Sponsoren
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Links
 • Triathlonshop
 • FFwd wheels
 • Atriac
 • Tam 185
 • Vtdl
 • Lukas Dejonghe
 • Jolien Lewyllie
 • Wannes Swinnen
 • Familie Jurgens
 • 185
  Archief per maand
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 01-2010
 • 10-2009
 • 09-2009
  Zoeken in blog

  Triatleet Peter Denteneer
  Atleet van het 185 team
  08-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/4de triatlon Berlare

  Zaterdag stond ik aan de start van de 1/4de triatlon in het pitoreske Berlare. We moesten de zwemproef afleggen in het Donkmeer. Ik had beloofd vooraf om iemand tijdens het zwemonderdeel bij te staan om hem hierna naar de kop van de wedstrijd te fietsen. We kamen als 10de uit het water op zo'n goede minuut van de koplopers. Op zo'n 25" voor ons werd al snel een peleton gevormd en wilde daarom niet te lang wachten om ze in te halen. Dit lukte vrij gemakkelijk en na ongeveer 10km konden we de 1ste bijhalen. Met een kopgroep van zo'n 12 man konden we de fietsproef beeindigen. Onderweg probeerde nog wel 3man weg te geraken ( konden zo'n 25" nemen) maar na een 10 -tal kilometers kon ik had gat dan zelf kunnen dichten. Ik had een goede wissel en kon direct afstand nemen van de nadere deelnemers. Na de 1ste ronde ( van zo'n 3.8km) die wel heel lang duurde had ik zo'n 26" voorsprong op Wim Neyt ( die dit jaar al 33'08 op een 10km had gelopen). In de 2de ronde kwam hij op zo'n 16" en op het einde werd het best nog wel spannend ( hij verkleinde de kloof naar 12") maar ik kon toch als 1ste de finish overlopen.

  Het was al lang geleden dat ik nog eens een triatlon kon winnen en het deed meer als deugd om nog eens bovenaan te eindigen. Ook gezien de 2 blessures, waarvan er nog 1'tje steeds niet over is ( peesscheur in de voet), waardoor ik niet veel kon lopen en nog niet echt een super seizoen kende was dit een welgekomen overwinning. Hierdoor moest ik ook een mooie ereplaats laten schieten in de triatlon van Kapelle o/d Bos waar ik moeten opgeven heb met de voetblessure ( liep op die moment 3de)

  Nu is het proberen om de komende 5 dagen het scheurtje volledig te laten genezen en uitgerust te zijn voor onze triatlon in Wuustwezel waar heel het team wel wil uitblinken. 2 dagen nadien wordt het dan de belangrijkste dag van het seizoen: BK triatlon waar ik hopelijk super goed ben om zo nog een EK ticket uit de brand te slepen.

  Groetjes,

  Peter

  08-08-2011 om 18:07 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (1)
  12-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ETU-CUP Holten
  Op Zaterdag 9 Juli stond ik aan de start van de ETU-cup in Holten. Aan de startlijst te zien moest ik in staat zijn om een top 25 en misschien was punten te pakken om me gemakkelijk in te schrijven voor etu wedstrijden. Maar het weekend begon niet al te goed want 5 dagen om 6u30 opstaan was niet echt bevorderlijk voor het goede gevoel. Ook moest ik vrijdag tot 13u werken waardoor ik te laat was op de briefing en hierdoor mijn handtekening niet tijdig kon zetten. Daardoor moest ik als laatste op het pontin een plaatsje kiezen wat niet echt in het voordeel voor me was ( maar al bij al viel het best nog mee). Ik wilde ik vrijdag mijn wetsuit nog wassen in het zwembad waardoor ik hem had opgehangen uit het zicht. Hierdoor vertrok ik zonder wetsuit richting wedstrijd. Gelukkige kon ik de wetsuit van ploegmaat Stenn Goetstouwers ( die 1u ervoor de juniorwedstrijd had) gebruiken. Maar deze paste niet echt super goed aan en er kwam redelijk wat water in tijdens de start. Hierdoor verloor ik kostbare seconden en kwam pas als 19de uit het water op zo'n 16seconde op Willem Brems ( die ik in goede dagen toch moet kunnen volgen) waardoor ik net de kopgroep miste. Op de fiets kon Pieter Heemereyck het gat dichtrijden voor de 1ste heuvel die we zo'n 5keer moesten opfietsen. Ik kon goed volgen en in de 3de ronde wilde ik vooraan in het peleton plaatsnemen maar ik zag dat ik een klein gaatje had. Ik twijfelde niet en wilde dit tempo blijven verder rijden. Ik kon hierdoor zo'n kleine 5km vooraan rijden maar ik liet me daarna toch inlopen vlak voor de klim. Ik kon volgen en de rest van de 2 rondes bleef ik attend vooraan meerijden. Op het einde van de 40km reed ik opnieuw van voor om zo goed mogelijk te wisselen. Ik kwam rond de 10de plaats uit de wissel maar door het klimmetje kreeg ik een kramp in het bovenbeen, ook kwamen weer die verdomde steken naar boven waardoor ik al snel het pak moest lossen. Uiteindelijk liep ik een beschamende 37'12 op 10km en ik weet dat dit beter moet ( en ik kan het ook). De dag ervoor ben ik nog heel laat het parcours gaan verkennen wat eigelijk niet echt nodig was en me dit extra stress gaf.

  Achteraf gezien was het niet al te slim van mij om mijn wetsuit te vergeten (maar dit zal iedereen wel eens meemaken denk ik) maar door examens en alle andere omstandigheden was het niet echt optimaal om aan de wedstrijd deel te nemen. Dit is allemaal geen excuus en het lopen moet VEEEL beter! Maar de focus ligt vooral op augustus en ik zal er alles aan doen om dan super te zijn!

  De volgende wedstrijd is op 21 Juli in Kapelle op den bos dus ik zou zeggen, allen daarheen!

  mvg,
  Peter

  12-07-2011 om 17:51 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/4de Kortrijk
  Na enkele maanden radiostilte zijn al de examens en andere zaken achter de rug en kan ik me nu terug beginnen te focussen op het wedstrijdseizoen. Door de examens ( en heb ook 2 weken een voetblessure gehad) werd ik genoodzaakt om minder te trainen en had tegen mezelf al gezegd om de climax van het seizoen in augustus te leggen met daarin het BK op 15 Augustus.

  Op 3 Juli deed ik de wedstrijd mee in Kortrijk om terug wat wedstrijdritme te vinden. Het zwemmen en fietsen zaten redelijk maar in het lopen had ik totaal geen verwachtingen. Tijdens het zwemmen kon ik al snel de kop nemen en zou deze niet emer afstaan. Ik kwam samen met Joris Buyl licht afgescheiden van de groep maar al snel kwam Pieter Heemereyck bij ons aansluiten maar we besloten nog te wachten op sterke fietsers N ick Debuschere en Kjell Dehertog die kozen om zonder wetsiut te zwemmen en ongeveer 25" achter waren. Met ons zessen ( ook was Michael Rosu nog aangesloten) konden we goed rondraaien en konden we onze voorsprong op de achtervolgers uitbouwen tot ongeveer 2min. Tijdens de 2de wissel viel ik waardoor ik al snel Pieter en Michael moest laten gaan en direct in de achtervolging moest. Ik kon het snelle tempo van Pieter en Michael niet volgen en ook Joris kwam me voorbij gelopen. Maar in de bergaf en op het onverhard stukje kon ik de kloof verkleinen op mechael en in de 2de ronde naderde ik tot op 15". Maar hij herpakte zich en ik kon de kloof niet dichten. Uiteindelijk werd ik 3de op 15" van Michael en op 1' van winnaar Pieter Heemereyck.

  Ik was heel tevreden over het verloop van de wedstrijd want 2 jaar geleden werd ik hier nog grandioos afgefietst van vandaag kon ik het tempo van de groep redelijk gemakkelijk volgen en kon hierna nog een degelijk loopnummer neerzetten.

  De komende week moet ik heel de week van 7 tot 15u werken waardoor ik weer niet veel kan slapen.
  Hopelijk gaat me dat niet in het nadeel spelen in Holten op Zaterdag 9 Juli.


