Inhoud blog
  • PER ANKH - De Egyptische kalender
  • PER ANKH - De Egyptische kalender
  • NIEUWE BLOG - HET LEVENSHUIS VAN DE TEMPEL VAN RA
  • EGYPTE CREATIEF - Eigen miniatuurtempel
  • CULTUUR - Miniaturen
    Per Ankh Ra

    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    NIEUWE BLOG - HET LEVENSHUIS VAN DE TEMPEL VAN RA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste bezoeker van deze blog,

    vanaf heden verwijzen wij jullie door naar de nieuwe blog over het Oude Egypte en de Oude Religie.

    HET LEVENSHUIS VAN DE TEMPEL VAN RA

    Onze nieuwe blog zal niet alleen de Oude religie behandelen maar ook het moderne Kemetisme. Daarnaast hebben we tal van nieuwe categorieën toegevoegd die ongeveer alles behandelen wat ook maar met Egypte verband houdt. Er is ook een uitgebreide feestkalender, en een forum.

    Op de nieuwe blog zullen we bijna dagelijks een nieuw artikel plaatsen. We willen de nieuwe blog zo interactief mogelijk maken. Zo hebben jullie er de mogelijkheid om te reageren op de artikels, een score toe te kennen, of zelf actief te zijn op het forum. Jullie kunnen er ook muziek beluisteren en video’s bekijken.

    KLIK OP DE FIGUUR VAN DE FARAO

    OM NAAR DE NIEUWE BLOG TE GAAN!

    22-10-2011 om 15:11 geschreven door Ranoferhotep


    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EGYPTE CREATIEF - Eigen miniatuurtempel

    “Egypte Creatief” is ook één van de nieuwe rubrieken op de blog. Hier behandelen we zaken die men zelf kan maken. Niet alleen voor het uitvoeren van bepaalde ceremoniën, maar ook gewoon omdat het leuk kan zijn om zelf iets te maken.

    In het artikel “CULTUUR – miniaturen” behandelen we miniatuurmodellen in het Oude Egypte. Maar niets houdt jullie tegen om zelf ook creatief aan de slag te gaan en zelf miniaturen te maken van zaken die verband houden met het Oude Egypte. Hier een voorbeeld van een tempel in miniatuur gebouwd naar het voorbeeld van de tempel van Ramses III te Medinet Haboe.





    Alhoewel dit een heel imposante maquette lijkt, werd die gebouwd op een onderstuk van piepschuim. De Grote pyloon uit gekleurd papier en de rest uit polystyreenschuim waarop ingekleurde prentjes gekleefd werden. De zuilen werden gemaakt van balsahout dat verkrijgbaar is in de betere speelgoedwinkels die ook materiaal verkopen voor modelbouw.

    02-10-2011 om 00:00 geschreven door Ranoferhotep


    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULTUUR - Miniaturen
    De Oude Egyptenaren waren vermoedelijk de eerste miniatuurbouwers. Miniatuurmodellen zijn ons al bekend vanaf ca. de Eerste Tussenperiode en bleven in gebruik tot in de Late Tijd. Ze geven ons een levendig driedimensionaal beeld van hoe het Oude Egypte er uit zag.



    Naast miniaturen die vaak als thema het dagelijkse leven hadden, maakten de Oude Egyptenaren ook miniaturen van huizen en zelfs tempels. In tegenstelling tot moderne miniaturen die nu eerder een decoratieve functie hebben, hadden de miniaturen in het Oude Egypte een religieuze en zelfs magische betekenis.

    Dit toont volgende reconstructie aan van een zogenaamde “votief tempeltoegang” dewelke te bezichtigen is in het Brooklyn Museum, USA en dateert uit de regering van Seti I.

     

    De basis van deze votief tempel werd gevonden in Tell el Yahudiya in de Nijl Delta. Maar men vermoedt dat hij oorspronkelijk geschonken werd aan een nu verloren gegane tempel in Heliopolis, het centrum van de Zonnecultus. Op de basis wordt Seti I immers afgebeeld terwijl hij offerandes brengt aan de drie vormen van de Zonnegod. Chipri, de ochtendzon, Ra-Harachti, de middagzon en Atoem, de avondzon.

    Bron en meer informatie:

    01-10-2011 om 00:00 geschreven door Ranoferhotep








    E-mail mij




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs