Peter in Griekenland
@ hellenic wildlife hospital (ekpaz)
Inhoud blog
 • Athene
 • Tweede week
 • Proficiat!
 • Eerste week
 • Aankomst te Ekpaz
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  21-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athene

  Op 20/11 ben ik samen met Thanos en Pavlos (grote baas), na een lift van 2 Grieken, meegereisd met de flying dolphin (snelle boot) naar Piraeus, om dan vandaaruit met de trein naar Athene (station Omonia) te reizen.

  Na een uurtje in Athene rondgetsjoold te hebben en me een hostel gevonden te hebben voor de mooie prijs van 12 euro (Easy hotel), plan ik een trip naar de acropolis. Hier ontmoet ik Rosa Hertzberg van Friezland, die hier op een tussenstop is met haar vliegtuig naar Zuid-Afrika. Samen hebben we de omgeving uitgekamd en van de Griekse lekernijen geproefd . Na haar vertrek ben ik dan nog naar de uitgaansbuurt in Athene getrokken (Exarhia). Had ik het op voorhand geweten had ik me geen hotel geboekt ...

  Na een kort dutje en intussen 21/11 heb ik m'n trip in Athene verder gezet:
  Opeenvolgend heb ik volgende zaken gezien/ bezocht
  - Ag. Georgios => hoogste punt van Athene vanwaaruit je een prachtig zicht hebt met hierbijaansluitend het lykabettos theater.
  - Kitsiki square
  - Olympisch stadium (Panathinaiko stadium).
  - Herodes Attikus Odeon
  - Acropolis
  - Anios Pagos & Metamorphosis
  - Ancient Agora
  - Tempel van Hephaestus
  - Pnyka en het observatorium
  - Keramikos
  - Archeologisch museum

  Na dit alles had ik het gevoel genoeg van Athene gezien te hebben en ben ik m'n terugweg begonnen.
  Tijdens de boottocht op weg naar Aegina ben ik nog op een horde vrouwelijke Koreanen gestoten die kostte wat kost met mij op de foto wilden!
  Zojuist heb ik mezelf een fiets gehuurd voor deze week om het eiland hier wat beter te leren kennen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-11-2008, 18:41 geschreven door Peter  
  Reacties (0)
  20-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede week
  Op 15/11 hadden we pokeravond en zijn we voor het eerst nogal zwaar in de drank gevlogen ... Dit alles speelde in mijn voordeel waardoor ik gros van de spelletjes won .

  Ik zwoor de dag erna om vroeg m'n nest in te duiken, maar het had niet mogen zijn. Pavlov vertrok die avond voor anderhalve maand naar athene, waar hij acts zal opvoeren met poppen.
  Na het werk gingen we naar Egina; waar we rond 21u eindigden in de english bar ... hetgeen wellicht m'n eerste en laatste keer geweest zal zijn aangezien ik in hem in de vroege uurtjes met m'n zatte kloten in (onbewust weliswaar) afgetrapt had zonder te betalen.

  Op 18/11 mocht ik voor het eerst alle buizerds in de clinic vangen en voederen.
  Die avond vertrok Rita terug naar Finland maar beloofde om terug te komen in de lente.
  Die avond heb ik pannenkoeken gebakken en met wat assistentie van ullah en wat Vergina bier een kunstwerkje gemaakt bestaande uit patatten en uien.

  Op 19/11 heb ik m'n eerste wespensteek opgelopen.
  Die avond heb ik ook voor het eerst Bruno (Rotweiller) meegenomen voor een wandeling, nu Pavlov weg is heb ik me die taak opgelegd.
  Na de wandeling hebben we nog wat buiten gezeten, en mede door goedkope rode wijn (0.82 euro voor een liter), zwaar doorgegaan met een helse kater tot gevolg. Het viel me dan nog tegen ook dat ik net deze morgen alleen de meat chopping moest doen in de walgende geur va nontdooide oude kippen.

  Diezelfde morgen kregen we ook te horen dat we wildere en nieuwe katten moesten vangen voor castratie en sterilisatie. Ik en Steven hadden ons met enkele vallen opgesteld met enkele vallen en handschoenen aan de meat chop area waar de zware gevallen komen. Na veel bloedvergiet vooral aan Stevens zijde, die wellicht enkele dagen out zal zijn, kwam Eva ons vertellen dat ze van dag gemist zijn waarop ze alle katten terug vrijliet en we ze maandag terug mogen vangen ... Begrijpe wie kan.

  Zo dadelijk vertrek ik naar Athene tot morgenavond (vrijdag 21/11).
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-11-2008, 00:00 geschreven door Peter  
  Reacties (0)
  12-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/peter_griekenland_ekpaz

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  12-11-2008, 14:37 geschreven door  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste week
  Afgelopen week heb ik zowat op alle afdelingen mogen werken, en heb ik ekpaz al wat beter leren kennen.
  De werkuren zijn voorzien van 08u-14u. Het einduur varieert in de werkelijkheid. We werken iedere dag tot het werk gedaan is. Afhankelijk van externe factoren kan dit vroeger of later zijn dan het voorziene uur. Hierna zijn we vrij.

  De afdelingen zijn
  - Warm room: Genaamd naar zn warme temperaturen het ganse jaar door. Hier vind je voornamelijk gewonde duiven en andere kleine vogels.
  - Surgery room: Hier gebeuren de ingrepen en vertoeven ernstige gevallen die continu in de gaten gehouden moeten worden.
  - Clinic Inside: Hier vind je allerlei dieren die nog steeds dagelijkse verzorging nodig hebben. Momenteel zitten er veel buizerds, kraaiachtigen, uilen, fretten, fazanten, egels, enkele aapjes, een vos, ...
  - Clinic Outside: Dit is het buitengedeelte van de clinic met onder andere fretten, sperwers en valken, uilen, landschildpadden, eekhoorns, stinkdieren, koati's, wild zwijn, boommarter, gans, kip, konijn, wasbeer, poezen, duiven, enkele gewonde ooievaars of pelikanen, apen, patrijzen, een reiger, ...
  - Meat chop area : Hier wordt dagelijks een grote hoeveelheid aan dode kippen en vis verhakt om te voederen. Rond de meat chopping area bevinden zich grote kooien met grote hoeveelheden dieren in (buizerds, arenden, gieren, fazanten, pelikanen, reigers, ooievaars, vossen, kraaiachtigen, uilen, moerasschildpadden, duiven, meeuwen, flamingo's, ...) die gevoederd worden door de personen van dienst in de meat chop area.
  - Iedere week word je ook wel eens opgezadeld met de kitchen dutie. Dan moet je de grote schoonmaak doen + voedering van de stal, honden en eenden, of voeding sorteren uit de frigo.

  Op 07/11/2008 hebben we een nieuwe vrijwilliger mogen verwelkomen. Onze goede vriend Proscopis (Paris voor de vrienden). Het bleef al gauw bij proscopis. Hij viel niet echt in de smaak vanwege zn nachtelijke zangoefeningen, harmonicaspel, bromgeluiden en andere rustverstorende zorba-allures.
  Diezelfde dag is een nieuwe flamingo binnengekomen met ee schotwond in de vleugel. De vleugel is ernstig aangetast en zou geamputeerd moeten worden. De flamingo nam de situatie allemaal zeer rooskleurig op en was na enkele uren zo mak als een lammetje. 3 dagen later verandert de toestand van de flamingo plotseling drastisch en sterft hij.
  In de vroege avond heb ik zowaar een adrenalinestoot en ren ik naar het kerkje op de hoogste heuvel van aegina. Dit in een tijdspanne van 22 min. waarbij ik als het ware een ekpazrecord neergezet heb. Op wandeltempo doet men er normaal 1u30 over om de top te bereiken.
  Daags erna kreeg ik echter m'n klop en was ik geen zak meer waard.
  Later die avond arriveert een nieuwe vrijwilligster Rita (Finland), die hier al voorheen gewerkt had.

  Tussendoor moet ik vaak assisteren bij de behandeling van een ernstige schotwond bij een pelikaan en een vos..
  De pelikaan heeft een breed en diep gat zitten, ten gevolge van een kogel, die loopt van de lies tot bijna aan de krop. Er passen welgeteld 30 watten in de schotwonde. De eerste doelstelling is alle schimmel weg te krijgen en de wond zo schoon als mogelijk maken om daarna langzamaan toe te kunnen naaien.
  De vos heeft een schotwonde aan hget been en 2 kogels in het hoofd die niet direct verwijderd kunnen worden.

  Op 12/11/2008 had ik vrij en heb ik een trip naar Egina stad en Portes gepland. Ik kreeg al vrij snel een lift van 2 Franse dames die eveneens de streek aan het verkennen waren.
  Deze avond arriveert Rhanna (Californie), die hier al was voor mij, maar een break van 10 dagen genomen had om de Griekse eilanden wat beter te leren kennen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-11-2008, 00:00 geschreven door Peter  
  Reacties (0)
  05-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst te Ekpaz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 05/11/2008 nam ik om 09.30u Belgische tijd het vliegtuig (brussel airlines) van Zaventem naar Athene luchthaven. Om 14u Griekse tijd (+1) landde ik in Athene. Hieropvolgend volgde een nogal lange busrit naar Piraeus haven vanwaaruit ik onmiddelijk verbinding had met Aegina.
  In Aegina aangekomen nam ik een taxi naar Ekpaz (hellenic wildlife hospital)
  (Voor meer achtergrondinformatie omtrent Ekpaz => www.ekpazp.gr)
  Hier werd ik verwelkomd door 2 Antwerpse dames Ivonne en Inge die hier voor 1 week verblijven.
  Na een korte intro kwam ik al snel de ganse meute van vrijwilligers tegen.
  Willeke (Nederland), Steven (Schotland), Ullah (Hongarije), Joanna (Brazilie), Rebecca (Duitsland), Pavlov (van oorsprong canada maar noemt zichzelf Griek), Thanos en Yannis (Griekenland) & nog een koppel bestaande uit een Nederlander en een Australische die hier 1 dag verbleven en morgen terug vertrekken.
  Enkele uren later ontmoet ik Eva (Duitse die sinds 6 maand hoofd van het center is in Aegina) en Dave (haar vriend afkomstig uit Zuid-Afrika; hij is hier al 2,5 maand).

  Het lijkt me een leuke bende; waar ik volgens mij een goeie tijd mee ga beleven.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-11-2008, 00:00 geschreven door Peter  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!