Peter Motte
Peter Motte - Vertaler


Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Blogs over strips
  • Andreas, striptekenaar

    Met dank aan ...
  • Vertaalbureau Motte bij WordPress
  • Vertaalbureau Motte website
  • Steun onze blog, koop onze boeken

    Mijn favorieten
  • Ezzulia, waar lezers elkaar ontmoeten
  • De getekende reep

    Inhoud blog
  • Kafkaësk
  • Warp drive: is het mogelijk?
  • Ezzulianen op internet
  • Nog meer Ezzulianen op Hebban
  • Ezzulianen

    Vertalen, vertaalbureau, vertalingen, vertaler, literatuur, Ezzulia, forum
    Vertalen, vertaalbureau, vertalingen, vertaler, literatuur, Ezzulia, forum
    02-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwjaar vanaf Ultima Thule!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de drempel van het nieuwe jaar bereikte New Horizons na zijn bezoek aan Pluto het Kuiper-Gordel-object Ultima Thule.
    Geen geschikter beeld dus om iedereen het beste voor de toekomst te wensen!

    Ultima Thule ligt zo'n 6 miljard kilometer van de zon af, en is een contact-dubbelstelsel. Het zijn twee bolvormige voorwerpen die elkaar raken, met de ene bol duidelijk groter dan de andere, waardoor het op een sneeuwman lijkt. De maximumlengte is 31 km. New Horizons vloog er aan 51.000 km/u voorbij.

    Op basis van kleurwaarnemingen weten we dat het roodachtig is. Vermoedelijk ontstond die kleur door de miljarden jaren lange bombardering van het ijsachtige lichaam door straling.

    02-01-2019, 23:35 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:nieuwjaar, nieuwjaarswensen, 2019, ultima thule
    31-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adrian Newey: Zo bouw je een auto (samen met Andrew Holmes)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Zo bouw je een auto" door Adrian Newey is geen cursus uit het 1e jaar automechanica. Het is een echte AUTO-biografie.

    Newey is ontwerper van raceauto's, en met behulp van ghostwriter Andrew Holmes schreef hij zijn herinneringen neer aan 34 jaar winnende auto's bouwen, al waren er ook mislukkingen. De vlotte stijl van Holmes zal zeker hebben geholpen om uiteindelijk droge technische kost boeiend voor de lezer te brengen. Het gaat immers vooral over de aerodynamica van de raceauto's.

    Die auto's van Newey haalden in de F1-auto's 154 overwinningen en 10 constructeurstitels. Maar Newey was ook actief in de IndyCar, wat sinds Alonso's avonturen in de Indy 500 ook in Europa belangstelling krijgt. Het had vroeger gemogen: veel Europese coureurs zijn in de Indy actief, en Nederland kent zelfs een winnaar met Arie Luyendyk.

    Het boek trok me aan, maar voor ik besloot er 25 euro voor neer te tellen, bladerde ik het even door, las wat passages, zag wat technische schetsen en tekeningen en kreeg de indruk dat het geen verzameling roddels was geschikt voor de sensatiepers, maar een boek dat het racen ernstig aanpakte. Verkocht.

    Het werk blijkt inderdaad een uitstekend boek voor wie meer wil weten over hoe een raceauto wordt ontworpen. Newey hield zich ook met andere aspecten dan aerodynamica bezig. Hij begon in de tijd dat er nog mensen rondreden zoals Nigel Mansell en Riccardo Patrese, en eindigde met piloten zoals Sebastian Vettel en Mark Webber. Het evolueerde van de 3l-motoren tot de huidige hybridetechnologie. Door zijn lange carrière geeft hij je dus een goed beeld van de ontwikkeling van de F1 van de laatste dertig jaar.

    Over zijn ghostwriter zei Newey dat hij niets wist van F1, waardoor alles moest worden uitgelegd zodat ook een leek het begreep. Dat heeft ertoe bijgedragen dat het boek voor iedereen begrijpelijk is.



    "Zo bouw je een auto", Adrian Newey (met Andrew Holmes), 2018, Amsterdam, Uitgeverij Meulenhoff Boekerij bv, geïllustreerd met foto's, z/w-schetsen en -tekeningen, met verklarende woordenlijst, met register. Oorspronkelijk: "How to build a car", 2017, vertaling: Eddy ter Veldhuis, gebonden met omslag, 400 p's, 24,5x19,5x3,5 cm, isbn 978-90-225-8428-6. Nieuw: 25 euro.
    Bij mij te koop in nieuwstaat voor 19 euro excl. verzendkosten, verpakking inbegrepen

    Klik hier de advertentie op 2dehands.be.

    31-12-2018, 22:41 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:andrian newey, andrew holmes, zo bouw je een auto, f1, formule 1, indycar, aerodynamica, race engineer
    26-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cleopatra. Politiek en propaganda in de Oudheid. Prof. Dr. H. Volkmann
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit boekje kon ik jaren geleden kopen, en het bleef tamelijk lang onaangeroerd op mijn boekenrekken liggen.

    De staat is niet te best: het is blijkbaar een voormalig bibliotheekboek, want er staan bibliotheekstempels in, er zit een bibliotheeksticker op, en zoals nogal wat bibliotheken vondt deze ook dat hij het boekje moest "verbeteren" door er mee te knoeien, zoals doorzichtige plastic errond kleven en er stukken afhakken boven, rechts en onder. Waar dat goed voor is ...

    Gelukkig heeft de inhoud er nergens onder geleden. Misschien werd het nooit ontleend?

    Maar het heeft me veel bijgeleerd over Cleopatra (die van Caesar, of dat had ze toch gewild), de dynastie van de Ptolemaeërs, en de politieke bedrijvigheid in het oude Rome van Caesar en zijn opvolgers.

    Cleopatra. Politiek en propaganda in de Oudheid. Prof. Dr. H. Volkmann, 1959, Antwerpen-Brussel-Gent-Leuven-Zeist-Wageninen, nv Standaard Boekhandel - Uitgeversmaatschappij W. De Haan nv., Phoenix Pocket nr. 13, oorspr. "Kleopatra", München, Verlag von Oldenbourg, vertaling: j.F. Nijkerk, geïllustreerd in z/w: 40 foto's en 3 kaarten, met chronologische tabel van de geschiedenis van de Ptolemaeën, paperback (pocket), 18x11 cm, 160 p's, geen WD, geen ISBN (bestond nog niet). Onbeschadigd behalve bibliotheekstempels en -stickers. Door de uitzonderlijke inhoud wou ik het niet weggooien.
    Prijs: 6 euro excl. verzendkosten, incl. verpakkingskosten, bij afhalen geen verzendkosten

    Hier te koop


    26-12-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cleopatra, ptolemaeërs, volkmann, oudheid, oude egypte, caesar
    24-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Christian:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zag "Big History, Het waanzinnig wetenschappelijke ontstaansverhaal van de mens, de wereld en het universum'" als een prequel van het tweeluik "Homo Sapiens" - "Homo Deus" van Harari, maar ik vind het eigenlijk beter dan Harari.

    Harari moraliseert een beetje te veel, en verliest vooral de objectiviteit uit het oog als hij het over de jager-verzamelaars heeft en over de overgang van de jager-verzamelaars naar de boeren. Ook anderen vinden dat hij de situatie van de jager-verzamelaars wat te positief weergeeft.

    David Christian is voor die fasen veel genuanceerder, en waarschijnlijk ook een stuk waarheidsgetrouwer.

    Een ander probleem is dat de grote piramiden van Egypte ontstonden bij het begin van de Egyptische geschiedenis, terwijl je van zulke bouwwerken zou verwachten dat ze veel later opduiken, en dat je een geleidelijke groei van kleinere naar steeds grotere gebouwen krijgt, tot het toppunt komt met de piramiden van Gizeh, en vooral die van Cheops. Ze werd echter rond 2500 vC gebouwd,

    Hoe dat mogelijk is, wordt ook uiteengezet in het boek van David Christian. Hij lost dus heel wat raadsels uit het verleden op.

    Mijn grootste bezwaar is de titel: "Big History" klinkt nogal bombastisch, als het boek dat je verkoopt een mensen die denkend at ze "grote boeken" lezen, terwijl ze alleen maar wat flutromannetjes verwerken. Maar David Christians werk staat echt wel op een hoger niveau.

    18 Big History, Het waanzinnig wetenschappelijke ontstaansverhaal van de mens, de wereld en het universum, David Christian, 2018, Amsterdam, Maven Publishing, oorspr. "Origin Story: A Big History of Everything", 2018, vertaling: Frits van der Waa, met noten, glossarium, lijst aanbevolen literatuur, paperback, 414 p's, 21 x 14,5 cm, isbn 978-94-9249-353-1 prijs 19 euro excl. verzendkosten, incl. verpakkingskosten, afhalen mogelijk

    zie https://www.2dehands.be/boeken-strips/b ... 97226.html



    Met vriendelijke groeten,

    Peter Motte
    Abdijstraat 33
    B-9500 Geraardsbergen
    +32-(0)54-41.46.47
    http://users.skynet.be/peter.motte/
    https://vertaalbureaumotte.wordpress.com


    24-12-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:david christion, big history, geschiedenis, wetenschap, sterrenkunde, antropologie, biologie, het waanzinnig wetenschappelijke ontstaansverhaal van de mens, de wereld en het universum
    21-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Mitchell: Tijdmeters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De titel werkt de indruk dat we met een sciencefictionroman te maken hebben, maar dat klopt niet helemaal.
    Toen ik het tweede deel uit had, was mijn indruk die van een opeenvolging van realistische korte romans met wat fantasy.
    Maar het vierde deel speelt zich af in 2015, en dat is een jaar nadat het boek werd geschreven. Om het daarom direct "sciencefrction" te noemen, is natuurlijk wat sterkt. Daarna verhuizen we naar 2019, dan 2025 en ten slotte 2043.
    Terwijl de eerste delen vooral realisme zijn, sluipt het fantastische element geleidelijk binnen tot het in 2025 een dikke stroom wordt die zich in een bijna-utopische toekomst afspeelt, om in 2043 te eindigen in een apocalyptisch Ierland dat het slachtoffer is van de opwarming van de aarde.
    Op het eerste gezicht niet helemaal een opbeurende roman, vooral omdat David Mitchell een heel klassieke opbouw gebruikt: beginnen bij het jonge leven van zijn hoofdpersoon, om te eindigen bij het einde.
    In de tussentijd heeft hij ons in de opeenvolgende delen als in realistische korte romans de wereld laten zien door de ogen van die hoofdpersoon en enkele nevenpersonages: de tiener Holly Sykes, een oplichter, een journalist en een schrijver.
    Maar Mitchell stuurt de lezer niet naar een hopeloos einde, en kan best wel schrijven. Er zijn boeken waar we meer van ondersteboven waren, maaar deze verdient zeker een plaatsje op je lectuurlijst.

    Te koop op David Mitchell: Tijdmeters voor 6 euro excl. verzendkosten incl. verpakkingskosten, afhalen mogelijk.

    21-12-2018, 22:01 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tijdmeters, david mitchell, realisme, post-modernisme, fantasy, sciencefiction
    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M. DUHAMEL DU MONCEAU, par Jacques Raunet, Michel Sauterau et Françoise Coqblin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En 1982, pour le bicentenaire de la mort de Monsieur DUHAMEL DU MONCEAU, l'office de tourisme de Pithiviers a donné l'ordre d'éditer "M. DUHAMEL DU MONCEAU, de l'académie royale des sciences; de la soicété royale des Londres; de l'académie de St. Petersbourgh, de Palerme, & de l'institut de Bologne; honoraire de la société d"Edinmbourgh, et de l'académie de marine; associé à plusieurs sociétés d'agriculture; inspecteur général de la marine. 1700-1782."

    Les recherches et commentaires étaient dirigés par Jacques Raunet, et Michel Sauterau était le responsable d'édition: Michel Sauterau. Le Préface était par Françoise Coqblin.

    C'est un peu tout ce que nous pouvons dire pour identifier cet oeuvre de 100 pages, parce que beaucoup de l'informations est implicit: c'était le bicentenaire de la mort de Monsieur DUHAMEL DU MONCEAU, donc c'était en 1982. Et c'était par la comité du bicentenaire par l'office de tourisme de Pithiviers, donc c'était en Pithiviers, France.

    Intéressant à savair est que l'édition était tirée à seulement 500 exemplaires.

    Les textes donnent un bilan intéressant, grâce à, par exemple, "Elogue d'Henry-Louis Duhamel du Monceau, prononcée par de Condorcet devant l'académie royale des sciences en 1782", qui était  pris des oeuvres complètes de Condorcet, de l'édition à Brunswick, chez Vieweg et à Paris, en 1804, en fac-similé.

    Il y a aussi une généalogie de Duhamel, des cartes de Pithiviers et une carte avec les voyaes de Duhamel en France

    J. Raunet avait aussi écrit une "Ebauche d'une chronologie de Henry-Louis Duhamel du Monceau",.avec une introduction et quatre colommes: Chronologie générale, Eléments biographiques, Publications, et les Rubriques dans lesquelles on peut classer les publications.

     

    J. Raunet. a aussi collectionné de préfaces par Duhamel des ses propres oeuvres et des autres oeuvres en fac-similé, avec notes. Pour intéresser le plus grand nombre de lecteurs, les textes les moins spécialisées ont retenu l'attention de M. Raunet: les préfaces de ses traités. En outre, elles ont l'avantage de permettre à l'auteur d'exposer des idées générales, ou de situer son oeuvre dans le contexte de l'apoque. M. Raunet a d'abord été tenté de donner intégralement un certain nombres de préfaces. Des notes s'imposaient, pour clarifier le contexte. C'est devenu une belle compilation qui montre les idées déjà modernes de M. Duhamel, et qui expliquent les bases de l'oeuvre scientifiques et les valeurs que M. Duhamel avait.

    Ce qui est surtout important dans le livre, c'est que les rédacteurs ont publié dans on entiérité le texte "L'agriculture dans la région de Phitiviers", avec éléments de monographie , appendice et notes par B. de Dinechin.

    Le livre conclu avec une bibliographie

    Illustrés, cartes, photo's, 100 pages, 24 x17 cm

    A vendre ici

    01-12-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:duhamel, Françoise Coqblin, Michel Sauterau, Jacques Raunet, DUHAMEL DU MONCEAU
    29-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Blake & Mortimers op komst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blake & Mortimer is een van de succesvolste Europese strips.
    We zouden graag een verfilming van De Zwaardvis zien, maar we zullen het moeten doen met het vervolg in stripvorm dat op stapel staat.
    Er zijn echter nog meer vervolgen aangekondigd, en ook albums over of in verband met B&M.
    Lees er hier meer over.


    29-09-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:strips, stripverhaal, jacobs, blake, mortimer, edgar jacobs
    27-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe Galaxa voor de Rode Ridder?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwe tekenaar van de Rode Ridder - de Italiaan Fabio Bono - heeft een nieuwe Galaxa getekend.

    Meer hier.

    27-09-2018, 11:31 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:de rode ridder, galaxa, fabio bono, strips, stripverhaal
    25-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stalig van Tardi: zwart-wit of kleur?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stalag van Tardi zou een strip in zwart-wit zijn, maar we hebben er toch ook wat kleur in gevonden.

    Meer daarover hier.

    25-09-2018, 17:29 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tardi, stalag, zwart-wit, kleur
    22-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jommeke gecastreerd tot Jomme?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer hier

    22-09-2018, 14:42 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tardi, Stalag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met "Stalag" heeft Tardi een trilogie strips geschreven over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waarin hij zijn pacifistische visie naar voren brengt en de gevolgen van oorlogen toont.

    De trilogie is in meerdere talen verschenen, en is binnenkort ook volledig in het Nederlands verkrijgbaar.

    Meer  hier.

    19-09-2018, 17:48 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asterix hangt vast bij Leonidas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leonidas is de bekende Brusselse chocolatier die al meer dan 100 jaar bestaat, en die tot in Japan zijn pralines verkocht krijgt.

    Doordat ze af en toe wat proberen te stunten met hun assortiment, brengen ze seizoenscollecties uit.

    Deze zomer was het thema Asterix. Je kunt koffiechocolaatjes krijgen in verpakkingen met figuurtjes uit de stripreeks Asterix, en sierchocolade in de vorm van Asterix, Obelix en Idefix.

    Om de pret te drukken: hoe snoezig je hond ook kijk, geef hem nooit chocolade.

    Er waren ook koppen met Asterix-opdruk.

    Gedurende de actie kon je bij aankoop van twee producten uit het assortiment een sleutelhanger krijgen. Er was er een van elk figuurtje. De hangertjes waren uitstekende 3D-weergaven van de twee Gallische vrienden en hun metgezel.

    Dat kon maar tot de eerste week van september, daarna kwam de herfstcollectie binnen. Geen Asterix meer, maar chocolaatjes in de vorm van blaadjes.

    12-09-2018, 15:01 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:strips, stripverhaal, asterix, obelix, idefix, leonidas
    11-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Conferentie van Wannsee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat was de Conferentie van Wannsee?
    In het stripverhaal Wannsee wordt dat uitgelegd.
    Het verhaal wordt ingeleid en uitgeleid met historische verklaringen, die het boek een meerwaarde geven en deze cruciale fase in de jodenvervolging verduidelijken.

    11-09-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:strips, stripverhaal, wannsee, conferentie van wannsee, documentatie, jodenvervolging
    17-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ira Deï
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeker een van de beste strips die de afgelopen maanden op de markt zijn gekomen.
    De tekeningen, de tekst en het verhaal zijn heel goed.
    Sommigen vergelijken het met Berserk, wegens het waanzinnige hoofdpersonage.


    17-08-2018, 13:43 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:strips, stripverhaal, ira deï, ira dei, het goud van de kaids, historisch, brugeas, tolhoat
    26-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerkoeltoren!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een foto van de "koeltoren" voor mijn computer: een fles bevroren water. Er staat er aan de andere kant nog een. Maar wat je op de foto niet ziet: is dat er ook nog eentje IN de computerkast ligt. Het kastmodel is rechtopstaand, waarbij de printplaat verticaal aan een van de wanden is gehecht. Daardoor is de bodem van de kast vrij, en je kunt er iets inleggen dat geen enkel onderdeel raakt.
    Alle "koeltorens" zijn voorzien van doeken om te verhinderen dat condensatievocht in de computer zou belanden.

    26-07-2018, 12:01 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:computer, koeling, koeltoren, hete zomer
    19-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Uitspraakwoordenboek van de Nederlandse Taal, R.H.B. De Coninck,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groot Uitspraakwoordenboek van de Nederlandse Taal, R.H.B. De Coninck

    Het bekendste uitspraakboek voor het Nederlands is de "Beknopte ABN-Gids" van P.C. Paardekooper. Maar het is niet het enige. Minder bekend, maar minstens zo goed, is het "Groot Uitspraakwoordenboek van de Nederlandse Taal" door R.H.B. De Coninck. Het wordt ingeleid met een handleiding om het boek te gebruiken. Die bevat een lijst van de uitspraaktekens, een uitleg over het fonetisch schrift, wat algemeen beschaafd of algemeen verzorgd Nederlands is, en tenslotte aanwijzingen voor het gebruik.

    P.C. Paardekooper erkende zelf dat het boek van De Coninck een uitstekend standaardwerk was, en stelde in de inleiding bij zijn eigen boek zijn werk alleen maar voor als "een beknopt werkje zoals dit dat zich bovendien baseert op de levende taal en zich richt op een aanzienlijk groter publiek van leraren,  scholieren en leken."

    Het komt er dus op neer dat Paardekooper moest erkennen dat De Conincks boek meer verdiensten had. Het was ten slotte geen "beknopte" gids, maar een "groot uitspraakwoordenboek". Paardekooper boog zijn ogenschijnlijke bescheidenheid dan ook om in een triomf door zijn boek als praktischer voor te stellen, maar in werkelijkheid was De Coninck vollediger, zowel wat aantal woorden als wat aantal uitspraakmogelijkheden betreft.

    Voor wie wil weten hoé Nederlands wordt uitgesproken, was "Groot Uitspraakwoordenboek van de Nederlandse Taal" daardoor de eerste keuze.

    19-07-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Groot Uitspraakwoordenboek van de Nederlandse Taal, R.H.B. De Coninck,
    10-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering aan Eddy C. Bertin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eddy neemt de Tardis!

    10-06-2018, 16:49 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:eddy c bertin, eddy charly bertin
    08-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals jullie weten corrigeer ik af en toe strips voor de kinder- en jeugduitgeverij Ballon Media.

    Daar ben ik in 2007 binnengerold via de Nederlandse uitgaven van Japanse strips, via manga dus.

    Van december 2007 tot juni 2013 werkte ik aan in totaal 60 mangaboekjes.

    Nou ja, boekjes ... Ze waren minstens 190 pagina's dik, en de laatste telde zelfs 254 bladzijden!

    Eind vorig jaar kreeg ik weer het verzoek van de uitgever om aan nieuwe boeken mee te werken. Het ene na het andere stripalbum viel binnen, en ik begon iets in de gaten te krijgen. Dus begon ik te tellen ...

    En sinds vanmorgen heb ik alleen al dit jaar aan 60 boeken van Ballon Media gewerkt. In een half jaar deed ik wat ik eerder in vijfeneenhalf jaar deed!

    Dat verdient een feestje.

    Daarom: vuurwerk!

    08-06-2018, 21:57 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:strips, stripcorrector, ballon media
    07-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organische moleculen in Mars-bodem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nee, er zijn nog geen groene mannetjes gevonden. Nee, er zijn nog geen microben of minuscule ééncellige wezentjes met grote ogen gevonden. Maar er zijn wel enkele moleculen gevonden die traditioneel bij de "organische moleculen" worden gerekend, omdat vroeger werd gedacht dat ze alleen door leven konden worden gemaakt.

    Het is echter verstandiger om ze gewoon bij "koolstofchemie" te klasseren. Het gaat onder andere om hiofeen, methaanthiol en dimethylsulfide. Het zouden brokken van grotere organische moleculen kunnen zijn. Dieper in de Marsbodem, beschermd tegen de ultraviolette straling van de zon, zouden ook beter geconserveerde moleculen kunnen worden gevonden.

    De eerste berichten over atmosferisch methaan stammen uit 2004 en ook de eerste analyses van SAM-metingen, die in 2015 werden gepubliceerd, wezen op de aanwezigheid van organische moleculen, maar helemaal zeker was het nog niet.

    De eerdere metingen werden gehinderd door de perchloraatzouten. Die zitten zo’n beetje overal op Mars. Die zouten vallen uiteen als de boormonsters in SAM tot 200°C worden verhit. Daarbij komen zuurstof en chloor vrij, die vervolgens reacties aangaan met organische moleculen. Erger nog was dat een lek werd ontdekt in een van de cupjes met speciale vloeistof die bij sommige analyses worden gebruikt.

    Bij de nieuwe analyse is alleen gekeken naar gassen die vrijkomen bij temperaturen van meer dan 400°C. Op die manier hebben de onderzoekers zich ervan verzekerd dat deze gassen niet zijn ontstaan door een lekkende reactievloeistof of door een reactie met perchloraat.

    Het onderzoek werd uitgevoerd aan boord van het onbemande toestel Curiosity, dat sinds 2012 op Mars rondrijdt.

    07-06-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Mars, Curiosity, organische moleculen, koolstofchemie
    03-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar condoleren voor Eddy C. Bertin?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eddy was samen met zijn vrouw en enkele anderen op vakantie op Kreta, toen hij onwel werd. Hij is daar naar het ziekenhuis gevoerd en overleed door een hartaanval. Dat was op 21 mei 2018.

    Hij werd gecremeerd in het Crematorium Westlede op zaterdag, 2 juni om 14.30 uur (zie de rouwkaart in mijn vorige bericht).

    De uitvaart werd verzorgd door Uitvaart Mussche. Zij geven ook de gelegenheid om hier online te condoleren.

    03-06-2018, 00:00 geschreven door Peter Motte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:eddy c bertin, eddy charly bertin, condoleren, overleden, in memorium, geboortedatum, sterfdatum, rouwkaart, crematorium, westlede
    Met dank aan wie me helpt om deze blog te onderhouden.

    (c) 2023, Peter Motte of van de respectieve auteurs en kunstenaars.
    Use by AI not allowed. Use for training purposes of AI not allowed.
    De teksten en afbeeldingen op deze blog mogen niet worden gebruikt door AI, ook niet voor trainingsdoeleinden.
    Alle teksten en afbeeldingen op deze blog zijn louter bedoeld voor kennisgeving aan menselijke gebruikers.

    Laatste commentaren
  • Jack Aitken vervangt Russel, Russel vervang Hamilton (Peter)
        op Hamilton heeft corona, Stoffel op pole als vervanger.
  • Standaard weer open (Peter Motte)
        op Boekhandels dicht
  • Nieuws over De Laatste Farao (Peter)
        op Nieuwe Blake & Mortimers op komst
  • Goedemiddag blogmaatje (weetjeselkedag)
        op PI-DAG !
  • Goedemiddag blogmaatje (weetjeselkedag)
        op Storm van 10 maart 2019
  • Heb een mooie zonnige warme donderdag (bemoedigendewoorden)
        op Computerkoeltoren!
  • Re: Tentoonstelling Geraardsbergen 950 ( Peter Motte)
        op Tentoonstelling Geraardsbergen 950
  • Re: Tentoonstelling Geraardsbergen 950 ( Peter Motte)
        op Tentoonstelling Geraardsbergen 950
  • Re: In memoriam: Alfons J. Maes (1950 - 2017) ( Peter Motte)
        op In memoriam: Alfons J. Maes (1950 - 2017)
  • Bijna weekend (Bernward)
        op Eindelijk "Het boek der spoken" van Jean Ray!

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 11/03-17/03 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 04/09-10/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 05/11-11/11 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 10/10-16/10 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs