Inhoud blog
 • Met minder hebben we meer
 • Waarom groene energie?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  de wereld gaat naar de kloten
  Dit is mijn mening
  16-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met minder hebben we meer
  Iedereen is maar bezig met onze ecologische voetafdruk. We moeten zuiniger gaan leven en op alles en nog wat besparen.Waarom?
  Stel dat er minder mensen op deze aardbol rondlopen. De gevolgen hiervan zouden geweldig zijn. Meer comfort voor iedereen. Meer natuur, minder files en gewoon meer levenskwaliteit. De mensen zouden minder gestresseerd en depresief zijn.
  Stel dat we in België met evenveel zouden zijn dan in het begin van de jaren tachtig. Onze kinderen zouden zonder problemen op straat kunnen spelen. De rivieren zouden automatisch properder worden en we hadden terug een boerenbuiten.
  Om dit te bereiken moet er alleen een geboortebeperking komen. Maximum 2 kinderen per gezin. De mensen die meer kinderen op te wereld willen zetten moeten daar zwaar fiscaal voor gestraft worden. Geen kindergeld meer na het 2 de kind, belastingvermindering en ook geen andere voordelen meer. Met het geld dat vrijkomt kunnen we gemakkelijk de vergrijzing betalen. 

  16-12-2010 om 21:23 geschreven door petervanginderen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom groene energie?
  Momenteel wordt er op deze aardbol bijna uitsluitend energie geproduceerd met aardolie. Zonder aardolie geen uranium, geen grondstoffen om de fabrieken te bevooraden en uiteraard ook geen groene energie. De hoeveelheid aardolie op deze aarde is echter eindig en raakt stillaan op.
  Het kost ons meer en meer energie en risico's om dit zwarte goud op te halen. Dertig jaar geleden hadden we één vat aardolie nodig om er 130 boven te halen. Op dit moment hebben we 1 vat nodig om 8 vaten boven te halen en het wordt nog erger totdat we aan een verhouding van 1op 1 zitten. Op dat moment is het economisch niet meer interessant om nog aardolie boven te halen omdat het dan geen energiebron meer is.
  Voor dat het zover is moeten we de resterende aarolie gebruiken om zoveel mogelijk machines voor de produktie van groene energie te bouwen.
  Zolang de banken alles tegenhouden om toch maar zoveel mogelijk winst te maken komt het er niet van en ik geloof eigenlijk dat we gedoemd zijn om te mislukken. Deze wereld is teveel met zichzelf bezig en te weinig met het algemene belang 

  16-12-2010 om 19:51 geschreven door petervanginderen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/12-19/12 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!