Inhoud blog
  • In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein!
  • Beroep Gent - Zwaardere straffen voor drie leden van 'Colruytbende'
  • Mietje Stroel-museum moet wijken voor Frank Bruggeman
  • VB-journaal in beeld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Vlaams Belang regio Gent/Eeklo
  • NSV
  • VBJ
  • Angeltjes
  • Davy_Maldegem
  • 'T Pallieterke
  • VNZ
  • people against islam
  • Johan Deckmyn
  • Tanguy Veys
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Veilig Zelzate

    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkend protest tegen gewelddaden
     Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven.  Ruim 700 betogers deze avond aan het gemeentehuis van Zelzate om te protesteren tegen de reeks gewelddaden die de voorbije maanden in de kanaalgemeente plaatsvonden met als dieptepunt de gerichte raid van de zogenaamde Colruyt-bende tegen de vrijwilligers van de Chiro bij de afbraak van de zogenaamde 'Summerswitch'-fuif van vorige zaterdag.

    Onder die betogers ook een veertigtal Vlaams Belangers en VBJ'ers. Het Vlaams Belang had immers nog voor bekend werd dat er een stille optocht was al tot een actie opgeroepen bij de speciale gemeenteraad. Maar de partij respecteerde wel het stille karakter van de manifestatie en deelde enkel de open brief uit, die bij het vorige artikel over de problematiek zat.

    Het Vlaams Belang blijft consequent het standpunt verdedigen dat amokmakers niet thuis horen op fuiven en wil dat de politie de middelen én de steun krijgt om op te treden. En met steun bedoelen we ook gerechtelijk: al van in het begin van het jaar verdedigen wij de stelling dat voor dergelijke heerschappen dezelfde manier van werken moet toegepast worden als op de vroegere voetbalhooligans: gedaan met de pret en desnoods een definitief fuifverbod. De jeugd en jeugdbewegingen hebben immers recht op veilig fuiven.

    Dat het Vlaams Belang school maakt bleek dan ook op de in recordtempo bij elkaar geroepen gemeenteraad. Open VLD schreef netjes ons programma over en deed er nog wat meer bij.

    Zelfs de PVDA, goed dat er nog communisten zijn, nam de term 'hooligans' in de mond en haalde fors uit naar het beleid. Dat de extreem-linkse partij niet van zijn eerste leugen is gestorven wisten we al wel, maar het was toch even slikken toen de Open VLD de rode rakkers voor de voeten gooide dat amper zes maand daarvoor de partij het beleid wel steunde en Freddy De Vilder zowat volmacht gaven om het beleid te voeren dat er nu is. Geen eigenlijk. Wat voor de PVDA een gelegenheid gaf om te stellen dat Open VLD nog verder ging dan ex-commissaris en voormalig Antwerps Vlaams Belang-gemeenteraadslid Bart Debie als het over nultolerantie gaat. Die kennen onze rode rakkers nog van in het voorjaar.

    Kortom: de raad bulkte uit van stoere taal, vrome verklaringen (CD&V) en vooral pogingen om het Vlaams Belang niet bij naam te noemen.

    Het Vlaams Belang blijft verder werken op dit dossier: zaterdag nemen wij deel aan de optocht van Voorpost om de gebeurtenissen nog eens met nadruk aan te klagen.


    Ondertussen kunnen we al wel melden dat kamerlid Tanguy Veys (op de foto naast het spandoek) minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom gaat interpelleren over de onduidelijkheid rond de mogelijkheid om lokaal zwarte lijsten aan te leggen van fuifgeweldenaars en maatregelen om die figuren weg te houden van onze fuiven.

    Het Vlaams Belang en VBJ rekenen er op dat er federaal duidelijke richtlijnen komen. Want: fuiven is en blijft een recht. Geweld en baldadigheden nooit!

    05-11-2010 om 00:49 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPEN BRIEF AAN HET ZELZAATSE GEMEENTEBESTUUR

     

     

     Geachte heer burgemeester,

    Geacht schepencollege,

    Waarde raadsleden,

     

     

    Zelzate was de voorbije dagen niet uit de media weg te branden. Onze kanaalgemeente haalde alle kranten en zelfs de televisiejournaals. Helaas was het niets om fier op te zijn. Enkele chirojongens en –leiders werden immers zwaar toegetakeld naar aanleiding van een fuif. De jeugdige daders, die bekend staan als ‘de Colruyt-bende’, waren gewapend met baseballknuppels, messen, ijzeren staven en flessen. Maar wat zo mogelijk nog erger is: terwijl gans Zelzate deze nieuwe escalatie van nietsontziend jongerengeweld allang had zien aankomen, bleef het gemeentebestuur al die tijd blind.

     

    U was nochtans gewaarschuwd. Het was immers niet de eerste keer dat deze jongerenbende zo driest tekeer ging. De daders waren allang niet meer aan hun proefstuk toe. Begin dit jaar voerden deze jonge criminelen een eerste keer een raid uit tijdens een fuif. Ook toen betrof het een chirofuif van dezelfde jeugdbeweging. Zelfs het scenario was identiek: fuivende jongeren werden in elkaar geslagen met knuppels en staven. Dezelfde bende had eerder overigens ook al zware overlast veroorzaakt in andere gemeenten in de omgeving, met in Waarschoot zelfs 30 gewonden tot gevolg.

     

    Brutaal geweld is overigens niet het enige waar deze jonge criminelen zich schuldig aan maken. Deze jeugdbende, waarvan een deel zelfs minderjarig is, maakt al geruime tijd het leven in Zelzate onmogelijk. Het is algemeen geweten dat ze zich te buiten gaan aan diefstallen, inbraken, afpersing, steaming, vandalisme en andere delicten. Hun vaste rondhangplek is het busplein, waar ze drugs dealen. Pottenkijkers worden niet getolereerd, en dus moeten zelfs de klanten van de tegenovergelegen supermarkt Colruyt het ontgelden. De Zelzatenaren mijden dit plein dan ook als de pest, tot wanhoop van diegenen die zijn aangewezen op het openbaar vervoer. De nietsontziende terreur van het voorbije weekend was dus niets meer dan een nieuw triestig hoogtepunt in de kroniek van de tragische teloorgang van onze kanaalgemeente.

     

    Geacht gemeentebestuur, kom ons dus niet vertellen dat u niets hebt gemerkt van de wantoestand en de groeiende angst van de Zelzatenaars. Kom ons evenmin vertellen dat u het nodige hebt gedaan om de veiligheid van de burgers te garanderen of om deze groeiende overlastproblematiek in te dijken. U hebt nochtans veel beloofd, dat klopt. Het waren zelfs dure beloftes, zoals nultolerantie en verscherpt toezicht. Maar waar waren uw politiemensen het voorbije weekend

     

     

     

    toen de relschoppers weer keet kwamen schoppen tijdens de fuif? Waar waren ze, toen onze chirojeugd opnieuw werd afgetuigd? Uw mooie woorden en dure beloftes bleken helaas niets meer dan lucht.

     

    Wat nu, vragen veel inwoners zich af. Zal er, na deze zoveelste brutale ontsporing van de jongerenbende, eindelijk worden ingegrepen? Zal het gemeentebestuur nu finaal doen wat het allang behoorde te doen, en deze jongerenbende leren dat er in de samenleving geen plaats is voor zulke terreur? Wij betwijfelen het ten zeerste aangezien de burgemeester kondigde aan om het fuiven in Zelzate aan bijzonder strikte maatregelen te onderwerpen. Waarom, meneer de burgemeester, straft u de slachtoffers? Waarom moeten onschuldigen opdraaien voor het wangedrag van regelrecht straattuig? Of is het recht op veilig fuiven werkelijk teveel gevraagd? Hoe lang, waarde beleidsmaker, gaat u nog blijven tekort schieten in uw taak?

    Geacht gemeentebestuur, de Zelzatenaren verwachten en eisen harde maatregelen. Geen woorden van lucht, maar daden. En niet morgen, maar nu meteen - er is immers al genoeg getalmd. Wij eisen dat u dit probleem aanpakt als een volwassenenprobleem, en niet als een zoveelste fuifrel of storend rondhanggedrag van jongeren afdoet. Dit groepje geweldenaars  moet worden gestopt en gestraft, vooraleer er nog meer incidenten plaatsvinden. Of moeten er werkelijk nog meer slachtoffers vallen? Doden, eventueel? De situatie is alvast niet ondenkbeeldig. En wat als één van uw kinderen op een dag de dupe wordt van deze straatcriminelen, meneer de burgemeester? Zal er dan eindelijk kordaat en fair worden opgetreden…? Durf achteraf vooral niet te beweren: wir haben es nicht gewusst. Wij van onze kant zullen alvast niet nalaten u eraan te herinneren.

     

    Vlaams Belang  Zelzate

     

     

     

    Patrick De Roo                                                          Guy D’haeseleer

    Campagneleider                                                       Voorzitter

     

     

     

    Komende zaterdag 6 november zullen wij onze eisen kracht bijzetten en de slachtoffers een hart onder de riem steken tijdens een steunmars. Wij vertrekken om 14u. aan de Chiro Brug in de Leegstraat, passeren via Chiro Samjolé in de Kerkstraat en eindigen aan het Zelzaatse gemeentehuis.

