Het leven zoals het is in Pattaya
12-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dusit Resort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Indien je met Best Tours een rondreis boekt, en er voor kiest om die af te sluiten in Pattaya, dan kom je in het Dusit Resort Hotel terecht. Het is een oase van rust in het gekkenhuis dat Pattaya toch een beetje is. Eens door de glazen deuren van de inkomhal kom je terecht in het atrium dat alleen maar klasse uitstraalt. De receptionistes loodsen je professioneel naar één van de 462 kamers die tot in de puntjes verzorgd zijn, zo voorzien ze zelfs in badjassen en slippers voor de vermoeide reiziger. Drie restaurants zorgen er voor dat u géén honger hoeft te lijden en nadien kan men in één van de twee werkelijk schitterende zwembaden de overtollige kalorieën kwijtspelen. Bovendien beschikt het Dusit Resort over het beste stukje (privé) strand in deze badplaats. Toch één bedenking, als u wil genieten van wat Pattaya 's nachts te bieden heeft, is dit niet de beste keuze, het Dusit Hotel is namelijk niet zo tuk op extra gasten Géén paniek echter, alternatieven zat, zoals u de komende maanden op deze blog zal vernemen.
Reacties (0)
09-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koh Lan (Coral Island)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie een dagje aan de drukte van Pattaya wil ontsnappen kan overwegen van een bezoekje te brengen aan Koh Lan. Het is een eilandje 8 km van Pattaya verwijderd. Je hebt twee opties om er naartoe te gaan. De eerste (duurste en snelste) methode, is met een gehuurde speedboot, tegen een betaling van 1000 baht zet hij je twintig minuten later af op het strand en wacht dan de hele dag op jou en je gezellen. (hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs zakt). De tweede optie is met de veerboot, (45 min en 20 baht), en vaart op gezette tijden uit. De laatste veerboot vertrek in Koh Lan om 17u, je kan hem nemen aan Pattaya Zuid Pier in Walking Street. Een speedboot dien je te huren op het strand langs Beach Road. Eens op Koh Lan, sta je geheel in tegenstelling tot Pattaya Beach, op een hagelwit en proper strand. De zee is wat ze hoort te zijn, kristal helder. Kleine bars en restaurantjes zorgen ervoor dat u géén honger of dorst hoeft te lijden.


Reacties (0)
06-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook van Pattaya
Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen die meerdere dagen in Pattaya verblijft, loopt haar weleens tegen het lijf. Het "spook" van Pattaya. Vele verhalen doen over haar de ronde, zo zou ze hopeloos verliefd geweest zijn op een buitenlander, die haar uiteindelijk de bons gaf. Of erger, misbruikt door 3 toeristen die aan hun straf ontsnapten door de politie om te kopen. Of nog erger, aidspatiënt zijn. Feit is, ze heeft ze niet allemaal op een rijtje, en scheldt en tiert naar iedereen wie haar pad kruist. Wanneer het uit de hand dreigt te lopen, steken de barmeisjes, die haar uiteraard kennen, een sussend handje toe. Een gerustellende gedachte dat in deze plaats voor nachtbrakers toch nog plaats is voor enige behulpzaamheid.

Reactie van een lezer:

"in verband met 'het spook' denk ik dat je info niet correct is, ziehier mijn info: naar ik heb vernomen was ze een 'echte beauty' en had ze veel succes bij farangs. Ze is dan met een farang gehuwd en ze waren een tijd heel gelukkig samen maar dan heeft de farang een moto ongeluk gehad waarbij zij bijzitter was. Haar echtgenoot is daar overleden en men is niet zeker of ze nu crazy geworden is door de dood van haar echtgenoot of als gevolg van haar verwondingen. Feit is dat ze een grote som heeft geërfd (misschien van de levensverzekering) en dat ze zeker niet onbemiddeld is, maar gek is ze wel."Reacties (0)
04-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soi 6 (straat 6)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie zich in de Rue D'aerschot (de straat die je in het Brusselse Noordstation ziet uit toekomende of vertrekkende treinen) al lichtjes ongemakkellijk voelt, blijft maar beter weg uit Soi 6. Daar valt de veilige barrière (de vitrine) tussen potentiële klant en prostitué volledig weg. De meiden zitter er gewoon voor de bar en al wie er langsloopt wordt op een uitgebreide verbale invatie getrakteerd, sommigen worden zelfs handtastelijk. Wie de stap zet door de gordijntjes ploft zich neer in één van de knusse zetels en wordt door een hostess letterlijk onder handen genomen. Eens de juiste staat van opwinding bereikt, heeft de klant de keuze, zetten we de debatten verder in een kamer boven de zaak, of neem ik haar gewoon mee naar mijn hotel? Een verscheurende keuze, maar geloof me vrij, meestal raakt de klant niet meer in zijn hotel.....


