Politiek Geïrriteerde Jongere

Inhoud blog
 • Pappie postje kwijt, byebye zakgeld!

  De gedachtegang van een normale tiener
  28-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pappie postje kwijt, byebye zakgeld!


  Zondagmiddag 23 januari 2011 is er een grote "shame-demonstratie" door Brussel getrokken tegen de politieke impasse in ons land. Volgens de politie zijn er naar schatting 34.000 deelnemers. De demonstratie kwam er na een oproep van enkele VUB-studenten op de sociaalnetwerksite Facebook. (Brusselnieuws.be)
   

  De organisatoren willen dat er nu snel een regering wordt gevormd en sluiten een vervolg van de actie niet uit. (gva)

   

  Felix De Clerck, is naast zoon van een minister sinds kort ook mede-organisator van deze betoging tegen de politieke stilstand.

   

  Het ziet er naar uit dat ook zijn broer en zussen tot actie te bewegen zijn. Marie (35), de oudste dochter, is het bekendst. Zij stond al op een Europese CD&V-lijst en twitterde haar ontgoocheling vorige week toen haar partij zich op een harde lijn zette. Ze neemt daarvan niets terug. 'Ik mis momenteel staatsmanschap', zegt ze. (Nieuwsblad)

   

  'Jongeren het beu zijn geen regering te hebben'. Felix De Clerck en later de CD&V Jongeren waren de eersten om zich achter de oproep te scharen. (de Morgen)

   

   

  SHAME ON YOU! Dat is wat ik op deze hele actie te zeggen heb. De shame-demonstratie van 23 januari was puur een poging van onze ministerszoon om centraal in de media te komen staan. Felix De Clerck moet zich schamen. Zich zorgen makend over zijn eigen politieke postje en carrière –danku papa- legt hij gewone jongeren woorden in de mond.

   

  Als jongere wil ik het vormen van de regering tijd geven. De laatste jaren hebben de politici er zo een hoop van gemaakt dat het nu onmogelijk is alles in één middag op te klaren –haast en spoed … - . De enigen die wel haast hebben zijn de politieke figuren. Zij moeten voor zichzelf immers redden wat er te redden valt.

   

  De actie mag dan wel geleid zijn door een aantal politieke snotaapjes, maar waar zijn dan al die jongeren die het beu zijn?

   

  Felix De Clerck, gebruik een ander excuus om je zakgeld veilig te stellen!


    

    
  (fotoreportage de Morgen)

  28-01-2011, 17:19 geschreven door Praefectura I  


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!