Op de trappen van het gemeentehuis kwamen gisteren vanaf 19uur een vijfhonderdtal mensen bijeen voor een stil protest na het geweld op enkele Chirojongens zondagnamiddag.

Het was een kleurrijke groep mensen, van jong tot oud, sommigen met een witte ballon, anderen met een brandende kaars of fakkel in de hand. De actie verliep stil. Er waren geen slogans of spandoeken. Er gingen enkel briefjes van hand tot hand met daarop de boodschap 'Stop criminaliteit en zinloos geweld'. Met witte lintjes, zodat die konden worden vastgemaakt aan de loop van de tank op het busplein.

Ook opvallend was dat zeer weinig jongeren bereid waren om openlijk enige commentaar te geven. Uit schrik, of omdat de Chiro Zelzate een mediastilte heeft ingelast. Vooral ouders en grootouders lieten vrij hun vaak ongezouten mening kennen.

'Gemeentebestuur en gerecht, pak alstublieft die kleine criminele bendes onmiddellijk en streng aan, zodat wij ons terug veilig voelen in deze gemeente.'

Naast deze menigte had ook een groep van Vlaams Belang post gevat voor het gemeentehuis, met een spandoek 'Recht op veilig fuiven'. Een groot deel van deze groep ging om 19.30uur het gemeentehuis binnen om er de gemeenteraad bij te wonen.