    03-11-2010 om 22:17 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost demonstreert tegen straatterreur (Zelzate, 6 november)

    Demonstratie tegen straatterreur - oproep tot deelname

    02 november 2010

    Voorpost heeft kennis genomen van de feiten die zich afgelopen weekeinde voordeden in Zelzate. Leden en leiders van de jeugdbeweging Chiro werden daar na afloop van een jeugdfuif – waarop de daders normaal niet hadden mogen aanwezig zijn, maar waar ze wegens afwezigheid van de politie toch binnenraakten - aangevallen door een twintigtal gemaskerde en met baseballknuppels, messen en flessen gewapende allochtone “jongeren”. Deze bende staat eufemistisch bekend als de Colruyt-bende en veroorzaakt reeds maandenlang zware “overlast”, niet alleen in Zelzate, maar in de hele streek.

    Voorpost is van oordeel dat noch de straat noch het openbare leven in onze steden en gemeenten eigendom zijn van het tuig dat meent hier zijn eigen wetten te kunnen stellen. Daarom protesteert Voorpost, in samenwerking met het Vlaams Belang, komende zaterdag, 6 november, in Zelzate. De demonstratie, met als thema’s “Recht op veilig fuiven” en “Stop de terreur”, vertrekt om 14 uur aan het heem van de Chiro Brug, Leegstraat 99/101 te Zelzate.

    Zorg dat u erbij bent ! Met Voorpost tegen het tuig !


    Johan Vanslambrouck

    Voorzitter

     

    Luc Vermeulen

    Actieleider

    0475 / 29 57 65

     

    Björn Roose

    Persverantwoordelijke




    Bijlagen:
    http://www.voorpost.org/1/252   

    02-11-2010 om 20:11 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang eist NU harde maatregelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vlaams Belang eist NU harde maatregelen
     
    Het Vlaams Belang neemt met verbijstering kennis van de gebeurtenissen van zondagmorgen - en middag waarbij leden van Chiro Brug opnieuw het slachtoffer zijn geworden van geweld van een notoir clubje herrieschoppers in Zelzate, die klaarblijkelijk vinden dat ze vrij spel hebben in onze gemeente.
     
    Het was een eerste keer raak op zondagmorgen, toen twee medewerkers aan de fuif ter hoogte van de tank aangevallen werden en één het hospitaal werd ingetrapt en daarna tijdens de afbraak van hun fuif, 'Summerswitch', van de avond er voor. Opnieuw worden ook dezelfde daders gemeld.
     
    Dit is gerichte intimidatie en bewust geweld tegen de jeugdbeweging.
     
    De grens is dus ruimschoots overtreden.
     
    De aanleiding blijkt de gebeurtenissen van zaterdagavond, op de fuif zelf, te zijn: ondanks het fuifverbod voor sommigen van de zogenoemde 'Colruyt'-bende was er geen politie aanwezig om dat te handhaven. Fuiforganisatoren en security mogen dit niet handhaven waardoor ze binnen konden. De security trad wel op toen het groepje naar gewoonte herrie begon te zoeken en zette ze uit de tent. Dat groepje belde dan doodleuk de politie met de melding dat ze bedreigd werden door de Chiro-jongens, waarop de Gentse politie massaal toestroomde en duidelijk zag hoe de vork aan de steel zat.
     
    Het lijkt ons dat het nu het moment is om dat groepje hard aan te pakken en de daders hard aan te pakken langs gerechtelijke weg. Wij hopen dan ook dat alle volwassen leiders en ouders van minderjarigen klacht indienen met burgerlijke partijstelling en dat ook de jeugdbewegingen zich gaan beraden hoe ze tegen dergelijke geweldenaars willen optreden.
     
    Het Vlaams Belang eist dat het gemeentebestuur van Zelzate dit probleem aanpakt als een volwassenenprobleem en niet als de zoveelste rel op of na een fuif of een probleem van rondhangende jongeren. Dit groepje geweldenaars moet aan banden gelegd worden vooraleer er nog meer en ernstigere incidenten plaatsvinden. Het Vlaams Belang zal dan ook het College met een open brief wijzen op de verantwoordelijkheid tegenover de Zelzatenaren.
     
    Aan de leiding van de Chiro-afdeling Brug zegt het Vlaams Belang alle steun toe en wij hopen dat zij door dit  voorval zich niet laten afschrikken om verder fuiven te organiseren en kinderen en tieners mee te laten uitgroeien tot volwassenen en verantwoordelijke individuen.
     
     
                    Het Vlaams Belang Zelzate
                    Patrick De Roo
                    Campagneleider

                    Guy D'haeseleer
                    Voorzitter

    02-11-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breughelavond – Solidariteitsavond t.v.v. de kerstpakkettenactie

    Huizen van Vlaamse Solidariteit

     
                                                                        20 NOVEMBER 2010

    Breughelavond – Solidariteitsavond t.v.v. de kerstpakkettenactie

     

    Ook dit jaar zal Voorpost weerom enkele honderden kerstpakketten bezorgen aan Vlaamse mensen in financiële nood. Deze kerstpakketten worden bezorgd aan repressieslachtoffers, aan noodlijdende Vlamingen actief (of actief geweest) in de Vlaamse Beweging, en aan Vlamingen in onze volksbuurten.

     

    Om de nodige centen bij mekaar te krijgen voor dit initiatief organiseert Voorpost Gent een grote solidariteits-Breughelavond.

     

    Er staat jullie een uitgebreid Breugheliaans buffet te wachten. Zijn van de partij: witte en zwarte pensen, frikandon, Gentse kop, paté, “tête de veaux”, kippenboutjes, warme krieken, ajuinconfituur, koude groenten, appelmoes, diverse soorten brood. Als nagerecht mag u vla en rijstpap verwachten. De avond wordt opgeluisterd door een aantal muzikanten die belangeloos hun medewerking verlenen aan dit uitermate sociaal initiatief.

     

    Inschrijven is uiteraard verplicht en kan tot 13 november via overschrijving van 15 euro op de bankrekening van vzw Voorpost 979-6541828-56 met duidelijke vermelding “Breughelavond” en naam (plus eventueel aantal personen).

     

    Plaats: Zaal Luxor, Oostakker Dorp 4 A te 9041 Oostakker. Deuren: 18.30 uur. Eten: 19 uur

     

    Solidariteitsbijdrage welkom

     

    Diegenen die niet aanwezig kunnen zijn op de Breughelavond kunnen hun solidariteitsbijdrage overmaken op het rekeningnummer van “Huizen van Vlaamse Solidariteit” met vermelding “Kerstpakketten”

    979-2397632-88

     

    Huizen van Vlaamse solidariteit – afdeling gratis bijlessen

     

    Voor onze dienst gratis bijlessen voor Vlaamse kinderen waarvan de families de lessen niet kunnen betalen, zijn wij op zoek naar:

    - Leerkracht secundair onderwijs Frans voor regio Berchem (Antwerpen)

    - Onderwijzer(es) lager onderwijs voor regio Gent.

     

    Voorpost vergoed de verplaatsingkosten.

     

    Contact: Kerstin Peeters, verantw. bijlessen, op kerstin.peeters@student.kdg.be of 0493 / 15 66 08.

     

    Huizen van Vlaamse Solidariteit staat voor:

     

    -         Kerstpakkettenactie

    -         Gratis bijlessen voor Vlaamse kinderen

    -         Juridische en financiële bijstand van Vlaamse militanten die voor verantwoorde politieke acties in aanraking komen met politionele en gerechtelijke diensten

    -         SOS-hulpploegen voor bijstand families uit de Vlaamse Beweging bij brand, overstroming, …

    -         Gratis ter beschikking stellen van klein huishoudelijk materiaal en toestellen aan Vlaamse families in nood.

     

    Dagelijks bestuur: Johan Vanslambrouck, Roeland Raes, Luc Vermeulen, Liliane Verhulst.

    Secretariaat: Bart Vanpachtenbeke, Hospitaalstraat 15 bus 4, 9620 Zottegem. E-post: pachtie@gmail.com. Telefoon: 0472 / 82 78 58.

    ken je vlamingen in je buurt die echt de eindjes bijna niet meer kunnen knopen laat het ons weten !!!!

    01-11-2010 om 23:57 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurstof Voor Vlaanderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    België is vastgelopen. Er is nood aan een realistisch Vlaams ‘Plan B’. Gerolf Annemans en Steven Utsi tonen aan dat het einde van België en de start van een Vlaamse staat geen grote problemen zullen opleveren en dat ook de opdeling in ordelijke omstandigheden zal kunnen verlopen. Vlaanderen moet nu starten met de actieve voorbereiding van de onafhankelijkheid, rekening houdend met de principes van Ordelijke Opdeling.

    De voorbereidingen voor het boek startten volgens Annemans twee jaar geleden. Bedoeling was het te laten verschijnen voor de federale verkiezingen van 2011, maar het draaide anders uit. De politieke situatie raakte na de stembusslag van juni geblokkeerd en ondertussen pakte de PS zelf uit met een plan-B. 'Puur toeval', stelde Annemans vrijdag op de persconferentie.

    Met het boek wil Vlaams Belang vooral de mond snoeren van tegenstanders die stellen dat de Vlaamse onafhankelijkheid die het Belang voorstaat, gepaard zal gaan met chaos en revolutie. 'Wij wilden een academisch boek schrijven dat een gedegen ondergrond wil geven aan een ordentelijke en ordelijke opdeling van het land. Het gaat voor ons niet alleen over emoties of vlaggengezwaai', dixit Annemans.

    In twee stappen

    Bij Vlaamse onafhankelijkheid moet de blik gericht zijn op Europa en dient te worden gestreefd naar een snelle internationale erkenning. Om internationaal goodwill te creëren en te vermijden dat de Franstaligen met de Belgische erfenis en Brussel aan de haal gaan, pleit de partij daarom voor onafhankelijkheid in twee stappen. Eerst dient Vlaanderen de soevereiniteit uit te roepen, waarna met de Franstaligen onderhandeld wordt over een boedelscheiding. Pas nadien, en wanneer de gesprekken mislukken, volgt een onafhankelijkheidsverklaring.
    Door van de taalgrenzen de staatsgrenzen te maken, blijft Brussel - dat wel een apart statuut krijgt - bij Vlaanderen.
    Meer info betreffende dit boek en mogelijkheid tot online aankoop vind je via bijgaande:

    Bijlagen:
    http://www.uitgeverijegmont.be/1/53   

    31-10-2010 om 12:56 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen is geen internationaal opvangcentrum
     Vlaams Belang organiseert protest tegen nieuwe asielcentra in Ravels en Houthalen-Helchteren

    Deze week maakte de federale regering bekend dat de opvangcapaciteit – 20.000 in de bestaande asielcentra – nog eens met 4.000 plaatsen zal worden opgedreven. De helft daarvan wordt gecreëerd in leegstaande kazernes, waaronder die van Houthalen-Helchteren en Weelde (Ravels).

    De kern van de zaak is dat de creatie van nog maar eens 4.000 bijkomende opvangplaatsen niets verandert aan de werkelijke oorzaken van de huidige opvangcrisis: de aanslepende asielprocedures, het falende uitwijzingsbeleid en de aanhoudende toestroom van nieuwe asielzoekers. Die toevloed is het rechtstreekse gevolg van het lakse asiel- en immigratiebeleid, dat werkt als een magneet op potentiële gelukzoekers uit alle windstreken.

    Alleen al de nieuwe collectieve regularisatiecampagne heeft er voor gezorgd dat via ‘radio tam-tam’ de boodschap de wereld rondgaat dat wie in dit land lang genoeg volhoudt, uiteindelijk een verblijfsvergunning krijgt, toegang tot de sociale zekerheid, zicht op een Belgisch paspoort en nadien ook nog eens verwanten kan laten overkomen naar dit land van melk en honing. Asielopvang in hotels en dwangsommen van 500 euro per dag voor wie geen opvang krijgt, doen de rest. Een betere reclame voor OCMW-België is nauwelijks denkbaar en het hoeft dan ook niet te verbazen dat België vier keer meer asielzoekers over de vloer krijgt dan het Europese gemiddelde, zoals deze week nog uit de meest recente cijfers van Eurostat bleek.

    Ondertussen krijgen de Vlaamse belastingbetalers de factuur gepresenteerd voor de gevolgen van een politiek waarvoor zij absoluut niet hebben gekozen. Het Vlaams Belang steunt dan ook het protest van de buurtbewoners in Houthalen-Helchteren en Ravels en zal dat protest ook vertalen op het nationale politieke forum.

    Tegelijk schuift onze partij enkele concrete alternatieven en voorstellen voor de huidige knoeiboel naar voren. Het Vlaams Belang pleit concreet voor asielopvang in de eigen regio, het opstellen van een lijst van veilige landen, opvang in gesloten centra, een actief opsporingsbeleid en de effectieve repatriëring van illegalen naar hun landen van herkomst.

    Om deze eisen kracht bij te zetten, zal het Vlaams Belang (samen met delegaties van buurtbewoners) de komende weken protestmanifestaties houden in de betrokken gemeenten. Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter zal er de manifestanten toespreken.

    Bruno Valkeniers
    Voorzitter Vlaams Belang

    Joris Van Hauthem
    Perswoordvoerder

    29-10-2010 om 17:37 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Racisme van de zwaarste soort!!

    Nieuwe geweldsgolf tegen blanke boeren Zimbabwe

    De president van Zimbabwe Robert Mugabe

    HARARE - Er is de afgelopen weken sprake van een nieuwe golf inbeslagnames van boerderijen en aanslagen op blanke boeren in Zimbabwe. Dat heeft een Zimbabwaanse organisatie voor blanke boeren donderdag gezegd.

    Deon Theron, het hoofd van de Commerciële Boerenbond, die ongeveer driehonderd blanke boeren vertegenwoordigt, zei dat de aanslagen volgden op de aankondiging van een constitutioneel referendum en nationale verkiezingen door de Zimbabwaanse president Robert Mugabe vorige maand. Volgens Theron hebben de politie en de autoriteiten in aanloop naar de volksraadplegingen geweigerd op te treden tegen de nieuwe golf van 'geweld, uitzettingen en inbeslagnames'.

    Twee boeren vermoord
    De afgelopen week werden twee boeren vermoord en werden drie boerderijen in beslag genomen. Bovendien werden eisen van dertien van oorsprong Nederlandse boeren voor een schadevergoeding voor de uitzettingen door Zimbabwaanse rechtbanken afgewezen. De boeren hadden volgens overeenkomsten tussen Zimbabwe en Nederland recht op compensatie.

    Sinds 2000 zijn boerderijen van ongeveer vierduizend blanke boeren in beslag genomen. Door de inbeslagnames is de grotendeels op de landbouw steunende economie van Zimbabwe ingestort. Veel van de boerderijen kwamen in handen van handlangers van Mugabe en zijn nog steeds niet in gebruik genomen. Mugabe meent dat de overname van de boerderijen correcties zijn op de onbalans, die stamt uit het koloniale tijdperk. De instorting van de economie wijt Mugabe aan sancties van het Westen die gericht zijn tegen zijn persoon en hooggeplaatsten binnen zijn partij voor het schenden van de mensenrechten en democratische rechten.

    bron >> Vk.nl

    28-10-2010 om 23:02 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land van de ayatollahs

    Het land van de ayatollahs

    Vlaanderen lijkt steeds meer op een land van ayatollahs. Die worden ook niet verkozen maar hebben het toch voor het zeggen. Op 13 juni heeft de Vlaamse kiezer zich uitgesproken: een Vlaams-nationalistische partij werd de grootste en is sindsdien de spil van de regeringsonderhandelingen. Die goede prestatie van N-VA tijdens de kiesslag was toen al niet naar de zin van de linkse partijen en organisaties. Recent gingen SP.a, ABVV, ACV en Groen! nog een stap verder en zetten de frontale aanval in tegen de zwart-gele partij. Ook de (linkse) culturele sector is aan een mobilisatie tegen het Vlaams-nationalisme begonnen.

    Op zich maken de betrokken organisaties en partijen gewoon gebruik van hun recht op vrije meningsuiting. Maar er is meer aan de hand. ABVV en ACV proberen rechtstreeks tussen te komen in de regeringsformatie om België als staat te redden. Zij beroepen zich op hun ledenaantal om de verkozenen des volks een hak te zetten. Op die manier gaat hun interventie verder dan een mening verkondigen over het te voeren economische beleid. De vakbonden eigenen zich de rol van volksvertegenwoodiger toe. En dat mag niet. Zij hebben immers geen enkele macht van de kiezer gekregen. Alleen de verkozen parlementsleden kunnen de wil van het volk vertegenwoordigen. Dat (Vlaamse) volk heeft in meerderheid voor een grote staatshervorming gekozen. En voor een rechts economisch beleid.

    Door hun recente actie stellen de twee grote vakbonden zich boven de politiek, als een soort ongenaakbare Raad van Hoeders van het Belgische staatsverband. In Iran bestaat er ook een dergelijke raad. Het Iraanse volk kiest (tamelijk) onafhankelijk zijn parlement en president, maar die twee zijn helemaal onderschikt aan de niet-verkozen Rahbar, de Opperste Religieuze Leider, en zijn twaalfkoppige Raad van Hoeders.

    De Rahbar heeft als doel elke wet die door het parlement gestemd is te beoordelen op zijn islamitische merites. Strookt een wet niet met de islamitsche visie van de Rahbar, dan is het parlement eraan geweest voor de moeite. Weg wet. Weg wil van het volk.

    In België wordt de rol van Opperste Leider waargenomen door de vakbonden en een deel van de culturele sector. Zij bepalen of een partijprogramma of een wetsvoorstel de toets van de belgitude kan weerstaan. Met de wil van het volk, uitgedrukt via vrije verkiezingen, heeft dat niets te maken.

    België is dus niet louter een bananenrepubliek, maar is zich daarenboven in ijltempo aan het ontpoppen tot een land waar niet-verkozen vakbondsayatollahs bepalen in welke institutionele richting het land mag evolueren, ook als de kiezer anders heeft beslist. Wat de (linkse) institutionele zuiverheid van België aantast, komt er niet door.

    Maar toch moet Iran niet wanhopen dat het te veel op het ondemocratische België zou gaan lijken. De Opperste Religieuze Leider wordt namelijk gekozen uit het midden van de (niet-verkozen) Raad van Hoeders. Op die manier heeft de Rahbar een heel, heel klein beetje legitimiteit. In België hebben de vakbonden zichzelf helemaal alléén aangesteld. Dat is nog net iets ondemocratischer. Rob Verreycken beschreef eerder ook hoe de Belgische vakbonden zich schuldig maken aan de misleiding van de Vlaamse werknemers. “De Vlaamse zaak en de kritiek op de wanpraktijken van de drie Belgische vakbonden zijn géén verschillende zaken”, aldus Rob Verreyken, die er tevens op wees dat het Vlaams Belang niet mordicus ‘tegen vakbonden’ is, maar integendeel meer syndicale vrijheid bepleit. Een symbolische vrije vakbond zou het Belgische vakbondsmonopolie kunnen doorbreken, door een eventueel verbod om deel te nemen aan sociale verkiezingen aan te vechten voor Europese rechtbanken.

