Inhoud blog
 • Registry Reviver voor het onderhouden van het Windows Register
 • Register vervuiling belangrijke factor van een trage computer
 • Hoeveel ervaring heb ik nodig om een computer sneller te maken?
 • Runtime errors wat zijn dat?
 • Computer is Traag
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Pc problemen oplossen
  Uw gids bij computer problemen
  10-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pc problemen oplossen

  Iedereen heeft wel eens te maken met een probleem met zijn computer. Soms zijn ze eenvoudige op te lossen en soms lijkt het haast onmogelijk. De complexiteit van het probleem en de ervaring van de computer gebruiker zijn uiteraard doorslag gevend in het vinden van een goede oplossing. Omdat veel mensen weinig computer ervaring hebben, wil ik met behulp van deze blog hulp bieden, in de vorm van instructies en verwijzingen naar goede support sites, aan onervaren computer gebruikers. Want voor elk probleem is er een oplossing.

  We kunnen computer problemen onderbrengen in de volgende categorieën:

  ·         Vage problemen
  Problemen waarbij u niet direct door heeft dat er iets mis is met de computer. Denk aan een trage pc of aan het hangen van programma’s op bepaalde momenten.

  ·         Software errors
  Deze klasse probleem zijn visueel en u ziet meteen dat er iets mis om dat er een foutmelding wordt getoond.

  ·         Hardware problemen
  Problemen en foutmeldingen gerelateerd aan hardware componenten, zoals een grafische kaart of geluidskaart.

  ·         Problemen met het internet
  Een traag internet is een goed voorbeeld.

  De meeste problemen kunnen in deze vier categorieën geplaatst worden. Ook al passen ze in een van deze categorieën, de oorzaak van het probleem ligt vaak aan het ontbreken van computer onderhoud. Daarom raad ik u aan om altijd te beginnen met uw computer schoon te maken. Op deze website: computer opschonen, vindt u instructies over hoe u een computer kunt onderhouden en schoonmaken.

  Wij proberen per categorie eenvoudige oplossingen aan te bieden in de vorm van instructies tools of andere middelen.

  Ook willen we u graag helpen bij specifieke pc problemen. Heeft u bijvoorbeeld een DLL error en uw weet geen raad? Laat dan een commentaar achter in onze blog en we proberen u vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

  Conclusie

  Deze blog heeft als doel om u op weg te helpen bij het vinden van een oplossing bij computer problemen. Dit doen wij aan de hand van instructies en verwijzingen naar goede support sites.
  Heeft u een probleem en deze wordt niet op deze site besproken? Meld het ons dan en wij proberen u vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

  Meer links over pc onderhoud: Utility Software, Pc onderhoud links  

  10-05-2011 om 00:00 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:pc problemen, computer, problemen, hulp
  >> Reageer (0)
  05-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Registry Reviver voor het onderhouden van het Windows Register
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het onderhouden van het Windows register is cruciaal om pc problemen te voorkomen en een om de computer snel te houden. Een beschadigd of een vervuild register is de bron van veel ellende. Om het register te onderhouden heb je een speciaal programma nodig, een registry cleaner genaamd. Een registry cleaner wordt niet standaard meegeleverd door Microsoft.
  Ze weten dat het onderhouden van het Windows register cruciaal is, maar leveren geen tool om deze taak te volbrengen.
  Er zijn verschillende softwarehuizen die registry cleaners maken, een van de bekendste is een product van Reviversoft. Zij hebben een tool gemaakt om het register op een professionele manier te onderhouden. Dit programma heet Registry Reviver.

  Zoals de naam al aangeeft: “Reviver” is het een goed instrument om opnieuw leven in de computer te blazen op het moment dat de computer traag is of als Windows veel software fouten heeft. Naast het weer opnieuw reactiveren van een computer met problemen, waaronder performance problemen, bied Registry Reviver ook een optie om automatisch het register te controleren op fouten. Op die manier worden huidige problemen opgelost en nieuwe problemen voorkomen.

