Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is onderhoudswerkman in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
Brandweer blogs en site's
 • Luc de pompier
 • KV Brandweerwesthoek
 • Blog voorpost Reninge
 • blog brandweer Deerlijk
 • Brandweer-zuidijzer
 • Brandweer Leke
 • Brandweer Nieuwpoort
 • Vergapor (brandweer foto's)
 • davy's / backdraft.blogs
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

  Blog als favoriet !
  hulpdiensten
 • Mug Heli
 • Brandweer Diksmuide
 • Brandweervoertuigen-hulpverlening passato
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • vko E40 Brugge
 • vko Poperinge
 • vko E17 Deerlijk
 • oefening te Koekelare
 • brand Koksijde
 • vko Lampernisse-Diksmuide
 • internationale wedstrijd RED-team
 • brand Menen
 • brand Koksijde
 • uitspraak bw Tielt
 • vko Kuurne
 • vko Kuurne
 • oefening te Koekelare
 • Xpo112
 • Parking
 • vko Diksmuide
 • Xpo112
 • oefening te Koekelare
 • brand Geluwe
 • Schotland
 • vko Ieper
 • vko Koekelare
 • Xpo112
 • vko grens Kortemark - Koekelare
 • oefening te Koekelare
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB info  .


  28-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E40 Brugge
  Uren gekneld in cabine van vrachtwagen
  Een vrachtwagenchauffeur van 35 is kritiek na een ongeval op de E40 in Brugge. Hij reed achteraan in op een andere vrachtwagen, die stond in de file voor nog een ongeval. De man zat gekneld in zijn verhakkelde cabine. Het duurde anderhalf uur voor de brandweer hem kon bevrijden.
   
  Klaas Danneel
  VTM-journalist West-Vlaanderen 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Poperinge

  Verkeersongeval op Elverdingseweg
  Zondagavond gebeurde er een verkeesongeval op de Elverdingseweg in Poperinge,waarbij een jonge bestuurder de controle over het stuur verloor en zo tien-tallen meters op z'n zijde verder slingerde.De brandweer alsook de ambulacedienst van Poperinge kwamen terplaatse om de bestuurder uit z'n verhakkeld voertuig te halen.Na 30 min was de bestuurder bevrijd en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Ieper.De weg werd afgesloten voor alle verkeer zodat de hulpdiensten hun werk konden doen.
  27-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko E17 Deerlijk
  Deerlijk: 2 gewonden bij zware klap op E17
  Zondagnamiddag zijn twee gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval op de E17 tussen Deerlijk en Waregem. Dat gebeurde toen de bestuurder van een grijze Nissan tijdens het volgen van de E17 vermoedelijk in botsing met de achterzijde van een BMW die eveneens in de richting van Antwerpen reed.  Als gevolg van de botsing verloor de chauffeur de controle over het voertuig en kwam eerst in de graskant terecht, om dan meters verder in de gracht op zijn zijkant tot stilstand te komen. Zowel de bestuurder als zijn passagier raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht, evenals twee andere inzittenden.  De inzittenden van de BMW bleven ongedeerd en kwamen er met de schrik vanaf.  Door het ongeval was de linkerrijstrook gedurende enige tijd afgesloten, waardoor het verkeer ter hoogte van het ongeval slechts over twee rijstroken kon.

  Copyright: Belgische Radio Unie  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening te Koekelare

  ANIP oefening brandweer post Koekelare                 deel 4  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde

  Medisch Interventieplan afgekondigd na brand appartementsgebouw

  foto's
  Josť Tyteca
  Veurne


  26-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Lampernisse-Diksmuide

  Weg versmalling aan flarden gereden te Lampernisse

  In de nacht van zaterdag op zondag botste een onbekend voertuig in de Zannekinstraat op de metalen bakken die de wegversmalling aanduiden. xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />De klap moet hevig geweest zijn, want de metalen bakken waren uit de grond gerukt. De kiezelstenen lagen overal het rijvak bezaaid. Een passant roepte de politie op voor de nodige vaststellingen. Alles werd opgeschept door een ploeg van de brandweer.  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.internationale wedstrijd RED-team

  Brandweer haalt brons op internationale wedstrijd

  Zes leden van het RED-team van de Izegemse brandweer behaalden afgelopen weekend een fraai resultaat tijdens het prestigieuze Rope 'n Rescue-evenement in Beaumont. "We behaalden als enige niet-professioneel team een derde plaats, na Brussel en Parijs", glundert Patrick Vanlauwe. "De vierde plaats was voor Lausanne en dan volgden nog enkele teams."

  Veel aandacht voor techniek en veiligheid (ook voor het vermeende slachtoffer), een goeie teamgeest en intensief trainen zijn de sleutels van het Izegemse succes. "Als RED-team komen wij in actie als er iemand moet gered of geŽvacueerd worden op grote hoogte, zoals uit een appartementsgebouw in een smalle straat of op diepte", legt Vanlauwe uit. "Zo redden we enkele jaren geleden het leven van een arbeider die in een put was terechtgekomen. In Beaumont stonden we ons mannetje tussen teams die bestaan uit professionals. Dat is een opsteker voor ons, maar ook het bewijs dat onze aanpak de juiste is. Zo'n resultaat werkt ook bijzonder motiverend."

  Ook Roeselare, Ardooie en Wingene beschikken in de zone Midwest over een RED-team. Ze worden ingezet over de gemeentegrenzen heen. (VHS) ( journal et photos 
   HLN.BE )

  Het Izegemse RED-team schitterde op het prestigieuze Rope 'n Rescue-evenement. - JVK

  De Izegemse brandweermannen in actie. - JVK

  De Izegemse brandweermannen in actie. - JVKDe Izegemse brandweermannen in actie. - JVK


  25-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Menen
  Brand bij recyclage bedrijf Galloo te Menen
  In de wijde omgeving van Menen kon je zaterdag namiddag niet naast de zware hevige rook kijken die afkomstig was van een brand op het terrein van recyclage bedrijf Galloo. Zowel bewoners van Menen en het Franse Halluin verwittigden de hulpdiensten. De brandweerzone Fluvia rukte met diverse voertuigen uit terwijl ook de Franse pompiers hun voertuigen ter plaatse stuurden. Om 17.25 konden de bluswerken worden aangevat. Een deel van het verwerkte recyclage materiaal had het vuur gevat, de oorzaak moet nog worden gezocht. Een deel van de Wervikstraat werd in eerste instantie verkeersvrij gemaakt zodat de hulpdiensten vlot het terrein konden bereiken. De omgeving van de industrie zone was volgelopen met ramptoeristen.
  De samenwerking tussen de verschillende brandweerkorpsen zorgde ervoor dat men het vuur rap kon bedwingen.

  NFG
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde

  Medisch interventieplan afgekondigd na brand in appartementsgebouw

  © JVK.

  Koksijde Bij een brand in een appartementsgebouw aan het Zouavenplein in Koksijde-Bad werd deze ochtend om 9 uur het medisch interventieplan afgekondigd. Na een melding van hevige zwarte rook die uit het gebouw kwam, kwam de brandweer van Koksijde als eerste ter plaatse. In totaal waren er elf personen aanwezig in het gebouw. Vier ervan konden het gebouw zelfstandig verlaten. Zeven van hen werden met hulp van de brandweer geŽvacueerd.

  Door het medisch interventieplan kwam naast de brandweer van Koksijde, ook het korps van Nieuwpoort ter plaatse. Ook de politie Westkust was massaal aanwezig en er kwamen vijf ambulances van ziekenhuizen van Veurne en Oostende ter plaatse. Vanuit Veurne, Oostende en Duinkerke werd een MUG gestuurd en tot slot kwam er vanuit het AZ Sint-Jan een MUG-heli ter plaatse. Om de medisch-psychosociale hulp te verlenen kwamen  er ook nog drie wagens van het Rode Kruis en een team bijstandsverleners.

  Uiteindelijk bleek de brand vrij goed mee te vallen. Die ontstond in een schacht van een technische ruimte maar ging wel gepaard met een hevige rookontwikkeling. Elf mensen moesten het gebouw verlaten van wie er vier dat op eigen kracht deden. De andere zeven personen werden met de brandweerladders geŽvacueerd. Iedereen kreeg meteen de nodige medische hulp en zuurstof toegediend op de begane grond. Drie personen moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis voor verdere opvolging.
  De brandweer bleef nog lange tijd ter plaatse om het gebouw te inspecteren. Verwacht wordt dat de bewoners, meestal tweedeverblijvers, niet meteen kunnen terugkeren naar hun appartement.

  Burgemeester Marc Vanden Bussche was ter plaatste : "Onze hulpdiensten en de medische teams leverden uitstekend werk. Alles is heel snel en adequaat gebeurd. Ik sprak met de slachtoffers om hen een hart onder de riem te steken. Voor hen is dit uiteraard een zware klap. Daarnaast wil ik ook de uitbater van Bruno's bistro heel erg bedanken voor zijn gastvrijheid."
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!