Santiago there I come again
Inhoud blog
 • Santiago
 • Muxia - Faro - Finesterre 44 km
 • Hospital - Muxia 29 km
 • Santa Maria - Hospital 19 km
 • Negreira - Santa Maria 19 km

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  09-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago
  De camino zit er jammer genoeg op, ik heb vandaag al een traantje weggepikt zeker als je 
  Uw camino vrienden moet uitwuiven.  Dat is niet van het plezantste.  Vanmorgen is de terugreis aangevat,  eerst nog even naar de Faro de Finesterre geweest (mooie afsluiter!!) en dan met de bus naar Finisterre.
  Morgen nemen we het vliegtuig richting CHARLEROI  (via Madrid) om uiteindelijk om 20.05 aan te komen in Gent St Pieters.

  Bij deze wens ik allen die me gesteund hebben en gesponsord hebben alvast te bedanken voor hun medeleven en hopelijk bent U volgend jaar weer op de afspraak. Ik in ieder geval,

  Groetjes
  Pelgrim Marnix 

  Bijlagen:
  20160609_101639.jpg (1.6 MB)   

  09-06-2016, 18:52 geschreven door Marnix  

  Reageer (3)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muxia - Faro - Finesterre 44 km
  Van dat vroeg slapen is uiteindelijk niet veel in huis gekomen. De camino heeft er weer eens anders over beslist. Toen ik naar het pension ging zat Paul op een terras lekker te genieten van een wijntje en gegrilde sardines. Bij iedere consumptie kreeg je 1 of 2 gegrilde sardines gratis. Zo een gelegenheid slaan we niet over uiteraard. We hebben ons een fles wijn gekocht en hebben sardines a volonte gegeten en LEKKER dat ze waren. Uiteindelijk ben ik om 23.00 u in mijn bed beland en heb goed geslapen. Om 06.00 u dan vertrokken terug naar Finesterre maar ik wou eerst nog even naar het uiterste westelijke punt van Spanje de Faro de Tourinan. Het is een gewaagde onderneming geworden, door alle kleine dorpjes met loslopende honden, geen bewegwijzering en geen mens te bespeuren. Maar ik wilde en zou het einde van deze camino zien en het is me nog gelukt ook. Het geeft je een bijzondere kick om daar te staan, aan de rand van het hooggebergte met voor je 100 meter lager niks anders dan water. Ik heb op een bankje een half uur zitten genieten van deze ongerepte omgeving en ben dan op zoek gegaan naar de caminoroute. Dat was niet zo evident maar na veel vijfen en zessen heb ik ze dan toch gevonden. Om half vier ben ik dan terug aangekomen in Finesterre en heb eens een goed bad en een goed bed stuk gegeten. Morgen gaan we dan stilletjes aan aan de terugreis beginnen en terug naar Santiago. 

  09-06-2016, 18:13 geschreven door Marnix  

  Reageer (3)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags: ik naar het pension pension ging al een gelegenheid slaan we niet over en h volo ben ik danteebben
  07-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospital - Muxia 29 km
  Na amper twee uur slapen ben ik om 06.00 u vertrokken naar Muxia. Er lag op mijn kamer een Nederlander die alleen maar snurkte als hij wijn dronk. Ik zag hem gisterenavond een hele fles wijn uitdrinken met als gevolg dat ik vannacht al mijn hebben en houden kon oppakken en in de inkomhal kon gaan slapen.Het is dus een heel slopende rit geworden vandaag maar wel een hele mooie.Het was prachtig weer en ik heb welgeteld 3 pelgrims gezien. De tocht naar Muxia staat slecht aangegeven en ik had verder ook enkele documentatie bij. Maar ik wou kost wat kost het einde van route bereiken en dat is dan ook gebeurd. Onderweg ergens midden in het onbekende kwam ik bij een Monasterie terecht uit het jaar 1200. Ik heb daar een rondleiding gekregen en dat was echt wel de moeite. Een aantal pelgrims hadden een overeenkomst voor tien jaar dat ze daar kosteloos mochten verblijven mits onderhoud van het gebouw.  Elkeen had zijn functie zo was er een smid, een schrijnwerker,een kok, een tuinier,enkele muzikanten etcetera.  Alles werd bekostigd met giften van bezoekende pelgrims en eventuele overnachtingen. Het was allemaal heel primitief maar uiterst gezellig en echt bewonderingswaardig. Ze kweekten alles zelf en konden voorzien in hun eigen behoeften. Om 14.00 u na een heel lekker bakje koffie ben ik dan weer vertrokken om na veel omwegen uiteindelijk om 16.00 u in Muxia aan te komen. Eerst een slaping gezocht en dan heb ik maar een van de vele visrestauranties in dit vissersdorp bezocht voor een eerste deftige maaltijd. Daarna heb ik nog een korte wandeling gemaakt langsheen de kaai. Nu nog even een deugddoend bad en dan bed in denk ik want morgen is het richting Finesterre.

  07-06-2016, 17:39 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santa Maria - Hospital 19 km
  De albergue gisterenavond was een schot in de roos we zijn aangekomen om 14.00 u en hebben eerst een lentsilsoep gegeten.  De eigenares wou meer soep in ons bord doen dan er in feite in kon.  Ze had ze zelf gemaakt en dat kon je proeven ook. Het was heerlijk genieten op een terrasje in het niemandsland met een heerlijk zonnetje.  S'avonds hebben we de overschot van de soep opgegeten en en frietje met een cordon bleu en een wijntje genoten. Meer moet dat niet zijn voor mijn part.  Vanmorgen de eerste km nog met Mathiss gelopen. Onderweg heb ik dan van mijn laatste caminofriend afscheid genomen. Mijn hele vriendenkring is nu back home. Het was een mooie wandeling vandaag, vanmorgen heeft het een beetje geregend maar nadien kwam de zon erdoor en was het heerlijk wandelen.
  .S'avonds wetd ik uitgenodigd door een koppel uit Seattle voor het avondmaal. Het werd een hele gezellige en boeiende avond. We hebben het niet te laat gemaakt en na een korte wandeling  ben ik gaan slapen want morgen wacht mij een zware dag.

  06-06-2016, 21:11 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:e
  05-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negreira - Santa Maria 19 km

  Vannacht geslapen in een albergue met zowat 40 bedden en je acht het niet voor mogelijk maar het was muisstil  in de kamer. Geen snurkers en iedereen heeft volgens mij ontzettend goed geslapen. Dit heb ik voor het eertst meegemaakt in mijn caminogeschiedenis.Misschien kwam het door de verjaardagsviering van een van onze collega's. Om half acht zijn we dan zowat vertrokken,  ikzelf naar Santa Marina en daar heeft Mathiss dan afscheid genomen want hij moest bij gebrek aan tijd opschieten. Vanavond slaap ik weer in een albergue ditmaal met 16 bedden en er is alvast 1 snurker bij. Maar wie weet valt het wel mee, het eten was ieder geval al goed. Ik moet nu afsluiten want er komt mij net iemand vertellen dat hij niet kan slapen van mijn bureauwerk. Ik ga dus ook maar slapen. Tot morgen.

  05-06-2016, 21:30 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago - Negreira 23 km
  Vanmorgen een heerlijk ontbijt genomen in het hotel en na een heerlijk bad voor een laatste keer naar de mis geweest in de kathedraal. Na de mis afscheid genomen van Bart en samen met Mathiss vertrokken richting Finesterre. De eerste etappe is geĆ«indigd in Negreira. Het was een lastige tocht want we gingen ervan uit dat het van nu af vlak zou zijn.  Dat was een totale misrekening en bovendien hadden we geen eten en niet genoeg drinken mee. Aangekomen Negreira eerst maar eens uitgekeken naar een restaurant maar ook dat bleek een misrekening te zijn want er was niks warms te verkrijgen. Uiteindelijk zijn we gaan slapen met een salade mixtape en wat stokbrood.

  04-06-2016, 00:00 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago
  Vandaag een dagje rondgelopen in Santiago en afscheid genomen van enkele collega's. Voor het overige mijn verblijf geregeld tegen het moment dat ik terug kom van Muxia en dat was niet zo eenvoudig want alles bleek volgeboekt. Uiteindelijk toch iets gevonden maar het was inmiddels wel tijd geworden om iets te gaan eten. Ik had eigenlijk in een eerder stadium afspraak gemaakt met Bart om in Santiago iets te gaan eten maar dat is misgelopen. Ik ben wel na vele dagen Matiss tegen het lijf gelopen. Dat was een prettig weerzien en we hebben afgesproken om morgen gezamenlijk de tocht naar Finesterre aan te vatten. Met Bart heb ik inmiddels afgesproken om morgen op de Plaza de Galicie nog een pilsje te drinken vooraleer onze wegen uit mekaar gaan.
  Dus morgen word het nog een luie dag denk ik maar daarna moet ik er weer tegenaan en met 
  veel plezier want ik vind het nog steeds boeiend.

  Marnix

  03-06-2016, 00:00 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  02-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santa - Irene - Santiago 23 km
  Na de verwenningskuur van gisteren en een goede nachtrust vanmorgen om 6.00 u vertrokken. Het eerste uur waren er geen pelgrims te bespeuren, de meeste hebben het wel gehad denk ik en blijven nu wat langer in hun bed liggen. Het werd al vrij snel licht en dat is altijd mooi om zien en als toetje kreeg ik nog een reuze hert te zien die mijn pad kruiste. Persoonlijk vind ik de laatste week de mooiste van de camino (zie foto's) alleen is de sfeer wat minder want de meeste zitten wel op hun tandvlees. Om 12.00 ben ik dan in Santiago aangekomen en eerst maar eens mijn intrek genomen in het hotelletje van vorige keer. Voor vandaag kon ik nog een kamer krijgen maar voor de 9e juni niet meer. Dan maar uitgekeken naar iets anders maar alles blijkt hier volgeboekt, dus voorlopig geen onderkomen die dag en om in Santiago nu in een albergue of municipale te gaan slapen dat zie ik niet zitten. Maar goed dat is dan een probleem voor later eerst nu maar een wat vrienden gaan opzoeken. Al gauw trof ik Jacqueline en Kristi aan, tenminste ik had ze niet gezien maar ze riepen mij terug. Samen wat gegeten en een afspraak gemaakt voor vanavond Later heb ik Suzy en Michael (zijn altijd en overal die twee) en Claudia nog aangetroffen. Zij wist me nog te vertellen dat Bart ook in town was maar ik heb hem niet gezien. Gelukkig hebben we later  de avond per mail nog iets kunnen afspreken voor morgen. Ik ben wel blij want met Bart kon ik het wel goed vinden. Het is wel  de valreep want morgen trek ik weer mijn schoenen aan richting Finesterre want de tijd word kostbaar. Tot morgen

  02-06-2016, 00:00 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melide - Santa Irene 30 km
  Vanmorgen vertrokken met de bedoeling naar Pedrouzo te gaan. Het plan is zoals meestal niet uitgekomen maar het is een heel mooie trip geworden. Bos in en bos uit dat was wel welkom met deze temperaturen. Maar gezien de hitte en de weinige eet- en drankgelegenheden was Pedrouzo wel iets te ver gegrepen. Op zeker moment zagen mijn voeten het niet meer zitten en dacht ik het eerste beste verblijf met een restaurantje is het mijne. Het zag er niet uit,  vervallen en slordig maar het kon me niet deren. Het werd een albergue met 20 bedden en wat bleek ik was de enige en het was al 18.00 u. De eigenares was een hele lieve dame en deed haar uiterste best voor mij. Het eten was bijzonder lekker (8 zelfgemaakte garnaalkroketten en een koude schotel daar kon je niet overkijken) en een luxueuze badkamer met inloopdouche. Dit bewijst nog maar eens dat je niet altijd in die bekende steden hoeft te zijn. Nu ga ik slapen want ik val bijna omver van de slaap en morgen doen we onze intrede in Santiago
  (Nog 24 km)
  Wel te rusten
  Marnix

  01-06-2016, 21:34 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  31-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospital de la Cruz - Melide 23 km
  Vannacht na een  lange tijd weer eens mijn onderkomen gezocht in een albergue. Ik had een kamertje van 4 met drie amerikanen waarvan  1 tijdelijke snurker. Het slapen viel wel mee maar toen ze vroegen vanwaar ik was viel de communicatie stil. Ze hadden het niet zo gesteld op de belgen geloof ik. Ik ben dan maar alleen het stad in getrokken om pulpo (octopus) te gang eten. Het werd een gezellige bende met 3 Portugese meiden die pas hun eerste camino dag hadden beleefd. Ze hebben dan ook uitvoerig gebruik gemaakt van mijn ervaring en mij hiervoor rijkelijk bediend met wijn. Op mijn tocht viel er maar 1 noemenswaardig feit te vermelden. Toen ik een kerkje passeerde dacht ik dat de mis bezig was. Het was echter een Corsicaanse pelgrim die met veel overgave een lied stond te zingen. Ik kreeg er echt kippenvel van en bij het buitengaan moest iedere pelgrim naar zijn zakdoek zoeken. Het was echt aangrijpend.
  Ik heb die man om de tekst gevraagd en hij gaat het mij vertalen en mailen. Vanavond heb ik een goed pensionnetje, nogal primitief maar wel rustig en morgen gaan we beginnen aan de laatste 50 km naar Santiago.
  Tot dan
  Marnix

  31-05-2016, 00:00 geschreven door Marnix  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!