging zijn. Naar hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt van onze reis : Pankor laut resort. Een privé eiland, met 1 resort, en een van de mooiste stranden van de wereld. Emerald bay

  15-04-2015 om 01:14 geschreven door Monique, Philip, Yannick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  >> Reageer (0)
  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 KL

  Deze morgen,  rustig wakker worden, op een schitterende plaats, lekker ontbijtje op het terras, van de 3de verdieping met een moie view op het zwembad.

  Plannen maken… wat gaan we doen? De stad in, wat is die ook mooi! Zoveel hoge “wolkenkrabbers” bij elkaar, met in het midden de 2 Petronas.

  Het lijkt allemaal niet ver, dus wij te voet. Ik wordt wat overmoedig … op sleffers …. En ja blijnen.

  In de KLMall, op zoek naar een “normaal” winkeltje voor plakkerkes. Ondertussen kunnen we weer eens goed afkoelen,want het is weeral heeeeel heet.

  Nog wat rondgekuierd, en  in een Italiaan,  3 grote bieren gaan drinken,  het is drinkweer ( als excuus!)

  Op zoek waar het bureau is, waar we morgen onze huurauto gaan afhalen, en gevonden. Dan had ik het gehad! te warm, zeer voeten …. Met de taxi naar onze luxeverblijf, douchen en zwemmen!

  Daarna klaarmaken, want we gaan met zen allen in KL eten in een resaurant Fuego,  op het 57ste verdiep, met looks on de Twins,  bij zonsondergang. Niet te beschrijven hoe mooi dit allemaal weer was, en dan het eten,  zoooo lekker,  allmost Fusion!

  Allen in de CD auto van Jochen naar huis(? J   ) en nog nagenieten, van de heerlijke avond op het terras, met een pintje.En toen kwam de tropische regenbui, ja het kan hier heel hard regenen, maar we zaten droog onder het terras, en de afkoeling was welgekomen( nooit gedacht dat ik is blij zou zijn dat het regent J  )

  We zijn gevaarlijk bijna in de helft van ons reis, uit ervaring weet ik , dat de 2de helft altijd er rapper doorvliegt    L

  14-04-2015 om 03:54 geschreven door Monique, Philip, Yannick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 Melaka - Kuala Lumpur (KL)

  Dag 10 was maar een tussenstation,

  Nog steeds op Philea resort,  smorgens naar het ontbijtbuffet, wat was dat weer ! zooooooveel keuzes, zooooveel eten …., ik noem het al een “Grand buffet”.Alles wordt naar wens voor U gemaakt,  eitjes op alle wijzes, versgebakken tortilla-pannekoek, maar zeer dun, zeer lekker ( heeft niks te maken met die leren lappen, die wij thuis kopen) .Verder teveel allemaal nog om op te noemen,  maar ze bakten ook verse pannekoeken, en ……wafels!

  Natuurlijk moesten we dat laatste ook zekers proeven! ( Nogmaals, de kilos vliegen er hier aan , in plaats van eraf) En dan ook nog gezegd, dat ze hier allemaal een lijntje hebben, zoals uwe pink, dus het kontrast kan ni groter zijn J

  We kregen een late uitcheck, omdat we pas om half 7 bij Melaka Sentral, busstation, de bus moesten nemen, Dus nog eens goed geprofiteerd, van het heerlijke zwembad.

  Bij de bus aangekomen,  vertrok ze pas om 7u, en in werkelijkheid, wast al bijna kwart na… ( zeer ambetant, want zo laat bij Sofie aankomen, vond ik ni leuk)Ondertussen, eten we een lekkere vettige hamburger. t

  Onderweg hebben we een gigantische Oosterse regenbui gehad, en de buschauffeur, reed als ne cowboy.Plots rijdt ze dan van autostrade, nog 50km te gaan. Daar heeft ze nog zekers 40min gestaan, wissel, van reizigers … en werd nog later.

  Bij aankoms KL,  gelukkig direkt een taxi, stonden op 5min bij Sofie: Die hadden hun niet verveeld: Parijs – Roubaix was juist aangekomen.

  Wat is het hier mooi, onze kamers, met eigen badkamer ! Super Bedankt Jochen & Sofie !

  14-04-2015 om 03:51 geschreven door Monique, Philip, Yannick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Laatste commentaren
 • Mr (Boone)
      op Dag 14 Pangkor Laut, Aardsparadijs
 • haloooo (Angelo)
      op Dag 3 , Dubai the City
 • Mr (Marc - Andrea )
      op De voorbereidingen
 • leuk he! (angelo)
      op Nog ......
 • Goed begonnen is ..... (Dirk en Marina)
      op De voorbereidingen

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!