  Groetjes,
  Peter

  12-07-2011 om 17:38 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  13-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/4de niet-stayer Geel
  Op zondag 8mei ging de 1ste echte triatlon in Belgie van start. Om 15u45 doken alle heren het water in voor de 1500m zwemproef. Ik startte goed en kon vrij snel vooraan zwemmen. Ik zwom de 1ste 200m alleen maar besloot daarna toch in de voeten van Willem Brems en Kjell De Hertog te zwemme. Ik had geen problemen om mee te gaan en na een zeer snelle tijd van 16'40" kroop ik als 3de ( op 1" van de 1ste weliswaar) uit het water. Mijn fiets stond redelijk ver in de wisselzone dus ik had tijd genoeg om naar mijn fiets te lopen. Ik deed een goede wissel maar juist op het moment dat ik wilde vertrekken zag ik dat ik mijn nummer nog niet aangedaan had. Doordat ik mijn nummer langs de verkeerde kant van mijn stuur had gehangen ( de kant vanwaar ik dus niet kwam aangelopen) was ik deze vergeten aan te doen. Hierdoor verloor ik veel tijd en dus ook de kop van de wedstrijd. Ik zat toch nog in een goed groepje met  Bart Colpaert en Kjell De hertog en kon hiein goed volgen. Maar op het einde van de 1ste ronde zagen we Willem voor ons rijden en en ik wilde er per se naar toe fietsen. Dit had echter wat te veel krachten gekost en na het optrekken van een 180graden bocht moest ik passen. De benen blokkeerde volledig en ik zag de groep zo weg fietsen. Omdat ik nog steeds veel voorsprong had besloot ik niet te wachten en op mijn eentje door te fietsen. Dit was achteraf gezien een domme beslissing omdat in de groep achter mij veel sterkere fietsers zaten. Doordat ik te hard had gefiets kon ik zelfs niet meer aanpikken bij deze groep en na 40km kwam ik binnen in het 3de peleton. Maar door de hitte en de zware benen die ik had van te fietsen zat er geen snelle looptijd meer in. In tegendeel zelfs, ik liep zo traag dat er mensen van het 4de peleton me ook nog voorbijstaken waardoor ik pas als 19de over de finish kwam. Na de goede loopconditie van de voorbije maanden was het wel even slikken toen ik de looptijd zag. Ik had gehoopt dat ik zelfs na een zware fietsbeurt toch nog kon rekenen op goede loopbenen;.Spijtig genoeg was dit niet het geval maar dit zal ook wel een deeltje aan het weer liggen ( warmer als 30graden) waar ik niet zo goed tegen kan.

  De volgende triatlon is op 29Mei in de 1ste Bundesliga van het seizoen.

  Groetjes,
  Peter

  13-05-2011 om 12:13 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  05-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage Mallorca
  Op woensdag 13 April trokken we met team 185 en enkele wielrenners van Sunweb naar het mooie Mallorca om een stevige trainingsstage af te werken van 2 weken. De stage was vooral gefocused op het zwemmen aangezien er een heerlijk openluchtzwembad van 50m was op 100m van ons deur. Met in totaal een 60- tal km op 2weken werd er dus wast af gezwommen. Met enkele lange en stevige trainingen moest dit het extra duwtje worden in het zwemmen dat we allemaal ( denk ik) nog konden gebruiken. Ik zwom enkele goede trainingen en heb nooit last gehad van schouders of rug.

  In de 1ste week stonden er niet zo veel looptrainingen op het programma maar met enkele lange duurlopen en wat fartlektrainingen kon dit ook al tellen. In de 2de week stonden er 3pistetrainingen op het programma met 1 korte stevige stukken ( 6x400m en 1km all ou en 400all out) en 2langere trainingen( 3x2km en 5km all out). De 1ste looptraining verliep vlot en kon een mooie 2'49" lopen op de 1000m en 59" op de 400m. Dit was behoorlijk goed na de 6x400 die we ook moesten lopen. De 2de en 3de piste trainingen verliepen iets minder omdat we deze week al serieus gewerkt hadden op alle 3 de onderdelen.

  In het fietsen stond er in de 1ste week al 1 stevige training op het programma. We moesten 4x een klim van 5km maximaal oprijden. Het ging beter als verwacht en haalde hieruit veel vertrouwen op de fiets. Ook stonden er nog 3 lange duurritten in de 2weken op het programma die zonder twijfel ook best wel zwaar waren. In de 2de week konden we ons ook nog een verwachten aan een tijdrit. Deze ging door op een afgeleven weggetje van ongeveer 9km bergaf en windaf en 9km terug bergop en windop. Ook deden de Sunwebbers mee wat ons een extra stimulans gaf om vol door te gaan. Ik eindigde mooi 3de van iedereen op 12sec. van de 2de ( Stenn en Marten, Team 185) en op iets minder dan een minuut van Sunwebber Jiri Polnicky. Met een tevreden gevoel op het fietsen kon ik de stage afsluiten.

  Op woensdag 27 April keerde we huiswaarts voor een welverdien rustweekje.

  Groetjes,
  Peter  Tijdrit in de laatste week.


  Op de startblok in het openluchtzwembad


  05-05-2011 om 14:44 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ETU-cup Portugal
  Na een goede trainingstage en enkele behoorlijke resultaten in belgie was het nu de beurt aan het echte werk. Op zaterdag  9 april stond ik aan de start van de ETU-cup in Quarteira. Ik reisde samen met Katrien Verstuyft en Tom vanderhoogerstraete donderdag af om ons optimaal te kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Eens aangekomen in het hotel werd het al snel duidelijk dat het een vervelend zwemonderdeel ging worden waarin ik nog nooit gestart heb. Namelijk in de oceaan zwemmen. Met een strakke wind en grote golven ging het allesbehlave gemakkelijk zijn om te zwemmen. Donderdag en vrijdag hebben we al eens geporbeerd om in de zee te zwemmen en hebben we ook de startjes geoefend. Tijdens deze 2trainingen zat het gevoel nog goed en het leek alsof ik er niet teveel problemen mee had om tegen de hoge golven en de sterke stroming te zwemmen. Zaterdag hebben we dan het fietsparcours verkend en ook nog wat losgelopen. Het fietsen zat redelijk goed na de teleurstellende fietsprestatie in zowel De haan als Geluwe. Ook het lopen ging goed en hoopte om onder de 34' te lopen op de 10km.

  op de dag zelf konden we nog 1st kijken naar het zwemonderdeel van de vrouwen en daar bleek het zeer belangrijk om een goede start te hebben en om na elke ronde een goede golf te kunnen nemen om zo snelheid te hebben op het einde richting strand toe. Om 17u was het dan onze beurt. Aangezien ik nog geen punten heb moest ik bijna als laatste een plaatsje kiezen en moest noodgedwongen in het midden van het pak staan. Onmiddelijk na het startsignaal spurtte ik het water in, maar daar lep het al fout. Ik dook onder de golf door maar met onder de golf te willen springen zat mijn rechter brilglaasje vol met water. Ik had ook mijn wedstrijdbril vergeten waardoor ik met potjes moest zwemmen wat ik niet gewoon was. Ik startte niet echt slecht maar door de hoge golven kon ik niet echt veel kracht op het water zetten. Ik zag de mensen rechts van mij passeren en ik kon ook niet echt recht naar de 1ste boei zwemmen. Door de sterke stroming moest ik ook nog eens de 1ste boei afsnijden ( de stroming was zo sterk dat ik nog niet eens moest proberen om de boei links van me te laten liggen). Na  de 1ste ronde moesten we uit het water komen om nog eens hetzelfde te zwemmen ( met de hoge golven en sterke stroming) en in de laatste 50m miste ik net een goede golf en overspoelde de volgende golf mij waardoor nu heel mijn brilletje vol water zat. De 2de ronde probeerde ik aan de klampen in he voeten voor me om toch nog redelijk uit het water tekomen; Tevergeefs want ik kwam pas 35ste uit het water op 1min20 van de 1ste.

  Het was zo'n 200m naar de wissel lopen en in het begin van de wissel valt mijn brilletje uit mijn pas. Ik wisselde snel maar moest van de scheidrechter terug om mijn brilletje te gaan halen. ik verloor hierdoor aansluiting met de groep die uiteindelijk in het peleton terecht zou komen en zat hierdoor in een kleiner pelotonetje. Ik fietse niet slecht en zat altijd mee vooraan, zelfs op het steile klimmetje was ik de beste van de groep ( brommer trainingen doen effectief hun werk :) ) en kon meestal als 1ste bovenrijden.

  De 2de wissel verliep niet zo vlot en had problemen om in mijn schoenen te komen. Ik snelde de wissel uit en had een goed gevoel, ik kon de 1ste ronde een snel tempo lopen. Maar na 3km was het weer zo ver. Die verdomde steken ( van waarschijnlijk weeral teveel sportdrank te drinken) verhinderde me om nog te lopen en bij elke stap die ik zette kreeg ik een nieuwe steek. Ik stoptte even en hoopte zo dat het over zou gaan maar zonder resultaat. Ik staptte uit de wedstrijd omdat dit niet veel zin meer had ( waar je achteraf altijd spijt van hebt en je een verschrikkelijk slecht gevoel geeft), met de moraal tot in de schoene druipte ik af om terug naar belgie te vliegen de volgende dag. daarvoor moet je naar portugal zijn gekomen dacht ik:).

  Maar uit de slechtste wedstrijden leer je altijd het meest zeker. Het enige goede was dat ik wat ervaring heb gekregen met het zee zwemmen en dat het fietse met enkele intensieve trainingen een pak verbeterde. Zondag kwam ik terug thuis maar niet voor lang want op woensdag gingen we met team 185 en enkele wielrenners van Sunweb op stage naar het mooie Mallorca.

  Groetjes,
  Peter  P.S: Bedankt voor de super fiets aan Trek, oostvogels en de super wielen van FFWD!

  05-05-2011 om 14:23 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  29-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duatlon Geluwe 27/03
  De morgen na de de wedstrijd in De Haan werd ik wakker met toch wel zware benen. Maar met wat rond te wandelen en op te warmen voor de wedstrijd veel het beter mee dan ik verwacht had. Enkel de versnellen 15min voor de start deden toch pijn. Ik startte zonder enige ambities en wilde enkel nog een goede training doen. Ik vertrok als de snelste en kwam in de 1ste ronde als 1ste door. Ik deed in de 2de ronde heel de tijd haasje over met snelle loper Jelle Geens maar aan het eind van de 2de ronde versnelde de Waal Julien Brzay waarop ik geen antwoord had. In de 3de ronde viel ik wat plat maar ik kon toch nog als 3de op de fiets kruipen met 15seconde achter de 1ste. Ikzelf had niet veel zin om te rijden en aangezien het veel belangrijker was voor de ploegmaats ( EK selectie voor de jeugd) heb ik geen enkel keer op de kop gereden. Pieter Heemeryck was toch weer sterk op de fiets en deed het grootste deel van de kop. Op het einde van de 2de ronde viel hij met pech uit waardoor Jelle Geens al het kopwerk moest doen.  Maar ik zag dat onze snelle fietser Geert Lauryssen op kop reed dus ik wist dat ze zonder fout gingen terugkeren. Eens ze terugkwamen ging ik op kop het tempo onderhouden. Vlak voor de brug versnelde ik maar de rest van het peleton kon volgen. Zelfs zo goed dat wanneer ik de benen stil hield, zij nog eens versnelde en ik weeral moest passen. Ik moest passen maar kon zelf nog redelijk goed het tempo onderhouden waardoor de achterstand beperkt was. Ik had een goede wissel waardoor ik toch als laatste nog uit de wissel lopen. Spijtig genoeg liep ik niet mee aan de kop van de wedstrijd waardoor ik niet goed het tempo van de 1ste kon inschatten. Ik liep nog naar een verdienstelijke 5de plaats met een 3de looptijd. Achteraf zakte de moraal in fietsen wel wat waardoor ik deze week zeker hard ga werken op het fietsen.

  Achteraf gezien kan ik wel zeggen dat dit een zeer goed weekend was. De loopconditie is nog nooit zo goed geweest en ook het zwemmen zit goed; Deze week een paar zware fietstrainingen afwerken waardoor ik er hopelijk volgende week niet zal worden afgefietst. Ook is Stijn Noens geselecteerd voor het EK junioren waarvoor een super proficiat. Ook de ploegsfeer zit super goed en iedereen weet wat hij moet doen, dit zag je wel in deze wedstrijd!

  Groetjes,
  Peter  29-03-2011 om 12:59 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triatlon De Haan 26/03
  Dit weekend stonden er 2wedstrijden op het programma. Ik wilde er een stevig weekend van maken met in het vooruitzicht de ETU-cup in Portugal.  Ik moest om 11u50 het zwembad inspringen om een 500m maximaal te zwemmen. Alle snelle zwemmers waren reeds voor mij gestart waardoor ik goed kon inschatten waar ik zou staan met mijn tijd. Kjell De hertog en Adam Lambrecht zwommen een strakke 5'28", Nick debusschere en Willem Brems zwommen allebei een mooie 5'31" dus ik wist wat me te doen stond. In 2009 had ik de snelste tijd in 5'35" dus als ik mee wilde zijn moest ik toch ook rond de 5'30 zwemmen. Ik startte redelijk optimistisch ( 1'01") en kwam door op 400 in 4'23" ( 1sec trager als op de zwemwedstrijd in kapelle op den Bos) maar in de laatste 100m heb ik nog veel verloren en kwam "pas" aan de kant in 5'32" wat goed was voor een 5de plaats. Ik was best wel tevreden omdat ik, weeral hetzelfde verhaal als in het lopen,  met nog geen 20km zwemmen in de week 3sec sneller ben als 2jaar geleden( zwom toen 25 à 30km). Ik kon dus met een gerust gemoed beginnen aan het fietsen en lopen. Het was pas starten om 3u dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om eens langs de zee te passeren. Een uurtje voor de start heb ik wat intensiever gefietst als anders zodat ik het snelle tempo beter aan zou kunnen in het begin ( althans dat dacht ik toch).  Om 3u werd de start gegeven, ik kwam als 3de uit de wissel en fietste onmiddellijk naar de kop. Dit had ik achteraf beter niet gedaan want de 3smo'ers waren in het voordeel. Op de stukken windop zette ze iedereen op de kant en versnelde Willem Brems. Ik moest op dat moment passen want ik kwam juist van de kop waardoor Nick Debusschere, Pieter Heemereyck en Willem Brems alleen konden wegrijden. In de achtergrond kreeg ik niet veel steun en moest zelf 1toer alleen op kop fietsen. Ik hoopte nog dat het zou stilvallen bij de 3 koplopers maar na 1 toer besefte ik dat dit niet het geval was. Na 1.5ronde kwam Geert Janssens bij ons aansluiten waarna we iets beter konden ronddraaien.  Maar ons tempo was niet hard genoeg om het 3de peleton voor te blijven met daarin goede lopers zoals Lander Dircken, Pieter Helin, ... . Maar ik liet de moed niet zakken en had vertrouwen in mijn lopen. Na een goede wissel kon ik als 1ste van de groep beginnen lopen. Ik vertrok zo snel ik kon maar omdat ik nog geen koppeltraining had gedaan liep het niet zo vlotjes als anders. Maar ik kon toch weglopen van de rest van de groep. Enkel Pieter Helin ( die mij in 2009, samen met nog andere atleten, er vlotjes af liep) kon nog 1 ronde aanpikken. Na 1ronde kon ik ook al de 3de in koers inhalen wat me wat meer moed gaf.  In de 2de ronde begonnen de beentjes wat beter aan te voelen en begon ik te versnellen. In de verte zag ik ook nog Willem Brems wat mijn doel  werd tijdens de koers. Ik zette alles op alles om de kloof op Willem te dichten. Ik passeerde veel gedubbelde atleten en ook Willem werd altijd maar groter en groter.  Zelfs tot in de laatste rechte lijn was het nog altijd mogelijk geweest om hem in te halen maar 500m voor de meet kijkt hij achterom en begint te versnellen. Ik versnelde ook maar dit was niet snel genoeg om hem nog van een 2de plaats te weerhouden. Ik vond het zeer jammer dat ik heb moeten lossen tijdens het fietsen ( wat normaal nooooooiiit mag gebeuren) maar met de 1ste looptijd in 29'09 ( zo'n 33'40 op 10km en exact nagemeten met de fiets) kan ik niet anders dan tevreden zijn. Nadien nog wat losfietsen en hopelijk zou dit niet teveel effect hebben op de duatlon in Geluwe morgen

  Groetjes,
  Peter  29-03-2011 om 12:35 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triatlon De haan 26/03
  Dit weekend stonden er 2wedstrijden op het programma. Ik wilde er een stevig weekend van maken met in het vooruitzicht de ETU-cup in Portugal.  Ik moest om 11u50 het zwembad inspringen om een 500m maximaal te zwemmen. Alle snelle zwemmers waren reeds voor mij gestart waardoor ik goed kon inschatten waar ik zou staan met mijn tijd. Kjell De hertog en Adam Lambrecht zwommen een strakke 5'28", Nick debusschere en Willem Brems zwommen allebei een mooie 5'31" dus ik wist wat me te doen stond. In 2009 had ik de snelste tijd in 5'35" dus als ik mee wilde zijn moest ik toch ook rond de 5'30 zwemmen. Ik startte redelijk optimistisch ( 1'01") en kwam door op 400 in 4'23" ( 1sec trager als op de zwemwedstrijd in kapelle op den Bos) maar in de laatste 100m heb ik nog veel verloren en kwam "pas" aan de kant in 5'32" wat goed was voor een 5de plaats. Ik was best wel tevreden omdat ik, weeral hetzelfde verhaal als in het lopen,  met nog geen 20km zwemmen in de week 3sec sneller ben als 2jaar geleden( zwom toen 25 à 30km). Ik kon dus met een gerust gemoed beginnen aan het fietsen en lopen. Het was pas starten om 3u dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om eens langs de zee te passeren. Een uurtje voor de start heb ik wat intensiever gefietst als anders zodat ik het snelle tempo beter aan zou kunnen in het begin ( althans dat dacht ik toch).  Om 3u werd de start gegeven, ik kwam als 3de uit de wissel en fietste onmiddellijk naar de kop. Dit had ik achteraf beter niet gedaan want de 3smo'ers waren in het voordeel. Op de stukken windop zette ze iedereen op de kant en versnelde Willem Brems. Ik moest op dat moment passen want ik kwam juist van de kop waardoor Nick Debusschere, Pieter Heemereyck en Willem Brems alleen konden wegrijden. In de achtergrond kreeg ik niet veel steun en moest zelf 1toer alleen op kop fietsen. Ik hoopte nog dat het zou stilvallen bij de 3 koplopers maar na 1 toer besefte ik dat dit niet het geval was. Na 1.5ronde kwam Geert Janssens bij ons aansluiten waarna we iets beter konden ronddraaien.  Maar ons tempo was niet hard genoeg om het 3de peleton voor te blijven met daarin goede lopers zoals Lander Dircken, Pieter Helin, ... . Maar ik liet de moed niet zakken en had vertrouwen in mijn lopen. Na een goede wissel kon ik als 1ste van de groep beginnen lopen. Ik vertrok zo snel ik kon maar omdat ik nog geen koppeltraining had gedaan liep het niet zo vlotjes als anders. Maar ik kon toch weglopen van de rest van de groep. Enkel Pieter Helin ( die mij in 2009, samen met nog andere atleten, er vlotjes af liep) kon nog 1 ronde aanpikken. Na 1ronde kon ik ook al de 3de in koers inhalen wat me wat meer moed gaf.  In de 2de ronde begonnen de beentjes wat beter aan te voelen en begon ik te versnellen. In de verte zag ik ook nog Willem Brems wat mijn doel  werd tijdens de koers. Ik zette alles op alles om de kloof op Willem te dichten. Ik passeerde veel gedubbelde atleten en ook Willem werd altijd maar groter en groter.  Zelfs tot in de laatste rechte lijn was het nog altijd mogelijk geweest om hem in te halen maar 500m voor de meet kijkt hij achterom en begint te versnellen. Ik versnelde ook maar dit was niet snel genoeg om hem nog van een 2de plaats te weerhouden. Ik vond het zeer jammer dat ik heb moeten lossen tijdens het fietsen ( wat normaal nooooooiiit mag gebeuren) maar met de 1ste looptijd in 29'09 ( zo'n 33'40 op 10km en exact nagemeten met de fiets) kan ik niet anders dan tevreden zijn. Nadien nog wat losfietsen en hopelijk zou dit niet teveel effect hebben op de duatlon in Geluwe morgen

  Groetjes,
  Peter

  29-03-2011 om 12:27 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop Wommelgem 20/03
  2 zondagen geleden stond ik aan de start van de 10miles van BTT. Ik deed de 8km om eens te zien of ik hierop een mooi temp kon lopen. De dag na de stage hadden we een verplichte rustdag waardoor de spieren de dagen erna de stage begonnen te voelen. Vanaf maandag begon ik een zwaar gevoel te krijgen en ik zag het niet zo goed zitten om zondag een zware loopwedstrijd te doen. Maar vanaf vrijdag ( na de 1ste zwaardere training) begon het gevoel wat te beteren. Zaterdag deed ik eeen zware fietstraining en zondagmorgen voelde ik dat er al terug wat meer kracht in de benen zat. Om 14u werd de start van de wedstrijd gegeven. Ik wilde zo snel als ik kon vertrekken om te zien hoelang ik de inspanning kon volhouden en/of ik door de mand zou vallen in de laatste kilometers. IK vertrok goed en kan redelijk snel van de rest van de deelnemers weglopen. In het begin was het moeilijk om echt door te gaan aangezien de atleten van de 10miles zo'n 500m voor ons gestart waren. Daardoor moest ik de 1ste 3km alle deelnemers passeren wat me toch ietsje vertraagde. Na de 3km kon ik eindelijk alleen lopen en begon ik me te focussen op de kopgroep van de 10miles. Vooraf wist ik dat er enkele goede atletene meeliepen en ik had voor mezelf het doel om deze nog voor de finish in te halen. Na de 1ste ronde had ik al een groot deel van die achterstand ingehaald maar moest toch nog zo'n 2-300m inhalen. Ik kwam onder de 12'30" door op 4km wat me vertrouwen gaf. In de 2de ronde kreeg ik wel een klopje van de snelle start en tussen km 5 en 6.5 haalde ik de 1ste niet veel meer in. Ik wilde kost wat kost de 1ste atleet inhalen en de laatste 1.5km kon ik me nog herpakken. op 1km van de finish kon ik de 2de in koers inhalen en op zo'n 150m van de streep haalde ik nipt de 1ste atleet in. Ik was blij omdat ik enerzijds de 1ste atleet ingehaald heb en anderzijds omdat ik een mooie eindtijd had neergezet. Ik had 26'05 waarmee ik in de 3edities van de stratenloop de snelste was en wat ik eigelijk niet kon geloven. Met veel minder training als de vorige jaren loop ik nu zo'n 3 à 4minuten sneller. Ook vergelijken met de 10km in hofstaden voor de stage, loop ik nu 1.5min sneller wat toch wil zeggen dat ik een super stage achter de rug heb.

  Ook Jolien heeft tot nu toe haar beste loopwedstrijd gelopen. Met een eindtijd van 15'05 liep ze ongeveer 3'45" per kilometer wat haar beste resultaat is. Eindelijk zit er een beetje progressie op ons lopen en kunnen we beginnen uitzien naar de triatlons.

  Ikzelf heb volgende week 2 wedstrijden ( De haan en Geluwe) waar ik hopelijk deze loopvorm kan behouden en een mooie plaats behaal. Daarna nog 2weken vooraleer ik vertrek naar de ETU-cup in Portugal waar ik vooral ervaring zal opdoen om op de ETU in Brasschaat te kunnen knallen voor een selectie voor het EK belofte.

  Groetjes,
  Peter   29-03-2011 om 11:45 geschreven door Peter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)

  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!