isabelle in peru
Inhoud blog
 • fototjes lima
 • toch nie titel
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  29-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fototjes lima

  het studentenhuis in lima
  bij winkelcentren in lima, met daarachter de zee  "laatste avondmaal" in lima
  de "beach" miraflores, lima

     29-10-2006, 23:06 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  01-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch nie titel
  hallo!


  ik zie wel dat het tamelijk vervelend is dat er geen titel is, ik versta het niet. zijn toch geen manier he!

  vraagje: verslag in  1Xweergeven of beter dag /dag. zoqls de eerste keer of de tweede keer? mijn voorkeur gaat naar in 1 maal, want gaat toch veel vlotter voorme! maar klant is koning he!

  ja, ikheb het echt wel getroffen  met mn familie. Als ik thuiskom heb ik het gevoel dat ik ook thuis kom. maar nu terug alleen in de living

  zoals je wel gelezen hebt, begin ik dus maandag met spaanse les waarnar ik wel uitkijk! Maar het wordt toch wel echt studeren heb ik al vaakt gehoord! oeieoie, hopelijk marcheren ze nog wat!

  tataaaaaaaaa, tot later

  01-10-2006, 01:31 geschreven door isabelle  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   

  Zaterdag 30 september

   

  Aangezien het kamperen rond 7u was, gingen Rezenda en ik opstaan rond 6u en dan gingen we wel zien of het doorging of niet. Neen, eventjes dacht ik geluid te horen van iem die opstond, maar het was grootmoeder. De deur stond op kier en zag dat hij in dromenland lag. Dus idd, it was cancelled. Terug in bed ikke.

   

  Rond 15u zag ik hem. Hij had kater en had keelpijn. Het briefje had hij maar gezien bij het wakkerworden J.

   

  Het is de eerste keer dat ik “me verveel” sedert heel lange tijd. De andere meisjes zijn naar Tipon met de school. Bij Rezenda is er niemand thuis, Carlos denkt dat ze met de ganse familie naar de xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Bergen zijn. Hier zit ik dan… De ene broer moet studeren, mijn andere broer moet het dak of zo kuisen (een vies jobke zegt hij) en de oudste is terug naar bed. Strak heb ik mss een fiets, nadat de banden gestopt zijn! Dan kan ik wat rondrijden en verder verkennen! Al het stof is eraf, en ik vind het ne schone mountainbike, schoon blauw.

   

  Vanmorgen had ik wel iet om handen, met moeder- grootmoeder naar Molino, al die winkels. Dit voor vlees en fruit. Ik wou wel eens weten hoe ze dit al doen. Niet echt aangenaam toch, ik was bijna echt mottig van die geur, vooral bij het vlees. Gevelde kippen liggen daar, allerlei soort koevlees.., met veel, weinig of geen vliegen errond. Ze snijden zij dat vlees af met onbedekte handen, nemen dan vies doekje enzov. Nu ik eraan denk, ik heb dat vlees nu vanmiddag wel gegeten maar het was heel lekker! Het fruit, moeder keek goed of ze niet te rijp waren merkte ik. Sommigen keken niet en namen het gewoon mee.  Ik heb zelfs varkenspoot-en varkenssnuit zien liggen! Ik moeste bijna helegans kotsen! En het was dan ook zo warm daar, niet echt goeie combinatie. De verkopers zitten soms gewoon te slapen in hun kraampje. Ze lijken ook niet erg levenslustig of gemotiveerd. Wat ik me ook afvraag: er zijn veel van die kleine losse, “wandelende” kraampjes. Ze zitten daar heel loom en verkopen precies nooit iets.  Vinden zij dat niet erg of verdienen zij ergens op een andere manier nog wat geld? Nu zijn mijn ouders ergens naar een winkel met meubels, maar ik heb al genoeg gezien vandaag van winkels. Voor het moment geen winkel meer.

   

   

   

   

     01-10-2006, 00:49 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   

  Vrijdag 29 september

   

  xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Om 12u had ik afspraak met Igor terug, dit ivm betalen. Raad eens hoe laat ik er aan? Om 13u10! Het was verschrikkelijk! Ik geraakte vlot op het plein waar hij woont met de bus , maar dan, ik herinnerde echt zijn huis niet meer! En altijd heb ik briefje mee belangrijke nrs en adressen en net dan niet! Op gegeven moment schoot het huisnr (369) me te binnen. Maar niet te vinden! Ik heb wel duizend keer dat plein rondgelopen, mij te trachten visualiseren welk uitzicht ik had gister al door het raam kijkend, waar we de auto geparkeerd hadden, een bruin balkon. Niet te vinden! Getelefoneerd naar huis: niemand.  Half uurtje later nog es proberen: ja, bingo! Maar het was vader.. ik heb helenaal niks tegen hem hoor, integendeel maar hij kent praktisch geen engels zoals ik geen spaans ken J. Ik vroeg of 1 van de broers thuiswaren.  Neen. Ik legde mijn probleem uit maar hij verstond me niet, Ik vroeg of hij het tel.nr en adres anders wou doorgeven dat in een roos schriftje stond…

   

  Internetcafe binnengaan, ook geen geluk, geen adres of tel ervan in mails.

   

  Niemand die mijn contactpersonen kende. De mensen waren wel heel hulpzaam en vriendelijk. Zo vroeg Een interieurarchitechte plots van waar dat bandje kwam dat ik aanhad (=dranouterbandje). Ooh, mag ik het niet hebben, vroeg ze? Die peruanen J.

   

  Ik was net van plan naar huis te gaan terug toen ik plots op een deur stond “stichting Wacquis”. Dit is een onderdeel van mijn organisatie. Doven maken daar heel lekkere verse yoghurt en verse hollandse kaas. Dat ik daar niet eerder aan had gedacht!

   

  Ik was echt op ten einde! Al die schone tijd weg! Ik heb daarna nog uurtje gelopen in cusco city zelf. Echt heel mooi en aangenaam! En al die winkeltjes! En spotgoedkoop eigelijk! Je ziet daar ook het een en Ander. De helft van de tijd klampen inwoners je aan om iets te kopen van hen, bedelaars, enzo. En ze bedienen je nog wat zeg. Ik probeerde een paar wandelschoenen. Meteen een bankje voor me om op te zitten. Met enkelen stonden ze rond me om te kijken of ze gingen. “En en?” ik was niet tevreden van de schoenen. In de plaats daarvan zei ik: ik zou kousen moeten aanhebben, wel in het vlaams. Zij kijken van “ik versta je niet”, ik nog es trachten te zeggen in het vlaams met beetje gebaren en zo van “versta je het echt niet?” ik kon het echt niet laten. Ik ging dan maar gauw weg!

   

  Ondertussen was het 15u en had ik terug afspraak met igor. We gingen eens naar de ruines gaan kijken. Vele vele trapjes omhoog, maar ik hield ervan! Mooi uitzicht, dit is eigelijk terug San blaz. Daar zaten ook van die typisch peruanen met hun kleurrijke klederdracht en schaapjes, lama”s. de kindjes ervan moeten geld vragen als we foto willen trekken, ze zijn dan 5jr… Veel gehoord van Igor en is ook handig als er iemand bij je is die spaans kent. Interessante uitstapjes in vooruitzicht.

   

  Savonds gingen we met de Hollanders gaan eten en ietske gaan drinken. Rezenda (hollandse vrijwilligerster) en ik hadden nog “kopzorgen”. N ormaal gingen we dit weekend kamperen in de Bergen elk met onze broer. Maar toen ik thuiskwam uit Cusco zei mn tweede broer dat “its was cancelled en blabla”. Rezenda wist niets en had ook niets gehoord van haar broer. Zo waren wij daarover aan het denken en hopen dat het door zou gaan. Op zoek naar mn broer of haar broer! Niet gevonden! Mss de eerste keer in mn leven dat ik gsm mis, zo vervelend! Maar hier heeft niet ieder een gsm ook, tamelijk duur. Terwijl we in een tof café (waar hij vaak gaat) rond aan het kijken waren, kwam ik iemand anders tegen. Mn Londens vriendinnetje op de vlucht van Madrid naar Lima waarmee ik 12u bijgezeten had!  Het was een tof weerzien! En we wonen praktisch in dezelfde buurt!

  Zo eindigde de avond toch nog positief.

  Nog een briefje gelegd voor broer en dan dodo.

   

     01-10-2006, 00:47 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Donderdag 28 September

   

  Het huis voor mij alleen ochtends! Het deed wel raar. Op het gemakskes opstaan, eten, en doucheke. Oja, die douches… beetje anders dan in belgie! De badkamer is in feite piepklein en het water is enkel ijskoud. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Een douche nemen is niet voor het genot! De eerste keer had ik verschoten, ik draai die knop open en het is ijskoud! Oooh, wat kijk ik ernaar uit voor warm doucheke! Het viel al wat tegen die ochtend.

   Zo drink ik ook graag melk ochtends. Dus neem ik terug een blikje melk. Ik proef er eventjes van want het is een ander soort melk. Bweeeeek! Verder eventjes kijken in de kast, aha, soort drinkyoghurt. Eventjes proeven terug: bweeeek! Wat heb ik dan gedronken? Thee, ik denk dat ik nog eens ga veranderen in thee of piña (ananas) of banana! Maar ik hou er wel van!

  Nog een tegenvaller: ik vond maar geen muziek! De radio deed het niet (maw ik vond de stekker niet om ze in te stoppen), de muziek op de pc vond ik ook niet (slechts enkele songs, maar geen lijsten). Ik heb MTV uiteindelijk opgezet met de helft van de tijd reclame. Dit was mijn ochtend in het huis!

   

  Daarna ging ik naar “Molino”, een soort winkelcentrum waar je van alles en nog wat kunt kopen. Maar deze ziet ietsje anders uit dan in belgie. Het zijn in feite allemaal, ik weet niet hoeveel, kleine tentjes die helemaal tegen elkaar staan en waar ik net tussen xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />kan lopen. Ik was de enigste vreemdeling, je merkte dit ook wel… Op gegeven moment zag ik een uitgang. Ik was benieuwd. Het was niet echt al beschaafd wat ik zag, ik schrok toch wat. Een rivier vol met vuilnis waarbij een hond en een varken aan het snuisteren en in het water aan het lopen waren. Ik ging wat verder. Mensen die (heel lang) vlas (denk ik) aan het bewerken waren en schamel hutje met enkele magere zwarte koeien. Ik vroeg of ik een foto mocht nemen van die vlas dat ze bewerkten. Geen probleem voor hen. En of ik nog een foto wou nemen? Ne kleine jongen kwam erbij en poseerde stoer, het was echt een grappig jongetje. Nog mensen kwamen erbij. Of ik nog een foto wou nemen? Het waren echt vriendelijke aangename mensen. Ze vroegen en vertelden, maar ja, jammergenoeg “no abla espagnol”. Maandag spaanse les! Ik had gedacht dat ze het niet graag hadden, integendeel. Want niet iedereen houdt er toch van. Ik ging wat hogerop, daar waren de mensen wat schuwer en achterdochtiger. Ik hoorde van mijn broers dat het daar savonds echt gevaarlijk is… overdag gelukkig niet, het was er echt kalm.

   

  Om 16u had ik afspraak met Igor, iemand van het project. Eigelijk een vertrouwenspersoon. Hij is een peruaan die enig nederlands kent. Goh, eens nederlands spreken!

   

  Om 19u ontmoeting met de andere vrijwilligsters, 4 hollandse. Of dat het gaat klikken? Het zijn nederlanders he, we zien wel. Ik zal me moeten aanpassen denk ik.

   

   

   

     01-10-2006, 00:43 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Wees gerust of wees niet gerust, het zullen niet altijd zo ne lange verhalen zijn om te lezen. Nu is alles nog nieuw en ja, dus veel om te vertellen. Veel leesplezier terug!

   

  Vervolg woensdag 27 sept

   

  Gisteravond ben ik met mijn moeder, haar kleinkind en nog familieleden (die leven bij de Machu Pichu, de man doet Inka-massage (=speciaal soort massage dat zeer weinig mensen kunnen)…Ik kon er van genoten hebben, maar dan niet meer aan gedacht, en als ik eraan  dacht was het te laat L).

   

  Plaza del Armas, het bekendste plein, heel mooi met al het licht. Daar staat oa de kathedraal en een ander kerk (xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Compagnia de Jesus). Aangezien mijn nieuwe mama heel katholiek is, deden we kerkbezoekje. Op gegeven moment zat ik alleen met het dochtertje (3jr) van de Machu Picchu-familie. Ze was heel de tijd beschaamd voor me en op gegeven moment begint ze te vertellen en te vragen. Maar ik ken geen Spaans! Si, si zei ik constant, of “no abla espagnol”. Ik vraag me dan af wat ze al niet gevraagd zou hebben aan me en ik maar zeggen jaja! Maandag eerste les spaans!!

   

  Daarna reden we naar San Blas. Dit ligt hogerop en geeft heel mooi uitzicht of de stad zelf, al die lichtjes! Daarna reden we naar huis. Maar geen kunstwerken of zo gezien. Vast en zekers ne communicatiemisspraak J1 Maandag spaans!!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     01-10-2006, 00:42 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  28-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch titel!
  vreeemd, vreemd, nu toch titel! allez, hopelijk nu altijd titel! een uur al bezig ermee!

  oja, foto" s gaan er ook nog komen!

  tataaaaaaaaaa

  28-09-2006, 21:01 geschreven door isabelle  
  Reacties (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.titel wil niet opkomen
  hellow,

  eventjes kortjes nog iets. geraak je er wat aan uit? het heeft me al veel inspanning geleverd maar is nog niet ok! de titels willen er nooit opkomen, grrrrrr. en alleszins niet de website scoren, want ik ben er zelf niet tevreden over cfr titel bv. maar je kunt toch wat lezen he1! veel leesgenot!

  vele groetjes isabelle


  28-09-2006, 20:58 geschreven door isabelle  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hoihoi!

   

  Nu is het woensdag 27 september, eventjes het vervolg van mijn avond gister en dan verder! Normaalgezien ging ik gister mijn verslagje openbaar maken, maar ik ben pardoes in slaap gevallen in de zetel. Mijn bedoeling was om enkel wat te rusten en dan het internet. Maar na mijn tukske ben ik meteen naar bed gegaan.

   

  Het eten dus. Ik was verlekkerd op de maaltijd en zag er al goed uit! De soep leek op waterige oplossing met frietjes precies in. ik vond het lekker maar ook toch niet. Beetje aanpassen aan het voedsel denk ik. Vervolgens rijst, curry, soort aardappel, ajuin, kip. Maar ik had moeite om het al binnen te krijgen!

   

  Goed nieuws! Vandaag heeft het me al gesmaakt! De soep was iets met gekleurde spaghetti precies, heeeeeeeeel lekker! De maaltijd:Rijst met beetje erwten, ajuin, en help- ik –weet- niet- mee-r wat- voor -vlees! Maar het heeft me super gesmaakt! Gister vreesde ik eventjes dat ik nooit het voedsel zou wennen, want nog geen enkel echt peruaans maaltijd had gesmaakt tot dan. Wat valt er me op of weet ik? Bijna altijd rijst (gelukkig lust ik dat), veel ajuin, veel thee, weinig groentjes L, veel vis, middagmaal rond 15u en ze hebben hier veel dingen met piña (anassas,mmm):het fruit, zelfgemaakt ananassap,ananasconfituur. Vanmorgen dronk ik melk, uit BLIK!

   

  Ondertussen ken ik mijn familie. Het is een lieflijk warm open gezin waar de zonen aan hun moeder hangen. Ik denk dat ik echt wel getroffen heb met hen! Wat ik hoor, zie en doen voor me. Korte voorstelling. Papa Jesus die politieagent is, mama Sina die leerkracht spaans is voor kinderen van 8 tot 12, de oudste carlos studeert japans maar wil doorbreken als rapper. Mama wil dat hij dit uit zn hoofd zet. De middelste Luichi studeert voor administratie en wil later zelfstandig uitbater zijn van hotel, maar wou ook graag dokter worden. Hij is vader van 1,5jarig zoontje mattias. De jongste Diego studeert gewoon.

   

  Deze morgen ging ik mee met Christina, iemand van de organisatie. Enkele “boodschappen” met haar gedaan en ook mijn spaanse school (Excelschool) bezocht en ook naar esalouhospital (of zoiets), modernste hospital in xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Cusco. Dit omdat ik graag maandje als verpleegster wil werken in peru. Het zal niet gemakkelijk zijn om een plaats te vinden, heb ik gemerkt. Morgen gaat Christina terug en anders gaat ze nog andere, kleinere ziekenhuizen bezoeken. Ben benieuwd…

   

  Vanavond rond 18.30 ga ik met de moeder naar Plaza del Armas in Cusco zelf. Het schijnt heel mooi te zijn, met lichtjes, veel kunst of zo enzov. Het wordt terug een communicatie! Ik enkele woordjes spaans, zij enkel woordjes engels! Nu ben ik alleen met haar thuis en de kleine. De jongeren hebben hier vreemde schooluren. Ze gaan elk bijna op een ander uur naar school. Van 13u tot 16 u zijn ze thuis, dan naar school tot 20u in het algemeen.

   

  dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

     28-09-2006, 20:44 geschreven door isabelle  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/peru_isabelle

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team


  28-09-2006, 20:14 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 23/10-29/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!