vtm.be // chico SYTYCD

De overgebleven 10 dansers maakten er zondag een spectaculaire show van. Voor het eerst moesten ze dansen met een andere partner. De meisjes mochten om de beurt een mannelijke compagnon uitkiezen. Raquel koos als eerste meteen voor Chico, in haar ogen de beste technische danser van het gezelschap. Natascha vormde een koppel met Floris, Enora met Eldrick, Hettie met Lorenzo en als laatste bleven Lise en Stefano over.

Raquel en Chico brachten een bloedhete tango op de dansvloer, waarbij het publiek volledig uit het dak ging. Juryleden Euvgenia en Marco waren duidelijk onder de indruk en gaven het koppel een staande ovatie. Jan Kooijman riep Chico zelfs uit tot winnaar van SYTYCD 2010.

Na de koppeldans, moesten alle deelnemers zich individueel bewijzen, vermits er vanaf nu ook individueel voor elke danser kan gestemd worden per sms. Hier bewees Lise, favoriet van Euvgenia, dat ze als jazzdanseres ook wel "ballen aan haar lijf heeft" als hiphopster. De groepschoreografie was een live act in gezelschap van popster Kat Deluna.

Aan het einde van de show werden de stemresultaten bekend gemaakt. Bij de meisjes werd Raquel naar huis gestuurd. De jury was duidelijk geschokt. Ze had immers een prachtige tango en solo act neergezet. Ook aan mannelijke kant lokte het resultaat heel wat boe-geroep uit: Chico moest naar huis, Eldrick mocht, naar zijn eigen verbazing, blijven. Het kan vanaf nu dus alle kanten uit, want de jury maakt geen beslissende keuze meer na de "Dance for your life".

Heb jij gestemd? Zo ja, op wie? En wie moest volgens jou het programma verlaten? Zit jouw favoriet nog in de show?is dit terecht?? of niet?