  Ik raad u aan om de uitgebreide review van deze registry cleaner te lezen op: Registry Reviver.

  05-07-2011 om 11:11 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Register vervuiling belangrijke factor van een trage computer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heeft u een trage computer? Dan is het belangrijk om te weten waarom de pc traag is.
  Er zijn twee factoren die de computer vertragen: 1. Virussen of ander malware, 2. Een vervuild systeem.
  Als de computer beetje bij beetje steeds langzamer wordt dan kunt er zeker van zijn dat het probleem is veroorzaakt door een vervuild Windows register. Wat is de relatie tussen een trage computer en een vervuild register?

  Het Windows register speelt een cruciale rol in Windows. Systeemconfiguratie, applicatie configuraties en gebruiker instellingen worden in het register opgeslagen. Deze informatie wordt door alle software die op de computer geïnstalleerd is gebruikt.

  Als u bijvoorbeeld een programma opstart, gaat dit programma als eerst zijn applicatie configuratie opvragen in het register. U kunt het register vergelijken met een bibliotheek. Een applicatie configuratie is een boek in is bewaard in een boekenkast. Als een programma zijn configuratie opvraagt moet het “boek” gezocht worden. Zijn er weinig “boeken” wordt de informatie snel gevonden. Zijn er veel “boeken” dan duurt het langer.
  U begrijpt dus, dat hoe meer configuratie elementen in het register hoe langzamer programma’s reageren.

  Om dit probleem op te lossen moet u het register opschonen. Het register opschonen is niks anders dan het opruimen van rommel (boeken die niet meer gebruikt worden). U kunt dit doen met behulp van een registry cleaner. Een registry cleaner is een programma dat gespecialiseerd is in niet alleen het opruimen maar ook in het repareren en defragmenteren van het Windows register.

  Met een schoon register bereikt u, dat u computer stabieler en sneller functioneert.
  Als u opzoek bent naar een goede registry cleaner, lees dan eens het artikel over Registry Mechanic.

  30-06-2011 om 10:42 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel ervaring heb ik nodig om een computer sneller te maken?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor het sneller maken van een computer heb je enige computer ervaring nodig.
  Afhankelijk van de methode, heb je meer of minder pc ervaring nodig. Welke methodes zijn er om de computer sneller te maken?

  • Computer opschonen
   Pc opschonen van virussen en andere malware. Sleutel elementen zoals het Windows register, harde schijf opschonen.
  • Computer systeem software actualiseren
   Het instaleren van nieuwe hardware drivers en Windows updates.
  • Gebruik maken van TuneUp software
   Het gebruik maken van software die in staat is om de computer te optimaliseren en te versnellen
  • Hardware upgrade
   Uitbreiden van het werkgeheugen of ander hardware.

  De makkelijkste manier om de computer sneller te maken is natuurlijk optie 3. Het gebruik maken van software die de computer optimaliseert. De gebruiker moet alleen weten hoe je een programma download en installeert. De rest gaat volledig automatisch en met een paar klikken.

  Het moeilijkste en waarschijnlijk ook het duurste is de hardware van de computer upgraden. Niet alleen moet de gebruiker  kennis hebben over welke componenten geschikt zijn voor zijn computer, hij moet ook instaat zijn om hen te instaleren en configureren.

  Al deze methodes worden uitgebreid besproken op de website: computer sneller maken.
  Ik raad u dan ook aan deze site goed te bekijken.

  27-06-2011 om 20:48 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runtime errors wat zijn dat?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heeft u wel eens een runtime error gehad? Zijn knap vervelende problemen en de foutmelding duiken overal op, tijdens het opstarten van de computer, tijdens het gebruiken van een programma of als u een bepaalde actie wilt uitvoeren, zoals printen etc.

  Maar wat is nu precies een runtime error? En hoe los ik een runtime error op?
  Het is niet zo makkelijk om op deze vragen meteen een duidelijk antwoord te geven.
  Runtime wil zeggen, tijdens het draaien/opstarten. Error, dat lijkt me vrij duidelijk, is het Engelse woord voor fout. Het probleem kan veroorzaakt worden door dat tijdens het draaien van een programma er een driver of Dll opgezocht kan worden die niet gevonden wordt, of een configuratie element wordt opgevraagd die niet bestaat of verkeerde informatie bevat.
  Daardoor zijn drivers en het Windows Register meestal de boosdoener als het om een runtime error gaat.

  Maar ook virussen of fouten in Windows kunnen een runtime error veroorzaken. Microsoft publiceert geregeld nieuwe Windows updates waarin ze fouten oplossen. Maar deze Windows updates kunnen natuurlijk alleen fouten van het besturingssysteem oplossen.

  Hoe los ik een runtime error op?

  Er is genoeg informatie op het internet te vinden. Elke pagina bespreekt wel een bepaald onderdeel. Gelukkig is er nu ook een website die al deze verschillende problemen heeft verzameld en in een overzichtelijke pagina geplaats: Runtimer error & oplossingen.
  Zij hebben bijvoorbeeld een selectie van runtime error gerelateerd aan drivers/dll uitgesplitst en uitgediept: Dll & driver runtimer error.

  Een aantal veel voorkomende runtime errors:

  Microsoft internet explorer Runtime error
  Symentic antivirus Runtime error
  Picture It en runtimer error.

  02-06-2011 om 18:18 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:runtime error, runtime error
  >> Reageer (0)
  13-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computer is Traag

  Als u computer traag is, is het bepalen van de reden soms erg moeilijk. Dat komt omdat het probleem “vaag” is waardoor het vinden van een mogelijke oplossing moeilijk wordt.
  Een trage computer heeft dan ook meestal meerdere oorzaken. Het is niet één op zich zelf staand probleem. Om de oorzaak van een langzame computer te kunnen vinden moet u in verschillende hoeken uw computer analyseren. Het artikel: trage computer helpt u bij deze analyse. Heeft geeft u een richting aan, ook als moet u vaker verschillende richtingen op gaan omdat het probleem in verschillende gebieden bevind.

  Het artikel: Computer traag door een virus besmetting is daar een goed voorbeeld van.
  Als u bepaald heeft dat u computer langzaam is doordat uw computer besmet is, is het verwijderen van het virus vaak niet voldoende. Het virus is verwijderd maar de schade dat het virus heeft aangebracht is niet opgelost. U zult naast het verwijderen van het virus meer acties moeten ondernemen.

  Als het probleem van die aard is dat het te complex is om het eenvoudig op te lossen, kunt u altijd overwegen om uw pc opnieuw te instaleren. Een herinstallatie verwijderd alles, maar dan ook alles van uw computer. Dus zorg er voor dat voordat u begint met het herinstaleren, dat u een backup van uw documenten etc maakt. U verliest ook alle programma’s die u heeft geïnstalleerd, die moet u allemaal opnieuw instaleren. Als u gebruik maakt van Outlook bijvoorbeeld, zorg en dan voor dat u ergens op papier heeft opgeschreven wat u email account gegevens zijn, zodat u na de installatie van Windows u outlook opnieuw kunt configureren.
  Het her-instaleren van Windows is een rigoureuze  stap. En in sommige gevallen, is uw computer na het formateren en her-instaleren traag. Dit is eenvoudig op te lossen, ik raad u het artikel: Pc langzaam na formatteren, te lezen.

  Heeft u een specifiek probleem? En u weet niet waar u moet beginnen? Laat het ons dan weten en wij helpen u op weg! Schrijf onderaan in de pagina een commentaar en wij reageren zo snel mogelijk. Samen kunnen we van een trage pc een snelle maken!

  13-05-2011 om 13:29 geschreven door Frank  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:computer traag
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!