    ‘Welkom in Vakbondistan’ telt 144 bladzijden, kost 12,50 euro (excl. verzendingskosten) en kan besteld worden via Uitgeverij Egmont. Aangezien zelfs De Standaard deze week moest erkennen “dat een aantal opgelijste mistoestanden een discussie waard is”, weet u dat het boek zeker een aanrader is!

    28-10-2010 om 21:30 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooreerst dat een partij zijn eigen voorstel niet steunt

    De N-VA had eerder gezegd dat ze de hoogdringende behandeling van het voorstel zou vragen, maar kwam daar gisteren bij monde van Kamerfractieleider Jan Jambon op terug.
    Jambon  zei gisteravond dat er in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken geen meerderheid was voor die hoogdringende behandeling. De N-VA vroeg bijgevolg niet dat de Kamer zich bij hoogdringendheid uitspreekt over het splitsingsvoorstel. Jambon riep ook het Vlaams Belang op om dat niet te doen, want CD&V, Open VLD, de SP.A en Groen! hadden eerder al gezegd dat ze geen hoogdringende behandeling in de Kamer wilden. "Vlaams Belang moet kiezen, spelletjes spelen of de kortste weg naar de splitsing volgen. Ik zou hen willen oproepen om voor die kortste weg te gaan".
    Maar Vlaams Belang had er geen oren naar. "Dat is nu al een paar weken aan de gang", zegt fractieleider Gerolf Annemans. "Voorstellen die wij indienen, stemt de N-VA weg. Ze dient zelfs haar eigen voorstellen niet in, omdat de PS het haar verbiedt, krijgt vervolgens ruzie met de PS en dient dan wel haar eigen voorstellen in. Ik ga dan logischerwijs over tot de vraag om die splitsing bij hoogdringendheid te behandelen. Nu wordt dat weer afgeblazen, omdat de N-VA via Johan Vande Lanotte (koninklijk bemiddelaar, nvdr) weer vriendjes is met de PS. Als de N-VA straks de vraag om hoogdringendheid niet steunt, zal het de eerste keer zijn dat iemand niet wil dat zijn eigen voorstel hoogdringend behandeld wordt."

    28-10-2010 om 18:13 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost

    De Vlaams-nationale actiegroep "Voorpost" voerde gisteren een opvallende en gestroomlijnde actie uit in de Gentse lokale secretariaten van CD&V, sp.a en GROEN! Klik deze link aan voor het filmpje! Gewoon doen!


    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=l23zL0vbpQY .   

    28-10-2010 om 16:49 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders aan het woord!!

    SPREEKTEKST GEERT WILDERS APB 2010

    Voorzitter, eerst een punt van orde over de vorige spreker: wat doet meneer Pechtold hier eigenlijk? Hij verkondigt overal – ook daarnet weer – dat de PVV nu aan de macht is. “Wilders krijgt een marionettenkabinet,” zo zegt hij letterlijk. Hij stelt het voor alsof ik achter de schermen de premier ben van het nieuwe kabinet. Dat is niet zo, wij gedogen slechts, maar het is de heer Pechtold die overal spreekt van een marionetten kabinet, ergo ik ben de minister president. In dat geval herinner ik meneer Pechtold aan een dreigement, nou ja een belofte is een beter woord, dat hij in het buitenland asiel zou vragen als ik premier word. Ik zou zeggen: beste Meneer Pechtold belofte maakt schuld. Voorzitter, ik ben bereid vanavond nog te helpen met het pakken van de koffers van de heer Pechtold en ik denk velen met mij. Ik zou zeggen: kereltje Pechtold: wegwezen. En neem vooral je morele superioriteit mee. En verlaat het land. !

    Voorzitter, het was het proberen waard.


    Voorzitter, belangrijker zaken nu.

    Het is een goede zaak dat we vandaag hier bij elkaar zijn. Ik kon nog net een gaatje in mijn agenda vinden tussen al dat gedoe in de rechtszaal door. Leden van PvdA, D66 en GroenLinks deden een beroep op de rechterlijke macht, dus de laatste dagen, weken, maanden, heb ik heel wat dagen doorgebracht in een rechtszaal. Fijn dat ik nu mag discussiëren met mensen die wel gekozen zijn.  De rechtszaak om mijn politieke overtuiging vormt een levensgevaarlijk precedent. En voor de mensen die het wel grappig vinden dat ik in de rechtszaal zit, zeg ik: lach maar, vandaag ben ik het en morgen u. Als aan de vrijheid wordt getornd, is straks niemand meer veilig.

    Ik ga snel door met vrolijkere zaken. Namelijk, met het aantreden van het nieuwe kabinet.

    Voorzitter, het zijn historische tijden. Vanmorgen de regeringsverklaring van het kabinet Rutte-Verhagen, het meest rechtse kabinet sinds tijden. Mijn complimenten aan Dhr Rutte en zijn team. De Haagse regentenkliek en de linkse grachtengordelelite staan huilie-huilie te doen op de gang. Zie ze piepen. Meisje Halsema met haar natte oogjes, en haar kroeldoek verbeten in haar mond. Ze smijt met poppen. GroenLinks en haar voorganger de CPN zitten al welgeteld 101 jaar in de oppositie en zal daar ook, als het aan ons ligt, nooit uitkomen. Kereltje Pechtold staat met zijn pruillipje wat bij de interruptiemicrofoon en denkt terug aan een jaar geleden, toen zijn vriendjes van de pers hem alvast gekroond hadden tot minister-president van Nederland. Ja, het kan raar lopen. Sint Job verdiept zich nog eens extra in het reglement van Orde zodat hij volgende keer wel weet hoe hij een debat moet aanvragen. Waar ze ook zijn: op één plaats zijn ze in ieder geval niet: in de za! al waar de ministers vergaderen, in de Trêveszaal. Ze staan buiten, en wat miljoenen Nederlanders betreft blijven ze daar heel lang staan. De handelaren in zure druiven en gare rapen mogen vandaag nog even pruttelen, tot ze een ons wegen. Ons adagium is: Waar links verliest, daar wint Nederland.

    We hebben een nieuw kabinet met nieuwe ministers dat klaar staat voor nieuw beleid. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wel wat.

    Toekomstige generaties zullen op dit moment terugkijken en zich afvragen: hebben ze daar, in 2010, de tekenen des tijds verstaan en hebben ze een antwoord gegeven op de grote uitdagingen van hun moment. Zijn de Nederlanders, op de rand van een nieuw decennium, erin geslaagd de grote problemen van hun tijd recht in de ogen te zien en er een trefzeker antwoord op te geven? Waren zij volgend of waren zij leidend? Keken zij naar de toekomst, of keken zij naar hun schoenen?

    Voorzitter, de afgelopen zes jaar was ik op deze plek hier en daar af en toe een tikje kritisch naar het kabinet. Waar ik zes jaar zei: dit kabinet is de tunnel aan het eind van het licht, zeg ik nu: dit kabinet is het licht aan het eind van de tunnel.

    Het is nog maar zes jaar geleden dat ik de VVD verliet. In dezelfde periode werd Theo van Gogh vermoord. In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen voorzien wat vandaag gebeurt, namelijk dat onze jonge partij, de PVV,  zo duidelijk haar stempel drukt op het regeringsbeleid, weliswaar als gedoogpartij, van de komende jaren. We doen iets wat we in Nederland niet kennen en dat in geen boek staatsrecht voorkomt: we gaan gedogen. Dat is een ongekende uitkomst en vooral eentje die hoop geeft voor de toekomst. Net zoals het bemoedigend is dat mijn partij onverminderd populair is onder het Nederlandse volk. Als we de peilingen mogen geloven, zouden nu zo’n twee miljoen mensen op de PVV gaan stemmen. Ons geluid leeft in de harten van miljoenen Nederlanders.

    Minstens zo bemoedigend is het feit dat mijn partij de afgelopen maanden heeft mogen meepraten aan de formatietafel. Alleen al het feit dat wij aan tafel zaten, is een feit van grote historische en misschien zelfs internationale waarde. Voorzitter, overal in het Westen roeren burgers zich over de massa-immigratie en de islamisering en overal in Europa komen partijen op die dat geluid vertegenwoordigen. Die partijen gaan allemaal door dezelfde fasen. Ze worden genegeerd, gecriminaliseerd, fysiek aangevallen, uitgemaakt voor nazi’s, bedreigd, weggezet als populisten. Via de opiniepagina van stervende krantjes als NRC Handelsblad en Trouw kunt u dat allemaal goed volgen. Maar dat alles kan niet verhelen dat die partijen overal in Europa net als de PVV hier een geluid vertegenwoordigen dat met het opkomen van de islam alleen maar sterker zal worden. Zij vertegenwoordigen iets dat leeft in brede lagen van de bevolking. En dat geluid zal alleen maar sterker worden.

    De ideeën over islamisering en massa-immigratie van de Partij voor de Vrijheid vinden steeds meer ingang. Inmiddels, zo blijkt uit opiniepeilingen, is al 31 procent van de Nederlanders het met ons eens dat de islam een politieke ideologie is.

    Overal in Europa wordt het anti-islam-verhaal sterker, en overal scheurt het politieke landschap open. Er is geen houden meer aan. De behoudende krachten van gisteren, de machten die ons de islam door de strot willen rammen, zijn op de terugtocht.

    Door heel Europa worden burgers wakker en laten zich niet langer voorliegen door de linkse media-elite. In Duitsland zegt nu tweederde van de bevolking: de islam hoort niet bij ons land. Het is een reactie op de president van dat land die meende te moeten stellen, ik citeer: “De islam hoort bij Duitsland”. De golf van verontwaardiging die toen opklonk vond aansluiting bij de stormachtige opkomst van Thilo Sarrazin en die van Rene Stadtkewitz, die een partij gaat starten gemodelleerd naar de PVV.

    Ook gevestigde politieke partijen worden wakker. Christen-democraten in Duitsland gaan het steeds beter begrijpen. De fractievoorzitter van de CSU in de Bondsdag, Hans-Peter Friedrich, zegt, ik citeer: ”Dat de islam deel van onze cultuur is, onderschrijf ik niet”.

    De partijleider van de CSU gaat zelfs nog verder. Horst Seehofer wil een volledig einde maken aan de immigratie van Turken en Arabieren naar Duitsland. Volgens hem is het duidelijk dat immigranten uit islamitische landen moeilijker integreren dan buitenlanders uit de EU. Daarom heeft hij, ik citeer “geen begrip” voor mensen die verdere immigratie uit landen met andere culturen bepleiten. Hij zegt: “Multiculti is dood”.

    Voorzitter,  als zelfs de bondskanselier, mevrouw Merkel, zegt dat de multiculturele samenleving volkomen mislukt is (niet een beetje mislukt, nee volkomen mislukt) dan wil dat nogal wat zeggen. De belangrijkste politica  van de Christen Democraten van het belangrijkste land van Europa doorbreekt een taboe en zegt waar het op staat. En zij zegt iets wat miljoenen mensen vinden. Teksten waar je in Nederland mee voor de rechter zou komen, kunnen in Duitsland wel. Daar nemen christendemocraten de leiding op het gebied van islamkritiek.

    En tegen de bondskanselier zeg ik deze keer: Frau Merkel, Sie haben recht.

    Voorzitter, er is dus hoop. Overal in Europa scheurt het politieke landschap open. Niets kan dat tegenhouden. Niemand kan verhinderen dat burgers kiezen voor het behoud van hun land en hun cultuur. De geest is uit de fles.

    We leven in historische dagen en de ontwikkelingen die we meemaken zijn soms verwarrend. Oude overzichtelijke tegenstellingen zijn niet altijd meer relevant, terwijl juist nieuwe breuklijnen in onze samenleving zichtbaar worden. Ons politieke bestel zal daar een antwoord op moeten geven of het zal zijn relevantie verliezen.

    De grote principiële vraag die onze generatie nu moet beantwoorden is of het politieke stelsel in staat zal zijn dat geluid te incorporeren. Of het anti-islam-idee deel kan uitmaken van het politieke systeem danwel eeuwig zal worden weggezet als zijnde buiten de orde.

    Voor het eerst sinds decennia heeft de Nederlandse politiek daarmee een belang die onze landsgrenzen overstijgt. Professor Fortuyn was de pionier. Hij voerde het anti-islamgeluid door de fasen die ik net noemde: negeren, criminaliseren, soms tegengeweld, bedreigingen, weggezet worden als nazi’s of als populisten. De tienduizenden die aan de  baar stonden van Pim Fortuyn, maakten duidelijk dat het anti-massa-immigratie-geluid niet marginaal is maar gewaardeerd wordt door velen. Niet Pim Fortuyn was een extremist, maar de journalisten en politici die hem voor rotte vis uitmaakten. Dankzij de bres die professor Fortuyn sloeg en het offer dat hij bracht kan de Partij voor de Vrijheid verder trekken en werken aan een historische volgende stap: het ondersteunen van een regering.

    Nederland loopt daarmee ver voor op andere landen. Andere landen in Europa leven vaak nog in het pre-Fortuyn-tijdperk. Daar kan men vaak helemaal niet begrijpen dat de partij als de onze überhaupt bestaansrecht heeft, laat staan dat ze snappen dat wij mede regeringsbeleid gaan bepalen.

    Maar Nederland is anno 2010 haar tijd ver vooruit. Wat hier gebeurt kan, nee, zal, een voorbeeldfunctie hebben voor heel Europa en voor de vraag of democratie ook een relevantie heeft in tijden van massa-immigratie en islamisering. Nederland is weer een beetje een gidsland geworden.

    Voorzitter, het aanstaande kabinet, het kabinet dat er nu al zit, is om nog een andere reden historisch. Want dit kabinet is een minderheidskabinet. Nederland gaat het voorbeeld van het trotse en welvarende Denemarken volgen, waar al jaren rechtse minderheidskabinetten fungeren. En met succes. Heel veel Denen zijn dolblij dat zij buitenschot blijven bij de massa-immigratie.

    Dit minderheidskabinet betekent ook op een andere manier ongelofelijk goed nieuws voor dit huis. Voor ons parlement, de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Het debat is terug waar het thuis hoort. Hier in dit Huis.

    Ik zal straks zaken noemen waar de PVV  trots op is dat ze vastgelegd zijn in het  gedoogakkoord. Maar het meest trots zijn we toch op wat we kunnen betekenen voor de politiek in Nederland.

    Een minderheidskabinet is een feest voor de democratie, er komt een einde aan de oude Haagse gewoonte dat de Kamer slechts functioneert als stempelmachine. Nog niet zo lang geleden liep mijn fractie weg omdat er van een echte discussie in deze Kamer geen sprake was. Vandaag zitten we hier vol overtuiging. Wij hebben daar als PVV daar hard voor gevochten. Niet langer ligt het centrum van de politieke besluitvorming achter de gesloten deuren van de Trêveszaal, het Catshuis of het Torentje;

    Het nieuwe centrum van de politieke besluitvorming ligt waar het hoort te liggen: hier, in het Huis van de democratie, hier in de Staten-Generaal. Het monisme is voorbij. Het debat is terug in de Kamer.

    Voorzitter, even over diezelfde democratie. Ik had het er net over dat Nederland een klein beetje een gidsland is in Europa, ik wil ook nog wat zeggen over de positie van het staatshoofd. In België bestaat inmiddels een brede consensus dat de koning niet langer deel moet uitmaken van de regering.

    Ik vind dat we opnieuw dit debat ook in ons land aan moeten gaan. Binnen ons volk bestaat inmiddels een meerderheid die zegt dat het staatshoofd geen plek meer heeft in de regering. Dat is een goede zaak. De Partij voor de Vrijheid  is voor het koningshuis, wij zijn geen republikeinen. Ik zeg dan ook: Oranje moet blijven. Maar dat de majesteit deel uitmaakt van de regering en ook rechtstreeks invloed heeft op de regering, bijvoorbeeld bij de samenstelling van een kabinet, gaat ons een brug te ver. Voorzitter, het zou goed zijn  –ik moet bekennen ik heb dat tijdens de onderhandelingen niet voor elkaar gekregen maar ik vraag het opnieuw – als dit kabinet komt met een voorstel tot wijziging van de Grondwet. Doet het kabinet dat niet, dan komen wij zelf met een initiatiefwet om de Grondwet in die zin te wijzigen. 

    Vaak zijn we het niet eens met Dhr Pechtold, maar misschien kunnen Dhr Pechtold en ik het hierover eens zijn.

    Voorzitter, dan naar de inhoud van het gedoogakkoord. Op vier cruciale terreinen heeft de Partij voor de Vrijheid gevochten als een leeuw: de ouderenzorg, de veiligheid, de sociale zekerheid en de massa-immigratie.

    Eerst de ouderenzorg. Voor onze senioren is er goed nieuws. Met dank aan de Partij voor de Vrijheid trekt dit kabinet structureel bijna één miljard euro extra uit voor de ouderenzorg (en gehandicapten en chronisch zieken), en dat in een periode van forse bezuinigingen. De kwaliteit van de zorg voor onze ouderen krijgt een broodnodige en stevige impuls. Voor de dagelijkse verzorging van onze ouderen komen er maar liefst 10.000 extra verpleegkundigen bij. Er komt ook een einde aan de mensonterende 24-uurluiers. Programma’s tegen doorligwonden, uitdroging en ondervoeding worden landelijk ingevoerd.

    Voorzitter, ongeveer 160.000 ouderen hebben te maken met mishandeling, ik krijg er pijn van in mijn buik als ik de verhalen van slachtoffers leest. Iedereen verdient de beste bescherming tegen mishandeling, en zeker onze ouderen. Een verklaring van goed gedrag wordt voor alle medewerkers en vrijwilligers in de zorg een verplichting en er komt een meldplicht voor alle gevallen van ouderenmishandeling.

    Ook, voorzitter, heeft de Partij voor de Vrijheid, samen met het CDA en de VVD, het voor elkaar weten te krijgen dat bezuinigingen op de thuiszorg (200 miljoen) en verhoging van de eigen bijdrage (900 miljoen) voor bewoners van zorginstellingen zijn geschrapt.

    Waar we ook heel trots op zijn is dat de rechten van bewoners van zorginstellingen eindelijk worden vastgelegd. En niet zo maar ergens, nee, ze worden vastgelegd in de wet. Onze ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen krijgen het wettelijk recht om elke dag te douchen of elke dag gewassen te worden. Ze krijgen het wettelijk recht om elke dag schone kleren te dragen. Ze krijgen het wettelijk recht op voedsel van goede kwaliteit. Ze krijgen het wettelijk recht om als ze dat willen, elke dag naar buiten te mogen en ga zo maar door. Voor criminelen achter de tralies was al van alles geregeld. Dat gaan we nu ook doen voor onze senioren. De ouderen krijgen eindelijk wat ze verdienen, Nederland wordt een fatsoenlijker land en waar wij als PVV bere trots op zijn.

