Inhoud blog
 • Bijna thuis
 • Golden gate
 • Cape Town!!!!!
 • impulsieve roadtrip
 • De boere markt en een luie zondag!
  Zoeken in blog

  Foto
  Petra in Zuid-Afrika

  22-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna thuis
  Heeeey iedereen,

  Dinsdag ben ik alweer thuis en aangezien ik geen tijd meer zal hebben om mijn laatste verhalen volledig uit te schrijven zullen jullie die dan wel krijgen. Ga het veel te druk hebben met de afscheidsbraaikes en dag te zeggen tegen iedereen :( :( :(

  Maar goed dan zie ik jullie wel terug en dat is dan ook wel weer een groot pluspunt hé! :)

  Dikke zoenen!!!!

  22-04-2010 om 23:38 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (2)
  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden gate

   

  Hallo iedereen

   

  Weer nieuwe verhalen van onze laatste trip. Tijdens het paasweekend hadden we 4dagen om ergens naar toe te gaan en Clarens was toch wel de ideale plaats om naar toe te gaan! Na heel veel rond gebeld te hebben konden we maar geen verblijfplaats vinden in Clarens dus moesten we naar een stadje in de buurt van Clarens eens kijken. Uiteindelijk hebben we een hutje kunnen afhuren voor 2 nachten in Bethlehem. Op het eerste zicht klonk dit allemaal normaal en we zagen er echt naar uit om te vertrekken. We waren met een groep van 7 mensen dus we hadden weer twee auto’s nodig. Vrijdagochtend zijn we dan vroeg vertrokken en voor we het wisten waren we al in Bethlehem. Na de ongelofelijk veel kilometers die we naar Kaapstad gedaan hadden leek deze 300km echt niets meer J. Maar toen begon het avontuur! We kwamen aan bij onze eerste hostel en we moesten een beklimming maken om tot bij de poort te komen. Ik zag dit al helemaaaaaal niet zitten om dit met de auto te doen! Na lang wachten en de eigenaar opgebeld te hebben, konden we eindelijk onze slaapplaats gaan bezichtigen. Tot onze verbazing was dit slechts een houte hutje met 7 bedden in, enkel warm water als de zon schijnt en voor de rest echt niets maar dan ook niets om ons heen! Ik vond het wel een geweldig avontuur… dus was er helemaal klaar voor, eens lekker primitief leven! J hihi. Uiteindelijk zijn we er dan in geslaagd om de auto tot boven te rijden en dan was het nog een hele uitdaging om de koffer tot bij ons hutje te krijgen. Daar moest je namelijk ook eerst voor door een kleine wildernis. Echt ongelofelijk grappig hoe waar in terecht gekomen zijn!

   

  Na de middag hadden we een afspraak gemaakt om met de quads te gaan rijden! Echt ongelofelijk leuk! Op het eerste moment was dit nog wel redelijk moeilijk want je moest ook schakelen enzo maar we waren er allemaal nogal redelijk snel mee weg. Het was een rit van 2 uur. En na een uurtje bereikte we een punt met een ongelofelijk mooi uitzicht. Hier hebben we even van kunnen genieten en dan moesten we weer terug rijden. Na een tijdje begin je de vermoeidheid dan toch te voelen, vooral in de armen. Maar echt de moeite waard! Daarna zijn we nog eens in de ocean basket gaan eten… heerlijke vis gewoon! ’s Avonds moesten we de berg naar ons hostel in het donker oprijden en ik kan je vertellen daar kwamen redelijk wat vapeurekes ( geen idee hoe je dit schrijft) bij kijken hoor! Eens we boven waren en terug bij ons hutje aankwamen beseften we pas op hoe een geweldige locatie we terecht gekomen waren. Er brandde een kampvuurtje en we hadden echt een prachtig uitzicht op Bethlehem. Een ongelofelijk ervaring, geen woorden voor!

  Gedurende de avond kreeg ik het ook plots in mijn hoofd om de volgende ochtend op te staan om zonsopgang te bewonderen. Op het eerste zicht zag het er niet naar uit dat het ging lukken want het was echt te vroeg en te goed in mijn bedje. Een beetje later begon Ozan ook enthousiast te doen over de zonsopgang op die manier ben ik toch nog uit mijn bed geraakt… en ik kan je zeggen je moet redelijk wat geduld hebben hoor om een zonsopgang te bewonderen. Maar eens de zon daar was, was ik redelijk onder de indruk want toen besefte ik pas dat ik dit nog nooit in mijn leven gezien had! J  Die dag gingen we Raften. Ik moet zeggen het was er een paar keer heel dichtbij dat ik naast de boot lag in plaats van in de boot… maar goed we hebben het overleefd en ik heb er trouwens ook een leuk filmpje van! J Na de middag zijn we Clarens even ingetrokken waar we iets gegeten hebben en wat rondgewandeld. Best een gezellig dorpje, wel heel toeristisch!

   

  Op zondag zijn we naar de Golden Gate geweest! Echt WOOOOOOW! In de voormiddag zijn we daar een wandeling gaan maken tot aan het topje van een bepaalde berg en het uitzicht was echt prachtig! Na de middag hadden we een afspraak gemaakt om te gaan paardrijden in de Golden Gate. Dit was ook echt wel leuk… deed me enorm aan Milton denken want had een paard met een tonneke J.

   

  In de late Namiddag zijn we dan nog doorgereden naar Drakensberg. Hier hebben we in een hostel geslapen dat min of meer het tegenovergestelde was van het vorige! J Met een zwembad en jacuzzi. Jammer genoeg begon het na ons avondeten super hard te onweren waardoor de elektriciteit is uitgevallen en we redelijk lang zonder licht gezeten hebben. Maar later op de avond was alles weer in orde en was het nog super gezellig… Hmm wat ga ik Zuid-Afrika missen als ik terug naar België kom!

   

  Maandagochtend zijn we het Royal natal park binnengereden en dan daar nog een grote wandeling gedaan. We hebben de 2de hoogste waterval gezien van de wereld en een paar geweldige uitzichten!! In het naar huis rijden hebben we wel nog een storm moeten doorstaan maar we zijn toch allemaal veilig thuis geraakt!

   

  We plannen nu nog 1 tripje naar Durban volgende weekend van vrijdag tot maandag. Ik weet niet of ik het jullie al verteld heb maar heb er een geweldig leuke collega bijgekregen vorige week. Lauren komt uit Amerika en is als sinds augustus vrijwilligerswerk aan het doen hier bij Lebone. Ik kan het ongelofelijk goed met haar vinden en vandaar ons reisje samen naar Durban … het afscheid nemen van iedereen hier gaat ongelofelijk moeilijk worden L. Maar ik hou me vast aan het feit dat ik jullie dan allemaal weer ga terug zien J.

   

  Op mijn stage ben ik momenteel aan het helpen waar nodig is. Vorige week hebben we de vloer van de kerk gelegd en hebben we wat structuur gebracht in het gebruik van de sleutels hier. Ik ben eigenlijk heel blij dat ik nu zo mag meewerken aan de dingen waar echt een helpende hand nodig is en dat ze mij niet alleen de taken meer geen die bij mijn richting passen. Op deze manier leer ik ook nog eens iets bij wat helemaal niets met mijn studiekeuze te maken heeft.

   

  Ik hoop dat met jullie ook alles goed gaat… dikke zoenen en tot snel


  Laat me even weten of jullie de foto's op internet willen hebben of ik ze gewoon binnen 14 dagen thuis mag tonen :) dikke zoenen

  11-04-2010 om 23:49 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (4)
  26-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cape Town!!!!!

   

   

  Zoals beloofd volgt er hierbij een zeer uitgebreid verslag van onze ervaringen met Kaapstad!

   

  De eerste dag moesten we een dikke 600 km rijden om in Addo aan te komen. Het plan was dus om tegen 12 uur te vertrekken zodat we dan zeker niet te lang in het donker moesten rijden. Aangezien de wegen hier niet altijd even goed zijn en we de weg gewoon niet kennen leek het ons niet zo’n geweldig idee om in het donker te rijden! Dus wij staan aan de auto verhuur klaar om te vertrekken. Één auto was al in orde, maar de andere auto daar moesten we nog even op wachten. Zoals we afrika al gewoon waren… geduldig wachten dus! Tegen één uur was het geduld gewoon op en toen wouden we echt wel vertrekken… Dus hebben we een beetje druk uitgeoefend dat het echt van uiterst belang was dat we NUUUU!! Konden vertrekken. Diee mens heeft mij dan een andere auto aangeboden, een kleine KIA zonder airco… Toch even ter verduidelijking hier moesten we dus 3000km mee rijden. Goed, er zat niets anders op dan met die auto te vertrekken. De papieren waren allemaal ingevuld en uiteraard was het wel een heel deel goedkoper. Op het moment dat ik in de auto wou stappen komt er een andere huurder zijn auto terug brengen. Een iets grote auto met airco… het kon dus niet beter eigenlijk! Ik ben dan met die auto vertrokken voor de prijs van de kleinere auto! Geweldig dus J

   

  Onze eerste stop was aan de Gariep dam. Best gezellig daar en toch wel leuk om te zien. Dit was btw de bestemming die we vorige week dachten te bereiken… een beetje de andere richting dus. Dan onze rit verder gezet want er stonden ons toen nog 400km te wachten. Uiteraard zijn we geweldig hard in het donker terecht gekomen. Op een gegeven moment waren we al een plan aan het bedenken hoe we met 4 in de auto konden slapen. J toch tegen half 9 bijna 9 uur waren we in addo aangekomen. Met 8 in één kamer slapen leidde tot enorm veel gegiechel maar toch goed geslapen!

   

  De volgende ochtend trokken we richting het addo national park. Waar we ongelofelijk veel olifanten gezien hebben! J Op een gegeven moment kwam er een geweldig grote olifant op onze auto af gewandeld… toch toegeven dat dit een stress momentje was! We hebben er een filmpje van gemaakt dus jullie er allemaal van mee genieten! Echt lachen hoe hard we aan het panikeren waren! J Daarna kwam er nog een veeeeeeeeeeeeeeeeel spannender moment! We hadden de vorige dag onze Bungee jump gereserveerd…. Nog meer stress dus. RICHTING STORMS RIVER!!!!! Toen we daar aankwamen was de stress echt wel te voelen! Bij het parkeren heb ik nog even de borduur geraakt met auto … waardoor mijn stress echt volledig verdwenen was !!!! Paniek alom dus! L We hebben dan nog even naar de brug staan staren … die 214 meter hoog was. En dan maar inschrijven zeker J We kregen heel de uitleg over hoe we moesten springen en wat er allemaal zou gebeuren. Dan werden we naar de brug gebracht en toen begon ik de spanning toch wel te voelen! Vlak voor ik moest springen werd ik op een bankje gezet waar we twee kussentjes rond mijn enkels bonden en één riem om me vast te maken … idd… EEN RIEM!! Eentje maar! J toch wel spannend! En dan is het grote moment aangebroken. Ik werd dan naar het randje van de brug gedragen en het enige wat je dan nog moet doen is je armen spreiden en wachten tot ze van afgeteld hebben… en dan volop genieten! En enige wat ik dacht was ZOT ZOT ZOT ZOT ZOOOOOOOTTTTT!!!!! J ZOooooooo Nice! Iets wat ik zeker nog opnieuw ga doen. Ze hebben hier ook foto’s gemaakt en een filmpje… dus weer iets waar jullie van kunnen meegenieten!

   

  Na een beetje gekalmeerd te zijn reden we door naar Mosselbaai. Een dorpje aan de kust waar ik echt ter plekke verliefd op werd! De jeugdherberg hier was ook een enorm succes… veel buitenlandse jongeren, een geweldige sfeer dus. ’s Avond zijn we aan de zee iets gaan eten en hebben we nog een strandwandeling gemaakt. De volgende ochtend hebben we nog een beetje tijd doorgebracht op het strand en dan terug in de auto om door te rijden naar Stellenbosch. Via de telefoon hebben we kunnen regelen dat we ’s avonds nog konden gaan wijnproeven. Om 16uur werden we in Stellebosch dus opgepikt om te gaan wijn proeven. Het eerste waar we konden gaan proeven was redelijk fancy. De bedoeling hierbij was om eerst alleen de wijn te proeven en daarna de wijn te proeven met chocolade die daar specifiek voor gemaakt was om met die wijn te eten. Redelijk indrukwekkend. Maar doordat we tijdens onze rit eigenlijk zo goed als niet gegeten hebben begonnen we de wijn nogal snel te voelen. Dan naar de volgende stop. Hier ging het er een pak gezelliger aan toe. We konden hier 5 wijntjes proeven ( die we zelf mochten kiezen ) voor R15 ( €1,5). Tegen 18 uur werden we daar terug opgepikt en ik denk niet dat ik hard moet uitbreide over de sfeer die er toen was… echt hard lachen! J

   

  De volgende dag zijn we dan uiteindelijk aangekomen in Kaapstad… we zijn ineens naar Cape point geweest en Kaap de goede hoop. Daar heb ik mij echt wel enorm goed geamuseerd, de zee, rotsen waar we eens zot op konden doen en een geweldig, geweldig uitzicht!  

  ’s Avonds zijn we met zen alle iets gaan eten in een pizzeria… en toen was de vermoeidheid van het rijden echt wel daar. Ik dacht dat het echt niet kon maar de wallen werden NOG groter! J

   

  Op zondag hebben even de toerist uitgehangen en een toer door Kaapstad gedaan. We zijn naar het Two Oceans Aquarium waar we grappig vissen en dergelijke gezien hebben en na de middag naar de Tafelberg! Uiteraard ook weer een enorm geweldig uitzicht!! Op maandag weer iets lekker spannend… SHARK DIVING!!!!!! J Wel redelijk duur maar suuuuuper spannend! We moesten in een kooi kruipen en ze lokten de haaien dan met dode vis toestanden naar de boot. Het water was maar 12°C dus toch wel lekker bibberen daarna hoor! Ik denk dat we ongeveer 15 minuten in de kooi zaten en de witte haaien een halve meter voor onze neus voorbij zagen zwemmen. Dit hebben we 2 keer mogen doen, echt een aanrader! J

   

  Dinsdagochtend was iedereen zo moe dat we eigenlijk alle activiteiten genegeerd hebben en gewoon naar onze volgende bestemming zijn gereden. In Oudtshoorn hadden we echt een prachtige verblijfplaats. Wij waren de enige in dit hostel en de eigenaar vertrok daar ’s avonds om 20 uur en kwam pas de volgende ochtend terug. Dus we hadden heel het spel daar echt wel voor ons alleen. We hebben daar een geweldig gezellig braai gedaan om onze roadtrip af te sluiten. De laatste dag moesten we nog 800km rijden en ik had daar echt, maar dan ook echt geen zin meer in!!!! We hebben heel de dag gereden met een paar tussenstopjes maar het was echt lang en ver en lang en ver en lang en ver en…. Dusja ik was kapot toen ik uiteindelijk de auto terug bracht met een paar krassen extra weliswaar.

   

  Donderdagochtend kon ik het dus wel gaan uitleggen wat er gebeurd was… toch wel met een klein hartje! Was al aan het panikeren dat ik massa’s zou moeten betalen en de waarborg niet zou terug krijgen en dergelijke. Maar door me toch een beetje kwetsbaar op te stellen en het  “zielige studentje met weinig geld die nog nooit geen botsing heeft gehad” te spelen ben ik er enorm goed vanaf gekomen. Ik moest niets extra betalen en de waarborg krijg ik ook volledig terug! WHOOOEEEEHOOOEEEEEE J

   

  Van de foto’s ga ik morgen even werk maken want het zijn er redelijk veel. Onze volgende trip zal voor volgende week zijn naar de Golden Gate, Lesotho en Drakensberg… hoop dat ik daar ergens kan bergbeklimmen! J

   

  Doooooeeeeiii xxxx

  26-03-2010 om 17:13 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (8)
  16-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.impulsieve roadtrip

  Deze week redelijk veel gedaan… even een update voor ik naar Kaapstad vertrek en met meer leuke verhalen terugkom… hopelijk.

   

  Dinsdag hadden we een redelijk rare dag op mijn stageplaats. Een van de kinderen had 200 rand gestolen op school en hij wou naar veel ruzie maken en dergelijke maar niet zeggen waar het geld was. Na veel drama enzo hebben ze dan besloten om hem te laten werken op Lebone zodat hij die R200 op die manier aan Lebone kan terug betalen.

   

  Weet niet of ik het al vermeld heb maar we zijn dus van plan om een filmpje te maken over ons verblijf hier en alle activiteiten die we hier doen voor de studenten die volgend jaar komen. Op zich een leuk idee maar toch massa’s werk!!!!  Weer een geweldig leuk idee van de leutige studentjes hier ( al heb ik wel de eerste aanzet hiervoor gegeven ).

   

  We waren ook al van in het begin bezig om een tripje te plannen voor het weekend dat net gepasseerd is. En ik kan je vertellen met 7 mensen een weekendje plannen das echt geen aangenaam idee! Het eerste idee was om naar de Golden Gate te gaan en daar in de bergen te gaan paardrijden. Uiteindelijk hebben we dus gezien dit enorm dicht bij lesotho lag en de Drakensbergen, met deze kennis hebben we dan maar besloten om dit tot een verlengd weekend te houden zodat we deze drie bestemmingen in 4 dagen kunnen doen! Gaat wel geweldig worden.

  Dan het volgende idee… om richting Pretoria te rijden, daar heb je het Las Vegas van Zuid-Afrika, Sun City. Dit konden we dan ook ineens koppelen aan een wildpark waar we de big five konden zien. Een enorme uitdaging dus!! We hadden er al zin in… maar zoals ik al zie met 7 iets plannen…. Niet gemakkelijk! Dit werd om een of andere reden ook opzij geschoven, geen idee waarom meer eigenlijk. Volgend idee: Raften aan de oranjerivier! Tot vrijdag leek ons dit een goed idee… maar alles was volgeboekt en we konden maar een kleine auto huren voor 4 personen. Dus na nog meerdere oplossingen een te bieden aan de groep hadden we er wel genoeg van en zijn we er met 4 crazy girls opuit getrokken.

   

  We hadden dus het plan om naar Gariep Dam te rijden. Een stadje aan de oranjerivier waar we ook watersporten konden. Dus ’s morgensvroeg vertrokken, en we vragen toch maar voor de zekerheid aan de diee mens bij de carrental in welke richting we moeten vertrekken. Allé dan denk je toch zo van… hij woont hier…. Hij zal het wel weten… NIET DUS!!! Diee kerel heeft ons echt volledig de verkeerde richting in gestuurd en met de verkeerde richting bedoel ik dan echt, maar echt de verkeerde richting!

   

  Uiteindelijk zijn we dan gewoon blijven rijden tot we een dorpje tegen kwamen. Na 200 km kwamen we aan in Welkom. Een gezellig dorpje waar nu echt niets, maar dan ook niets te zien was! J Wel heel goedkope schoenen kunnen kopen! We hebben daar ook op de foto gestaan met super grote en brede negers die met Harley davidsons… echt wel lachen hoor!

  Dan chillekes terug naar huis gereden… op de weg terug zagen we dan een bordje Krokodillen farm staan. We dacht och we zullen dat er wel even bijpakken. Na drie bordjes kwamen we echt in de middle of nowhere uit! Op een klein zandweggetje waar slecht één auto in kon daar hebben we dus moeten draaien! Echt wel lachen hoor!

   

  S’avonds zijn we nog eens goed uitgeweest en weer heel veel leut gemaakt. We hadden de auto ook voor twee dagen gekregen dus zijn we met de auto naar de winkel kunnen gaan waardoor we weer een keertje minder moeste sleuren met alle boodschappen. J nice nice

   

  Dan nog een beetje minder interessante info… ons wasmachine is weer kapot waardoor we echt suuuuuuuuper veel met de hand hebben moeten wassen! Iets wat voor jullie nu misschien wel lachen is maar op het moment zelf toch wel minder. Maar goed we hebben nu een ander wasmachine gekregen en guess what!.... De badkamer staat onder water!

   

  Morgen vertrekken we naar Kaapstad! Gaat echt te bangelijke worden! Ik beloof jullie dat alle info goed zal bijhouden zodat ik jullie volgende week woensdag een uitgebreid verslag kan doen!

   

  Ik ga nog proberen om wat foto’s up te loaden maar kan jammer genoeg niet beloven aangezien ik van mijn eigen airtime doe… dus als die op is weet ik niet hoeveel foto’s er nog door zullen komen…. We’ll see J

   

  Dikke zoenen aan iedereen

   

  En trouwens???? Hoe gaat het daar in België?? Waar blijven die spannende verhalen? J laat jullie maar eens goed gaan!

   

  PS: geen extreme foto’s van mijn nieuw kapsel beschikbaar want het is gewoonweg super goed gelukt! J en daar zijn we zoooo fier op!

  16-03-2010 om 22:31 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (9)
  08-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boere markt en een luie zondag!

  Hallo iedereen

   

  Hier ben ik weer. Wel minder spannende verhalen dan vorige keren hoor. Op mijn stage is eindelijk alles met de camera in orde gekomen waardoor ik er eens goed kon invliegen. Het ging tijd worden zal je nu waarschijnlijk denken J. Donderdag ben ik dan ook ineens het koor gaan filmen. De kindjes waren weer ongelofelijk schattig! Steven was ook mee gegaan zodat hij de oudste jongens een beetje kon leren drummen.

   

  Verder hebben we ook iets geweldig impulsief gedaan deze week! We hebben ons haar geknipt. Op zich is alles wel goed gekomen alleen dat van Sofie was een beetje korter van verwacht maar we zien er nog steeds menselijk uit. Dit is toch een gewoonte die ik voor in België ook ga houden hoor! Ongelofelijk gemakkelijk! Ook op donderdagavond hebben we onze grens nog eens verlegd. Lore had ongelofelijk veel zin om uit te gaan, dus hebben dat geweldig idee maar gewoon gedaan! Leuk feestje voor een donderdagavond wel… maar een vreselijk pijnlijke ochtend!

   

  Deze week hebben we ook ons eerste “oefeninterview” gehad in het National museum. Erg leuk wel, maar nu besef ik toch wel hoe spannend het gaat zijn om het echte grote interview te doen met mensen die al heel hun leven in sloppenwijken wonen. Gaat een aparte ervaring worden.

   

  Na enige reflectie zijn we ook tot een geweldige conclusie gekomen rond het aidsprobleem hier in Zuid-Afrika. Aangezien de mensen hun geloof hier zo belangrijk is gaan zij eerder in de bijbel geloven dan in wat de wetenschap zegt. Met als gevolg dat zij eerder god gaan vertrouwen om hen niet ziek te laten worden dan de wetenschap die zegt dat een condoom hen kan beschermen tegen aids. Dit zal altijd blijven verder gaan van generatie op generatie. Plus dat de meeste kinderen tegenwoordig ook al met aids geboren worden. Redelijk frustrerend en confronterend moet ik zeggen als je dit begint te beseffen. Als zij een condoom zouden gebruiken zou dit een soort van verraadt zijn ten opzicht van hun geloof. Een vicieuze cirkel waar nooit geen verbetering in zal komen.

   

  Op zaterdagochtend is Salome ons komen oppikken om naar een boere markt te gaan. Op zich niet echt veel speciaal aan… veel zelfgemaakte dingen die ze verkopen en lekkere zoetigheden om te proeven! Was bestwel gezellig alleen ongelofelijk vroeg opstaan! Na de middag hadden we het geweldige idee om voor school te werken maar dit is er jammer genoeg nooit van gekomen. ’s Avonds zijn we nog een keertje bij de OceanBasket gaan eten… de lekkerste vis ooit!

   

  Tijdens het uitgaan zaterdag hebben we toch een ook wel een unieke ervaring meegemaakt moet ik zeggen. We hebben daar een rugbyteam ontmoet van in Kaapstad. Allemaal van die grote brede mannen, echt lachen om zwarte en blanke een ontspannen met elkaar te zien feesten. Een hele opluchting na de discussies en verhalen die we hier de afgelopen maand al gehoord! Gisteren hebben we weer heel lekker lui aan het zwembad gelegen. Eerst was het de bedoeling om naar Waterworld te gaan maar uiteindelijk hadden we eens op internet gekeken en bleek dit toch niet zo spectaculair te zijn… dus lekker lui wezen en ’s avonds ongelofelijk hard voor school gewerkt!!! Tot 11 uur!!! Bah!  

   

  Volgende week gaan we in het weekend proberen een tocht te doen door de bergen met de paarden en op mijn stage zullen alle voorbereidingen van start moeten gaan voor de Sportsday vrijdag.

   

  Ik hou jullie op de hoogt! In verband met de foto’s heb ik er al een paar kunnen bij opzetten maar het internet is echt met mijn voeten aan het spelen dusja! J ik blijf geduldig en doe mijn best!

   

  Dikke zoenen!

  08-03-2010 om 10:04 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (5)
  01-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The big hole

  Hey iedereen

  Weer even een klein weekverslagje hé
  J. Maandag op het werk heb ik niet zo heel veel moeten doen. We zijn nog steeds aan het sukkelen met de camera om het filmpje te maken. Willem vertrek ook op vakantie tot volgende week donderdag dus ik zal iemand anders moeten lastig vallen om alles in orde te krijgen. Willem heeft me wel beloofd dat hij een volledige route naar Cape Town zou uitstippelen voor ons zodat we zeker alles gezien hebben. Maandag avond zijn we naar het casino geweest! J Ze hadden ons wijsgemaakt dat we daar voor R20 konden eten zoveel we willen. Jammer genoeg ware de tickets hiervoor al uitverkocht toen we daar aankwamen maar we hebben toch een ongelofelijk gezellige tijd gehad. We waren uiteindelijk nog met een redelijk grote groep, dus zijn we met 14 op restaurant geweest. Was heel leuk! Daarna zijn de jongens nog een beetje gaan gokken en wij hebben braafjes toegekeken! J Aangezien het op maandag toch nog redelijk laat was heb ik niet zo’n geweldige dag gehad op dinsdag… Uiteindelijk was er ook niet zoveel werk en mocht ik redelijk snel naar huis! Whoeehoee even bijslapen!

   

  Op dinsdag is er nog een belgisch meisje aan gekomen en zij heeft wel een heel verhaal met zich meegebracht. Ze was redelijk laat aangekomen in Bloemfontein en ze heeft Dawn niet meer kunnen bereiken om haar sleutel van het appartement te vragen dus heeft de taxi haar afgezet aan een hotel. Dit hotel bleek achteraf berucht te staan voor mensenhandel… Niet zo’n leuke eerste ervaring met Bloemfontein als je het mij vraagt. Daarenboven heeft het woensdag echt heeeeeel de dag enorm hard geregend! Toch wel grappig ergens want het was echt bijna zoals in België, alleen dat hier in no-time delen van de straat volledig onder water staan. We moesten echt door stromend water wandelen om onze oprit op te kunnen! Was bestwel balen als je weet dat we eigenlijk naar het zwembad dachten te gaan! :p

   

  Donderdag was het weer al stukken beter! Na onze afspraak met Derek in het National Museum, waar we weer veel te lekker eten gekregen hebben, zijn we gaan mini golfen!

  Normaal gezien hadden we ook een gast op donderdag avond. De KHM heeft vorig jaar een laptop gekocht met het geld van een inzamelingsactie voor een student hier. Toevallig kwamen we hem tegen in de bib en we hebben hem dan maar ineens uitgenodigd om te komen eten. Uiteindelijk heeft hij afgezegd omdat hij het niet zag zitten om van school eerst naar huis te gaan en dan nog een keer terug te komen. Hij zou ons nog bellen om in het weekend af te spreken… maar of we daar op mogen vertrouwen dat hou ik nog even in het midden hoor! J In ieder geval vonden we het niet zo erg want de biefstuk met fritjes was super lekker, en er was zo goed als niet meer over.

   

  Op vrijdag hebben we weer een geweldige onweersbui gehad. Desondanks heb ik toch hard moeten werken. Er begint schot in de zaak te komen met de camera… Laten we zeggen dat er al een camera is en er is een draad nu nog alleen uitzoeken hoe ik contact kan krijgen tussen de camera en mijn pc. De camera is een JVC GR D 340EK. Ik heb geen handleiding en geen installatie cd-rom. Dus als iemand een geweldig idee heeft… HELP ME! J

   

  Zaterdag zijn we naar Kimberley gereden met de auto. Ongeveer 150 km van Bloemfontein vandaan. We hebben een auto gehuurd voor 8 persoon en omdat we met zoveel waren was het uiteindelijk ook niet zo duur. In Kimberley hebben we het grootste gat gezien gegraven door de mens ( met de handen ). Hier werd er vroeger naar diamanten gezocht. We zijn dan ook even in de mijnen geweest en dat was bestwel indrukwekkend. Toen we terug thuis kwamen hebben we er ook even gebruik van gemaakt om alle inkopen voor de hele week te doen. Geen gesleur met flessen frisdrank voor ons deze week.

  ’s Avonds zijn we een geweldig restaurant gaan eten. Ik wou dat ik het eten even perfect kon beschrijven als het was maar ik ga nog niet eens in de buurt komen. Zij slaagde er zelfs in om een aardappel een ongelofelijke smaak te geven! Zeker een restaurant waar we nog een paar keer gaan terugkomen.

  Daarna met een goed gevulde maag nog een dansje gaan placeren in Stones en dat was uiteraard ook weer geweldig hard lachen!

   

  Op zondag houden we ons wekelijks ritueel… bbq aan het zwembad! ZALIG GEWOON. Een licht briesje, het vlees dat stilletjes aan gaar wordt en natuurlijk niet te vergeten…het zonnetje ( ik weet dat het bij jullie aan stormen is… sorry maar moest het toch even vermelden ) hihi!

  Toen we terug kwamen van het zwembad zijn weer achtergekomen dat ons wasmachine kapot is. Met als gevolg dat we kleren van 5 personen met de hand moeten wassen! We hebben twee keer een bad gevuld met kleren en ze zo gewassen. Ik weet nog goed dat ik met jullie aan het lachen was omdat jullie vroegen of mijn kleren in de beek met de hand moest wassen.. wel het scheelde niet veel hoor! :D hihi  Hoop wel dat het snel gemaakt wordt want een pretje is het niet! J

   

  Ik ga nog proberen om er een paar foto’s op te zetten vandaag maar ik ben weer serieus aan het sukkelen met het internet hier!

   

  Dikke zoenen… mis jullie

  Xxx

   

  De link naar de foto’s is dezelfde als de vorige keer

   

   

   

   

   

  01-03-2010 om 10:44 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (5)
  22-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het echte ZA

  Weer ongelofelijke ervaringen opgedaan deze week. De laatste keer dat ik mijn op blog geschreven heb was vorige maandag dacht ik dus ik zal met jullie even de week overlopen.

   

  Op dinsdag konden we op mijn stage de eerste tekenen van spanning ondervinden voor het event op zaterdag, The Watersports 2010… Dit is het jaarlijkse event dat door Lebone House in samenwerking met Z2A georganiseerd wordt. Het is hier dus de bedoeling dat er zoveel mogelijk teams van 7 personen deelnemen om tegen elkaar te strijden tijdens de waterspelletjes. Nu beeld je je waarschijnlijk gewoon wat spelletjes met waterballonnen en dergelijke in… zet dat al maar uit je hoofd. De spelletjes hier gaan er redelijk hard aan toe. Touw trekken op een zuil met zeep, elkaar met de voeten voortrekken terwijl de andere een een volle emmer water op zijn buik heeft,… in één woord geweldig dus. De enige vrees was dat ik ongelofelijk zou verbranden. Op het eerste zicht zag het er ook wel zo uit maar uiteindelijke valt het allemaal toch wel goed mee. De kindjes waren ook in hun nopjes met zo veel volk op Lebone.

  Het event begon rond 8 uur ’s morgens en de Nederlanders die hier vorige week zijn aangekomen en heb ik ook zo ver gekregen om vroeg uit hun nest te komen. Ik denk dat ze mij opslag al niet zo leuk meer vonden toen we om 7 uur s morgens werden opgepikt, op een zaterdag… na een zware nacht.

  Rond 12 uur waren we allemaal zeik nat en stik kapot! Met een goed gevoel zijn we naar huis gedaan voor een powernap want er stond nog veel op het programma die dag.

   

  Lore haar ouders waren dit weekend ook in Bloemfontein en zij hebben ervoor gezorgd dat we  een voorraad chocolade en choco hebben… Wij weer gelukkig dus :D!

  Zaterdagavond werden we door vrienden van lore haar ouders uitgenodigd om te komen bbq’en. Dit was echt geweldig! De beste bbq ooit, massas lekker vlees… ongelofelijk groenten en ovenschotel. Lang geleden dat we zo lekker gegeten hadden. Na nog een lekker dessertje zijn we dan richting 2nd avenue vertrokken en om nog eens stevig uit te gaan. Was weer een groot succes uiteraard! :D

   

  Gisteren, op zondag, zijn we naar de Cheetah farm geweest. En ik moet zeggen redelijk indrukwekkend om een leeuw van negen maanden te aaien. Op de link hieronder kunnen jullie alvast de foto’s vinden. Ik heb ook wat extra commentaar geschreven bij de vorige foto’s.

   

  We zijn trouwens ook bezig met het plannen van onze eerst tripjes! Deze week zaterdag gaan we naar Kimberley. Daar gaan we een bezoekjes brengen aan de grootste handgemaakt put waar ze opzoek gaan naar dimanten… je weet nooit misschien brengen we wel iets mee ;). In maart hebben we een weekje Kaapstad geboekt. In kaapstad zijn we wel een paar zotte dingen van plan J maar daar vertel ik jullie later wel meer over!

  Vanavond gaan we naar het Casino hier in Bloemfontein. Ze hebben ons verteld ( of wijs gemaakt) dat je hier voor 20 rand ( 2 euro ) zoveel kan eten en drinken als je wil. Ik ben eens benieuwd!

   

  Vergeet zeker niet naar de foto’s te kijken!! Dikke zoenen! Miss jullie!

  http://picasaweb.google.com/petrainzuidafrika

  22-02-2010 om 16:30 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (7)
  15-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice Nice Nice

  Hallo iedereen,

   

  Weer eventjes geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben. Ik zal je eventjes bijpraten hé.

   

  Op mijn stage gaat nog steeds alles goed. We hebben een sportdag gepland voor de kindjes hier op 12 maart, dus daarvoor hebben we nog redelijk wat werk. Ook is het niet zo gemakkelijk om alles in orde te brengen omdat er een redelijk groot leeftijdsverschil is tussen de oudste en de jongste hier. Maar het zal allemaal wel vlotjes verlopen waarschijnlijk. Heb er ook weer een taakje bij gekregen. Ik moet per trimester een brochure maken waarin alle activiteiten staan die de kinderen die periode gaan doen. Op die manier willen we de ouders op tijd aansporen om ook deel te nemen aan de activiteiten.

   

  Ik moet trouwens ook heel dringend aan het filmpje beginnen dat ik moet maken over Lebone House. Als er iemand ideeën heeft let me know want heb echt nog geen idee hoe ik eraan moet beginnen. Het zou ook redelijk goed moeten zijn want ik zou het graag later gebruiken in België om Lebone House te promoten. Hopelijk kunnen ze dan ook wat sponsoring verwachten vanuit België. Dus filmpjes waar in inspiratie uit kan putten zijn altijd welkom.

   

  Vandaag hebben we Valentijn gehad met de kindjes hier. Ze moesten zich allemaal in rood en wit kleden en Salome en ik hebben vrijdag echt heel de dag hartjes zitten uit knippen en er chocolaatjes aan gebonden. Was heel leuk maar toch wel een beetje stressen want de kinderen mochten het nog niet zien dus het moest allemaal klaar zijn voor ze van school terugkwamen. Op de link hieronder kunnen jullie de foto’s zien.

   

  Nu zaterdag zijn het the Watersports bij Lebone House, dus dat wordt een dagje extra werken want ik mag de fotograaf van dienst spelen. Een functie waar ik heel gelukkig mee ben! J

   

  Even denken… wat is er deze week nog gebeurd… Ow ja de lessen, ik moet zeggen ze worden er niet moeilijker op. We hebben nu een datum gekregen wanneer we onze presentatie over België moeten geven. We zijn nog steeds aan het nadenken wat we heb kunnen geven om te proeven. Ideeën hiervoor zijn ook steeds welkom! J

   

  Ik ben op donderdag terug naar de kerk geweest en iedereen was hier weer super vriendelijk. We hebben enkele delen van de bijbel geïnterpreteerd en gereflecteerd naar de huidige samenleving. Op zich nog wel leuk om te horen al gaat het soms een beetje te ver naar mijn gevoel. Maar het feit dat iedereen hier zo vriendelijk is maakt het niet zo moeilijk om elke week te gaan. Gisteren organiseerde ze een dag om mensen te dopen die nog niet gedoopt waren. Was ik even blij dat dit bij mij al gebeurd is J, dank u mama en papa J!!!

   

  We zijn ook met een paar van onze Zuid-Afrikaanse vrienden naar de Rugby geweest op vrijdag. Op zich lijkt dit enorm spannend maar geloof mij zelfs voetbal is zo saai niet! Heel af en toe zie je de bal eens door de lucht vliegen maar voor de rest ligt die onder een hoopje mensen. Lange 80 minuten dus! Maargoed eens we dat voorbij waren hebben we ons klaar gemaakt om uit te gaan en het was weer super leuk! Normaal gezien gingen we dit weekend naar the cheeta farm maar we gaan dit volgende week zondag doen. Ben echt benieuwd om dit te zien want je kan ze echt aaien enzo… gaat spannend worden!

   

  Tot slot wil ik het toch ook nog even over een minder leuke ervaring hebben. We waren zondag zoals altijd aan het bbq’en aan het zwembad. We hadden lekker vlees, groentjes en frisdrank bij enzo en we waren bijna klaar om ons ijsje te gaan halen en plots komen er drie kindjes op ons af. Ze vroegen ons om brood. Ik voelde me zo schuldig dat wij alles te eten hadden en zelfs een deel hadden weg gesmeten en zij om stukje droog brood kwamen vragen. Na enig twijfelen hebben we hen dan een pakje chips gekocht. Echt hartverscheurend als je hen zo aan verpakkingen van snoepjes ( die al heel de namiddag op de grond lagen) zag lekken om de laatste restjes suiker eraf te krijgen L.

   

  Buiten dat heb ik net weer een opdracht bij gekregen op mijn stageplaats… ze krijgen de smaak te pakken hoor! Ik moet een leuk idee verzinnen om mensen aan te zetten geld te sponsoren zodat ze de vloer van hun kerk (hal) kunnen aanpassen.

   

  En tot slot : IK HEB MET DE AUTO GEREDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!! En het ging redelijk goed. Willem heeft zijn leven even op het spel gezet en het ging allemaal goed alleen aan het rondpunt heb ik (zonder het te weten ) bijna een paar auto’s bij elkaar geramd! Hihi

   

  Dooooeeeiiii

   

  Mis jullie!!!

   

   FOTO'S =====>>>>> http://picasaweb.google.com/petrainzuidafrika

  15-02-2010 om 16:18 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (2)
  08-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste foto's
  http://picasaweb.google.com/petrainzuidafrika

  Ik hoop dat de link werkt. Ik zal deze week nog wat foto's trekken van mijn stageplaats.

  xxx
  mis jullie!

  08-02-2010 om 17:55 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurshocks alom!

   

   

  Zoals vorige keer vermeld zijn we dus op vrijdagavond uitgeweest. Het was echt wel een leuke avond. Tot vroeg in de uurtjes gevierd enkele Zuid-Afrikaanse shotjes geproefd allemaal zeer hard de moeite. Toch de Zuid-Afrikanen kunnen echt niet drinken, tegen half 6 lagen ze bij ons op het terras slecht te gaan. Best wel lachen maar allemaal super vriendelijke mensen! Zaterdagochtend hadden al om half 10 een afspraak met Bruno Neuville bij de bochabela string orchestra. Dit is een muziekschool en de persoon die dit alles op poten heeft gezet gaat sommige kindjes dan ook echt met een busje ophalen in de sloppenwijken. Zeer indrukwekkend maar door het gebrek aan slaap hadden we er al redelijk snel genoeg! Na de middag wou Neuville ook nog even naar ons appartementje komen kijken dus waren we uiteraard verplicht om naar huis te gaan en direct beginnen op te ruimen! Het was er echt gewoon een stort!

   

  Ik weet niet of ik het jullie al verteld had maar we zijn ook begonnen met een blundermuur. Hierop schrijven we dus per dag de grappige dingen die gebeurd zijn en die we zeker en vast niet mogen vergeten. We hebben deze blunders in onze living omhoog gehangen en ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat een redelijk raar moment was toen we besefte dat Neuville dit vanuit zijn zetel zeeeeeeer gemakkelijk kon lezen. Maar goed dat even ter zijde. J

   

  Salomy ( de vrouw van de blanke priester) had me uitgenodigd om mee naar de kerk te gaan op zaterdagavond. Oma dit is een stukje waar je ongelofelijk trots op zal zijn J. Dus ik, klaar om nieuwe ervaringen op te doen, met de kindjes mee naar de kerk! Op het eerste zicht niet echt iets speciaal dus geen stress. De eerste tien minuten hebben we liedjes gezongen en AMEN geroepen… ja ja zoals in de film! Het was mij al wel opgevallen hoe hard ze hier voor hun godsdienst leven. Je kan gewoon de liefde voor hun geloof in hun ogen zien en voelen wanneer ze erover praten. Op een bepaald moment begonnen ze de “nieuwelingen” binnen hun groep naar voor te roepen. Tot dat moment dacht ik nog dat ik toerist was, niets was minder waar! Salomy kwam me van mijn veilig stoeltje halen en bracht me tot van voor in de kerk. Daar moest ik op mijn knieën gaan zitten en een soort van eed afleggen. (ik ben echt niet aan het zwanzen! ). Het geloof in god dat zij hebben gaat zoveel verder dat het geloof dat wij in België kennen. Jezus zit in ieder mens en leidt elke persoon. Elke keer als een persoon aan de dood “ontsnapt”, is dat omdat Jezus niet wou. Telkens er een wending in iemand zijn leven is dat heeft Jezus daarvoor gezorgd. Salomy was zo blij dat ik nu “een van hen” was! Ze was mij aan het knuffelen en had vochtige ogen en dergelijke. Ze heeft ook heel vriendelijke voor mij geregeld dat ik daar elke donderdag vanaf 18u welkom ben… voor ander half uur! Ik mocht ook altijd naar de priester bellen als “directions” nodig had…

   

  Geef mij maar het geloof van in België hoor… in ieder geval ik ga deze mensen hun droom niet kapot maken. Ik ga mij gewoon een Bijbel kopen en elke week naar ginder gaan. (die liedjes en dat AMEN roepen was best wel leuk).

   

  Op zondag hebben we echt iets zaaaalig gedaan. Met bbq vlees, wat groentjes, frisdrank naar het zwembad getrokken en daar de beste braai ooit gedaan. In het zonneke, af en toe een duikje en lekker eten! Maak ik jullie al jaloers :p ? We hadden daar afgesproken met een Zuid-Afrikaanse jongen en het was echt gezellig. Tot we ’s avonds over de politiek begonnen. Ik heb geprobeerd om alles te onthouden want het was echt verschrikkelijk indrukwekkend. Je moet echt niet denken dat apartheid hier voorbij is hoor. Van belangen nog niet. Zoals ik al eerder vermelde was ik een beetje in de war over het racisme hier maar nu begrijp ik het weer. Ze zijn gewoon allebei racist maar de blanken worden onderdrukt omdat ze met minder zijn. Alles wat van de overheid is, is in handen van de zwarte bevolking en corruptie is hier echt dagelijkse kost onder die mensen. Voor één zelfde straf waarvoor een zwarte 5 dagen in de gevangenis zit moet een blanke de rest van zijn leven zitten. De blanke zijn dan ook enorm voor het terug invoeren van de doodstraf want volgens hen is het daardoor dat de criminaliteit zo hoog. Hiermee zouden ze dan de zwarte bevolking willen afschrikken. Stil aan beginnen er wel terug politieke partijen te komen die vechten voor gelijkheid.

   

  Dan heb ik ook nog een indrukwekkende theorie (met bewijzen) gehoord over wat er zou gebeuren met de blanke bevolking als Nelson Mandela sterft. Tot nu toe willen ze niet te hard optreden omdat ze hem niet willen teleurstellen omdat hij zo hard gestreden heeft voor gelijke rechten. Als iemand het wil weten dan vraag je het maar eens als ik terug ben of via mail want ben niet van plan om met mijn blog op het nieuws te komen moest hier toch iets van waar zijn.

   

  Vandaag is Neuville langs geweest op mijn stageplaats en terwijl ik zo mee uitleg aan het geven was tijdens de rondleiding besef ik wel hoe geweldig ik het daar vind. Donderdag mag ik mee naar een vergadering bij Z2A omdat zij een voorstel gaan doen om het imago van Lebone house moderner willen maken. Dit zouden ze dan samen willen lanceren met het boek over hun 10 jarig bestaan, waarvoor ik trouwens ook iets moet neerschrijven over mijn ervaring als vrijwilliger.

   

  Tot zover mijn verhalen van de afgelopen dagen. Ik hoop dat ik jullie nog niet begin te vervelen! J

   

  Tot snel

  xxx

   

   

  08-02-2010 om 16:56 geschreven door Petra van Looy  


  >> Reageer (6)


  Archief per week
 • 19/04-25/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!