Inhoud blog
  • In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein!
  • Beroep Gent - Zwaardere straffen voor drie leden van 'Colruytbende'
  • Mietje Stroel-museum moet wijken voor Frank Bruggeman
  • VB-journaal in beeld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Vlaams Belang regio Gent/Eeklo
  • NSV
  • VBJ
  • Angeltjes
  • Davy_Maldegem
  • 'T Pallieterke
  • VNZ
  • people against islam
  • Johan Deckmyn
  • Tanguy Veys
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Veilig Zelzate

    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taqiyya & Kitman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Taqiyya & Kitman
    Iedereen die ooit eens een poging gedaan heeft om met moslims een behoorlijk gesprek te hebben over bepaalde zaken die in verband gebracht (kunnen) worden met de islam, weet dat je van een koude kermis thuis komt. Je zult hoe dan ook nooit een rechtstreeks en eerlijk antwoord krijgen op de meest essentiële vragen die de wereld bezig houden. Vraag een moslim bijvoorbeeld of hij zonder meer en zonder voorbehoud radicaal islamitische terreur veroordeeld en je krijgt een waterval aan verwijten, insinuaties en ontwijkende 'antwoorden' behalve het antwoord waarom je hebt gevraagd. Aan het einde van de rit bent u geen snars wijzer geworden. 
        
    De redenen waarom is vrij eenvoudig en bestaat uit enkele onderdelen. Ten eerste schrijft hun koran voor dat men de niet-islamitische wereld dient te terroriseren en dat het ombrengen van niet-moslims een toegestane praktijk is. Ten tweede is het de taak van een moslim om de wereld om hem heen te islamiseren met ieder middel dat hem voor handen staat. Ten derde is het moslims toegestaan (en het is zelfs voorgeschreven in de koran) om te liegen en bedriegen dat het gedrukt staat om de ware aard en bedoeling van de islam te verhullen (taqiyya & kitman). Ten vierde en laatste zal en mag een moslim zijn broeders (en zusters) op geen enkele wijze 'verraden' en hij zal ontkennen tot de dood erop volgt. In het licht van het voorgaande moet men dan ook het vandaag verschenen bericht in de media lezen.

    'Islamgeleerden' hebben op een heus moslimfestival in Den Haag een fatwa uitgesproken tegen terrorisme en zelfmoordaanslagen. De tekst, zo meldt de immer islamofiele NOS, was opgesteld door de leider van een beweging die een tolerante islam voorstaat en (volgens hen) vooral in Pakistan, waar de notabene aanslagen door moslim-extremisten steeds toenemen, populair is.

    De moordenaars van Al-Qaida worden in deze fatwa (een islamitisch 'juridisch religieus advies') beschreven als een oud kwaad met een nieuwe naam. Terrorisme vindt geen rechtvaardiging in de islam, wat terreurorganisaties ook beweren, zeiden deze 'vreedzame' islamitische 'geleerden'. Ondertussen is bijna alle terreur op de wereld afkomstig van moslims maar dat is natuurlijk puur toeval...

    11-04-2010 om 14:47 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hervorming Justitie? ‘Non!’
     

      Klik hier voor de foto in originele afmetingen.   - Begin deze maand toonde het Vlaams Belang zich al zeer ontevreden over de door de regering goedgekeurde ‘hervorming’ van Justitie. In plaats van een heldere en eenvoudige rechtbankenstructuur, met een duidelijke bevoegdheidsverdeling, krijgen we immers een onoverzichtelijk kluwen. De wijze raad van de magistratuur om de rechtbanken op provinciale leest te schoeien (met een reductie tot 10 of 11 rechtbanken) werd in de wind geslagen. In plaats van een tussenstap naar een grote vereenvoudiging naar Nederlands model, wordt de latere vereenvoudiging met deze hybride structuur zo goed als onmogelijk gemaakt.

    In Trends (8.04.2010) stelt ook redacteur Hans Brockmans vast dat de beloofde grondige hertekening van het gerechtelijke landschap in de praktijk maar een mager beestje is. Een eengemaakte rechtbank maakt nochtans een efficiënter personeelsverloop mogelijk, aldus Brockmans, omdat de korpsoverste de mankracht correcter kan verdelen. “Grotere rechtbanken laten ook toe dat rechters zich specialiseren. Dat leidt tot snellere uitspraken met meer kwaliteit (…).”

    Hans Brockmans kan echter niet anders dan tot de conclusie komen dat ook deze hervorming op een Franstalig ‘non’ is gebotst. Zijn analyse is messcherp: “Terwijl de Franstalige rechters vegeteren in hun comfortabele ivoren toren, zucht de rest van België onder de gerechtelijke achterstand. Het pleidooi voor een doorgedreven regionalisering van Justitie, niet ongewoon in andere federale staten zoals de VS, is geen taboe meer bij Vlaamse magistraten en advocaten. De modernisering van Justitie blijft immers onmogelijk door de weerstand van het conservatieve Zuiden.”

    Opnieuw verhindert Franstalig België dus broodnodige hervormingen. CD&V en Open VLD laten begaan. Sterker nog, door het plan van minister De Clerck (CD&V) – dat voorziet in de samenvoeging van de Vlaamse arbeids- en handelsrechtbank van Leuven met de tweetalige rechtbanken van Brussel – wordt de stap naar een meer autonome Vlaamse Justitie nog verder bemoeilijkt. “Voor het Vlaams Belang is deze Belgische recuperatie absoluut onaanvaardbaar”, stelden volksvertegenwoordigers Bart Laeremans en Bert Schoofs.

    11-04-2010 om 14:33 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drugpreventie te Zelzate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

            Ondanks wat aandachttrekkerij in de pers ging de drugvoorlichtingnamiddag van het Vlaams Belang in Zelzate sereen door. Zo'n 40 geïnteresseerden zakten, ondanks het goede weer en de aanlokkelijke muziek van de kermis, af naar Café Becks Inn op de markt.

    In zijn inleiding stelde moderator Bart Debie de deelnemers voor. Elk kreeg de beurt om voor te stellen waar ze voor stonden. Debie citeerde alvast burgemeester De Vilder die stelde dat de problematiek in Zelzate alvast leeft.

    Als eerste kwam preventie-ambtenaar Brigitte Lahousse aan het woord die het werk van het drugpreventiecentrum ELZA voorstelde, wat een samenwerking is tussen Evergem, Lochristi, Zelzate en Assenede is. Dit is een dienst die informatie ter beschikking stelt aan ouders en kinderen en samenwerkt met de politie. Ze gaf tips aan ouders om te zien hoe ze kunnen weten dat hun kind aan de drugs zitten en gaf uitvoerig uitleg bij de diverse drugs.

    Wie daar direct mee in contact komt is de politie. Hoofdinspecteur Gert De Smet gaf bevlogen weer welke inzet de lokale politiezone Puyenbroeck doet. De Smet wond er ook geen doekjes om: drugvoorlichting geven begint steeds jonger (tot in de lagere school) omdat de producten die circuleren ook gevaarlijker worden. Cannabis wordt steeds sterker - waardoor die drug meer en meer naar hard drugs neigt - en er is de opkomst van het zeer gevaarlijke vloeibare XTC en ook cocaïne. Hij stelde ook vast dat door de wijziging van het beleid in Nederland de productie van drugs in de streek toeneemt. Een fenomeen dat zich helaas ook niet beperkt tot de grensstreek.

    Nadien volgde Josephine Smits van 'Moeders tegen Drugs', die indertijd protesteerden tegen de de facto legalisering van soft drugs als cannabis. Smits doet dit vanuit haar hart want zoals zovelen moest zij leven met de gevolgen van een kind dat aan drugs verslaafd raakte en er uiteindelijk aan bezweek. Haar verhaal blijft beklijven en is veel sterker dan alle aanmatigende praatjes van de drugprofeten.

    Tot slot kwam Hugo Van Den Berghe aan bod. Hij  is directeur van 'De Pelgrim', een instelling die drugverslaafden poogt te laten ontwennen van drugs.

    Nadien konden de geïnteresseerden vragen stellen aan de aanwezigen.

    Het Vlaams Belang blijft overigens van mening dat een lakse aanpak van drugs enkel maar het probleem vergroot. De vorige paarse regering heeft een verpletterende verantwoordelijkheid maar ook de huidige minister van Justitie, Stefaan De Clerck, heeft de deur opengezet voor de drugsmaffia. Het initiatief van de afdeling Zelzate is dan ook op zijn plaats.

     
     
     
     
     

    Bijlagen:
    http://www.vlaamsbelanggenteeklo.org/4/643   

    11-04-2010 om 01:35 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Britten schoten brave Vlamingen dood'
     
    'Britten schoten brave Vlamingen dood'
    Gilbert Dubois spit onbekend gebleven misdaden van mei 1940 uit
    Auteur: Dirk Musschoot

    Gilbert Dubois: 'Die onschuldige slachtoffers van de Britten mogen niet vergeten worden.'
    Philip Vanoutrive

    'Ze moesten hun eigen graf delven'
    GENT - Britse eenheden fusilleerden in mei 1940, in de week na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, tientallen onschuldige landgenoten. Gilbert Dubois heeft zich daarin vastgebeten.
    Gilbert Dubois (77) is een gepensioneerde rijkswachter die sinds zijn pensioen graaft naar wat er precies in de meidagen van 1940 is gebeurd. 'Ik was toen nog een kind', zegt Dubois, thuis in Gent. 'Maar ik wist van jongs af dat ik het fijne wilden weten van die eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Ik heb er pas de tijd voor gekregen toen ik stopte met werken, in 1989.'

    Al twintig jaar bestudeert Dubois het terugtrekken van de Engelse troepen, tussen 10 en 23 mei 1940, op de zogenaamde Gort Line - de grens België-Frankrijk. 'Vrij snel stootte ik op verhalen van Engelsen die in die periode Belgische burgers hadden terechtgesteld. Daar wilde ik het fijne van weten. Wie waren die mensen en waarom kregen ze de kogel?'

    Sommige van die verhalen waren al bovengespit. 'Door heemkundige kringen', zegt Dubois. 'Die leverden vaak zeer grondig werk. Het is echter jammer dat de bevindingen van zulke lokale geschiedkundigen doorgaans niet veel verder geraken dan de regio waarin ze spelen. Zo komt het dat sommige mensen misschien wel weet hebben van terechtstellingen in hun dorp, maar geen idee hebben dat de Britten her en der bruut tekeer zijn gegaan.'

    Rechtstaand begraven

    Gilbert Dubois stootte op gruwelijke verhalen in onder meer de Oost-Vlaamse dorpen en gemeenten Denderhoutem (2 mensen), Denderleeuw (1), Okegem (4) en Petegem (1) en in de West-Vlaamse Helkijn (16 à 18 personen), Menen (1) en Veurne (8). 'In Petegem (vandaag Wortegem-Petegem, nvdr.) wierpen de Engelsen een granaat in het huis van postbode Aimé Stichelbaut - hij had geweigerd zijn huis te verlaten. Stichelbaut raakte gewond, maar zijn 80-jarige schoonmoeder kwam om het leven.'

    'In Menen arresteerden ze de bekende oud-wielrenner Julien Vervaecke, bijgenaamd Ouwen Frieke. Vervaecke had het gewaagd om te protesteren tegen het feit dat de soldaten het meubilair van zijn café aan de Rijselstraat op straat hadden gesleept om het te gebruiken als barricade tegen de Duitsers. Een jaar later hebben Duitsers het lijk van Vervaecke opgegraven in Roncq. Hij bleek gefusilleerd. Waarom? Volgens iedereen die hem kende deed Vervaecke niet aan politiek, was hij geen spion en was hij al helemaal niet Duitsgezind.'

    Nog zo'n verhaal. Op 18 mei 1940 doodden de Britten, om welke reden is niet duidelijk, landbouwer Joannes De Beenhouwer uit Okegem. Ze hebben hem begraven in een tuin in de buurt. Gilbert Dubois: 'Rechtstaand en met zijn hoofd boven de grond.'

    Zenuwachtige Britten

    Vanwaar die moordexpedities door de Britten, waarom die gruwel? 'Ze ontkennen die executies in elk geval niet', zegt Gilbert Dubois. 'Maar altijd weer rechtvaardigen ze hun acties door te zeggen dat het om snipers ging, scherpschutters. Welnu, we weten dat dat nonsens is. De meeste mensen die ze hebben omgebracht, waren onschuldige burgers. Oké, bij de 16 tot 18 mensen die ze in Helkijn hebben doodgeschoten, zaten een verdwaalde Belgische militair en een gevangene die in Doornik gaan lopen was. Maar de rest: onschuldigen!'

    Voor Dubois is het wel duidelijk waarom die Britten zo tekeergingen. 'Ze moesten terugtrekken en waren doodzenuwachtig. Zo zenuwachtig, dat ze herhaalde keren op eigen mensen hebben geschoten! Wie hen ook maar een beetje verdacht leek, pakten ze. Zo stelden ze voorbeelden en krikten ze het eigen moreel op.'

    Dat ze brave mensen voor de kop schoten, vindt Dubois niet te vergoelijken. 'Absoluut niet, en daarom doe ik dit opzoekwerk. Omdat die mensen niet vergeten mogen worden. En omdat zulke dingen nog elke dag gebeuren. Kijk maar naar de videobeelden die deze week opdoken van die beschieting in Irak door een Amerikaanse helikopter.'

    Dubois weet ook waarom de verhalen van moordende Britten tijdens de meidagen van 1940 tussen de plooien van de geschiedenis zijn gevallen. 'De Britten zijn uiteindelijk onze bevrijder geworden. Over wat in 1940 is gebeurd, wilde men dan ook niet moeilijk doen.'

    'Ze moesten hun eigen graf delven'
    Getuige Robert Van Schandevijl (82)

    GENT/DENDERHOUTEM - Robert Van Schandevijl (82) was 12 jaar toen in zijn dorp, Denderhoutem, in mei 1940 drie mannen door de Britten werden vermoord. 'Jozef Van Geem was in de berm gras aan het afsnijden voor zijn konijnen. Tussen dat gras lag de kabel van de veldtelefoon van de Engelsen. Volgens de ene versie heeft Jozef per ongeluk die kabel doorgesneden, volgens de andere heeft hij die kabel alleen maar verlegd. In elk geval: de Engelsen hebben hem opgesloten in een boerderij.'


    Lees ook

    'Britten schoten brave Vlamingen dood'
    Toen zijn neef, Miel Van Der Schueren, van dat voorval hoorde, spoedde hij zich naar de Engelsen om hen uit te leggen dat het een misverstand was. Miel sprak goed Engels en dat was genoeg om hem verdacht te vinden. Ook Miel werd opgesloten, samen met krantenbezorger Leopold Beeckman uit Iddergem (Denderleeuw), die zo onvoorzichtig was geweest 's avonds het licht van zijn fiets te laten branden en daarvoor door de Engelsen werd opgepakt.

    Ze hebben die drie overgebracht naar een varkenskot op Ter Linden. 's Nachts hebben ze die mannen op een weide hun eigen graf laten graven. Toen hebben ze eerst Jozef Van Geem en Leopold Beeckman doodgeschoten. Miel Van Der Schueren stortte zich vervolgens vertwijfeld op de soldaten, die hem met de bajonet hebben afgemaakt. 'Mijn vader heeft dagen later, toen de Engelsen weg waren, de graven gevonden. Met een schop is hij, samen met Miels broer Omer, beginnen graven en zag hij snel wie daar begraven lag. Ik mocht niet dichterbij komen. Mijn vader vond het te gruwelijk.'

    10-04-2010 om 12:46 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden deze nieuwe belgen al terug vrij zijn?

    Politie pakt inbrekers op

     

    Het gaat om twee mannen, S.E en F.S., de een geboren in Gent, de ander in Turkije. Toen de politie donderdagnamiddag werd opgeroepen door een inwoner van de Grote Heirenthoek, kruiste de patrouille op weg naar daar een verdachte zwarte Audi. Ook een alerte buurtbewoner had de nummerplaat al genoteerd en doorgegeven aan de politie. De nummerplaat werd door de computer gehaald en dat leverde een spoor op naar twee mannen die in Gent wonen en voor heel wat feiten bekend zijn bij de politie.

    Ze werden later op de dag opgepakt voor verhoor en voor de onderzoeksrechter geleid. De politie vermoedt wel dat de feiten van donderdagnacht los staan van de inbraken overdag. Rond 2uur werd in de Vosselarestraat een auto gestolen, die dan na een tweede inbraak in een woning in de Rysseveldestraat, in de buurt van de Gentstraat, werd achtergelaten. De inbrekers vluchtten te voet en konden ondanks intensieve zoekacties van de politie ontkomen.

    Later op de dag werden opnieuw enkele inbraken gemeld in de Grote Heirenthoek in Landegem. Maar het lijkt er dus op dat die, waarvan de mogelijke twee daders nu werden opgepakt, los staan van de twee nachtelijke inbraken.

    De politie hoopt de daders te hebben gevat die Nevele en omstreken al enkele maanden teisteren met middaginbraken.

    10-04-2010 om 09:47 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videobeelden: inbreker geklist!
     

       Klik hier voor de foto in originele afmetingen. Begin deze week plaatste Vlaams Belang Antwerpen een filmpje op het internet waarop te zien was hoe een inbreker de deur van een reisbureau in Deurne probeerde open te wrikken met een koevoet. In een reactie liet het parket weten dat het publiek maken van het filmpje een inbreuk is op de privacywet. De actie van het Vlaams Belang zorgde er dan ook voor dat in de media tal van vermanende vingertjes werden opgestoken. Binnenlandredacteur Filip Verhoest bijvoorbeeld, van de krant De Standaard, schreef: “Als het Dewinter er echt om te doen is de opheldering van een misdrijf dichterbij te brengen, moet hij met de beelden van de inbraak naar de politie stappen. Maar misschien gaat het daar helemaal niet om?” (De Standaard, 08.04.2010)

    Toch wel. Het Vlaams Belang had de beelden natuurlijk ook aan de politiediensten bezorgd. Met het online zetten van de beelden wou het Vlaams Belang tevens een signaal geven dat de overheid eindelijk gebruik moet maken van moderne mogelijkheden om criminelen op te sporen. De actie van onze partij bleek bovendien uiterst efficiënt: gisterenmiddag pakte de lokale politie van Antwerpen de inbreker op. De identificatie van de verdachte, die intussen ook een tweede inbraak in een kantoor van de mutualiteiten in Herenthout bekende en vrijdag wordt voorgeleid, gebeurde op basis van de camerabeelden van het Vlaams Belang…

    10-04-2010 om 00:48 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrogantie???

    olé, moi Flamand, affiche comprend pas. Wel arrogant, de Vlamingen verwijten maken zonder vertaling te voorzien...
    - "op de kap van leven" is wellicht een slechte vertaling voor "als goedkope gastarbeiders gebruikt worden", niet de hedendaagse betekenis "gratis geld krijgen van en afblaffen"
    - "daarom moet men Franst...aligen nog niet pesten," zeiden de drievoudige alarmbelletjetrekkers die zelfs hun Deutsche buurjongens vragen om mee te spelen.



    "Vlamingen, stop met arrogant te zijn"

    "Vlamingen, stop met arrogant te zijn"

    De niet-benoeming van de Franstalige burgemeesters en het feit dat Vlaamse gemeenten verkavelingen reserveren voor Vlamingen, zorgen voor commotie in de Franstalige pers. Het verleidde La Meuse tot een wel erg opvallende boodschap tot de Vlamingen en een lijstje waarheden die volgens de krant iedereen zou moeten kennen.

    Een greep hieruit:

    1. Er zijn transfers van noord naar zuid. Maar eerst leefde Vlaanderen 120 jaar op de kap van Wallonië.

    2. De werkloosheid neemt sneller toe in Vlaanderen.

    3. Grote ondernemingen trekken weg uit Vlaanderen, Wallonië trekt ze aan.

    4. De Vlaamse pesterijen (over B-H-V, burgemeesters, Wooncode, omzendbrief Peeters...) zijn slecht voor het imago van Vlaanderen in de wereld.

    5. Het is juist dat de Franstaligen geen Nederlands spreken in Vlaanderen, maar daarom moet men ze nog niet pesten.

    09-04-2010 om 21:57 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info Vlaams Belang
    Brusselse olievlek deint uit
    Uit cijfers die La Dernière Heure deze week publiceerde, blijkt dat de Franstalige opmars in Vlaams-Brabant zich onverminderd verder zet. Drogenbos, Kraainem en Wezembeek-Oppem, waar respectievelijk liefst 96,4%, 95% en 89,1% van de in 2008 geboren kinderen thuis een andere taal dan het Nederlands spreekt, spannen de kroon. Maar ook in gemeenten als Meise, Lennik en Bever, waar (nog) een meerderheid van de inwoners Nederlandstalig is, is een Franstalige opmars merkbaar: het aantal Franstalige geboortes is er verdubbeld of zelfs verdriedubbeld.

    Cijfers als deze tonen aan dat de – alles bij elkaar genomen – al te brave maatregelen die worden genomen om het Vlaamse karakter van de Rand te vrijwaren, geen overbodige luxe zijn.


    Burgemeesters onder vuur
    Tot die maatregelen behoort onder meer de informele afspraak die enkele Vlaams-Brabantse burgemeesters met bouwpromotoren maken om nieuwe woningen bij voorkeur aan Nederlandstaligen te verkopen. Toen zij dat in een Panorama-uitzending openlijk toegaven, gingen bezuiden de taalgrens onmiddellijk alle sirenes aan het loeien. Het ergste van al was dat deze nieuwe Franstalige hetze nog werd versterkt door figuren als Eric Van Rompuy (CD&V) en Marino Keulen (Open VLD), die bereid werden gevonden hun eigen burgemeesters een mes in de rug te steken.

    Het Vlaams Belang verklaarde zich onomwonden solidair met de Vlaams-Brabantse burgemeesters en eiste dat ook de Vlaamse regering stelling zou innemen. Voor het overige herhaalde onze partij haar eis voor het voeren van een resoluut beleid van ‘wonen in eigen streek’


    Vlaamse artsen willen splitsing
    De ‘communautaire’ eisen beginnen hoe langer, hoe meer ingang te vinden in kringen die niet tot de ‘traditionele’ Vlaamse Beweging behoren. Na de toegenomen roep vanuit het bedrijfsleven om (meer) Vlaamse autonomie, roert nu ook de medische wereld zich. Uit een recente opiniepeiling van De Huisarts en Knack blijkt dat niet minder dan 62,1 procent van de Vlaamse artsen voorstander is van een verdere splitsing van België.


    Nog eens ‘non’
    Ondertussen stelt het financieel-economische weekblad Trends vast dat het pleidooi voor een regionalisering van Justitie geen taboe meer is voor Vlaamse magistraten en advocaten. Erg verbazingwekkend is dat niet, aangezien de modernisering van Justitie onmogelijk blijkt door het ‘non’ van de Franstaligen. Het akkoord dat de regering recentelijk bereikte, staat mijlenver van de grondige hervorming die Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) eerder aankondigde. 


    Tien jaar terug in de tijd
    Deze week kondigde staatssecretaris Courard (PS) een nieuw spreidingsplan voor asielzoekers aan. Op basis van dit plan zullen – indien nodig – asielzoekers aan OCMW’s worden toegewezen, die hen vervolgens een uitkering ter grootte van een leefloon zullen uitbetalen. Daarmee dreigen we tien jaar terug te keren in de tijd. Begin 2001 werd die financiële steun immers afgeschaft en vervangen door materiële hulp om het aanzuigeffect dat van geldelijke steun uitging, tegen te gaan. De maatregel had succes, want in één jaar tijd halveerde het aantal asielaanvragen. Het spreekt voor zich dat de herinvoering van de geldelijke steun precies het omgekeerde effect zal hebben. 


    Citaat van de week
    "Al het kontengedraai van Open VLD van de jongste jaren niet vergeten. (…) Dat kontengedraai indachtig, halen de meeste Wetstraatswatchers hun schouders eens op als ze weer spierballengerol horen vanuit de Melsensstraat. Wat voor indruk maakt het nog als een Open VLD-voorzitter zegt: er moet een échte oplossing komen voor BHV, of anders... Net zoals Annemie Turtelboom aandrong op een strengere asielwetgeving, en er een brede regularisatie kwam. Net zoals Guy Verhofstadt een punt van geloof maakte van een gezond budget en de begrotingssituatie ontspoorde. Net zoals de partij altijd pleitte voor een open elektriciteitsmarkt en er met Open VLD in de regering één van de slechtst mogelijke deals met Suez kwam."

    Redacteur Isabel Albers in De Standaard, 05 april 2010


    Islam bedreigt Oostenrijk
    De Oostenrijkers zien de zaken klaar, zo blijkt uit een recente peiling van het onderzoeksinstituut Imas. Niet minder dan 54 procent van de respondenten gaat akkoord met de stelling dat de islam een bedreiging is voor het Westen en voor de huidige samenleving. Niet minder dan 71 procent acht de islam onverenigbaar met het Westerse concept van democratie, vrijheid en tolerantie, terwijl 72 procent van oordeel is dat moslims zich niet aanpassen aan de levensstijl van het gastland.


    VBJ jongerentreffen
    Op zaterdag 10 april organiseren de Vlaams Belang Jongeren een jongerentreffen in Opwijk. Naast muzikale optredens zullen bekende Vlaams Belang-politici ook deelnemen aan de quiz ‘De slimste mens’. Plaats van afspraak: Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk, Processiestraat 19 Opwijk. Van 13 tot 18u.

    Meer info via info@vbj.org.


    Nationaal congres
    Noteer alvast in uw agenda: op 18 april organiseert het Vlaams Belang een nationaal congres in de Zuiderkroon te Antwerpen.

    Wordt Vlaanderen wakker?
    ... is de titel van de nieuwste column van Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers. U kan hem lezen op www.vlaamsbelang.org.

    Bijlagen:
    http://www.vlaamsbelang.org/   

    09-04-2010 om 21:50 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al-Qaeda dreigt met aanslagen tijdens WK

    Al-Qaeda dreigt met aanslagen tijdens WK

    Het lang verwachte is dan toch gekomen. Al-Qaeda dreigt ermee aanslagen te plegen tijdens het WK voetbal dat binnen 2 maanden start in Zuid-Afrika. Vooral De Verenigde Staten en Groot-Brittannië zouden geviseerd worden. Dat wist de Amerikaanse zender CBS gisteren te vertellen.

    Al-Qaeda verspreidde een boodschap op het internet met de volgende boodschap: 'Hoe fantastisch zou het zijn als tijdens de wedstrijd VS-Engeland, die live wordt uitgezonden vanuit een stadion vol toeschouwers, het geluid van een explosie te horens is en honderden doden vallen?'

    Duizenden niet gelovigen (niet moslums) bijeen. dat kon niet aan het oog van de extremistische groeperingen ontsnappen. Niemand spreekt erover maar dit is WO III welke reeds een tijdje zijn intrede aan het maken is.

    09-04-2010 om 15:39 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Vlamingen, hou op met arrogant te zijn”
     

      Klik hier voor de foto in originele afmetingen. “Stop! Vlamingen, hou op met arrogant te zijn” kopte de Franstalige krant La Meuse gisteren op haar voorpagina. Binnenin vindt de lezer 10 tips om de arrogante Vlamingen tot de orde te roepen.

    Vooral over de eerste tip willen we een woordje kwijt. Die luidt als volgt: “Er zijn transfers van noord naar zuid. Maar eerst leefde Vlaanderen 120 jaar op de kap van Wallonië.” Dat Wallonië ooit het arme Vlaanderen boven water heeft gehouden, en dat de Vlamingen zich als gevolg daarvan dus best wat dankbaar mogen tonen, is een even bekend als fout argument. Volgens de belgicisten zouden de huidige miljardentransfers vanuit Vlaanderen niet meer zijn dan een soort herstelbetaling voor de Franstalige hulp uit het verleden. De waarheid is dat de geldstroom van Wallonië naar Vlaanderen nooit heeft bestaan, zoals de Brusselse professor Juul Hannes omstandig heeft aangetoond. Sterker nog, professor Hannes bewees dat er zelfs in de 19de eeuw al een transfer van Noord naar Zuid was, en niet omgekeerd. De bewering van La Meuse is dan ook vooral een doorzichtige poging om de structurele diefstal van Vlaamse welvaart te blijven verpakken als Belgische ‘solidariteit’.

    “Ik zoek al 40 jaar naar voorbeelden van solidariteit van het zuiden met het hoorden. Ik heb er nooit gevonden,” zei Juul Hannes in 2004 aan het weekblad Trends. Zijn boek ‘De mythe van de omgekeerde transfers’ (Uitgeverij Roularta) is dan ook verplichte lectuur voor al wie de Belgische leugens over de Vlaams-Waalse geldstromen wil ontkrachten. Misschien moeten we de redactie van La Meuse alvast een exemplaar bezorgen.

    08-04-2010 om 12:08 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inbraak en diefstal
    Tijdens de nacht van zondag of maandag werd in de scoutslokalen binnengebroken op het terrein De Kievit te Zelzate. Inbrekers hadden zich aldaar toegang verschaft tot de lokalen Maar er werd niks waardevols gestolen. Waardevolle spullen blijven niet op de eenzaam gelegen terreinen uit voorzorg.
    Tevens werd in de Wachtebekestraat een waterbreuk gemeld. Toen men naderhand ontdekte dat het water uit een oud huisje kwam waarvan enkel nog de muren overeind staan wegens verbouwingswerken stelde men uiteindelijk vast dat het gewoonweg de watermeter was, welke was gestolen. Koperdieven waren er mee gaan lopen.

    07-04-2010 om 23:39 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kill die Boer
     

      Klik hier voor de foto in originele afmetingen.   Ten tijde van het omstreden apartheidsregime was Zuid-Afrika niet uit het nieuws. Het land was de favoriete schietschijf van linkse en vooringenomen opiniemakers, de paria en de pispaal van de internationale gemeenschap. Met de omverwerping van de gehate blanke minderheidsregering zouden andere, paradijselijke tijden aanbreken. Tenminste zo werd ons altijd voorgehouden… Maar de realiteit ziet er anders uit.

    Onder het bewind van Mbeki zakte Zuid-Afrika weg in een economisch en sociaal moeras. Het prachtige land is nu in de greep van werkloosheid, een aids-epidemie van gigantische omvang en een tsunami van criminaliteit. Moord, doodslag en verkrachting zijn er schering en inslag. Wie kan, pakt zijn biezen. Dit is geen pleidooi voor of heimwee naar de apartheid, het zijn de bittere feiten. Feiten waarover nauwelijks bericht wordt, want sinds het einde van de apartheid (1994) verdween het land aan de Kaap uit de internationale media-aandacht. Die is er hooguit nog naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal of – zoals de voorbije dagen het geval was – de moord op een bekende politieke figuur.

    Wat we in de berichtgeving over de moord op Eugène Terre’ Blanche echter niet zelden moesten missen, is het feit dat moordpartijen op blanken ondertussen dagelijkse realiteit zijn. Op steun en bescherming van de ANC-regering hoeven de ‘Boeren’ overigens niet te rekenen. Tekenend in dat verband is wel het feit dat op grote bijeenkomsten van het ANC opnieuw het Zulu-lied “Kill die Boer” wordt gezongen. Dat de tekst door sommigen letterlijk wordt genomen, mag blijken uit het feit dat sinds 1994 niet minder dan 3.000 Boeren werden vermoord. Voor de ANC-machthebbers is er evenwel niets aan de hand en behoort het lied tot het ‘cultureel erfgoed’ van de Zulu’s…

    De evolutie die Zuid-Afrika vandaag doormaakt, doet onwillekeurig denken aan die in het voormalige Rhodesië (Zimbabwe). De voorbije jaren werden de blanke boeren er over de kling gejaagd en op grote schaal verdreven, met dramatische gevolgen voor heel het land. Het was overigens niemand minder dan ANC-jongerenvoorzitter Malema die het voorbije weekend stelde dat Zuid-Afrika het ‘Zimbabwaanse voorbeeld’ moet volgen en – na het wereldkampioenschap voetbal – zal beginnen met de verdrijving van blanke boeren van hun landerijen. Als dit scenario zich effectief voltrekt, is het volgende land waar het gehate Westen de nood mag lenigen, nu reeds bekend.

    07-04-2010 om 23:28 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 4 en zondag 5 april: Ronde van Vlaanderen van Voorpost

    Zaterdag 4 en zondag 5 april: Ronde van Vlaanderen van Voorpost

    Voorpost was weer van de partij om de bevlaggingsactie van de VVB tijdens de Ronde van Vlaanderen te ondersteunen. Zoals reeds vele jaren vondenwe ook dit jaar een onderkomen op de camping Rapaljebos boven op de top van de Bosberg te Galmaarden. En we maakten er weer en fantastisch weekeinde van.

    Zaterdagavond werd eerst de innerlijke mens versterkt met een echt Vlaams gerecht, namelijk frieten met stoofvlees, klaargemaakt door de campinguitbaters. De campingcafetaria was ondertussen volgelopen met wel honderd campingbewoners en supporters van de Ronde van Vlaanderen en toen was het de beurt aan onze onvervangbare Jan Janssens. Met zijn trekzak zorgde hij dadelijk voor de gepaste sfeer. De aanwezige Voorposters mochten op heel wat sympathie rekenen. Er werd dan ook duchtig meegezongen. En toen we de zangavond om 24 uur afsloten kregen we een dankbaar applaus van alle aanwezigen.

    Zondagmorgen had kring Gent voor een heerlijk ontbijt gezorgdzodat we na een korte nacht nieuwe energie hadden om een tocht te maken door de prachtige streek van Galmaarden. En dan kwam de Rondesfeer helemaal op gang. Duizenden supporters vatten post op de flanken en de top van de Bosberg om hun favoriete renner(s) toe te juichen en ze over de top te schreeuwen. Tijd voor de Voorpostmilitanten om 1000 Leeuwenwimpels te verdelen. Leeuwenwimpels die gretig werden aangenomen door de supporters. Elk jaar komen we nog wimpels te kort!

    Zelf namen onze militanten plaats op de top van de berg met 15 grote Leeuwenvlaggen. Tijdens onze actie kregen we nog versterking van volksvertegenwoordiger Wim Van Dyck. En tijdens het hele weekeinde werden we ‘gespot’ door de GDA (vroegere BOB). Ze hebben daar schone meiskens in dienst tegenwoordig.

    Na de koers nog een laatste pint gedronken (en nog een en nog een) en dan moe maar voldaan terug huiswaarts na een enig, prachtig weekeinde.
    Dank u wel, campinguitbaters, mensen van de cafetaria, Voorpostkring Gent die de praktische organisatie op zich nam, Jan Janssens met trekzak, en alle militanten die weer eens hun beste beentje voor zetten om er een geslaagd weekeinde van te maken.

    De foto's (op volgorde): Voorpost op de top van de Bosberg (boven); zangavond; op tocht door Galmaarden; waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men rare mensen tegen; 1000 Leeuwenwimpels verdelen; uitgeteld na een zwaar weekeinde.

    07-04-2010 om 22:26 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondaar wil andere zondaars straffen???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Abu Imran veroordeeld voor diefstal en weerspannigheid

     

    ANTWERPEN - Abu Imran, alias Fouad Belkacem, de spilfiguur achter Sharia4Belgium waarvan leden vorige woensdag een lezing van de schrijver Benno Barnard verstoorden, heeft wel degelijk een strafdossier.
    'De naam van Belkacem duikt hier op bij een twintigtal feiten', zegt Eva Herreman, woordvoerster van het Antwerps parket. 'In 2002, 2004 en 2007 is hij veroordeeld voor inbraak en weerspannigheid.' Zoals de naam het zegt, pleit Sharia4Belgium voor het invoeren van de sharia in ons land. Op basis van de islamitische wet eist Fouad Belkacem strenge lijfstraffen voor onder meer diefstal. Nu blijkt dat hij zelf heeft gezondigd tegen de regels van de sharia. 'Tijdens de eeuwenlange heerschappij van het islamitische rijk zijn er amper 60 handen afgehakt', vertelde Belkacem in een eerste interview. 'Die straf is alleen voor hardleerse misdadigers. Mensen die het stelen niet afleren.' Belkacem zelf is de afgelopen acht jaar drie keer veroordeeld voor diefstal en weerspannigheid. Zondag vertelde Youssef Slassi, SP.A-gemeenteraadslid in Antwerpen, in het tv-programma Verstrepen & Hermans al dat Belkacem geen onbekende was voor het gerecht. Parket noch politie kon dat een dag later bevestigen. De oorzaak blijkt een vergissing. De achternaam Belkacem werd verkeerd gespeld bij de opzoekingen. 'Ik ben erg blij dat dit toch aan het licht is gekomen', reageert Slassi. 'Mijn bronnen zijn betrouwbaar.' Fouad Belkacem was gisteren niet bereikbaar.

    Ook de nieuwe woordvoerder, Abu Jihad, gaf niet thuis. 'Of mijn naam provocatie is?', vertelde Abu Jihad maandag nog. 'Abu betekent vader van en mijn zoon heet Jihad.'

    bron >> De Standaard

    07-04-2010 om 13:35 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gans ander verhaal dan dit van Carrefour!!
    Deksel op wc-bril is overbodig
     

    Terwijl supermarktketen Carrefour tientallen winkels moet sluiten, stelde Jef Colruyt, baas van de gelijknamige warenhuizen, onlangs doodleuk dat er nog ruimte is voor 70 nieuwe Colruyt-vestigingen in ons land. Zijn geheim wapen? Meer dan 100 'werkvereenvoudigers' die er constant over waken dat het bedrijf geen nodeloze kosten maakt. En dat gaat ver, heel ver.

    Het woord 'besparen' wil commercieel directeur Jean-Pierre Roelands niet in de mond nemen. " Roelands is, net als de 22.000 werknemers van het bedrijf, bijna obsessief bezig met het zo efficiënt mogelijk omspringen met middelen.

    Die besparingswoede uit zich op de gekste manieren. Zo zal je in de Colruytgebouwen geen toilet met gesloten deksel meer aantreffen, terwijl parkeervakken op de parkings twee in plaats van drie strepen tellen.

    07-04-2010 om 13:06 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlog tegen drugs
     

      Klik hier voor de foto in originele afmetingen. De voorstanders van de legalisatie van (soft)drugs hebben het niet zo begrepen op de fameuze ‘stepping stone’-theorie. Die zegt namelijk dat softdrugs voor heel wat gebruikers een opstapje zijn naar zwaarder spul zoals cocaïne. Maar, er is nu een praktijkstudie die aantoont dat dit gevaar reëel is en dat de stepping stone-theorie niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

    Onderzoekers hebben tien jaar lang 2.000 kinderen van nabij gevolgd. Bij de aanvang van het onderzoek waren ze 13 of 14 jaar. Eén op de drie jongeren gebruikt regelmatig cannabis. Uit het onderzoek blijkt nu dat occasionele gebruikers van cannabis drie keer meer kans maken om harddrugs te gebruiken vóór ze twintig zijn. Wie op jonge leeftijd op wekelijkse basis een jointje rookt, heeft als volwassene zelfs twintig keer meer kans om hard drugs uit te testen of er verslaafd aan te geraken.

    Ach, klinkt het uit de pro-legalisatielobby,“druggebruik is een maatschappelijk fenomeen”. “Je kan de jongeren maar beter leren om er op een verstandige manier mee om te gaan.” Of nog: “de oorlog tegen drugs is verloren.” De vraag is maar of de overheid ooit echt werk heeft gemaakt van zo’n ‘oorlog tegen drugs’. Wij zijn van mening van niet.

    Na twintig jaar gedoogbeleid – met rampzalige gevolgen – gooit Nederland het roer om. Zo werd de uitbater van de grootste ‘coffeeshop’ van Europa onlangs veroordeeld wegens het bezit van grote hoeveelheden hasj, de export van (soft)drugs en het lidmaatschap van een criminele organisatie. Intussen heeft het Nederlandse parlement de oorlog verklaard aan de grootschalige cannabiskweek. Wiettelers, growshophouders, drughandelaars en transporteurs riskeren straks zware straffen. Tot drie jaar cel, als ontslagnemend minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) straks zijn wetsvoorstel door de Kamer kan laten goedkeuren. Het is niet uitgesloten dat de maatregelen ook kaderen in de verkiezingskoorts. Met de hete adem van Geert Wilders en zijn Partij van de Vrijheid, zwenkt het CDA van Balkenende plots naar rechts. Maar de toon is gezet.

    Ook inzake drughandel pleit Vlaams Belang voor een kordate aanpak. Pappen en nathouden, of een oogje toeknijpen is geen optie. Drugs zijn gevaarlijk en ondermijnen de volksgezondheid. Bovendien leiden ze heel vaak tot maatschappelijke overlast en criminaliteit.

    Bijlagen:
    http://www.vlaamsbelang.org/0/7128   

    06-04-2010 om 23:03 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT zet de val open, Van Rompuy en Keulen trappen erin
     

    De Panorama-reportage van gisteren over de Vlaamse Rand heeft geoogst wat ze blijkbaar wilde zaaien. Brave en voorzichtige Vlaamse maatregelen die verkavelaars aanzetten om hun publiciteit te richten tot Nederlandstaligen, worden plots voorgesteld als “nieuws”, terwijl deze informele praktijk in heel wat gemeenten al jaren toegepast wordt.

    De timing is niet toevallig. Met deze reportage versterkt de VRT de Franstalige hetze die de jongste weken aan de gang is tegen het principe van “wonen in eigen streek”. Terwijl die brave maatregelen eigenlijk betrekking hebben op een minimaal aandeel van de woningmarkt. Maar de toon is wel gezet: de Vlamingen zijn een onverdraagzaam volkje. Zulks is – wat een openbare omroep betreft die wel de Vlaamsvijandige, niet-benoemde burgemeesters aan het woord laat, maar nauwelijks Vlaams weerwerk toelaat, onaanvaardbaar.

    De reactie op de reportage liet dan ook niet op zich wachten. Vanmiddag riepen de Franstalige politici dat de Vlaamse burgemeesters zich bezondigen aan “racisme”. Die reacties zijn we gewoon. Het Vlaams Belang is echter wél verrast en gebelgd over de reacties van Eric Van Rompuy en Marino Keulen, die de praktijken van sommige gemeentebesturen onwettig noemden en scherp afkeurden. Als het van Vlaams Belang afhing, zouden nog veel doortastender maatregelen inzake “wonen in eigen streek” genomen worden, zeker in de oudere woonkernen van de Vlaamse Rand, die nu systematisch door anderstaligen worden ingenomen.

    Maar Van Rompuy en Keulen scharen zich nu blijkbaar aan de kant van de Franstaligen en steken de brave Vlaamse gemeentebesturen meedogenloos een mes in de rug. Met haar reportage heeft de VRT de val voor de Vlaamse politici opengezet. Eric Van Rompuy en Marino Keulen zijn er met hun twee voeten ingetrapt.

    Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering stelling inneemt. Niet alleen moet zij het principe “wonen in eigen streek” verder uitbouwen, opdat het geen lege doos blijft zoals tot op heden het geval is. Daarnaast zou het volstrekt onaanvaardbaar zijn dat gemeentebesturen die het Vlaams karakter van de Rand willen bestendigen, in de steek gelaten worden. Zij moeten integendeel de instrumenten en de middelen krijgen om de ontnederlandsing en de snel oprukkende verBrusseling nog veel krachtiger tegen te gaan dan vandaag.

    Bart Laeremans
    Volksvertegenwoordiger

    Joris Van Hauthem
    Perswoordvoerder

    06-04-2010 om 22:49 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreblanche,
     


    De Zuid-Afrikaanse leider Eugène Terreblanche, die afgelopen weekeinde werd vermoord, werd op handen gedragen door leden van de Afrikaner Weerstandsbeweging. Hij knokte tot het bittere einde tegen de afschaffing van de apartheid. „Afrikaners hebben het recht op zelfbeschikking.”

    ’Ze maken me altijd uit voor racist, iemand die zwarte mensen haat. Ik haat ze niet. Ik groeide met ze op. Ik weet alleen dat er veel verschillen zijn tussen blank en zwart en dat zal ik altijd geloven.”

    Johan Lubbe, voormalig actieverantwoordelijke van Voorpost Zuid-Afrika is nog actief gewest bij de AWB en heeft daarvoor in de gevangenis gezeten. Kort na zijn vrijlating is hij overleden aan een hartinfarkt (?).
    Terreblanche zelf heeft ooit bijna gastspreker geweest op een van de Radicale Sporenherdenkingen van Voorpost. Heeft toen wegens dringende politieke activiteiten op het laatste moment moeten afzeggen.
    Ons vir jou Suid-Afrika blijft ons moto!




    06-04-2010 om 08:34 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over limieten

     

    Hoe blind kan je zijn? Het is de gedachte die mij overvalt als ik lees wat zelfs vrienden schrijven en zeggen over de heisa met Benno Barnard en de jongens van Sharia4Belgium. Natuurlijk! Als dit incident alleen stond, dan is het effectief nauwelijks het melden waard. Maar je moet klei in de ogen hebben om de context niet te zien, en om niet minstens een beetje ongerust te worden. En natuurlijk! De overgrote meerderheid van onze landgenoten-moslims hebben met die sharia-toestand niets van doen. Maar van de andere kant klopt het wel dat ze dat niet al te luid durven/willen zeggen. Zelfs als hen dat door een Selahatin Koçak bijvoorbeeld wordt gevraagd.

    Om ter strafst recht in de leer

    En dat verwondert mij ook niet, want als ik met moslims praat, dan valt me op hoe ze bijna allemaal aangestoken zijn door het idee dat ze vooral een goede moslim moeten zijn. Er is een competitie aan de gang in om ter strafst recht in de leer te zijn. En vandaar dat al die meisjes met relatief groot gemak tot de hoofddoek kunnen worden gebracht.

    Aan de andere kant, onze kant, is er een soort Vichy-mentaliteit: zo erg is het allemaal niet, het zal wel meevallen. Of erger: feministen die vinden dat het boerka-verbod niet kan. Dat (zie Etienne Vermeersch vorige week in Bracke op Vrijdag) tientallen staten zeggen dat de sharia voorrang heeft op de mensenrechten, wordt voor het gemak over het hoofd gezien. Dat die staten (zie de allereerste aflevering van In Godsnaam) hier ook actief zijn, ach ja… Dat ook hier, zeggen topmensen van de politie, mensen aanslagen voorbereiden (die we gelukkig alsnog te snel af zijn geweest), ach ja…

    Politieke correctheid

    Ik kan al dat minimalisme, al dat negationisme van geen kanten begrijpen. Of toch… Het is hetzelfde soort politieke correctheid die een Nederlandse wetenschapper heeft ondervonden. Op de site van de Nederlandse Wereldomroep is daar een merkwaardig stuk over te vinden. De man wou berekenen wat immigratie heeft gekost/opgebracht? Alleen al de vraag stellen leverde hem scheldpartijen op over fascisme, nazisme en extreem-rechtse sympathieën.

    Tegelijk stelde hij vast dat alle economische data over migratie doelbewust niet werden verzameld. Men wilde extreem-rechts – de Centrumpartij van Janmaat – niet in de kaart spelen. En dus GEEN data, geen onderzoek, geen waarheid. Misschien kon daaruit wel blijken dat immigratie vanuit economisch standpunt bijzonder interessant en zelfs geraden was/is, maar uit vrees dat het omgekeerde zou kunnen blijken, wou men dat niet weten… Dat is heel erg.

    Dat is even erg als de conclusie van Benno Barnard zelf. In De Gazet van Antwerpen zegt hij, zichzelf omschrijvend als oude linkse jongen: “Ik heb twintig jaar lang Filip Dewinter uitgemaakt voor fascist. Ik was fout. De fascisten zitten bij de moslims. Dewinter had dus altijd al gelijk.”

    Buiten de democratie

    Barnard is kennelijk vergeten dat, net als voor de jongens van Sharia4Belgium, ook voor Dewinter de principes van het Eigen Volk Eerst voorgaan op de mensenrechten. Hij zei het ooit letterlijk in De Zevende Dag.

    Op dat moment heeft hij zich buiten de democratie geplaatst. En een democratie heeft limieten: onwrikbare principes, waarover zelfs geen discussie kan worden gevoerd. De scheiding van religie en de staat is er een van.

    Bron: Weblog Siegfried Bracke

    Bijlagen:
    http://siegfriedbracke.deredactie.be/2010/04/05/over-limieten/   

    05-04-2010 om 23:13 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderbijslag en buitenlanders
    Uit een antwoord van minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx op een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen is gebleken dat in 2008 20.173 niet-Belgen kinderbijslag ontvingen uit de staatskas hoewel hun kinderen (38.885 in totaal) in het buitenland verblijven. Totale kostenplaatje: 53,8 miljoen euro.

    In de meerderheid van de gevallen verblijven de kinderen in de EU, met als koploper Frankrijk. Van de niet-EU-landen staat Marokko op 1, gevolgd door Turkije. Alexandra Colen wees erop dat Nederland een eigen controle-orgaan naar de desbetreffende landen stuurt, om na te gaan of de uitkering van kinderbijslag aan ouders van in het buitenland verblijvende kinderen gewettigd is. Vaak wordt er immers dubbele kinderbijslag toegekend. Minister Onkelinx gaf echter toe dat België dergelijke controles niet uitvoert, omdat de Belgische inspectiedienst geen bevoegdheid heeft buiten het eigen grondgebied en omdat “dat type van controle een aanzienlijke investering zou vergen…”

    De enige controles die plaatsvinden, worden gedaan door de overheid van het bevoegde land. “Op te merken valt echter dat sommige landen niet beschikken over een even performant Rijksregister als het onze”, aldus Onkelinx…

    05-04-2010 om 22:50 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Welkom op mijn blog!
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    weerdienst
    www.bloggen.be/weerdie
    Foto


    Foto

    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs