Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • Adembescherming oefening stagiairs
 • milieuverontreiniging Veurne
 • brandweeroefening te Woumen
 • reinigen wegdek Diksmuide
 • milieuverontreiniging Veurne
 • brand De Haan
 • “Mag er een kilootje bij?
 • dieren-reddingsteam te Diksmuide
 • platvlams
 • brandweertocht
 • brand Poperinge
 • vko E403 Wevelgem
 • Brandweer Diksmuide maakt cijfers bekend
 • brand Kuurne
 • vko Moorslede
 • brandweertocht
 • vko Vleteren
 • een droom
 • wandelen
 • brand Izegem
 • brand Roeselare
 • wateroverlast
 • Brandweerwagen in sloot
 • brand Wielsbeke
 • brand Wielsbeke
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  07-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.info

  .


  25-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembescherming oefening stagiairs

  Lang blijven liggen in bed op zondag is uit de boze toch voor de stagiair brandweerman in de posten Diksmuide en Leke.

  Vandaag werden de stagiairs klaar gestoomd op de lessen dat zullen krijgen op de brandweer school vandaag Adembescherming oefening.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.milieuverontreiniging Veurne
  Veurne - Olievervuiling Jachthaven Veurne
  In de jachthaven van Veurne was er vrijdag (23/1) een olievervuiling, afkomstig van een slordige schipper die olie had gemorst. De brandweer van Veurne en Nieuwpoort kwam ter plaatse.

  Klaas Danneel
  VTM-journalist West-Vlaanderen 


  24-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweeroefening te Woumen

  Grootse brandweeroefening te Woumen
  Recentelijk verhuisde een deel van de bewoners van het zorgcentrum Sint-Jozef naar de nieuwe vleugel. Zodoende kwam een deel van de oude gebouwen leeg te staan. Een ideaal moment om  een grootscheepse oefening te houden dacht de brandweer. En zo kwam het dat er op vrijdagavond 23-01-2015 vanaf 20:00 uur veel blauw geflikker van zwaailichten te zien was aan het begin van de Iepersesteenweg. Er kwam rook uit het leegstaande gebouw en een kraanwagen werd in stelling gebracht. Andere brandweerwagens stonden gecentreerd rond de plaats van het onheil. Alleen dit onheil was volledig in scene gezet. Het was de bedoeling dat de talrijk aanwezige brandweermannen een praktische brand- en evacuatieoefening konden houden. Brandslangen werden gekoppeld, uitgerold en via pompen onder druk gezet. Een rode spoedtent werd ontvouwd en ambulanciers stonden klaar met brancards. Met ademluchttoestellen bepakte brandweerlieden werden via de trapladder naar de tweede verdieping gestuurd om er via een venster het gebouw te betreden. Daar moesten ze in de met rook gevulde kamers op zoek gaan naar slachtoffers. De te evacueren figuranten van dienst waren poppen en enkele van hun collega’s. Alles verliep vlot. Zodoende was, na het verstrijken van de avond, de brandweer opnieuw een ervaring rijker

  Een inzending van het bewonersplatform http://www.woumen.eu/


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen wegdek Diksmuide

  Brandweer ruimt aangereden veevoeder op te Diksmuide
  Op de hoek van de IJzerlaan en de Vaartstraat te Diksmuide verloor vermoedelijk een landbouwer een deel van zijn lading veevoeder. Het hoedje kwam op de drukke IJzerlaan terecht en werd door de auto’s in snot gereden tot een smerige massa. De brandweer kwam alles op scheppen.
  23-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.milieuverontreiniging Veurne
  Jachthaven in de Kaai afgedamd in Veurne na milieuverontreiniging
  Vrijdagmorgen is de brandweer van Veurne opgeroepen voor een geval van milieuvervuiling in de Kaai van Veurne.
  Deze inham aan het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort is ingericht als aanlegplaats voor boten en jachten.
  Uit één van deze boten is een mengeling van olie en brandstof gelekt die een groot deel van de Kaai en zelfs een stuk van het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort heeft vervuild. De brandweer damde deze morgen de Kaai volledig af met een vlotter en besproeide de oliefilm met een milieuvriendelijk detergent. De brandweer van Nieuwpoort kwam eveneens met hun boot ter plaatse  en assisteerde in het neutraliseren van de vervuiling. De politie weet van wie de boot is. Ook de Zeevaartpolitie kwam een kijkje nemen en nam foto’ van de oorzaak van de vervuiling. Ook de sasdeuren bij de jachthaven werden preventief dichtgedraaid om de oliefilm niet verder te verspreiden richting Nieuwpoort.

  José Tyteca
  Veurne
  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Haan

  Schade groot na woningbrand in De Haan

  Woensdagavond omstreeks 21 uur werd de brandweer van De Haan-Wenduine opgeroepen voor een uitslaande brand
  in De Haan, aan de grens met Bredene.

  Doordat het huis zich op de rand van de brandweerzone De Haan bevond werd ook de brandweer van Oostende opgeroepen. Het korps van Oostende was eerst ter plaatse en kon zo de bluswerken starten. Kort nadien kwam ook het vrijwilligerskorps van De Haan-Wenduine ter plaatse terwijl de vlammen al door het dak sloegen. De brand kon echter snel geblust worden. De brand –en waterschade is aanzienlijk, maar het voornaamste is dat er geen gewonden vielen. Het was de eigenaar zelf die de brandweer kon verwittigen

  Het korps van De Haan deed de nabluswerken, terwijl de politie het verkeer in goede banen leidde. Het bluswater begon aan te vriezen waarop de brandweermannen op die plaatsen zout strooiden.

  (JC)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Mag er een kilootje bij?

  Antwerpse brandweer zet eigen sterke fysiek in de verf
  Brandweerman heeft 50 kilo aan zijn lijf

  Brandweerman heeft 50 kilo aan zijn lijf
  Foto: BFM

  Een kort bericht van de Antwerpse brandweer op Facebook en Twitter weekte gisteren heel wat respons los. “We wilden laten zien waarom brandweermannen in vorm moeten zijn”, klinkt het bij Stef Breesch. De verplichte fysieke testen voor brandweerlui hebben al veel stof doen opwaaien. Toch zijn ze allerminst overbodig, zo blijkt uit een berichtje dat de Antwerpse pompiers gisteren verspreidden op sociale media. Het aantal kilo’s waarmee een brandweerman standaard rondloopt, trappen beklimt en ladders op en af draaft, ligt een stuk hoger dan wat de gemiddelde mens dagelijks meesleurt. Zo blijkt dat de basisuitrusting bestaande uit laarzen, broek, vest, helm, gordel en bijl al vijftien kilogram weegt. Het masker en ademtoestel wegen samen nog eens 13 kilogram en als er brandslangen of speciaal materiaal gedragen moeten worden komt er nog gemakkelijk twintig à dertig kilogram bij. Zo sleurt een brandweerman, afhankelijk van de interventie, al snel met meer dan vijftig kilogram aan materiaal rond.

  21-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dieren-reddingsteam te Diksmuide

  Diksmuidse brandweer heeft een dieren-reddingsteam

  Dierenteam-Brandweer-Diksmuide

  De Diksmuidse brandweer lijkt zich te gaan specialiseren in het redden van dieren.  Niet alleen werd hiervoor het voorbije jaar voor 8.000 Euro geïnvesteerd in materieel als hijsbanden en balken, een lier, speciale netten en slangenhaken, ook een heus 13-koppig dierenreddingsteam onder leiding van kapitein Filip Vandenberghe werd uitgebouwd.  Diksmuide wil van het redden van allerlei soorten dieren een zonale specialisatie maken binnen de hulpverleningszone Westhoek waarvan de Diksmuidse brandweer sinds 1 januari deel uitmaakt.  In een agrarische streek als de Diksmuidse regio moest dit team vorig jaar al 13 maal uitrukken, al is dit niet altijd voor hoevedieren maar ook soms voor het vangen van exotische exemplaren als slangen en schildpadden.  Maar een dergelijk gespecialiseerd team kan nu natuurlijk ook binnen de hele brandweerzone ingezet worden.  Daarnaast moest overigens ook tijdens het voorbije jaar de Diksmuidse brandweer 141 maal uitrukken om wespennesten te verdelgen.  Dat leidde ook in 2014 tot een duidelijke verhoging van het aantal interventies tijdens de zomermaanden.  Daar was de warme winter dan weer niet vreemd aan.

  Ook bij de ambulancedienst is er een duidelijke verhoging van het aantal oproepen.  Dat is vooral het gevolg van het nieuwe snelle en adequate hulp-systeem.  Waar men vroeger gebonden was aan het territorium van de kazerne, laat de 112-dispatch in Brugge nu die ambulance uitrukken die het snelst ter plaatse kan zijn.  Doordat Diksmuide overdag stand-by is in de kazerne met 2 ambulanciers, kan men in 2 minuten uitrukken.  Hierdoor rukt men niet alleen uit voor het Diksmuids grondgebied maar gaat het ondermeer ook richting Klerken.  Zo kon Diksmuide in 2014 608 maal de ambulancesirene horen loeien, goed voor 1.641 werkuren, gepresteerd door de Diksmuidse ambulanciers.  Ter vergelijking: in 2010 rukte de Diksmuidse ambulance “slechts” 515 maal uit.

  Naast de 413 interventieopdrachten, waren er in 2014 ook 48 brandoproepen.  Opmerkelijk daarbij was dat men 15 maal werd opgeroepen voor een brandmelding afkomstig van een branddetectie-installatie.  Vooral bedrijven lijken hierin steeds meer te investeren.  Deze installaties lijken echter nog niet altijd even accuraat te werken want bij iedere oproep bleek een tussenkomst niet noodzakelijk.

  Maar de belangrijkste dag was de eerste dag na 2014 want op 1 januari 2015 begon de werking van de hulpverleningszone Westhoek.  Van de zowat 940 manschappen die deze zone telt komen er 53 uit de Diksmuidse post en 25 uit deze van Leke.  Diksmuids korpsoverste, majoor Dirk Coopman, verwacht op korte termijn evenwel weinig veranderingen voor de werking van het Diksmuids korps.  Er is dan ook in eerste instantie een zogenaamde stand-still voorzien om toe te laten de samenwerking allereerst te evalueren vooraleer er ingrepen gebeuren.  Alleen bij grote investeringen zal er nu al afgewogen worden in welke kazerne deze best geplaatst worden.  Wellicht komt het volgens majoor Coopman dan ook tot een afslanking van het rollend materieel in de Diksmuidse kazerne.
  Al hoeft dat niet altijd het gevolg te zijn van het inwerking treden van de zone want binnen het Diksmuids korps was sowieso reeds voorzien een vrachtwagen niet meer te vervangen.  De aankoop van een lichte vrachtwagen die enkel uitrukt met het materieel dat noodzakelijk is voor een bepaalde interventie, zorgt er immers voor dat een stilaan verouderde wagen nog weinig gebruikt wordt en bijgevolg overbodig wordt.
  Op langere termijn zullen korpsen van de zone zich wellicht ook steeds meer gaan specialiseren zodat zware investeringen kunnen ontdubbeld worden.  Diksmuide heeft alvast een eerste stap in die richting gezet met de uitbouw van haar dieren-reddingsteam. (DLD)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.platvlams

  .
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!