Reacties (0)
02-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op een rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen 4 op een rij of Connect 4 in het Engels, is allicht het meest populaire barspelletje dat heden ten dage in Pattaya gespeeld wordt. Bij ons al hopeloos passé maar in Pattaya het ideale bindmiddel tussen Farang (buitenlander) en de hostesses. Het Engels van de dames is meestal te beperkt om lange conversaties te voeren en dan heb je hulpmiddelen nodig om de tijd vol te maken. Bezint eer ge begint, want de dames zijn geoefende "machines" die je binnen de 3 minuten in het verlies kunnen spelen. Daar waar de ongeoefende farang even hoeft na te denken over de volgende stap, gooien de meiden haast achteloos de volgende jeton in het raampje. Ik ben er echt hopeloos in, geef mij maar pool waar ik wel mijn mannetje kan staan...


Reacties (0)
01-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suvarnabhumi Airport - update 2
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks het feit dat er 30 gates meer zijn dan op Don Muang wordt er nog vaak teruggegrepen naar het systeem waarbij een bus de passagiers naar de aankomsthall brengt. (nog niet alle gates zijn operationeel). Immigratie blijkt min of meer redelijk vlot te verlopen alsmede de bagageafhandeling. Maar dan komt het, het blijkt dat er maar één uitgang is. Met als gevolg dat werkelijk iedereen, familie, vrienden, kennissen, tourhosts en limousinechauffeurs samentroepen net na de exit en een menselijke barrière vormen om de luchthaven te verlaten. Bovendien is de aankomsthall beduidend kleiner en smaller dan op Don Muang en is er géén meeting point voorzien. Probeer daar maar eens je chauffeur te vinden die je naar Pattaya brengt. Naar Pattaya doe je er voorlopig twee en en half uur over, er zijn namelijk wegenwerken op de toegangswegen. Indien je de komende dagen Pattaya verlaat hou daar dus rekening mee, en oh ja, wat had je gedacht, vanaf 1 februari dient men 700 Baht luchthaventaks te betalen, het wordt dan wel verrekend in de prijs van je ticket!


Reacties (1)
30-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suvarnabhumi Airport - update
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds eergisteren is de veelbesproken nieuwe luchthaven Suvarnabhumi officieel geopend.  Enkel de gebruikelijke kinderziekten doken op, een trage bagageafhandeling (passagiers dienden in sommige gevallen een uur te wachten) en op een bepaald ogenblik zijn de check-in computers uitgevallen waardoor de boarding passes met de hand dienden uitgeschreven te worden. Lange wachtrijen dus, maar iedereen was er blijkbaar mentaal op voorbereid en onderging de kleine problemen met de nodige "mai pen rai" . Op deze eerste dag zijn naar schatting zo'n 800 vluchten afgehandeld! 's Anderdaags verliep alles al veel vlotter. Wel bleken er niet genoeg transportmiddelen buiten de luchthaven aanwezig te zijn. Vooral een vrije taxi bemachtigen bleek nogal een hele opdracht. Op de foto zijn de meisjes van Nok (vogel) Air in de weer met hun nieuwe speelgoed.


Reacties (0)
29-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou over zijn libido
Klik op de afbeelding om de link te volgen HUMO: Je wordt ondertussen wel een jaartje ouder. Is je legendarische seksuele Sturm und Drang nog niet afgenomen? Deprijck: "Helemaal niet. Dat komt waarschijnlijk doordat ik heel véél seks heb gehad, waardoor het een gewoonte is geworden. Seks is zoals een spier die je regelmatig moet oefenen. Mannen van zestig die tien jaar lang niet met een vrouw naar bed geweest zijn en dan opeens naar Pattaya komen om hier de beest uit te hangen, komen meestal voor een onaangename verrassing te staan, omdat het allemaal niet meer zo goed blijkt te werken. Ik heb dat probleem gelukkig niet, omdat ik mijn "muscle principale" altijd heel goed heb verzorgd (lacht). En als ik af en toe toch wat last heb, géén nood, ik heb altijd een strip Viagra in mijn borstzakje van mijn hemd zitten. Eén pilletje en ik heb een erectie van hier tot in Tokyo. :P


Reacties (0)
28-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Deprijck
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie het als Belg over Pattaya wil hebben kan moeilijk anders dan een bericht aan de man te wijden. Al jaren "binnen" dankzij zijn carnaval hits in Brazilië (onder de naam Two Man Sound, met zijn toenmalige copain de route Sylvain Van Holme) en als procuder van Plastic Bertrands megahit "Ca plane pour moi", is hij nu België's bekendste expat in Pattaya. Onlangs was de notoire nachtbraker nog de spilfiguur in VTM's zomerversie van Telefacts. De dag na de uitzending stonden de lezersrubrieken van de vlaamse kranten vol met reacties op de uitspraken van de franstalige brussellaar. Ik citeer even, "je préfère de loin ça (wijzend naar een ladyboy) qu'une femme Belge grosse, laide et qui pue des pieds". Vlak na de uitzending begon Lou aan een zomertournee in België. Prima timing dus Ook in Thailand is hij erin geslaagd van een hitje te scoren, met zijn onmisbare strooien hoedje en t-shirt met banaanafdruk schuimt hij met zijn huidige hitje, "Pattaya Pattaya" de nachtclubs af in Thailand en Cambodja. Voor de ingewijden, op de foto zit straffe Lou op het terras van de "Belgische ambassade"
Reacties (0)
25-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sanctuary of the truth
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie eens op tijd in zijn bedje geraakt is de avond voordien, kan misschien eens overwegen om het nabij gelegen Sanctuary of the Truth te gaan bezoeken. Het is een 105 m hoge konstruktie volledig in hout opgetrokken. In opdracht van een steenrijke Japanner, die zijn fortuin vergaarde met een hotelketen, zijn al méér dan 20 jaar, dagelijks tientallen houtsnijders aan dit kunststuk bezig. Men schat dat de heilige plaats van de waarheid, (waarom zet men dat ding persé in Pattaya ) over tien jaar afgewerkt zal zijn. Net op tijd om de herstellingswerken te starten aan de eerst geplaatste stukken. Leuk is ook de bijbehorende dolfijnshow, men kan het domein al wandelend of te paard verkennen. Het bevindt zich even ten noorden van Pattaya. Meer info op: www.sanctuaryoftruth.com


Reacties (0)
23-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een "soapie" gaat eigenlijk alsvolgt, je stapt de zaak binnen en laat je door de Papasan naar een zetel begeleiden van waaruit je een uitstekend zicht hebt op de fishbowl of in het nederlands, het acquarium. Je bestelt een drankje en neemt daarbij rustig de tijd om het aanwezige talent te monsteren. De dames, die ze gemakkelijkheidshalve een nummer op de boezem gepind hebben, zullen niet nalaten je aandacht te zoeken want de vitrine is doorkijkglas langs beide zijden. Wanneer je klaar bent met je keuze, meldt dan het nummer aan de Papasan die de dame in kwestie zal verwittigen. Je betaalt aan de kassa en verdwijnt met de dame naar de kamers op de eerste verdieping. Eens in de kamer stopt de dame je in bad en geeft je een grondige wasbeurt waarna men je vraagt om op een luchtmatras te gaan plaatsnemen. Nadat ze je volgegooid heeft met 3 emmers vloeibare zeep, glijdt ze boven, op en onder je lichaam in manieren die je je haast niet kunt voorstellen. De derde fase, in de droge zone waar het bed staat, laat ik over aan de fantasie van de lezer. Ik durf de therapeutische waarde van de "soapie" massage te betwijfelen maar dat het deugd doet, staat vast Je vindt het Sabai Dee massagesalon op Second Rd, hoek van Soi 3.


Reacties (1)
21-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucifer Disco
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie in Pattaya zijn phuuying eens een leuke avond wil bezorgen moet haar maar eens mee uitnemen naar Pattaya's populairste disco Lucifer. De meiden zijn er dol op. Je vindt Lucifer in Pattaya's bekendste straat, Walking Street, dat 's avonds geheel verkeersvrij gehouden wordt tot 4u 's ochtends. Lucifer bestaat eigenlijk uit twee delen, het eerste gedeelte is, de Latino bar, waar voornamelijk Ricky Martin en consoorten uit de boxen loeit. Het is een ouder publiek dat lekker comfortabel in de zetels luiert. Wie zich door de bar een weg baant komt terecht in de kolkende disco waar gegarandeerd 50 Cent, Beyonce en andere Black Eyed Peas de goeie luim erin houden. In het weekend speelt hier een prima live band die steevast dezelfde set afwerkt. Na een paar bezoeken ken je de setlist, al doet dat niks af van de kwaliteit van de uitstekende muzikanten. Tip: laat een Thai de drankjes voor jou bestellen, die betalen namelijk de helft van wat wij betalen.


Reacties (1)
20-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsgreep in Thailand - update
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Pattaya was het vandaag zéér rustig volgens onze man. De coupleiders hadden vandaag 20 september uitgeroepen tot feestdag waardoor het openbare leven zowat stilviel. Enkel in Bangkok waren militairen zichtbaar aanwezig. Banken, scholen en officiële instanties waren vandaag allemaal dicht zodat de meeste Thais gewoon thuis bleven om vandaaruit  de evenementen te volgen. De Koning heeft zich nu openlijk achter de militairen geschaard waardoor een terugkeer van Thaksin als premier zo goed als uitgesloten is. Buitenlanse zaken geeft géén negatief reisadvies voor Belgen die naar Thailland willen reizen.
Reacties (0)
19-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsgreep in Thailand
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het zat er een beetje aan te komen, vandaag is het zover....

In Thailand heeft het leger een staatsgreep gepleegd. Soldaten die trouw zijn aan de stafchef van de landmacht hebben de regeringsgebouwen in de hoofdstad Bangkok bezet. Premier Thaksin, die zelf in New York verblijft, zegt dat hij kalm is en dat hij zichzelf nog altijd beschouwt als de premier. "De staatsgreep kan niet lukken. We hebben de controle", zei hij vanuit de VS.

Bron: www.vrtnieuws.net

In de straten van Bangkok dragen de troepen gele lintjes ten teken van trouw aan de Koning. Rond het Koninlijk Paleis zijn een aantal tanks opgesteld, het is nog niet duidelijk bij wie de tanks nu horen. Er werd nog géén geweld gebruikt. Laat ons hopen dat dit ook niet gebeurt.

Onze man in Pattaya, die net van een feestje terugkwam, wist ons te melden dat er buiten een goedaardig gezwel ter hoogte van de lies, niks abnormaals in Walking Street op te merken viel. Business as usual dus, alleen viel er géén enkele politieman te bespeuren. Internet en telefoonverkeer werkten normaal. Don Muang is nog steeds open.
Reacties (0)
18-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabai Lodge
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op verlof sta je meestal niet vroeg op en hier is dat nog méér dan elders het geval! Slechts wanneer men zeker weet dat een hotelgast een vroege vlucht heeft zal je een enkele kamermeid opmerken. De anderen beginnen steevast hun shift rond de middag, het tijdstip waarop deze foto genomen werd. Zoals u kan zien is er géén levende ziel aanwezig. De dame die de poolbar uitbaat aan het Ruenthai zwembad, houdt ook rekening met haar gasten. De radio speelt amper hoorbaar, zachte muziek. Het feit dat Thailand ongeveer 5u op de Europese tijd vooruit loopt, werkt dit fenomeen nog meer in de hand. Wie om 4u 's ochtends de koelte van de kamer opzoekt, gaat het uurverschil indachtig, eigenlijk slapen om 23u Belgische tijd. Da's aardig meegenomen, wie van het Oosten terugkeert zal daarom slechts zelden last hebben van jetlag.

