Leesportfolio opdracht 3
What happened to Cass McBride?
11-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde
Ik zit in de gevangenis. De politie heeft me gearresteerd. Ik dacht nog eens na over wat Cass had gezegd over mama en besefte dat ze gelijk heeft. Ik ben naar huis gereden en naar binnen gestormd. Plots voelde ik zo veel woede. Ik ging naar de keuken en nam een mes en een touw. Ze moest ook opgehangen worden net zoals David had gedaan. Dat verdient ze. 
Ik ging naar boven want daar was ze. Ik duwde het mes tegen haar keel waardoor ze een klein beetje begon te bloeden. Ik duwde haar naar de trap. Ze stribbelde tegen. Doordat ze zo tegenstribbelde viel ze van de trap. Op het moment dat ze beneden lag kwam er een agent binnen. Later bleek dat een agent te zijn die bezig was met Cass haar ontvoering. Ik liep naar beneden want ik wou nog altijd mijn moeder vermoorden. Ik duwde het mes opnieuw tegen haar keel. De agent riep dat ik het mes moest laten vallen. Ik had nog liever dat hij me doodschoot dan dat ik mijn moeder zou laten leven. Er kwam een agent van achter mij die mijn mes wegschopte. Ze hebben me gearresteerd en ik heb meteen schuldig gepleit. 
Cass is nog in kritieke toestand. De agenten hebben me al ondervraagd. Ik heb het hele verhaaal verteld en nu is het wachten op mijn proces.

11-03-2017 om 17:43 geschreven door Paulien Geenens  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders denken
Vandaag is het de tweede dag. Ik heb bijna heel de dag bij Cass gezeten. Toen ik toekwam maakte ze geen geluid. Ze was niet aan het roepen zoals gisteren. Toen ik haar vroeg om iets te zeggen zei ze niets. Ik dacht dat ze dood was maar na een tijdje begon ze eindelijk te praten.
Ik merk dat ze het moeilijk krijgt. Ik kan het horen aan haar stem. Ze smeekte ook voor een beetje water te krijgen. Ik begin medelijden te krijgen met haar. Toch wil ik haar nog niet laten gaan. Ze heeft David nog altijd gekwetst. Nog even en dan zal ik haar vrijlaten. 
We hebben veel gepraat. Ik heb daar van genoten, hoe raar dat ook klinkt. Het was goed om mijn hart te luchten ook al was het tegen Cass. Ze heeft mij ook veel verteld over haar leven. Het was wel emotioneel. Het ging meestal over David en over mama. Ze heeft mij doen inzien dat ze eigenlijk niets te maken heeft met David zijn dood. Dat het niet door haar gemeen briefje komt maar door de woorden van mama. Ik had hem beter moeten beschermen tegen moeder. Het is deels mijn fout. Nu moet Cass niet meer boeten maar moeder.
Toch heb ik het gevoel dat ik Cass haar woorden niet mag geloven. Misschien is ze me een soort van aan het manipuleren. Ze denkt waarschijnlijk dat ik nu mijn moeder beschuldig en dat zij ervan af is.
Ik ga me nu niet meer bezig houden met Cass maar met moeder. Ik laat Cass nog even liggen zodat ze toch haar straf krijgt en dan laat ik haar gaan.

11-03-2017 om 16:57 geschreven door Paulien Geenens  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De realisatie
Vandaag is de eerste dag dat Cass onder de grond lag. Ik was er toen ze waker werd. Ze is heel lang blijven slapen, zoals ik had voorspeld. Het duurde meer dan 12u. 
Toen ze wakker werd begon ze te schreeuwen voor hulp. David had ook hulp nodig maar die heeft hij niet gekregen dus waarom zou ik haar hulp bieden.
Ik heb haar eerst een paar minuten laten panikeren voordat ik in de walkietalkie iets zei. Pas toen ze stopte zei ik iets. Ze had volgens mij niet meteen door wat er aan het gebeuren was. Ik moest haar een paar subtiele hints geven voor ze het wist. Ik heb haar uitgelegd waarom ze daar in die kist lag. Natuurlijk vond ze dat ik geen gelijk had. Dat het niet haar fout was dat David zichzelf van het leven heeft benomen. Ze had er niets mee te maken volgens haar.
Ze was heel de tijd aan het klagen en aan het smeken om haar uit die kist te halen. Zo gemakkelijk ga ik haar er toch niet van af laten komen. Omdat ze niet wou stoppen met zagen ben ik weggegaan. 
Het is leuk om haar volledig in mijn macht te hebben. Ik beslis alles. Ze kan helemaal niets doen. 

11-03-2017 om 16:29 geschreven door Paulien Geenens  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap 1
Gisterenavond ben ik begonnen met mijn plan. Cass McBride krijgt eindelijk wat ze verdient. Mijn plan is om haar fysiek en mentaal uit te putten zodat ze weet hoe David zich voelde door haar.
Wanneer ze lag te slapen ben ik via het raam in haar kamer geslopen en heb haar een slaapmiddel ingespoten zodat ze zeker niet zou wakker worden. Ik heb haar naar mijn tuin gedragen. Ik heb haar levend begraven. Ze ligt in een houten kist. Ik heb er wel voor gezorgd dat ze kan blijven ademen. Ik heb aan de kist een slang verbonden en aan die slang een ventilator zodat er steeds zuurstof wordt toegevoerd. 
Aan haar hand heb ik een walkietalkie gebonden zodat ik met haar kan praten. 
Alles is goed verlopen. Cass heeft mij niet horen binnenkomen en haar vader heeft mij ook niet gezien. Ik dacht op een moment dat ze niet meer leefde doordat ik te veel slaapmiddel had toegediend. Ik hoorde haar niet meteen ademen maar ik voelde haar hartslag nog en zag haar borstkas nog op en neer gaan. Het zal wel even duren voor ze wakker wordt. Ik kan al niet wachten om haar haar verdiende loon te geven. 
Ik wil haar niet vermoorden, gewoon even martelen. Let the games begin.

11-03-2017 om 16:07 geschreven door Paulien Geenens  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden zijn tanden
Vandaag is de dag dat ik een deel van mijzelf ben verloren. Toen ik thuiskwam zag ik mijn broer aan de boom die in onze voortuin staat. Er hing iets op zijn borstkas. Een briefje. Net zoals dat briefje hing hij ook. Hij had zichzelf met een koord aan de boom opgehangen. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Hij heeft opgegeven. Kon moeder haar gezaag en de druk niet meer aan. Door dit te doen heeft hij haar gelijk gegeven. Ze zei altijd dat hij net zoals vader een opgever is. Als het te lastig wordt meteen stoppen. Dat is wat hij nu heeft gedaan. Het briefje heeft hij met een veiligheidsspeld op zijn borstkas vastgepind. 
Het briefje doet met twijfelen of het wel enkel door moeder was dat hij dit heeft gedaan. Een paar dagen geleden heeft hij Cass McBride uitgevraagd. Iemand die vanuit een sociaal standpunt te hoog gegrepen is voor hem. Ze had hem beleefd afgewezen maar had wel nog een briefje geschreven die voor haar vriendin bedoeld was. Maar David had het briefje eerst gevonden. In het briefje had ze hem een homo genoemd en nog allerlei andere verschrikkelijke dingen.  
Misschien komt het zowel door moeder als door Cass. 'Woorden zijn tanden. Ze verscheuren me levend. Eet nu mijn lijk maar.' Dat is wat er in het briefje stond. Dat waren zijn laatste woorden. Hij verdiende dit niet. 
Cass moet boeten. Cass zal boeten. Daar zal ik voor zorgen.

11-03-2017 om 15:47 geschreven door Paulien Geenens  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pauliengeenens

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
Bloggen.be-team

11-03-2017 om 15:29 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Het einde
 • Anders denken
 • De realisatie
 • Stap 1
 • Woorden zijn tanden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!