Inhoud blog
 • Blog!
 • USA
 • start van de lessen
 • de eerste dagen
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Philippe in Swansea

  25-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog!
  Hallo iedereen!

  Hallo iedereen!

  Proficiat, u heeft met succes mijn nieuwe blog gevonden. De reden voor een blog? Enerzijds omdat ik graag gebruik maak van (nieuwe) technologie en anderzijds en vooral omdat ik altijd iemand vergeet als ik een e-mail stuur met een verslag. Dit euvel is dus met een blog verholpen. Normaal gezien kan u zich abonneren op deze blog zodat u automatisch een e-mail bericht ontvangt als er iets nieuws op deze blog verschijnt. Als dat nog niet volstaat kan u zich tegoed doen aan het archief met alle vorige verslagen!

  Groeten

  Philippe


  25-11-2009 om 17:03 geschreven door philippe.van.dijck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.USA

  Hallo iedereen!

  De laatste weken heb ik het nogal druk gehad en daarom heeft het wat langer geduurd vooraleer ik jullie een update kon sturen.

  Enkele weken geleden ben ik Florence gaan bezoeken in Amerika. We zijn eerst enkele dagen naar Chicago geweest en de rest van de week waren we in Milwaukee. (Florence studeert aan Marquette University in Milwaukee). Het was uiteraard een blij weerzien en het was een hele leuke week. Ik had bijna mijn vlucht gemist in het heengaan. Ik had de vlucht van heathrow naar Frankfurt en dan van Frankfurt naar Chicago. De eerste vlucht had een uur vertraging wat mijn overstaptijd reduceerde tot amper 20 minuten! De stewards waren gelukkig zo vriendelijk om me vlak voor de landing van de achterste rij naar de voorste te halen zodat ik snel uit het vliegtuig kon. Na het wereldrecord “hardlopen op de luchthaven met handbagage” gebroken te hebben was ik net op tijd als laatste persoon in het vliegtuig naar Chicago!

  In Chicago aangekomen wachtte Florence me op met een van haar roommates die met de auto was en ons afzette aan het hotel. We zijn twee dagen in chicago gebleven en hebben allerlei dingen bezocht. Zo zijn we op de hoogste toren geweest van Chicago. (De Sears tower is 442 meter hoog!) Het was best griezelig om op het volledig glazen balkon te staan op de 103e verdieping! Chicago is een leuke stad met heel veel winkels en overal wolkenkrabbers. Bijzonder is ook dat er vele oudere wolkenkrabbers zijn. Sommigen van hen doen meer denken aan een kathedraaltoren dan aan een kantoorgebouw. En in sommige straten waan je u in een jaren 30 film waar Al Capone in rondloopt omdat de gebouwen echt nog de sfeer uitademen van toen.

  Na een weekend in een van amerika’s grootste steden zijn we dan naar Milwaukee gegaan. Milwaukee is heel  wat kleiner en minder impressionant dan het met wolkenkrabbers gevulde Chicago. Toch heeft  de stad veel te bieden. Er zijn enkele kantoorwijken en moderne gebouwen. Maar vooral de kant langs het meer (lake Michigan) is heel erg mooi. In Milwaukee is er ook een architecturaal kunstwerk. Het museum van schone kunsten is ontworpen als een soort vogel die over het meer uitkijkt. Als het mooi weer is gaan er twee reusachtige vleugels open en stroomt het zonlicht binnen langs het dak. Heel erg mooi om zien vooral omdat het meer op de achtergrond ook een hele mooie groenblauwe kleur heeft.

  We hebben ook een brouwerij bezocht , milwaukee is immers vooral bekend bij de amerikanen zelf omdat ze een van de grote 5 amerikaanse brouwerijen huisvesten. Naast een brouwerij hebben we ook een prachtige oude Amerikaanse mansion bezocht van een van de eerste rijke Duitse families in Milwaukee.

  Florence studeert dus aan Marquette University. De universiteit is een echte Amerikaanse universiteit met moderne maar ook “oude” gebouwen (die voor de gemiddelde Europeaan eigenlijk redelijk modern zijn). Florence woont in “the global village”. Dit is een gang in een groter complex waar allerlei uitwisselingsstudenten zitten. Florence zelf zit op een appartement met 3 andere Amerikaanse meisjes. Het was best leuk om met hen kennis te maken, ze hebben me veel verteld over Amerikanen en hun gewoonten. Een van hen heeft me zelfs geleerd hoe je echte “American Pie” moet maken!! (helaas is mijn poging om het alleen te maken hier in Wales redelijk misluk) Het was echt leuk om met hen te praten. Een van de dingen die met het meest is bijgebleven is het verschil in verantwoordelijkheid van de studenten. Een Amerikaanse student heeft zo veel meer verantwoordelijkheid in vergelijking met een europese. De studiegelden zijn zodanig hoog in amerika dat vele studenten het zich niet kunnen veroorloven om een jaar te bissen omdat hun trustfund of beurs dit niet toelaat. Bijna alle Amerikaanse studenten hebben ook een bijbaantje. In de week gaan ze dus niet uit omdat ze overdag alle vrije uren opvullen met hun job om voldoende geld te verdienen om hun studies te betalen. Velen van hen zijn daarom bezig van 8u ’s morgens tot 19u ’s avonds. Dan komen ze thuis, eten iets en beginnen dan aan hun huiswerk tegen de volgende dag. Als het dan eindelijk zaterdag is, zijn ze volledig uitgeput en gaan ze misschien even naar een TD. Een systeem dat misschien niet het aangenaamste is maar het werkt wel motiverend omdat ze vaak zelf moeten opdraaien voor de studiekosten!

  We hebben ook Halloween gevierd in Amerika! Halloween daar is zoals carnaval hier. Iedereen verkleed zich in iets dat hij of zij leuk vindt. Het is dus niet echt de bedoeling dat je iets griezelig bent. Ik was echt verbaasd over de verkleedgekte die heerst onder de Amerikanen. Iedereen is op Halloween verkleed. Vaak mogen ze zelfs verkleed naar hun werk komen die dag! (het is geen officiële feestdag, iedereen moet gewoon werken). Florence had zich verkleed in een zigeunerin en ik in een (snel geïmproviseerde) kapitein. Amerikanen leven er ook echt naartoe. De dagen voor Halloween zijn er overal workshops “pumpkin-carving” en iedereen die je kent vraagt wat je outfit zal zijn voor Halloween. De avond zelf was heel leuk, er zijn overal house-party’s want amerikanen mogen pas drinken vanaf 21 dus drinken ze maar thuis op een house-party.

  Het was een hele leuke week waar ik me niet alleen goed geamuseerd heb maar waar ik ook veel bijgeleerd heb over Amerika en de Amerikanen!

  Na mijn week in Amerika kwamen mama, papa en sophie me bezoeken hier in Swansea. Het was heel gezellig, we hebben samen de stad bezocht en ook een kasteelruïne! Het was leuk om ze nog eens te zien want ondertussen ben ik hier al ongeveer twee maanden… Sophie bleef bij mij logeren en mama en papa zijn op hotel gegaan maar kwamen wel elke dag ontbijten hier. Het was echt gezellig om nog eens dingen te doen met mijn familie want dat mis ik wel.

  Voor de rest gaat alles goed hier. Het weer is echt heel erg slecht. Het regent in de vorm van buien en de zon heeft al 2 weken niet geschenen. Volgens onze proffen is dit normaal en zal het vermoedelijk de hele winter zo blijven!

  Enkele dagen geleden hadden de studentenvertegenwoordigers een diner georganiseerd voor alle studenten. Het was erg gezellig en leerrijk omdat de cultuurverschillen weer erg duidelijk werden. De europeanen keuvelden rustig de hele avond door net als de aziaten (die wel wat afstandelijker waren). De afrikanen waren eerder nogal luidruchtig en na de diner zetten ze de muziek op maximum en begonnen ze te dansen. Dat zit blijkbaar in hun cultuur want ze deden allemaal mee terwijl de chinezen niet wisten wat hen overkwam en de europeanen maar verder aan het praten gingen! Het was een zeer grappig zicht!