Alle info over de Sabai Lodge vindt je op: www.sabailodge.comReacties (0)
16-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soi 3 op Google Earth
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat ze bij Google Earth prima satelietfoto's kunnen maken weet iedereen onderhand. Het resultaat kan in sommige gevallen verbazend zijn. Hiernaast vindt je de satelietfoto terug van Noord-Pattaya, meer bepaald de omgeving rond Soi 3. De belangrijkste plaatsen heb ik voorzien van een naamkaartje. Daaruit blijkt dat de Sabai-groep bijzonder goed bezig is. Ze zijn bijna eigenaar van de hele Soi 3 buurt!


Reacties (0)
15-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sinds dinsdagnacht wordt Pattaya geteisterd door hevige regenval.  En als het regent dan valt het, nog meer dan bij ons, met bakken uit de hemel. De stad doet, dixit de burgemeester, nochtans inspanningen om de schade te beperken (waar hebben we dit nog gehoord) maar is simpelweg niet opgewassen tegen de hevigheid van de regenstormen. De stad heeft bovendien niet de middelen om de roosters vrij te houden van allerlei rommel en dan krijg je situaties zoals op bijgaande foto genomen in Soi Buakhao. Op sommige plaatsen stond het water een halve meter hoog. De totale schade wordt op 10 miljoen Baht (ong 210.000 euro) geraamd. Naar Belgische normen valt dit mee maar de gemiddelde Thai zal daar allicht anders over denken.
Reacties (0)
14-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atlantic Bar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik zal maar meteen bekennen. De Atlantic Bar is mijn favoriete bar in Pattaya. Het feit dat een Belg, Johan, de bar uitbaat is daar allicht niet vreemd aan. Samen met zijn Thaise echtgenote zorgt hij ervoor dat je er je steeds welkom voelt. De hostesses die ook hier aanwezig zijn, zijn meestal zéér bevallig en dringen zich op géén enkel moment aan hun clieënteel op. Net daarom is de bar zéér populair bij expats die de relatieve rust wel weten te appreciëren. De "die hard" Pattaya bezoeker laat de zaak meestal links liggen, wegens te tam. Ikzelf daarentegen start er vaak de avond en niet zelden wip ik er nog even binnen alvorens mijn hotel op te zoeken. Het is de enige bar (cafés in België) inbegrepen waar men mij met de voornaam kent.

Meer info vindt je op de hun website  www.atlanticbarpattaya.com
Reacties (0)
11-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetmassage
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat ik in Thailand nooit zal overslaan is een deugddoende voetmassage. Hier neemt een dame van Relax massage (3de massagesalon na Sabai Dee voor de kenners) mijn zwaar vermoeide bureelvoeten onder handen . De Thais geloven dat voetmassage veel ongemakken zoals, hoofdpijn, migraine, en allerlei spierspanningen hiermee kunnen voorkomen worden. Veel zenuwen vinden hun oorsprong onderaan de voet en door deze zenuwbanen te bewerken met drukpunten probeert men uw innerlijke balans wéér in evenwicht te brengen. Daarbij gebruikt de masseuse haar stevige vingers, ellebogen en de onvermijdelijke houten stokjes die de softies onder ons doen opschrikken. Om af te ronden worden de voetzolen even bewerkt met twee hamertjes. Voor wie de kans krijgt, DOEN!
Reacties (0)
08-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Emma is allicht één van de meest gefotografeerde ladyboys van Pattaya. Elke avond spot je hem wel ergens in Walking Street, zijn favoriet werkterrein. Meestal houdt hij zich ergens op ter hoogte van de 19th Hole Pub waar hij géén gelegenheid onbenut laat om zich op de gevoelige plaat te laten vastleggen. Want Emma weet héél goed wat gratis publiciteit betekent, zijn foto's verschijnen vaak op het internet wat hem een schare trouwe klanten oplevert. De Emma fanclub is al dermate groot dat hij het zich kan veroorloven van kieskeurig te zijn, boven de 45 maak je helemaal géén kans meer, ben je tussen 30 en 45 dan dien je 2500 Baht op te hoesten, ben je jong en bovendien er niet onaardig uitziend, dan loop je kans om zelf door Emma opgepikt te worden. U moet maar eens proberen uit te vissen tot welke categorie u behoort
Reacties (0)
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Archief per maand
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!