Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • vko Klerken
 • brand Tielt
 • vko Veurne
 • IGS oefening Kortemark deel 1
 • lichaam aangetroffen in de IJzer
 • onweer
 • lichaam aangetroffen in de IJzer
 • onweer
 • onweer
 • vko Bissegem
 • brand Kortrijk
 • vko Koekelare
 • vko Diksmuide-Beerst
 • vko E17 Aalbeke
 • vko Booitshoeke.
 • vko Diksmuide-Woumen
 • olie op het water
 • openen deur pervijze
 • brand Diksmuide
 • vko E17 Aalbeke
 • vko Bissegem
 • redden van dier
 • vko Ieper
 • BBQ brandweer Gits
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te koop

  .


  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Auto boort zich in gevel van bejaard koppel  In Eernegem is de bestuurder van een BMW zondagmorgen in de gevel van een woning gereden. De bewoners kwamen er met de schrik van af. De takelwerken waren niet evident, want het huis dreigde in te storten.

  Het ongeval gebeurde rond 4.15uur de bestuurder van een blauwe BMW, K.P. (30) uit Ichtegem, verloor in een bocht om nog onduidelijke reden de controle over het stuur, en reed via de voortuin de woning van een bejaard koppel binnen.

  De klap moet enorm geweest zijn. De auto boorde zich via de voordeur en het toilet het huis binnen. De ravage is groot. De inkom is volledig vernield, en er zijn scheuren in de muren. Takeldienst Degraeve uit Middelkerke kwam ter plaatse om het voertuig uit de woning te takelen. Evident was dat niet, want de woning dreigde in te storten.

  De takeldienst slaagde er uiteindelijk samen met de brandweer van Gistel in om het voertuig uit het huis te takelen en dus erger te voorkomen. De brandweer moest de woning onderstutten en achteraf het gat dichten aan de voordeur met houten planken.

  De lokale politie Kouter kwam ter plaatse om de vaststellingen van het ongeval te doen. Niemand raakte gewond. Bestuurder K.P. was wel onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. 
  26-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Klerken

  Jonge bestuurder rijdt huis binnen van bejaarde
  weduwe te Klerken
  Zondagavond iets voor 20 u reed een jonge bestuurder met zijn grijze Peugeot 307 binnen in een woning op de Centiemhoek te Klerken . De jonge bestuurder koos voor het hazenpad hij had pech brok stuken met de nummerplaat bleef achter bij de woning. Grote brokken stukken lagen in de stokstraat de wagen stond netjes geparkeerd voor zijn woning de brandweer van post Houthulst kwam ter plaatse om de woning te stutten en dicht te maken


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Tielt
  Tielt : brand veroorzaakt zware schade aan woning
  In Tielt veroorzaakte donderdagochtend een brand heel wat schade aan een woning. De bewoners, een ouder koppel, konden het huis tijdig verlaten. Niemand raakte gewond. De brand ontstond even voor zes uur en toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen door het dak. Het euvel veroorzaakte een grote rookpluim die van ver zichtbaar was. De benedenverdieping van het huis kon nog worden gered, maar de zolder ging volledig in de vlammen op. Ook enkele berghokken werden volledig vernield door het vuur. De bewoners konden de woning tijdig verlaten.

  Info en fotos Christophe Maertens (HLN)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Ongeval vaarstraat steenkerke
  In de Vaartstraat tussen Alveringem en Steenkerke is vrijdagmorgen kort na 5 uur een 37-jarige bestuurder uit Alveringem in de diepe sloot naast de weg beland. De auto ramde eerst nog een boom die volledig afknakte. De brandweer was een twintigtal minuten bezig om het geknelde slachtoffer uit zijn wrak te bevrijden. De man liep verwondingen op.

  Tommy Huyghebaert
  Journalist Het Nieuwsblad


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Kortemark deel 1
  IGS oefening Kortemark  deel 1
  Zone oefening met de posten De Panne , Diksmuide , Houthulst , Kortemark , Koekelare , Leke , 
  Lo-Reninge , Nieuwpoort , Veurne .  25-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichaam aangetroffen in de IJzer
  Zoekactie langs de IJzer
  Tommy Huyghebaert
  Journalist Het Nieuwsblad
  24-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer

  Bijstand aan brandweerpost Nieuwpoort met zware debietpomp 

  Donderdag moesten we met de zware debietpomp van Diksmuide bijstand leveren aan de collegas van Nieuwpoort. De camping Polderpark stond onder water een beek nabij gelegen beek trad buiten zijn oevers de Victorlaan werd afgesloten voor alle verkeer zo dat de brandweer posten hun werk doen. De zware debietpomp van Diksmuide stak tussen de xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5000 a 6000 liters water weg van rond 13 u tot 21 u de Nieuwpoortse spuitgasten had n van hun wagens ter plaatse om te pompen.  23-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichaam aangetroffen in de IJzer

  Lichaam van vrouw van 71 uit Ichtegem aangetroffen in de IJzer


  Een politiehelikopter lokaliseerde het lichaam van de drenkeling ter hoogte van Schoorbakkebrug.

  Lichaam van vrouw van 71 uit Ichtegem aangetroffen in de IJzer

  Het lichaam werd ter hoogte van de Schoorbakkebrug in Schore uit het water gehaald.  GF

  Donderdagmorgen rond 8.30 uur vond een alerte brandweerman langs de IJzer onder de spoorwegbrug een paar schoenen. De brandweer was er ter plaatse geroepen wegens wateroverlast. Ter hoogte van de Paxpoort trof de politie een niet afgesloten personenwagen aan. Duikers van de brandweer zochten de onmiddellijke omgeving af.

  Omwille van de sterke stroming vroeg de politie bijstand van een helikopter. Die trof rond 14.30 uur het lichaam van de drenkeling aan ter hoogte van Schoorbakkebrug. Het parket stelde een wetsdokter aan en ook het labo van de politie kwam ter plaatse om de juiste doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen. Het gaat om een 71-jarige vrouw uit Ichtegem.

  Dat meldt PZ Polder donderdagavond.

  (FJA)

  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer

  Boer in Kaaskerke berust in stormschade: "Ik heb de brandweer naar Beerst gestuurd"


  Landbouwer Jol Van Coppenolle deelde - niet voor het eerst - in de klappen bij het onweer van woensdagavond. Toch relativeert hij alle ellende: "We hebben het hier al erger meegemaakt."

  Boer in Kaaskerke berust in stormschade: "Ik heb de brandweer naar Beerst gestuurd"

  Het noodweer van woensdagavond heeft niet alleen voor wateroverlast gezorgd. Een windhoos blies een aantal platen van de varkensstal van de boerderij van Jol Van Coppenolle en beschadigde ook een kijkuit en een windveer, waarvan stukken op de nabijgelegen auto's belandden. De storm heeft ook zijn sporen nagelaten op de rijweg naast de IJzer, met tal van diepe plassen en hij is bezaaid met afgebroken takken.

  DELEN

  "Een aantal jaren geleden sloeg de bliksem in en liepen we 15.000 euro schade op"

  Boer Jol Van Coppenolle runt al jaar en dag zijn melkveebedrijf op de IJzerdijk, waar hij ook vleesvarkens kweekt. Hij toont op het meetapparaat dat er gisteren 22 liter water per m2 uit de hemel is gevallen. Hij wijst in de richting van zijn masvelden. "De mas verkleurt en 'versmoort' in de nattigheid. Daardoor zal de oogst een stuk lager liggen," concludeert hij.

  Alsof dat nog niet erg genoeg is, nam gisteravond rond 22 uur een windhoos een stuk van het dak van de varkensstallen mee, sleurde een windveer van een andere loods en beschadigde de kijkuit van het gebouw tegenover de huurwoning. Het lijkt wel de wet van Murphy, want de brokstukken beschadigden ook de auto's die vlakbij geparkeerd stonden.

  Bliksembeschermer is kapot gebliksemd

  Maar Jol blijft er kalm bij. "Het had nog erger gekund, zoals een aantal jaren geleden, toen de bliksem insloeg en we 15.000 euro schade opliepen. Nu heeft de bliksembeschermer in de elektriciteitskast ons daarvoor behoed, maar het toestel is wel stuk. Het was de buurman van de huurwoning die me gisteren verwittigde dat er pannen van de kijkuit naar beneden waren gekomen."

  Boer in Kaaskerke berust in stormschade: "Ik heb de brandweer naar Beerst gestuurd"

  "Toen de windhoos ook nog een stuk van het platendak van de varkensstal meesleurde, hebben we de brandweer verwittigd, vooral om onze varkens in veiligheid te brengen", vervolgt hij. "Ze waren hier binnen de tien minuten en toen hoorde ik dat ze heel veel oproepen uit Beerst hadden gekregen, waar blijkbaar huizen onder water waren gelopen. Gelukkig kan ik rekenen op een paar trouwe kameraden, die snel ter plaatse waren om samen de handen uit de mouwen te steken. Daarom heb ik de brandweermannen gezegd dat ze beter zo snel mogelijk de mensen in Beerst konden gaan helpen, en dat wij hier onze plan wel zouden trekken."

  Beenhamfestijn op hoevefeest

  Boer Jol bracht samen met zijn helpers de varkens in veiligheid en is volop in de weer om alles zo snel mogelijk te herstellen. Nu zaterdag is er trouwens het jaarlijkse hoevefeest, waar 500 600 man wordt verwacht voor een portie beenham. "Maar dat feest gaat sowieso door", benadrukt hij. "Al kunnen ze maar beter met de fiets komen, want de wei waar ik parkeerplaatsen voorzie, ligt er vandaag wel erg zompig bij."

  (MVP - Foto's MVP)
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!