  Ik had deze week geen les omdat het “reading week” was en we bijgevolg dus veel cases moesten lezen. Ik ben nog enkele weken hier tot ongeveer half december want dan hebben we kerstvakantie tot 15 januari. Ik heb geen examens in januari maar ik moet wel voor alle vakken een paper schrijven. Dat lijkt misschien niet veel werk behalve dat ze hier een speciaal concept hebben voor sommige vakken. Het heet “short-term coursework” en het wil zeggen dat je ’s morgens een opdracht krijgt om 9u en dat je de volgende dag om 16u de volledige oplossing moet afgeven. Je moet uw cursus dus echt door en door kennen want het is eigenlijk een soort langdurig open boek examen. Maar mij hoor je niet klagen hoor! Want uitdagingen als deze maken je sterker en zulke situaties zullen later ook voorkomen dus ik kan er maar beter aan wennen!

   

   

  25-11-2009 om 16:59 geschreven door philippe.van.dijck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start van de lessen

  Hallo iedereen!

  Hieronder volgt een update van mijn studieverblijf in Swansea.

  Maandag zijn de lessen hier gestart. We hebben van elk vak dat tot de keuzemogelijkheden behoort een introductieles zodat we optimaal kunnen kiezen welke vakken we in ons pakket opnemen. De professoren zijn allemaal zeer vriendelijk. Ze hebben verschillende nationaliteiten en werken ook allemaal voor het Institute of International Shipping and Trade Law. Zo hadden we reeds een Griekse, Duitse en Turkse professor. Onze groep van deze week bestaat uit ongeveer een 100 studenten van verschillende nationaliteiten. Eens we onze vakken definitief gekozen hebben zullen we les hebben in kleinere groepen. Van deze 100 zijn er rond de 30 Chinezen en 20 Nigerianen. Dat zijn de twee grootste nationaliteiten. Er zijn ook veel Indiërs en maar enkelen van het europese continent.

  Je merkt al snel het enorme cultuurverschil. De chinezen zijn meestal heel aandachtig en zitten doodstil en kaarsrecht op hun stoel. Ze stellen nooit een vraag en antwoorden ook nooit als er een vraag gesteld wordt door de prof. Ze zijn altijd veel te vroeg in de les terwijl de Nigerianen daarentegen vaak te laat komen (tot zelfs 5 minuten voor het einde van het lesuur)

  De Nigerianen zijn eerder wat aan de losse kant. Ze kauwen de hele dag door op kauwgom en roepen naar de prof als ze iets willen vragen. Ook antwoorden ze in het wilde weg als er een vraag gesteld wordt door de prof. Het is best verschieten als ze plots van vlak achter u de vermoedelijke oplossing roepen! Maar anderzijds is het ook wel grappig en leerrijk om dit allemaal gade te slaan. De Europeanen en Indiërs hebben ongeveer hetzelfde lesgedrag. Ze steken hun hand op als ze een vraag hebben en dito bij het antwoorden op een vraag van de prof.

  Er zijn veel Grieken, enkele Duitsers, een Ier, enkele Noren, een Deen, een Italiaan en met 4 Belgen zijn we in verhouding eigenlijk veel te goed vertegenwoordigd! De manier van lesgeven verschilt niet zo veel van het Belgische systeem. Sommige proffen gebruiken powerpoint, andere lezen hun blad af en anderen vertellen hun les uit het hoofd. Het systeem verschilt natuurlijk wel omdat het gaat om een ander soort rechtssysteem dat gebaseerd is op rechtszaken. Hier zijn rechtszaken veel belangrijker dan wetten. (er zijn ook helemaal niet zo veel wetten hier). De engelse proffen konden hun oren niet geloven toen we zeiden dat we in België toch wel vaak een vonnis lezen. Uit wat de prof zei dat hij dacht dat op het Europese vasteland enkel wetten belangrijk zijn en dat rechtszaken zelfs niet gepubliceerd worden. Na de les bedankte hij ons dat we hem iets hadden bijgeleerd.

  Tot nu toe is het niveau zeer gemakkelijk. Van alle inleidingen had ik bijna alles al ooit eens geleerd in een of ander vak. Bovendien stelde ik vast dat mijn opleiding toch redelijk kwalitatief was. Wat voor mij evidentie leek, bleek voor anderen iets totaal vreemd te zijn. Hopelijk leer ik veel bij en komt mijn 5 jarige opleiding goed van pas! (In vele landen is de rechten-opleiding zeer kort. Er zijn er die 3 jaar hebben en velen hebben maar 4 jaar!)

  Mijn studio is ondertussen helemaal zoals het moet zijn. Kwinten is vorige week langsgekomen en bracht een kast, een microgolf en een kerstboom met zich mee.  (waarvoor veel dank!) We hebben samen ook een soort natuurpark bezocht met enkele watervallen en ruïne’s van watermolens en steenkoolmijnen. Het was zeer mooi en ik ga beslist eens terug om een langere wandeling te doen. De natuur is hier echt prachtig. Als je even buiten de stad gaat zit je meteen in de velden. Het mooie is dat er veel heuvels zijn en dat je ofwel een prachtig zicht hebt op een grote grasheuvel ofwel op de zee die tegen de rotsen klotst.

  Ik heb met mijn vrienden ook nog enkele dingen gedaan. We zijn vorige week naar Wind-street gegaan. Dat is de feeststraat van hier. Er zijn zeker wel 6 grote clubs en de rest zijn pubs en restaurants. Engelsen zijn blijkbaar echt feesters. Ze gaan hier echt vaak uit. In de week zijn het meestal studenten maar in het weekend is het pas echt druk als de werkende mensen er ook nog eens bijkomen. Ze doen ook de vreemdste dingen om volk te lokken. Zo waren we enkele dagen geleden in een van de clubs waar ze achteraan een soort zwembad hadden geïmproviseerd met een zeil. Aan zatte engelsen die de vreemdste dingen doen uiteraard geen gebrek.

  De pubs sluiten hier rond 23u30. Officieel mag er na 24u geen enkele pub meer open zijn. Maar zoals altijd hebben ze de wet weten te omzeilen. Als je een bordje aan de deur hangt van de pub met “private party” op en als alle gasten die binnen zijn ingeschreven staan met naam en adres in een boek dan mag de verkoop doorgaan. Het wordt dan immers niet meer beschouwd als pub maar als een privé feestje van de waard. De clubs gaan ook nogal vroeg dicht. Na 2 à 3u snachts is er bijna niets meer open. Zelfs de 2e grootste discotheek van Engeland (jawel die is hier in Swansea!) gaat toe rond 4u. Het is echt vreemd en zeker de Spanjaarden kunnen daar echt niet mee lachen want die beginnen normaal pas te feesten om 1u snachts! Het voordeel is natuurlijk wel dat ze vroeger beginnen met feesten en je meestal wel op tijd in uw bed ligt voor de les de volgende dag!

  De Engelsen zijn soms toch wel vreemd. Zo is het hier niet abnormaal dat je met slippers en een sportshort naar de les komt. Het is een vreemd zicht omdat het vooral ’s morgends echt koud is. (rond de 10 graden). Toen ik met een Engelse klasgenoot er over sprak, vertelde hij me dat zelfs als het sneeuwt hij met zijn slippers komt omdat hij dat zo gewoon is. Voorlopig is het nog steeds droog. Een van de professoren heeft zelfs zijn les met 20 minuten ingekort omdat de zon scheen en we “er van moesten profiteren want dat gebeurde niet zo vaak”. Dat belooft voor de komende maanden…

  Aan iedereen vele groeten!

  Philippe
  25-11-2009 om 16:58 geschreven door philippe.van.dijck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste dagen

  Hallo iedereen!

  Sorry dat ik pas zo laat een bericht stuur maar ik heb op mijn studio nog geen internet. Dit zou normaal vrijdag in orde moeten zijn. Ondertussen probeer ik me te behelpen met een internetcafé. Desalniettemin volgt hieronder een verslag van mijn eerste dagen hier.

