Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • brand Moorslede
 • vko Tielt
 • pyromaan Gistel
 • acht kleine eendjes uit fontein
 • inschaling gaspakdrager
 • vko E40 Oostende
 • redden van dier
 • Heusden Zolder
 • gewond bij vertrek uit kazerne
 • vko Oudenburg
 • Brandweerkorps zit zonder duikers
 • brand Oedelgem
 • vko Wervik
 • brand Wervik
 • vko E40 Gistel
 • vko E40 Gistel
 • dier te water Lendegem
 • opendeur Lontzen deel c.
 • opendeur Lontzen deel b.
 • opendeur Lontzen deel a.
 • IGS oef Proven deel5
 • SPA
 • opendeur bw Gent
 • Soignies Portes ouvertes
 • IGS oef Proven deel4
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  26-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Moorslede

  Moorslede : tuinhuis brandt volledig uit
  In Moorslede brandde werd maandag in de vooravond tuinhuis volledig vernield door een brand. Het waren de eigenaars die het vuur opmerkten en alarm sloegen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het tuinhuis echter al in lichterlaaie. Het kon niet meer worden gered. Ook heel wat spullen die in het hok stonden, zijn vernield. Over de oorzaak was niet meteen duidelijkheid.


  Info en foto’s Christophe Maertens (Persbureau JVK)

  Christophe Maertens
  Journalist
  Correspondent  Het Laatste Nieuws  – VRT

   


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Tielt
  Tielt :  negen mensen naar ziekenhuis na ongeval

  Bij een ongeval op het kruispunt van de Ringlaan met de Ruiseledesteenweg in Tielt werden zondagavond in totaal negen mensen naar het ziekenhuis gebracht.  In een personenwagen zaten drie mensen uit Gavere, Haaltert en Lovendegem, in de monovolume een koppel uit Tielt met vier jonge kinderen. Het ongeval gebeurde rond acht uur zondagavond. Niemand raakte zwaargewond, met uitzondering van een 22-jarige passagier uit Lovendegem in de personenwagen die gekneld zat. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Iedereen werd naar het ziekenhuis overgebracht in Tielt en Roeselare. De heli van de MUG kwam ter plaatse, maar die vloog leeg terug naar zijn standplaats.

  Info en foto Bas De Wilde (Persbureau JVK)
  25-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pyromaan Gistel

  Mogelijke pyromaan slaat opnieuw toe in Gistel

  Foto: Dominique Jauquet

  De brand in de Callaertswalledreef werd zondagmorgen rond 8.30uur opgemerkt. Het vuur werd er aangestoken door onbekende daders en maakte een gat van zo'n 40 op 80 centimeter in de haag. In de nacht van zondag op maandag werd de Gistelse brandweer opgeroepen voor een brand in een container in de Hoogstraat. Ook hier is er sprake van brandstichting. De brandweer had de situatie snel onder controle. De lokale politie Kouter onderzoekt beide brandstichtingen. De gemeente Gistel wordt al bijna drie maanden opgeschrikt door het werk van mogelijk een of meerdere pyromanen. Begin maart werden in de Canadalaan aanmaakblokken in brand gestoken in een brievenbus, en werd in de Manitobalaan een haag naast een villa in brand gestoken. Eerder deze maand werd eveneens een haag in brand gestoken in de Abelenlaan en een struik in de Olmenlaan in brand gestoken.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.acht kleine eendjes uit fontein

  Brandweer redt moeder en haar acht kleine eendjes uit fontein

   
  Foto: Sven Van Haezendonck

  De dochtertjes van Bianca Bernaerts zijn dol op de eenden in de fontein. Maar dat moeder eend nu plots acht kleintjes had, verontruste de vrouw. Daarom ging ze op zoek naar hulp, en die vond ze bij de brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland.

  Twee brandweermannen kwamen om iets voor 10u ter plaatse om de eendjes uit het water te halen. Daarna hebben ze de diertjes opnieuw in het water gezet aan de Thiebroekvaart, in het kanaal Leuven-Dijle. Het initiatief van dierenvriend Bianca en de interventie van de brandweer konden op sociale media op heel wat bijval rekenen. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inschaling gaspakdrager

  De kogel is door de kerk t’is gebeurd de inschaling proef voor gaspakdrager
  Zaterdag de hele dag proeven gaan afleggen in de kazerne van brandweer Ieper om het Brevet gaspakdrager te behalen. In de voormiddag een theoretisch examen in de namiddag praktijk gerichte proeven volgens mij is alles goed verlopen nu maar afwachten wanneer we dat brevet zullen in handen krijgen.

   
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 Oostende

  Vier gewonden bij spectaculaire botsing op E40
  Bij een spectaculair ongeval op het einde van de E40 in Oostende zijn vanmorgen net voor het Kennedyrondpunt vier gewonden gevallen. Een zwarte BMW reed er rond 8 uur aan hoge snelheid achteraan in op een grijze Volvo. De klap was zo hevig dat de BMW enkele meters lager in een diepe gracht op zijn dak belandde. De Volvo kwam op de afrit richting AZ Damiaan op zijn dak tot stilstand. Een bestuurder van een bestelwagen die net achter het ongeval reed, kon de twee wagens maar nipt ontwijken.

  De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse, maar de slachtoffers hadden dan al op eigen kracht hun voertuig verlaten. De drie inzittenden van de BMW werden met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Damiaan in Oostende, net als de bestuurder van de Volvo. Door de klap waren beide voertuigen rijp voor de schroothoop. Tijdens de takelwerken moest het verkeer richting Oostende over één rijstrook, wat een kleine file veroorzaakte. Iets na 10 uur was alle hinder voorbij.

  Siebe De Voogt
  correspondent VRT - Het Laatste Nieuws
  22-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier

  Koe breekt poot bij val in gracht


  De brandweer kwam samen met een dierenarts ter plaatse om het dier in nood te helpen. 
  In de Kruisestraat in Lampernisse belandde een koe gisteren rond de middag in de gracht. Het dier was gestruikeld over een steen en kwam ten val. Daarbij brak het haar poot. Twee jongemannen die net passeerden verwittigden de hulpdiensten. De brandweer van Veurne kwam het dier uit haar benarde situatie helpen. Een dierenarts besliste dat de viervoeter te zware verwondingen opliep en liet de koe inslapen.

  Thomas Rosseel
  Correspondent VRT & Het Laatste Nieuws
  Persbureau Jan Verbeke


  21-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden Zolder

  De knoop is door gehakt bij Brandweer Heusden Zolder

  Een tijd geleden kwam er een paar mensen van Heusden Zolder een kijkje nemen naar onze reddingsboot PIONER MULTI nu hebben ze er eentje zelf gekocht. Ze hebben de boot op een laadcontainer  met lier en afstandbediening laten monteren later dit jaar verwachten ze nog een vrachtwagen met kraan wat het lossen van de boot zal vergemakkelijken.  20-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. gewond bij vertrek uit kazerne

  Brandweerman gewond bij vertrek uit kazerne

  Een brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia raakte gisteren gewond bij het vertrek uit de kazerne van Kortrijk. De brandweer kreeg rond 14 uur een melding van een voertuigbrand langs de E17 in Rekkem. De brandweerwagen vertrok, maar omdat de bestuurder plots te horen kreeg dat de zesde brandweerman ontbrak, voerde hij een bruusk remmanoeuvre uit. Brandweerman G.F. was zich nog aan het klaarmaken in het voertuig en vloog voorover met een flinke slag in de nek als gevolg. Hij ging nog mee naar de interventie in Rekkem, maar moest daar worden verzorgd door een MUG-arts. Een ambulance die al ter plaatse was, bracht hem over naar het az groeninge in Kortrijk. De voertuigbrand zelf stelde niets voor. De brandweer zal onderzoeken hoe het arbeidsongeval kon gebeuren.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Oudenburg

  Wagen over de kop aan Gistelbrug

   
  Foto: (c) Dominique Jauquet
  Op de Oostendsesteenweg in Oudenburg vond woensdag een spectaculair ongeval plaats. De bestuurder van een Range Rover verloor er de controle over het stuur ter hoogte van de Gistelbrug. De wagen begon te slippen, en belandde op zijn dak tegen een verkeerslicht. Volgens getuigen kwam de wagen uit de richting van Oudenburg, en moet de bestuurder de bocht over de brug richting Oostende verkeerd ingeschat hebben. De politie Kouter kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. Kort na het ongeval kon er een tijd geen verkeer door richting Gistel en Oostende. Tijdens de takelwerken werd de rijbaan richting Oostende afgesloten. De brandweer van Gistel kwam ter plaatse om de bestuurder en zijn passagier bij te staan. S.P. (42) en L.C. (27) uit Oostende werden beiden gewond overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende. Een gespecialiseerde firma kwam ter plaatse om de schade aan het verkeerslicht te herstellen.   

   
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!