Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 50 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Brandweer Westhoek
 • e-loket wespen (brandweer Westhoek)
 • MUG-heli
 • Brandweer Leke
 • Brandweer-zuidijzer
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer Nieuwpoort
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Zoeken in blog

  Inhoud blog
 • brand Bissegem
 • stormschade
 • auto te water Nieuwpoort
 • vko A19 geluwe
 • koop een brandweerwagen
 • vko E40 Middelkerke
 • vko Alveringem
 • ereleden
 • sint
 • brandweer beveiligt niet langer meer
 • vko Diksmuide/Esen
 • mug heli
 • brand Menen
 • vko Rekkem
 • brand Diksmuide
 • vko Kortemark
 • Barbara brw Diksmuide
 • brand Houthulst
 • instorting gebouw
 • brand Veurne
 • Zoekactie van de Cel Vermiste Personen
 • brand Houthulst
 • blauwe reiger verstrikt in parkvijver
 • vko Koekelare
 • Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  09-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Bissegem

  Bissegem: frituurpan vat vuur, bewoners bevangen

  Een oververhitte frituurpan heeft zondag kort na de middag even voor paniek gezorgd bij de bewoners van een rijwoning langs de Tuinwijklaan in Bissegem. De bejaarde bewoner merkte het vuur in de bijkeuken snel op en ging met een snelblusser het vuur te lijf, waardoor de brand geblust was nog voor de eerste brandweerwagens toesnelden. Het koppel raakte bevangen door de rook en werd even opgevangen bij de overburen. Een ziekenwagen bracht hen daarna voor verzorging over naar de spoedopname van het AZ Groeningeziekenhuis te Kortrijk. De brand richtte heel wat schade aan in de bijkeuken, maar de woning zelf bleef gevrijwaard. (NDZ)


  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade
  Boom verspert de Alveringemstraat te Diksmuide
  foto's Daron


  07-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.auto te water Nieuwpoort

  Vrouw die in vaart reed, pleegde wanhoopsdaad

  Het ongeval in Nieuwpoort van donderdagavond, waarbij een vrouw met haar Citroën C1 langs de Boterdijk in het kanaal reed en stierf, is waarschijnlijk een wanhoopsdaad. 

  Het waren de beheerders van de sluizen die de auto in het water zagen rijden op camerabeelden. Volgens het parket van Veurne wijzen alle elementen in de richting van een wanhoopsdaad. Het slachtoffer is de 42-jarige S.L. uit Lombardsijde bij Middelkerke. Mug artsen probeerden haar nog een half uur lang tevergeefs te reanimeren nadat duikers haar uit het autowrak hadden gehaald, maar die hulp kon niet meer baten. 

  Bart Boterman  (Het laatste Nieuws)

  Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.


  04-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko A19 geluwe

  Vrachtwagen ijsboerke belandt in de vangrails

  Maandagnamiddag is een vrachtwagen van roomijsfabrikant Ijsboerke aangereden door Franse Renault Twingo op rechterrijstrook A19 Geluwe richting Ieper. De vrachtwagen werd hierdoor tegen de vangrails gekatapulteerd, de bestuurder bleef gelukkig ongedeerd. De Franse wagen kwam 300m verder tot stilstand en was zwaar beschadigd. De Franse bestuurder raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Geluwe kwam ter plaatse met de autopomp om het wegdek op te ruimen. Ook de signalisatiewagen van Wervik kwam ter plaatse.

  foto's Filip Vanloo


  03-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koop een brandweerwagen
  Een origineel-kerst-of-eindejaarsgeschenk-nodig-koop-een-brandweerwagen
  Wie altijd al droomde van een eigen brandweerwagen zou zijn droom wel eens werkelijkheid kunnen maken. De brandweer van Antwerpen verkoopt namelijk twee brandweerwagens. Naast de wagens worden er nog zo'n vijfhonderd andere brandweerspullen aangeboden. Van bijlen, hamers, en pompen tot twee duikstoelen.

  bekijk deze video
  https://atv.be/nieuws/video-origineel-kerst-of-eindejaarsgeschenk-nodig-koop-een-brandweerwagen-69730?fbclid=IwAR3sHvfo3mol5haqhlHaY85-WLi6acIO7a3H6wMbw0i63HZ

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 Middelkerke

  Twee doden na crash tegen brugpeiler E40 Mannekesvere

  Zondagavond iets voor 19 uur knalde een wagen op de brugpeiler E40 net voor bij de Texaco snelwegparking in Mannekesvere bij Middelkerke richting Calais . Bestuurder en een passagier zaten beklemd de brandweer van Leke en Middelkerke die snel ter plaatse waren konden één personen bevrijden uit de wagen met zware verwondingen maar overleed in de ambulance een tweede persoon overleed ter plaatse. Hoe het ongeval is gebeurd is nog onbekend het parket stuurde een deskundige ter plaatse om een oorzaak te vinden. In de richting Calais was er geruime tijd verkeershinder het linker rijvak werd afgesloten voor het verkeer.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Alveringem

  Britse Rallypiloten komen met de schrik vrij na botsing

  Vrijdagavond omstreeks kwart voor 10 gebeurde er een verkeersongeval met een Rallywagen in de Klarewal in Alveringem. Tijdens een vergunde doortocht van de ‘Ypres Rally regularity’, een regelmatigheidswedstrijd in 3 etappes waarbij oude rallywagens de streek verkennen, liep het voor de allerlaatste deelnemer mis. 2 wagens, waaronder een deelnemende Rallywagen met 2 Britse inzittenden, kwamen in een scherpe bocht met elkaar in botsing. De Rallywagen raakte vooraan volledig beschadigd en moest worden getakeld. De andere wagen kon zijn weg verderzetten met wat blikschade.Niemand van beide wagens raakte gewond en kwam dus met de schrik vrij. Brandweer Lo-Reninge kwam later ter plaatse om gelekte olie, afkomstig van de Rallywagen, van het wegdek te verwijderen.

  In het regelmatigheidscriterium rijden wagens mee vanaf het bouwjaar 1950 tot en met 1987. Alle wagens moeten over de nodige toelatingen beschikken om op de openbare weg te rijden. De route door de Westhoek en het Ieperse bestaat uit regelmatigheidsproeven en enkele zogenaamde ‘sporting stages’. Het gaat dus niet om een snelheidsrally op afgesloten parcours. De auto’s gaan op de openbare weg en moeten zich aan de geldende verkeersregels houden.

  foto's t-alveringems-nieuws


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ereleden
  De ereleden van brandweer Diksmuide aan de ontbijttafel

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sint
  Sinterklaas op bezoek bij brandweer Diksmuide

  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer beveiligt niet langer meer

  Brandweer beveiligt voortaan alleen nog eigen mensen

  Thomas Van den Hoof
  foto: brandweerzone Centrum
  Vanaf 1 januari 2019 mag de signalisatiewagen van de brandweer alleen nog uitrukken voor de beveiliging van het eigen brandweerpersoneel. Dat heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken beslist. Andere diensten die tussenbeide komen op de openbare weg, zoals een takeldienst of Wegen en Verkeer, moeten voortaan zelf voor hun beveiliging zorgen. Maar ook privé-ambulancediensten die voor de dienst 112 rijden. De VZW Dienst 112 Lochristi is er zo één. Daar zijn ze not amused.

  Zowat elke brandweerpost beschikt tegenwoordig over een signalisatiewagen (zie foto). Die vervoert grote verkeerskegels en heeft een signalisatiebord op het dak. Handig om op de plaats van een tussenkomst het verkeer in goede banen te leiden. Maar het werd wat teveel, zegt Binnenlandse Zaken. Daarom geldt vanaf 1 januari 2019 een nieuwe regel: de signalisatiewagen mag alleen nog uitrukken als er eigen brandweerpersoneel moet beveiligd worden. Andere diensten moeten voor hun eigen beveiliging zorgen.

  Gevaarlijke maatregel

  Bij de ambulance dienst 112 van Lochristi zijn ze ontgoocheld. Zij rijden wel voor de dienst 112, maar behoren niet tot de brandweer. Zij vallen vanaf 1 januari dus uit de boot. Dominiek Dhaene: "In de meeste gevallen komen wij alleen tussenbeide. Mensen raken bij verkeersongevallen vaak licht gewond. De brandweer moet dus niet ter plaatse komen om ze uit de wrakken te bevrijden. Maar wij moeten wel in gevaarlijke omstandigheden wel medische hulp blijven verlenen. En dat zal voortaan dus zonder beveiliging moeten gebeuren."

  Radio 2 - homepagina  

  https://www.radio2.be/oost-vlaanderen/brandweer-beveiligt-voortaan-alleen-nog-eigen-mensen?fbclid=IwAR0_IFeX1WS8F-i_qSAOBaBqKw9IzIza24Dr4I_YjjrqBg8pGev4-jEailU
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!