  Donderdag ben ik aangekomen in de stad hier (Swansea). De reis is vlot verlopen. Enkel bij de tolbrug had ik een probleem want ik zat alleen in de auto en het betaalhokje stond aan de andere kant (want engelse auto’s hebben het stuur rechts). Maar dan ben ik uitgestapt om te betalen en de mensen achter mij moesten zelfs lachen met mijn situatie! Eens aangekomen in Swansea ben ik mijn sleutel gaan ophalen, heb ik de auto uitgeladen en ben ik beginnen uitpakken. Op de foto’s kunnen jullie mijn studio zien zoals ik ze aantrof en zoals ze nu is ingericht.

  Er is dus een keukentje met veel apparaten maar helaas weinig kasten en bergruimte. Er is een oven, een wasmachine (+ droogkast in dezelfde machine) en zelfs een afwasmachine! Een microgolf heb ik voorlopig nog niet maar die is op komst dankzij een gulle gever. (danku Kwinten J )Ik heb ook een grote rode zetel en een tafeltje met enkele stoelen. De bureau heb ik van thuis meegebracht en zelf in elkaar gestoken. Op de bovenverdieping heb ik een slaapgedeelte en een badkamertje. Het is een groot gebouw met verschillende appartementen en studio’s. Er zitten voornamelijk jonge mensen. (vooral studenten en jonge werkende mensen). Er is een parking vooraan die ’s avonds bijna altijd vol staat.

  De laatste dagen heb ik veel tijd gespendeerd aan het uitpakken en op orde zetten van al mijn spullen. Ook ben ik veel naar verschillende winkels gegaan om allerlei dingen te kopen. Aan winkels en supermarkten is er hier trouwens geen gebrek. Er is een groot shoppingcenter (voor kleding en dergelijke) en er zijn 3 grote supermarkten en een Lidl. De supermarkt hier ziet er wel anders uit dan in België. Zo is het rek “chips” en “vlees” drie keer zo groot en het rek “fruit” drie keer zo klein als in België. Ze verkopen trouwens ook dafalgan en andere geneesmiddelen gewoon in de supermarkt! De mensen hier zijn allemaal heel vriendelijk en je kan bijna overal een praatje slaan. Aan de kassa van de winkel bijvoorbeeld of als je iets niet begrijpt helpen ze echt altijd met de glimlach. Ook de Engelse beleefdheid merk je wel als buitenlander. Zelfs aan de kassa begroeten ze u op een zeer beleefde toon “Good afternoon sir, how are you today?”.

  Ik ben ook al langs de bank geweest om een rekening te openen en langs de gsm-winkel voor een Engelse sim-kaart. Vanaf nu zal enkel deze simkaart in mijn gsm zitten dus als je me dringend nodig hebt kan je best op volgend nummer bellen of sms’en: 0044 7760 918 147. Ik heb ook een vaste lijn op mijn kot. Het nummer daarvan is 0044 1792 462 968. (De 0044 is het landnummer van engeland). Velen onder jullie hebben reeds skype. Dit zal dus pas vanaf vrijdag werken maar daar zal je me ook altijd op kunnen bellen als ik online ben.

  Zaterdag ben ik naar de Universiteit geweest voor enkele infosessies. Er was zeer veel nuttige informatie en weer eens bleek hoe nuttig de Europese Unie is! Europese studenten worden bijna volledig gelijkgesteld met Britse studenten terwijl andere studenten (uit het midden-oosten bijvoorbeeld) zwaar gediscrimineerd worden. Ik hoorde dat studenten uit bepaalde landen van “de zwarte lijst”  (zoals Irak en dergelijke) langs de politie moeten om een foto te laten nemen evenals vingerafdrukken en een kopie moeten afgeven van hun studentenvisum! Blijkbaar hebben de Britten toch veel meer angst van terrorisme dan de andere Europese landen.

  De Universiteit is eigenlijk niet zo groot als ik eerst dacht. De gebouwen liggen nogal verspreid. Er zijn hypermoderne gebouwen maar ook gebouwen uit “de jaren stillekes” die dringend aan een poestbeurt toe zijn aan de buitenkant. Ook is er een oude abdij die omgebouwd is tot kantoorgebouw voor het bestuur van de universiteit. De Universiteit ligt vlak aan de zee en het strand maar omdat er een weg tussen loopt merk je er weinig van. Waar je wel veel van merkt is het park naast en rond de Universiteit. Er is een groot park met hele grote en oude bomen. (Het behoorde samen met een botanische tuin tot de abdij). Dit park loopt door tot tussen de universiteitsgebouwen.

  De infosessies waar ik reeds over sprak, waren zeer leerrijk en daar heb ik ook enkele mensen ontmoet. Er zijn redelijk veel internationale studenten. Ze komen letterlijk uit alle hoeken van de wereld: Australië, China, Maleisië, Italië, Griekenland, Saoudi-Arabië, Noorwegen, Jordanië, … Het is echt heel interessant om met die mensen te praten.Deze studenten volgen verschillende programma’s, er zijn er die doctoreren maar evengoed enkelen die hun Bachelor beginnen of een Masterjaar doen. Er zijn ook veel erasmus-studenten die maar voor een half jaar blijven. Het was echt leuk om met zo veel nationaliteiten te kunnen praten en zoveel te leren over verschillende culturen.

  Zondag waren er verschillende uitstappen voor de internationale studenten. Ik heb de uitstap meegedaan naar “the Gower” dat is het schiereiland dat een beetje verder buiten Swa          nsea begint. Het is een prachtig natuurgebied en het is zelfs voor het grootste deel beschermd landschap. Je mag dus bijna nergens nog een huis bouwen in dat gebied omdat ze de natuur voorrang geven. Onze gids heeft verschillende spookverhalen verteld. Volgens hem zijn er rond de 300 spookverhalen in en rond Wales. Hij heeft ons spookhuizen, schattige dorpjes, prachtige baaien en adembenemende kliffen getoond. We hebben ook de steen gezien waar koning Arthur volgens de legende zijn zwaard uit zou getrokken hebben. Het weer was echt prachtig, de gids zei dat we ongelofelijk veel geluk hadden met het weer omdat het hier meestal regent en hij nog nooit zo’ n mooie dag heeft gehad op zijn uitstap. Onderweg heb ik ook veel mensen leren kennen uit verschillende landen waaronder ook drie andere belgen! Toevallig gaan ze exact hetzelfde studeren als ik!

  Na de uitstap naar het natuurgebied was er een internationale-studenten-receptie. Daar hebben we welshe volksdans gedanst en hebben we verschillende internationale dingen gegeten. We zijn ook op de foto geweest met The Lord of Swansea. Dat is hier de lokale gezagsdrager en vertegenwoordiger van “Her Majesty”. Daarna was het “Fresher’s party” in een grote tent op een parking van de campus. Iedereen heeft een t-shirt gekregen met zijn of haar “house” op. Ik heb een t-shirt met “off-campus” omdat ik buiten de campus verblijf. Hier kennen ze niet echt een toegangsticket. Voor de meeste feestjes en fuiven moet je een bepaalde T-shirt aandoen en dan mag je binnen. Meestal moet je dus ergens op voorhand die specifieke t-shirt kopen. Dat geeft wel een aparte sfeer omdat iedereen er ergens hetzelfde uitziet.

  Jullie zien het, ik heb niet stilgezeten! Het is wel vervelend dat ik geen internetverbinding heb. Ik moet erg veel in orde brengen via mail en via de website van de universiteit. Normaal zou mijn internet vrijdag in orde moeten zijn. Maar voor de rest maak ik het dus uitstekend!

  Voor de studerenden onder ons: succes bij de start van het academiejaar, ik moet/mag nog een weekje wachten met de lessen maar ik denk aan jullie!

  Aan iedereen vele groeten uit het (voorlopig toch ) droge Swansea!

  Philippe

  PS: Aarzel niet om deze mail door te sturen naar mogelijk geïnteresseerde mensen!


  25-11-2009 om 16:36 geschreven door philippe.van.dijck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/philippe_in_swansea

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  25-11-2009 om 16:26 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 23/11-29/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!