Inhoud blog
  • In Brétigny-sur-Orge ontspoorde er méér dan een trein!
  • Beroep Gent - Zwaardere straffen voor drie leden van 'Colruytbende'
  • Mietje Stroel-museum moet wijken voor Frank Bruggeman
  • VB-journaal in beeld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Vlaams Belang regio Gent/Eeklo
  • NSV
  • VBJ
  • Angeltjes
  • Davy_Maldegem
  • 'T Pallieterke
  • VNZ
  • people against islam
  • Johan Deckmyn
  • Tanguy Veys
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Veilig Zelzate

    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Joelfeest is in aantocht. WAT IS NU EIGENLIJK HET JOELFEEST???

    Van alle feesten van onze voorouders is het Joelfeest veruit het belangrijkste en het meest betekenisvolle! Tijdens de dertien nachten van de Joeltijd kwamen alle negen de werelden van het Germaanse heelal met mekaar in aanraking. Zo was het mogelijk dat verschillende wezens uit verschillende werelden op bezoek kwamen. Zo kwamen de Doden bij de mensen op Midgard op bezoek. Men kon ook bezoek van Elfen of Trollen verwachten. Het Joelfeest was een groots feest waar Vreugde centraal stond. De gehele Sibbe vierde dit tezamen als één hechte groep. Een feest omdat men wist dat de Zon de duistere dagen zal overwinnen en dat er een positief keerpunt komt in het Jaarwiel. Niet toevallig is het Joelfeest het belangrijkste feest in het jaar, men wist dat men de koude en duistere dagen van de Winter moest doorstaan om zo een nieuwgeboren jaar te mogen verwachten waarin de warme Zon weer helder zal schijnen.

    Traditioneel duurde de Joeltijd dertien nachten, beginnende met de langste en duisterste nacht van het jaar:, Midwinter. In deze tijd staat het Jaarwiel stil. In feite is het oude jaar dus al voorbij en wachtte men 12 duistere dagen af, totdat het Wiel weer begon te draaien, wanneer er een nieuw jaar is gekomen. In feite is de Joeltijd, de tijd tussen twee jaren in. Tussen de eerste zonsondergang en de laatste zonsopkomst van de Joeltijd kon ongeveer alles gebeuren doordat de negen werelden zo dicht bij mekaar kwamen.

    Bij vele Germaanse stammen, o. a. de Anglo-Saksen, begon de Joeltijd bij zonsondergang tijdens Midwinter. (Rond 24 december) De eerste nacht werd ook wel eens de Moedernacht genoemd omdat deze zou gewijd zijn aan de godin Frigga.

    De machtigste nacht van de Joeltijd was de Midwinternacht, de langste nacht van het jaar, zelf. Tijdens deze nacht kwamen alle (voorouderlijke) Geesten vrij. Alle niet-aardse wezens dwaalden dan ’s nachts rond. Tijdens deze periode zijn de mensen het kwetsbaarst. Het woord “Joel” ("Yule" in Engels) zelf is oeroud en zou "wiel" betekenen; of zelfs "tijd van vreugde", "jaardraaiend", "tijd van offer", of misschien "blinde (donkere) tijd". Dit is de nacht waarop het Joelblok zou moeten worden gebrand in een vuur dat dertien heilige nachten lang zou moeten branden. Dit is de nacht waartijdens de heiligste eden werden gezworen! Het was verstandig om tijdens deze nacht niet alleen thuis te zijn. Men kon immers steeds bezoek van bijvoorbeeld Trollen verwachten en dan nog in het beste geval de Doden.

    De Joeltijd eindigde bij het begin van de “Twaalfde Nacht” (eigenlijk Þrettándi, "dertiende nacht" in Oud-Noors). Op 6 januari (driekoningen) dus volgens christelijke berekeningen. De eerste dag van het nieuwe jaar was een gevaarlijke dag als men in acht hield dat alles wat men zegt of doet het jonge jaar zou beïnvloeden! Men kon men zich dus het best bezighouden met goede dingen en slechts met lof spreken over elkander!

    Uit Oude Noorse bronnen, wij weten dat de Joeltijd het ideale tijdstip was om eden te zweren en dit op de kop van de heilige Beer (mannelijk zwijn) Sonargöltr van de god Freyr (of in andere bronnen van Freya). Terwijl alle eden heilig zijn, wegen de eden gezworen tijdens de Joeltijd zwaarder door! Het verbreken van eden brengt groot onheil aan zowel mensen en goden die ze niet in stand hielden.

    De Joeltijd was ook een tijd van vrede en die moet kostte wat kost bewaard blijven.

    Door de winter heen, maar meestal tijdens de twaalf Joelnachten, verscheen Wodan met zijn leger der Doden, de Wilde Jacht. Deze Doden zouden ooit de laatste strijd tegen het Kwaad moeten vechten, de Ragnarök. Als men tijdens deze periode een bezoek zou krijgen van Wodan met zijn Wilde Jacht en de deur was gesloten, kon men op komend ongeluk verwachten. Een bezoek moest immers geen onheil betekenen. Een stuk grond waarop de Wilde Jacht had geland was zeer vruchtbaar. Men zette dan ook geschenken in de vorm van voedsel en drank voor hen klaar. De gronden waarover zij vlogen waren vruchtbaarder en de oogsten groter. De Doden die Wodan aanvoerde kregen in deze tijd de kans om hun Sibben te bezoeken en hen geluk en zegen te brengen.

    Nauw aansluitend bij de Wilde Jacht is de Scandinavische traditie waar een Joel-Bok, een jonge man gekleed in dierenhuiden met daarop een geitenkop, van huis naar huis ging. Zijn bezoek kon zowel geluk als ongeluk betekenen. Meestal werd deze verwelkomd met zingen en dansen, hoewel hij der eerder angstaanjagend uitzag! In Noorwegen en Zweden is de Joel-Bok een bovennatuurlijk wezen zonder bloed of beenderen met lange haren dat zelfs zijn benen bedekken. Men gaf dan bier, schnaps en pap om hem gunstig te stemmen opdat hij niets in huis zou vernietigen. Ziekte in de Sibbe tijdens de Joeltijd zou de schuld zijn van deze Joel-Bok. De wortels van deze Joel-Bok liggen mogelijk bij de bokken die de wagen van Donar trekken. Vergelijkbaar is de voorstelling van de kerstman in Duitsland wiens wagen soms door bokken word getrokken.

    In Denemarken en Zweden ziet men veel geiten, gemaakt uit stro, als versiering tijdens de Joeltijd. Een variant hierop is een kroon of krans gemaakt uit stro waaraan kleinere geiten uit stro aan bengelen. Zij stellen ook Dood en Vruchtbaarheid voor. Net zoals paarden en zwijnen dragen geiten de eigenschap om tussen verschillende werelden door te reizen.

    Het behouden van de laatste schoof van de oogst was weliswaar een oogstgebruik maar kon men ook in de kruin van fruitbomen hangen voor de vogels zoals men ziet in Noorwegen en in Zuid-Duitsland. De laatste schoof houdt verband met de Dood, waarin deze men terugvindt in de bomen waarschijnlijk gewijd was aan de geesten die in de vorm van vogels (vooral kraaien en raven) terug konden komen.

    De Wilde Jacht kon soms ook een vrouwelijke aanvoerder hebben. Deze wordt Perchte, Berchte, Holle of Holda genoemd! Deze zou de godin Frigga voorstellen. Tijdens volksomlopen in Zuid-Duitsland lopen er Perchten rond. Dit zijn gemaskerde jongelingen die monsters of dieren voorstellen. Men had mooie vriendelijke Perchten alsook lelijke slechte Perchten. De mooie Perchten deelden geschenken uit terwijl de kwade Perchten wild heen en weer sprongen. Deze kwade Perchten konden ook veel goeds met zich meedragen. Hoe luider zij schreeuwden en wilder zij rondsprongen, hoe groter de zegen dat men ontving.

    Niet alleen dode voorouders zwierven rond in de Joeltijd, ook Trollen en Elfen zijn van de partij. Zo zijn er veel verhalen over hoe Trollen inbraken in huizen om hun eigen feesten te houden. Soms ziet men in deze tijd ook dansende Elfen bij stromen in bossen en op grote stenen.

    Nadat onze voorouders gekerstend waren en de doden niet meer in hun midden verwelkomden, tekenden ze grote kruisen op hun deuren om hun van slecht bezoek te hoeden. In Noorwegen kwam men kruisen gemaakt van stro of takken overal tegen. Messen werden met hun snijkant omhoog op de vensterbank gelegd als afweermiddel tegen kwaadwillende wezens. In IJsland daarentegen is er een wellicht ouder gebruik dat waarschijnlijk Heidens van oorsprong is! De moeder des huizes maakt heel het huis mooi schoon en overal waar er maar een schaduw kan vallen werd er licht gemaakt. Zij ging toen naar buiten en zei driemaal een spreuk: “Kom, zij die wensen te komen; blijf, zij die wensen te blijven; vertrek, zij die wensen te vertrekken; laat mij en de mijnen in vrede!” Dit was een spreuk voor mensen die geplaagd werden door Trollen en andere kwade wezens. Ook een Donarshamer houdt deze wezens op afstand.

    De meeste Doden werden vriendelijk onthaald in de Joeltijd. De huiselijke wezens, want iedereen heeft wel een huisgeest, werden in deze tijd extra verwend om hun in een goede luim te brengen. Zij kregen voedsel en bier aangeboden. Algemeen geloofde men dat de Doden in deze donkere tijd van het jaar terug kwamen naar hun Sibbe om er over te waken dat alles goed ging met hen. Grootse moeite werd dus gedaan in huis om hen gunstig te stemmen. Zo sliep men in de Joeltijd niet in hun eigen bed. Men sliep naast het bed op strozakken. Zo kregen de Doden de lege bedden van de Sibbe als rustplaats voor zolang de Joeltijd duurde. ’s Nachts werd er voor hen eten op de Joeltafel gezet. Niet alleen werden de Doden thuis gastvrij onthaald, men offerde ook buitenshuis voedsel en drank aan de Doden. Deze dodenverering bleef in Zweden zelfs bestaan tot in de 20ste eeuw!

    Fruitbomen waren belangrijk in de Joeltijd. De vrucht van de boom symboliseerde het eeuwig terugkerende leven van de Stam. De appel is hetgeen die de nieuwe kracht in zich mee draagt om elders opnieuw leven te schenken aan een appelboom. In Denemarken werden de fruitbomen ombonden met stro in de hoop om hen de koude Winter te laten doorkomen en zo de Sibbe weer een gezonde Oogst te schenken. In Zweden werden de resten van de Joelmaaltijd soms rondom de fruitbomen, op de wortels, gestrooid. Men geeft als het ware de kracht van de overschotten terug aan de natuur! Fruitbomen werden bijna als deel van de Sibbe beschouwd. Waar men geen fruit- of notenbomen had, hing men appels of ander fruit in de Joelboom. Zo kwam de levenskracht van fruitbomen ook over hen die geen fruitbomen hadden.

    Het versieren met groene takken, later de groene welbekende boom, in huis is een zeer oude traditie. Dit symboliseert dat het leven niet gans stopt in deze donkere periode van het jaar! Deze immergroene takken zouden de woonplaats van allerlei goede wezens zijn zoals Elfen. Het was dus verstandig om groene takken in huis te brengen. De mogelijkheid bestond dat men welgekomen bezoek had. Voor christenen bracht het onheil om te vroeg (voor kerstdag) groene takken in huis te brengen. De eenvoudige reden hiervoor was dat Heidenen reeds vroeg met voorbereidingen bezig waren voor de Joelversiering. Hulst zou een geliefde plant zijn voor Elfen om in te huizen en zou tegelijkertijd kwaadwillige wezens verhinderen binnen te komen.

    De Joelboom vindt zijn oorsprong in Zuid-Duitsland. Pas later zou het begrip bekend geraken tot in Scandinavië. De geschenken onder de Joelboom waren vroeger offers aan de goden en huisgeesten. De Joelboom was en is nog steeds het middelpunt van het gehele Joelgebeuren. De Sibbe verzamelt nog steeds rond de Joelboom. De Joelboom is ook een Winterse voorstelling van de Wereldboom, de Yggrdrassil.

    Niet alleen vruchten of noten werden in de Joelboom gehangen. Het hangen van kleine beeldjes van heilige dieren zoals zwanen, varkens en paarden waren ook een welbekend gebruik. Koekjes en broodjes met symbolen erop zoals Runen waren uitstekende giften aan de goden en geesten. Kaarsen zijn wegens veiligheidsredenen in onbruik geraakt. Sinds het gebruik van een Joelboom binnenshuis werden er ook familiegiften onder de boom gelegd. De huidige kerstboom hangt vol Heidense symboliek. Zoals eerder gezegd, stelt de Joelboom het Germaanse heelal voor met als middelpunt, of as, de Wereldboom. Deze boom, beter bekend als de Yggrdrassil, stond pal onder de Poolster, vandaar de ster in de kerstboom. De kerstballen zijn de andere sterren in het heelal, of zelfs de (wijsheid der) Runen die daarbuiten rondzweven. De slingers in de boom stelt de Melkweg voor, ook bekend als de ‘haren van Frigga’.

    Sinds oudsher werden er in Sibbeverband ook Joelkransen gemaakt. De kransen werden wederom uit groene takken of zelfs uit stro vervaardigd. Daarin werden kaarsen gezet. De krans stelt het Jaarwiel voor, de kringloop van de Zon. De Joelkrans werd verder versiert met vruchten, noten en ook met houten staafjes met daarop Runeninscripties. Deze bevatten dan wensen voor het komende jaar. Soms werden deze kransen ook in ijzer gemaakt met een bladerenmotief. Daarop stonden dan de Sibbetekens van de familie. Dit was als te ware het een Sibbe-Joelkandelaar. De kransen werden dan op de laatste nacht van de Joeltijd verbrand. Traditioneel gezien werd de oude vlam onder in een Joelkandelaar door het oudste lid van de Sibbe gedoofd. Net daarna zal het jongste lid der Sibbe de kaars bovenop de Joelkandelaar weer aansteken. Zo werd ook het licht in de Sibbe herboren.

    Men was niet verondersteld om arbeid te verrichten in de Joeltijd. Eigenlijk stopte het Jaarwiel toen met draaien. Het leven kwam toen tot een halt, zo ook alle arbeid. Men mocht zelfs niet jagen of vissen. Netten werden tijdens de Joeltijd verwijderd. Ook werd er in deze heilige tijd geen oorlog gevoerd. Tijdens Joel heerste er ultieme vrede! Men mocht het lot niet tarten. Omdat het Jaarwiel stilstond, mocht men onder geen geding enig wiel, om welke reden dan ook, laten draaien. Spinnewielen en molens stonden stil! De vrees dat men door het draaien van een wiel het Jaarwiel een valse start zou geven zat er dik in. Spiritueel gezien was de Joeltijd het moment waarop Geest en Lichaam tot ruste kwamen terwijl de Ziel in nauw contact stond met de andere werelden

    Speciale broodgerechten werden gebakken voor’t Joelfeest. Zo vond men Joelkoeken terug in de vorm van Zonnewielen, Runen, dieren (vooral zwijnen), en vlechten. Gastvrijheid was belangrijk tijdens de Joeltijd. Zo moesten gasten met overdaad voedsel en drank overladen worden.

    In Zweden werd er een groot brood gebakken van rogge- of tarwemeel in de vorm van een (mannelijk) zwijn, met alle bijzonderheden, zoals ogen, neusgaten en haar, daarop. Deze Joelbeer werd op de eerste middag van Joel in huis feestelijk verwelkomd. De Sibbemoeder sneed vervolgens een Zonnerad in het brood en legde de Joelbeer voor de plaats van de Sibbevader, bovenop een wit kleed. De Joelbeer werd gegeten op de vooravond van het ‘nieuwe jaar’. Een stuk werd bewaard om aan de ploegossen te geven op de eerste Lentedag wanneer zij het land gaan ploegen. Een ander stuk werd bewaard tot aan het volgende Joelgebeuren. Zoals al eerder verteld werden er tijdens de Joelnacht heilige eden gezworen. In Zweden werden deze eden gezworen op deze Joelbeer, een zwijn die de heilige Ever van Freyr moet voorstellen. Zo zouden vaders zweren een goede vader en echtgenoot te zijn. Ook de huismoeder en bedienden zouden zulke soortgelijke eden zweren. Diegenen die geen zwijnen kweekten of slachtten zworen hun eden op een Joelbeer gemaakt uit deeg of hout, vaak bekleed met varkensleer.

    Honden en katten kregen tijdens Joel hetzelfde voedsel als de Sibbeleden. Honden werden in huis gehouden, opdat men vreesde dat hun geblaf de rondwalende geesten hun humeur tijdens de Joelnacht kon bederven, met alle gevolgen van dien.

    Tijdens de Joelnachten speelde het heilige vuur uiteraard een grote rol. In de haard brandde men de Joelblok. De Joelblok, veelal een eikenboom, was gewijd aan Donar, beschermer van het Mensdom. Deze mocht twaalf dagen lang niet doven. Er was dus steeds iemand die de wacht hield over dit Joelvuur. Splinters, ook de assen, van deze Joelblok werden bewaard en droegen een heilvolle kracht in zich en brachten geluk. Het branden van een Joelblok zou het huis het hele jaar beschermen tegen blikseminslagen. Donar was immers ook de god van Donder en Bliksem. De Joelblok moest aangestoken worden met een stuk hout afkomstig van de Joelblok van het vorige jaar. De Joelblok leeft heden ten dage voort in de ‘kerststronk’, gemaakt uit ijs, die we jaarlijks tijdens de ‘kerstmaaltijd’ eten. Het vuur tijdens deze barre winternachten stond symbool voor de eeuwige kracht en de hoop van de Sibbe. Met dit vuur werden ook de wielen aangestoken dat men van de berg het dal in liet rollen. Als ware het dat de zon uit de lucht komt vallen en een nieuw jaar in rolt.

    In Noorwegen is de traditie dat de eerste die wakker wordt op Joelmorgen de anderen een schnaps (of wodka) aan bed komt brengen.

    Als de Joeltijd gedaan was had men ettelijke wijzen om het Joel op feestelijke wijze te verjagen. Vaak werd de Winter afgebeeld als de Hulstkoning en de Zomer als de Eikenkoning. Na de Joeltijd verjoeg de Eikenkoning de Hulstkoning om zo de warme dagen weer in de wereld te brengen. Was er nog bier over kon dit dienen als ‘slaapmutsje’. Klokkengelui of rinkelen met bellen zou het Joel verjagen voor een gans jaar. Het slaan met stokken en veel kabaal maken zou hetzelfde resultaat tot gevolg hebben. Op deze manier werd de Joeltijd verjaagd en kwam het nieuwe jaar en het gewone leven weer op gang. Menige geest die dacht om langer op Midgard te blijven dan nodig werd dusdanig ook terug naar zijn wereld teruggejaagd.

    Bijlagen:
    http://www.hagal.be/het_joelfeest.htm   

    10-12-2011 om 11:37 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actie van de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) en Voorpost in Brussel...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar aanleiding van de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering van de Gemeentelijke Holding. De vertegenwoordigers van de steden en gemeenten, vrijwel allemaal CD&V, SP.a en VLD, willen daar overgaan tot 'vrijwillige vereffening' na de Dexia-ramp. Hun doel: een faillissement en dus tussenkomst van de rechtbank ontlopen. Op die manier doen zij een grote ontsnappingspoging: zij willen de onbekwame bestuurders hun proces laten ontlopen, terwijl die politieke dieven thuishoren in de cel. 'TSJEEF, SOS, LIBERAAL... DIEVEN ZIJN HET ALLEMAAL!

    08-12-2011 om 13:45 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling Vlaamse Solidaire Vakbond / Voorpost – 5 december 2011 –

     

    Voorpost en Vlaamse Solidaire Vakbond VSV voeren actie bij algemene aandeelhoudersvergadering Gemeentelijke Holding op 7 december – Houd de politieke dieven !

     Decennialang hebben de traditionele politieke families Vlaanderen naar de financiële afgrond geleid. Martens stapelde de schulden op, Verhofstadt verkwanselde de meevallers, Dehaene verprutste Dexia, Leterme schreef op de valreep nog een cheque uit voor de kameraden van ARCO. De miljardenfactuur wordt de komende jaren afgewenteld op de Vlaamse werknemers. De politieke dieven krijgen topjobs bij de EU en de OESO en landgoederen in Toscane, de werknemers krijgen stijgende belastingen!

     Alsof dat niet genoeg is, proberen de politieke dieven nu ook nog eens te ontsnappen aan hun verantwoordelijkheid door bij de vereffening van de Gemeentelijke Holding langs de achterdeur naar buiten te glippen. Nochtans zijn de drie traditionele partijen verantwoordelijk voor het feit dat bij de Gemeentelijke Holding honderden miljoenen euro’s verloren gaan. Men beroept zich op “uitzonderlijke omstandigheden” en “gebrek aan informatie”, maar intussen werd daaraan wel héél veel geld verdiend. In 2010 kregen de 19 bestuurders samen meer dan 906.000 euro uitbetaald, bijna 48.000 euro per persoon dus.

     Dat er nu een “vrijwillige” vereffening wordt voorgesteld is niet onschuldig. Want op die manier kunnen de bestuurders door een rechtbank quasi onmogelijk nog gepakt worden op hun bestuurdersfouten, laat staan aangesproken worden op hun persoonlijke vermogen.

     De Vlaamse Solidaire Vakbond VSV en de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost vragen de aandeelhouders van de algemene vergadering op woensdag 7 december dan ook niét de vergadering van de schande te maken, de vrijwillige vereffening niet uit te spreken en de politieke diefstal door de drie traditionele politieke partijen niet zomaar te laten gebeuren.

     Militanten van VSV en Voorpost zullen daarom woensdag ter plekke zijn met spandoek en pamfletten (in de hoop dat de vrije meningsuiting gerespecteerd wordt in Brussel) en vanaf 14.00 uur actie voeren. Plaats van afspraak: Albert Hall Complex, Eudore Primezlaan 9 te Brussel.

     Geen “vrijwillige” vereffening, houd de politieke dieven!

     Johan Vanslambrouck Voorzitter Voorpost

     Rob Verreycken  Voorzitter VSV

    Luc Vermeulen Actieleider 0475 / 29 57 65

     Björn Roose Persverantwoordelijke  0476 / 45 34 19

    Houd de politieke dieven! 

     

    Decennialang hebben de traditionele politieke families Vlaanderen naar de financiële afgrond geleid. Martens stapelde de schulden op, Verhofstadt verkwanselde de meevallers, Dehaene verprutste Dexia, Leterme schreef op de valreep nog een cheque uit voor de kameraden van ARCO. De miljardenfactuur wordt de komende jaren afgewenteld op de Vlaamse werknemers. De politieke dieven krijgen topjobs bij de EU en de OESO en landgoederen in Toscane, de werknemers krijgen stijgende belastingen!

     

    Alsof dat niet genoeg is, proberen de politieke dieven nu ook nog eens te ontsnappen aan hun verantwoordelijkheid door bij de vereffening van de Gemeentelijke Holding langs de achterdeur naar buiten te glippen. Nochtans zijn de drie traditionele partijen verantwoordelijk voor het feit dat bij de Gemeentelijke Holding honderden miljoenen euro’s verloren gaan. Men beroept zich op “uitzonderlijke omstandigheden” en “gebrek aan informatie”, maar intussen werd daaraan wel héél veel geld verdiend. In 2010 kregen de 19 bestuurders samen meer dan 906.000 euro uitbetaald, bijna 48.000 euo per persoon dus.

     

    Dat er nu een “vrijwillige” vereffening wordt voorgesteld is niet onschuldig. Want op die manier kunnen de bestuurders door een rechtbank quasi onmogelijk nog gepakt worden op hun bestuurdersfouten, laat staan aangesproken worden op hun persoonlijke vermogen.

     

    Wij vragen de aandeelhouders van deze algemene vergadering niét de vergadering van de schande te maken, de vrijwillige vereffening niet uit te spreken en de politieke diefstal door de drie traditionele politieke partijen niet zomaar te laten gebeuren.

     

    Geen “vrijwillige” vereffening, houd de politieke dieven!

     

                                                   

              Voorpost                                                      Vlaamse Solidaire Vakbond VSV

    www.voorpost.org                                                  www.vlaamsevakbond.be

     

         VU: Luc Vermeulen, Misstraat 151, 2590 Berlaar. Niet op de openbare weg gooien.

     

    05-12-2011 om 20:22 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VBJ voert actie: Armoede ook bij ons!

     

     Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven.   Zowat één op zeven mensen in dit land stelt het met minder dan 966 euro netto per maand en leeft bijgevolg onder de armoedegrens. Naast de import van armoede via migratie, die goed is voor zowat de helft van de uitkeringen, zijn er ook heel wat autochtonen die zich in schrijnende armoede bevinden.

    Ondertussen zamelen humanitaire organisaties als 11.11.11. traditioneel geld in voor armoedeprojecten ver buiten onze landsgrenzen. Elk jaar worden zo honderdduizenden euro’s versast naar bestemmingen waar velen onder ons het raden naar hebben.

    Zoals elk jaar houdt VBJ begin november verschillende plakacties om ook aandacht te vragen voor de armoede bij ons. Daarnaast steunt VBJ het Z11Z11Z11-initiatief van Voorpost, dat hulp biedt aan minderbedeelde Vlamingen en waarbij kerstpakketten verdeeld worden naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.

    Ook dit jaar steunen we met VBJ regio Gent-Eeklo dit initiatief met een soepbedelingen waar we u graag verslag van zullen doen.

    01-12-2011 om 21:43 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen roept bestuur jeugdhuis op matje na bezoek Sharia4Belgium
    MECHELEN

     

    Het college van burgemeester en schepenen van Mechelen besliste vrijdag de bestuurders van het jeugdhuis ROJM (het vroegere Rzoezie) uit te nodigen voor een ernstig gesprek. Het wil niet dat Sharia4Belgium er nog toegang krijgt.

    Eerder deze week kwam dankzij een opname op YouTube aan het licht dat een delegatie van de extremistische moslimorganisatie op bezoek was geweest in ROJM. In hetzelfde filmpje pleitte Fouad Belkacem voor de invoering van de islamitische wetgeving.

    Communicatieverantwoordelijke Mohamed Ouamari reageerde door te stellen dat ROJM niets afwist van het bezoek en dat Sharia4belgium in 2010 al een keer buiten was gezet. 'Natuurlijk zijn organisaties met extreme intenties in ROJM niet welkom', zei hij.

    Het college neemt daar duidelijk geen voldoening mee. Schepen Ali Salmi: 'Het college zal de verantwoordelijken van ROJM op zeer korte termijn uitnodigen voor een ernstig gesprek om de ware toedracht te achterhalen hoe de radicale organisatie Sharia4Belgium toegang heeft kunnen krijgen tot het jeugdcentrum. Wij willen nagaan hoe dit in de toekomst onmogelijk kan gemaakt worden. Daarnaast heeft het college beslist om een brief te schrijven aan korpschef van de lokale politie en de procureur des konings met de vraag een grondig onderzoek naar bovenstaande feiten te voeren en zal de stad Mechelen zich burgerlijk partij stellen in deze zaak.'

    N-VA en Vlaams Belang dringen aan op het ontslag van het ROJM-bestuur dat eerder ook al in opspraak kwam wegens vermeend extremisme.

    lej (belga)

    Bijlagen:
    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111125_080&_section=29161172&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=pm   

    01-12-2011 om 21:40 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migratiestroom blijft duren!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het akkoord omtrent asiel en migratie lijkt de zoveelste teleurstelling op rij te worden voor Vlaanderen. Terwijl Vlaanderen voor een kordaat immigratiebeleid stemde, wordt het omgekeerde realiteit. De lakse nationaliteitswetgeving wordt de facto behouden en het spreken van de streektaal zal geen voorwaarde zijn om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. Op vlak van asiel stellen we vast dat gemeenten die momenteel geen opvang voorzien, verplicht zullen worden dit wel te doen. Vlaanderen zal dus net als in het verleden overspoeld worden door asielzoekers. Dit jaar werden als gevolg van een laks migratiebeleid 21.000 aanvragen ingediend. Een beschamend record. Wanneer deze trend zich doorzet, wat tijdens de wintermaanden telkens het geval is, zullen tegen het einde van het jaar zo'n 26.000 asielzoekers een aanvraag hebben ingediend. Bijna een stad als Halle erbij dus. Snel-Belg-wet ongewijzigd Bij definitieve afwijzing van hun aanvraag verdwijnen de uitgeprocedeerde asielzoekers veelal in de illegaliteit. Door de collectieve regularisatierondes van de regeringen Van Verhofstadt en Van Rompuy weten deze heilzoekers immers dat afwachten in de illegaliteit uiteindelijk beloond wordt met Belgische staatspapieren met uitzicht op alle mogelijke faciliteiten: leefloon, kindergeld, werkloosheidsuitkering... Wat tevens opvalt, is dat hét paradepaardje van de PS, de snel-Belg-wet, fundamenteel niet wordt gewijzigd en naar het Parlement wordt doorgeschoven. Dit plan laat de grondslagen van de laks migratiepolitiek overeind, en probeert met wat symbolische snoepjes de Vlaamse publieke opinie om de tuin te leiden. Het mag dan ook niet verwonderen dat dit akkoord op vier uurtjes werd afgehaspeld. Met dank aan CD&V en Open VLD.

    29-11-2011 om 20:36 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang lanceert remigratiecampagne voor Gentse Turken: “Emirdag heeft je nodig !”

     

     Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven. • Bezoek delegatie Vlaams Belang aan Turkse steden Ankara & Emirdag met diverse officiële politieke contacten

    Z
    owel in Ankara als in Emirdag bij Turkse politici welwillend oor voor argumenten Vlaams Belang

    Gentse sp.a-schepen Resul Tapmaz woedend over Vlaams-Belangbezoek - Vlaams Belang overweegt klacht wegens laster


    Op een persconferentie op dinsdag 22 november '11 bracht het Vlaams Belang Koepel Gent bij monde van Koepelvoorzitter Johan Deckmyn met tekst, foto's en filmbeelden toelichting bij de resultaten van een officieel bezoek van de partij aan Ankara en Emirdag en bij de geplande remigratiecampagne voor de Gentse Turken "Emirdag heeft je nodig !".

    Binnenkort start namelijk het Vlaams Belang een opvallende remigratiecampagne met als doelgroep de Gentse Turken. Het is de bedoeling om te pleiten voor remigratie naar hun streek van herkomst en hen er tevens op te wijzen dat zelfs de Turkse overheid hiervoor vragende partij is. Ter voorbereiding daarvan bracht een delegatie van het Vlaams Belang Koepel Gent een werkbezoek aan Turkije met diverse officiële overlegmomenten met verschillende politici in Ankara en Emirdag. Hierbij vond het Vlaams Belang zowel in Ankara als in Emirdag bij Turkse politici een welwillend oor voor de argumenten van het Vlaams Belang inzake remigratie.

    In een eerste reactie op dit werkbezoek haalde de Gentse sp.a-schepen Resul Tapmaz in de Turkse pers zwaar uit naar het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang overweegt om klacht in te dienen wegens laster en eerroof.

    Hieronder vindt u een filmverslag van het bezoek.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MjIhRr0r_VE   

    24-11-2011 om 13:07 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van driesterrenrestaurants en koninklijke buitenverblijven in Ciergnon.

     

    Mijn vorig mailtje was een uitnodiging voor de Staten-Generaal tegen Di Rupo, die zondag door het Vlaams Belang in Brussel werd georganiseerd.

    Voor diegenen die er niet waren kan ik bevestigen dat deze Staten-Generaal inderdaad heeft plaatsgevonden en dat het zeker een succes was. In de media heb je er wellicht niet veel over vernomen.

    Maandagmorgen was het hoofdnieuws dat België er een driesterrenrestaurant bij had.
    Mijn oprechte gelukwensen aan de uitbaters van Hertog Jan in Brugge, maar ik vraag me af of er in de toekomst voor de doorsnee Vlaming nog geld zal overblijven om in een sterrenrestaurant een maaltijd te gaan nuttigen. Onze spaarcenten, uitkeringen en werkgelegenheid staan onder enorme druk. Di Rupo moest hier een mauw aan passen, of beter gezegd een begroting, die aan de door de Europese Commissie opgelegde voorwaarden voldoet, maar hij zag het niet meer zitten.
    Hij ging niet op bezoek bij Hertog Jan in Brugge, maar bij Albert II in zijn koninklijk buitenverblijf te Ciergnon.

    De vraag is of Albert II, vanuit zijn ivoren toren, de ernst van de situatie inziet.

    Ook hij heeft via de media geen kennis kunnen nemen van hoe wij er over denken en ik betwijfel of hij naar onze website surft (http://www.vlaamsbelang.org/3/30/). Ik raad het in ieder geval ieder van jullie aan want onze openbare omroep en hun bevriende kranten smoren iedere kritiek van de oppositie op wat men een belangrijke staatshervorming noemt, een grondwetsherziening, geen vodje papier!

    De vorst baseert zich wellicht op de versie van Di Rupo nml. dat CD&V , en in extensie Vlaanderen, al een bonus hebben gekregen bij de splitsing van B-H-V. Het is dan toch normaal dat Di Pupo zijn 11,3 miljard euro niet in besparingen zoekt. Besparingen zou men vooral in Wallonië voelen. Extra belastingen, zullen vooral in Vlaanderen moeten worden opgehoest.
    Dit maakt van Albert II de ideale bondgenoot van de Franstaligen. België moet niet enkel in stand gehouden worden om de toekomst van de Saksen-Coburgs te vrijwaren, maar tevens om de laatste financiële middelen, die Vlaanderen nog kan opbrengen naar het Zuiden te transfereren en de taalgrens naar het Noorden te verleggen.

    De begroting van een onafhankelijk Vlaanderen zou al lang in overeenstemming zijn met de Europese vereisten en zou ons niet in een neerwaartse spiraal terecht brengen.
    Wij hebben geen nood aan een sociaaleconomische noodregering zonder socialisten zoals N-VA het voorstelt. Wij hebben dringend nood aan Vlaamse onafhankelijkheid voor er nog grotere happen uit onze portemonnee en ons grondgebied worden genomen. De koning kan dan gerust van zijn buitenverblijf zijn verblijf maken. Als hij wil kan hij nog altijd eens een van onze sterrenrestaurants bezoeken. Hij zal er zeker nog voldoende middelen voor hebben.

    Rita De Bont
    Federaal Volksvertegenwoordiger

    24-11-2011 om 13:04 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldverslag congres

     

     Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven. • Terwijl België steeds dieper wegzakt in de politieke impasse, organiseerde het Vlaams Belang afgelopen zondag een druk bijgewoonde ‘Staten-Generaal tegen Di Rupo’. Alle sprekers haalden zwaar uit naar de deelakkoorden die intussen werden afgesloten. Senator Bart Laeremans schetste de rampzalige gevolgen van het BHV-compromis. Jongerenvoorzitter Barbara Pas beklemtoonde dat jongeren van nature rebels zijn en zich dus best kunnen vinden in de rebelse standpunten van het Vlaams Belang. Gerolf Annemans wees erop dat Vlaanderen niets opschiet met een ‘België 2.0’ of ‘confederalisme’ en dus nood heeft aan een partij die zonder omwegen kiest voor Vlaamse onafhankelijkheid. “Alleen het Vlaams Belang heeft een visie op de toekomst”, besloot voorzitter Bruno Valkeniers.

    In ons beeldverslag ziet u de hoogtepunten uit de toespraken.

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=xwd1bz7FDc4&feature=player_embedded   

    24-11-2011 om 12:59 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter geeft dhimmi-gids ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ uit
     Vanaf dit weekend verspreidt het Vlaams Belang in samenwerking met ‘Steden tegen Islamisering’ (STI) een pocketboek (54 blz) van de hand van Filip Dewinter met als titel ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’. In dit pocketboekje geeft Filip Dewinter tien lessen om als dhimmi (niet-moslim) te overleven onder moslimheerschappij.

    Met dit gratis pocketboek wil het Vlaams Belang duidelijk maken dat de islam niet thuishoort op Europees grondgebied.

    Kritiek op de islam, het niet respecteren van de ramadan, het niet naleven van de islamitische kledingvoorschriften, het drinken van alcohol of het organiseren van een muziekconcert, roken of gokken, … wordt niet getolereerd is een islamsamenleving. Met deze nieuwe publicatie wil Filip Dewinter aantonen hoe ingrijpend de impact van de islamisering op onze samenleving kan zijn. Het pocketboekje ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ wordt verspreid op 20.000 exemplaren. Tevens worden een 500.000 pamfletten verspreid in alle grote steden van Vlaanderen ( Gent, Antwerpen, Kortrijk, Vilvoorde, Brussel, Mechelen, …) om het pocketboekje te propageren.

    Met dit pocketboekje ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ wil het Vlaams Belang zich profileren als de enige partij die zich kant tegen de islamisering van Vlaanderen.

    Naar aanleiding van de publicatie van het pocketboek ‘Hoe overleven in een islamitische samenleving?’ formuleert het Vlaams Belang vijf concrete voorstellen om de islamisering van Vlaanderen tegen te gaan.

    • Een immigratiestop vanuit de moslimlanden naar Europa.
    • Geen ondersteuning, erkenning of subsidiëring van de islam door de overheid.
    • Geen toegevingen aan de islam betreffende de fundamentele waarden van onze beschaving (afschaffen van het onverdoofd ritueel slachten, niet toelaten van hoofddoeken, geen gescheiden zwemmen in de zwembaden, …).
    • Moslims dienen te slagen in een inburgeringexamen vooraleer over een definitieve verblijfsvergunning te kunnen beschikken.
    • Moskeestop, verbod op minarettenbouw en uitwijzing van fundamentalistische imams.
    Bijlage: pocketboek 'Hoe overleven in een islamitische samenleving?'

    Wim Van Osselaer,
    Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang

    21-11-2011 om 13:06 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discriminatie op de werkvloer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 19.11.2011 15.38u - U kent de verhalen over discriminatie op de werkvloer. We gaan niet doen of het probleem helemaal niet bestaat, maar de meeste werkgevers zoeken volgens ons toch de meest geschikte en best opgeleide werknemer. Het kleurtje maakt hen wellicht niet veel uit. Er zijn inderdaad voorbeelden van allochtonen die zich met succes integreren en die zich door hard werken een plaats veroveren in onze samenleving, maar er zijn er helaas ook die liever op straat rondhangen of kiezen voor een criminele carrière. Vooroordelen of feiten? De hoge werkloosheid onder allochtone jongeren wordt heel vaak voorgesteld als een gevolg van 'uitsluiting', maar dat plaatje klopt niet. Heel vaak kiezen probleemjongeren er zèlf voor om niet te werken. "Ze halen hun neus op voor ongeschoolde, laagbetaalde arbeid. En àls ze al een baan accepteren, komen ze vaak te laat. Alle 'vooroordelen' bleken gewoon te kloppen', zegt de Nederlandse jongerenwerker Anton van Winsen ontmoedigd in een interview met het Algemeen Dagblad. Van Winsen ging in Utrecht aan de slag als arbeidscoach en moest 50 notoire probleemjongeren aan een vaste job helpen. Dat kon geen probleem zijn, want er waren in die regio ruim duizend ongeschoolde werkloze allochtonen. Een flink deel daarvan zit in de criminaliteit of dreigt erin te belanden. Maar ze zaten niet te wachten op Van Winsen en al helemaal niet op een job. 'Ik ben niet gek' Van Winsen reageert onthutst op de droge reactie van een werkloze jongere die een baan kreeg aangeboden: "Voor zo'n loon kom ik mijn bed niet uit!" Jongeren die toch op een aanbod ingaan en hun vrienden op straat tegenkomen, krijgen dan te horen: "Voor zo weinig geld ga je toch niet elke dag werken. Dat is iets voor Polen." Commentaar overbodig. In België is het niet anders. Dat allochtone jongeren als drugkoerier of -dealer, met diefstallen of als pooier vijf of tien keer zoveel kunnen verdienen als met een eerbare job, is en blijft het grote probleem. Voor veel jongeren is de verleiding van het snelle geld en blitse auto's gewoon te groot om te weerstaan. En, zoals bekend, zijn de risico's klein en de straffen laag. Misdaad loont in België...

    21-11-2011 om 12:18 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AB InBev boekt meer winst

     

    De crisis lijkt AB InBev niet te deren. In het derde kwartaal boekte de brouwerijgigant een nettowinst van 1.731 miljard dollar, of 16.3 % meer dan de zelfde periode van 2010. De winstmeter voor de eerste 9 maanden klokt daarmee af op 4.490 miljard dollar, 17.5 % meer dan in 2010. Als verklaring voor deze vooruitgang worden de besparingsrondes naar voor geschoven. Daarnaast trok AB InBev ook de prijzen van zijn bieren op.

    16-11-2011 om 19:53 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Z11-Z11-Z11-actie

     

    Huizen van Vlaamse solidariteit

    Z11-Z11-Z11-actie

     

    November: maand van de Vlaams-nationale solidariteit

    Secretariaat: Bart Vanpachtenbeke, Hospitaalstraat 15/4,  9620 Zottegem  0472 827 858

    Z11Z11Z11@voorpost.org

                 

     

    Mevrouw, mijnheer, Vlaamse vrienden,

     

    Met de Z11-Z11-Z11-actie van Voorpost heeft u - en dat reeds meer dan dertig jaar - een volwaardig alternatief  om een sociale actie te steunen. Een sociale actie voor mensen in nood van ons eigen volk.

     

    Ø  Met onze Z11-Z11-Z11-actie zorgt Voorpost ervoor dat enkele honderden Vlamingen (vorig jaar 219), die in financiële nood verkeren,  met de eindejaarsfeesten een kerstpakket ter waarde van 60 euro ontvangen.

     

    Ø  De noodhulp van Voorpost gaat in de eerste plaats nog altijd naar slachtoffers van de repressie. Verder naar families en personen actief of actief geweest in de Vlaamse beweging en tenslotte naar Vlamingen in materiële nood in de volksbuurten van onze steden.

     

    Ø  Met de ontvangsten ondersteunen wij eveneens Vlaamse verenigingen die getroffen worden door onheil (brand- en waterschade, politiek vandalisme).

     

    Ø  Eveneens ondersteunen we Vlaamse families actief in de Vlaamse beweging die in financiële moeilijkheden komen wegens bv. operaties of een ander probleem dat zware financiële gevolgen heeft voor het betrokken noodlijdende gezin.

     

    Ø  Verder dient dit fonds voor het betalen van boetes, gerechts en advokaatkosten van militanten die veroordeeld worden omwille van verantwoorde politieke acties.

     

    Ø  De activiteiten van onze ‘Huizen van Vlaamse solidariteit’ werden ondertussen uitgebreid met SOS- hulpploegen. Concreet wil dit zeggen dat, wanneer nationalisten te kampen hebben met bv. overstromingen , brand, … Voorpost een hulploeg zendt met het nodige materiaal om dadelijk de eerste nood te helpen lenigen.

     

    Ø  Tenslotte zorgen wij voor gratis bijlessen voor kinderen van Vlaamse families die dit zelf niet kunnen bekostigen.

     

    Laat solidariteit onder Vlamingen geen ijdel woord zijn. Steun deze campagne en maak er samen met ons ook dit jaar weer een groot succes van.

     

    Het overschrijvingsformulier vindt u in bijlage.

     

    In naam van al diegenen die we, dankzij uw solidariteit en uw steun, in de maand december een kerstpakket kunnen aanbieden, van harte dank!

     

    Johan Vanslambrouck       Luc Vermeulen              Liliane Verhulst             Bart Vanpachtenbeke              

     Voorzitter                        Actieleider                    Beheer                          Secretariaat

    STEUN DE Z11.Z11.Z11-actie van Voorpost

    en stort nu op rekeningnummer van Huizen van Vl solidariteit:

    979-2397632-88

     

     

     

    Uitgaven van de ‘Huizen van Vlaamse solidariteit ‘ in het voorbije werkjaar.

     

    219 Vlaamse gezinnen konden we met de eindejaarsfeesten een kerstpakket overhandigen. Buiten de materiële (voedingswaren) bijdrage van bevriende firma’s en verenigingen besteedde Voorpost

     

    7274.82 eur:o voor deze sociale actie.

     

    7500.00 euro: voor steunfonds actie Veerle N

     

      100.00 euro:  aan slachtoffer van handtasdiefstal.

     

      500.00 euro: eerste financiële hulp aan familie actief in de Vlaamse beweging getroffen door brand.

     

    1900.00 euro: voor boetes en advocaatkosten voor Vlaamse militanten.

     

    Vorig werkjaar konden we dank zij uw steun € 17274.82 besteden aan sociale hulp voor Vlaamse mensen.

     

    Verder konden we , dank zij de medewerking van sympathiserende onderwijzers en onderwijzeressen ,   een jaar lang gratis bijles geven aan een meisje uit een Vlaamse familie die zich dit  financiëel  niet konden veroorloven. Dezelfde familie bezorgden we ook een computer noodzakelijk  voor de schooltaken van de dochter.

     

    Uw financiële bijdrage wordt enkel gebruikt voor Huizen van Vlaamse solidariteit de sociale actie van Voorpost.

    Voor zijn politieke werking heeft Voorpost een aparte boekhouding en bankrekening die volledig los staat van deze sociale actie.

     

     

    Rekening:  BE56 9792 3976 3288

    ARSPBE22

    Z11Z11Z11 Huizen v Vla

    Tulpenlaan 38 2240 Massenhoven


    16-11-2011 om 14:35 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MULTICULAVOND
    VOORPOST GENT organiseert een "Multiculterele vormingavond"

    Op 3 dec 2011 te 9032 Wondelgem (Gent) in "Hzt Hof Van Vlaanderen" aan de Botestraat 10 om 20.00 (deuren om 19.00)

    Gastsprekers zijn Gents gemeenteraadslid Ortwin DE POORTER  en Vlaams Parlementlid Filip DE MAN.

    15-11-2011 om 21:53 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers direct terug
     

     Klik hier voor de foto in originele afmetingen.   In de marge van de recente cijfers over de toevloed van niet-begeleide minderjarige asielzoekers in België, wippen we nog even de grens over. Zoals bekend liet de uitzetting van de 18-jarige Angolees Mauro nogal wat stof opwaaien in Nederland. Actievoerders en de media organiseerden een tranenconcert, maar in plaats van een beoogde versoepeling van de regels, zit er net een verstrenging aan te komen. De kwestie Mauro is het gevolg van het Nederlandse beleid dat alleenstaande minderjarige vreemdelingen tot hun achttiende worden opgevangen en pas daarna moeten vertrekken. De op het eerste zicht humane aanpak, zorgt jaren later wel voor emotionele taferelen. De liberale VVD van premier Rutte wil dat minderjarige uitgeprocedeerde asielzoekers voortaan meteen na de eerste afwijzing worden teruggestuurd naar hun land van herkomst.

    Beter voor het kind
    “Na de eerste afwijzing weet je eigenlijk al dat er geen reële kans is dat de betrokkene mag blijven”, verdedigt VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen het voorstel. “Wij willen dat ze op een veilige plek in de regio opgevangen worden, dat is voor de kinderen ook beter. Dan zitten ze in hun eigen land, in hun eigen omgeving en verleren ze de taal ook niet.” Zoals u weet pleit het Vlaams Belang al geruime tijd voor de opvang van asielzoekers in de eigen regio.

    Voor ouderloze kinderen wil de VVD weeshuizen laten bouwen in Afghanistan, Irak en Somalië. Om de kosten daarvan te financieren, kan een beroep gedaan worden op het budget van Ontwikkelingssamenwerking. Het nieuwe beleid moet economische vluchtelingen tegenhouden en misbruik van de asielwetgeving tegengaan. Een goed plan.

    15-11-2011 om 21:37 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die janet is gek!!!


    Di Rupo duwt België dieper in het euromoeras


    Terwijl Elio Di Rupo vlotjes zijn deadline om de begroting in te dienen aan het missen is, ziet het er voor België allesbehalve goed uit. Heel Europa kreunt onder een economische crisis, België moet maar liefst 11,3 miljard euro zien te vinden en er is nog steeds geen compromis hoe dit aan te pakken.


    Als Belg zijn we het gewoon: belastingen op je loon, belastingen op je woning, successierechten, verkeersbelastingen, belasting op toegevoegde waarde, als het over belastingen gaat moet je de Belg niet veel meer leren, tenzij er ook hier iemand een vettaks wil introduceren. Om zijn 11,3 miljard euro te vinden, zal Elio Di Rupo niet anders kunnen dan bijkomende belastingen te heffen. Alleen is de vraag: hoe zit de verhouding besparen ten opzichte van extra belasten nu juist in elkaar?

    Terwijl Di Rupo schermt met zijn éénderden (Di Rupo wil één derde halen uit besparingen, één derde uit belastingen en één derde uit 'diversen'), is Open VLD er van overtuigd dat het over 70 procent belastingverhogingen en 30 procent besparingen gaat. In een land waar burgers al bijzonder zwaar belast (zie onderstaande grafiek) worden, hoopt de toekomstige premier nog eens een extra pluimageronde te voeren. Indien de 70 procent bewaarheid wordt, kost het elke Belg snel berekend jaarlijks 720 euro extra.

    Bovendien stimuleren de maatregelen die Di Rupo wil doorvoeren niet zozeer een economisch herstel, maar leiden ze het land er net verder van weg, omdat er weinig maatregelen genomen worden om meer mensen aan het werk te helpen en de aantrekkelijkheid van België als investeringsland verder afneemt. De sociale zekerheid blijft echter een haast onaangeroerd gegeven waar de socialistische bijna-premier liever niet aankomt.

    Volgens Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Knack, heeft België tot nu toe de dans wat ontsprongen op het vlak van aandacht van de financiële markten, vooral door het feit dat we geen regering hadden. De lopende regering hield de knip op bijkomende uitgaven, terwijl de toekomstige regering het voordeel van de twijfel kreeg. Maar met een concreet uitgetekend beleid zullen de financiële markten België wel degelijk onder de loep nemen en die evaluatie lijkt op dit moment het resterende Belgische krediet te doen smelten als sneeuw voor de zon. (KA)

     
    
    

    Bijlagen:
    http://www.clint.be/actua/binnenland/di-rupo-duwt-belgie-dieper-het-euromoeras?utm_source=ccb&utm_medium=newsletter&utm_campaign=dinsdag&category=actua&email=tuinbloemen%40msn.com   

    13-11-2011 om 16:00 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL: Stimuleringsgelden voor cultuurvreemde migranten zijn weggegooid geld

    Het hieronder volgende bericht zal in het Duitstalige gebied om redenen van politieke correctheid vermoedelijk niet worden gepubliceerd. Belastinggeld, dat de staat uitgeeft aan jongeren uit islamitische of Afro-Caribische landen, kun je tegelijk in de open haard gooien. Nee, dit bericht is niet afkomstig uit obscure bronnen, maar van de Nederlandse regering.

    Van 2009 tot 2012 hebben 34 Nederlandse steden van de regering in Den Haag subsidies gekregen voor een groot pilotproject, waarmee zij probleemgroepen uit islamitische landen zoals Marokko of Afro-Carbische landen (bijvoorbeeld jongeren van de Antillen) zouden moeten sussen. Het ging om sociaal werk en jeugdprojecten. Het was het grootste jeugdproject voor probleemgroepen, dat ooit in Nederland had plaatsgevonden. Nu is het resultaat bekend: Des te meer geld men in de leden van deze niet-Europese probleemgroepen investeert, des te meer van hen breken hun studie af of melden zich als werkloos. Daarover bericht nu de krant “De Telegraaf”. Het zijn officiële gegevens van de Nederlandse regering.

    Jonge Marokkanen, die Nederlanders overvallen en als gemakkelijke buit beschouwen, zijn de afgelopen maanden in het hele land een probleem geworden. Niet alleen in Den Haag zijn veel Marokkaanse jeugdbendes, die in plaats van te werken of naar school te gaan rooftochten plannen. Een Antilliaan bedreigt een Nederlandse burgemeester met de dood. Homoseksuelen worden door migranten op straat aangevallen en moeten vertrekken uit migrantenwijken. En intussen leveren Marokkanen en Antillianen onderling bloedig slag met elkaar. Nu weten de Nederlanders, dat de problemen niet met geld zijn op te lossen. Blijkbaar valt uit elkaar, wat sowieso niet bij elkaar hoort.

    Noot van de vertaler:

    Let wel: Van alle in Nederland gepleegde misdrijven wordt maar 2,4% door de politie opgelost! Dus 97,6% blijft buiten het zicht van de politie!

    Bekijk hier de video!

    Bron:

    http://tinyurl.com/6ufjmjh

    Auteur: Udo Ulfkotte

    Vertaald uit het Duits door:

    E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

    11-11-2011 om 21:39 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG KOEPEL GENT

    30% sociale woningen in Gent toegewezen aan vreemdelingen

     Klik hier om de foto in zijn origineel formaat weer te geven.
    1 op 4 personen op wachtlijst voor sociale woning
    vreemdeling

    Johan Deckmyn: “Sociale woningen voor eigen volk eerst. Naar Deens voorbeeld minimum verblijfsduur van zeven jaar in het land vooraleer men aanspraak kan maken op sociale zekerheid en dito sociale voorzieningen.”


    In antwoord op een schriftelijke vraag van Filip Dewinter in het Vlaams Parlement deelde Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche cijfers mee betreffende de toewijzingen van sociale woningen in 2010. Uit de cijfers van de minister blijkt dat het aandeel vreemdelingen in de toewijzingen van sociale woningen, ondanks de talrijke Belgische nationaliteitsverwervingen (554.054 Belgwordingen tussen 1998 en 2010) in 2010 bijna 30 % bedraagt.

    Dit percentage is in de eerste plaats een gevolg van de vele regularisaties van illegalen. De massale instroom van vooral niet-Europese vreemdelingen belooft ook de komende jaren aan te houden, aangezien – eveneens volgens cijfers door de minister verstrekt – ook een kwart (24,6%) van de personen op de wachtlijst voor een sociale woning vreemdeling is.

    De huisvestingsmaatschappijen die het meeste sociale woningen toewijzen aan vreemdelingen zijn niet toevallig te vinden in de stedelijke gebieden zoals in Gent.

    Het Vlaams Belang is van oordeel dat er dringend initiatieven dienen te worden genomen om de voortschrijdende gettovorming in de sociale huisvesting een halt toe te roepen en de sector van de sociale huisvesting leefbaar te houden. Bovendien stelt zich de problematiek van de betaalbaarheid van onze sociale voorzieningen. Onze welvaartsstaat werkt als een magneet op gelukszoekers uit alle windstreken. De betaalbaarheid van ons sociale zekerheidssysteem en onze sociale voorzieningen dreigt hieronder op termijn te bezwijken.

    Johan Deckmyn en Filip Dewinter dienen daarom eerstdaags in het Vlaams Parlement een voorstel van decreet in dat voorziet in een prioritaire toewijzing van sociale woningen aan personen met de Belgische nationaliteit. Inspiratie voor het voorstel werd gevonden in Denemarken, waar de toegang tot de sociale zekerheid en allerlei sociale voorzieningen grotendeels wordt voorbehouden aan personen die reeds voldoende lang legaal in Denemarken wonen.

    Johan Deckmyn licht zijn voorstel toe: “In het voorstel van decreet moeten vreemdelingen zeven van de acht voorgaande jaren legaal in het land verbleven hebben en eerst zelf drie jaar bijgedragen hebben tot de voorzieningen van onze welvaartsstaat vooraleer zij zich kandidaat kunnen stellen voor een sociale woning. Op deze wijze kan niet alleen de gettovorming in de sociale huisvesting een halt worden toegeroepen, maar komen sociale woningen vrij voor autochtone Vlamingen met een laag inkomen die nu maar al te dikwijls geconfronteerd worden met lange wachtlijsten.”

    Ortwin Depoortere
    Ondervoorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

    10-11-2011 om 00:39 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreemrechts marcheert over Europa

     

    Extreemrechts is binnen de Europese Unie aan een opmars bezig. Het gedachtegoed vindt weerklank bij een toenemende groep mannen jonger dan 30 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse denktank Demos, dat in Brussel voorgesteld werd.

    "Terwijl talrijke Europese landen zich focussen op hun economie, kondigt een andere vertrouwenscrisis zich aan. In heel Europa voelt de jeugd zich in de steek gelaten door de traditionele partijen", aldus Jamie Bartlett, de schrijver van het Demos-rapport. Volgens het rapport kenmerken zij zich door streng-nationalistische gevoelens, waarbij ze zich vooral zorgen maken voor immigratie en islamisme.

    Vlaams Belang
    De studie baseert zich op een enquête via de sociaalnetwerksite Facebook bij meer dan 11.000 sympathisanten van 14 extreemrechtse groeperingen in elf Europese landen, waaronder ook België. Volgens de Britse krant The Guardian past het Vlaams Belang in het rijtje van dergelijke extreemrechtse groepen.

    Het islamisme wordt volgens Demos als een bedreiging opgevat. "Terwijl antisemitisme de extreemrechtse partijen in het begin van de 20e eeuw verenigde, is islamofobie nu de verenigende factor van het begin van de 21e eeuw", aldus Thomas Klau van de Europese Raad voor Buitenlandse Betrekkingen.

    Vertrouwen verloren
    De Europese burgers hekelen ook de effecten van de globalisering die de rechten van de arbeiders vernietigen. "Ze hebben het vertrouwen in hun regering, de Europese instellingen en het gerechtelijk systeem verloren", meent Demos. "In hun ogen hebben de voornaamste politieke partijen het contact met de realiteit verloren en zijn ze niet in staat om de dagelijkse problemen aan te pakken". (afp/adha) Bron>>HLN.BE

    07-11-2011 om 20:17 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profeet Mohammed wordt ook in België hoofdredacteur

    Persvrijheid… Het is één van de voorrechten waar onze cultuur op gebouwd is. Toch werd Parijs gisteren opgeschrikt door een welgemikte molotovcocktail die de redactie van het satirische tijdschrift "Charlie Hebdo" volledig vernietigde. Uit solidariteit met onze Franse collega's besloten we om u morgen te vergasten op een bijzondere nieuwsbrief!


    Het satirische tijdschrift bracht woensdag een speciaal nummer uit, dat naar analogie met "Charlie Hebdo" de naam kreeg "Sharia Hebdo". Het nummer kreeg een bijzondere hoofdredacteur: niemand minder dan de profeet Mohammed zelf.

    Blijkbaar niet naar de zin van enkele heethoofden, want zij voerden letterlijk uit wat er de maandag voordien op de site van 'L'Islam en France' werd voorgesteld: "Als we Charlie Hebdo nu eens verbranden, voor te lachen natuurlijk". De auteur wou op een ludieke manier een tegenactie opzetten, maar daar liep het dus mis. Daarnaast werd ook de site van het tijdschrift gehackt en stond er in de plaats een niet mis te verstane boodschap: "Geen andere god dan Allah".

    Omdat we onze collega's een hart onder de riem willen steken, kan je je morgen verheugen op de allereerste Sharia-Clint nieuwsbrief. Onze hoofdredacteur sturen we een dagje met vakantie, op zijn zitje komt zijn plaatsvervanger Mohammed te zitten. Wat dat met onze wekelijkse rubriek 'Hooray for Boobies' gaat geven, dat zie je morgen! (KA)

    Wie niet geabonneerd is op de Clint-nieuwsbrief maar toch deze speciale versie wil ontvangen, kan zich in de rechterkolom op de homepage van Clint inschrijven voor de nieuwsbrief.

    
    

    Bijlagen:
    http://www.clint.be/actua/binnenland/profeet-mohammed-wordt-ook-belgie-hoofdredacteur   

    03-11-2011 om 22:03 geschreven door Patrick De Roo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Welkom op mijn blog!
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    poldernieuws
    www.bloggen.be/poldern
    Foto


    Foto

    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs