Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • brandweer Lo
 • brand Alveringem
 • brand Meulebeke
 • brand Torhout
 • gasgeur Eernegem
 • vko Heuvelland
 • ammoniaklek Rekkem
 • vko Diksmuide
 • Noodoproep via SMS voor ..........
 • Zoekactie Ingelmunster
 • brand WestVleteren
 • brand Harelbeke
 • protest Zonnebeke
 • vko langemark
 • brandweer Veurne
 • brand Ieper
 • brand Ieper
 • ontslag in Zonnebeke
 • kaarting
 • 30 jaar terug
 • brand Beerem
 • brand Beerem
 • brand Beerem
 • vko A19 Geluveld
 • Zonnebeke
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  03-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer Lo

  Brandweer serveert biefstuk

  De brandweer Lo-Reninge organiseert op zondag 8 maart tussen 11.30 en 14 uur voor het eerst een Smulfestijn in de brandweerkazerne in de Zuidsraat in Lo.

  Op het menu staat biefstuk met frietjes, groenten en sausjes. De prijs per persoon bedraagt 15 euro voor volwassenen. Kinderen kunnen smullen van frietjes met frikandel voor de prijs van 7 euro. Er is ook kinderanimatie voorzien. Voor wie geen biefstuk lust, is er een koude schotel voorzien. Het eetfestijn vervangt de jaarlijkse kaarting, die jaar na jaar minder volk lokte.  Inschrijven kan bij de brandweermannen, op het nummer 0475 84 33 24 of via brandweerlr@gmail.com

                                                                                                 

                    K


  02-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Alveringem
  Zware schouwbrand in Alveringem
  De brandweer van Lo-Reninge en Veurne moesten maandagmiddag uitrukken naar Alveringem voor een ernstige schouwbrand.
  De hevige rook was van ver te zien en de beide brandweerkorpsen rukten uit met hun ladderwagens. Een ploeg van de brandweer die als eerste ter plaatse kwam, legde in afwachting van de aankomst van de ladderwagens, een lange ladder op het dak en begon met de bluswerken. De spuitgasten kregen de schouwbrand vrij vlug onder controle en konden beletten dat de brand zich verder uitbreide naar het dak van de woning.
   
  José Tyteca
  Veurne


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Meulebeke

  Felle brand in productiehal van schoonmaakartikelen.

  Felle brand aan productiehal Moerman

  In Meulebeke is vannacht iets voor drie uur brand uitgebroken bij de firma, een bekende producent van schoonmaakartikelen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak van een van de productiehallen. Er werd meteen beslist om versterking te vragen van drie nabijgelegen brandweerposten.
  Uiteindelijk hadden de brandweerlieden het vuur na een goed half uur onder controle. Het nabijgelegen kantoorgebouw bleef gevrijwaard. Wat de precieze oorzaak is van de brand is voorlopig nog niet bekend. Er was niemand aan het werk toen het vuur uitbrak.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Torhout

  Brand in vervallen restaurant Pannenhoeve in Torhout

  Zondag omstreeks 15.30 uur is er brand uitgebroken in het vervallen restaurant Pannenhoeve langs de Ieperse Heerweg in Torhout. In de naastliggende manege New Flandria Ranch was er net een druk bijgewoonde jumping bezig.

  © Johan Sabbe

  Het vuur ontstond bijna zeker door een kortsluiting aan een elektriciteitskabel in het pand dat al jarenlang bouwvallig is. De Torhoutse brandweer snelde ter plaats en kon de brand gemakkelijk blussen.

  In 1976 in landbouwgebied

  De Torhoutse Flandria Ranch – destijds niet alleen bestaande uit een manege en cafetaria, maar ook uit restaurant Pannenhoeve – werd in 1976 zonder bouwvergunning in landbouwgebied opgetrokken door wijlen Pol Claeys van de toenmalige bekende fabriek Flandria in Zedelgem.

  Na een welles-nietesspelletje van enkele tientallen jaren besliste het Hof van Cassatie uiteindelijk dat het complex door de overheid mocht afgebroken worden, maar zover is het niet gekomen. De nieuwe eigenaar van de manege dient niet tot afbraak over te gaan. Voor de duidelijkheid : ex-restaurant Pannenhoeve behoort niet tot zijn eigendom.

  (JS)


  28-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gasgeur Eernegem
  Eernegem - 300 leerlingen geëvacueerd na gasgeur
  In de Gemeentelijke Basisschool 't Mozaïek in Eernegem zijn gisteren kort voor de middag 300 leerlingen geëvacueerd omdat enkele leerkrachten een gasgeur hadden geroken. De directie belde meteen de brandweer en het medisch rampenplan werd opgestart, dat is standaard bij zo'n interventie in een school. Maar de brandweer heeft geen te hoge gasconentraties gemeten. Alle leerkrachten en kinderen mochten na een halfuur terug naar de eetzaal. Één deel van de school werd nog niet direct vrijgegeven tot dat de gasmaatschappij ter plaatse was, maar ook dat was snel opgelost.

  De brandweer van Gistel en Torhout werkten samen.

  Klaas Danneel
  VTM-journalist West-Vlaanderen 
                                           Hier de Alain Crombez een oud gediende van brandweer Diksmuide

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Heuvelland
  De Klijte - Vijf gewonden bij ongeval
  In de Dikkebusstraat in De Klijte zijn vanmorgen vijf gewonden gevallen bij een frontale botsing. Twee van de gewonden zijn jonge kinderen, die bij hun moeder in de wagen zaten. De twee wagens botsten frontaal op elkaar nadat de wagen van de moeder van haar rijvak was afgeweken. In de andere auto met Franse nummerplaat zat een koppel. De brandweer moest de auto openknippen om de slachtoffers te bevrijden. Alle betrokkenen werden naar het ziekenhuis gevoerd, niemand verkeert in levensgevaar. In beide auto's zat ook een hond, ook zij hebben het ongeval overleefd.

  De brandweer van Westouter, Reningelst en Poperinge waren ter plaatse.

  Filmpje: http://nieuws.vtm.be/binnenland/130372-2-kinderen-gewond-na-zwaar-ongeval


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ammoniaklek Rekkem

  Rekkem: groot ammoniaklek op bedrijventerrein LAR
  Bij transportcentrum LAR in Rekkem is vrijdagavond omstreeks 19 uur een groot ammoniaklek gedetecteerd. Aanvankelijk werd een indringende ammoniakgeur gemeld ter hoogte van het Total pompstation aan de ingang van het bedrijventerrein LAR.
  De brandweer snelde meteen ter plaatse en deed metingen om op zoek te gaan naar het lek, dat gevonden werd bij firma Larfrost, een bedrijf waar men diepvriesgroenten produceert. Meteen werd een perimeter ingesteld en werden een aantal vrachtwagenchauffeurs geëvacueerd die op parking stonden.  Ook het verkeer op de drukke expressweg N58 werd stilgelegd.  Door het feit dat geen enkele vrachtwagen het bedrijventerrein mocht oprijden, stond de parkeerstrook langs beide zijden van de expressweg al snel vol met gestrande vrachtwagenchauffeurs.  Er werd een autocar gevorderd om de bewoners van een vijftal huizen in de grote Kruisstraat, een kleine straat waar een 5-tal huizen staan aan de overzijde van de ingang van het bedrijventerrein, te evacueren. Deze mensen werden tijdelijk overgebracht naar een opvangcentrum in de gemeentelijke basisschool in Lauwe. Niemand raakte gewond, er was op moment van het lek ook geen activiteit in het bedrijf. Het lek kwam uiteindelijk van een afdichtingsklep waar eerder op de dag werken aan waren geweest en kon na lokalisatie snel gedicht worden. Het psychosociaal hulpverleningsplan werd opgestart om de geëvacueerden op te vangen en bij te staan. Verwacht wordt dat er in de loop van de nacht weer activiteit mogelijk zal zijn in de omliggende bedrijven.

  Copyright: Belgische Radio Unie
   

  27-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Voetgangster gewond na aanrijding in Diksmuide

   Vrijdagavond gebeurde iets na 19 uur een ernstig ongeval in de Oostendestraat.

  Een vrouw die er te voet op weg was, werd aangereden door een personenwagen. De dienst 100 en de mug waren snel ter plaatse, het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

  (Red)  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodoproep via SMS voor ..........

  Noodoproep via SMS voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis

  Bellen naar 112 of 101 via een spraakoproep is onmogelijk of toch veel moeilijker als u doof of slechthorend bent of een spraakstoornis hebt. De Federale Overheidsdiensten Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken en de geïntegreerde politie hebben zich de laatste jaren intensief ingezet om een SMS-functionaliteit te voorzien. Sinds 15 februari zijn de noodoproepcentrales ook bereikbaar via SMS.

  Een nood-SMS is enkel mogelijk naar twee specifieke nummers (niet naar 112, 100 of 101!) die doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen opvragen. Hoe dit kan vindt u in een ondertiteld filmpje in gebarentaal op de website www.112.be/sms.

  Opgelet: als u de specifieke nummers opvraagt via SMS of e-mail, verklaart u daarmee op erewoord dat u zelf niet in staat bent om de noodoproepcentrales via een spraakoproep te contacteren. Voor de andere mensen blijft een spraakoproep de enige manier om de noodcentrales te bellen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoekactie Ingelmunster

  Zoekactie naar vermiste man
  Zoekactie naar vermiste man

  De politie en brandweer zochten gistermorgen naar een vermiste man langs het kanaal Roeselare-Leie. Volgens hun gegevens  was de man mogelijk in het water beland ter hoogte van de Wantebrug. Met een bootje werd het water afgevaren tot aan de Lysbrug, maar dat leverde in eerste instantie niets op. Vandaag wordt verder gezocht met een peilboot van de scheepvaartpolitie.
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!