    Voorzitter, om het totaalpakket compleet te maken krijgt de Inspectie veel meer slagkracht om steviger te controleren en misstanden aan te pakken. Er komt niet alleen meer geld voor meer controles, maar er komt ook een individueel klachtrecht. Ten slotte komt er een proef met regelarme zorginstellingen. Met een overheadnorm wordt paal en perk gesteld aan de papierstroom. Mensen in de verpleging moeten weer verzorgen en geen papieren invullen. De bestuurderscultuur wordt aangepakt en gouden handdrukken worden beperkt.

    Voorzitter, ook op het gebied van één van onze andere kroonjuwelen boeken we winst. Want ook op het gebied van veiligheid gaat een nieuwe wind waaien. Eindelijk staan de gewone burgers centraal en niet meer de belangen van misdadigers. Als een inbreker een huis wordt uitgemept gaat voortaan de inbreker achter de tralies en niet meer degene die zijn bezittingen en gezin heeft beschermd. Er komt een ministerie van Veiligheid met lekker veel stevige maatregelen. TBS wordt versoberd en ook het proefverlof. Preventief fouilleren wordt verruimd. Er komen zwaardere straffen op geweld tegen politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel. Er komt meer cameratoezicht.

    Indien nodig wordt zelfs de krijgsmacht ingezet. Over dat PVV-voorstel werd vorig jaar nog lacherig gedaan.

    Er komen drieduizend politieagenten bij, die onder een nationale politie gaan vallen. Niet meer een versnipperde politie, maar een krachtige en eendrachtig organisatie om het tuig aan te pakken. Met 1 woord in het Regeerakkoord ben ik bijzonder blij. Twee jaar geleden kregen we daarover heel Nederland, tenminste de helft van de Tweede Kamer, over ons heen. Nu staat het er: het woord ‘straatterreur’, eindelijk noemen we het beestje bij zijn juiste naam: straatterreur!

    Waar we ook trots op zijn; er komt eindelijk een Dierenpolitie met een apart alarmnummer voor dieren in nood en dierenmishandeling, ook al zo’n speerpunt van de Partij voor de Vrijheid. Vijfhonderd agenten die de dierenmishandeling gaan aanpakken, onder leiding van hoofdcommissaris Dion Graus. Succes Dion!

    En, Voorzitter, eindelijk, eindelijk, komen er minimumstraffen. Waar we al die jaren om gesmeekt hebben, gaat nu eindelijk gebeuren. 85 procent van de Nederlanders vindt dat misdadigers te licht worden gestraft. Rechters kunnen straks bij recidive niet meer zelf freewheelen met straffen. Recidivisten op het gebied van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven krijgen straks onherroepelijk een hoge minimumstraf. (…) Dat geldt bijvoorbeeld voor straatroof met geweld, waar 12 jaar op staat, en ja Voorzitter, daar vallen ook veel multiculturele cultuurverrijkers onder. Gaan zij wéér in de fout dan gaan ze minimaal zes jaar de gevangenis in. Geen taakstrafje meer, ze worden ook niet meer geknuffeld door een agoog van GroenLinks. Geen geldboetetje meer, nee, gewoon voor minstens zes jaar de cel in.

    Voorzitter, dit zal het vertrouwen in de rechtsstaat vergroten doordat softe straffen niet meer bij recidive kunnen voorkomen.

    Voorzitter, een andere belangrijke maatregel: criminelen met een dubbele nationaliteit kunnen straks hun Nederlands paspoort verliezen. En dat werd tijd. Denaturalisatie van misdadigers, een standpunt waarvoor de Partij voor de Vrijheid jarenlang is verketterd, wordt realiteit in Nederland. Jarenlang werden wij in dit huis zwart gemaakt omdat we vinden dat het Nederlandse paspoort van criminelen met een dubbele nationaliteit de papierversnipperaar in moet. Nu gaat het gebeuren. Eindelijk zegeviert het gezond verstand.

    Voorzitter, dan de sociale zekerheid. De linkse medemens heeft ten tijde van de verkiezingscampagne veel plezier gehad over de twee mensen voor wie wij het doen: Henk en Ingrid. En ondanks dat de bezuinigen pijn doen, hebben wij de ergste bezuinigingen weten tegen te houden.

    Er wordt voor maar liefst 18 miljard bezuinigd, een enorm bedrag. Maar het socialistisch potverteren, zoals gebeurde tijdens het ministerschap van Wouter Bos, kon natuurlijk niet eeuwig doorgaan. We kunnen de kinderen van Nederland niet opzadelen met de steeds verder uit de hand lopende staatsschuld. Het is ronduit immoreel onze kinderen de dupe te laten worden van onze schulden. Echt sociaal beleid betekent daarom een fatsoenlijke begroting. Premier Drees had gelijk toen hij zei dat de overheid met belastinggeld moet omgaan als een gentleman met geleend geld, dat wil zeggen nog voorzichtiger dan met eigen middelen. De afgelopen jaren was dat niet het geval.

    Er moest dus worden ingegrepen en dat gebeurt. Soms zijn het pijnlijke maatregelen, zeker. Ik  noem de Wajong, de bijstand en de kinderopvang. Maar dankzij de Partij voor de Vrijheid blijft de omvang en het aantal van die maatregelen drastisch beperkt. Sterker: het is mogelijk 18 miljard om te buigen gemiddeld zelfs zonder koopkrachtverlies voor de werkende mensen van Nederland.

    Met bijzonder veel trots kan ik daarom meedelen dat de ingrepen op de sociale zekerheid beperkt zijn. De Partij voor de Vrijheid heeft met succes gevochten om onze verzorgingsstaat overeind te houden. Het ontslagrecht blijft ongewijzigd, de duur van de WW wordt niet beperkt, de AOW-leeftijd gaat niet met twee jaar, maar slechts met twaalf maanden omhoog en pas in 2020 en de uitkeringen worden niet bevroren.

    Er wordt flink gesneden in linkse hobby’s, en dat werd tijd ook. We kiezen voor een kleinere overheid met minder ambtenaren en minder politici en zetten in op meer doelmatigheid. Hiermee is de eerste 6 miljard al binnen.

    Ook snijdt dit kabinet anderhalf miljard in het subsidie-abces. Organisaties moeten leren hun eigen broek op te houden en niet blijven hangen aan het overheidsinfuus. Die milieuclubs zijn papieren tijgers die alleen maar kunnen bestaan omdat vaak linkse politici ze met belastinggeld kunstmatig in stand houden. Wie denkt dat de ijsberen tegenwoordig zwemmen, moet zijn eigen sprookjes maar financieren.

    Ook gaat het kabinet stoppen met het spelen van het braafste jongetje van de klas. Op ontwikkelingshulp wordt bijna 1 miljard bezuinigd. Dat is een mooi begin. We hakken in de cultuursubsidies en de staatsomroep. Hetzelfde geldt voor de miljarden die we overmaken naar Brussel en de bizarre klimaatidealen. Het linkse speelkwartier is nu echt voorbij. Ook zal het kabinet streven naar beperking van de export van sociale voorzieningen, bijvoorbeeld door de stopzetting van de export van kinderbijslag en het kindgebondenbudget naar landen buiten de EU.

    Voorzitter, mijn partij heeft zwaar ingezet op de beperking van de massa-immigratie. Zonder onze gedoogsteun, ik durf dat zo te zeggen, was het nooit gelukt. Veertig jaar lang gingen de sluizen steeds verder open, nu gaan ze steeds meer dicht. De miljardenverslindende massa-immigratie wordt ingeperkt. Eindelijk gaat illegaal verblijf bestraft  worden. Eindelijk wordt de boerka verboden en verdwijnt deze uit het straatbeeld.

    De voor onze samenleving zo schadelijke partner- en gezinsmigratie, die honderdduizenden mensen uit landen als Marokko op veel te makkelijke wijze verblijf in Nederland gaf, wordt eindelijk aangepakt! Met een ongekend pakket aan maatregelen wordt een einde gemaakt aan het eindeloze sneeuwbaleffect van die partner- en gezinsmigratie.

    Hierbij wordt bijvoorbeeld ingezet op:

    • Een hogere inkomenseis
    • Een hogere leeftijdseis
    • Een opleidingseis
    • Zwaardere inburgeringseisen
    • Het eisen van een waarborgsom
    • Het maximaal eens in de 10 jaar over kunnen laten komen van een partner
    • Het schrappen van de mogelijkheid om meerderjarige kinderen en ouders naar Nederland te halen

    Ga zo maar door… het is allemaal pure winst voor Nederland!

    Nepvluchtelingen krijgen het ook minder makkelijk om Nederland binnen te komen. De bewijslast voor asielzoekers wordt verzwaard, en vele asielzoekers die zonder papieren ons land binnenkomen zullen ook minder makkelijk een verblijfsvergunning kunnen krijgen. We gaan beter naar fraude kijken en wie kan daar nu tegen zijn.

