Foto
Inhoud blog
  • Hoe zou het nog zijn met...?
  • Stille nacht
  • Verdere update
  • Update
  • Hulp in huis
  • Nu Floris
  • Eerst Pepijn
  • /
  • I, robot
  • Florisje
  • C.H.A.O.S.
  • Poort naar de hemel
  • Mijn broer is een teddybeer
  • Zelfgemaakt
  • Van mei
    Foto
    Archief per maand
  • 02-2014
  • 04-2013
  • 02-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 11--0001
    Categorieën
  • Allemaal beestjes... (15)
  • Bloggen (27)
  • Bolle buik (25)
  • Cookie monster (10)
  • De wereld (21)
  • Dinges (61)
  • Familie (39)
  • Floris (56)
  • Huisje,tuintje (61)
  • In Pepijns buikje zit... (14)
  • Kinderpraat (12)
  • Klaaghoekje (43)
  • Mannen (19)
  • One 2 watch (6)
  • Onze kleine prinsen (770)
  • Pepijn (36)
  • The chronicles of Floris (125)
  • Tijdsverdrijf (21)
  • Vrienden (8)
  • Woordseltjes (15)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Pepijn en Floris!
    Twee prinsjes
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: kokos-citroensoep met scampi
    Een thais hapje voor mensen die tegen wat pikant kunnen.

    Nodig:
    scampi's
    2 eetlepels olie
    500ml kippenbouillon
    1 theelepel indiase currypasta mild (ik gebruik een groene curry)
    200ml kokosmelk
    1 citroen
    zeezout
    korianderblaadjes

    De olie verhitten en de currypasta fruiten tot deze begint te geuren. Dan de kippenbouillon en kokosmelk toevoegen en zachtjes laten koken. 1 theelepel citroenrasp toevoegen en gedurende 5 minuten laten koken.
    De reuzengarnalen met olie bestrijken, zeezout en chilipeper erover strooien en grillen.
    De soep in een glaasje gieten en bestrooien met korianderblaadjes, over elk glaasje een gegrilde scampi hangen.

    13-12-2009 om 13:46 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: bloemkoolroom met krokante spekjes
    Nodig:
    1 sjalotje
    200ml kippenbouillon
    150g bloemkool
    100ml room
    50g spek in kleine blokjes, zoveel mogelijk van alle vet ontdaan
    bieslook

    Verwarm boter en fruit de sjalot goudbruin. Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en roerbak op een laag vuurtje. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en stoof dan verder zodat alle bouillon verdampt is. Voeg dan de room toe en laat 5 minuten zacht koken tot de bloemkool zacht is.
    Pureer en laat al roerende afkoelen, voeg peper en zout toe. Schep de room in glaasjes en zet in de frigo. (de dag voordien voor meer smaak)
    Net voor serveren de spekblokjes krokant bakken en op de room brengen, versieren met bieslook.

    Erg lekker!!!

    13-12-2009 om 13:41 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert: Speculaasbavarois met vanillesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na lang twijfelen besloot ik nog eens een bavarois te maken. Het was lang geleden, het is een dessert dat ik goed onder de knie heb. Naar de tijd van het jaar besloot ik het met speculaas uit te proberen, dus ik zocht een recept en vond, via het internet, dit:
    (en paste het naar mijn eigen smaak aan)
    Voor de bavarois:
    2,5 dl volle melk
    10 speculaaskoekjes, gemixt in keukenhulp
    3 blaadjes gelatine
    1 eidooier
    50g suiker
    1,25dl slagroom

    Voor de vanillesaus:
    2,5 dl volle melk
    half vanillestokje
    2 eidooiers
    40g witte basterdsuiker

    Week voor de bavarois de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Breng intussen de melk op een halfhoog vuur net aan de kook. Voeg ondertussen de gemixte speculaaskoekjes naar smaak toe. (ongeveer de kleine helft) Hou de rest aan de kant voor de garnering.
    Meng de eidooier en de suiker in een kom, en schenk hier al roerende de hete melk over. Giet het mengsel terug in de pan en laat op een zacht vuur (niet koken!) licht binden. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze 1 voor 1 op in het warme mengsel.
    Laat afkoelen door de pan in een schaal met koud water te zetten.
    Klop intussen de slagroom lobbig en roer deze wanneer het mengsel begint te geleren, erdoor.
    Vet een flexibele cakevorm in met bakspray, vul me het mengsel, strijk glad. Strooi over de cakevorm de rest van de verkruimelde speculaas. Zet deze vorm minimum 24 uur in de koelkast.

    Verwijder voor de vanillesaus het zaad uit het vanillestokje. Breng de melk samen met het vanillestokje en de zaadjes net aan de kook.
    Klop de eidooiers los met de basterdsuiker giet de hete melk erbij. Goed doorroeren en terug in de pan brengen.
    Laat op een zacht vuur al roerend met een houten lepel binden (niet koken). Giet er de saus over en laat afkoelen, onder af en toe roeren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

    06-12-2009 om 18:17 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: Gevulde parelhoenfilets met paddestoelen en portosaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:  
    2 parelhoenfilets (uiteraard heb ik er veel meer gebruikt)
    100g gemengde paddestoelen (ik mengde gewone paddestoelen met kastanjechampignons)
    1 eetlepel pijnboompitten
    1 eetlepel rode pesto
    1 dl kippenfond
    peper en zout
    olijfolie
    3 dl kalfsfond uit bokaal
    1 dl rode porto
    1 koffielepel tomatenpuree

    Bereidingswijze:
    Borstel de paddenstoelen en bak ze hevig in de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe, kruid met peper en zou en laat afkoelen.
    Snijd de parelhoenfilets horizontaal bijna helemaal open en bestrijk met de pesto. (het vullen en korsten kan vooraf) Verdeel hierover de champignonvulling. Vouw de filets dicht en steek vast met een prikkertje. Kruid met peper en zout, korst even op het vuur en bak het daarna in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.
    Meng voor de saus de kalfsfond, porto en tomatenpuree in een kom en laat het tot de helft van het volume inkoken (deksel erop tot het kookt en dan eraf). Daarna kan de saus afgewerkt worden met koude boter voor een gladde saus of met beurre mannée (boter en bloem) voor een dikkere saus.
    Ik heb dit geserveerd met puree, gestoofde prei, champignons en geglaceerde pastinaak- en wortelblokjes.
    Dit recept komt ook van de KVLV, en daar serveerden ze het met een quiche van uien en groene kruiden.
    Natuurlijk hebben we er maar aan gedacht een foto te nemen als we al begonnen waren, maar zo zag het er dus ongeveer uit...

    06-12-2009 om 16:42 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht: witloofbedje met brie in een broodjasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week zaterdag kwamen Emmy en Koen. Ik probeerde weer een paar recepten uit en 't was in orde, dus ik wil ze met jullie delen.
    Het voorgerecht was 'witloofbedje met brie in een broodjasje', een lekker slaatje voor in het najaar van de KVLV.

    Nodig:
    3 witloofstronkjes
    1 dl notenolie
    1/2 dl aceto-balsamico
    bloem
    125g paneermeel
    75g pijnboompitten
    200g brie (het kan ook met Camembert), mag niet te rijp zijn, de korst eraan laten
    4 eiwitten
    1 eetlepel olijfolie
    1 mango
    2 eetlepels water
    peper en zout
    Veldsla en rucola (notensla)

    Bereidingswijze:
    Verdeel de brie in blokjes. (dan in de frigo laten staan tot verwerken) Een 2-tal u op voorhand, haal je de blokjes door de bloem, daarna door het eiwit dat losgeklopt werd met zout, dan door de met het water aangelengde olijfolie en het paneermeel. Laat ze minstens 2 uur opstijven in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie.
    Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Spoel het witloof, verwijder de harde kern en versnijd tot smalle reepjes. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en zout.
    Verdeel in het midden van de borden het witloof en besprenkel met het sausje. Strooi er de pijnboompitten en de mangoblojes rond.
    Versnipper de veldsla en de rucola en schik ze ook op de witloofbedjes. Bak de kaasjes in frituurolie van 170°C (niet te lang, gewoon even in en uit, ze mogen niet openbarsten, als de frituurolie niet vers is, wel zeven dat de korstjes mooi zijn) tot ze goudbruin zijn. Leg ze op de witloofbedjes.
    Een stukje geroosterd rozijnenbrood smaakt er uitstekend bij.

    06-12-2009 om 16:41 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzengarnalen met kerrie en tagliatelli
    Dit is een recept van KVLV. (uit de kooklessen)

    Nodig voor 4 personen:
    24 reuzengarnalen
    olijfolie
    1/2e druppelglas cognac
    peper & zout
    1 koffielepel kerrie
    2 teentjes geperste look
    1 visbouillonblokje
    2dl room
    1/2e bakje kleine witte champignons
    1 sjalot
    2 tomaten in blokjes gesneden
    250g tagliatelli
    enkele takjes verse dille

    Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing.
    Pel de reuzengarnalen (darmen eruit). Bak ze aan in de olijfolie, overgiet me de cognac, kruid met peper, zout, look en kerrie en laat kort garen.
    Doe er het visbouillonblokje bij en laat de room wat inkoken.
    Snijd ondertussen de champignons fijn en stoof ze samen met het sjalotje. Voeg de tomatenblokjes toe en warm even mee.
    Doe dit mengsel bij de reuzengarnalen.
    Breng verder op smaak met kerrie.
    Laat de tagliatelli verlekken, schik op borden en leg de reuzengarnalen en saus in het midden.
    Versier met wat dille.

    21-10-2009 om 20:45 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met tongschar en zalm
    Een recept van KVLV.

    Nodig voor 4 personen
    400g tongscharfilet
    200g zalmfilet
    2 preiwitten
    2 uien
    200g wortelen (ik verdubbel de hoeveelheid groenten, is veel beter)
    15 lasagnevellen
    200g kaas
    2dl visfumet
    2dl kreeftensoep (hier doe ik een volledig blik van Knorr kreeftensoep in om meer saus te verkrijgen)
    2 1/2 dl room
    50g vetstof
    50g bloem
    een scheutje witte wijn
    olijfolie
    cayennepeper
    marjolein
    peper en zout

    Bereiding:
    Reinig de prei, ui en wortelen, snijd ze fijn en stoof ze aan in de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    Kook de lasagnevellen (ook indien je al voorgekookte gebruikt). Spoel ze af in koud water en laat uitlekken (hier wel opletten dat de vellen niet gaan kleven, hangt ook een beetje van merk tot merk af, heb ik al gezien).
    Snijd de zalmfilet in dobbelsteentjes, de tongscharfilet in de lengte doormidden.
    Maak een roux van de vetstof en de bloem, voeg de visfumet (1/2 visbouillonblokje bij 2dl water), kreeftensoep en room toe en breng aan de kook. Breng op smaak met een scheutje witte wijn, een weinig cayennepeper, peper en zout.

    Stel in een ingevette ovenschotel de lasagne samen: eerst wat saus, dan een laag lasagnevellen, daarop de helft van de groenten, de helft van de vis en saus. Herhaal deze werkwijze en eindig met een laag lasagne en saus. Bestrooi met de gemalen kaas.
    Plaats de lasagne in een voorverwarmde over van 200°C gedurende 45 minuten en dien warm op.

    11-08-2009 om 19:43 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Tompouce
    Eerst en vooral het dessert dat door de selectiecriteria van de zeer strenge jury is geraakt en gisteren dus klaargemaakt werd.
    Het komt van de KVLV.

    Nodig voor 4 personen:
    4 vierkante plakjes kant en klaar uitgerold bladerdeeg
    50g hazelnoten en 2 à 3 eetlepels suiker (ik heb gewerkt met bresiliennenootjes, komt op hetzelfde neer)
    1 ei
    1/4e l slagroom
    1 zakje vanillesuiker
    2 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels choco met hazelnoten
    aardbeien
    voor de chocoladesaus: 2 dl melk, 200g fondantchocolade, 50g suiker

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de vierkante lappen deeg door zodat je 8 driehoekjes bekomt. Leg de driehoekjes op een ingesmeerde bakplaat en doorprik met een vork. Bestrijk ze met losgeklopt ei.
    Hak de hazelnoten grof en meng ze met de suiker. (of je werkt met bresiliennenootjes)
    Bestrooi alle ingesmeerde lapjes deeg met de nootjes en druk deze voorzichtig vast op het deeg. Laat ze 15 tot 20 minuten bakken in de oven. Steek ze van de baplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Snijd ze middendoor.
    Klop voor de vulling de room halfstijf met de vanille- en poedersuiker. Zet er voorzichtig de chocopasta onder zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Breng alles in een spuitzak met grove huls.
    Spuit op de onderste helft van de driehoekjes de room en dek af met de driehoekjes met nootjes.
    Verwarm voor de saus de melk met de suiker en de chocolade tot deze gesmolten si.
    Breng de gewassen aardbeien als versiering op het bord.
    Werk af met de chocoladesaus en bestuif eventueel het geheel met een mengsel van poedersuiker en cacaopoeder om af te werken.

    09-08-2009 om 13:49 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (2)
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille van paddestoelen

    Deze voormiddag heeft Pepijn zijn badje gehad en heb ik eerst wat boodschappen gedaan. Nu ben ik al een tijdje aan het kokerellen voor Jeroen. Kwestie dat hij iedere dag zijn verse en andere portie groenten heeft. Om hem niet altijd rauwkost te laten eten, heb ik hier een heerlijk recept dat ik met jullie wil delen. Het komt uit het boekje 'Salades' uit de reeks 'Licht gekookt' vanVéronique en Michel De Meyer. Een aanrader!(uitg Lannoo)

    Ingrediënten:

    • 1 ui, gepeld en gesnipperd (dat mag er momenteel wel niet in voor Jeroens dieet)
    • 4 eetlepels olie (momenteel is dat 1 koffielepel )
    • 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd (mag er momenteel ook niet in maar wel in gedroogde vorm)
    • 1 aubergine in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel bonenkruidblaadjes (doe ik er niet in, waar kun je dat trouwens kopen?)
    • peper en zout
    • 500g paddestoelen in schijfjes (het mogen ook gemengde bospaddestoelen zijn)
    • 1 dl groentebouillon
    • 1 gele paprika in reepjes
    • 2 tomaten, gepeld en ontpit (doe ik er momenteel ook niet bij, maar de tomaten geven echt een frisse smaak aan de salade!)

    Stoof de ui 5 minuten in de olie. Voeg er dan de look, de aubergine en het bonenkruid aan toe. Laat 5 minuten stoven tot de aubergines zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de paddestoelen bij en laat nog 4 minuten stoven. Voeg dan de bouillon en de paprika toen en laat nog 4 minuten stoven. Roer de tomaten door de ratatouille maar laat niet meer garen. Dien warm, lauw of koud op.

    Deze maaltijdsalade is lekker op zich, maar ook heel erg goed bij bijvoorbeeld bbq!

    14-05-2009 om 11:19 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli con Salsicce
    Zonet klaargemaakt en erg erg goedgekeurd: fusilli met worst.
    Weliswaar maar 1 bordje van gegeten wegens het eerste vast voedsel in 2 dagen, maar meer dan genoeg om te smaken hoe lekker het was.
    Bij deze heb ik dus een nieuwe categorie geopend waarin ik jullie in lekkere recepten wil laten delen.
    Dit recept komt uit 'De pastabijbel' van Jeni Wright, een aanrader.

    Dit zeer smakelijke gerecht uit Zuid-Italië is een combinatie van kruidige, pittige worst en tomatensaus met gedraaide pasta. Pecorino past er, met zijn krachtige, zoutige smaak, perfect bij. Serveer dit gerecht als informele avondmaaltijd met een volle rode wijn en knapperig boerenbrood.

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    400g kruidige varkensworst (ik gebruikte chipolata die ik bijkruide met 'vleeskruiden' van Topaz en een provençaalse kruidenmix die we in de provence kochten)
    2 el olijfolie
    1 kleine ui, fijngehakt
    2 tenen knoflook uit de knijper
    1 grote gele paprika, ontpit en in reepjes
    1 tl paprikapoeder
    1tl gedroogde gemengde kruiden (ik gebruikte hier ook de provençaalse kruidenmix)
    5-10ml chilisaus (deze liet ik weg wegens niet voorradig in de GB )
    400g pomodori uit blik (deze vulde ik aan met een zak saus van Bertolli: tomatensaus met fijne kruiden)
    250-300ml groentebouillon
    300g fusilli
    zout en gemalen zwarte peper
    versgeraspte Pecorino, bij het serveren

    1) Grill de worstjes 10-12 minuten tot ze bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    2) Verhit de olie in een grote bakpan, voeg de ui en het knoflook toe en bak 5-7 minuten op een laag vuur. Voeg de gele paprika, het paprikapoeder, de gedroogde kruiden en chilisaus naar smaak toe. Laat, onder regelmatig roeren, 5-7 minuten zacht koken.
    3) Doe er de tomaten uit blik bij, verdeel ze in stukjes met een houten lepel. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed. Laat 10-12 minuten op een middelhoog vuur koken en giet de groentenbouillon er geleidelijk bij zodra de saus inkookt.
    4) Snijd ondertussen, terwijl de tomatensaus kookt, de gegrilde worstjes diagonaal in stukjes van 1cm.
    5) Voeg de stukjes worst toe aan de saus, zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten koken. Kook ondertussen de pasta.
    6) Breng de saus op smaak, giet de pasta af en doe hem in de pan met de saus. Meng goed en verdeel over de borden. Bestrooi elke portie met een beetje geraspte Pecorino en serveer extra Pecorino erbij.

    Mijn oordeel: lekker en snel klaar. Eens iets anders dan de klassieke spaghetti bolognaise. Het enige dat ik anders zou doen de volgende keer is de paprika niet meer in reepjes maar in kleinere stukjes. Wij aten het zonder de Pecorino.

    23-04-2009 om 19:20 geschreven door Vivache  


    Categorie:Cookie monster
    » Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Pepijn Simon Lucas
    geboren op 22/02/2009 om 0u50 in Kortrijk
    50cm (48cm) - 35cm hoofdomtrek - 3,635kg

    26/02/09 3,360kg - 50 (48)
    06/03/09 3,420kg - 49
    12/03/09 3,640kg - 50
    27/03/09 4,180kg - 52
    23/04/09 5,230kg - 57
    26/05/09 6,400kg - 59
    24/06/09 6,970kg - 63
    26/08/09 8,240kg - 68
    03/12/09 9,700kg - 73
    24/02/10 10,40kg - 75
    25/05/10 11,24kg - 77
    01/03/11 13,08kg - 86
    19/08/11 14,04kg - 89,5
    Foto

    Floris Marcel Maxim
    geboren op 10/06/2011 om 11u24 in Kortrijk
    52cm-36cm hoofdomtrek-3,820kg
    15/06 3,540kg - 52cm
    23/06 3,820kg - 53cm
    30/06 4,290kg -
    04/07 4,600kg -
    15/07 5,120kg - 56,5cm
    30/07 5,960kg -
    19/08 6,740kg - 61cm
    20/09 7,900kg - 65cm


    Foto

    Veerle Michelle Lieve
    °16/04/1983
    x04/05/2005 met Jeroen
    Zoontjes Pepijn en Floris
    Biochemicus
    Gedichten en woordseltjes


    Foto

    Jeroen Emeric Hector
    °02/08/1978
    x04/05/2005 met Veerle
    Zoontjes Pepijn en Floris
    IT'er
    Drummer
    Fietsen


    Mijn favorieten
  • Fiona & Linus!
  • Oma
  • Eline
  • Alejosa
  • Wolf
  • Saar en Titus
  • Prutsen
  • Kleine Man, kleine pruts en...
  • Noremi
  • Fien en...


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!