Peter & Ingrid op reis
reisverhalen van ons voor u
Mailinglijst

Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


Contact

Druk oponderstaande knop om ons te contacteren

Gastenboek
 • test

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek

  Blog als favoriet !
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Hallo beste bezoeker,

  Wij, Peter & Ingrid dus, zijn jonge vijftigers.

  Sinds 1987 hebben we een trouwboekje en daarin werden in 1990 en 1993 twee zonen Maarten en Robin bijgeschreven.
  We zijn allebei afkomstig uit Vilvoorde, wonen inmiddels bijna 20 jaar op slechts 5km van het Brusselse Atomium maar genieten toch van de landelijke rust van ons dorpje Hamme (Merchtem).

  Allebei hebben we nog een drukke loopbaan, maar dat neemt niet weg dat het belang dat we aan onze vrije tijd hechten evenredig toeneemt met onze leeftijd. Duiken en reizen zijn de belangrijkste invulling van onze "quality time".

  Jarenlang hebben wij Europa bezocht met onze motorhome. Toen we deze in 2012 verkochten, was dat onder andere omdat we terug de wens hadden om landen en streken te bezoeken die enkel met andere transportmiddelen te bereiken zijn.

  Van onze motorhomereizen bestaat een uitgebreide en veelbezochte website : www.motorhomestories.be
  Voor onze verdere reizen verkiezen we om op een andere manier onze verhalen te vertellen, namelijk via deze blog.

  Eer we met deze blog -net zoals met onze motorhomewebsite- een paar tienduizenden bezoekers bereiken, zullen we ongetwijfeld heel wat jaartjes verder zijn, en zullen we dus hopelijk ook een aantal mooie reizen achter de rug hebben.

  Wij kijken er alvast naar uit om u onze reisverhalen door te vertellen !

  Scroll dus snel naar beneden of klik in het overzicht rechts hiernaast om meer te lezen over onze plannen en avonturen.

  Veel plezier met onze blog.

  Peter & Ingrid

   

  Categorie:Welkom
  11-05-2014, 00:00 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  11-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boemelend van Luoyang naar Nanjing
  Een boemeltempo, dat is een goeie naam voor de snelheid van onze  nachttrein naar Nanjing : 14u over 800 km, traaaaag naar Chinese treinnormen. We hebben gelukkig weer hardsleepers want ons bezoek aan de softafdeling kon ons niet enthousiast maken voor deze "klasse".

  Het is nochtans luxe in vergelijking met de levensomstandigheden van de bejaarden in hun tehuis dat Jeff gisteren als extraatje aanbood. Het is een kleine staatsinstelling, dus ongetwijfeld weer grote luxe tov de echte toestand met bejaarden.
  We maken verder een wandeling door het oude Luoyang. Nog 2-3 straten zijn ervan over en die worden aan sneltreinvaart platgelegd. De jongeren willen er niet meer wonen, de ouderen sterven uit.  Wievolhoudt wordt verzocht te verhuizen naar nieuw Luoyang want daar staan appartementen leeg en de investeerders moeten nog meer verdienen...
  We houden halt aan winkeltjes met papieren attributen die ouderen meenemen naar het hiernamaals. Had je tijdens je leven geen tv : hier kan je familie er 1 voor jou kopen voor je afterlife. Een porsche ? Idem ? Venetiaanse gondel ? Ja hoor....
  We sluiten af met een bezoekje aan een kleuterschool waar de kinders een maar dansjes voor ons doen en we wie wil lock you mee blullen. Opeen bord zelfs een paar woordjes engels voor de piepkuikentjes : apple en banana...
  We slaan de hoek om en zijn bij de KFC in een ledgouden avenue. New China welcomes you.

  Eerder op de dag kregen we daar ook een mooi staaltje van : Bij de oudste budhistische tempel van China , de wittepaardentempel, werd een paar jaar terug een pompeuze nieuwe ingang aangelegd mét parking. Dat vonden de eigenaars van de soukhs bij de vorige ingang niet leuk en plots had de tempel een paar sponsors minder.
  Vandaag wordt de oude ingang weer gebruikt en moet je weer op en af langs de  stalletjes.

  De tempel is mooi en typisch, met een hele verzameling budhas en geassorteerde monniken. We wagen ons geluk en onze rugspieren bij het geldplasje en keren terug naar de bus, hop naar het station. Onderweg pikken we nog een prachtige tempel mee of was het een zoveelste klokkentoren ?

  De trein boemelde ons de nacht door die weer werd voorbereid met de nodige alcohol. Geen gezangen echter.

  Op dit moment zijn we in Nanjing in het Mandarinhotel, wat uitrusten voor een stadsbezoek, gevolgd door een massage volr Ingrid en wat zwemmen voor mij.

  Categorie:2014 China
  11-06-2014, 05:34 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  09-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xian grote moskee en Luoyang Longmengrotten
  ...internet is er in ons mooie hotel in Luoyang.

  Deze ochtend waren we nog in Xian. Vroeg op, om 0800u weg naar de grote moskee en de wijk errond. Deze moskee lijkt helemaal niet op wat wij er ons bij voorstellen. Er is geen echte minaret en het geheel oogt volkomen als een kleine Chinese tempel, inclusief drempels tegen de slechte geesten, een heilige weg enz. 
  Slechts een kleine minderheid vd Chinezen is Moslim, dat wil zeggen, iets van een 15 miljoen (ocharme Dewinter en co) ! Officieel is er trouwens godsdienstvrijheid in het moderne China.
  Veel bijzonders is er niet te beleven, en toch hangt er een bijzonder serene sfeer in deze vredevolle haven temidden van zowaar een chinese versie van ern echte soukh. Ingrid vindt een mooi bloesje en we laten het niet hangen.
  Overal zijn er weer allerlei eetkraampjes met de meest vreemde dingen. Het mooist is toch wel een Arne Quinze achtig "kunstwerk" met afgekloven satéstokjes.
  Hop de bus op, we krijgen een lunchpakket van bij de subway en rijden naar het giganieuwmoderne station van Xian voor een rit van een goede 2u naar Luoyang.
  De valiezen verhuizen we deze keer zelf. Niet zo evident met een groep van 23 maar : when the going gets though....
  De trein rijdt snel maar stopt ook lang in de vijf tussenstations. De lunchbox smaakt, we gooien de valiezen uit de trein en vinden onze lokale gids Jeff. Hij blijkt niet zo efficiënt. De bagage kan namelijk niet in de bus en we sleuren alles dan maar zelf aan boord. Het is zo'n 38g.
  We vertrekken naar de Longmengrotten en rijden door het nieuwe Luoying, een nieuwe stad voor 7 miljoen mensen die op 10 jaar tijd werd gebouwd. De oude stad (Luoyang) werd te klein, de industrie te vervuilend. 70% vd appartementen is verkocht. Prijs ongeveer 700 euro per m2. Een gemiddelde inwoner verdient 500 yuan (65 euro) per maand.Slechts 10% vd app is bewoond. Men heeft namelijk (nog) geen scholen, voedingswinkels, restaurants enz gebouwd....speculatie zal er ook wel voor iets tussenzitten.
  De Longmengrotten zijn spectaculair. Ze liggen rustig langs de Yi rivier, 1 vd langste van China en een zijrivier vd Gele Stroom. We rijden een eind over de niet meer gebrukkte parkings met electrische wagentjes en moeten noh hetzelfde eind lopen voor we aan de grotten zijn. Het is te zeggen : dit zijn door de mens uitgehakte nissen met daarin tiendukzenden budha's waarvan allerlei westerse mogendheden er duizenden gestolen hebben rond 1930. 
  De kleinste is 7cm, de grootste is 17m. Ik voel me heel kleintjes.
  We varen terug met een bootje, niet zonder een stevige discussie met Jeff omdat hij geen groepsprijs wil/kan bedingen. Op 1 jaar tijd ging de prijs voor het bootje van 10 naar 25 yuan  (3 euro) zegt Maria. Voor die prijs gaan we toch geen 3km teruglopen maar het zegt iets over de mercantiele geest van sommige chinezen.
  Terug naar het hotel voor opnieuw de roulette, dit keer toch met wat meer variatie en....met zowaar frietjes !!!! De vijs in mijn spinazie kan de pret niet drukken. Aansluitend een verjaardagstaart geschonken door Maria. Om 1 of andere reden krijg ik een extra groot stuk
  We slepen ons op haar aangeven nog naar het plein voor ons hotel. Honderden Chinezen staan  zich uit te leven. De ene met een zeer lange zeep, de andere met vergankelijke waterkaligrafie op de straatstenen, een andere doet een op zich belachelijk ballet maar krijgt er luid applaus voor. De meeste dansen echter en de dames uit de groep doen mee. Ingrid en ik doen ook een walske onder de skyline van Luoyang. Wij langneuzen wordeb spontaan aangesproken door heel wat nieuwsgierige Chinezen. Moeders vragen of ze hun kindjes dag mogen laten zeggen. Overal lachende gezichten. We worden er zelf erg blij van. En moe.
  Morgen uitslapen en pas om 11u45 naar de lunch, de witte paardentempel en een bejaardentehuis en kindercreche.
  Dan de nachttrein op naar Nanjing. Hopelijk gaat dat even vlot als de vorige keer.
  Tot binnen een dag of twee !

  Categorie:2014 China
  09-06-2014, 17:38 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  08-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peking en Xian
  Internetten is hier niet zo simpel. Enerzijds vanwegende wisselende beschikbazrheid, anderzijds vanwege de sneltreinvaart van onze reis.
  Van sneltrein gesproken : deze ochtend om 0800u zijn we met de nachttrein uit Peking aangekomen in Xian. Snel naar het hotel om wat te verfrissen, een verplichte stop jij een terracottalegerfabriek , lunch -roulette- en door naar the real stuff. Erg indrukwekkend, hoewel ik meer krijgers verwachtte. Na 2,5 uur langs de chinese versie van eenmegasouk naar de bus, kort bezoek aan de stadspoorten en muren. Andermaal: indrukwekkend.
  Vanavond weer roulette.we kopen 2 bananen op straat waar het echtd chinese leventje zijn gangen gaat,want voor de rest is fruit beprrkt tot oprotmeloen.

  Maar de afgelopen dagen zaten we dus nog in Peking.
  het is echt teveel,om alle herinneringen neer te schrijven.

  donderdag : de Heilige weg en de Minggraven, een eerste intense beleving. Daarna door nazr de muur. God wat het verkeer in Beijing verschrikkelijk. Bijna 2u voor 40km later doemt de muur in Badaling op.
  Het lijkt hier wel een pretpark, inclusief gigaparking, cafeetjes, restaurants...
  Maar 1 keer op de muur vergeet je dat allemaal. Dit is echt heeel intens, zowel fysiek bij 37g als emotioneel. Sommige stukken zijn 45g stijl, maar we halen ons verre doel : de eerste wachttoren.
  Anderhalf uur terug en daarna peking duck diner. Zeer lekkere roulette met 2 duckschotels mazr veel leute en plezier.

  vrijdag : drukke dag in Peking city in het verschiet : zomerpaleis, tien anmenplein, verboden stad. Alleen dat eerste zal lukken want net op het einde van ons bezoek aan het uitgestrekte zomerpaleis gaan alle hemelsluizen open. Het is 10m stappen nazr de bus. We zijn doornat en gaan zo rouletten. De reisleidster annuleert de rest vd bezoeken zonder een alternatief voor te stellen en krijgt ook te maken met rebelie vd buschauffeur. Helemaal verbaasd zijn we hier niet over.
  Wanneer we droge kleren aanhebben gaan we zelf met de metfo nazr het plein vd hemelse vrede. Het regent immers niet meer en we zijn er bijna alleen. We brengen er toch 1,5 uur door en gaan ook alleen naar hetzelfde restaurant van gisteren voor the real duck experience. Llllekkkeerrrr !

  Zaterdag dan : inhaalbeweging : de groep crosst in 15m het tien anmenplein over, snel snel groepsfoto, oor naar de verboden stad. WAUW !!! Dit is écht onvergetelijk indrukwekkend ! 
  Door voor een riksjatoer door de hutongs (oorspronkelijke wijken), diner in de living bij een chinese madame, door naar het olympisch stadion, door nazr Silk Avenue, door naar het station voor de nachttrein.
  De nodige mooie en andere eerder  schuine liedjes en een paar liters wijn en whisky later kan iedereen proberen te slapen. Mij lukt dat bijzonder goed

  Morgenochtend bezoek aan de moskee en wijk in Xian en door met de sneltrein voor 
  Luoyang met oa de Witte Paardentempel. Internet ??  Categorie:2014 China
  08-06-2014, 16:29 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  04-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 Beijing
  Woensdag 4 juni is het hier al 6 uurtjes langer dan in Brussel.
  Die extra uren hebben we goed gebruikt.
  Deze ochtend zijn we na een stressvlucht vanuit Schiphol naar Franfurt heeel nipt op tijd aangekomen om onze aansluitingsvlucht naar Beijing te halen. Ons vliegtuig landde toen de Airbus 38 begon te boarden....helemaal aan de andere kant van FRA Airport, +- 4km TE VOET !

  De vlucht zelf : lang, vriendelijk personeel, eten drinken ok, maar wat een beperkt comfort voor een lange-afstandsvlucht. Ergens las ik dat LH 100 passagiers meer in hun A380 economy stopt dan gemiddeld. Mijn benen en onderrug kunnen ervan getuigen...

  Niettemin goed aangekomen,  zelfs onze bagage was er, wat we niet verwacht hadden.
  Direct de bus op met Maria onze reisleidster en direct bezoek aan de trommeltoren waar we ook een demo kregen. Kennis gemaakt met de hutongs of wat ervan overblijft en aansluitend naar het hotel voor verfrissing, hapje, dutje. Hotel best ok aan zeer druk kruispunt.
  Om 15u30 terug op pad voor een bezoek aan de tempel en tuin van de hemelse vrede.
  Indrukwekkend. Maria lijkt een uitstekende reisleidster, zeker niet op haar mondje gevallen, de dingen zeggend zoals ze zijn.
  Aansluitend de eerste ronddetafelmaaltijd. Best ok en lachen met die stokjes.
  Om 19u terug aan hotel, excursies en fooien afrekenen. ATM werkt perfect in Novotel aan de overkant.
  Nog taartje gaan eten met koffietje bij de plaatselijke Wittamer en terug naar de kamer. Hoewel anders overal vermeld : enkel internet (gecensureerd) in lobby.
  Morgen de Minggraven en de Lange Muur.
  En nu : biertje en slapen na 2 lange dagen bijna zonder...  Categorie:2014 China
  04-06-2014, 15:20 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  02-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.C-day minus 1
  Onze (digitale) reisdocumenten zijn binnen, de valiezen zijn grotendeels gepakt, op het thuisfront is alles geregeld, betalingen gedurende de reis zijn gepland...we denken (bijna) klaar te zijn voor het vertrek...

  Ik kom er net achter dat de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK precies start op het vertrekuur van onze terugvlucht uit Shanghai...zou er onboard radio zijn met een wedstrijdverslag ?


  Categorie:2014 China
  02-06-2014, 10:33 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We mogen binnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Joepie, we mogen China binnen want we hebben onze Visa.

  Niet goedkoop : 86€ pp
  We hebben deze zelf aangevraagd, en dat is eigenlijk een fluitje van een cent :

  • Document downloaden om in te vullen (http://www.visaforchina.org/BRU_EN/)
  • pasfoto zoeken of laten maken
  • printout maken van je reisprogramma, hotels, reservatiebevestiging...
  • alles naar het Chinese Visa Application Center in Brussel brengen

  Je verneemt meteen wanneer je Visum klaar is, en een paar dagen later kan je het gewoon tegen betaling gaan ophalen (enkel cash of Visa).
  Ter plekke telkens uiterst efficiënte service, amper 2 minuutjes wachten. Parkeerplaats vinden is nog het moeilijkste.

  Besparing tov het reisbureau is toch ongeveer 70€ pp, de moeite om eens naar Brussel te rijden...


  Categorie:2014 China
  15-05-2014, 17:13 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  12-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.programma
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Het mooie programma van de reis.
  Uiteraard bezoeken we slechts een klein deel van China, maar dat maakt de vooruitzichten niet minder spectaculair :

  Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Beijing.
  Dag 2: Aankomst Beijing. In de middag wordt er een bezoek gebracht aan de Tempel van de Hemel.
  Dag 3: Bezoek aan de Grote Muur, de Heilige Weg en de Ming Graven.
  Dag 4: Bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en het Zomerpaleis.
  Dag 5: Vrije ochtend Beijing – nachttrein naar Xi'An.
  Dag 6: Stadsbezoek Xi'an.
  Dag 7: Xi'an – trein naar Luoyang.
  Dag 8: Stadsbezoek Luoyang – nachttrein naar Nanjing.
  Dag 9: Stadsbezoek Nanjing.
  Dag 10: Nanjing – Suzhou.
  Dag 11: Suzhou – Hangzhou.
  Dag 12: Hangzhou – Shanghai.
  Dag 13: Stadsbezoek Shanghai.
  Dag 14: Vrije dag in Shanghai.
  Dag 15: Vliegreis Shanghai – Amsterdam.
  Dag 16: Aankomst Amsterdam.

  Bijlagen:
  China kaart rondreis.jpg (15.3 KB)     Categorie:2014 China
  12-05-2014, 17:32 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China, here we come
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  De eerste verre reis waarvan we hier ons verhaal vertellen, brengt ons tussen 3 en 18 juni 2014 naar China.
  Dit land stond al zeer lang op de bucketlist van Peter.

  Onze zoektocht naar een kwalitatieve en betaalbare reis bracht ons bij de rondreis "Klassiek China" van Kras reizen : www.kras.nl 
  Een mooi programma mét Nederlandstalige reisbegeleiding en enkel lovende kritieken op de verschillende beoordelingssites.
  En dat voor een paar honderden euro's beterkoop dan de goedkoopste Belgische reisaanbieder.

  Op 3 juni vertrekken we dus vanaf Schiphol en we gaan dus ruim twee weken op stap met een Nederlands gezelschap. Misschien wordt dat wel een grotere aanpassing dan de ontdekking van China zelf ;-)

  Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit.
  Categorie:2014 China
  11-05-2014, 00:00 geschreven door Peter & Ingrid  
  Reacties (0)
  Categorieën
 • 2014 China (8)
 • Welkom (1)
 • Inhoud blog
 • boemelend van Luoyang naar Nanjing
 • Xian grote moskee en Luoyang Longmengrotten
 • Peking en Xian
 • Dag 2 Beijing
 • C-day minus 1
 • We mogen binnen
 • programma
 • China, here we come
 • Welkom !
  Archief per week
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
  Zoeken in blog


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!