Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 49 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • stormweer
 • stormweer
 • stormweer
 • werkongeval brandweer Wenduine
 • vko Kuurne
 • brand Koksijde
 • vko Poperinge
 • mazoutvervuiling Veurne
 • igs oef cluster Noord
 • treinongeval Leuven
 • vko Kuurne
 • vko Ichtegem
 • stagiairs 2017
 • brand Rekkem
 • vko Nieuwkerke
 • brand Koksijde
 • brandweer Geluwe op facebook
 • brand De Panne
 • brand Wielsbeke
 • brand Ieper
 • treinongeval Diksmuide
 • sneeuw
 • brand Ieper
 • afscheid van Ieperse klaroenblazer Antoon Verschoot
 • vko Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormweer

  Stormweer sluit Iepersteenweg in Woumen af
  Rond 15 uur was de Iepersteenweg afgesloten voor alle verkeer er waren een paar bomen gevallen ter hoogte van de Blankaart de brandweer post Houthulst kwam ter plaatse om de rijbaan vrij te maken. Twee uur later viel op de zelfde plaats een boom op de rijbaan bouwvakkers die net passeerden haalden hun ketting uit hun wagen en zaagde de gevallen boom in stukken in afwachting van de brandweer.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormweer

  Poolse vrachtwagen omver geblazen op de N8 in Veurne


  Donderdagnamiddag heeft een Poolse vrachtwagenbestuurder de schrik van zijn leven opgelopen toen hij op de N8 ter hoogte van Steenkerke bij Veurne door een forse rukwind de controle over zijn vrachtwagen verloor.

  Poolse vrachtwagen omver geblazen op de N8 in Veurne

  Het gevaarte, met aanhangwagen, kantelde over de volledige breedte van de weg, daarbij kwam de aanhangwagen zelfs gedeeltelijk over een gracht terecht. Omdat men dacht dat de bestuurder gekneld zat werd de brandweer ter plaatse gestuurd, maar gelukkig kon de man, die fel onder de indruk was, zonder kleerscheuren zijn beschadigde cabine verlaten.

  Door het ongeval was de N8 volledig geblokkeerd vanaf Veurne tot aan de Izenbergestraat in Beauvoorde, wat nogal wat verkeershinder met zich meebracht in de omgeving.

  Overigens bemoeilijken felle rukwinden overal het verkeer. De brandweerkorpsen uit de regio krijgen momenteel tientallen oproepen binnen voor allerhande gevallen van stormschade.

  (JT)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormweer

  Brandweer rukt uit voor stormschade in Nieuwpoort en Oostduinkerke


  Donderdagnamiddag werd in Ramskapelle bij Nieuwpoort een dakgebinte van een woning in opbouw omver geblazen.

  Brandweer rukt uit voor stormschade in Nieuwpoort en Oostduinkerke

  Het gebinte stortte neer op het plat dak van de eerste verdieping. Ook een omgevallen zijgevel beschadigde een aanpalende woning. In Oostduinkerke werden enkele pannen van een dak geblazen door een forse rukwind. Hier kwam de brandweer eveneens ter plaatse om de schade te herstellen. Verder waren er nog tal van kleine interventies, vooral van losgeslagen panelen of afgebroken takken.

  (JT)
   


  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkongeval brandweer Wenduine

  Brandweermannen uit Wenduine gewond tijdens schoonmaken van wegdek


  Twee brandweermannen van de post Wenduine hebben dinsdag tijdens een interventie een bijtend product over zich heen gekregen. Daarbij liepen ze brandwonden op en moesten ze naar het ziekenhuis gebracht worden.

  Brandweermannen uit Wenduine gewond tijdens schoonmaken van wegdek

  De brandweer van Wenduine werd dinsdag opgeroepen om olie op de weg op te ruimen. Maar eenmaal ter plaatse bleek het sproeisysteem vooraan de tankwagen defect. Daar komt normaal een mengsel van water en detergent uit, maar het systeem zat verstopt. De twee brandweermannen wilden dat verhelpen, maar kregen daardoor een geut zuiver detergent - een bijtend product - over hun handen en voorarmen.

  De twee konden de interventie nog afwerken, maar kregen daarna jeuk en hun huid kleurde rood. In het ziekenhuis van Blankenberge verwezen ze hen door naar het brandwondencentrum van Gent. "Daar bleek dat de brandwonden van de eerste graad zijn", zegt korpsoverste Philippe Taelman. "Maar mogelijk liepen ze onderhuids ook tweedegraads wonden op."

  De twee mochten het ziekenhuis ondertussen alweer verlaten. Ze kunnen weer aan de slag, maar mogen nog geen vuile werken uitvoeren. De brandweer zal nu verder bekijken wat er precies verkeerd is gelopen. "De tankwagen kan wel nog ingezet worden voor branden en zo", zegt Philippe Taelman. "Maar het sproeisysteem zal wel even grondig onderzocht moeten worden."

  (TLG - Foto a-TBR)


  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kuurne
  Bestuurder zwaargewond na klap op kruispunt N8 te Kuurne
  Maandagavond is op het kruispunt van de Ringlaan met de Heirweg één zwaargewonde gevallen bij een botsing tussen twee voertuigen. Het ongeval gebeurde nadat de Citroën Saxo uit de Heirweg kwam en tijdens het dwarsen van het kruispunt in botsing kwam met een Opel bestelwagen die uit de richting van Harelbeke kwam. De bestuurder van de Citroën zat door de klap gekneld in het voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd daarna zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder en drie kinderen uit de bestelwagen, bleven als bij wonder ongedeerd. Vermoedelijk negeerde één van beide voertuigen het rode verkeerslicht, waardoor een botsing onvermijdelijk was. (NDZ)  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde
  Bijgebouwtje naast villa uitgebrand in Oostduinkerke
  Zondagavond is een gebouwtje waar onder meer houtblokken lagen opgestapeld volledig vernield door een uitslaande brand. Het gebouwtje stond in een tuin naast een villa. De villa was recent verkocht. De villa zelf kon gevrijwaard worden maar het gebouwtje zelf werd zwaar beschadigd. De brandweer van Koksijde-Oostduinkerke had de brand vrij spoedig onder controle. Het huis was onbewoond wat vragen doet rijzen over het ontstaan van de brand. De politie onderzoekt de zaak.

  UP-DATE: bron Radio 2 West-Vlaanderen
  Koksijde: Brand in tuinhuis vermoedelijk aangestoken

  In Koksijde heeft gisteravond rond 19.30 uur brand gewoed in een tuinhuis, aanpalend aan een woning. In het tuinhuis lag brandhout opgestapeld. Toen de brandweer aankwam, stond het tuinhuis al in lichterlaaie. De schade is groot. Vermoedelijk is het vuur aangestoken, gezien er brandversnellers werden gevonden in het tuinhuis. De politie onderzoekt de zaak.
   
  José Tyteca
  Veurne

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Poperinge

  Drie zwaar gewonden bij ongeval te Poperinge
  Langs de Westhoekweg in Poperinge kwam een voertuig op zijn dak terecht in de gracht. De brandweer van post Poperinge moest de drie geknelde personen uit het wrak bevrijden. Het kind en en vrouw werden vrij snel uit de wagen gehaald voor de man was het een hele klus alle drie werden ze overgebracht naat het ziekenhuis in Ieper met zware verwondingen. Er kwam een MUG en drie ambulace ter plaatse. De wagen kwan net niet op de sporen terecht waar door de trein geen hinder ondervond maar stop voets passeerde.


  19-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazoutvervuiling Veurne

  Ernstige mazoutvervuiling op Duinkerkevaart in het centrum van Veurne


  Zondagnamiddag deed de brandweer van Veurne een beroep op de Civiele Bescherming uit Jabbeke om een mazoutfilm op het kanaal van Duinkerke, in het centrum van Veurne, te bestrijden.

  Ernstige mazoutvervuiling op Duinkerkevaart in het centrum van Veurne

  De brandweer legde eerst een dam over de vaart om te beletten dat de mazoutfilm zich verder zou verspreiden. Met een rubberboot en detergenten begon de brandweer met het besproeien van het wateroppervlak in afwachting dat de Civiele Bescherming de taak kon overnemen met een grotere boot en een krachtige sproeiinstallatie.

  De vervuiling was duidelijk zichtbaar en spreidde zich uit over enkele honderden meters richting Adinkerke. Ook de geur liet vermoeden dat het om stookolie of mazout ging. Wie de vervuiler is, moet nog worden nagetrokken. Verleden week werd de Civiele ook al opgeroepen naar Adinkerke, daar werd een mazoutspoor van bijna 3 km geneutraliseerd op dezelfde vaart. Of deze vervuiling in Veurne verband houdt met de de vervuiling in Adinkerke is nog niet bekend.

  (JTV - foto JTV)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.igs oef cluster Noord
  IGS oefening Zone Westhoek
  Deze keer oefenen bij de collega's van post Houthulst/Merkem procedure aan en uitkleden buiten konden we onze handigheid proberen in een gaspak wel met drie paar handschoenen.


  Andre volgens de procedure IGS inzet de oudste eerst
  Wat een prachtinge machine                                    Merk: Dodge Power Ram 350 Custom  V8 benzine

  Andre blijven trainen

  18-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.treinongeval Leuven

  Trein ontspoord in Leuven: 1 dode en 27 gewonden
  Bij de ontsporing van een trein in de buurt van Leuven zijn 1 dode en 27 gewonden gevallen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. In tegenstelling tot wat eerder was gezegd, zou het dodelijk slachttoffer dan toch in de trein hebben gezeten. Sinds vanavond kan het treinverkeer weer over één spoor.

  lees meer: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2895151


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!