    Het grote probleem van het procedurestapelen, waarmee vreemdelingen eindeloos in Nederland konden blijven in afwachting van het volgende generaal pardon, wordt ook eindelijk aangepakt. Zo kunnen afgewezen asielzoekers straks niet meer in Nederland allerlei reguliere verblijfsprocedures starten; dat kan straks alleen nog maar vanuit het buitenland. Dit is allemaal orde op zaken stellen! We zijn daar ontzettend blij mee.

    De Nederlandse belastingbetaler hoeft straks ook niet meer honderden miljoenen euro’s per jaar te betalen voor inburgeringscursussen! Het gaat hierbij immers om een investering in de toekomst van immigranten waarvoor ze natuurlijk zelf verantwoordelijk zijn! En daarmee wordt ook niet langer een verwachtingspatroon geschapen dat je hier als immigrant alles cadeau krijgt! En als je er bij die inburgeringscursus met de pet naar gooit, of in bed blkijf liggen, omdat de Nederlandse taal en samenleving je eigenlijk helemaal niets interesseert, mag je niet langer in Nederland blijven want je tijdelijke verblijfsvergunning wordt dan ingetrokken. En er is geen PvdA minister of staatssecretaris meer die je dan nog de hand boven het hoofd houdt!

    Voorzitter, inzet van deze politieke samenwerking is, waar al die maatregelen dus toe moeten kunnen leiden, is een zeer substantiële daling van immigratie en asiel. Die aanzienlijke daling zou, als alle aangekondigde maatregelen worden doorgevoerd, kunnen leiden tot dertig procent minder reguliere toestroom, waaronder de gezinsmigratie, en een kwart minder asielstroom. En als het gaat om de aantallen niet-westerse allochtonen kunnen de nieuwe maatregelen leiden tot maar liefst vijftig procent minder instroom. Voor Nederland ongekende maatregelen en ongekende cijfers. Nederland wordt Nederlandser, de islamisering wordt beperkt. Dat is geen dode mus. Dat is een springlevende tijger.

    Ook worden er eindelijk maatregelen genomen tegen de dubbele nationaliteit. En het kabinet zou het goede voorbeeld moeten geven. Het is voor ons een principiële kwestie: ministers en staatssecretarissen moeten elke schijn van een dubbele loyaliteit vermijden. Daarom vraag ik mevrouw Veldhuijzen van Zanten-Hyllner haar Zweedse nationaliteit op te geven. Doet ze dat niet dan zal ik morgen daar een motie voor indienen.

    Voorzitter, rest mij nog een woord van dank voor de andere gesprekspartners bij de formatie: Mark Rutte en Maxime Verhagen. Het was niet altijd eenvoudig. Samen zijn we er uitgekomen. Maar natuurlijk, ere wie ere toekomt, een diepe buiging naar de man zonder wiens enorme strategische inzicht dit kabinet er niet was gekomen. De man die zei: laat rechts het maar proberen. De man die gelijk kreeg: Job Cohen. Job, ontzettend bedankt. Den Haag is verrijkt met een groot politiek talent. We gaan nog veel van je horen.

    28-10-2010 om 12:37 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing B-H-V: Voorpost valt binnen in regionale partijsecretariaten

    Omdat het overgrote deel van de “Vlaamse” partijen heeft aangekondigd de hoogdringendheid van het N-VA-voorstel aangaande de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet goed te keuren (wat overigens ook de N-VA lapte met een soortgelijk voorstel dat het Vlaams Belang aan het begin van het politieke werkingsjaar indiende), bracht Voorpost een blitzbezoek aan de lokale hoofdkwartieren van de SP.A, Groen! en de CD&V te Gent.

     

    Voorpost-militanten doken de partijsecretariaten binnen en maakten mits strooibriefjes “Belofte maakt schuld / Splitsing ja – toegevingen nee” duidelijk dat de “Vlaamse” partijen dringend moeten ophouden met het opvoeren van nummertjes rond de toekomst van Vlaams-Brabant. Die is wel degelijk van hoogdringend belang en verdraagt geen politieke spelletjes, het betalen van welke prijs dan ook aan de Franstaligen, of het meelopen in hun agenda ter zake. Iedere minuut waarin Brussel-Halle-Vilvoorde niet gesplitst is, is immers een minuut waarin de verfransing en verbrusseling aldaar verderschrijdt. En meer dan het respecteren van de Belgische grondwet – wat voor belgicistische clubjes als de meeste “Vlaamse” partijen uiteindelijk geen probleem kan zijn – wordt er niet gevraagd.

     

    Om duidelijk te maken dat het Voorpost menens is met zijn eisen, werden de etalages van de partijsecretariaten ook overplakt met affiches, wat eveneens binnenin de secretariaten gebeurde. Ernstige problemen verdienen immers een ernstige aanpak, laat dat ook voor de “Vlaamse” partijen duidelijk zijn. Zij zijn namelijk de eerste verantwoordelijken voor de verder schrijdende prijsgave van Vlaams grondgebied aan de Franstaligen.

     

    Geen verder uitstel voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde! 

    Voorpost valt binnen in regionale partijsecretariaten

    28-10-2010 om 00:20 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost aanwezig bij betoging "Een ander jeugd" te Parijs
    Zaterdag 23 oktober, een betoging van het Bloc Identitaire, onder de noemer “Une autre jeunesse” ( “Een andere jeugd”), trekt onder leiding van het Parijse Projet Apache door de Franse hoofdstad. Een kleine delegatie van Voorpost, uitgenodigd door een in Antwerpen studerend lid van het Bloc Identitaire, is er bij.

    Thema’s van de betoging: “Anti-racaille” (“Anti-tuig”), “Anti-global / Pro-Local” en de noemer waaronder de betoging doorgaat, “La jeunesse au pouvoir” (“De jeugd aan de macht”).

    Met het eerste thema verzetten de betogers zich tegen het jonge tuig dat, in naam van de hele jeugd, dezer dagen vernielingen aanricht en de gewone burger pest in zijn gevecht tegen de verhoging van de pensioenleeftijd (die daarmee overigens nog steeds een stuk lager ligt dan in de Nederlanden), maar ook tegen het “racaille” dat zo liefdevol in de armen van het “multiculturele” Frankrijk wordt opgenomen en daarvoor in ruil vooral regelmatig de voorsteden in vuur en vlam zet, racistisch geïnspireerde aanvallen op de in de steden steeds zeldzamer wordende autochtone jeugd uitvoert, en van Frankrijk eist dat het zich aanpast aan hún cultuur.

    Het tweede thema spreekt voor zich: geen globalisering, een onderwerp waarmee ook Voorpost regelmatig bezig is.

    Het derde thema, “La jeunesse au pouvoir”, staat voor de jeugd die zich verzet tegen de “geriontocratie” (het leiderschap van verstarde, in weinig of niets van elkaar verschillende, ouderen) en vecht voor de eigen cultuur, de eigen gemeenschap (het Bloc Identitaire streeft naar een Frankrijk der volkeren in een Europa der volkeren, waarmee het zich communautair gematigder toont dan wij), tegen de identiteitsloosheid van de steden, en voor het gezin (het Bloc verzet zich tegen abortus).
    Een betoging waarop voor ons Vlaams-nationalisten qua werkmethode wat te leren viel. “Opwarming” op de centraal in Parijs gelegen Place Saint-Sulpice. De slogans worden, met ritmisch handgeklap, ingeoefend; de betogers worden van op een volwaardige geluidswagen opgezweept door de organisatoren; identitaire muziek schalt door de luidsprekers; een toespraak door twee jongelui uit Nice maakt duidelijk waarom de betogers hier zijn. Vervolgens, met op kop de geluidswagen en onder voortdurende aanvuring van de organisatoren, een toch van een drietal uur dwars door hartje Parijs naar het Panthéon, een ereplaats voor de Franse helden. Bengaals vuur, rookpotten, knallend vuurwerk, voortdurend door de massa - toch zo’n vijfhonderd mensen, wat gezien de actuele situatie in Frankrijk (met zijn wegblokkades en benzinepompen waar, als ze open zijn, tientallen wagens staan aan te schuiven) en het verre van makkelijke klimaat voor identitairen, een mooie prestatie is - meegebrulde slogans als “Ici, c’est Paris, pas l’Algérie” (“Dit is Parijs, niet Algerije”), “La jeunesse au pouvoir, la révolution c’est ce soir” (“De jeugd aan de macht, de revolutie is vannacht”) of het ook hier bekende “Europe, jeunesse, révolution” (“Europa, jeugd, revolutie”), en muziek gaande van moderne identitaire muziek over Madness en The Prodigy, maken er een mooi feest van.
    Ten slotte een aantal vurige toespraken aan het Panthéon, door de leiders van het Bloc Identitaire en het Projet Apache, dat zich in de Parijse buitenwijken en het Île-de-France inzet voor de eigen jeugd (wat alleen al omwille van het feit dat die niét moet rekenen op allerlei “multiculturele” subsidies uitermate zinnig is), en verkoop van zelfklevers, affiches, t-hemden en de “lambda”-vlaggen (waarmee verwezen wordt naar de Spartanen), waarvoor de aanwezigen graag serieus wat geld neerleggen om zo de beweging te steunen.

    En nog een pluim op de hoed van de organisatie: de betoging verliep zonder ongeregeldheden en de politie, die grotendeels in burger aanwezig was, moest niet tussenkomen tot na de toespraken aan het Panthéon, waar allochtone voetbalhooligans knokpartijen probeerden uit te lokken met de identitairen. Maar ook daarin toonden de identitairen zich behoorlijk gedisciplineerd: de verschillende delegaties trokken naar hun thuisregio’s en de Vlamingen van Voorpost trokken na nog een bezoek aan het lokaal van Projet Apache in de buitenwijken terug naar Vlaanderen.

    Een aantal interessante contacten en ideeën voor manifestaties rijker en boordevol plannen om een en ander ook in de Nederlanden te implementeren kwamen ze behouden weer aan.

    Björn Roose - secretaris Voorpost

     







    27-10-2010 om 23:12 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa kan België niet vervangen (HLN.be)
    Na de vakbonden, is het de beurt aan "onze" Europese president om wat in te hakken op de N-VA.

    Waarover we dan weer bijna niets lazen:

    Bye bye stabiliteitspact: Vlaanderen levert al jaren inspanningen om Belgische begroting op korte termijn opnieuw op de Europese sporen te krijgen. De andere gewesten zouden volgen ...
    Brussel kan het begrotingstekort in 2011 'jammergenoeg' niet terugdringen ... het wordt nu eenmaal ondergefinancierd (deredactie.be) ofte
    Brussel vermindert begrotingstekort niet (tijd.be)

    De pot op met de financieringswet: Rudy Demotte ziet het 'voorlopig' niet zitten om een deel van de personenbelasting over te hevelen. Het is namelijk niet eerlijk dat Wallonië de voorbije jaren 72.000 jobs heeft gecreëerd en dat het daarvoor niet beloond zou worden. Dus als ik het goed begrijp moet het nieuwe financieringsmechanisme niet alleen toekomstig goed beleid belonen, het moet ook goed beleid uit het verleden belonen ... tot hoever gaan we terug Rudy?
    Voorstel van De Wever bestraft Wallonië (redactie.be)



    27-10-2010 om 11:07 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mededeling van rouw


    RUDI VAN DER PAAL

    OVERLEDEN

    ***


    Rudi Van der Paal,

    medestichter van De Volksunie,

    medestichter van de Debatclub

    is op 19/10/2010 overleden.

    De familie wenste geen ruchtbaarheid.

    Op 6 november zal een rouwdienst worden

    ingericht. Daarop zal Koen Dillen het woord

    voeren.

    26-10-2010 om 22:58 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arme prins Filip

    Waarom de rol van de koning bij de formatie zal wegsmelten

    Het Belang van Limburg - 21 oktober 2010


    In de nota De Wever staan ook twee zinnetjes over de monarchie. Het eerste verwijst naar de aanbevelingen van het bureau van de Senaat in verband met de koninklijke dotatie. Haalt die zin ook het regeerakkoord, dan houdt dat in dat de koninklijke dotatie voortaan beperkt wordt tot de koning(in), de kroonprins(es) en eventueel de koning vader/moeder.

    In de meeste landen met een koningshuis bestaat dat al. De prinsen buiten de kroonprins moeten er werken voor de kost. Is België hier rijp voor? Dat weten we nog zo niet. Het betekent immers dat de kinderen van de koning buiten de kroonprins niet alleen moeten gaan werken, maar dat ze in dat geval zoals alle burgers van dit land mogen gaan en staan waar ze willen en vooral ook mogen zeggen wat ze willen. Met dit laatste hebben we al eens problemen. Prins Filip en prins Laurent werden meermaals op de vingers getikt door onze politici omwille van hun uitspraken. Krijgen ze daarentegen een dotatie, dan kunnen we hen ook vragen om te zwijgen.

    De tweede zin gaat over de modernisering van de koninklijke functie. Hier is het de bedoeling om op relatief korte termijn te evolueren naar een protocollaire functie. Een protocollaire koning tekent geen wetten, duidt geen ministers aan, speelt geen rol bij de regeringsvorming. De achterliggende bedoeling is te voorkomen dat prins Filip ooit een rol moet spelen bij een grote politieke crisis zoals we die nu beleven. Het vertrouwen in de kroonprins is immers niet zo groot.

    Eerlijk gezegd, we hebben te doen met prins Filip. Zeker, de man is enigszins houterig. En hij deed al een paar uitspraken die hij beter niet had gedaan. Maar wie maakt geen fouten? Een mens leert alleen maar uit zijn fouten. Toen prins Albert zijn broer Boudewijn opvolgde als koning, waren er ook de grootste twijfels. Het is goed gekomen. Omdat de man de functie maakt én de functie de man. Waarom zou dat niet het geval zijn met prins Filip? Bovendien, ook prins Filip zal raadgevers hebben, hij zal er niet alleen voorstaan.

    Bovendien is het nog maar de vraag of de koning wel een belangrijke rol speelt bij een regeringsvorming. Zou het ook niet zo zijn dat hij vooral die dingen doet die de politici hem in het oor fluisteren? Elio Di Rupo werd preformateur. Een uitvinding van de koning of werd hem dat aangeraden door Bart De Wever en Elio Di Rupo? Idem dito bij de benoeming van de twee bemiddelaars. De koning of opnieuw het onvermijdelijke duo? De liberalen worden niet geraadpleegd. Omdat de koning het niet wil of omdat Di Rupo dat niet wil?



    25-10-2010 om 00:15 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Finacieel-Economische Commentaren
    Nieuwe FEC

     Categorie:  Klik hier voor de foto in originele afmetingen.   De voorbije weken waarschuwde Elio Di Rupo meermaals dat hij de “verarming” van Franstalig België niet zou dulden. Daarmee bewees de PS-voorzitter andermaal dat Wallonië bang is van (meer) eigen verantwoordelijkheid.

    De ontbinding van België zal Wallonië niet in de afgrond storten, maar er integendeel voor zorgen dat de Walen het heft in eigen handen nemen. Dat het ook anders kan, bewijst immers het Slowaakse voorbeeld. Nadat de Tsjechen en de Slowaken de boedelscheiding hadden geregeld, ontpopte Slowakije zich in enkele jaren tijd van zwak broertje tot investeringsland. In de nieuwe editie van de Financieel-Economische Commentaren (FEC) leest u hoe de Slowaken hun aanvankelijke zwaktes hebben omgebogen in economische troeven.

    Lees hier de FEC.

    24-10-2010 om 22:53 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2 jaar slechts 1 illegale dealer uitgewezen

    Stock Photo - teenage boy with 
drugs and money. 
fotosearch - search 
stock photos, 
pictures, wall 
murals, images, 
and photo clipart Politie pakte sinds begin 2009 165 illegale drugsdealers op . De dienst Vreemdelingenzaken repatrieerde er echter slechts één van naar zijn land van herkomst.

    De wijk Antwerpen-Noord blijft kampen met grote drugsproblemen. Dealers drijven duidelijk zichtbaar hun handel in heroïne en cocaïne.(foto).

    Ondanks de inspanningen van de politie is het resultaat in de wijk te verwaarlozen. "De dienst Vreemdelingenzaken komt de afspraak niet na om opgepakte illegale drugsdealers uit te wijzen. Zeventig procent van de opgepakte dealers zijn illegalen. Maar sinds begin 2009 is volgens mijn laatste informatie slechts één illegale dealer het land uitgezet!"

    23-10-2010 om 12:00 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer 1 in Europa
      Klik hier voor de foto in originele afmetingen.   Onlangs verscheen in Le Vif/L’Express (15.10.10) een uitgebreid artikel over de verspreiding van de islam in Europa. Het weekblad stelde vast dat in verscheidene West-Europese landen, zoals Oostenrijk, Nederland en recent ook Zweden, nationalistische partijen aan invloed winnen.

    Een niet meer dan logisch gevolg van de aanhoudende immigratiestroom richting onze contreien. En terwijl verschillende landen hun immigratiebeleid inmiddels drastisch verstrakt hebben, blijft bij ons het open grenzenbeleid in voege. En dat is zichtbaar in de cijfers: uit een rapport van de Amerikaanse denktank Pew Research Center, blijkt dat België in verhouding het grootste aantal moslims (638.000) huisvest van gans West-Europa. “Volgens sommige moslimorganisaties bedraagt dat aantal al 800.000, zelfs meer”, voegt Le Vif er nog aan toe.

    Met een bevolking die voor 20 procent uit islamieten bestaat, spant Brussel de kroon. “De hoofdstad is goed op weg om binnen 20 jaar voor een meerderheid uit moslims te bestaan”, aldus Le Vif. “Deze tendens manifesteert zich ook in andere steden, dankzij de gezinshereniging.” Eén van de gevolgen hiervan is dat “initiatieven die de islam bekritiseren, ontmoedigd worden uit angst voor vijandige reacties van jongeren”, vervolgt het weekblad, hierbij onder meer verwijzend naar de anti-islamiseringsbetoging van Steden tegen Islamisering en het Vlaams Belang, die in 2007 brutaal uit elkaar werd geslagen door de ordediensten op bevel van PS-burgemeester Thielemans.

    Intussen blijft het lakse immigratiebeleid van kracht. De Open VLD en de N-VA, die tot voor kort niet bepaald konden worden betrapt op een kordate houding inzake het immigratiethema, lieten recent uitschijnen dat de Kamercommissie Naturalisaties voorlopig geen nieuwe dossiers meer zou goedkeuren. Die bewering werd echter onmiddellijk tegengesproken door de PS. Indien partijen als de Open VLD en de N-VA écht werk willen maken van een streng immigratiebeleid, keuren ze de wetsvoorstellen van het Vlaams Belang mee goed.

    23-10-2010 om 11:36 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Welkom op mijn blog!
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heemkringopwijk
    www.bloggen.be/heemkri
    Foto


    Foto

    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs