Inhoud blog
  • Skukuza - Krüger Park + terugreis
  • Tamboti tentenkamp bij Orpen
  • Muweti laatste dagen
  • Muweti bush lodge
  • Blyde River Wilderness lodge
  • Panorama route
  • Lydenburg
  • Zuid-Afrika 2015
  • Bangkok 2014
  • Chiang Rai 2014
  • Chiang Mai 2014
  • Khao Yai 2014
  • Koh Chang 2014
  • Thailand vertrek 2014
  • Thailand 2014 (vooraf)
  • Laatste dagen SA 2013
  • Regen - struisvogels
  • Feest BIA
  • Tiffany BIA
  • Plettemberg of Plett
  • Tussenvlucht naar Port Elisabeth
  • Durban
  • St Lucia
  • Eerste week
  • Onze tweede reis naar Zuid-Afrika en Swaziland
  • Tanzania
  • Laatste dag in Zuid Afrika
  • SAFARI 2
  • SAFARI
  • Franchhoek en Stellenbosch
  • Zuid-Afrika wij komen eraan
    Reisblog van Patrick en Els

    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durban
    Van St Lucia naar Durban

    Bij zonsopgang zitten er aapjes 🐒op ons terras en eentje zet zijn handen op het raam om binnen te kijken, grappig, weeral een prachtige ochtend in ZA samen met de dieren.

    Even tanken aan € 1,10/liter en dan op weg naar Durban met onze cd van de beste polonaise songs 🎤die wij bij de Story hadden gekregen.

    Hier vind je de golden mile, een straat van 6 km naast de Indische Oceaan waar je kan 🏃, 🚲,🏄,🏊,..... en heel mooi verlicht 's avonds. Er lopen veel Hindoe's rond en zelfs vrouwen met burka's.
    Er is ook een heel groot modern voetbalstadion.

    Een gebouw hier in Durban,  de Tourist Junction, heeft een dak dat 5m sneeuw kan dragen (in de winter is hun min. temp. 10 gr). Bij het ontwerp hadden de architecten nl. de plannen verwisseld en het dak van het treinstation in Toronto kwam naar beneden bij de eerste grote sneeuwval.

    Het is hier een 25-30 gr en hebben 's avonds een beetje regen gehad maar koelde toch niet echt af. 

    Sabine en ik hebben ons haar laten blowen 💆bij een toch wel vuil kapsalon maar heel sfeervol. Nadien wilden wij ons diner in het casino, met annex shoppingcenter, nuttigen maar dat was toch veel te kitcherig en te lawaaierig.  Er was daar een wedstrijd om zo lang mogelijk met je hand een Harley Davidson aan te raken en de winnaar kreeg die dan mee naar huis, 2 stonden daar al 55 uur met hun hand op die Harley.

    Hebben dan een toffe loungebar gevonden om te eten, hadden een lekker dessert 'Belgian chocolate muffin' 🍪en dan lekker slaap in het Belaires suites hotel en morgen weeral om 5.30 eruit voor onze ✈ naar Port Elisabeth.

    Bye💤
    Els en Co

    26-03-2013 om 15:11 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Lucia

    Amai, veel reactie op ons eerste verslag ...

    Aangezien E en P een overdosis S en K hadden verwacht, hebben we voor de eerste maal elk in een afzonderlijk guesthouse geslapen, E en P hadden voor Elephant guesthouse gekozen met twin beds en wij St.Lucia wetland guesthouse met kingsizebed :) waardoor P zich weer benadeeld voelde. Maar enfin, deze morgen ontbijt gehad op ons terras, tussen de palmbomen en bij zo'n 30gr. Super... Zeker omdat we weten dat het in België zo koud is. Tot onze grote verbazing was onze trouwe Avanza deze morgen van binnen en buiten gekuist, zonder dat we dit hadden gevraagd. Daar kunnen we in ons landje alleen maar van dromen. Na ontbijt vertrekken we met de boot om Hippo's en crocodiles te spotten wat ons ook gelukt is. De gids van dienst was supergoed en lief, hij heeft ons verwend met fruit, thee, koffie en gebak... K overweegt nog om z'n vaarbewijs te halen omdat hij te weinig initiatief kon nemen op de boot om langer te wachten bij de krokodillen. Dit is hij immers gewoon als "ranger"


    In de namiddag besloten we om nog een game drive te doen in het Wetlandpark van St.lucia met goede hoop om de luipaarden en leeuwen te kunnen zien, maar helaas... Veel te warm, weinig dieren gezien. Wat opviel was dat er, tot groot jolijt van Els, heel veel soorten spinnen waren. Zoveel dat ze zelfs wou uitstappen om ze van dichtbij te kunnen aanschouwen. Wie denkt dat Afrika dor en droog is, heeft het grandioos mis. vandaag is het tegendeel weer bewezen, prachtige groene landschappen waarin er fantastische meren en waterplassen waren. We hebben ook nog een stop bij de Indische Oceaan gemaakt, zalig...  Tegen valavond, op weg naar huis, hebben we dan toch nog de witte neushoorn met jong, kudu, zebra, wrattenzwijnen, buffels, nijlpaarden,..gezien. Spijtig, maar leeuwen en luipaard hebben we deze maal niet kunnen spotten, volgende keer misschien? 


    Moe maar voldaan zijn we deze avond een heerlijke fish-platter gaan eten en een lekker flesje Boschendal gedronken.
    K had blijkbaar nog niet genoeg en P bestelde maar liefst 2 porties mussels (from Brussels volgens E) Buikje vol reden we terug naar huis om te genieten van onze welverdiende bad-douche moment. Zo is er weeral een dag voorbij, een dag om nooit te vergeten.
    Slaap lekker en tot morgen....richting Durban.


    Groetjes Sabine en Kevin, Els en Patrick


    Kwisvraag : kennen jullie het Afrikaanse woord voor een "STRING" ?

    23-03-2013 om 00:00 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste week
    Wij zijn zo ver van de bewoonde wereld geweest en sinds vandaag terug internet daarom nu pas ons eerste verslagje.

    Het was voor ons allen de eerste maal dat wij zelf met de auto reden en Kruger Park was daarvoor ideaal. Kevin was meestal niet alleen chauffeur (hebben wel een paar keer links moeten roepen), maar ook onze ranger (volgens hem was hij dat ook in een vorig leven geweest), Patrick en Sabine de fotografen en ik, aangezien mijn verrekijker de beste is, de extra spotter voor de dieren.

    's Morgens rond 5.30 eruit (samen met de zon), onze Toyota Avanza in en dan op zoek naar de dieren tot zonsondergang. Hebben massa's olifanten, giraffen, zebra's, impala's, nijlpaarden, krokodillen, neushoorns, kudu's, enz. gezien. Sommige op of naast de weg, andere in het water of in de bush. Sabine en Kevin hebben ook hun eerste olifantmoment �� gehad. Op een bepaald moment komt er een recht op ons af ( want een olifant gaat door) en wij konden geen kant op. Dan blijf je maar gewoon staan en hoop je dat hij passeert wat hij ook deed, Sabine heeft wel amper durven kijken, ze was zelfs in tranen. Patrick heeft het gefilmd dus de liefhebbers kunnen het nadien bekijken.

    Na 3 dagen Kruger (30-35 gr )zijn wij naar Swaziland gereden, een klein koninkrijk in ZA waar de koning 11 vrouwen heeft. Hebben daar in beehive hutten geslapen waar je op je knieen naar binnen moet.  Leerkrachten van een nabije school hadden daar een bbq (braai) en wij ons daar bijgezet, zij direct komen praten en dansen voor ons, wij moesten dan ook voor hen dansen en dat werd dan de vogeltjesdans, hilariteit alom.

    Terug in ZA een volgend wildpark, Hluhluwe (uitspraak schluschloewee) waar we sliepen in ronde hutjes met gezamenlijke badkamer en daar werd al eens naturistische behoefte gedaan. Een aap is daar een banaan uit onze auto komen stelen en die rustig op het dak opgegeten.

    Vandaag in St Lucia waar we morgen een boottocht gaan maken en terug een wildpark bezoeken waar vele luipaarden zouden zijn.

    Groetjes aan iedereen en voor de Gelenaars, een prettige palmenmarkt.
    Els en Co

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tweede reis naar Zuid-Afrika en Swaziland
    Hoi iedereen

    Morgen vertrekken wij terug naar het mooie Zuid-Afrika om nu een ander deel van het land te bezoeken.

    Wij gaan proberen om regelmatig een verslag te posten op deze blog.

    Veel leesplezier en tot later.

    Patrick, Els, Sabine en Kevin

    14-03-2013 om 15:52 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    15-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanzania

    Hallo iedereen

    Binnen enkele dagen vertrekken wij voor een hopelijk boeiende reis naar Tanzania.

    De technologie van deze blog wil niet mee daarom verhuizen we naar


    http://patrickvandam.wordpress.com/


    Tot dan
    Patrick en Els

    15-07-2011 om 00:00 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag in Zuid Afrika
    Dinsdag 10 november 2009

    Patrick beslist nog een ochtend game drive mee te pikken, ik geniet liever nog wat van ons terras en omgeving om vanavond niet te moe te zijn want ons vliegtuig vertrekt pas om 00.45.

    Samen met de 2 duitse dames komt hij weer voldaan terug en heeft leeuwen, olifanten en nog vele andere dieren gezien.  De dames vragen of wij samen met hun ontbijten zodat wij nog verhalen kunnen uitwisselen, zij zijn nl. al 4 weken op stap in Zuid-Afrika en wijzen ons op gebieden die wij zeker een volgende keer (en die komt er) moeten bezoeken.

    Op onze weg uit het domein, zien wij nog giraffen, zebra's en impala's.  Leuk afscheid.
    Onze trip van 445 km naar Jo'burg verloopt heel relax, het zonnetje schijnt en proberen andere wegen te nemen als de heenreis zodat wij weeral door andere prachtige landschappen kunnen rijden. 

    Onze bedoeling was om in Dullstroom, forel te gaan eten maar bij aankomst begint het daar te regenen en aangezien het meer een toeristisch Engels dorp lijkt, besluiten wij maar om door te rijden richting luchthaven en Pretoria nog even te bezoeken.  Dat blijkt een goed idee daar de N4 naar Pretoria veel rustiger is als deze naar Jo'burg.  Nog even bijvertellen dat de N4 een tolweg is.

    Het schemert al als wij in Pretoria aankomen dus veel zien wij niet meer, daar dan maar lekker eten en dan is het gedaan.....  Rijden niet graag te lang in het donker dus arriveren reeds om 21.00 uur in de luchthaven.
    Patrick gaat nog wat shoppen terwijl ik de handbagage bewaak en ineens komt daar een heel bekend gezicht aangewandeld.  Een groep van mensen uit Geel en omstreken, onder begeleiding van Staf, die wij al jaren kennen, neemt ook deze vlucht.  Zalig zeg, wij dachten dat die uren voor onze vlucht saai gingen zijn maar dat draaide wel anders uit, vertellen, vertellen en nog eens vertellen (ook wat drinken natuurlijk).

    Dit was eigenlijk een perfect einde van een perfecte reis.......

    We will be back.

    Patrick en Els

    12-11-2009 om 09:36 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFARI 2

    Maandag 9 november 2009

     

    4.45 klop op deur, tijd om op te staan want om 5.30 start de ochtend ‘game drive’.  Prachtig buiten, nog even op het terras zitten en hopen dat er een krokodil of nijlpaard in de rivier voorbijdrijft.

    Terug met 6 in onze jeep en weer hotsen in de bush.  Na een half uur pikt de tracker een spoor op van een luipaard met 2 baby’s, iedereen heel opgewonden.  De tracker en de ranger verlaten zelfs de jeep en gaan in tegenovergestelde richting op zoek naar meer sporen.  Wij mogen zelfs nog niet rechtstaan in de jeep en nu zijn zij weg…… De dieren vallen nl. alleen maar aan volgens hun als wij alleen rondlopen, dan zien zij een gemakkelijke prooi maar als wij met z’n allen in die grote jeep zitten en niet veel beweging maken, ervaren de grote dieren dat als bedreigend en laten ze ons gerust.  De wet van de jungle, de grootste is de sterkste.  Na een tijdje komen ze dan toch terug en zijn het spoor kwijt.  Dan maar terug verder, ondertussen veel giraffen, zebra’s, impala’s, kudu’s en mooi gekwetter van alle vogels.  Een grote groep buffels maakt onze morgentrip volledig.  HHHier blijven wij wel ver vandaan staan want dit zijn venijnige beesten.  Het zijn planteneters maar zij doden iedereen die ze kunnen krijgen.  De meesten liggen neer en de ranger vertelt als hij nu zou uitstappen en 3 m van de jeep zou weggaan, ze ineens allemaal zouden rechtstaan en beginnen aanvallen, wij vragen of hij eens niet wil proberen maar hij weet wel beter.

    Een lekker ontbijt bij aankomst, even opfrissen en dan met Dereck een bushwalk langs de rivier want alleen mogen wij daar niet naartoe, hij heeft een heel groot geladen geweer bij, moeten allemaal achter hem blijven lopen en nooit maar dan ook nooit gaan lopen als wij een gevaarlijk dier zouden zien.  Onderweg laat hij ons nog een truk zien om een koord te maken van een bepaalde struik als wij bvb autopech moesten hebben in de bush om de wagen voort te trekken, hij wijst ons een toiletpapier boom (zo heet die echt) als je een grote behoefte moest krijgen, we ontleden de ‘dung’ van een olifant en hij vertelt, aangezien de olifant alles eet wat groeit en bloeit, hij ook veel giftigs eet en om geen musquito’s te hebben in de kamer, zouden wij dat moeten meenemen en daar leggen maar toch liever niet.

    Ondertussen is het 40 gr. en moeten wij dringend wat gaan liggen in ons hutje want om 4 uur is onze volgende ‘game drive’ er weer.

    Na een half uur hebben wij prijs, eindelijk onze eerste olifant, kunnen hem maar even bekijken want hij loopt snel weg, het is een mannetje van 10 jaar oud.  Dan gaan wij naar een watertje en daar staan 7 olifanten (waaronder 2 babyolifanten) te drinken en te spelen in het water, fantastisch.  De ranger besluit hen te volgen want ze zouden op weg zijn naar een grote groep olifanten.  Wij volgen ze zijdelings op een veilige afstand en dan rijdt de ranger achterwaarts tussen hen in en komt er een olifant op ons af en blijft slechts 1 meter naast mij staan (zit vanachter in de jeep), mijn hart staat stil en ik krijg er tranen van in de ogen, Patrick stopt zelfs met filmen van het verschieten.  Moeten heel stil blijven maar iedereen is overdonderd…  Hij kijkt nog even, draait zich om en loopt terug achter de groep aan.  Dit was echt wel een bijzonder Africagevoel.  Nadien zien wij nog giraffen die gaan drinken in het riviertje, een hele rare manier van hoe zij hun poten zetten om voorover te kunnen buigen, 2 jakhals komen ook nog even drinken en bij het terugrijden naar onze chalet, zien wij in het donker nog een grijsbok, een heel klein diertje en heel moeilijk te vinden dus voor de ranger was dit ook weer speciaal, hij had dit zelf nog maar 2 keer gezien.  Dan horen wij dat de luipaard weer gesignaleerd is en vliegen wij door de bush om zijn spoor op te pikken maar tevergeefs.

    Moe komen wij terug aan en na een weeral lekkere maar vettige maaltijd dringend slapen want zijn uitgeteld.

    Lekker slaap

    Els en Patrick

    PS : eind november foto's op www.pbase.com/patrickvandam

    11-11-2009 om 16:39 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    09-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-11-2009 om 13:16 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFARI

    Zaterdag 7 november 2009

     

    Lekker slaap was wat minder want er was precies altijd een papegaai froak aan ’t roepen, heel raar.  Deze morgen vonden wij dus de boosdoener, hij zat op ons terrastafel, het was inderdaad een ‘frog’ en als hij zo riep dan ging zijn keel helemaal opzwellen, mooi….

    Het ontbijt wordt buiten geserveerd op een mooi rond terras met een fantastisch uitzicht.  Marlea is de zwangere Zuidafrikaanse eigenares, een hele klassevolle vrouw, in’t lang gekleed en beladen met sieraden.  Zij helpt ons mee een weg uitstippelen voor vandaag.  Nog even betalen bij Rob, die vraagt of wij soms ook met tripadvisor werken, hij heeft een hele slechte kritiek gekregen van 2 Amerikaanse gasten die zelfs nog een mooiere kamer als wij hadden gekregen, hij is er helemaal down van en vraagt of wij  de waarheid kunnen vertellen, bij deze al, La Roca in Nelspruit is geweldig!!!!!!

    En dan op weg naar de Panorama route, eerst nog een 15 min. file en dan richting Pilgrim’s rest, een oud mijnwerkersstadje dat volledig gerestaureerd is volgens de tijd van toen, is tof maar eigenlijk veel te toeristisch, in elke huisje wordt vanalles verkocht en op straat word je heel de tijd gevraagd of je iets wil kopen.  Snel een paar foto’s en dan verder naar Bourke’s Luke, een plaats waar de Blyde en Treurige rivier samenkomen en doordat het water over stenen rolt, krijg je er potholes.  Dit is echt heel mooi om te zien, nadien nog de 3 rondavels, 3 gebergten natuurlijk in de rotsen in de vorm van die ronde Afrikaanse hutjes.

    Onderweg nog steeds een groen landschap, het heeft hier al veel geregend precies want Annemarie had ons verteld dat het dor ging zijn.  Onderweg veel kraampjes naast de weg op hoge rotsen en de mensen zie je constant met zakjes van de Spar naast de weg lopen en geen huis in de omgeving, waar gaan die toch altijd naar toe?

    Op onze weg naar Hoedspruit krijgen wij toch wel honger, ondertussen 3 uur en sinds het ontbijt rond 8 uur, niets meer gegeten.  Ineens een bord met restaurant langs de kant van de weg en wij besluiten om dat eens te riskeren. Een hele lange zandweg en onderweg bordjes met Boabab op.  In de verte zien wij dan een hutje met een prachtige Boabab boom, die worden zelfs 300 jaar oud. De meeste bomen trouwens die je onderweg ziet zijn Paraplu-accacias.

    Het restaurant is een hutje met een groot gezellig afdak waar een tiental tafels staan, naast de boom. Je kan pannenkoeken en taart bestellen met koffie of zelfgemaakt bier. Patrick neemt een pannenkoek met een slaatje en een zelfgemaakt bier en ik neem een met rietsuiker, ijs en een koffie.

    Lekker allemaal, enkel het zelfgemaakt bier is niet te pruimen, kruising tussen frisdrank en bier.  Na nog een mooie foto naast de boom, verder naar ons volgend adres, de Kubu Safari Lodge.  Als wij de gate binnenrijden naar de Safari lodges, voel ik dat Patrick al zenuwachtig begint te worden, dit gedeelte van de reis is voor hem wel het allerbelangrijkste, eindelijk kan hij als amateurfotograaf de dieren gaan aanschouwen.  Zijn nog maar juist aan t rijden of hij begint al te roepen, kijk, kijk en ja daar staat een prachtige giraf rustig aan een boom te knabbelen, daarna nog een wrattenzwijn en we zijn het domein binnen. Dit lijkt heel authentiek Afrikaans en de kamer is ook zo, heel basic, groot, proper maar geen TV of ijskast, zo hoort het ook in de bush.  Ons terras grenst aan de bush en direct besluiten wij om al maar eens een toer te maken door het gebied.  Aangezien ze hier geen leeuwen of olifanten hebben, is het redelijk veilig, moeten alleen oppassen voor de bavianen.

    ’s Avonds hebben wij dan eindelijk onze eerste braai (bbq) in een boma (ronde omheining in het zand met in het midden een groot vuur) Alle tafeltjes zijn bijna bezet als wij aankomen want er zit een heel bus redelijk rustige hollanders, eerst een lekkere soort pompoensoep en dan heel veel groenten met kip of antilope, nadien nog een flan, daarbij een flesje wijn natuurlijk en bijna heel de avond het gezelschap van de eigenaars Manfred en Nicole.  Zij zijn opgelucht dat ze ook eens gasten hebben zoals wij die niet met een grote groep via een reisbureau komen maar gewoon privé.  Zij stellen voor om morgenvroeg samen een bushwalk te doen in hun domein aangezien zij maar 900 hectares grond hebben, is het niet de moeite om daar met de jeep door te rijden.

    Ondertussen weeral 10 uur dus hoog tijd om te gaan slapen want vroeg opstaan is hier veel leuker en ook veel koeler want het is gemiddeld 35 gr. Hier, sinds april hebben zij geen regen meer gehad en ze wachten er wel op.

    Lekker slaap

     

    Els en Patrick

     

    Zondag 8 november 2009

     

    Ontbijt om 7 uur, hollanders uitwuiven en dan om 8 uur zijn Manfred en Nicole klaar om te gaan bushwalken, flesje water mee, Patrick een heel assortiment fotoapparatuur en vol verwachting gaan wij op weg.  Nicole vertelt ons dat je heel veel kunt afleiden uit de ‘dung’ (grote boodschap) van de dieren en dat wordt dan ook direct onderzocht met de ‘dung’ van de giraf.  Dit zijn hele harde bollekes die de Afrikaanse kinderen in hun mond steken en dan om het verste spuwen. Zij vertelt ook dat je een echte spoorzoeker direct herkend aan de manier van kijken, wij zijn windowtrackers, kijken omhoog, maar een spoorzoeker kijkt altijd naar de grond om te zien welke sporen er zijn en hoe vers en naar waar ze gaan.  Zien een echte Tarzanboom met enorme grote lianen, enkele skeletten van dieren en wat spinnen, maar nog steeds geen dieren en Patrick wordt maar stiller en stiller.  Maar dan ineens, in een grote savanna staan daar 2 prachtige vrouwtjes giraffen en in de verte een hele hoop bavianen.  Bij de giraffen kunnen wij redelijk dicht komen en zij vertelt ons dat die meestal rechtop slapen (de kleintjes liggen soms op hun achterste poten) want als zij zouden gaan liggen, krijgen ze hun nek (5m) niet meer recht of breekt hij. Van de bavianen moeten wij ver afblijven want die zijn gevaarlijk, kunnen ze toch nog tussen de bomen even zien.  Zij zouden ook graag een Zebra aankopen maar is voorlopig te duur, zou 10.OOO euro kosten. Na de wandeling van 3 uur met nog een hele hoop informatie, komen wij vuil, warm en moe terug.  Na een laatste drankje en nog wat bijbabbelen, vertrekken wij dan naar onze laatste adres van deze reis, een 40 km verderop.

    Wij dachten dat wij al veel hadden gezien maar dit is wel echt het paradijs, gaan jullie niet veel vertellen want het is niet te beschrijven alleen dat het midden in de bush is, slechts 6 kamers, allemaal precies kabouterhutten met een groot terras met zicht op de Olifantenrivier waar veel nijlpaarden en krokodillen zouden inzitten.

    Krijgen direct een lunch en ontdekken dat er ook 2 belgen zijn.  Direct wat bijbabbelen en hopelijk kunnen wij straks samen onze eerste ‘game drive’ samen met hen doen, want de rest zijn Duitsers. Om 4 uur is het dan zover, met 6 (plaats voor 9 maar in het midden wil niemand zitten) in een comfortabele open jeep, een ranger die rijdt en vooraan een stoeltje waar een ‘tracker’ (spoorzoeker) inzit.  Zien veel impala’s, zebra’s en dan voel je dat de ranger en tracker iets speciaals hebben gezien.  Rijden nu door de bush en daar ineens een familie van 17 leeuwen die juist een zebra hebben verorberd, liggen allemaal door elkaar te slapen of te rollen en hijgen heel hard, naar ’t schijnt eten de groten in een half uur tijd 50 kg vlees en daarom zijn ze zo moe.  Hier blijven wij zeker een uur naar kijken, echt boeiend om ze bezig te zien.  Onderweg nog een mooie grote salamander en als het donker begint te worden, schijnen ze met een grote lamp rond de jeep en zien wij nog een mooie uil en een Kudu.

     

     

      De vogel die je hier het meeste ziet is de ‘Hornbill’, lijkt wat op een toekan.

    Bij aankomst krijgen wij een warm doekje om ons op te frissen en een porto en dan worden we met een ranger en een pillamp naar onze kamer begeleid want in’t donker mogen wij niet alleen gaan.  15 min later terug klop op de deur en daar staat hij weer om ons terug naar het restaurant te begeleiden. Spreken af met Kaat en Stein om samen te eten en het wordt weer een geweldige avond, heel de tijd reisverhalen uitwisselen en ondertussen in het half donker buiten eten en drinken. Nog even mekaars kamer bekijken en dan nemen wij weeral maar afscheid van 2 toffe mensen, wat kan reizen toch mooi zijn.

    ’s Nachts om 3 uur word ik wakker en het is machtig wat een mooi zicht je hier hebt op onze paalwoning, niet te beschrijven en dan de geluiden………

    Tot morgen

     

    Els en Patrick

     

     

    09-11-2009 om 12:53 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-11-2009 om 07:33 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vrijdag 6 november 2009

     

     Afscheid van Jan en Annemarie en dan eerst naar de kapper want mijn haar dient dringend te worden ‘geblowed’. Het is een Zuidafrikaanse die toch wel haar job kent.  Het salon is eerder primitief, de prijs is dan ook een stuk lager dan bij ons, haar handdoek stinkt wel, dat valt tegen.

    En dan op weg naar de luchthaven voor onze vlucht naar Jo’burg.  Auto binnenleveren gaat heel vlot, nog een grappige Afrikaan die zegt tegen Patrick dat hij mij zeker nog eens moet meebrengen voor de volgende huwelijksverjaardag.  De vlucht bij Kulula verloopt perfect en landen in Jo’burg zoals gepland.  Beetje discussie ivm de huurvoorwaarden van onze nieuwe auto, nog een gps bestellen want nu moeten wij toch meer km’s doen en dan zijn we weg het tweede gedeelte van de reis, richting noorden van Zuid-Afrika.

    Het landschap is compleet anders dan in Kaapstad, vlak, heel veel weiden, zacht glooiend met daartussen perfect aangelegde wegen, precies op weg naar de  Ardennen.  Hier lopen er precies ook minder Zuidafrikanen naast de snelweg, dat was in Kaapstad wel anders, als het dan al een beetje schemerde, zag je die daar dikwijls niet lopen. Buiten de townships heb je eigenlijk nooit het idee dat je in een derdewereldland bent, het is meer zoals bij ons. In de week vergeleek het iemand met Canada.

    Veel valt er nu niet  te vertellen, hopen alleen dat wij in Nelspruit geraken (350 km) voor het donker wordt.  Het lukt dus niet, hier is het nl. al om half zeven donker. Het rijden ging wel goed alleen dat ze hier nooit hun lichten laten afstellen en dat is wel vervelend als je berg op, berg af rijdt.

     Het lijkt een grote stad als wij Nelspruit binnenrijden, precies zoals in Hollywood, zien al direct verschillende fastfoodrestaurants en de brede straten met grote huizen en nog grotere poorten errond.

    Bij aankomst, springt er direct een wachter buiten die zegt dat wij niet verwacht worden maar dat is snel opgelost.  Worden ontvangen door Rob die ons een prachtige kamer geeft, precies een suite, dit moeten jullie echt op foto zien, niet te beschrijven. 

    Nog snel een hapje eten bij de Ocean Basket (platter for 2 met allemaal vis) en om 10 uur is het weer tijd om gaan te slapen.

    Lekker slaap

     

    Els en Patrick

    07-11-2009 om 07:27 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donderdag 5 november 2009

     

    Het is zover.  Wij worden wakker door de kletterende regen, ’t zal niet zomaar een buitje zijn want de lucht is zeer grijs. Met dit weer lijkt dit stadje niet zo gezellig.  Willen een miniatuur- en speelgoedmuseum gaan bezoeken maar die doen gewoon niet open.  Dan nog wat verder ploeteren in de gietende regen naar ‘Oom Sammie se Winkel’ een heel authentieke winkel van 1904 met een prachtige voorgevel en binnenin een allegaartje van curiosa, van oude doosjes, tot thee, tot kleding, speelgoed, olijven,……, zelfs de verkoopsters zijn stokoud. Vinden daar een mooi opschrift over ‘De Drank’ in het Afrikaans:

    Bregt in armoede, maak twisgierig, onbekwaam voor werk, stoort den huisvrede, vernield het liggaam, beroof van verstand en leid de ziel in de hel. 

     Nog steeds regen dus ik kan Patrick meesleuren naar het village museum, een verzameling van 4 huizen, ingericht volgens verschillende periodes, tussen 1720 en 1830, een soort Bokrijk dus, alleen dat de vloeren in het eerste huis vroeger koemest waren maar dat was nu niet meer, gelukkig maar.

    Een lekkere lunch in Stellenbosch en daar is de zon terug, yes, goei weer dus om te gaan wijnproeven.  Door onze gemaakte afspraak bij  Kleine Zalze  worden we daar verwelkomd door Ross Sleet, de marketingmanager himself.  Hij rijdt met ons in zijn oude jeep over het terrein en geeft uitleg bij de verschillende soorten druiven, de grond en de omgeving.  In de verte kunnen wij zelfs de Tafelberg zien. Hij laat ons ook de plaats zien waar de wijn is gestockeerd, precies een groot melkfabriek, allemaal grote inoxe vaten, er zou ook wijn in eiken vaten zijn maar daar mogen wij niet naartoe, waarom niet…..?

    En dan de proeverij, op een half uur tijd mogen wij 16 verschillende wijnen proeven, de ene al wat lekkerder dan de andere maar wij leren toch al een beetje meer over de smaken en geuren te onderscheiden, ene ruikt helemaal naar asperges.

    Nog even reserveren in het restaurant le Terroir van het domein voor vanavond want volgens hun zijn zij het 3e beste in Zuid-Afrika, de prijzen lijken mee te vallen dus zijn vol spanning voor straks, als wij Ross vragen of wij ons chique moeten kleden, antwoordt hij dat er slechts 4 regels zijn: schoenen aanhebben, kleding dragen, de rekening betalen en terugkomen.  

     Proeven gaan wij dus niet meer doen want moeten toch ook nog rijden.  Patrick wil liever de grote huizen fotograferen.  Eentje dat wij kennen van thuis nl. Simonsig, daar gaan wij speciaal nog eens naartoe.

    Worden dan heel goed ontvangen in le Terroir en het eten is echt heel lekker, het beste tot nu toe en zeer lekker met bruisend water want de wijn wordt toch wat een beetje veel. Hierbij het menu:

    White asparagus with parmesan and ceps

    Tomato and avo tian with apple and black truffle

     Belly of pork with truffled macaroni

    Fresh linefish with asparagus, ceps and truffle vinaigrette

     

    Vermoeid van al dat eten en drinken, weeral voldaan naar bed.

    Bye

    Patrick en Els

     

    07-11-2009 om 07:26 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-11-2009 om 21:27 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-11-2009 om 21:22 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franchhoek en Stellenbosch

    Woensdag 4 november 2009

    Bij het ontbijt wisselen we met de andere gasten (Duitsers) onze verhalen uit, dat wordt hier heel spontaan gedaan en zo krijg je toch veel extra tips.  Zij waren vanmorgen om 6 uur opgestaan en een beetje verder naar de zee gereden waar wel 50 dolfijnen zwommen, spijtig natuurlijk dat wij dat niet wisten, want waren ook al wakker. 

    Naar Franchhoek dan, onderweg nog eerst gaan tanken, ook al is onze bak nog niet half leeg, willen toch geen risico nemen.  Direct vliegen ze met 5 rond onze auto en beginnen langs alle kanten de ramen te kuisen, Patrick stapt uit en ze willen weten van waar we komen en hoe lang het vliegen is.  Wij vragen om voor 100 rand te tanken en die moeten wij dan cash aan één van de zwarten betalen. Dit is ongeveer 9 euro voor 13 l eurosuper.  5 rand fooi en de mannen zijn echt blij en staan er zelfs bij te dansen, heel leuk.  Iemand had ons verteld dat je echt moest oppassen aan de tankstations maar dat voelde echt niet zo aan, die Duitsers van vanmorgen hadden ook nooit problemen gehad.

    Patrick zijn valling begint nu echt te beteren dus dat zal hier dan toch de gezonde lucht zijn of de stress die nu helemaal weg is.  Het schakelen lukt nu ook al beter, je moet niet alleen links rijden maar ook het stuur staat omgekeerd, rechts dus en dan moet je links schakelen en aangezien hij een automatic gewoon is, was dat de eerste dagen niet zo simpel.  Ik heb het ook eens geprobeerd en de vitessen pakken hier minder goed als bij ons maar mss ook omdat het links staat.  Hebben al wel  een paar keer aan de rechtse kant gezeten maar toch snel kunnen corrigeren en terug links rijden.

    Juist midden op de weg enkele apen gezien, nu beginnen wij echt al tussen de wijngebieden te komen, heel mooie glooiende landschappen allemaal.  Ineens weer werken op de weg, er staat een bord met het opschrift : WEES ASJEBLIEF GEDULDIG, WAGPERIODE 20 MINUTES, dus staan wij hier, in de middle of nergens 20 min. te wachten en het stoort helemaal niet, zijn precies het Afrikaans ritme al gewoon.

    Dan komen wij aan in Franschhoek, hier zijn de hoofdzakelijk Franse maar ook Belgische en Nederlandse Hugenoten in de 17 eeuw neergestreken.  Heel gezellig dorpje met allemaal Franse namen en hele mooie gebouwen.  Direct als wij willen parkeren in de hoofdstraat, staat er al een zwarte te zwaaien en dat hij heel goed voor onze auto zal zorgen, wij geven hem 2 rand en de man is weeral gelukkig.  Hier bezoeken wij het monument ter ere van de Hugenoten en ook het museum waar al de familie’s worden beschreven en hun nazaten.  Er hangt ook een lijst met de namen, er staat geen Van Dam of Maes tussen, wel een De Potter, dat is de enigste die wij herkennen.

    Wij beslissen te lunchen in één van de wijngaarden, de meeste hebben hier ook een eigen restaurant.  Iemand had ons verteld dat Allee bleu lekkere wijn had en dus hebben wij die maar eens bezocht.  Het is een prachtig groot domein, precies een dorp op zich met een proeverij, een zaal voor feesten, een palmboomweide, kelders, veel soorten wijnranken en ook een grote weide voor een picnic.  Je kan dus een mand bestellen met zeker 10 verschillende soorten gerechten in, bestek enzo en die zetten ze dan op een tafel, hier staan wel zeker 30 tafels met prachtige gesteven linnen tafellakens, overal een wijnkoeler naast en bedekt met zeezout en zelfgemaakte olijfolie, mooi om te zien.  Die picnicmand vinden wij wat te veel van eten (prijs is heel goed, slechts 25 euro) en bestellen een slaatje en een quiche.  Met 4 komen ze ons bedienen want wij zitten dus helemaal alleen op heel die picnicweide.  Nemen er een flesje Isabeau bij en natuurlijk ook een fles water.  Een Duitse ober van 21 die hier nog maar 4 weken is vertelt ons dat hij hotelschool heeft gedaan en hier nu 2 jaar komt werken omdat de manager ook Duits is en hem daar heeft geronseld.  Hier zie je weer het onderscheid tussen de blanken en zwarten aangezien hij wel goed wordt betaald en de zwarten meestal alleen van de tips moeten leven.  Het is hier gebruikelijk dat je telkens 10% aan fooi geeft.

    Onderweg weeral wegenwerken met een oponthoud van 10 min en dan komen wij aan in het wijnstadje Stellenbosch.  Eerst de weg vragen naar onze volgende B&B ‘Allegria’, een vriendelijke Zuid-Afrikaan besteedt daar wel 20 min. aan met beschrijvingen en kopijen van kaarten.  Ondertussen ontdek ik daar een kapper die ook met de producten van Joico werkt, ga eens informeren dat ik mijn haar eens niet kan laten brushen, hier heet het ‘blowen’ en voor 9 euro mag ik gerust komen, haar afsprakenboek is wel leeg maar moet toch bellen voor een afspraak, grappig.

    Na een beetje zoeken vinden wij dan toch onze volgende B&B bij 2 Hollanders.  Krijgen een mooi appartement tussen de wijngaarden met living, satelliet Loewe tv, keuken, badkamer en slaapkamer. Hier in de buurt zijn wel 150 wijnhuizen en hij begint ons direct te vertellen welke wij zeker moeten bezoeken.  Zijn hier maar 1 dag en hadden al in België een afspraak bij ‘Kleine Zalze’ gemaakt dus als wij er 3 doen zal het zeker voldoende zijn.

    ’S Avonds lekkere ossestaart gegeten in de buurt bij een wijndomein en dan zit onze 3e dag er weeral op.

    Lekker slaap.

    Els en Patrick

    P.S. Leuk dat jullie reageren op de blog, nog doen……

    05-11-2009 om 07:45 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 3 november                                                          

    Goeie more

    Na ons lekker ontbijt en afscheid genomen van Nia en François, de Swa had een dringende golfafspraak, dat doet hij dus bijna elke dag hier, ongeloofelijk wat een leven, rijden we richting Houtbaaihaven voor een ritje met een catameran naar Duikr island. Al lang voor wij het eilandje bereiken, ruiken wij de bewoners al, duizenden pelsrobben die daar liggen te niksen, zwemmen of rondhuppelen.  Prachtig om te zien.  e

    Nog eventjes bij de ‘Spar’ binnen om te pinnen en dan op weg langs de zee naar Kaap de Goede Hoop.  Wat een mooi land is dit toch als je zo naast de bergen en de zee rijdt, natuurlijk maakt het prachtige weer ook veel goed.  Kaap de Goede hoop is het meest zuidelijke punt van Zuid-Afrika en is mooi maar toch niet zo wow.  Nadien verder naast het dichtbijgelegen Cape point waar de vuurtoren staat.  Met een oud en versleten kabeltreintje naar boven en dan heb je weer een fantastisch uitzicht op dit heerlijke land.  Aangezien mijn benen nog niet hersteld zijn van de afdaling van de Tafelberg, nemen wij maar het kabeltreintje terug naar beneden.  Nu 1 rit van een 130 km naar Hermanus via de Valse Baai maar onderweg nog even stoppen bij Boulders waar 1 kolonie pinguins zit.  Mooi om te zien maar weinig activiteit, het doet echt denken aan die film met de pinguins die onlangs op tv was.

    Een lekkere lunch buiten met zicht op de haven in Simon’s Town (vernoemd naar Simon Van der Stel een van de eerste Nederlanders op Zuid-Afrika) en dan verder richting Hermanus, onderweg wilden wij nog stoppen bij het huisje van Cecil Rhodes (oprichter van de Beers, diamanten) maar door wegwerkzaamheden (er wordt hier hard gewerkt voor de voetbal van volgend jaar) kunnen wij er niet geraken.

     Hermanus vinden wij onze B en B niet en een vriendelijke Zuid-Afrikaan met een tapasbar nodigt ons direct uit aan zijn  tafel, geeft ons een drankje en begint direct te bellen, wat een gastvrijheid! Hij heeft het beste eten volgens hem dus reserveren wij maar bij hem om straks te komen eten.

    De B&B is prachtig gelegen aan de Zee, zitten een tijdje op het terras in de zon, wachtend op whales maar zij hebben geen zin vandaag om te komen precies.  Dan maar naar de tapasbar waar wij inderdaad een lekkere Doradefilet voorgeschoteld krijgen.  Ondertussen een praatje met onze buren, de eerste Belgen, die ook zoals wij rondtrekken naar ongeveer dezelfde plaatsen als wij.  Weeral een heel gezellige avond.  Het is echt gemakkelijk hier om contact te maken……

     

    Tot siens, lekker bly

    Els

    Die Els kan nogal schrijven hé. Patrick

    04-11-2009 om 08:02 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Maandag 2 november 2009

    Gewekt door de zon die in het raam schijnt van onze cottage, zalig.  Het belooft 1 warme dag te worden.  Nia, de vrouw des huizes, verwelkomt ons in haar villa en leidt ons naar het ontbijt, een tafeltje voor 2 buiten onder het afdak aan het zwembad, zelden zo’n goeie plaats gehad om te ontbijten en nog nooit zo’n ontbijt, Josefine, een zwangere negerin van 8 maanden die 25 lijkt maar al 33 is vertelt ons dat we kunnen beginnen met een koud en nadien krijgen we nog een warm ontbijt.  Verse fruitsla in heel kleine stukjes gesneden, verschillende soorten Franse kaas, meloen met ham, diverse soorten vlees, yoghurt, pistolets, croissants, brood voor toast, verschillende soorten zelfgemaakte confituur…… en dat allemaal voor ons 2.  Nadien kunnen wij dan nog eieren, tomaten, worstjes en spek bestellen.   Na het ontbijt vertelt Nia ons in detail met een kaart hoe we moeten rijden om de Tafelberg en Kaapstad te bezoeken, maar onze auto is nog niet geleverd.  Patrick krijgt het daar serieus van op zijn heupen, dat begint hier al goed.  Na 1 vertraging van 1 half uur, kunnen wij dan toch nog vertrekken(door mijn gehackte kredietkaart moesten ze eerste de nieuwe gegevens hebben, alvorens te komen).

    Op de Tafelberg geraak je met een panoramische kabelbaan, die draait constant 360° gr.  Aangezien het prachtig weer is, beslissen wij om te voet naar beneden te komen, wandeling van 1 uur of 1.30 volgens hun.  Hebben geluk want het is helder vandaag en boven hebben wij een prachtig zicht over cape town, robbeneiland (gevangenis van nelson mandela), de oceaan enz…..  Komen nog in gesprek met Engelsen van Stansted die 1 week in Houtbaai zijn geweest en ons vertellen dat wij zeker de boot moeten nemen om de ‘seals’ te bekijken. Boeiend want daar hadden wij nog niets over gelezen…

    Na wat zoeken vinden wij dan eindelijk de weg om naar beneden te gaan maar valt dat effie tegen.

    Deze 1067 m die wij moeten afdalen loopt niet door gewone paden maar wel grote glibberige trappen die dubbel zo hoog zijn als een gewone trap en heel ruw.  Patrick draagt sportschoenen maar ik gewoon en die zijn versleten tegen wij beneden zijn.  Uiteindelijk hebben wij er bijna 3 uur over gedaan en overwogen om die mensen een proces aan te doen voor de valse informatie. 

    Veel mensen hadden ons bang gemaakt om in de steden extra voorzichtig te zijn, knopjes vast in de auto, geen raam open maar daar is bij aankomst in cape town center niets van te merken.  Heele mooie precies oud koloniale stad en voelen absoluut geen enkele dreiging.  National museum bezocht waar de oorsprong van de dieren die in Z.A. leven wordt uitgelegd.  Mooi gedaan eigenlijk en zeker het onderschrift in het Engels maar ook in het Afrikaans, begrijpen het bijna allemaal, t is juist Nederlands zoals  Kwak en Boemel, bvba  een Impala vin je nie oferal…..

    Een lekker slaatje eten in een autovrije winkelstraat tesamen met onze eerste chardonnay, lekker….en de prijs valt heeeeeel goed mee.

    Nog wat kuieren en dan terug met de wagen naar de V.A. Waterfront, een groot complex dat ze aan de haven hebben gebouwd, beetje zoals het shopping center maar dan veel groter en verschillende gebouwen.  Is mooi maar voelt niet echt aan.   Na wat shoppen, spreken wij dan af in cafe Den Anker, een groot Belgisch café.  Grappig met al die kaartjes van De Koninck op tafel en 1 kaart met allemaal Belgische bieren, Patrick dringt natuurlijk direct een Westmalle, ik houd het maar op een Jordan chardonnay, lokale wijn hier van Stellenbosch, lekker…..

    Raken nog aan de praat met blanke Zuid-Afrikanen die we allemaal aanraden om Duvel te drinken en ze doen het nog ook……  Heel vriendelijke warme mensen en ze geven ons nog wat tips voor ons verblijf in Johannesburg.

    Ondertussen is het al donker en wij die altijd hadden gezegd dat wij in het donker niet met de auto zouden rijden….. Nog maar den eerste dag en het is al zover….  Maar geen enkele dreiging, het is zoals rijden bij ons.

    In Houtbaai dan kreeft gaan eten bij de Mariner’s wharf want 2 mensen hebben ons dat verteld dat wij daar zeker moesten gaan, het ligt aan de zee en heeft een aparte vorm, precies een boot.

    De kreeft valt dik tegen, dikwijls toch dat het eten in die grote spullen toch tegenvalt… maar niet getreurd, morgen is er een nieuwe dag en wacht ons nog het prachtige ontbijt van ons Jozefien.

     

    Bye

    Els en Patrick

    03-11-2009 om 06:42 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Zondag 1 november 2009

     

    Eindelijk, 22.30 zijn wij perfect geland in Cape Town. Op het laatste werd het toch wel heel warm in dit volledig volgeboekt vliegtuig van 400 personen.  Even door de douane voor een stempel en dan staat  Francis daar, een Antwerpenaar die hier 6 jaar geleden is komen wonen en de eigenaar van Villa Montebello in Hout Bay waar wij onze eerste nacht gaan doorbrengen. Eerst nog snel wat geld pinnen op de luchthaven want nog geen enkele ZAR in ons bezit.  Amai, wat een pak geld, kon slechts voor 135 € afhalen maar hebben nu een pak van 30 splinternieuwe briefjes van 5O ZAR.

    En dan naar buiten in de Zuid-Afrikaanse nacht, het is nog redelijk warm, overdag was het  28 gr en morgen wordt dit ook verwacht.  Er is heel veel wind maar dat schijnt dikwijls te gebeuren s nachts.

    Na 1 halfuurtje rijden, waar wij niet veel zien want het is hier al goed donker, komen wij aan de cottage van de Villa Montebello, een prachtig aparte kamer met een groot bed en alles erop en eraan.  Nog een laatste drankje en dan slapen……..  Hopelijk morgen meer te beleven……

    Groetjes

    Patrick en Els

    02-11-2009 om 08:00 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika wij komen eraan

    Beste vrienden, familie en kennissen

    Op zondag 1 november vertrekken wij met onze twee op een late huwelijksreis (na bijna 25 jaar) naar Zuid Afrika.

    Als de techniek ginder ook zo geavanceerd is als hier, gaan wij proberen regelmatig een verslag te schrijven van onze hopelijk vele avonturen daar.

    Tot binnenkort

    Groetjes
    Patrick en Els

    21-10-2009 om 00:00 geschreven door els  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)


    Archief per week
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 11/07-17/07 2011
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Laatste commentaren
  • geniet (sabine)
        op Muweti bush lodge
  • jaloers (sabine)
        op Muweti bush lodge
  • Za x 4 (Sabine)
        op Lydenburg
  • Oppassen (Ann)
        op Chiang Mai 2014
  • Jaloers (Sam)
        op Chiang Mai 2014

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs